Päivitys numero 1500

Hente ei valitettavasti kirjoita tätä juhlapäivitystä vaan joudutte tyytymään varabloggaajan päivitykseen.

Ei varmasti Hente osannut maaliskuun 2007 alkupuolella arvata kuinka hieno ja suosittu tästä sivustosta tulisi. Itse olin ajatellut juuri samoihin aikoihin perustaa vastaavan blogin. Jälkikäteen on helppo sanoa, että onneksi en perustanut ja Hente ehti ensin.

Hente on tehnyt niin loistavaa työtä jo noin neljän ja puolen vuoden ajan, että varmasti minkään muun joukkueen suomalainen kannattajablogi ei pysty vastaavaan tai tuskin edes pääsee lähelle. Myös lähes kaikki ulkomaiset blogit, ehkä Arseblogia lukuun ottamatta häviävät päivitysten määrässä ja ainakin laadussa kirkkaasti.

Vajaa neljä ja puoli vuotta ja 1500 päivitystä, siitä voi jokainen laskea montako päivitystä se tekee vuodessa, kuukaudessa tai viikossa keskimäärin. Tähän kun ottaa vielä huomioon, että kesät on päivitetty täysin samalla aktiivisuudella kuin pelikausi niin suoritus on enemmän kuin uskomaton.

Omasta puolestani nöyrimmät kiitokset Hentelle ja täytyy todella sanoa, että mies on ensimmäisen edes hiukan pitemmän loman blogin parista todella ansainnut näin monen vuoden jälkeen.

***

Pahoittelut omasta puolestani päivitysten puuttumisesta viimeisen viiden päivän osalta, mutta nuo viisi päivää olivat erittäin pitkiä ja raskaitakin, mutta ennen kaikkea uskomattoman hienoja. Kiitokset kaikille asianosaisille jos satutte tätä lukemaan. No ei tämän enempää tästä vaan yritetään saada edes jotain ajankohtaista asiaa tähänkin päivitykseen.

Viimeisen päivityksen jälkeen on pelattu kauden kolmas harjoituspeli, vastassa oli Saksan pääsarjajoukkue FC Köln. 2-1 voitto kahdella Gervinhon maalilla oli lopputulos. Itse en ole vielä ehtinyt näkemään kuin huippuhetket ottelusta, joten syvällisempiä kommentteja en edes yritä pelistä kertoa. Ilmeisesti kuitenkin Gervinhon debyytti oli erittäin onnistunut ja suorituksen arvoa nostaa edelleen se, että mies pelasi ainoastaan ensimmäiset 30 minuuttia ottelusta.

Kauden alkuun on aikaa enää noin kaksi ja puoli viikkoa. Todella lyhyt tai siis suoraan sanoen pelottavan lyhyt aika, kun ajattelee kauanko on jo kulunut viime kauden lopusta. Tämä ajatellen mahdollisia hankintoja ja sitä paljon puhuttua joukkueen vahvistamista sekä kuinka paljon on jo kulunut vilkkainta siirtokesää pitkään aikaan tapahtumatta paljoakaan. Jos kahdessa kuukaudessa ollaan saatu yksi todellinen hankinta ja sekin osa-alueelle, mikä ei ollut prioriteettilistan kärjessä niin mahdollisuudet vielä ehtiä tehdä ne kolme pakollista hankintaa alkavat olemaan häviävän pienet.

Managerin puheet ovat alkaneet myös kääntyä perinteiseen suuntaan, että mahdollisesti vielä yksi hankinta. Samoin samat joka kesäiset ja miksei myös tammikuiset perustelut kuinka hankintojen tekeminen on niin vaikeaa, koska saatavilla ei ole parempia pelaajia. Aika vaikea uskoa vai miksei kukaan sitten todella halua ostaa esim. Almuniaa, Squillacia, Eboueta, Diabya, Velaa tai Denilsonia. Kai näiden pelaajien pitäisi olla kuuminta mahdollista kauppatavaraa jos markkinoilta ei yksinkertaisesti löydy parempia pelaajia. Jokin tässä kuviossa ei oikein täsmää Mr Wenger..

Nasrin ja Cescin tilanne jatkuu samana kuin se on koko kesän ollut. Spekulaatiot jylläävät päivästä toiseen ja kukaan seurassa ei tunnu pystyvän, osaavan tai haluavan tehdä asiasta loppua. Ei tämä loputon jauhaminen asiasta voi olla ainakaan parasta mahdollista valmistautumista kauteen.

Vaikea nähdä miksi rahakirstusta aivan liian tiukasti kiinni pitävä Wenger tai johtokunta antaisi Nasrin lähteä ensi kesänä ilmaiseksi. Melko varmalta vaikuttaa, että mies ei enää jatkosopimusta tee. Jos näin todella on niin ainut oikea vaihtoehto on myydä heti. 20 miljoonaa on sen verran suuri raha, että sillä saa jo hyvän korvaajan tilalle. Jos nimittäin Nasri lähtee ensi kesänä ilmaisella siirrolla, mikä vaikuttaa todennäköiseltä ilman myyntiä niin Nasrin yhden kauden hinnaksi tulee 20 miljoonaa menetettynä siirtosummana sekä palkka siihen päälle. Tässä ei ole mitään järkeä, kun vielä hyvinkin todennäköisesti Nasrin sydän on jo muualla ja sen tietää mitä esitykset tulevat olemaan, kun asenne ei ole kohdallaan.

Vaihtoehdot pitäisi olla uusi sopimus heti tai sitten myydään välittömästi pois ja hankitaan mitat täyttävä korvaaja tilalle. Toki jos Nasri kieltäytyisi siirrosta niin penkittäminen koko kaudeksi olisi ainut oikea ratkaisu. Tähän vaihtoehtoon kuitenkaan tuskin ajaudutaan monestakaan syystä. Nasri varmasti haluaa välttää tämän, koska ensi kesänä pelataan EM-kisat ja koko kauden pelaamatta ollut pelaaja tuskin mahtuisi Ranskan kisakoneeseen, varsinkaan kun mies ei mahtunut viime kisoihin edes kunnossa ollessaan.

Jos Cescin ja Nasrin myynneistä pitää valita niin tilanne on täysin selvä monestakin syystä, Cescin pitää jäädä ja Nasrin lähteä. Cesc on pelaajana parempi ja sopimusta on neljä vuotta jäljellä. Siirtosummaan ei vaikuta mitenkään vaikka mies pelaisi vielä kauden tai kaksikin Grovella. Tämä verrattuna Nasrin tilanteeseen ja lisäksi mies on osoittanut kohtalaisen heikoilla näytöillä jo jonkin asteisen tähtipelaajan elkeitä ja vaatimuksia. Jos ei kiinnosta pelata seurassa niin nykyisillä näytöillä mies ei varmasti ole mahdoton korvattava. Toki erittäin harmillinen menetys kun ura on noususuunnassa, mutta ei mitenkään mahdoton korvattava, kuten vaikkapa Fabregas. Näin ainakin jos ajatelleen korvaajaa suoraan yksi yhteen.

Miksi muuten Wenger ei ole kiinnostunut Aston Villasta vapailla papereilla lähtevästä Nigel Reo-Cokerista. Ilmainen siirto ja olisi varmasti parempi pelaaja tuuraamaan Songia kuin Frimpong tai joku muu junnu. Ei mikään avauksen pelaaja, mutta nostaisi ringin tasoa verrattuna Denilsoniin ja Diabyyn. Toki Lansbury voisi olla tähän rooliin myös oikea mies, mutta koska ei ole matkustanut joukkueen mukana edes Saksan reissulle niin tulevaisuus seurassa on enemmän kuin uhattuna. Todella harmi ja ei voi kuin ihmetellä Wengerin pelaajapolitiikkaa. Jotkut pelaajat saavat käytännössä rajattomasti mahdollisuuksia ja usein taas omat kasvatit, varsinkin brittipelaajat joutuvat lähtemään seurasta ilman ainuttakaan todellista näytönpaikkaa. Jos Lansburyn kohtelua vertaa vaikka Denilsonin, Diabyn tai Velan saamaan loputtomaan luottoon niin asiaa on hyvin vaikea ymmärtää.

Jäädään odottamaan jos tämä olisi vihdoin se päivä, jolloin tapahtuu oikeita siirtoja tai edes valmennustiimin uudistamista. Tosin jos rehellisiä ollaan niin pahoin pelkään ettei sitä päivää tulla enää näkemään Wengerin ollessa seuran manageri.

P.S. Kannattaa muuten selata oikealla olevaa kalenteria taaksepäin vaikkapa ihan alkuun eli vuoteen 2007 tai parin vuoden päähän tai oikeastaan mihin ajanjaksoon tahansa. Löytyy uskomaton määrä hienoja päivityksiä ja totta kai myös kommentteja. Tämä toki vaatii aikaa, mutta itse ainakin selaillessani vuosien takaisia päivityksiä yllätyin kuinka hyvin useat kirjoitukset sopivat jopa nykyhetkeen. En tiedä sitten kuinka hyvä asia tämän on, mutta joka tapauksessa noihin päivityksiin sisältyy uskomaton määrä muistoja ja tunteita kuluneilta vuosilta ja kausilta.

28 thoughts on “Päivitys numero 1500

 1. Nöyrät kiitokset Hentelle loistavasta blogista ja kiitokset myös Villelle varablogistin roolista. Itse olen vasta pari vuotta kuulunut lukijakuntaan ja olen nauttinut erittäin paljon hienosta blogista.
  Ei tarvitse pyydellä anteeksi, jos päivitys jää joskus välistä. Tuskin ketään lukijoista vaatiikaan, että pitäisi ehdottomasti päivittää joka päivä; etenkin näin kesällä, kun voi olla vaikea löytää aiheita, joista kirjoittaa.

  Mielestäni Nasrin lähtöä ei tarvitsisi enää erikseen paikata, kun hankittiin jo Gervinho – mieluummin sitten se toppari tai puolustava kk.

 2. *lakki kuoraan* ja kiitos Hentelle ja Villelle! Sekä pitkää ikää ja terveyttä tälle blogille.

  Tänä kesänä taidetaan nähdä normaalia enemmän nuorien pelaajien poistumisia. Alkukesästä jo Randall, Cruise ja Deacon vapautettiin. Nyt Emmanuel-Thomas lähtee ihan juuri ja siellä on vielä Lansburya ja muutamaa muuta linjalla. JETistä oli kiinnostunut useampi seura mestaruussarjassa, mutta Ipswich varmaan nyt kuluttelee Wickham-rahojaan. Enemmän kuitenkin huolettaa Lansbury, tai mietityttää, että mikä mättää. Kaveri on esiintynyt lainalla ihan hyvin, ja joskus Wengerkin on uskonut miehen tulevaisuuteen Arsenalissa. Kuitenkaan mies ei ole ollut lainkaan mukana pre seasonilla ja lähtöhuhut ovat voimistuneet kesän mittaan.

  Jos nyt Wengerin kommentteja kuuntelee, niin poistumassa olisi vielä Bendtner ja Eboue, sekä Almunia. Tuo tarkoittaisi suoraan sitä, että yksikään toppareista ei olisi poistumassa?

 3. Kiitokset blogista täältäkin, ja onhan se tosiaan selvää että erityisesti kesällä ei voi odottaa päivitystä joka päivä. Täältä on saanut hyvin ”vertaistukea” viime kausien pettymysten keskellä.

  Barcan suunnasta suolletaan taas sellaista skeidaa, että hermot menisivät jos tähän ei olisi jo tottunut:

  http://www.teamtalk.com/news/2483/7061408/Barca-Still-time-for-Cesc-deal

  Fabregas on tavallaan fiksusti pysynyt sivussa asiasta, mutta kun nyt on pitkän hiljaisuuden myötä selvää, että hän haluaisi Kataloniaan palata, niin voisi tulla ”pois perunakuopasta” seuran virallisella tiedotteella ja sanoa, että pallo on Barcelonalla.

  Ts. maksavatko he Arsenalin pyytämän siirtosumman vai eivät, aikaa on x päivää. Jos mitään ei tapahdu, niin voivat unohtaa asian ja kaikki tahot siirtyvät eteenpäin. Muuten tämä louskutus taitaa jatkua maailman tappiin. Koko ajan tulee uusia Barcelonan edustajia (joiden nimiä ei ole ikinä kuullutkaan) jotka näkevät asiakseen kommentoida toisen joukkueen pelaajan tilannetta.

  Jos nyt käy niin, että Fabregas jää seuraan, niin ei kai kukaan kuvittele, että se oli hänen ensimmäinen vaihtoehtonsa – valitettavasti..

 4. Itse olen täydellisesti asennoitunut siihen, että Cesc eikä Nasri meillä enää ensi kaudella pelaa. Kun viimein on päässyt sinuiksi asian kanssa ja miettii keskikentän kolmikkoa Ramsey-Song-Wilshere, niin ei meillä niin huonosti mene. Itseasiassa luotan tuohon kolmikkoon jopa sairaalloisesti, enkä pienessä päässäni edes ajattele mahdollisia loukkaantumisia.

  Gervinho ei ole mikään sateentekijä, mutta viimeistely Saksassa oli sitä luokkaa, että luotto hyökkäykseen parani hemmetisti. Puolustus on edelleen se kompastuskivi.

 5. Mun mielestä näyttää selkeästi siltä että Gervinho ostettiin nimenomaan Bendtnerin korvaajaksi – vaikkei tanskalainen vielä ole mihinkään siirtynytkään. Tämä on kuitenkin vain ajan kysymys. Mikäli Nasri tai Cesc jättää laivan on keskikentälle mielestäni saatava yksi tekijämies lisää. Kaikkien rakastama Denilsonkin on kuitenkin yksi ukko vähemmän keskustassa joten kahden pallollisen keskikenttämiehen menettäminen olisi liikaa ilman yhtään hankintaa.

  Huomio 1: Gervinhoa on peluutettu ensimmäisissä harjoituksissa oikealla, eri ”joukkueissa” Walcottin kanssa ja on harjoitellut keskityspallojen antamista Van Persielle, Chamakhille ja Afobelle. Tosin eikös tuo ihan piikissä pelannut Kölniä vastaan, ainakin Highlightsien perusteella? Eli todennäköisesti juuri samaa roolia mitä Bendtner aiemmin, oikealla ja piikissä.

  Puolustuspäähän ostetaan todennäköisesti sellainen Wengerin näköinen pelaaja joka pystyy pelaamaan sekä vasenta laitapakkia että keskellä. Sellainen pelaaja kuten ystävämme Silvestre on… Vai saiko sen nimeä vielä lausua tässä blogissa?

  Itselläni on yllättävän paljon luottoa vielä Kosiin ja Djourouun, mutta yksi KUNNON topparihankinta vahvistaisi puolustusta merkittävästi. Vaikka joku näistä mitä ollaan huhuttu. Tai sitten sinne vasemmalle joku joka on oikeasti Gibbsiä parempi. Ei oo kovin luottavainen olo lähteä Gibbs-Traore-(Jenkinson) kolmikolla, vaikka molemmat englantilaiset ovatkin esittäneet pre-seasonilla hyviä otteita. Tuosta Jenkinsonin kaukolaukauksesta on turha vetää minkäännäköisiä johtopäätöksiä… Mutta olishan se silti katastrofi jos Gibbs loukkaantuis. Tästä vähän ristiriitaiset fiilikset.

  100% luotto ei ole myöskään Sesnyyn mutta ennemmin jättäisin maalivahdin hankkimatta kuin ostaisin jonkun höpöhöpö-huru-ukon hidastamaan polakin kehitystä.

 6. Tilannekatsaus tällä hetkellä:

  ——————-RVP———————
  -Arshavin———————Gervinho-
  —————–Nasri/Cesc—————
  ———-Wilshere————————-
  ———————-Song—————–
  -Gibbs—————————–Sagna-
  ——-Vermaelen—-Koscielny——–
  —————-Szczesny—————–

  —————–Chamakh——————
  -Rosicky————————Walcott–
  ——————-Ramsey—————–
  ———-Diaby—————————-
  ———————-Frimpong————
  -Traore—————————Eboue–
  ———-Squillaci—–Djourou———–
  ——————Fabianski—————–

  ——————-Afobe——————–
  -Miyaichi—————————Vela–
  ——————-Henderson—————
  ———-Lansbury————————-
  ———————-Eastmond————
  –Hoyte?————————-Jenkinson-
  ———-Bartley——-Miquel————-
  ——————Mannone——————

  Bendtneriä ei ole laskettu joukkoon. Tulevaa puolustuspään hankintaa ei ole otettu mukaan ja on oletettu että jompikumpi kaksikosta Nasri/Cesc jättää seuran. Myös muutama yllämainituista pelaajista saattaa olla lähtökuopissa, vähintäänkin lainalle.

  Jos Cesc ja Nasri jäisivät molemmat ja saataisiin se puolustuspään hankinta tilanne näyttäisi huomattavasti valoisammalta. Tai mikäli saataisiin esimerkiksi Mata Cescin tai Nasrin korvaajaksi. Yksi lähtee, yksi jää – siinä veikkaukseni. Ja luulen että se on Fabregas joka suuntaa Kataloniaan.

 7. Andrey Arshavin has pledged his future to Arsenal and declared that he his desperate to help Arsene Wenger end the six years with out a trophy for the Gunners.

  Russian attacker Arshavin displayed moments of sheer class and periods of sulky indifference last season and it was rumoureed that he would be on his bike this summer with former outfit Zenit said to be leading the chase. But it seems he is staying in north London.

  But answering questions on his own website, AA23 has admitted he is still up for chasing silverware at the Emirates. Bizarrely, he has also admitted to being spiteful.

  He was asked: ”I wanted to ask you whether it is true that you want to leave Arsenal? And is it true that you are spiteful? And answered: ”I am an Arsenal player. And I still want to win trophies with this club. Spiteful? I can be spiteful sometimes.”

 8. Nöyrä kiitos Hentelle ja Villelle blogista – tästä on kyllä tullut iso osa päivääni ja on vaikea kuvitella mitä sitä tekisi, jos ei saisi lukea hienoja kirjoituksianne (samoin kuin muiden kirjoittajien kommentteja)

  Nikille sen verran, että omaan silmään Gervinho pelasi kyllä Kölniä vastaan vasemalla laidalla l. Arshavinin paikalla. Gervinho tosin leikkasi aika paljon keskelle ja vaihteli paikkaa Chamakhin kanssa. Chamakh pelasi sitten keskellä ja oikealla laidalla pelasi Theo.

  Ja huhujen mukaan tosiaan Eboue on käytännössä Galatasarayn mies – £4M hintaan. En nyt löydä linkkiä, mutta myös Wenger piti Ebouen lähtöä varsin mahdollisena.

 9. Yli neljä vuotta ja 1500 blogi kirjoitusta, hieno saavutus, kiitos Hente ja Ville aamulukemisesta, ei edes muista aikaa mitä tuli tehtyä ennenkuin eksyin tälle sivulle aamukahvin kera.

 10. Hente ja Ville: huikean blogin olette tehneet. Kiitos. Kuten moni aiempikin kommentoija on sanonut: on vaikea kuvitella mitä sitä tekisi ilman tätä blogia. Todella korkealaatuisia tekstejä ja hyvää pohdintaa, pesee mennen tullen ulkomaiset kyhäelmät. Myös vertaistuen ja muiden kommentoijien rooli on tärkeä. Muistetaan me siis kommentoida!

 11. http://www.mirrorfootball.co.uk/transfer-news/Arsenal-Cesc-Fabregas-expected-be-Barcelona-player-by-weekend-and-join-squad-flight-to-US-for-pre-season-tour-article776162.html

  Välillä sitä oikein toivoo, että Espanja menisi konkurssiin ja siinä samalla Barca. Todella arroganttia puhetta herroilta, joiden kädet on täysin sidottu. Arsenal ei Cesciä myy – voitte panna tämän kommentin korvan taa.

  Nasri lähtee ja varmaankin hyvä niin. Tilalle olisi vaan saatava todella kovan luokan vahvistus. Toki Matan nimi on ollut huulilla, mutta en jotenkin jaksa uskoa tuohon siirtoon. Samalla keskikentän ankkuri ja Cahill tai mielummin Mertesacker sisään. Verma-Merte olisi todennäköisesti todella huikea topparipari. Ei tietenkään vuosituhannen vaihteen tasoinen, mutta kuitenkin erittäin kova.

  Älkääkä nyt hyvät ihmiset luovuttako Cescin suhteen, jos jotkut epsanjalaiset uhittelee. Eihän niillä ole mitään! Kaikki ässät on meillä. Nyt pitäisi Kroenken/Usmanovin astua esiin ja kuitata, ettei me myydä Cesciä kun ei ole tarvetta rahalle.

 12. milanilla sentään abaut oikeenlainen summa ja pari pelaajaa! siinä pelle barcalle arvostusta!! Fabregas on parempi kun messi! ja miksi!? siksi kun Fabregas pelaa maajoukkueessakin loistavasti ja messi ei saa mitään aikaan EI MM eikä Copassa!!!!

  Kiitos ja onnea Hente ja Ville!!!

 13. JET meni Ipswichiin saamatta kunnollista näytön paikkaa ja seuraavaks taitaa lähteä Lansbury (ilman kunnollsita näytön paikkaa). On vähintäänkin erikoista, että aivan kuten Villekin blogissaan ihmetteli, toiset (esim Denilson, Vela, Diaby etunenässä) saavat näytön paikkoja rajattomasti ja oman akatemian läpi tulleet junnut eivät oikeastaan ollenkaan.

  Ota nyt noista Wenkun ajatuksenjuoksuista sitten selvää… Ei vaan onnistu.

  Topparia huutaa. Edelleen.

 14. Iso kiitos Hentelle ja Villelle hienosta työstä ja toivottavasti virtaa riittää jatkaa tätä loistavaa blogia vielä kauas tulevaisuuteen!

 15. JET:stä ei ole muuta mielikuvaa kuin McLaren-mersun mällääminen. Landsburysta ei sitäkään vähää. Varmaa lienee vain se, että kummastakaan ei olisi nostamaan Arsenalia pokaalikantaan.

  Jos Cesc sattuisi lähtemään, tarvitsemme ehdottomasti uuden pelintekijän. Nasrillehan sitä paikkaa on välillä soviteltu – huonolla menestyksellä. Ja Nasristahan ei nyt tiedä, mikä on meininki – viskinenähän ehti jo ilmoittaa, että ei aio hankkia enää ketään eli City lienee ainoa vaihtoehto.

  Lisäksi vaihtopenkkivahvistuksilla ei pokaaleja nostella. Ja Deniähän pystytä korvaamaan mitenkään.

 16. Iso kiitos Hentelle ja Villelle… kiva lukea lähes joka päivä muiden suomigoonereiden mielipiteitä ja spekulointeja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s