Emirates Cup lähenee

Varabloggaaja jatkaa edelleen.

Viikonloppuna on jo vuorossa kauteen valmistava perinteinen kotiturnaus, joka kantaa nimeä Emirates Cup. Vastassa tulevat olemaan ensin lauantaina Boca Juniors ja sunnuntain vastustaja on Thierry Henryn New York Red Bulls. Ei mitään glamour vastustajia parin ensimmäisen Emirates Cupin tyyliin, mutta varmasti ihan mielenkiintoisia tason mittareita.

Yleensä tässä kotiturnauksessa on jo saatu hiukan käsitystä mahdollisesta avauskokoonpanosta myös sarjan alkua silmällä pitäen. Nyt kuitenkin tuntuu, että pakka on sen verran pahasti sekaisin ettei mitään selvää avauskokoonpanoa tulla näkemään.

Fabregas ja Nasrin tilanne on sama kuin ollut koko kesän ja Cescin kohdalla jo parin vuoden ajan sama pelleily on ollut tosiasia. Cesc ei myöskään ole pelannut ainuttakaan harjoituspeliä, kun ei ole ollut mukana Aasiassa eikä myöskään Saksassa. Loukkaantumisella tuota poissaoloa on täysin turha Wengerin selittää ainakaan allekirjoittaneelle. Pelaaja jonka kausi loppui jo joskus huhtikuussa vai jopa maaliskuussa ei varmasti ole enää loukkaantunut noin neljän kuukauden päästä, kun kyseessä ei kuitenkaan ollut murtuma tai mikään suurempi vamma.

Jos kapteeni ei pelaa viikonloppunakaan niin siitä voi tehdä johtopäätöksiä. Varmaa on, että mies ei ole kunnossa kauden avaukseen ja samoin siirron todennäköisyys kasvaa ainakin omissa silmissäni.

Tämä naurettava pelleily olisi pitänyt Fabregasin ympärillä viheltää poikki jo aikoja sitten, tavalla tai toisella. Keskittyminen kauteen kärsii tästä aivan liikaa samoin kuin Nasrin kohdalla. Fabregasin kohdalla tilanne on vain vielä pahempi, koska kyseessä joukkueen paras pelaaja ja kapteeni. Mitä luulette antaisiko Ferguson kapteeninsa ympärillä jatkua moisen pelleilyn vuodesta toiseen.

Siirtorintamalta ei ole juurikaan kerrottavaa. West Hamista ja Blackburnista kantautuneiden uutisten mukaan Parkerista eikä myöskään Sambasta ole tehty yhtään virallista tarjousta kesän aikana. Olisiko Wengerin viimein aika tehdä siirtonsa, sillä vaikea uskoa, että ainakaan Parker tulee Championshipissä pelaavaan West Hamiin jäämään. Nyt olisi ehkä vielä mahdollisuus, mutta jos joku Chelsea tulee kohta apajille niin sen tietää kuinka asiassa käy. Ja täytyy lisätä, että mahdollinen Parkerin päästäminen Spursiin olisi todellinen moka, sillä kilpailussa pelaajista meidän sentään pitäisi naapurille pärjätä jos siirtoon todella panostetaan.

Samba olisi juuri sellainen toppari, joka meiltä puuttuu. Toisi voimaa ja uskomattoman paljon pääpelivoimaa meidän alakertaan ja miksei myös hyökkäyspään erikoistilanteisiin. Samba lähes varmasti olisi kiinnostunut tulemaan, mutta ilmeisesti Wengerin kiinnostus ei ole todellista tai voihan olla, että taas kitsastellaan ja odotellaan miljoonan tai kahden takia. Tällä(kin) kertaa säästetään kyllä niin väärässä paikassa kuin vain pystyy.

Samba ei olisi takuuvarma menestyjä tai loistohankinta, mutta osoittaisi ainakin kunnianhimoa seuralta ja yritystä korjata aiempia ongelmia. Jos jatketaan samalla puolustuksella pois lukien myyty Clichy niin onhan se suorastaan typerää odottaa erilaista lopputulosta. Jos jotain yritettäisiin todella tehdä parantaakseen pelin suurimpia ongelmakohtia niin mahdollinen epäonnistuminenkin olisi helpompi sulattaa. Nyt kuitenkin tuntuu, että tyydytään tilanteeseen ja odotetaan jotain ihmettä, mikä muuttaa esim. Squillasin Adamsiksi.

Loukkaantumiset alkavat taas muistuttaa olemassa olostaan. Conor Hendersonin kausi on pilalla niin kuin Frimpongin viime vuonna ennen kuin se ehtii edes kunnolla alkaa. Todella harmillinen takaisku nuorelle pelaajalle, vaikka asiaa tuskin ykkösjoukkueeseen olisi ollutkaan. Pahempi uutinen on sen sijaan Walcottin nilkkavamma. Mies jätti Saksan leirin kesken ja palasi ottamaan hoitoa jalkaansa Lontooseen. Näinköhän se vammakierre jatkuu tänäkin vuonna Theon kohdalla. Kuka seuraavaksi, Rvp, Gibbs vai Rosicky..

20 thoughts on “Emirates Cup lähenee

 1. http://www.givemefootball.com/premier-league/samba-interested-in-arsenal-move

  http://www.arsenalinsider.com/backpage-round-up/2665-mata-of-time-before-wenger-bring-valencia-ace-to-arsenal-for-p15m

  Mata ja Samba toisi kyllä tarvittavaa vahvistusta/uudistusta!

  Näistä kesällä huhutuista toppareista kyllä mieluiten juuri Samba… en pidä Jagielkaa tai Cahilliä yhtään sen parempana kuin esim. Koscielnya! Samba taas toisi juuri sitä tarvittavaa pääpelivoimaa varsinkin erikoistilanteisiin!

  Matasta vaikea sanoa miten pärjäisi valioliigassa, mutta suht’ nimekäs pelaaja, eikä tule ransakasta! Valencian joitain pelejä nähneenä tämä Unraelin kasvatti on tehnyt vaikutuksen. Jos siirto toteutuu niin Cescin tai Nasrin lähtö varmasti lähempänä.

 2. näist ei kyllä tiedä

  Mata of time before Valencia star joins Arsenal
  Spain international’s family and representatives flew into London on Wednesday

 3. Tuo Samba pitää käydä noukkimassa meille pois kuleksimasta , kovasti ois mielellään tulossa joten toimintaa Wenkku !!
  SQ-Kooma heivattava jonnekin , aivan sama minne kunhan vaan lähtee .

  Mataa taas tosiaan huhuillaan kovastikin meille mut uskoo vasta ku näkee…….
  Hänessähän positiivisena pointtina espanjalaiseksi olisi ettei ole vitun parsa-dna;ta…

 4. En kyllä Matasta usko ennen kun se lukee Arsenalin kotisivulla.

  Toisekseen – Matan siirto ei välttämättä vaikuta Cesc/Nasri -saagoihin mitenkään. Yksi pelaaja laidalle lisää, mikä ottaen huomioon Afrikan Cupin talvella ja loukkaantumiset ei olisi lainkaan huono juttu. Jos kuitenkin täytyisi valita – Nasri Cityyn ja Mata tilalle, Cesc jää.

  Mielenkiintoista tosiaan on se, että Denilsonin huhuttu £60k/vko ja JET:n £15k/vko vapautuu nyt muille pelaajille. B52, Almunia ja Eboue jos nyt saavat sopparin johonkin muualle, niin vapauttavat lisää rahaa muiden palkkaan. Kai nyt sentään nämä rahat käytetään johonkin, eikä vain laiteta kasvamaan korkoa.

 5. Mata ja Samba on liian vanhoja ja kokeneita pelaajia Wenkun tuntien. Eivät tule meille. Ja kalliitakin ovat vielä. Wengerin pitää saada mieluiten ilmaseks joku alle 20-vuotias ranskaa puhuva lupaus.

  Wenkku kokeili tavoistaan poiketen kokeneen pelaajan hankintaa viime kesänä ja seuraukset ovat kaikille meille tiedossa. Squillaci. Need we say anymore?

 6. Aguero meni siis Cityyn eli on todella kovan luokan vahvistus. Ja meidän Clichy siirtyi niille jo aiemmin. Manu ja Pool ovat tehneet jo useita hankintoja. Meillä ei edelleenkään ole mitään merkittävää vahvistumista. Ainoastaan Nasrin ja Fabregasin tapauksia vatvotaan edestakaisin. On tää niin tätä, prkl.

  Kauden alkuun enää 2 viikkoa ja 2 päivää. Eli sellainen siirtokesä tästäkin näköjään tuli. Mikä helvetti tässä jarruttaa niin paljon? Onko se Wenger vai Kroenke vai Gazidis vai joku muu? Puolustuksen vuotaminen on ollut jo kauan tiedossa ja asian kuntoon laittamisesta puhuttu ties kuinka paljon, mutta silti niitä uusia tekijöitä ei seuraan ilmesty. Vituttaa tämä tilanne jälleen kerran.

 7. Toivottaisin mielelläni tervetulleeksi molemmat Matan ja Samban, mutta enpä todellakaan jaksa ihmeisiin uskoa.
  Kysymys: jos Cesc ja Nasri pelaavat meillä alkavalla kaudella, ovatko meille hyödyksi vai taakaksi? Molemmat ovat maailmanluokan pelaajia silloin kun heitä homma huvittaa ja ovat motivoituneita. Nyt jo tiedetään, että kummankaan motivaatio ei ole kohdillaan. Jos pelaavat meillä, on heidät pidetty seurassa väkisin. Nasri ei suostunut tekemään uutta sopparia ja Wenger ei suostu myymään. Nyt Nasri vain polttelee päiviä pois ja odotteleen seuraavaa kesää, jotta pääsee Cityyn. Cescin harmiksi Parsa ei halua maksaa tarpeeksi ja Wenkulla on vielä sen verran järkeä päässä, että ihan ilmaiseksi ei miestä myy.
  Ennemmin näkisin keskikentällä motivoituneita taistelijoita, jotka haluavat voittaa pyttyjä Arsenalille. Voisiko sitten uuden topparin hankinta vielä luoda uskoa noihin ratsuihin ja saatais jalkeille motivoitunut mestaruudesta tappeleva ryhmä? Gervinhon hankinta saattoi olla yksi iso tekijä, mutta sinne takalinjoille huudetaan kyllä lisää voimaa. Wenkku tosin on vihjaillut siihen suuntaan, että sinne ei ole apuja tulossa.

 8. ”Wenkku tosin on vihjaillut siihen suuntaan, että sinne ei ole apuja tulossa.”

  Viime perjantaina oli ainakin vielä toinen ääni kellossa: http://www.arsenal.com/news/news-archive/wenger-we-have-to-find-one-more-defender

  Tämäkään ei ihan tämän päivän juttu ole, mutta vahvasti aloitti Clichy Cityssä. 🙂 1:23-1:57 http://mcfc.co.uk/Video/Match-highlights/LA-Galaxy-1-City-1-extended

  Ei sais naureskella pelaajan ”loukkaantumisen” kustannuksella, mutta onhan toi jollain tapaa huvittavaa.

 9. Arsenalin sopimustilanteet:

  30.6.2012
  Almunia, Manuel
  Arshavin, Andrey
  Djourou, Johan
  Fabianski, Lukasz
  Mannone, Vito
  Nasri, Samir
  Rosicky, Tomas

  30.6.2013
  Squillaci, Sébastien
  Traoré, Armand
  Vermaelen, Thomas
  Walcott, Theo

  30.6.2014
  Bendtner, Nicklas
  Chamakh, Marouane
  Eboué, Emmanuel
  Gibbs, Kieran
  Koscielny, Laurent
  Sagna, Barcary
  Szczesny, Wojciech
  Van Persie, Robin

  30.6.2015
  Coquelin, Francis
  Diaby, Abou
  Fàbregas, Francesc
  Gervinho
  Jenkinson, Carl
  Song, Alexander
  Vela, Carlos

  30.6.2016
  Ramsey, Aaron
  Wilshere, Jack

  Positiivista:
  -Ramseylla ja Wilsherella sopimus viideksi kaudeksi
  -Rosickylla ja Almunialla vain ensi kaudeksi sopimus
  -Suurin osa aloituskokoonpanon keskikentästä ja hyökkääjistä sekä ykkösmaalivahti seuraavat 3-5 kautta Arsenalissa ellei myydä

  Negatiivista:
  -Kakkos-, kolmos- ja nelosmaalivahdit ilman sopimusta tulevan kauden jälkeen
  -Kymmenen arvokkaimman pelaajan joukosta vain kuudella on sopimus vähintään kolmeksi kaudeksi
  -Kolme topparia alle kolmen vuoden sopimuksella
  -Kiistanalaiset Bendtner, Eboué, Diaby ja Vela mukana mahdollisesti vielä 3-4 kautta

  Toki tilanteet muuttuvat. Pelaajia myydään ja sopimuksia jatketaan. Ehkä kuitenkin kannattaisi pitää noin puolet kauden peleistä pelaavat pelaajat ainakin kolmen kauden sopimuksella joukkueessa.

 10. Jaa,

  onpa hyvä juttu, että RVP:n soppari on noinkin pitkä – itse muistelin sen olevan vain vuoteen 2013 asti. Nythän ei tarvitse heti tulevana talvena tehdä Robinille uutta sopparia. Hyvä, hyvä.

  Ja koska täällä on niin monta Denilson-fania, jotka odottavat kiihkeästi miehen paluuta ensi vuonna – tässäpä päivän Denilson:

  http://globoesporte.globo.com/jogo/brasileirao2011/27-07-2011/coritiba-sao-paulo.html

  Eli heti toisessa matsissa Deni sai n.90min kohdalla punaisen kortin. Selkeästi britti-kentillä opitut temput eivät sovi Sao Paulon kiihkeään rytmiin.

 11. ”You need big shoulders to play for Arsenal. The cannon is heavy. But the supporters see everything. They see what you’re doing, what you’re trying to do. It’s a great thing about English fans. Winning helps but, if you play hard and respect the shirt, they remember that. And that’s something priceless for me.”

  King Henry!

 12. Ai on Wenkku kääntänyt kelkkansa puolustuksen vahvistamisen suhteen? Vielä pari viikkoa sittenhän se sanoi, että sinne ei tarvita enää ketään. No hyvä näin, jos meinaa vielä kaupassa käydä.

 13. Onko Arshavinin soppari tosiaan katkolla myös ensi kesänä? No sehän tietää sitä, että Wenkku ei tarjoa hänelle kuin vuoden jatkopahvia – AA kun täytti toukokuussa 30 v. ja Arsenalissa ei tehdä yli 30-vuotiaille kuin vuoden soppareita.

 14. ”Tämä naurettava pelleily olisi pitänyt Fabregasin ympärillä viheltää poikki jo aikoja sitten, tavalla tai toisella.”

  Eli meidän ois pitäny myydä yksi maailman parhaista pelaajista käytännössä ihan pilkkahintaan? Ehkei nyt kuitenkaan.

 15. Mielestäni mataa ei voi millään laskea kovin kokeeneeksi pelaajaksi, kun mies täytti vasta alkuvuonna 23 vuotta. Samba sen sijaan on hieman kokeneempi, mutta on oikeastaa vasta parhaassa iässä. Andreikään ei ollut mikään junnu silloin kun meille tuli, joten ei samban tai matan hankinta pitäisi iästä olla kiinni

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s