Kohti viimeistä harjoituspeliä

Eilen höntsättiin Grovella jo perinteeksi muodostunut Members day. Paikkoja jäsenille oli varattu 10 000, mutta vain 3 000 kannattajaa vaivautui paikalle ilmaisesta sisäänpääsystä huolimatta. Toki ilma oli heikko ja vettä satoi kunnolla, mutta tästä huolimatta tuo määrä kuulostaa pieneltä. En tosin osaa faktoja sanoa edellisten vuosien osalta, mutta väittäisin porukkaa olleen huomattavasti enemmän. Ajankohta on toki arkipäivä keskellä viikkoa. Siitä huolimatta tuntuu että seuran tekeminen heijastui jotenkin tähänkin tapahtumaan.

Korjatkaa toki jos olen aivan hakoteillä, sillä en itse ehtinyt näkemään töissä hetkeäkään koko tapahtumasta. Eilisten tietojen mukaan Fabregas olisi ollut muun joukkueen mukana harjoittelemassa vai harjoitteliko yksin tai siis hölkkäsi? Mielellään otetaan kommentteja vastaan jos joku ehti eilen koko lähetyksen katsomaan.

Tiistaisen päivityksen jälkeen Kyle Bartley on ehtinyt solmimaan uuden sopimuksen seuran kanssa. Hyvä asia, kun entistä sopimusta oli enää vuosi jäljellä. Saa nähdä mikä tulee olemaan Bartleyn rooli tällä kaudella, ihan lupaavasta pelaajasta kuitenkin kysymys. Laina ja paljon peliaikaa johonkin Valioliigan joukkueeseen olisi varmasti paras vaihtoehto, mutta tällaista joukkuetta missä peliaika olisi taattu ei välttämättä löydy. Ehkä laina takasin Skotlantiin ja Rangersiin sekä paljon vastuuta siellä voisi olla paras mahdollinen ratkaisu.

Wengerin tekemisestä ei tosin tiedä ja tällä hetkellä, kun noita tarvittavia vahvistuksia ei näytä olevan tulossa niin Bartley voi jopa saada yllättävänkin paljon peliaikaa. Loukkaantumisia normaaliin malliin ja Squillacin mitä todennäköisimmin jatkaessa järkyttävän heikkoja esityksiään voi Bartley pian löytää itsensä jopa pelaavasta kokoonpanosta yllättävinkin usein.

Myös paljon puhutun vasemman puolustajan osalta on tapahtunut pientä liikehdintää, ei tosin meidän kohdalla suoranaisesti. Kauppaa ei kai vielä ole julkistettu, mutta useiden lähteiden mukaan meillekin yhdistetty Jose Enrique on hyvin lähellä siirtoa Liverpooliin.

Liverpoolin maksamat summat Downingista ja Hendrsonista ovat varmasti ylihintaa, mutta saattavat siitä huolimatta olla hyviä hankintoja ja Charlie Adam oli jopa halpa. Samoin viiden miljoonan mahdollinen siirtosumma Enriquesta kuulostaa melko halvalta.

Kaikista eniten kuitenkin Liverpoolin toiminnassa harmittaa se kuinka seura reagoi ja pyrkii parantamaan viime vuoden joukkuettaan ja sijoitustaan toden teolla. Wenger ja kumppanit eivät tee selvimmillekään puutteille mitään ja samaan aikaan Liverpool Manun ja muiden ohella tekee kaikkensa pysyäkseen terävimmällä huipulla, kuten todellisen huippuseuran kuuluukin.

Kun rahaa on niin joskus kannattaisi maksaa vaikka ylihintaa tietyistä pelaajista, kun nämä pelaajat todennäköisesti vahvistaisivat joukkueen pahimpia ongelmakohtia. Tämä ei kuitenkaan sovi Wengerin toimintamalliin ja mieluummin ostetaan halvemmalla selkeästi huonompi pelaaja. Välillä tämäkin toimii, mutta ei loppujen lopuksi tarpeeksi usein, kuten olemme viime vuosina saaneet karvaasti kokea.

Edellä mainittu ei tarkoita, että meidän olisi kannattanut maksaa samoja summia Downingista tai Hendersonista. Sen sijaan meidän kannattaisi kenties maksaa parin miljoonan ylihinta vaikkapa kolmikosta Samba, Baines ja Parker. Pahasti alkaa näyttää, että näin ei kuitenkaan toimita.

Joko ratkaisu toppariongelmaan on juuri uuden sopimuksen tehnyt Bartley tai sitten siirtoikkunan loppuhetkillä rahdataan taas sisään joku Silvestre tai Squillaci tyyppinen ratkaisu. Luulisi managerin oppineen jotain edellisistä vuosista ja hankinnoista. Ehkä näin onkin, mutta ylpeys tai jokin muu ei vain anna periksi muuttaa strategiaa vaikka se selvästi ei toimikaan.

Yleensä tähän aikaan vuodesta oikein odottaa innolla ensimmäistä sarjapeliä, mutta nyt ei näin ole, ei ainakaan samassa mittakaavassa. Asioiden ollessa tässä jamassa on turha puhua mistään liigamestaruudesta tai Mestareiden liigan voitosta. Neljän joukkoon selviytyminen tekee todella tiukkaa ja FA Cupissakin tulee todennäköisesti noutaja viimeistään siinä vaiheessa, kun FA “arpoo” Manun vastustajaksi ja pelipaikka on tietysti Old Trafford. Liigacup onkin varmasti todennäköisin mahdollisuus pokaaliin edellyttäen, että Wenger jatkaa viime kauden linjalla ja peluutta ykkösjoukkueen pelaajia enemmän kuin aikaisemmin. On tämä vain raskasta monellakin tapaa tällä hetkellä.

Viikonlopun aikana päivityksiä tulee jos on tullakseen. Joka tapauksessa hyvää perjantaita ja alkavaa viikonloppua SuomiGoonerit.

23 thoughts on “Kohti viimeistä harjoituspeliä

 1. Jep, Udinese tuli vastaan. Se ei ole mikään läpihuutojuttu, mutta kyllä tohon pariin ehdottomana ennakkosuosikkina lähdetään. Tasoitusta tulee Nasrin ja RvP:n pelikieltojen myötä, mutta toivotaan nyt ettei kausi ala heti kärkeen pahimmalla painajaisella että lähtö CL:stä tulisi.

  Jos tämä uutinen pitää paikkansa niin Fabregasilla ei juuri Pohjois-Lontooseen ole enää asiaa:

  http://www.iltalehti.fi/jalkapallo/2011080514164843_jp.shtml

  Voiko olla totta että joukkueen kapteeni maksaa omasta pussistaan osan siirtosummasta päästäkseen pois tykkipaidasta???

 2. Mahtavaa kun pian alkaa kausi, normaalia kesä rulettia taas tänä vuonna eli hiljasta kuin huopatossutehtaassa.

  Eipä tässä ole mitään menettänyt kun on kesäjuhlia/festareita kierrellyt, kesällä normipuheet kuten cesc ja pari minimaallista siirtoa, ihme ettei pahemmin ketään ole myyty pois. Huonoja huhuja kyllä on.

  Joukkuehan vahvistui kertaheitolla kun deni kotio lähti potkimaan, olinko lukevinaan kesällä että tuntuu kuin olisi pettänyt fanit, HAH.

  Täytyykin näitä kesäryyppyjuhlia viettää enemmänkin, ainakin kun jäärä on puikoissa, turhaan aiempina vuosina tarkkailut siirtoja.

  Onneksi Udinesea vastaan eka on kotimatsi, jotain saumoja vaikka voittaakin, vaikka viime kaudellakin kotipelit olivat pakkopullaa. Eipä ole enää Clichy järkkäämässä paitsioansaa.

  Ei jäärä enää ketään osta… Ennenkin ollut väärässä

  Olisko tämä se kausi (taas), kutina on vähän siihen malliin (taas)

 3. Cesc ei varmasti pelaa Udinese-matsissa, mikäli sopparia yhä hierotaan – jätkähän ois sit pelikelvoton Barcan sieniliigamatseissa. Vai eiks play-off-kierrosta noteerata?

  Jos tuo Cescin oman kupeen kaivaminen pitää hiukankin paikkansa, ollaan jo todella pohjamudissa ja Cesc voidaan julistaa historian säälittävimmäksi Arsenal-peluriksi. Nyt Cesc twiittauksia kehiin.

  Mikähän Wenkun saisi hankkimaan kunnon vahvistuksia? Putoaminen sieniliigasta jo nyt? Tuskin sekään, koska heppu uskoo, että selviydymme kuitenkin ensi vuoden karkeloihin.

 4. Bartleyn koko kauden käsittävä lainasiirto Rangersiin on tänään julkistettu. Hyvä muuten, mutta valitettavasti skotit putosivat Mestarien liigasta.

  Arsenalin karsintavastustajaksi on arvottu Udinese. Ensimmäinen peli kotona, toimitsijakiellossa Wenger ja pelikiellossa Nasri ja van Persie. Fabregasia on siis melkein pakko peluuttaa ja tämä muodostuukin käytännössä Barca-siirron takarajaksi.

 5. Aiemminhan uutisoitiin, että Parsa olisi pyytänyt Cesciltä 4 milliä siirtokassaan. Onko tuo nyt huhuttu juttu sitten totta vai ei? Jos on, meni miehestä maku.

 6. Roskanesto mauton – aika sopiva

  Kyllä laski arvostus kuin lehmän häntä kapteenia kohtaan jos tuo pitää paikkansa (ylekin uutisoi, joten sinnepäin). Sit ei muuta kuin lisää mijoonia hintalappuun ja reserveihin potkimaan palloa jos vaikka tulisi peli-ilo takaisin. Sen verran vuosia jäljellä sopparissa ettei ilmaiseksi anneta, ei edes halvalla.

  Kyllähän viime kausi antoi jo viitteitä ettei sydän syki täysillä tykkimiehille

  Per***le sanon vaa ja painun saunaan

 7. Jos tuossa Cescin jutussa on perää niin luulisin ettei se millään maksuautomaatilla siirtäisi Arsenalille rahaa ,vaan sillä olisi joku pykälä sopimuksessa tietystä summasta jonka saisi itselle siirtokorvauksesta ja josta olisi valmis luopumaan Tosin 3 miljoonaa kuulostaa aika kovalta, mutta mistä näitä tietää.

 8. Toivon todella et nää kipparista liikkuvat puheet on täysin paskalehdistön keksimiä , jos ei niin sit kyllä kipparin arvostus tippu asteikolla yhestä kymppiin alle kouluarvosanan….

  Teen niinkuin Paznak ja painun saunaan….kera muutaman 6-1 oluen..

 9. Hieman itse asiasta eksyen. Arvatkaahan miten paljon **tutti, kun tänään duunimatkalla Hgin keskustasta himaan näin siinä Kolmen Sepän kohdalla stnan ison banderolin Vanhan Yliopistotalon julkisivun edessä: Viva Barcelona! Jotkut Välimerihenkiset bileet. Pelkkä kaupungin nimi ärsyttää suunnattomasti nykyään.

 10. se lähtis sitten ilmeisesti sen palkasta! eli sais huonompaa palkaa barsas mutta en tiedä uskonko koska lehdistössä jauhetaan semmosta jorgonia että en usko enää mihinkään uutiseen ennenkuin näen faktaa!!!

 11. Cesc ei itse suoraan rahoittaisi siirtoaan, vaan suostuisi luopumaan sopimuksessa olevasta lojaalisuus-bonuksesta (tms). Sen seura joutuisi periaatteessa muuten maksamaan. Toki huhujen mukaan olisi valmis tinkimään palkastakin. Nämä huhut taisi alunperin tulla goalilta, joten varauksella kannattaa ottaa. Eiköhän tuo kerro jo paljon Barcastakin.

 12. Ainakin tuoreen soccernetin uutisen mukaan Cesc ei ollut mukana lissabonin lennolla joten jos / kun tämä on totta kertoo aika paljon , valitettavasti.
  Jumalauta viikko sarjan alkuun ja joukkueen tilanne on sekasin ku seinäkello …..

 13. Mieluummin Squillaci Färsaarille kuin Bartley Skotlantiin. En ymmärrä.

  Nämä Goalin ja konen muunkin median Cesc-jutut voi jättää omaan arvoonsa. Aivan täyttä paskaa. Totaalisen.

 14. konen = monen. Heh.

  Niin ja muuten, tsekkasin just AC/DC:N Live at River Platen. Täytyy sanoa, että vaikka laulaja onkin armoton Newcastle-fani niin toimi aivan helevetin kovaa. Suosittelen. Saa goonerin ajatukset välillä tuuletusta.

 15. Cesc ei kyllä taatusti omasta pussista mitään siirtoa maksa, eiköhän kyse ole jostain allekirjoitus-euroista tai vastaavista.

  Jos jotain kuitenkin voi päätellä, niin Fabregas ei lähtenyt Arsenalin kanssa Portugaliin.
  Joukkue Arsenal.com:n mukaan (peli muuten taitaa tulla Arsenal Playerin kautta):

  Arshavin
  Chamakh
  Djourou
  Fabianski
  Frimpong
  Jenkinson
  Miyaichi
  Traore
  Miquel
  Ramsey
  Rosicky
  Sagna
  Song
  Szczesny
  Van Persie
  Vermaelen
  Gervinho
  Squillaci
  Lansbury

  Uusi kausi alkaa jo viikon päästä ja Arsenal seurana tuntuu vieläkin elävän viime kauden jatkumossa.

 16. Taisivat tarkoituksella Arsenal.comissa laittaa pelaajat tuollaiseen melkein aakkosjärjestykseen – noh, tuossa ehkä vähän selkeämmin:

  Goalkeepers:
  Szczesny
  Fabianski

  Defenders:
  Djourou
  Jenkinson
  Traore
  Miquel
  Sagna
  Vermaelen
  Squillaci

  Midfielders:
  Arshavin
  Frimpong
  Ramsey
  Song
  Lansbury

  Strikers:
  Chamakh
  Miyaichi
  Van Persie
  Gervinho

  Eli Cesc ja Nasri ovat poissa, samoin odotetusti Wilshere ja Walcott. Lisäksi sitten Koscielny, Gibbs ja Vela ovat jääneet matkasta. (Almunia, B52 ja Eboue kai ovat edelleen ”neuvottelemassa siirroista”).

  Kun poissaoloja on tuon verran, niin aika kapealta joukkue vaikuttaa. Ja tästä kun otetaan vielä RVP pois Udinese-peliin, niin aika mietteliääksi vetää.

 17. Itsestä suurin osa noista poissaoloista kuulostaa ihan luontevilta ja mukava kuulla Arsenelta suoraan, että Eboue ja Bendtner ovat etsimässä uusia seuroja. Osa syy Cescin poissaoloon voi olla myös se, että jos mies viedään edes Espanjan suuntaan niin paskamedia keksii kaikkia uusia huhuja.

  Virallisella sivulla on myös tällainen:

  Are Arsenal close to a new signing?

  “No, not at the moment,” Wenger replied. “We hope to give you some good news soon. Next week, something might happen.”

  Toivon, että tämä tarkoittaa sitä, että tinkimiset eivät ole tuottaneet tulosta ja ensi viikolla lyödään rahaa pöytään ja ostetaan ne pelaajat vaikka väkisin. Toisaalta olisi aika epä-Arsenemaista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s