Tänään pelataan

Ei uskoisi, mutta tänään pelataan viimeinen sarjaottelu viikon päästä alkavaa kautta varten. Vahvistukset loistavat poissaolollaan, pelaajat joista piti päästä eroon ovat edelleen suurimmaksi osaksi joukkueessa ja Fabregasin sekä Nasrin tilanteet on aivan yhtä hämärän peitossa kuin kesän alussakin. Enpä muista yhtään kertaa Wengerin aikana, jolloin kauteen olisi lähdetty yhtä heikossa tilanteessa.

Tänään on vastassa Benfica ja pelipaikka on Portugali. Benfica kuten muutkin Portugalin huippujoukkueet ovat erittäin kovia kotijoukkueita. Tänään on edessä melko varmasti harjoituskauden kovin peli. Tänään pelin olisi pakko näyttää jo suurin piirtein valmiilta tai ainakin huomattavasti paremmalta kuin Emirates cupissa. Jotenkin luotto tähän ei kuitenkaan ole järin suuri.

Peli on nähtävissä ilmeisesti Arsenal Playerin kautta, lähetys alkaa klo 21.30. Ilmaisia striimejä pitäisi löytyä täältä pelin alkaessa klo 21.45.

Avauskokoonpanon luulisi olevan se, jolla tullaan myös viikon päästä avaamaan Newcastlen vieraana St. James Parkilla. Isoin kysymysmerkki on varmasti kapteenin pelaaminen. Tähän mennessä miehellä ei ole alla yhtään harjoitusottelua ja kunto ei varmasti ole lähelläkään tarvittavaa tosipelejä varten.

Itse pidän tätä päivää lähes ratkaisevana Cescin jäämisen kannalta. Jos mies ei pelaa ollenkaan niin pidän lähtöä käytännössä varmana. Mitä järkeä olisi antaa seuran parhaan pelaajan olla osallistumatta käytännössä ollenkaan joukkueen pre-seasonille jos mies aiotaan pitää seurassa? Jos jääminen on edes enää mahdollista niin eikö kapteeni, mikä sinänsä on jo vitsi, olisi parasta saada pelikuntoon mahdollisimman nopeasti. Toki enää ei yllättäisi vaikka mies jäisi ja syyskuun alussa Wenger puhuisi, että Fabregas tarvitsee esim. kolme viikkoa vielä harjoittelua ennen kuin pystyy pelaamaan.

Nasri on tietenkin toinen kysymysmerkki, mutta miehen voi olettaa pelaavan, koska on pelannut muissakin harjoitusotteluissa. Tosin myös Nasrin kohdalla tämän iltainen kertoo paljon, mikäli mies ei pelaakaan niin kauppa Cityyn saattaa olla enää julkistamista vaille valmis. Täytyy sanoa, että myynti olisi seuran kannalta ainoa oikea ratkaisu kun nimeä jatkosopimukseen on tuskin enää tulossa.

Wilsheren pelaaminen on kai myös epävarmaa, ei onneksi kuitenkaan samasta syystä kuin kahdella ensin mainitulla. Onko nilkka kunnossa ja jos Wenger peluuttaa tänään nuorta tähteänsä niin se tarkoittaa aivan varmasti maaottelukeikkaa keskiviikkona. Toki maajoukkueet tuntien Wilshere varmaan kutsutaan joka tapauksessa mukaan ja vielä peluutetaan pahemman loukkaantumisen uhallakin täydet 90 minuuttia täysin typerässä ja merkityksettömässä harjoitusmaaottelussa.

Äärimmäisen vaikea veikata, mutta avauskokoonpano voisi olla jotain seuraavaa illalla:

Szczesny

Sagna-Koscielny-Vermaelen-Gibbs

Nasri-Song-Wilshere

Gervinho-RVP-Arshavin

Jäädään odottamaan tarkempia uutisia päivän mittaan ja katsotaan osuuko tuo veikkaus edes lähelle.

48 thoughts on “Tänään pelataan

 1. Eilen julkaistiin lista Portugaliin matkaavista, jonka Kif muokkasi selvemmäksi:

  Goalkeepers:
  Szczesny
  Fabianski

  Defenders:
  Djourou
  Jenkinson
  Traore
  Miquel
  Sagna
  Vermaelen
  Squillaci

  Midfielders:
  Arshavin
  Frimpong
  Ramsey
  Song
  Lansbury

  Strikers:
  Chamakh
  Miyaichi
  Van Persie
  Gervinho

  Helpompi veikkailla kokoonpanoja, kun tietää mukana olijat.

  Itse en ymmärrä, mikä on hämärän peitossa. Wenger on aika selvästi sanonut tilanteen.
  http://www.arsenal.com/news/news-archive/wenger-cesc-is-torn-between-two-loves-
  http://www.arsenal.com/news/news-archive/wenger-we-re-ambitious-so-we-ll-keep-nasri

  Eli Nasri jää, koska miestä tarvitaan. Cesc jää, koska emme myy alle markkinahinnan. Simple as that.

  Kumpikaan ei pelaa, koska Nasri on loukkaantunut ja Cesc toipumassa. Sinänsä huolestuttava trendi, miten paljon Wengeriä ylitulkitaan. Koko kesän Cescin loukkaantuminen on ymmärretty haluttomuutena pelata. Voisiko olla mahdollista, että Cesc on…wait for it…….loukkaantunut?

 2. niinpä…..kaikki luulevat tietävänsä mitä joukkueessa tapahtuu =) mutta Arsenalin tyylihän on ollut että mistään ei kerrota ulkopuolelle ennenkuin on jotain oikeesti kerrottavaa.joten media keksii koko ajan jotain saissee et saa hommaa myytyä eteenpäin.

 3. Hyvää Valioliigakauden aattoviikkoa kaikille, kohta tärähtää. Meidän kesä taas on ollut mitä ollut, mutta onneksi kohta ryhdytään pelaamaan oikeita pelejä, eihän tätä kestä muuten ollenkaan.

  btw. YLEn tv-peli UCL:n playoffkierroksella 16.8. on Arsenal-Udinese!!

 4. Isoimman limbokauden jälkeen AW on onnistunut sekoittamaan joukkueen pakan totaalisesti ja vieläpä heikentämään jo valmiiksi kaikkein heikointa osa-aluetta Clichyn myynnillä. Joukkuetta ei ole vahvistettu ollenkaan, vaikka Gervinhon tuloa voi pitää tavallaan vahvistuksena. Ei kuitenkaan sellaisena, jota me ensisijaisesti tarvitsimme.

  Pelonsekaisin tuntein kohti ensi lauantaita. Mä en ole kovinkaan vakuuttunut, että me taistellaan top4 paikasta.

 5. Tiedä sitten miten paljon Clichyn myynti heikentää Arsenalin puolustusta?! Gervinho on ilman muuta vahvistus varsinkin jos Arshavin jatkaa pimeässä vaeltamistaan.
  Kaikki varmasti tietää mille paikalle vahvistusta tarvitaan ja kaikilla on mielessä se ”kuuluisa oma suosikkinsa” ja blaa blaa.
  Kuka oikeasti tietää mitä mm. Arsenal on kenestäkin pelaajasta tarjonnut?? Ei ne muutkaan halua pelaajiaan alle markkinahintojen myydä, eihän Fabregasiakaan ole myyty alennuksella, ja sitäpaitsi mistä me tiedetään kuinka paljon Arsenalilla on oikeasti rahaa käytettävissä ostoihin, palkkoihin ym.??
  Mikäli muuta ei tapahdu niin näillä mennään!!

 6. Jos B52 menisi huhuiltuun stokeen niin voitaisiin ottaa delap vaihdossa 😉 ?
  Muutettaisiin radikaalisti pelityyliä ja satsattaisiin rajaheittoihin , olisi siinä vastustajilla ihmettelemistä………… Ja katsojat saivat nauttia pallonkuivaustalkoita fly emirates-pyyhkeisiin 😉

 7. Roskanestosana: herkku, juu ihan vitun herkkua. ei vittu tää touhu on perseestä, parhaat pelaajat on menkkapilluja. paskoille sorvaataan ihan vitun pitkiä ja rahakkaita soppareita ja topparia ei ostetaa kirveelläkään, eikä matan kanssa osata tehä sopimusta.
  wenger ulos ja mursu sisään.

 8. Ei ole paljonkaan syytä olla tyytyväinen Arsenalin toimintaan, vaikka olisi kuinka hankalaa markkinoilla. Ensinnäkään Fabgregasin hinnaksi aika pitkälle jo määritelty 40m ei ole hyvä hinta, mutta uskon hänen sillä ennen siirtoikkunan sulkeutumista lähtevän. Ja vaikka ensimmäinen kausi tällaisen limbokesän jälkeen todennäköisesti tulee olemaan vaikea Kataloniassa, on jo varmaa että Barca saa uuden tähden pilkkahinnalla vuosien katsannossa. Tälle ei vaan voi mitään, enää. Ehkä Fabregasia olisi kiinnostanut pitempään, jos ympärillä olisi ollut timanttinen joukkue, mene ja tiedä.

  Bartleyn laina toivottavasti vihjaa siihen, että uusi puolustaja on kuitenkin tulossa. Muuten Bartley olisi kai ollut sellainen ”like a new signing” mitä muutamat muut junnut aiempina kausina.

  Miksei Squillaccia myydä, jos Eboue saa maksa töppäilyistään mononkuvan muodossa? Squillacci oli ainakin minulle vielä luokattomampi tapaus.

 9. Mä perustan mun näkemyksen rahatilanteesta siihen, että nyt Emiratesia on lyhennetty aivan perkeleen nopeasti. Jopa niin nopeasti, että mikään rahoittaja ei tätä ole voinut ennalta vaatia. Siispä mä väitän, että tarvittaessa olisi helppo neuvotella vuoden tai kahden lyhennysvapaa ajanjakso, varsinkin nyt kun tuottavia sijoituskohteita ei markkinoilla ole. Käyttämättömät lainanlyhennykset taas voisi käyttää pelaajiin ja avot, meillä olisi Mata ja Cahill.

  Olisi mukava saada joskus Arsenalin finanssit käsiin, niin voisi oikeasti kaivaa dataa vahvistamaan mun näkemyksen/luulon.

 10. Muissakin maissa sarjat alkavat piakkoin. Tämän takia uusien pelaajien hankinta menee vaikeaksi sillä seura, josta pelaaja aiotaan ostaa, on luultavimmin valmistautunut tulevaan kauteen niin että niillä on jo jengi kasassa. Valencialle olisi esimerkiksi hankala tilanne jos myisivät Matan meille juuri kauden alla. Mistä löytävät korvaajan kun siirtoikkuna on kohta kiinni. Rahalla tietysti saa irti lähes pelaajan kuin pelaajan, mutta sellainen ei tunnetusti kuulu Arsenalin toimintatapoihin. Veikkaanpa vaan että kausi alkaa ilman uusia vahvistuksia Jenkinsonia ja Gervinhoa lukuunottamatta ja elo-syyskuun vaihteessa Mr. Jargon kertoo ettei ketään ollut enää saatavilla kun olisimme halunneet ostaa.

  Virallisilla sivuilla Patonki puhuu sellaista paskaa ettei ole tosikaan:

  http://www.arsenal.com/news/news-archive/-i-understand-the-impatience-over-signings-

  “You have to identify the players, agree with clubs to get them out, agree the fee,” he said. “That means they have to agree with you and they have to find another player before they release their players. In England, it is a lot more difficult to move during the summer because some people are not there. It’s all kinds of things you meet during the transfer market. But I can understand the impatience of people.”

  Samaa paskajargonia kuin aina ennekin. Minkä takia Manu ja Pool esimerkiks ovat tehneet useita hankintoja kesän aikana? Jos meillä halua löytyisi niin joukkueen heikot kohdat olis vahvistuneet jo ajat sitten. Kaikki muu on täyttä bullshittiä Wengeriltä.

  Oli miten oli niin kausi alkaa viikon päästä ja se on loistava asia. Tämä kesä on jälleen ollut goonerille todella kuluttava. Hyvä että pian päästään pelaamaan tosipelejä vaikkakin uuteen kauteen lähdetään pelonsekaisin tuntein. En muista omalla kannattajaurallani näin epäilevää suhtautumista tulevaan sarjakauteen. Toivon parasta, pelkään pahinta.

 11. Hessu, stadionin lyhennykset ovat 5 miljoonaa puntaa vuodessa eli erittäin kohtuullinen summa. Arsenalin tulo- ja menotiedot ovat julkisia ja löytyvät mm. arsenalin nettisaitilta. Tulos julkistetaan kahdesti vuodessa. Lisäksi kannattaa muistaa, että arsenal ei osta pelaajia lainarahalla kuten monet muut seurat.

 12. Kyle Bartley pelaa parasta aikaa Rangersin puolustuksessa pre season friendlyssä Chelseaa vastaan. Ihmetyttää suuresti että Squillaci on yhä meidän joukkueessa ja Bartley laitettiin koko kauden kestävälle lainalle Skotlantiin. Aina ei voi ymmärtää Wengerin päätöksiä…

 13. Wenger on täysin kuutamolla. Valtava lasti paskajargonia fanien silmille. Hävettää, v…tuttaa. Ei tätä enää voi uskoa todeksi. Kauden alkuun on viikko aikaa ja meidän pakka täysin sekaisin. Onneks meillä on edes Squillaci…

 14. Isse: onko tuolla siis tarjolla täysi IFRS tilinpäätös? Jos ei, niin tiedoilla ei kovin syvällistä näkemystä saa. Täytyy itse tarkastella asiaa, kunhan pääsen takaisin koneen ääreen. Katsotaan sitten mitä löytyy..

 15. Voisko olla että Bartley ois mieluummin Rangersissa pelaamassa noin viikoittain kuin meillä 4. pakkina odottamassa loukkaantumisia?

 16. Bartleyn lainapestissä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta siinä vaiheessa vikaa on paljonkin että Bartley on poissa Arsenalista ja Squillaci jää meille ”pelaamaan”.

 17. Arsun XI Benfica-peliin:

  #Arsenal team to play Benfica: Szczesny, Sagna, Gibbs, Vermaelen, Djourou, Rosicky, Song, Van Persie, Ramsey, Gervinho, Arshavin

  Eli oletettavasti:

  Szczesny
  Sagna-Dojo-TV-Gibbo
  Rotsi-Song-Rambo
  Gervinho-RVP-AA

  Hassua, kun virallisilla sivuilla on vieläkin ilmoitettu Portugaliin lähteneet 19 miestä ja niissä ei sitten Gibbsia ole mukana. Kai se sitten omalla kyydillä tuli paikalle 😛

 18. Gervinho on pelimies. Toivottavasti lento kestää paljon pidempään kuin Chamakhilla viime kaudella.

 19. Ja sinne meni RVP – paareilla ulos kentältä. Uuis kausi on siis todellakin kohta täällä. Vittu!

 20. RVP pelasi sitten puoliajan loppuun – toivottavasti Chamakh otetaan kentälle toiselle puoliskolle. Ei mitään järkeä ottaa mitään riskiä Robinin kanssa varsinkin kun Garay telottuaan RVP:n käy edelleen kuumana ja kohta voi sattua jollekin jotain.

 21. 45 minuuttia takana. Tämä ainoa kunnon peli näistä pre season matseista. Yritystä ja taistelua on molemmilla joukkueilla kuin kyseessä olis cup-ottelu. Tästä pelistä on hyötyäkin jos pelaajat pysyvät ehjinä. Onneks RvP palas kentälle. Luultavasti varotoimena vaihdetaan Chamakhiin tauon jälkeen.

  Pari huomiota ekasta jaksosta:

  1. Gervinhosta voi olla paljon hyötyä. Kaveri pelaa järkyttävän isolla alueella. Välillä ihan piikissä, välillä käy puolustuslinjan tasolla. Välillä ihan vasemmassa laidassa ja välillä oikean laidan rajalla. Kunto ei lopu kesken ja oikea-aikaisuuttakin näyttää löytyvän pystyjuoksuissa. Arsenal-uran alku on ollut lupaava.

  2. Vermaelen on ihan päällikkö puolustuslinjassa. Väitän, että jos Verminator pysyy kunnossa koko kauden niin se on ainoa tapa, jolla me voidaan pärjätä. Belgialainen on todella oikea-aikainen katkoissaan ja taklauksissaan. Verman mukanaolo auttaa muitakin puolustuspelaajia todella paljon. Hätäily loistaa poissaolollaan.

 22. Paljon vaihtoja toiselle jaksolle ja melkein heti helähti omassa pesässä, perkele. Maali menee Gibbsin piikkiin, joka vietiin kahville ja kaveri pääsi karkuun. Tämä vahvistaa sen että me tarvitaan laadukkaampi vasen puolustaja tai siltä puolelta vuotaa paljon tulevalla kaudella.

 23. verman piikkiin voi laittaa puoliks, hävis yksykkösen aimarille. katotaan kui kävi rvp:lle, sairashistoriaa ku kattoo nii tuskin kovin hyvin.

 24. Koko puolustusryhmän virhe oli – Gibbs kun päästi vastustajan läpi, Frimpong kun ei ottanut omaa miestään ja Squillaci joutui nousemaan linjasta. Tämä jätti TV:lle otettavaksi 2 miestä ja Vermaelen ei osannut päättää kumman ottaa ja ei sitten kerinnyt ajallaan tilanteeseen

 25. Kakkosbändimme on kyllä todella huono – Benfican vaihtopelaajat pyörittävät miten haluavat.

 26. Voi jumalauta SQUILLACI! Taas moka ja nyt rangaistiin maalilla. Squillaci on ihan puulaakitason toppari. Jos ette nähneet Benfican maalia suorana niin katsokaa se jostain niin ymmärrätte. Squillacin ohi menee kuka tahansa hyökkääjä. Jätkä on aivan samaa tasoa kuin Silvestre. Ja yllättäen Wengeriltä tulee luottoa. Tauon jälkeen meidän hyvä peli ja lievä hallinta on muuttunut vaihtojen takia täydelliseen alistumiseen. Tulevan kauden Arsenal on näköjään jälleen kahden eri kerroksen joukkue.

  Mutta ennen kaikkea tärkeintä on ettei tuota helvetin Squillacia enää peluuteta.

 27. Puoli tuntia pelattu toista jaksoa ja vastustajalla järkyttävä määrä huippuvaarallisia maalintekopaikkoja.

 28. tietääkö joku osaako jenkki haastaa yhtään, heittelee jtn vitun toivotaan toivotaan palloja koko ajan. muutenkin ihan karseeta kuraa peli tällä hetkellä.

 29. Jättää aika paljon arvailujen varaan ensi viikon peliin. Mielenkiinnolla odotellaa wenkun tulevia kommentteja. Luulisi ensi kauden jälkeen jotain oikeasti tapahtuvan. Järkyttävää seurata seuran tekemisiä ja joukkuuen ilmettä. Gervinho on meidän ivic!!!

 30. Ei Jenkinson uskalla haastaa ketään. Tekniikka ja nopeus ei riitä muuhun kuin pallon potkaisemiseen kiireesti ylöspäin.

 31. Olipa kaksijakoinen peli. Toisella jaksolla jäätiin täysin jyrän alle ja peliajatus katosi täysin. Vaihtoja ei voi laittaa syyksi koska Benficakin vaihtoi ison kasan pelaajia. Toisessa jaksossa ei ollut mitään muuta hyvää kuin Fabianskin loistava peli. Puolalainen pelasti vähintään puoli tusinaa huippupaikkaa eikä parille maalille voinut yhtään mitään. Tämä ottelu todisti että meillä on täysin samat ongelmat kuin viime vuonna. Ykkösporukan jälkeen taso tippuu dramaattisesti. Toisaalta puolustus vuotaa edelleen pahasti. Vermaelen auttaa paljon, mutta puolustuksen vasen laita sekä SQUILLACI kusevat joka pelissä muutaman kerran ja joka matsissa tämä johtaa yhden tai kahden maalin syntyyn. Koko Arsenal-yhteisö on tiennyt ongelman olemassaolon, mutta ainoastaan se, joka päätökset tekee, haluaa pitää päänsä ja jatkaa seuran pokaalitonta kautta.

  Vitun Wenger, hanki ne pelaajat, joita tämä joukkue tarvitsee eli Cahill/Samba sekä Baines. Myös se Mata kelpaisi.

  Meillekin huhuiltu tulevaisuuden lupaus Romelu Lukaku meni Chelseaan. Kuka meille nyt haluaisi edes tulla???

 32. Itse katsoin vain toisen jakson , järkyttävää perseilyä . Benficahan puhkoi meidän puolustuksen miten halusi . Eka jakso oli ollut kommenttien mukaan kuulemma parempi ?

  Squillaccia katsellessa alkaa tulla jo silvestreäkin ikävä , aivan käsittämätöntä että tuontasoinen surkimus saa yleensä vetää meidän kunniakkaan pelipaidan ylleen , hyi helvata.
  Kannattaisi ostaa vaikka sopimus irti että pääsisi eroon ja antaa nekin peliminuutit vaikka Miguelille . Mut eihän jäärä tälläistä voi tehdä , hänhän silloin myöntäisi että patonki oli floppiostos ja ukkojumalahan ei virheitä tee….

  Kyllähän kaiken järjen mukaan seuran pitäisi reagoida ja hommata leveyttä rosteriin , ei vaan taso kakkosmiehillä riitä…….

 33. Toinen jakso sekosi täysin noiin vaihtoihin. Eka jakso pelattiin ykkösillä ja se voitettiin 1-0.

  Havaintoja:
  – Gervinholla mieletön työmorali ja hyvä tekniikka, miehestä taatusti iloa liigassakin.
  – RPV: pääsi vihdoin maalin makuun ja oli muutenkin pelissä jotenkin mukana ekan jakson, toivottavasti jakla ei pahemmin kolhiintunut.
  – Rosicky yllätti pirteydellään ainakin minut. Ekalla jaksolla paljon pelissä mukana.
  – Vermaelen. Päällikkö ekalla jaksolla, tokalla (sen mitä pelas) ei niin hyvin enää mukana kun kokoonpano muuttui.
  – Ramsey & Song: kaksikosta ei pelinrakentajiksi.
  – Arshanvin: odotellaan, nyt ei mitää annettavaa.
  – Szszszszsz: normi varma suoritus.
  – Sagna varma oma itsensä.
  – Gibbs oma itsensä, eli vähän ulalla.
  – Djourou, ei valittamista.
  – Miyachi – who?
  – Squillaci, voi hyvää päivää. Aivan ulapalla ja pisti Vermankin vaikeuksiin.
  -Traore, piti paikkansa, mutta ei annettavaa ylöspäin.
  – Jenkinson, sama kuin edellä.
  – Fabianski, maaleista ei voi miestä syyttää.
  – Chamakh, odotin paljon – en saanut mitään. (tosin eipä ollut apuja kk:ltäkään.)
  – Frimpong – ei virheitä, mutta eipä juuri apujakaan.

  Jäi jotain varmasti kommentoimattakin, mutta tässä hetimiten mielessä olevat. Täytyy sanoa, että eipä meidän pre season ainakaan liiemmäli odotuksia nostata. Jos ei Arsene nyt näe, että toppariosastolla kaivataan apuja, niin koska sitten??? Nyt pelattiin jo voittoasenteella eikä mitään ystävyysottelua.
  Ensi viikolla harkat vieraissa – ei hyvältä näytä!

 34. B:hamin Scott Dann oli penkillä tänään, niin olisiko hän sitten se ensi viikon uutinen uuden topparin suhteen??? Ainakin huhuja on ollut liikkeellä…..!
  Muualle puolustukseen tuskin ketään tulee ja muut hankinnat riippuu sitten siitä mitä tapahtuu Fabren ja Nasrin kohdalla.

 35. taalta Portugalista katsottuna tilanne on se, etta ykkosjoukkueella parjataan (aat pilkuilla), kun porukka vaihtui puoliajalla, yhtaan jarkevaa (sis pilkut) hyokkaysta ei saatu aikaiseksi. PElista puuttui totaalisesti joku ajatus. Tasta Skillusta olen samaa mielta kuin monet kirjoittajat.
  Eniten kuitenkin ihmettelen tata meidan porukan pessimismia, katsotaan kuviot loppuun saakka, onko silla patukalla jotain mielessa. Henkilokohtaisesti minua hairitsee jonkunverran tama alatyylinen kirjoittelu, mutta lienee henkilokohtainen ongelma (?).
  Mestaruus joka tapauksessa tavoitteena!

 36. Mestaruus tavoitteena..millä rahkeilla? Aika vaikeaa tulee olemaan 4n joukkoon pääseminenkin tulevalla kaudella kun ei joukkuetta edelleenkään vahvistettu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s