Yhtä tyhjän kanssa

Olen istunut koneen ääressä lähes kaksi tuntia ja katsonut sivusilmällä Latvia-Suomi peliä. En tiedä mistä oikein kirjoittaisi, vaikka kauden alkuun on enää kaksi päivää. Jotenkin kaikki on niin sekaisin ja epävarmaa, että uuden kauden alku ei ole ainakaan vielä herättänyt suuria tunteita. Pelko mitä tulee tapahtumaan ja jatkuuko viime kauden lopun vapaapudotus vai saadaanko kursi kääntymään? Paljon kysymyksiä, mutta hyvin vähän vastauksia ollaan saatu tähän mennessä kuluneen kesän aikana. Tai kai tekemättömyyskin omalla tavallaan kertoo missä mennään.

Miksi asiat pitää tehdä seurassa aina vaikeimman kautta? Olisi joskus mahtava tunne, kun saisi odottaa kauden alkua todella toiveikkaana ja voisi todella uskoa menestykseen. Se ei välttämättä olisi edes niin vaikeaa tai ainakaan kallista, mutta Wengerin ja miksei muunkin seurajohdon periaatteet ja tavoitteet haraavat pahasti vastaan.

Heikot kohdat ollaan tiedetty jo vuosia, mutta mitään ei tehdä. Ei oikeastaan edes yritetä vaan keskitytään muihin osa-alueisiin, yleensä joidenkin (super)junnujen ostoon. Tämä managerin aloittama junnuprojekti on tähdännyt menestykseen jo vuosia ja nyt viimeistään alkaa käydä uskollisimmillekin Wengerin kannattajille selväksi, että tällä valitulla strategialla ei tulla voittamaan koskaan liigamestaruutta tai Mestareiden liigaa.

Koko projektin ruumiillistuma Cesc Fabregas on lähes kieltäytynyt pelaamaan joukkueen kapteenina seuran harjoitusotteluissa. Mies on joidenkin tietojen mukaan valmis maksamaan osan siirtosummasta omasta palkastaan päästäkseen takaisin B*rcelonaan. Projektin tarkoitus oli nimenomaan hankkia pelaajat nuorina seuraan ja sitä kautta sitouttaa heidät seuraan paremmin, mutta käytännössä tämäkään ei toimi.

Seuran toiminta pikemminkin muistuttaa Ajaxia kasvattajaseurana. Erittäin surullista kun ajattelee ja vertaa mitä tekeminen oli Wengerin ensimmäisen lähes 10 vuoden ajan. Kaiken huipuksi tämä kasvattajaseura meininki ei toimi edes täysin, koska liian usea pelaaja on lähtenyt alihintaan tai jopa ilmaiseksi. Toki vastapainoksi jostain Adebayorista saatiin ylihintaa.

Siirtosummista puheen ollen jotkin lähteet väittävät Fabregasin siirron olevan hyvin lähellä. Hinta olisi noin 40 miljoonan euron paikkeilla ja ei edes heti maksettuna vaan jonain osamaksuina. Jos tämä pitää paikkansa niin aivan h*lvetin huono suoritus seuralta. Kaikki siirtosummat alle 60 miljoonan on pettymyksiä ja valuutan pitäisi olla punta. Kyseessä joukkueen kapteeni ja yksi maailman parhaista keskikenttäpelaajista, jolla ikää vasta 24 vuotta ja sopimusta jäljellä neljä vuotta. Verrataan missä hinnoissa nykymarkkinoilla liikkuvat paljon huonommat pelaajat niin tämä on katastrofi.

Wenger, Gazidis ja muut johtohenkilöt saavat katsoa peiliin pitkään jos edellä mainittu kuvio tapahtuu. Miten koko asian annettiin venyä sarjan alkuun asti? Mikään pakko ei ole myydä sopimuksen pituuden huomioiden, koska siirtosumma ei juurikaan ole pienempi ensi vuonna tai vielä sitä seuraavanakaan.

Fabregas ei voi alkaa pelleilemään, koska siinä tapauksessa pilaisi vain oman uransa. Tuskin B*rcaa pitkään kiinnostaa pelaaja, joka istuu penkillä tai reserveissä pari vuotta. Samoin arvokisat tulossa ensi kesänä ja kaikkein olennaisinta on, että Fabregasin luulisi olevan niin ammattilainen ettei mihinkään penkittämiseen tai reservikomennuksiin asti tarvitse edes mennä. Toki hetken penkitys kesän tapahtumien ja tietenkin kapteeninnauhan ottaminen pitäisi olla selviö. Vähän samaan malliin kuin Rooney istui viime kesän jäljiltä alkukaudesta, kun oli ollut lähtökuopissa Manusta. Tässä vain tullaan kylmään tosiasiaan, että Ferguson on tässäkin suhteessa parempi manageri kuin Wenger.

Tulipa yllättävänkin paljon tekstiä siihen nähden että istuin alkuun varmaan pari tuntia kirjoittamatta sanaakaan. Laadusta tai punaisesta langasta ei välttämättä ollut tietoa tänään(kään). Huomiseen ja ehkä silloin käännetään jo katseet enemmän lauantai-iltaan ja St. James Parkille.

68 thoughts on “Yhtä tyhjän kanssa

 1. maucen linkittämä Jadson sanonut tälläistä:

  Jádson; ”If everything goes to plan, I’ll have some news for everyone at the start of next week. Hope it works out.”

 2. Väärin Mati! Mahdollisen Cesc siirron myöhäisestä ajankohdasta näyttäisi viimeisten huhujen mukaan hyötyvän yksi ihminen: Jadson!

  En tiedä kaverista muuta kuin sen, että pelas Brasilian maajoukkueessa Copa Americassa (teki maalinkin) ja sen että olisi saapuessaan isokokoisen joukkueemme ylivoimaisesti lyhin pelaaja! Miksei joku voisi linkata meitä Hamsikiin tai Hazardiin????

 3. Joo kyllä nyt näyttää siltä että tämä Jadson laskeutuu Grovelle korvaamaan katalaanin . Ei tosin niin nimekäs peluri kuin olisi toivonut .
  Hyvät tilastot shaktarista mutta valioliigaan sopeutuminen onkin sitten toinen juttu . Pienikokoinen näyttää olevan ( YLLÄTYS )
  Vapareissa hyvä ainakin pikaisen youtubetsekkauksen perusteella .

  Vielä Mata sisään ja SE TOPPARI saakeli !!

 4. Right-wing – Gervinho (Cote d’Ivoire)

  The new Arsenal star did not score during the goal-fest against Israel, in which his side emerged victorious by a 4-3 scoreline, but set up the African nation’s first two goals, including the opener through a fantastic solo run that was finished off by Yaya Toure.

  mulla kyllä hyvä tunne täst pelaajasta!

 5. Jotenki toi Dann ei oikein sytytä mut toisaalta olis se aina yks pelaaja marssijärjestyksessä SQ:n edelle!

 6. No niin, eiköhän unohdeta Cesc ja Nasri edes vähäksi aikaa.

  Eli päivän Denilson:

  Deni sitten jatkoi brittikentillä oppimiaan taitoja ja otti toisen punaisen kolmeen otteluun. Selvä voittajan merkki; en malta odottaa kun han ensi vuonna palaa ratkaisemaan keskikentän ongelmat.

  Jos Mata+Dann tulee, niin olisin tyytyväinen (en siis koko tilanteeseen, vaan siihen että jotain tehdään). TV ja Kos tulevat olemaan meidän avaavat topparit, Dann ja Dojo sitten kisaavat varamiehen paikasta.

 7. http://soccernet.espn.go.com/news/story/_/id/942574/arsene-wenger-says-arsenal-not-in-the-market-for-a-centre-back?cc=5739

  Wenger: ”We currently have four central defenders and so there is no need for another.”

  Mahtavaa huttua suoltaa suustaan tuo kaikkien goonereiden rakastama patonkileuka. Jos näissä jutuissa on edes pieni totuuden häivä niin Wenger on totaalisesti menettänyt otteensa. Ja järkensä. Kausi alkaa kahden päivän päästä ja meillä on totaalinen kaaos. Kiitos Arsene!

 8. Piti laittaa toi sama juttu minkä Tapsa jo linkitti. Ei vain ymmärrä noita juttuja. Ilmeisesti Wenger laskee Squillacin toppariksi????

 9. Jos Wenger tosissaan laskee Traoren ja Squillaccin käyttökelpoiksi laatumiehiksi valioliigaan niin itkuhan tässä pitäisi päästää. Korkeintaan kaljacupissa taso riittää.

  Eikä Arsenalin kassalla sen, ettei Squillacci välttämättä mene kaupaksi, pitäisi olla este ostaa laadukas toppari. Paskaa ei vaan kannata peluuttaa, tulee kuitenkin paljon kalliimmaksi menetettyinä sijoitusrahoina.

 10. mauce, tuo kommentti on soccernetin käännös Kickeristä, joka ei yleensä kierrätä muiden uutisia vaan jos lausuntoja painetaan, kyse on heille autenttisesti annetuista kommenteista. Saksalaiset varmaan kyselivät Mertesackerin puolesta ja tyrmäyshän Perille tuli.

 11. ok!?? toisaalta Arsene sanoo aina et ei tarvetta koska muuten hinta nousee! tai sit valta osa on oiees Arsene on seonnu…..??? =)

 12. Eipäs vaivuta epätoivoon, kun pelit eivät vielä ole alkaneet ja ikkunatkin on raollaan.

  Meillä on hyvä joukkue ja tulee vielä paremmaksi!

 13. Kyllä Cesc on avoimesti ilmaissut maksavansa omasta pussista että pääsisi barcelonaan pois Arsenalista. Samoin nasri on ilmoittanut jo ajat sitten että ei tule tekemään Arsenalin kanssa jatkosopimusta ja nyt meiltäkin ilmoitettu mancitylle että tarjouksia otetaan vastaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s