Odotettua

Vähän aikaa sitten sitten tuli kirjoitettua tilanteesta, että kolmen liigakierroksen jälkeen meillä on yksi piste ja olemme ulkona Mestareiden liigasta. Varmaa on jo, että kolmen kierroksen jälkeen tilillä on ainoastaan yksi piste. Sellaista ihmettä ei ole maailmassa olemassa, jolla saisimme edes tasurin nykytilanteessa Old Traffordilta. Lukemat ja jälki saattavat olla hyvinkin rumaa. Mestareiden liigan suhteen ensimmäisen osan nollapeli antaa kohtuullisen hyvän lähtökohdan ja jos jollain ihmeellä onnistuisimme tekemään vierasmaalin niin pääsy lohkovaiheeseen olisi ainakin lähellä. Ei tosin voi missään nimessä sulkea pois vaihtoehtoa, että Udinese onnistuisi tekemään jopa kolme maalia kotikentällään.

Eilinen peli meni oikeastaan niin käsikirjoituksen mukaan kuin se voi nykyään mennä. Ensin avauksen toppari joudutaan vaihtamaan loukkaantumisen takia tilanteessa, missä ennestäänkin vaihtoehdot puolustuksen suhteen ovat käytännössä nollissa. Seuraavaksi ensimmäistä kertaa avauksessa oleva junnu ottaa punaisen. Lopuksi kaiken kruunaa paitsio ja samasta tilanteesta todella epäonninen oma maali. Ei tule hirveän montaa muuta seuraa mieleen, jolle näitä asioita tapahtuisi. Kaiken lisäksi tämän tapaiset tapahtumat ovat olleet meille arkea jo useamman vuoden ajan.

Puheet mestaruudesta tai muistakaan pokaaleista on saanut unohtaa jo hyvän aikaa sitten. Katseet piti kääntää ainoastaan neljännestä sijasta taisteluun ja sitä kautta sieniliigan karsintaan pääsyyn. Nyt kuitenkin tuo neljäskin sija tällä joukkueella ja loukkaantumismäärällä on aivan utopinen tavoite. Itse asiassa sijoitus voi olla periaatteessa mitä vain jostain kuudennesta sijasta alaspäin.

Asiaa toki muuttaisi todelliset vahvistukset, mutta niihin ei jaksa todellakaan enää uskoa. Jotain junnuja ehkä lisää ja joku uusi Silvestre/Squillaci tyyppinen hankinta siirtoikkunan viimeisillä minuuteilla.

Wengerin lähtö vaikka välittömästi ei kirpaisisi juuri ollenkaan tällä hetkellä. Jos tarvittavia hankintoja ei tule niin miksi pitkittää väistämätöntä yhtään pidempään. Tulokset tulevat olemaan viime kauden lopun ja tämän kauden alun kaltaisia tällä miehistöllä ja kannattajien reaktio tulee oikeutetusti olemaan sen mukainen. En usko, että Wenger tulee näkemään enää ensi kautta seurassa ellei ihmeitä tapahdu seuraavan 11 päivän aikana.

Toki voi olla, että Wenger ei ole ainut ongelma vaan omistaja ja seurajohto ovat yhtä pihalla kuin manageri. Tätä ei kuitenkaan todennäköisesti voi varmaksi todistaa ennen kuin Wengerin aikakausi päättyy tavalla tai toisella. Jos uuden managerin hankinnat ja kunnianhimo ovat samaa luokkaa kuin Wengerin viime vuosien niin silloin se kertoo ennemminkin seurajohdosta jotain.

Joka tapauksessa Kroenke hyvänä bisnesmiehenä tajuaa ettei nykymeno voi jatkua enää kovin kauaa ennen kuin se alkaa vaikuttamaan seuran tekemään voittoon. Katsomot alkavat olla yhä enenevässä määrin tyhjiä, eikä myöskään koko ajan voimistuva buuauskonsertti pelien lopussa varmastikaan paranna tilannetta. Muutoksen on tapahduttava ja mielellään ennemmin kuin myöhemmin.

84 thoughts on “Odotettua

 1. Toivottavasti edes vähän helpottaa se, että Sp*rs fanit joutuvat tarpomaan samassa paskassa kuin mekin! (Vaikkakin Modric on ehkä miljardi kertaa Cescia ja Nasria paskempi pelaaja)

  ”Chelsea remain keen to sign Luka Modric before the close of the transfer window, but Harry Redknapp admits the Tottenham midfielder’s ’head’s not in the right place’ after he was left out of the squad to face Manchester United on Monday evening.”

  HAHAHAHAH!!! ’Arry matkii Arsua silloinkin kun ei kannattais!

  …noista siirroista sen verran, että komppaan OSITTAIN Isseä. Ei voi puhua pelkistä siirtosummista ja todeta, että Chelsea se vaan osaa tehdä hommat paremmin. Apinakin vois ostella huippupelaajia Chelsean kirstulla kun palkkaa ja allekirjoituspalkkioita voi lupailla minkä kerkiää ja sille agentillekin irtoaa aina helvetilliset bonarit. Joku Pastorekin menee vittu pelaamaan RANSKAN LIIGAAN kun sheikki vilauttelee shekkivihkoaan…Eto’o siirtyy venäjälle, koska jos Englannissa ei Chavs, ManU tai ManCs oo kiinnostuneita niin eipä sitä paljon muualle siirrytä kun Espanjasta ja Italiast on fyffet jo kääritty

  …mutta sitten se toinen OSITTAINEN…maailma muuttuu ja managerin ja organisaation pitää pystyä muuttumaan mukana. En itse tosin pistä kaikkea paskaa Wengerin niskaan sillä toi boarin toimintakin haisee myös pahasti paskalle!

 2. …ja ”boar” on siis koodikieltä ja tarkoittaa boardia…liekö sitten hallitus vai johtokunta suomen kielellä?

 3. Arsenalin boardia ei tunnu seuran kriisitilanne pahemmin kiinnostavan , liekö ketunmetsästysaika menossa joka on näille yläluokan etuoikeutetuille kaikki kaikessa .

 4. ehkä Wengerin ei pidä mennä stadionille lainkaan Udinesessa…pysyisi jossain trattoriassa ja tekstailisi sieltä Primoracin kautta 🙂

 5. 3 peliä ja 9 peliä pelikieltoa/toimitsijakieltoa, mahtava kauden alku. Ei kyllä tämä kesä ja kausi ikinä unohdu.

 6. Tämä Wenkun kahden matsin lisäbanni on suoraa seurausta siitä, että Wenger on jo monen monta vuotta itse kaivanut UEFA:lta verta nenästään kitinällään ja harhaisella valittamisellaan. Ikinä ei ole hänessä pienintäkään syytä vaan tuomarit ja koko muu maailma on häntä vastaan. Äijä on totaalisen puusilmä ja menettänyt otteensa omaan toimintaansa ja joukkueeseen jo ajat sitten.

  Ymmärtäis nyt olla edes hiljaa ja ihan niin kuin Tommi sanoi, menis johonkin trattoriaan katsomaan peliä. Hävettävää on ukon toiminta ja seuraamme alentavaa. Kukaan ei ole suurempi kuin seura. Ei edes Wenger. Edelleenkään.

  Get out or spend some f…kin money!

 7. Samaa mieltä nimimerkki Gunnerin kanssa Jagielkasta. En usko, että kaveri mikään suuri vahvistus olisi. Voisi ehkä taistella Koscielnyn ja Djouroun kanssa toisen topparin paikasta ja siinä samalla pudottaa Squillacin pois kuvioista, eli sinällään ihan ok, mutta jos oikeasti parannusta meinataan toppariosastolle saada, niin täytyisi puhua muista nimistä.

  Baines sen sijaan toisi ihan uuden ulottuvuuden keskityksiin ja erikoistilanteisiin. Tosin eiköhän nekin ominaisuudet yritettäisi valmentaa pelaajasta pois. Baines vaikuttaa muutenkin liian selkeältä ja yksinkertaiselta ratkaisulta, jotta se Wengerille olisi mikään vaihtoehto.

  Vittumaista tosiaan, että keskikenttä ja hyökkäys vaativat tällä hetkellä vielä kipeämmin investointeja kuin puolustus ja mv-osasto. Eipä olisi viime kauden lopussa sitäkään uskonut.

  Mielenkiintoisia – vaikka ei välttämättä niin miellyttäviä – aikoja.

 8. On se niin huojentavaa tietää, että Squillaci onkin loukkaantunut eikä wenksun mustalla listalla. Saamme ehkä vielä nauttia hänen otteistaan, ehkäpä jo muna-pelissä, kun muita vaihtoehtoja ei enää ole.

  Wenger on toimitsijakieltonsa ansainnut – harvinaisen hölmöä antaa ohjeita vieressä istuvalle koutsille, joka soittelee vaihtopenkille. Kun viskinenä sai viime kaudella valkussa viiden matsin pannan, aivan varmasti hoiti hommia katsomosta – mutta ei noin hölmösti.

 9. Mihin perustuu tieto, ettei Arsenal ollut Matasta kiinnostunut? Matan faija on yhtä avoimesti kertoillut siirtokuvioista kuin Bendtnerin isä, eli kumpikin on asioiden ytimessä.

  Kyllä mä näen niin, että Manu niisti Arsenalin Phil Jonesin kohdalla ja Chelsea mitä ilmeisimmin Matan.

  Hazard kertoi Ranskan tv:ssä, ettei ole siirtymässä tässä siirtoikkunassa, mikä ei yllätä kun Lille kertoi samaa heinäkuun alussa. jagielkaa ei kiinnosta Lontoo, kuten ei Kaka’kaan, tätä yhtä patonkin seuraa ei kiinnosta M’Vilan myynti jne. Vähemmän yllättäen myöhässä ollaan tai tehdään liian heikkoja tarjouksia. Jokainen olisi osannut kertoa että tässä kohtaa on vaikeaa ostaa laatua, sen sijaan tusina liikkuu viimeisenä päivänä.

  Jos huolella mietittys strategia kesäksi oli, se kusi täysin ja nyt tehdään paniikkiratkaisuja. Jos Udinese antaa isän kädestä, eipä tarvitse enää markkoille toisaalta haikaillakaan, sitten alkaa talouden sopeuttaminen.

 10. Matan faija, samalla tavalla kuin Bender sr., toimii isäroolin lisäksi poikansa agenttina. Ja kas, siinä se motivaatio hu*rata pelaajaa maailmalle ja yrittää herättää mahdollisimman monen seuran kiinnostus, tai ainakin saada herätettyä mielikuva usean seuran kiinnostuksesta. Benderin kohdalla se ei ole onnistunut, mutta Matan kohdalla näköjään onnistu.

  Eikä tällä forumilla muutenkaan tarvi mihinkään faktoihin mielipiteitään perustaa, se on tullu viimeistään tämän kesän aikana selväks.

 11. Aijoo, ja Howard Webb Munapelin tuomarina. Eli todennäköisesti 3 pelissä peräkkäin kauden alussa meille punainen kortti.

 12. Kukaan ei vaan halua tulla enää Arsenaliin pelaamaan, vaikka kohtuullisesti maksettaisiinkin,piste.

 13. Wenger ‘waiting on enquiry’ for defender – report

  Arsenal – Arsene Wenger trying to sell Sebastian Squillaci

 14. Agenttius ei joka kerta tarkoita sitä, että pappa valehtelee silmät päästään. En epäile yhtään etteikö Mata olisi kelvannut Arsenalille mutta se siitä, ei tosiaan ole tulossa.

  Ero tuntuu olevan se, että Arsenal, joka on taloudellisesti vahva, antautuu pelaajien lähtöhalujen edessä. Muut seurat joiden pelaajia linkitetään ulos, kuten Shakhtar, Lille, Everton, Valencia jne eivät antaudu. Eivät ainakaan Arsenalille.

  Mitä ilmeisimmin Arsenalin rinkiä pitää uudistaa ja tavalla tai toisella rivimiesten palkkoja saada alas, jotta voidaan maksaa 3-4 parhaalle markkinatasoa olevia palkkoja. Tämä tarkoittanee rivimiesten vaihtamista, koska nämä Diabyt, Denilsonit, Bendtnerit jne saavat aivan liikaa tasoonsa nähden. Ketään ei tietysti voi velvoittaa laskemaan palkkaansa, joten näitä sopimuksensa loppuun istuvia nähdään varmaan muitakin kuin Winston Almunia.

 15. Kukaan pelimies ei halua tulla Wengerin Arsenaliin. Wengerin maine ja julkisuuskuva ihan omassa naurettavassa luokassaan. Häntä ja hänen valtakuntaansa kartetaan. Ketään ei tule siirtoikkunassa ja Wenger jatkaa huikeaa fanien sumuttamista paskajargonillaan.

 16. Koskaan en toivo tappiota Arsenalille mutta nykyisellä pelaajaringillä tippuminen pois mestarien liigasta olis vain ja ainoastaan helpotus. Muutama miljoonahan siinä tulee taloudellista tappiota mutta antais sentään jonkun verran lepoa runkopelaajille liiga ja cup otteluiden väleihin, ja mitä turhia mennä sieniliigaan pelaamaan ne 6 lohkopeliä ja sen jälkeen pudota neljännesvälierissä tai viimeistään puolivälierissä pois!! Voitostahan ei kukaan voi tosissaan edes puhua, ainakaan ääneen!!

 17. Tippuminen mestareiden liigan ulkopuolelle olisi niin kova taloudellinen kolaus joukkueelle ettei sitä yksikään järjissään oleva kannattaja toivo edes sen vuoksi, että Wengerin silmät avautuisivat (Puhumattakaan siitä, että hankintojen tekeminen olisi moninverroin vaikeampaa.)

  Putoaminen mestareiden liigasta ennen lohkovaihetta tietäisi noin £20-30M menetystä

 18. Ja kaiken lisäksi ottelumäärä ei vähenisi: tappio tietäisi joutumista Eurooppa-liigaan eli myös 6:tta ottelua syksylle. Hauskinta tietysti olisi, jos Arsenal ja Klubi pääsisivät samaan lohkoon, mutta eiköhän tuo Udinese kuitenkin hoideta. Se lisäksi lisäisi pieniä toiveita, että wenksu heltyisi kunnon hankintoihin.

 19. Mielestäni pitäisi nyt ostaa juuri tämä Mauro Zarate. Argentiinalainen voi pelata tietääkseni piikissä, kymppipaikalla ja wingerinä. Todella Nopea ja terävä pelaaja, osaa myös laukoa. Kyllä hänestä maksaisin ainakin 15 miljoonaa, ikääkin sopivasti 24v. Footybunkerin mukaan Zaraten odotetaan olevan jo kokoonpanossa manua vastaan, mutta tämähän on täyttä paskaa..

 20. “I look at the players and if they are good enough. People forget we have bought players – Gervinho, Oxlade-Chamberlain, Jenkinson, Ryo – and you will see over the season they are top-quality players but at the moment we have to give them some time.

 21. Finn Gooner sen sanoi , varsinainen juhlavuosi . Mahtaa juhlavuoden pelipaidat mennä kuin kuumille kiville ?
  Itselläni paitaboikotti pitää , enkä seuraavaa osta ennen kuin seuran politiikka radikaalisti muuttuu.
  Protesti se on pienikin….

 22. Hetken jo luulin olevani Pravdan nettisivuilla, mutta olinkin tutusti ja turvallisesti arsenal.comissa:

  “I look at the players and if they are good enough. People forget we have bought players – Gervinho, Oxlade-Chamberlain, Jenkinson, Ryo – and you will see over the season they are top-quality players but at the moment we have to give them some time.”

  “If I have shown one thing in the last 15 years, it is that I have brought in good players.”

  Wenger ei elä tätä päivää. Ensin se pyytää aikaa junnuille ja jo seuraavassa kappaleessa kehuu itseään 15 vuoden ajalta. Äijä on ihan pihalla.

 23. Mun paitaboikotti kestää siihen saakka kunnes Arsenal voittaa seuraavan pokaalin. Taitaa paidasta ehtiä väri haalistua pinkiksi ennen sitä…

 24. lueskelin tuon woukan laittaman linkin klo 19.54 eilen, tuossa oli kyllä aika paljon järkeen käypiä juttuja mun mielestä.. Toivottavasti wenger tuo julki noita asioita arsun vuosilta, sitten ku vetäytyy eläkkeelle, sillä aika kovan paineen alla tuo ukko on saanut olla nämä vuodet.. tämäkin kesä mediassa on ollut aikamoista mässäilyä tuosta wengeristä, joka on myös tarttunut suureen osaan kannattajista.. negatiiviset jutut myy ja nyt on löytynyt henkilö, josta kirjoitellaan välistä mitä sattuu vaikka ei välttämättä tiedetä asioista yhtään mitään.. tuntus olevan muotia että annat jonkun negatiivisen mielipiteen wengeristä/arsusta.. ja heitellään ilmoille huhuja siirroista , joista ei välttämättä ole mitään faktaa.. ihan sama mitä wenger puhuu niin se on ”paska puhetta ei siitä ole mihinkään, suksis vittuun” uskomattomaksi menny touhu.. aikuiset ihmiset..

  rakentavaa kritiikkiä pitää aina olla, sillä harvemmin löytyy sitä täydellisyyttä, mutta välillä menee vähän jo vainoamiseksi median ja kannattajien osalta..

  kyllä sitä useasti itekkin ihmettelee noita wenkun ratkaisuja esim vaihtojen suhteen peleissä, jos on menny reisille vaihdot, mutta ehkä turhan usein jää ne onnistumiset taka-alalle ( esim barca- peli viime vuonna tai pisteen varmistaminen castlea vastaan tänä vuonna alivoimalla) tai walcotin peluuttaminen laidalla, mitä olen kattonut noita pelejä poolia, udineseä ja castlea vastaan ,niin ainakin castlea ja udineseä vastaan theo hakeutu enemmän keskelle. tosin castlea vastaan hyvin vähän aikaan, sillä ulosajo sotki koko pelin.
  ehkäpä tuo theon peluuttaminen laidassa on vaan osa oppimista varsinaiseksi hyökkääjäksi, tais olla se muuan henrykin aikanaan laidassa enemmän ennen kuin… no loput tiedetään..

  huomenna voitto kotiin tai ainakin tasuri!!

 25. Paitaboikotti pitää täälläkin. Wenger, kiitos ja hyvästi. Mutta EPLn osalta katotaan ekat 10 peliä ja katotaan sitten missä mennään. Keskiviikkona KAIKKI GOONERIT kannustamaan meitä jatkoon! Elämme vaikeita aikoja, mutta en suostu enää lähtemään tähän surkutteluun mukaan. Tosin olen monen muunkin kanssa siitä samaa mieltä Wengerin aika on ohi…Tuuliviiri? En ole! Arsenal ylös, Wenger alas!

 26. täällä melkein laajenee pikkuhiljaa paitaboikotti kaikkiin tuotteisiin… vieraspeleissä voin käydä, mutta mikäli mitään ei edes yritetä niin tuskinpa alan suunnittelemaan reissua Grovelle.

 27. Muna pyöritti spudsia siihen malliin, että junnuilla tulee viikonloppuna kiire. No, kausi on alussa, kuten wenkula sanoisi.

 28. Joo näytti kyllä spudsin peli aika säälittävältä ilman Modricia. Manu puolestaan oli todella vakuuttava jopa vähän varamiehitöllä. Manun nuoretkin pelaajat näyttävät olevan valmiita kantamaan vastuuta ja penkiltä löytyy leveyttä niin mikäs siinä Safilla hymyillessä.. Vittumaista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s