Tämän luulisi olevan painajaisunta

Mitä pidemmällä kesä etenee niin sitä enemmän huonoja uutisia tuntuu tulevan. Viime kauden loputtua ja kesän alussa sentään oli jotain toivoa, mutta nyt asiat on päästetty niin pitkälle, että vaikea nähdä enää ajan riittävän todelliseen korjausliikkeeseen. Olo on suorastaan epätodellinen tätä tilannetta päivä päivältä seuraavana. Koko ajan vain odottaa, että milloin sitä herää ja koko kesä olisikin ollut pelkkää painajaisunta. Valitettavasti heräämistä ei vain tapahdu, kuten elokuvissa ja tämä on totisinta totta ja seurauksista tullaan kärsimään todennäköisesti useiden vuosien ajan.

Nasrin siirto Manchester Cityyn varmistettiin eilen, hinta on ilmeisesti 20-25 miljoonan haarukassa lähteestä riippuen. Ihan kelpo hinta sopimustilanteen huomioon ottaen. Myynnin ajankohta ja tietenkin korvaajan puuttuminen aivan samoin kuin Fabregasin tapauksessa ovat asiat joista voi todella seuran toiminnan kyseenalaistaa. Kausi on jo alkanut ja osittain tämän sekoilun seurauksena liigassa on menetetty jo viisi korvaamatonta pistettä.

Tänään on pelipäivä ja huipputärkeä sellainen, mikäli se on päässyt unohtumaan kaiken tämän katastrofin ympärillä. Toinen osaottelu Udinesea vastaan Italiassa. Ensimmäisessä ottelussa olimme jopa onnekkaita, että tulos oli 1-0 voitto. Tämä antaa ihan hyvät lähtökohdat tähän toiseen otteluun, mikään ei ole kuitenkaan varmaa ja pelistä tulee mitä todennäköisimmin erittäin tiukka.

Udinese onnistui jo Grovella luomaan kohtalaisen määrän hyviä maalipaikkoja ja kotikenttäedun turvin joukkueen esitys tuskin tulee ainakaan huonompi olemaan. Liverpool peliin verrattuna kokoonpanoon palaa liigassa pelikiellossa olevat Gervinho ja Song. Samoin RVP on kärsinyt pelikieltonsa ja tulee johtamaan hyökkäystä ja toivottavasti onnistuu jostain taikomaan sen äärimmäisen tärkeän vierasmaalin.

Loukkaantumisrintaman viimeisimmät uutiset ovat sekä huonoja että hyviä. Huonoin uutinen on tietenkin Wilsheren loukkaantumisen paheneminen ja nyt arvio on pari kolme viikkoa. Tämä on kuultu liian monesti ennenkin, toivottavasti tämä ei tarkoita kahta tai kolmea kuukautta, kuten useasti on tapahtunut.

Djourou, Traore ja Rosicky ovat myös toipuneet loukkaantumisistaan ainakin sen verran, että ovat mukana joukkueessa. Djouroun pelaaminen olisi tietenkin äärettömän tärkeää, koska Koscielny ei ole pelikunnossa. Pahoin vain pelkään, että Djourou on parsittu väkisin kasaan ja kestää sen vartin, jonka jälkeen on taas pakko heittää Miquel kehiin. Traorella tai Rosickylla tuskin pitäisi olla asiaa avaukseen edes tässä tilanteessa, mutta saa nähdä mihin ratkaisuun manageri päätyy.

Veikkaan avauksen olevan illalla tämä:

Szczesny

Jenkinson-Djourou-Vermaelen-Sagna

Frimpong-Song-Ramsey

Gervinho-RVP-Arshavin

Penkille jäisivät Fabianski, Ignasi, Traore, Rosicky, Walcott, OC ja Chamakh.

Äärimmäisen tärkeästä pelistä kysymys. Ei pelkästään rahan vuoksi vaan koko seuran uskottavuuden tai sen mitä siitä on vielä tämän kesän jälkeen jäljellä. Tippuminen Mestareiden liigasta olisi suuri kolaus ja vaikeuttaisi ennestään uusien pelaajien hankkimista.

Seuraukset saattavat olla hyvinkin pitkäaikaisia ja palaaminen neljän suuren joukkoon on varmasti kovan työn takana. Tosin tämän iltainen voittokaan ei välttämättä ole kuin tekohengitystä ja viimeinen mahdollisuus pelata Mestareiden liigassa ehkä pitkään aikaan, sillä nykyisellä joukkueella ei tulla ilman useaa todellista vahvistusta olemaan neljän joukossa tämän kauden päätyttyä.

Joka tapauksessa keskitytään ensin tämän iltaiseen ja katsotaan onko kaikki menetetty kauden osalta jo tänä iltana vai alkaisiko tästä kenties jonkin asteinen ryhdistäytyminen joka suhteessa.

COME ON YOU GUNNERS!!!

133 thoughts on “Tämän luulisi olevan painajaisunta

 1. Theo näytti erityisosaamistaan. Alkaa näyttää jo hyvältä, mutta ihmeellisempiäkin comebackeja on vastustajilta viime vuosina nähty..

  Szczesnyn torjunta oli kyllä gamewinner, jos tilanne ei tästä muutu..

  Rosicky pelaa todella hyvin !

 2. Melko kypsä esitys kaiken kaikkiaan Udinese-peleissä. Arsenal oli vähän taitavampi ja syöttökuvioissa järjestelmällisempi, joten possession pysyi ja paikkoja oli vähintään tyydyttävästi.

  Huolenaihe on toisaalta se, ettei Udinese suoneniskujen jälkeen ole mikään kovin vahva jengi.

 3. Vai Canalin selostajan tunnelma latistu Theon maaliin. Hassua, mul kävi ihan toisin päin!

 4. saadaanko me tästä hyvästä pari pelaajaa, vai onko tämä tulos viesti siitä, ettei vahvistuksia tarvita?

 5. Jatkopaikka on hyvin pitkälle Sczesnyn ansiota. Luulis että puolustuslinjakin pystyy pelaamaan jatkossa stabiilisti kun on luotettava kassari tolppien välissä. Sczesnyllä ei juuri huonoja puolia ole.

 6. Sesni on kyllä huikea kassari jo noin nuorena.. Toivottavasti pelaa meillä vielä useita vuosia. Aineksia ihan maailman parhaaksi asti.. ainakin selvästi manun virkaveljeä edellä tällä hetkelllä

 7. Ei ole udinese saanut yhtään peliä kohdalleen konsonantin huipputorjunnan jälkeen, tämähän sopii meille

 8. Ajattelin Antti äsken ihan samaa. On kovin Wenkkumaista antaa tämän pelin jälkeen sen suuntaisia lausuntoja ja hehkuttaa tämän hetkistä kokoonpanoa.

 9. Sczcesny alisti di Natalea näköjään vähän tehokkaamminkin. Jumalauta, se on todella voittava maalivahti!

 10. Pakko oli itsekkin oma sanani käydä heittään. Nykyään luen aamutuimaan päivittäin blogin ja tsekkaan muidenkin kommentit mitä rakastamani joukkueessa on tapahtumassa. Hyvää tekstiä usealta vaikka näinä vaikeina aikoina monen hermot ei meinaa pysyä kasassa ja aavistuksen negatatiivisia ajatuksia monilla onkin.. Ymmärrän yskän ja välillä meinaa itsekkin vaipua melkoiseen epätoivoon.. Tää voitto toivon mukaan laukasis positiivisen kierteen. Vaikka voitto merkkaa ”vasta” mestareiden liigaan pääsyä niin toivon mukaan niitä helvetiin hankitoja mitä kaikki odottaa! Nyt ei enää ainakaan empiä ollaanko me mestareiden liigas vai ei!!! Jos niitä huippuja on tullakseen niin tän pelin jälkeen ja helvetin nopeesti!! KIITOS!!!

 11. Toiset saa rankkareita, Arsenal ei

  Pisti muuten silmään konsonantin nyrkkeily joka meni omille, Almunia sai aina vastustajalle pallon, hei hei spanski

  Tulipa hyvä olo pitkästä aikaa, varsinkin toinen puoliaika oli jo vähän sitä oikeata jalkapalloa

 12. Olipas mukavaa katsoa voittoisa peli.. Onnistujia ainakin Sesni, Rosicky ja Gervinho sekä myös maalintekijät

 13. Minimitavoite täyttyi, kiitos Sczesnyn. Ei tää vielä mitään huippua ollut, mutta hyvää on se että vaikessa paikassa onnistuttiin. Jos pilkku olis menny sisään niin ei tiedä kuinka olis käynyt.

  Nyt kun CL-paikka on varmistettu niin niitä vahvistuksia saa alkaa tulemaan ovista ja ikkunoista sisään. Jos CL-paikka oli jokin helvetin edellytys uusien pelaajien saamiselle niin nyt katsotaan mitä tapahtuu. Tilauksessa on toppari, vasen pakki, pelintekijä ja maaliruisku. Fabregasista ja Nasrista tuli massia about 50-60 milliä heti, joten kyllä noilla rahoilla tähän jengiin kunnon pelimiehiä täytyy löytyä. Viikko olis aikaa toimia.

 14. Ny ei pitäisi olla esteitä hankkia vahvistuksia, wenkula. Massia on ja lisää tulee sekä siinä ohessa cl-paikka.

 15. Päivän tasonnostajat: Gervinho, Jenkinson, Rosicky
  + päälle SZCZ jonka taso tiedetään, mutta olihan se torjunta mieletön ..

  Olen sitä mieltä, että tämän matsin odottaminen ennakkoon pelonsekaisin tuntein oli ihan loogista: sen verran on pakka sekaisin, paljon loukkaantumisia jne. Jos joku väittää, ettei Udinesella ollut missään vaiheessa ottelusarjaa saumoja, niin on kyllä katsonut ihan eri pelejä..

  Tappio tänään olisi ollut hirvittävä isku. Valkussa on kahdesta ottelusta yksi piste ja paha peli viikonloppuna menossa, mutta tämä peli antaa PITKÄSTÄ AIKAA positiivista fiilistä joukkueelle ja kannattajille. Ja jospa niitä vahvistuksiakin nyt saataisiin, kun CL-status on selvä.

  Positiivista on myös, että Gervinho on selkeä vahvistus: todella hyvä 1-1 -tilanteissa. Vielä kun pääsee samalle aaltopituudelle muiden kanssa, niin hyvä tulee. Ja Calle taisteli hienosti tänään. Rosickylta toivottavasti samanlaisia otteita jatkossakin.

 16. Joo kyllä se taitaa olla vähän turhan hyvä maalivahti meille.. Nyt ei pitäisi olla mitää esteitä enää vahvistusten hankkimiselle.. ellei wenkku sitten taas kerran peru puheitaan – toivottavasti ei

 17. Onneks shittyllä on hart… Sesni on selkeesti uus safehands 😀 Ja on se vaan niin et theo tarvii niitä syöttöjä että alkaa tapahtua. Hyvä saavutus ottaen kaiken huomioon, myös ekan puoliajan… Rambokin paransi puolustavamman roolin saatuansa, eikä voi sanoa että kukaan joukkueesta olis ollut täysin yössä. Siinä mielessä näyttää asennepuoli olevan kohdillaan.
  Up the GUNNER…. ja ai niin Spend some you know what mr. Wenger

 18. YEEEEEEE !!! Aamuinen lääkitykseni oli kohdallaan ja positiivisuus kannatti . VALOA tunnelin päässä vihdoin . Konsonantti ; iso käsi , todella iso torjunta ja varma peli muutenkin .

  Nyt vaan massia palamaan ja luovuutta sisään , niin paljon kuin Rambosta pelaajana pidänkin ei hänestä tällä hetkellä ole ( vielä) orkesterin pyörittäjäksi .
  Leveyttä täytyy myös joukkueeseen tuoda , ehdottomasti .
  Nyt ei saa jäädä tuleen makaamaan ja laskemaan tilejä.

 19. =)

  RobbieSavage8Robbie Savage

  by JackWilshere

  I really hope arsenal go through tonight ! Come on the gunners !

 20. Voi Wengeri kyllä pistää konsonantille pari pitkää lentoasemalla. Huikea torjunta ja missä paikassa.

  Callen peli oli ehkä vähän liiankin hyvää. Näytti nimittäin Capello olevan katsomossa. Sagnan puolelta tuli vaarallisemmat hyökkäykset. Mikä oli ainakin minulle yllätys.

  Minkähän liukutaklaus kurssin toi Rosicky on kesän aikana käynyt? Uskomattomia pallonriistoja.

  Koko joukkue paransi toisella puoliajalla peliä. Jopa Walcott ja Ramsey. Nyt hyvällä mielellä koisiin.

 21. JES JES JES! Saatanan upeeta…. Huikea peli, tulee katsottua huomenna uudestaan… Vaikea sanoa vie mitään muuta! JES JES JES

 22. Kylläpäs voitto kohottaa mieltä!

  Hyvä suoritus ja joukkue tosiaan näytti sitä ”mental strength:tia” ja selkärankaa toisella puoliajalla.

  Huomenna voi sitten palata arkeen ja katsoa niitä hankintoja, mutta nyt nautitaan hetken ajan hyvästä taistelusta ja voitosta

 23. Kyllä mun mielestä Rosicky on aina osannut liukua hyvin. Toinen kysymys onkin sitten se, että miks se on aina niin paljon jäljessä, että pitää liukua ;)…no mutta kunnia sinne minne kuuluu Rozzahan pelasi tänään hyvän pelin. Enkä nyt tarkoita tällä sitä, että se hän pystyisi ottamaan Cescin paikan, mutta hyvä rotaatiopelaaja tollasee box-to-box rooliin.

  Nyt vaan Montolivo ja De Rossi keskikentälle, Cahill puolustukseen, Marcelo vasemmaks pakiks ja vaikka yllärinä Leandro Damiao kärkeen niin ollaan taas oikealla tiellä (ja tiedän, ettei tuu tapahtumaan, mutta kunhan nyt fiilistelen kun on viime aikoina ollut niin synkkää tää Arsu fanitus!)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s