IT’S A WHOLE NEW BALL GAME!

Tänään vuorossa eilen lupaamani todellinen otteluennakko iltapäivän peliin. Ei yhtään tämän enempää omia jorinoitani vaan olkaapa hyvät SuomiGoonerit:

Eli otteluennakko: Arsenal – Swansea

Se on allekirjoittaneella vuotuisen Emiratesreissun aika ja tällä kertaa vastaan asettuu ensimmäinen Walesilainen valioliigaporukka. Moni olisi pistänyt roponsa likoon siitä, että tuon kunnian tulee saamaan Cardiff, mutta toisin kävi. Täytyy myöntää, että ennen tätä kautta tiedot seurasta olivat minulla melko heppoiset. Tiesin, että Swansea on rannikkokaupunki Walesissa ja seurassa pelasi äskettäin myös Shefki Kuqi, joka paukutti seurahistoriaan viisi maalia 20 ottelussa, kunnes pistettiin lainalle Derbyyn. Ajattelin itse valmistautua retkeeni tekemällä itselleni ja matkaseurueelle pienen otteluennakon ja pistinpä sen nyt Villellekin, josko kehtaisi julkaista. Sori vaan kaikki…

On ehkä aika perehtyä päivän vastustajaan vähän pintaa syvemmälle. Seurahan on vanha; perustettu 1912, joten se juhlii ensi kaudella 100 vuotista historiaa, mutta himmentääkö juhlaa putoaminen Valioliigasta? Nähtäväksi jää, mutta pahalta näyttää alkutaival isojen poikien leikkikentällä. Tosin, niin se on näyttänyt toistaiseksi meilläkin ja Swansealla sentään on pistesaldo tuplasti meitä suurempi. Kahdella pisteellä ei silti ole paljon syytä tuuletella, kun maalisaldo näyttää samalla nollaa. Ainoa joukkue, joka ei ole kuparista pystynyt vielä rikkomaan ja toivotaan, ettei tuo sarake Emiratesilla siitä kaunistu.

The Swans (tai The Jacks) kävi lähellä katastrofia kaudella 2002-2003, jolloin se varmisti vasta kauden viimeisessä ottelussaan säilymisen kolmosdivarissa, lähtö ammattilaissarjoista oli hiuskarvan varassa. Tuolla vaikealla kaudella seuran silloinen toimitusjohtaja Mike Lewis osti seuran itselleen yhdellä punnalla ja myi sen eteenpäin Australialaisille liikemiehille. Ex pelaaja Mel Nurse perusti oman kilpailevan säätiönsä ja alkoi kasvattaa osuuttaan seurassa, kunnes osti loputkin osakkeet pois Australialaisilta. Tuolloin 15 pelaajaa sai lähteä ja joukkue uudistui täysin. Samalla perustettiin Swansea supporters Trust, jolle annettiin paikka johtokunnassa. Samaa ei taida tapahtua meillä ihan yhtäkkiä. Sen jälkeen vauhti onkin ollut huimaa, sillä 8 vuodessa kuilun partaalta on hivuttauduttu aina Valioliigaan saakka! Siinä välissä on managereita tullut ja mennyt; joukossa mm. nyky-Wigan Roberto Martinez, joka valmensi seuraa pari kautta pelattuaan siellä ensin neljän kauden aikana. The Swans nousi liigaan karsintojen kautta lyötyään ensin Nottinghamin ja lopuksi Wembleyn finaalissa Readingin.

Nykyään Swansean peräsimessä on Brendan Rogers, joka johdatti seuran Valioliigaan. Rogersin voittoprosentti on seurahistorian paras 54,55% (ennen tätä kautta). Miehellä ei ole takanaan mitään huimaa pelaajauraa, mutta managerina mies ei kuitenkaan ole ihan keltanokka. Hän on hakenut oppia mm. Chelseasta ollessaan Mourinhon alaisuudessa nuorisojoukkueen ja reservien managerina. Päävastuuta hän on kantanut Readingissa ja Watfordissa ennen Swansean nimitystään. Kokemusta Valioliigasta tällä Pohjois-Irlantilaisella ei kuitenkaan ennen tätä kautta ollut.

Rogers tunnetaan hyökkäävästä pelityylistä ja kenties siksi seuran lempinimi onkin ”Swanselona”. Pelkästään jo tuo lempinimi antaa meille aihetta latoa taululle kaksinumeroiset luvut. Swanselona..prrkkl… Itse en ole nähnyt päivän vastustajalta kuin heidän avauspelinsä Man Cityä vastaan. Siinä kiinnitti huomion se, että joukkue ei parkkeerannut bussiaan 16 metrin viivalle, vaan lähti rohkeasti haastaman Cityä lyhytsyöttöpelillä ja hyökäten. City sitä hetken aikaa ihmetteli, kunnes parinkymmenen minuutin jälkeen alkoi pelata omaa peliään ja siitä seurauksena loppulukemat 4-0. Enemmänkin olisi voinut olla. Jos Rogers lähtee samalla taktiikalla liikkeelle Grovella, se sopii meille paremmin kuin hyvin. Sittemmin Walesilaiset ovat pelanneet kotonaan kaksi maalitonta tasuria Wigania ja Sunderlandia vastaan. Tehtyjen maalien sarake on siis pyöreä nolla ja se kertoo paljon joukkueen ongelmista. Eipä siellä meilläkään kahta enempää ole, mutta faktaa on se, että Swansea on tällä haavaa sarjataulukossa Arsenalin yläpuolella ja maalisuhde on parempi maaliakaan tekemättä. Uskon, että yhtälailla faktaa on myös se, että illan pelin jälkeen osat vaihtuvat taulukossa. Muuta mahdollisuutta ei kerta kaikkiaan ole.

Selaisin eilen postissa tullutta vuosikirjaa kaudelle 2011-2012. Oli jotenkin epätodellinen olo, kun katsoi siihen painettuja pelaajaprofiileja. Mukana olivat Cesc, Na$ri, Eboue, Bendtner, Clichy, Landsbury, Vela, Lehmann ja Denilson. Kaikki pelaajia, joita emme näe tykkipaidassa tällä kaudella, tuskin ketään enää koskaan. No ehkä Landsburyllä on ohut siima, mutta ohut se on. Sen sijaan opuksesta uupuu luonnollisesti seuraan tulleet Mertesacker, Santos, Arteta, Park, Gervinho, Jenkinson, Benayoun, Oxlade-Chamberlain sekä Campbell (lainattu myös jo). Onhan joukkue melkoisesti muuttunut! Ei ihan äkkiä tule mieleen edellistä kautta, kun pelaajaliikenne olisi ollut näin vilkas. Tosin ”Invinciblesin” Arsene hajotti melko pian, kahdessa vuodessa.

Tuo muutos oli pakon sanelema ja välttämätön. Syitä on puitu allekirjoittaneenkin ja monien muiden toimesta jo ihan riittämiin, mutta väitän, että ilman viime ottelun nöyryytystä vastaavaa ei oltaisi nähty samassa mittakaavassa. Itse olen hankintoihin tyytyväinen. Hankinnoista huolimatta tai ehkä juuri niistä johtuen, peliesitys tulee olemaan täysi arvoitus. Nyt vielä kun kärsimme jälleen kerran järkyttävästä loukkaantumissumasta, kokoonpano tullee olemaan melkoinen sekoitus uusia ja vielä uudempia pelaajia. Vanhaa kaartia edustanee sentään muutama avainpelaaja. Kokoonpanoveikkauksia varmasti tulee monta, mutta tällaisen avauksen minä haluaisin Emiratesilla nähdä:

Maalissa: Szczesny
Puolustuslinja: Sagna-Mertesacker-Koscielny-Santos
Keskikenttä: Ramsey-Frimpong-Arteta
Hyökkäys: Walcott-RVP-Park

Loukkaantuneina tai pelikiellossa meiltä ovat: Gervinho, Song, Wilshere, Vermaelen, Diaby, Squillaci (luojan kiitos), Gibbs ja Jenkinson. Tänään torstaina tätä kirjoittaessa Gibbsin pelikunto on vielä arvoitus, mutta uskon Santosin ottavan hänen pelipaikkansa joka tapauksessa, oli kunnossa tai ei. Sagna oli poissa edellisestä pelistä, mutta pitäisi olla terveenä.

Frimpongin roolia tuossa hieman jäin miettimään. Jos lähdettäisiin hyökkäysvoittoisemmin rohkeasti liikkeelle, paikka olisi Mozartin, mutta kun puolustuslinjassa pelaa kaksi uutta miestä ja vielä Koscielny, lienee paikallaan pistää selkeä puolustava kk-mies turvaksi. Joka tapauksessa uskon, että debyttinsä tykkipaidassa tekee neljä uutta miestä. Saapa nähdä, mitä Wenger ajattelee. Pitääpä soittaa miehelle nämä tipsit…

Illan Swansea pelissä on ”uuden kauden alun” tuntua. Ollaan annettu kahdeksan pinnaa hyvää Manchesterilaisille, mutta täältä tullaan vielä. Kuinka lujaa, se jää nähtäväksi. Joukkue on aivan uusi ja vahvistunut paljon siitä, mitä nähtiin edellisissä peleissä. Fanit ovat jättäneet Wengerin toistaiseksi rauhaan ja nyt katsotaan hetki missä mennään. Tuskin esitys heti on kovin hitsautunutta, sillä montaa harjoitusta ei tällä joukkueella ole takana. Kyllä Arsenella töitä riittää. Ehkä Swansea on kuitenkin meille sopiva vastus tässä vaiheessa. Se on paperilla (ja kentällä) selvästi heikompi ja antaa meille paremman mahdollisuuden harjoitella uudella miehistöllä kuin esim. ManU antaisi. Tuskin Walesilaiset silti tulevat Grovelle pelkästään stadionia ihastelemaan. Hitsautumisen pitääkin olla nopeata, sillä ensi tiistaina vastassa onkin sitten jo Dortmund vieraskentällä.

Mertesackerista on viime päivinä heitetty ilmoille uhkakuvia, että miehestä tulisi meille uusi Pascal Cygan. Voi jessus sentään. En jaksa tällaisiin mustamaalauksiin uskoa. Se on harmi, ettei mies saa vierelleen vähään aikaan ketään oikeaa puolustajaa (lue: Vermaelenia) vaan joutuu opettelemaan liigan tavoille Kosin ja ehkä Djouroun kanssa. Luojan kiitos Squillacia ei ole enää vähään aikaan joukkueen kanssa samaan bussiin ahdettu. Santos tuo meille nähtyjen videoiden perusteella rutkasi myös hyökkäysvoimaa. Puolustustaidoista ei liiemmin ole tietoa, mutta eipä Brasilian maajoukkueeseen ihan turhia miehiä ole nostettu. Valioliiga on silti toista kuin Turkin sarjat.

Artetalta odotan paljon. Mies on todistanut jo olevansa Valioliigan eliittiä ja nyt on aika nostaa vielä itsensä uudelle tasolle Arsenalissa. Meillä on tavoitteet korkeammalla kuin Evertonilla ja tekisi mieli sanoa, että myös rima, mutta Wengerin rima se vähän vaihtelee tasolta toiselle. Park… Park on arvoitus. Maailmalta kuuluu hyvää, mutta Etelä-Korealaisen on nyt syytä näyttää, että miestä ei hankittu pelkästään paitamyyntiä virkistämään. Maajoukkueessa Park on kuitenkin esiintynyt vahvasti ja samoin Monacossa. Nyt on aika esiintyä vielä vahvemmin Arsenalissa. Benayounin rooli tulee varmasti olevaan ”supersub” ja sitä se lienee tässäkin pelissä. Liverpoolin aikaan mies oli ehjänä olleessaan kovassa vedossa, mutta Chelskissä on selvästi taantunut ja ollut kyllä lasaretissakin ihan arsumaiseen tapaan. Toivotaan kuitenkin, että pysyy terveenä ja pystyy tuomaan penkiltä lisävoimaa. Maalinteko-ongelmiinsa Rogers hankki kesällä pari uutta hankintaa. Kärjessä paahtavat Swansean ennätyshankinta (3,5 M£) ex-Watfod peluri Danny Graham ja ex-WBA Graig Beattie. Nämä eivät ole vielä pystyneet kuparista liigapeleissä rikkomaan. Vahvistuksia tuli myös tolppien väliin ja puolustuslinjaan, joten muuttunut on Swansea-miehistökin viime kaudesta. Tosin, nimimiehiä sieltä ei löydy kaivamallakaan.

Paljon on kysymysmerkkejä ilmassa ja odotukset ovat korkealla. Helvetin korkealla. Mikään muu kuin voitto ei tyydytä! Mielellään murskavoitto. Park ja RVP harjoittelivat maaottelutauolla maalintekoa – siitä on hyvä jatkaa. Meidät raiskattiin Old Traffordilla. Tuo tuskin enää kummittele vahvasti pelaajien mielessä, sillä niin paljon on ehtinyt tapahtua tuosta murhenäytelmästä ja maaottelutaukokin tuli sopivaan paikkaan. Nyt me avaamme kauden uudestaan.Itse olen kahdella viime kaudella todistanut tappiot paikanpäällä (Chelsea ja Spuds), nyt on aika kääntää sekin kurssi.

Kohti Gunners pubia, kohti peliä, kohti voittoa! Ja terveiset Sports Academyn ja Konttorin kisakatsomoihin.

UP THE GUNNERS!

-Juha

Kiitokset Juhalle hienosta ennakosta päivän peliin. Loistavaa luettavaa ennen peliä ja nyt ei muuta kuin jäädään odottamaan päivän ja viikonlopun päätapahtumaa.

65 thoughts on “IT’S A WHOLE NEW BALL GAME!

 1. Arshavin hengaili tokalla puoliskolla vapaan näköisessä roolissa ja mieleeni tuli, että jospa se ei ollutkaan luvan kassa –> vaihtoon..

  Mutta muuten täytyy nyt vaan sanoa, että ilman täydellistä lahjamaalia Swansea oli paaaaaljon lähempänä voittoa. Meidän jengi antoi enemmän syöttöjä vieraille kun omille ja esimerkiksi Theon suoritus oli jotain surkean ja säälittävän välillä. En muista nähneeni TW:lta juurikaan yhtään onnistunutta syöttöä omille ja ne keskitykset.. No nehän tiedetään jo.

 2. Win is a win is a win. Tärkeämpääkin tärkeämpi voitto kaiken elokuussa tapahtuneen jälkeen. Ja se oli ihan sama millä lukemilla, esityksellä tai esityksellä se voitto tuli, se vaan oli nyt pakko tulla. Maali ehkä tuli naurettavasta tilanteesta, mutta erinomaista valppautta ja viimeistelytaitoa Arseshavinilta.

  Mertesacker oli hyvä, lukuunottamatta sitä yhtä tilannetta aika alkuvaiheessa jossa SZSZ joutui venymään. Yussi oli about Hleb 2, veivailua ja kikkailuja ja paljon syöttöjä vieraille. Mut Arteta oli varsin cescy ;). Hyvijä syöttöjä, etenkin alussa, ja muutenkin pirtee esitys. Vaikea sanoa yhteispelistä muun keskikentän kanssa oikeen mitään, koska muut 2 oli kuitenkin sellaisia ketkä ei kaikkien kunnossa ollessaa pelaa (hämmentävää sinänsä, jopa Ramsey on kakkosvitjan mies tällä hetkellä!), mutta oman ruutunsa hoiti vallan hyvin.

 3. Antti: mitenniin Swansea oli paljon lähempänä voittoa? Molemmilla osu kerran tolppaan (ylärimaan) jonka lisäks molemmilla yks hyvä tilanne (SZSZ:n venytys alkuvaiheissa ja Chamakhin pusku loppuvaiheessa). Eli aika tasaista tilanteiden suhteen, eikö?

 4. Osalta meidän pelaajia tuntuu olevan sitoutuminen yhteiseen tekemiseen hukassa. Tänään tästä oli kirkkain esimerkki Theo. Aiemmissa peleissä typerien punaisten ottajat ovat olleet samanlaisia. Onko se johtajuuden puutetta managerilta vai mitä, mutta kaikki asiat pitäisi tehdä joukkueen eteen ja jokainen ammattilainen tietää ettei typerät kortit tai Walcottin tän päivän käsien levittelyt ole sitä mitä joukkueelle pelaaminen ja sitoutuminen vaativat. Jos pelaaja on niin diiva tai yksinkertaisesti typerä ettei edes tätä tajua niin pitäis vaihtaa lajia vaikkapa keihäänheittoon. Tai sitten managerilla pitäis olla kanttia ottaa sooloilijat kunnon puhutteluun tai hannujortikkamaisesti penkittää pelaaja parin pelin ajaksi. Meillä ei ole leveyttä tarpeeksi että viimeksi mainittua keinoa voisi/kannattaisi käyttää, mutta jotain täytyy asialle tehdä, koska nyt on neljä peliä takana tätä sarjakautta eikä yhtään hyvää täyttä 90 minuutin kokonaisuutta olla vielä nähty. Muistakaa goonerveljet se että tänään voitettiin sarjanousija kotipihalla nihkeästi 1-0 ja se ainoakin maali saatiin vastustajan täydellisen lapsuksen ansiosta. Tämä ei lupaa vielä yhtään mitään jatkoa ajatellen. Aina voidaan sanoa että voitto ja kolme pistettä tuli, mutta usein sillä on kokonaisuuden kannalta suurempi merkitys miten tuo voitto on otettu. Tän päivän esitykseen jäi vielä paljon parannettavaa.

  Ja vielä täytyy oikein ihmetellä että mitä olivat Wengerin vaihdot. Sen kerran kun Arshavin on nykyään pelipäällä niin kaveri vaihdetaan pois ja täyssurkea Walcott saa jatkaa. Frimpong oli ihan ok roolissaan ja vaihto täysin vihreään Coqueliniin. Vain Frimpongin loukkaantuminen voi selittää tämän, muuten en ymmärrä. Jos tilanne olis ollut selvempi kuin 1-0 niin ok, mutta peli oli ihan vaiheessa ja teinikokelas saa peliaikaa…hoh hoijaa. Ja viimeinen vaihto RvP-Chamakh. Oliko Wengerillä jo mielessä Dortmund-peli vai mikä tämän selittää? RvP on pelaaja, joka voi tappaa pelin paikan puolikkaastakin, mutta Chamakh ei tee sitä vaikka maali olis jo tyhjänä ja pääsis vapaaseen paikkaan.

  Aivan minimitavoite saatiin tänään kasaan, mutta vähän arveluttaa tän päivän esitys. Dortmund on kotonaan helvetin paljon kovempi haaste kuin sarjanousija Walesista. Nähtäväksi jää kuinka manageri saa joukkueen sitoutumaan paremmin ja sitä kautta saadaan esityksetkin tiiviimmiksi ja tämän tuloksena tuloksetkin paremmiksi.

  PS. Arteta ja Mertesacker ovat varmasti joukkueelle vahvistuksia. Muutama joukkuetreeni lisää niin voidaan odottaa jo huikaisevia suorituksia molemmilta. Benayounin osalta ei voi vielä paljoa sanoa ja Santos ja Park näyttävät kykynsä vasta kun pääsevät irti. En olis pitänyt ollenkaan pahana jos esimerkiksi Park olis tänään saanut ne muutamat minuutit, jotka tuhlattiin turhaan Chamakhiin.

 5. Ei ollu hääppönen peli, mutta tärkein eli voitto tuli. Suurennuslasin alla oli tietysti uudet tulokkaat ja Arteta sekä Merte oli molemmat ihan hyviä kun otta huomioon, että oli eka peli Arsu paidassa. Konsonatti osoitti taas sen, että meillä on tällä hetkellä helvetin kova kaveri tolppien välissä. Erityismanita pitää antaa Koscielnylle, joka pelas sen verran hyvin, että Mertesackerin oli varmasti kiva debytoida. Arshavin oli paikoin pirteä ja jonkunhan se lahjamaalikin pitää sinne verkon perukoille pistää. Onneksi oli nimenomaan Arshavin, jolle paikka siunaantui, sillä joukkueesta löytyy myös kavereita, jotka olis voinu tonkin tilanteen ryssiä. Muiden pelaajien suorituksia en pidä maininnan arvoisina. Tästä on ihan hyvä kuitenkin jatkaa!

 6. finnish Gunner: mulla ei ole mitään syytä hapattaa ns. omaa pesää, mutta tekisi mieleni kysyä, että katsoitko edes kyseisen pelin? Tuolla pelillä – rehellinen näkemys – kuinka moni valkkuseura pistää meitä pataan? Säkä tuskin riittää ihan loppuun asti..

 7. Vaihdot oli kyllä ihan perusteltuja, AA ei jaksanut enää puolustaa ja ping pong oli sekä puhki että kortti alla.

 8. ”…ping pong oli sekä puhki että kortti alla.”

  Kuka ping pong ?

  Jos tarkotat Frimbongia, niin se ei kyllä saanu mitään korttia.

 9. “Se, että neljästä esmnimäisestä menee kaksi suoraan Mestarien liigaan ja kaksi karsintoihin, on hieno juttu myös Leverkusenille.”Tällä kaudellahan Saksasta menee Mestareiden liigaan 2 suoraan ja 1 karsimalla. Lisäpaikan myötä 3 saksalaista joukkuetta pääsee suoraan lohkovaiheeseen ja 1 karsii paikasta auringossa.Muuten toki taas jälleen kerran laadukasta tekstiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s