Voitto, mutta mutta..

Ensinnäkään en olisi uskonut, että selviän kotiin asti takaisin kuulematta pelin tulosta. Näin kuitenkin tapahtui ja se oli erittäin positiivinen yllätys. Vähintään yhtä suuri yllätys oli, että Katsomo toimi moitteettomasti. Ostin tämän yhden pelin ainoastaan ja koko homma toimi alusta loppuun moitteettomasti. Hyvin yllättävää, kun ottaa huomioon viime kauden Katsomon ongelmat.

Aloitetaan positiivisilla asioilla pelistä ja pelaajista varsinkin. Viimeinkin meillä on maalivahti joka torjuu pisteitä joukkueelle. Szczesny teki ottelun parhaan ja pisteitä useasti ratkaisevan torjunnan jo ensimmäisellä puoliajalla Grahamin ohjaukseen. Loistava reaktiotorjunta ja Swansean johtomaalin vaikutusta peliin olisi voinut vain arvailla, mutta vaikeaksi olisi mennyt jos vierasjoukkue olisi tuosta paikasta siirtynyt johtoon. Muutenkin hieno esitys nuorelta puolalaismaalivahdilta. Mies teki kaiken oikein ja ei ole mitään epäselvyyttä kuka on joukkueen kiistaton ykkösmaalivahti tällä hetkellä.

Uusista pelaajista avauksessa olivat odotetusti Mertesacker ja Arteta. Saksalainen pelasi hyvän pelin puolustuksessa ja kokemus sekä tietynlainen varmuus huokui miehen otteista. Esitys oli varma läpi ottelun ja varsinkin yksi peitto liukumalla Swansean kulman jälkitilanteessa oli loistava suoritus. Melkein tässä vaiheessa jo uskaltaa sanoa, että Mertesacker tulee olemaan hyvä hankinta pitemmälläkin aikavälillä.

Arteta aloitti myös kuten olettaa saattoi. Ihan perus esitys, mutta kun on tottunut näkemään Fabregasin tuossa keskikentän pelintekijän roolissa niin eihän Arteta pääse edes lähelle vaikka ei mitenkään huonosti pelannut. Totuus on vain, että kesän aikana Cescin ja Nasrin myötä joukkueesta poistui uskomaton määrä taitoa ja luovuutta hyökkäyssuuntaan. Arteta on ihan kelvollinen pelaaja, mutta mestaruuksista taistelevaan joukkueeseen miehen tekeminen ei välttämättä riitä.

Joukkueen pahin ongelma kuitenkin tällä hetkellä on ehdottomasti laiturit. Määrällisesti joukkueessa on ehkä tarpeeksi laitureita, mutta käytännössä kenelläkään ei taso riitä. Arshavin on surkea ilmestys nykyään. Miehen vauhti on hävinnyt täysin ja kaksinkamppailut menevät lähes sataprosenttisesti vastustajalle sekä harhasyöttöjen ja helppojen menetysten määrä on aivan liian suuri. Myöskään oivaltavia syöttöjä tai muita huikeita yksilösuorituksia ei nähdä enää juuri koskaan. Ei pitäisi olla mitään asiaa avaukseen ja voi ollakin, että Benayoun tulee saamaan mahdollisuutensa hyvinkin nopeasti. Tosin kummalla laidalla on kysymysmerkki, koska Walcott on vähintään yhtä surkea omalla laidallaan.

Walcottin peliäly ja perustekniikka ovat yksinkertaisesti täysin puutteellisia Valioliigatasolle, hädin tuskin riittäisivät kotoiseen Veikkausliigaan. Miehen ainoa avu on nopeus, jota mies ei pystynyt hyödyntämään eilenkään ollenkaan. Arshavinin ohella ehdottomasti joukkueen huonoin pelaaja eilen. Todella turhauttavaa katsoa laitapelaamista nykyään, koska tietää Arshavinin tai Walcottin saadessa pallon että hyökkäys tulee kuivumaan kokoon tavalla tai toisella.

Hyökkäyspelaamiseen kun lisätään Chamakh niin en tiedä mitä ajatella. Selostaja sanoi Chamakhin tehneen yhden ainoan maalin viimeiseen 25 peliin ja sekin oli Leyton Orientia vastaan. Miten ihmeessä marokkolainen saa jatkaa seurassa tai saatikka päästä pelaamaan viimeiset hetket ennen juuri hankittua Parkia.

Samoin Coquelin ottaminen tiukassa tilanteessa on vähintäänkin kyseenalaista, vaikka ei ranskalainen mitenkään huonosti pelannut. Olisiko Wengerin kenties kannattanut sijoittaa se viisi tai kuusi miljoona Scott Parkeriin niin ei tarvitsisi laittaa kehiin Frimpongin ja Coquelinin kaltaisia keltanokkia näin tärkeissä peleissä. Onhan se säälittävää, että joukkueessa on kausi toisensa jälkeen ainoastaan yksi puolustava keskikenttämies ja tämänkin taso heittelee aivan liian paljon pelistä toiseen.

Kokonaisuudessaan voitosta huolimatta täytyy olla äärimmäisen huolestunut peliesityksestä. Vastassa oli sarjanousija kotikentällä ja koko ottelussa onnistuttiin luomaan kolme todellista maalintekopaikkaa. Walcottin maaliviivalta pelastettu tilanne, RVP:n tolppaa hiponut oikean jalan laukaus sekä Chamakhin kohtalainen pusku.

Swansea loi vähintään yhtä monta vaarallista tilannetta ja oli todellista onnea, että walesilaiset eivät tasoittaneet lisäajalla. Joukkueella oli kaksikin paikkaa 90 minuutin täytyttyä ja varsinkin Grahamin paikka oli sellainen mistä pallo olisi jopa pitänyt löytyä maaliverkosta. Onneksi ei kuitenkaan tällä kertaa näin tapahtunut.

Kolmesta pisteestä huolimatta esitys oli sitä luokkaa, että pelot vahvistuivat entisestään. Nelospaikkaakin joudutaan tekemään todella kova työ ja tuuriakin pitäisi olla rutkasti mukana, jotta tuo paikka kauden loputtua onnistuttaisiin saamaan. Vähänkin parempi joukkue kuin sarjanousija Swansea olisi ottanut vähintään pisteen ja todennäköisesti jopa voiton tänään mukaansa.

Toisaalta sitä aina sanotaan, että hyvä joukkue voittaa huonollakin pelillä. Valitettavasti vain täytyy olla rehellinen ja sanoa, että meidän nykyjoukkue ei ole mitenkään erityisen hyvä joukkue, ei ainakaan tällä hetkellä.

24 thoughts on “Voitto, mutta mutta..

 1. Negatiivista, mutta valitettavan asiaa Ville.

  ”Todella turhauttavaa katsoa laitapelaamista nykyään, koska tietää Arshavinin tai Walcottin saadessa pallon että hyökkäys tulee kuivumaan kokoon tavalla tai toisella.”

  ..tai jos joku laskee kaverin maalivahdin virheiden varaan, niin..

  ”Hyökkäyspelaamiseen kun lisätään Chamakh niin en tiedä mitä ajatella.”

  Joo, itse ajattelin muuan Juuttia.

  Se että tästä voidaan vain parantaa on varmaan ihan ok, jopa laihan optimistisesti, mutta se ettei kukaan puhu mestaruudesta kun kautta on takana neljä ottelua.. Se haisee. Se kertoo jotain sellaista mistä useat eivät halua edes ääneen puhua.

 2. Surkea esitys! hävettää.kävi säkä,että voitimme 1-0.Mikäli minulla olisi rahaa ja määräysvaltaa,niin möisin laiturit Walcottin ja ”kotiryssän” Arshavinin huitsin Nevadaan!!

 3. Kukas sen ainoan maalin tekikään – vaikkakin maalivahdin lahjoituksella…?

  Eiliseen kommenttiini: Maarit, olet toki oikeassa, fimpong ei saanut varoitusta – luulin, että sai ekan jakson turhasta kiinnipitämisestä.

 4. Itse kyllä puolustan sen verran AA;ta että oli sentään hyökkäyspään paras vaihtoonsa asti .
  ”laput silmillä”-Theo olisi joutanut vaihtaa hänen sijastaan mutta olisiko CL peli ollu syynä että venäläinen kutsuttiin vilttiin ?

  Peli oli kyllä suorastaan surkeaa ja luovuuden puute vaivaa edelleen . Arteta on hyvä ja tyylikäs pelaaja joka tulee tuottamaan vielä paljon iloa meille mutta eihän hän cescin veroinen sentään ole . Kunhan tulee pelejä alle niin eiköhän rupea yhteispeli RVP,n kanssa tuottamaan hedelmää.

  Merte pelasi hyvän peruspelin , Kos hoiteli hienosti vierellä enimmäkseen katkot .
  Frimpong pelasi kyllä vaihtoonsa asti ihan kelvollisesti , virheitä toki tuli mutta asenne on ainakin hyvä.

  Rambosta alan oikeasti olla huolissani , ei tunnu vaan nousevan seuraavalle tasolle . Virheitä ja tasapaksuja esityksiä ……..Voi Jack kun me sinua niin kaivataan.

  Gibbs pitää korvata jo seuraavaan peliin Santosilla , nytkin vietiin välillä kuin litran mittaa vaikka vastassa oli joku neverhööd.
  Konsonanin alun pelastus oli todella upea , moni molari ei olisi ylettänyt . Lopussa miinus kulmurin pudottamisesta josta meinasi kolahtaa omissa.

  Paljon on töitä edessä jos meinataan siitä CL-paikasta edes haaveilla mutta tottakai pitää uskoa että peli paranee ja pelaajat nostavat tasoaan .

  Positiiviset asiat eilisestä on nopeasti lueteltu :
  – kolme pistettä
  -kukaan ei lentänyt ulos

 5. Samaa mieltä goonermindin kanssa Rambosta ja Gibbsistä. Aaron on jotenkin jämähtänyt tuolle tasolle ja vaikka nyt peliaikaa on tullut runsaasti niin ei tunnu walesilainen saavan mitään aikaan. Luovuus puuttuu ja harhasyöttöjä tulee liikaa. Gibbs on välillä aivan liian pehmeä eikä kaverilla ole sellaista päättäväisyyttä että tältä mun puolelta ei ainakaan vastustaja tule läpi. Liian löysää puolustamista ja vaikka ihan hyvin nousee hyökkäyksiin niin pallollisena ratkaisut ovat pääosin surkeita. Keskityksistä puuttuu tarkkuus eikä Gibbsillä tunnu olevan muuta vaihtoehtoa kuin juuri nuo keskitysyritykset. Vois joskus pallollisena vaan ajaa boksiin sisään ja yrittää tuikata vaikka kärkkärillä palloa börsään. Minkähänlaisia henkilökohtaisia evästyksiä Wenger jakaa Gibbsille kun tuntuu että eväät on kovin heiveröiset molempiin suuntiin pelatessa?

  Dortmund-peliin pitää kyllä parantaa ja reilusti. Park rohkeesti sisään ja Theo penkille. Ville tiivisti asian juuri samoin kuin itse näen Walcottin kohdalla. Peliäly ja perustekniikka ei vaan riitä. Jos Theo tajuaa tilanteen ja yrittäisi harhautusten sijaan vain tukeutua ylivoimaiseen avuunsa eli nopeuteen niin silloin kaverista olisi joukkueelle jotain hyötyäkin. Theon nopeus on niin huippua että ei haittaa vaikka hän käyttäisi vain tätä ominaisuuttaan hyväkseen. Joka kerta kun pallo on tulossa Theon puolelle niin kylmästi vaan pitkä itselle eteen ja pikakiituri perään. Tämä sitoisi yhden tai jopa kaksi vastustajaa ja vapauttais tilaa muille. Nyt Walcott sortuu kikkailuun ja harhautteluun ja lähes aina tästä on seurauksena pallon menetys. Jo keskinkertainen vastustaja aiheuttaa Theolle vaikeuksia ja tällä hetkellä kaveri on selvästi itsekin turhautunut kun levittelee hävityn pallon jälkeen jatkuvasti käsiään. No, Wengerin taktinen osaaminen heikoksi havaittu, joten tuskinpa osaa antaa Theon avuksi yksinkertaisiakaan neuvoja. Olis tärkeää että manageri ymmärtäis antaa tilaisuuden Parkille jos Theosta ei tuon enempää saada ulosmitatuksi tehoja. Uskallan väittää että Korean poika uhkuu näyttö- ja pelihaluja samaan aikaan kun Walcott esittelee käsiään yleisölle.

 6. Arshavin oli eilen joukkueen paras pelaaja konsonautin ohella. Uskomaton moraali tehdä työtä ja mukana rakentelemassa monia paikkoja (jotka Theo sitten kohelsi).

 7. Täh?!! Taidettiin eilen kattoo Villen kanssa eri peliä. Shava oli eilen mun mielestä hyvällä peli päällä, hyvin töitä, maali ja pelas pari paikkaa viel kavereille, tais vaan vähän väsähtää lopussa.

 8. Jep, Andrei oli kyllä eilen pirteämpi kuin aikoihin ja oli vielä hyvin hereillä kun vastustajan vahti tarjos tilaisuuden maalintekoon. Kulma oli pieni ja silti AA osui puiden väliin. Jos tilanne olis tullut Theolle niin seurauksena olis luultavasti ollut rajaheitto Swansealle. AA oli eilen hyvä.

 9. Eilen RVP,n tullessa vaihtoon ja Chamakhin mennessä tilalle tuntui olevan kovasti epäselvää kuka on kapteenina loppupelin ? Chamakhilla se nauha tais sitten olla loppupelin .

 10. Juu, Chamakh heilutteli kapteeninnauhaa ja
  iha ku ois koittanu kysellä että kuka sen ottaa.
  Laitto sitten hätäpäissään nauhan omaan käteensä.
  Kellehän se ois oikeesti kuulunu ?
  Eikös Cescin ollessa kapteeni
  varakapteeneina olleet useimmiten Van Persie tai Rosicky.

 11. Kapteeni RvP tällä kaudella ja varalla taitaa olla Vermaelen. Seuraavina järjestyksessä taitaa olla Rosicky ja ehkä uudet pojat Merte ja Arteta

 12. Oli kieltämättä erikoinen tilanne. Kapteeneina ovat toimineet viime aikoina ainakin RvP, Cesc, Nasri, Vermaelen, Rosicky, Almunia, Arshavin ja muistaakseni Squillaci (toivon että jälkimmäiseen ei takerruta). Näistä herroista kun yksikään ei ollut kentällä niin tilanne olikin kinkkinen. Mielestäni Sagna olisi kentällä olevista kapteeninnauhan ansainnut mutta eipä kai tuolla ollut väliä kun kymppi oli enää taulussa. Jatkossahan noita kapteeniehdokkaita taas on enemmän kun saadaan uudet kaverit ajettua paremmin sisään.

  Arshavin oli eilen pirteä. Mertsacker oli kyllä välillä askeleen jäljessä mutta onneks Koscielny pelas TAAS loistopelin Szczesnyn ohella. Arteta oli hyvä, varsinkin ekalla puoliskolla. Walcott ei ollut mielestäni niin susipaska kun täällä taas puhutaan, vaikkei hänkään kovin hyvin pelannut. Ton ihmeellisen kitinän se vois kyllä lopettaa.

  Wayne Veysey antaa Walcottille ottelusta kiistellyn arvosanan 7: ”Bright and lively and showed no ill effects from the injury that kept him out of England’s match against Wales. Nearly gave his team an early lead with a well directed toe poke only to be brilliantly denied by Caulker’s brave goal-line clearance.”

  Tota Coquelinin peluuttamista en ymmärrä, eihän tosta tule mitään. Ihan liian hento kaveri meidän keskikentän puolustavaan rooliin.

  Ootteko huomannu että Sagnan otteista kukaan ei sano ikinä mitään? Viimeksi mies varmaan mainittu sillon ku teki maalin Leedsiä vastaan. Suhteellisen varmaa suorittamista, toki hyökkäyssuuntaan voisi olla vähän näkyvämpi.

  Paljon parannettavaa jäi mutta 3p on tärkeintä.

 13. Yksi positiivinen asia mikä jäi eilisestä mainitsematta oli se, että meidän hyökkäävät pelaajat vaihtoivat pelipaikkoja ahkerasti, mikä aiheutti hämmennystä vastustajan puolustuksessa. Välillä nähtiin Arshavinia oikealla ja Walcottia vasemmalla. Tämä ei tuottanut eilen tulosta, mutta ei ainakaan oltu niin ennalta-arvattavia kuin yleensä. Walcott vois mun mielestä enemmän ajaa keskeltä läpi silloin kun van Persie pudottaa palloa hakemaan. Sagna vois samalla nousta rohkeasti oikealta ja Song/Frimpong sitten varmistelisi.

 14. Omasta mielestäni Arsenalin vahvuus on aina ollut vahva syvyyssuuntainen pelaaminen ja sen takia se hyötyisikin valtavasti kymppipaikan pelaajasta. Ehkä tästä syystä kannattaisi laidoilta tulevan 4-3-3:n vaihtaa kesken pelillä välillä epäsymmetriseksi 4-3-2-1:ksi, jossa yksi laituri (useimmiten Arshavin) siirrettäisiin kymppipaikalle, josta hän voisi tehdä pystyjuoksuja puolustajien taakse. Walcottkin saattaisi päästä paremmin oikeuksiinsa, koska hän ei ole luontainen laituri vaan on itseki sanonut haluavansa pelata keskemmällä. Kaikki ovat jo viimeistään nyt huomaneet sen ettei hänestä ole keskittäjäksi. Tämän muodostelman etuna olisi myös mahdollisuus antaa Chamakhin loistaa. RvP on tottunut pelaamaan vastaavanlaisessa roolissa välillä, mutta Chamakhin ominaisuudet sopivat myös hyvin pelitapaan, jossa hänen tehtävänään ei ole toimittaa palloa verkkoon vaan taistella se omille rangaistusalueen rajalla. Chamakhista näkee muutenkin sen, että hän mieluummin jakaa palloa, koska tilaa hän ei itselleen juuri koskaan löydä.

  Tällä kaudella Arsenalin pelitavassa on ollut jonkin verran merkkejä muutoksesta taktisesti parempaan suuntaan siten, että pelipaikat ovat hiukan joustavampia ja pelaajat ovat ahkerasti vaihdelleet puolia ja paikkoja. Esimerkkinä voisi mainita eilisen pelin kohta 76:40 jolloin Koscielny ottaa tilat pois ja tulee hyökkäysalueelle samoin kuin ainakin kerran ensimmäisellä puoliskolla. Joku voisi kirota, että mitä hittoa toppari tekee vastustajan rangaistusalueella, mutta alakerrassa Ramsey ja Coquelin olivat luultavasti paikkaamassa.

  Arsenalin parhaat eilen: Szczesny, Koscielny ja Mertesacker/Arteta. Huonoimmat: Walcott, Ramsey ja Benayoun

 15. Hyvä huomio Sagnasta niki , harvoin kehutaan mut ei haukutakaan . Johtopäätöksenä tasasen varmaa pelaamista ?
  Mies on luottosoturi 😉

 16. minustakin AA:lla oli hyvä peli. aktiivinen, osallistu enemmän pelin rakenteluun. artetan haastattelun perusteella olivat sopineet että arteta pelaa hieman alempana, joten ei päässyt kaverin taitotaso aivan oikeuksiinsa hyökkäyspäässä. tuosta walcotista olen huolissani. ei ollu taas välistä mitään järkeä kaverin juoksuissa. se on positiivista että lähtee nopeasti vastahyökkäyksiin, mutta vois vähän hiljentää menoa ja nostaa sitä leukaa ylemmäs. näkis missä kaverit on.. theollakin oli pari paikkaa ja paremmalla tekniikalla ne pallot olis menny maalipuitten väliin. hyvä kun saatiin kolme pistettä. swansealle iso plussa että yritti pelata, monesti nähty näitä nousioita jotka peruuttaa sen bussin maalille. esim Stoke.

  luottavaisin mielin ensi viikon koitoksiin. gervinho tulee takaisin. tuota songia kyllä vielä penkittäisin ja antaisin pingpongille mahdollisuuden.

 17. Benayoun pelas kyllä ihan jees kun pelas niin vähän….

  ja opeelle kans et hei me voitettiin ja jos se hävettää niin…..ja surkee esitys oli se edellinen peli =)))

 18. Samaa mieltä maucen kanssa siitä, että Benayoun ei ollut huono. Rakensi mm. Gibbs loistavan maalintekopaikan ja muutenkin toi energiaa keskikentälle sekä ratkaisuja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s