Martin O´Neill

Varabloggaaja ei ole vuorossa tänään vaan saatte nauttia Issen ajatuksista. Hyvä ja ehkä vähän erilainen näkökulma nykyiseen tilanteeseen. Kannattaa ehdottomasti lukea.

Monet olivat elokuussa sitä mieltä, että olisi hullua vaihtaa manageria juuri kauden alla. Nyt kysymys kuuluu, kuinka paljon managerin vaihtaminen olisi vaarantanut kauden avausta nykyiseen verrattuna. Kenties olisimme pudonneet sieniliigastakin, josta saamme nauttia vielä viiden ottelun ajan. Ja ehkä hävinneet myös Swansealle, jonka nyt voitimme enemmän tuurilla kuin taidolla. Näitä voimme pohtia, mutta vastausta emme koskaan voi tietää. Olisi nimittäin voinut mennä paremminkin.

Miksi Silent-Stan käyttäisi rahojaan vielä uuden managerinkin pestaamiseen? Justiinhan ostimme keskitason pelaajia kovalla hinnalla – yhteen hitsaantuminenhan vie aikaa jne.

Vastaus voisi löytyä, ei suoraan peliesityksistä, vaan Armoury Shopista. Kuinka paljon Artetan, Mertesackerin, Santosin – ja mitä niitä nyt olikaan – paitoja on ostettu? Toinen vastaus löytyy lipunmyynnistä. Kuka tahansa voi huomata, että valioliigan lippuja Emiratesille on yleisessä myynnissä. Yleisessä myynnissä! Se on huonoa mainosta brändille nimeltä Arsenal Football Club. Tilannetta hieman tasoittaa se, jos ennen ottelua pystytään kertomaan, että ottelu on ”totally sold out”. Mutta siihenkään ei enää aina päästä.

Ja jos näin käy yhä uudestaan ja uudestaan, Stan joutuu miettimään, millä keinoilla sijoitetun pääoman tuotto saataisiin paremmalle tasolle. Yksi vaihtoehto ei toteutunut elokuun aikana eli tähtipelaajan hankkiminen. Aasialaisen pelaajan ostaminen sen sijaan onnistui eli siellä suunnalla kiinnostus varmasti on kasvussa – etenkin kun joukkueessa on myös yksi japanilainen.

Mutta Stanilla on vielä paljon opettelemista eurooppalaisessa urheilubisneksessä. Yhdysvalloissa ottelutapahtumat ovat ennen muuta viihdetapahtumia – ja menestys ja tuotot eivät välttämättä kulje käsikädessä. Stanin omistamat seurathan eivät ole mitään pokaalirohmuja. Ei se aina Euroopassakaan niin mene, mutta lipunmyynnille menestys on jokseenkin ratkaiseva tekijä – puhumattakaan vip-paikkojen myynnille. Ja tähtipelaajien paitamyynnille.

Kiinnostaako faneja sitten Stanin kukkaron paksuus? Eipä juuri. Faneja kiinnostaa, miten joukkue menestyy ja myös se, että alkukauden kaltaisia nöyryytyksiä ei enää tulisi. Arsenal pelaa 125-vuotisjuhlapaidoissaan huonommin kuin koskaan Wengerin aikana – jopa huonommin kuin viime keväänä. Itse asiassa Arsenal on pelannut paremmin, kun penkin päässä on istunut Pat Rice – vaikka sillä ei nyt ehkä hirveästi merkitystä ole.

Vaikka Stanin hyvinvointi ei kiinnostaisikaan faneja, yhteinen agenda voi silti löytyä. Wenger on ollut hyvä manageri myös markkinointimielessä Arsenalille, mutta painolastia on pikku hiljaa kertynyt. Kun pari kautta sitten vielä hoettiin, että neljäs sija on kuin pokaali, viime kaudella näin ei enää ollut: liigacupiin satsattiin tosissaan, jotta pokaalittomuus (lue: uskottavuus) saataisiin pois päiväjärjestyksestä.

Sille yksikään manageri ei voi mitään, että Arsenalia johdetaan kuin yritystä, jonka pitää tuottaa omistajilleen voittoa – päinvastoin kuin etenkin Cityssä ja Chelseassa, joissa seuran pitää tuottaa omistajilleen menestystä hinnalla millä hyvänsä. Siksi pelaajien hankkiminen on erityisen haastavaa – kohtuuhintaan huippupelaajia. Wenger ei ole nyt vähään aikaan onnistunut kovin hyvin tässäkään puuhassa.

Mutta se yhteinen agenda: ikäviä päätöksiä on toki vaikea tehdä etenkin kun ne kohdistuvat vuosia hyvää duunia tehneeseen henkilöön. Mutta joskus vain käy niin, että edistyksellisinkin putoaa kelkasta ja muodostuu rasitteeksi. Kauden alettua tällaiset muutokset ovat erityisen hankalia.

Silti: yksikään henkilö ei ole Arsenalia suurempi. Tuskin edes viskinenän asema olisi turvattu, jos muna rämpisi kuin Arsenal. Nyt valitettavasti pätee vanha viidakon sanonta: kun koko joukkuetta ei voi vaihtaa (tosin melkein sekin tehtiin), pitää vaihtaa valmentajaa.

Siksi tarvitsemme Martin O´Neillin. Tai oikeastaan kenet tahansa.

Isse

Kiitoksia Isse erinomaisesta kolumnista. Näitä on aina ilo lukea.

39 thoughts on “Martin O´Neill

 1. Issen teksti 100% asiaa.

  Toki olen itse sitä mieltä, että Arteta ja Mertesacker olivat varmasti laatuhankintoja, mutta hetken ottaa ennen kuin synkronoituvat jengiin. Muut hankinnat sen sijaan ovat kysymysmerkkejä, mutta toivottavasti osoittatuvat hintojensa väärtiksi. Wengerin potkuihin en usko, mutta tosiasia on, että tarvitsisimme esim MON:in. Tarvitsisimme…

  Periaatteessa futista pelaavassa maailmassa taitaa olla kaksi ”koskematonta” ja ne ovat Arsene Wenger ja SAF (Guy Roux lopetti jo). Wenkun osakkeet ovat tosin tällä hetkellä alempana kuin koskaan hänen 15-vuotisen Arsenal-uransa aikana. Näemmekö sen ihmeen, että patsaalla palkittu valmentajalegenda siirretään sivuun? Kauanko tätä konttausta sallitaan? Mitä tekevät ketunmetsästäjät? Ja edelleen: Milloin näemme goonereiden avoimen protestin nykytilaa vastaan?

  Oli eilen oikein hauskaa lukea näytä yltiöpositiivisia ”tästävieläkyllänoustaan jne”-raapustuksia ja sanon näille romantikoille saman mitä moni muu kirjoittaja eilen sanoi: HERÄTYS! Silti en ajattele, että positiivigooneri olisi yhtään sen huonompi gooneri kuin kriitikkogooneri. Meitä on moneksi ja tänne kyllä mahtuu. Itse olen täynnä tuskaa ja täynnä sitä valehtelua ja suoranaista pettämistä jota seuramme on kannattajiaan kohtaan viime vuosina harjoittanut. Tervetuloa muutos! Kaikesta huolimatta marraskuussa suuntana Grove.

 2. Hyvä teksti Isseltä.

  Blackburn-matsihan oli sellainen, että ns. normaaleissa olosuhteissa siitä olisi voinut pistää ainakin osan huonon tuurin ja jopa tuomarinkin piikkiin. Olisi voinut todeta, että tällaista jalkapallo joskus on ja näitä nyt vaan sattuu. Ongelmana meillä on se, että tämä ei ollut poikkeus, vaan nimenomaan sääntö. Näitä pelleilyjä on nyt nähty ihan käsittämätön määrä. Kun menestyksemme vuosina ottelut oli joskus voitettu pelaajatunnelissa ennen alkuvihellystä, niin nyt todella näyttää siltä, että meidän kohtaaminen saa vastustajan itseluottamuksenkin nousemaan huippuunsa. Ja miksei nousisi – kaikki tietävät että tätä joukkuetta vastaan mikä tahansa on oikeasti mahdollista ja seuraava totaalinen romahdus odottaa jo kulman takana.

  Edelliset 16 peliä liigassa tuottaneet siis sen 16 pinnaa. Edellisessä kahdessa vieraspelissä päästetty 12 maalia. KAKSITOISTA!!!! Tämä siis joukkueelta, jonka manageri oli kesällä sitä mieltä, että puolustuksen pitää parantua ensi kaudella. Yksittäisiä pelaajia on minunkin mielestäni aivan turhaa nostaa esiin ja syyttää heitä. Aivan helvetin sama, mitä nimiä puolustukseen hankintaan – jos koko joukkueen puolustamista ei kunnolla harjoitella ja jos manageri pitää sitä pakollisena pahana tässä kuningaslajissamme, niin lopputulos on kaikkien nähtävillä sarjataulukossa. Wenger muistaakseni alkukesästä heitti yhden legendaarisen kommentin toteamalla, että erikoistilanteiden puolustaminen on lajin helpoin osa-alue. Jos näin on, niin eikö ole tietynlaista epäkunnioitusta jo lajia kohtaan, että se sitten jätetään joukkueessamme tällaiseen tilaan?

  Miten on mahdollista, että tässä tilassa olevassa seurassa ei edes keskustella managerin asemasta? Wengerillä on ollut mahdollisuutensa korjata kaikkien huomaamat epäkohdat. Jos hän ei ole tehnyt niitä tähän mennessä, miksi hän tekisi niin jatkossakaan? Tosiasia on se, että muiden joukkueiden kannattajien silmissä Arsenal on tällä hetkellä liigan naurunaihe numero yksi. Mutta mitäpä siitä – huomenna voitamme Shrewsburyn liigacupissa ja voimme kohottaa maljat mahtavalle tulevaisuudellemme ja muistella huvittuneina viimeaikojen hienoisia kompasteluja.

 3. Hauska lukea näitä kommentteja sekä täällä, että ulkomaisilla vastaavilla sivustoilla. Fanit tosiaan jakautunut kahteen. Positiiviset goonerit ja kriittiset goonerit. Peli mitä Arsenal on esittänyt on ollut täyttä p.a.s.k.a.a. Siitä ei pääse mihinkään. Arsenal tulee varmasti vielä nousemaan. Tapahtuuko se tällä kaudella, tällä valmentajalla vai vaihtuuko paletti? Vaikea sanoa. Varmaa on, että nousu tapahtuu joskus. Mikään edes tämä shitti ei jatku ikuisesti. P.a.s.k.a.a on myös ns. gooners ”fanit” jotka vaativat sitä tai tätä ottamatta muutamia reaaliteettejä huomioon. Itse käyn katsomassa valioliigaa lähes 10 matsia vuodessa. Kaikki luonnollisesti Arsenalin pelejä mutta osa vieraissa. Peliesitysten lisäksi meillä on paljon muitakin huolen aiheita. Tässä muutama:

  1. Emiratesin erittäin paska tunnelma. (kotijoukkue ei saa minkäänlaista etua jos vastustajan fanit pitävät kovempaa ääntä kuin kotijoukkueen kuten joku jossain postauksessa totesikin. Olen tästä täysin samaa mieltä)
  2. Fanien käytös peleissä. Ollaan hiljaa. Taputetaan vain jos tapahtuu jotain hienoa. Kovaa meteliä pidetään vasta jos pitää buuata Adebayorille, Kanulle tai Ebouelle. (Lazy ade ansaitsi kaiken paskan mitä sai osakseen, muut kaksi eivät)
  3. Lippujen hinnat
  4. Joukkueen johtotapa (tarkoitan boardia)
  5. Huippujoukkueen muuttaminen ns. Feeder clubiksi

  Tässä nyt muutama alkuun 3-5 on asioita joille emme voi mitään faneina. Jonkinlainen julkinen protestoiminen tms voisi auttaa. vaikea sanoa. Mutta 1-2 ovat asioita joista ainakin itse fanina on erittäin häpeissäni. Ne ovat ainoat asiat jotka ovat fanien vastuulla ja niissä me fanit olemme mokanneet aivan yhtä pahasti kuin pelaajat kentällä ja Wenger valmennuksen osalta. Valmennusta voi vaihtaa mutta kuten Cescin sanoi tunnelman ollessa heikko, todellista apua faneista ei ole. Vertaa tähän manua. Täysin voittamaton joukkue kotona.

  Faneina emme tosin ole tulosvastuussa mistään joten voimme ”hyvällä” omantunnolla toimia niinkuin huvittaa ja sen jälkeen kiukutella kun se ja tämä asia ei toimi.

 4. Minunkin mielestä Wengerin mahdollisilla potkuilla on turha edes spekuloida. Ei tule tapahtumaan. Valitettavasti ollaan siinä tilanteessa, että managerimme taitaa olla suurempi kun seura itse. Omistaja, johtokunta, muu johtoporras, valmennustiimi – kaikki ovat Wengerin talutusnuorassa. Ainoat, jotka laivaa voisivat heiluttaa, ovat Kroenke ja Wenger itse. Mutta silent-Stan ei jalkapallosta todennäköisesti ymmärrä yhtään mitään, ja jos jotain haluaa tietää, keneltä hän kysyy neuvoa? Gazidisilta ja Hill-Woodilta. Ja näiden herrojen mielestä kaikki on ok, ja seuraa kritisoi ainoastaan ”little group of very silly people”.

  Kenties sijoitus Valioliigassa 10. sijan huonommalle puolelle plus surkea cup-menestys saattaisi johtaa Wengerin omaan eroon. Tuossakin tilanteessa Arsenelle todennäköisesti räätälöitäisiin jokin ”director of football”-titteli ja uudeksi manageriksi nimitetään joku mukava jees-mies.

  Wengerin puolustajat käyttävät aina yhtä samaa argumenttia: kuka sitten mukamas olisi parempi vaihtoehto? Hyvä kysymys, johon ei varmaan kenellekään ole patenttivastausta. Itse kuitenkin heittäisin vastakysymyksen? Mitkä ovat seikat, jotka puoltavat Wengerin jatkoa? Miksi juuri AW olisi oikea mies kääntämään kurssi? En keksi nykyään enää yhtään hyvää perustelua. Ja vastaukseksi ei kelpaa historian oppitunti ja invincibles-muistelot. Ne ajat ovat olleet ja menneet. Nyt pitäisi katsoa tulevaisuuteen.

 5. Totta kai Wengerin ero tai erottaminen on mahdollinen. Paljon riippuu juuri pelien ulkopuolisista seikoista, osoittaako hän yhä realiteettien tajua, käytöstapoja ja ymmärrystä mm. fanien ajatuksia kohtaan. Jos Wenger tekee Domenechit eli näyttäytyy täysin kelkasta pudonneena uppiniskana vaikeuksien keskellä, kyllä siinä huonosti käy.

  Tähän liittyy katsomoiden täyttöaste ja sponsorineuvotteluista tuleva viesti Stanille. Näitä viestejä hän kyllä ymmärtää, jos ei jalkapallotulosten syntymekanismeja.

 6. Wenger on hieno mies ja saanut paljon hyvää aikaa seuralle. Tosiasia on kuitenkin se, että siltä on joko intohimo loppunut tai se on vaan burn outin partaalla. Ulkoisesta habituksesta näkee, että se on ihan liian väsynyt. Sen näkee kaikesta. Ennen se meuhkasi kentän laidalla ja nykyisin se lähinnä vain istuu.

  Parasta varmasti olisi valmentajan vaihto tässä vaiheessa mutta kylmä tosiasia on, että sen tapahtuminen on aika epätodennäköistä. Ihan ketä tahansa ei tosin voi siihen tilalle ottaa. Pahin ratkaisu olisi painaa paniikki nappulaa, antaa wengerille kenkää ja palkata avram grantin kaltainen kaveri tilalle. Ratkaisu pitää olla sellainen josta on apua pitkälläkin tähtäimellä. Martin voisi olla hyvä. Itse tosin suosisin Moyesiä.

 7. Ei ehkä tarvitata niin dramaattista asiaa kuin sydänleikkaus Houllierilla, mutta terveydelliset syyt on varmasti hyvä aihe pyytää eroa. Wenger itse sanoi vuosia sitten, kun vielä meni hyvin, että terveys voi olla sellainen tekijä joka pakottaa jättämään jalkapallon ”aikaisin”.

  Tottahan se on, että Fergusonin ja Wengerin ikäisillä stressaavan duunin miehillä katsotaan aina tulosten ohella myös sitä, miten kroppa ja aivot kestävät kovan leikin. Seuralle managerin kuukausien sairausloma on kriisi ilman edeltäviä huonoja tuloksiakin, joten varmasti tässä ollaan tuntosarvet tarkkana. Puhumattakaan siitä miten hyvä tekosyy oikeasti ns. sairastuminen on kaikille osapuolille huonoina aikoina.

 8. Nyt uskaltaa jo tulla komppailemaan Maaritin viestejä parin päivän takaa. Itsellä on edelleen optimistinen fiilis tästä kaudesta. 99 pinnaa jaossa. Neljäs sija oli jo kauden alussa se tavoite, realiteetit huomioiden. Lauantain matsissa oli paljon epäonnea, enkä ainakaan vielä ole valmis vaatimaan Wengerin päätä vadille. Vaikka sekin vaihtoehto täytyy muistaa jos jengi ei pikkuhiljaa ala heräillä. Vieraissa kolme tehtyä maalia on hyvä saldo. Kaksi omaa maalia ja vielä kireä paitsiomaali omiin tuskin tulee tapahtumaan ihan jokaisessa matsissa. Uusia pelaajia paljon, joten peli ei voi vielä olla täysin uomissaan. Mutta kyllä viitteitä paremmasta oli lauantaina nähtävissä. Jos huomena ja lauantaina saataisiin positiivisia tuloksia ja onnistumisia, niin homma voi kääntyä nopeastikin paremmaksi.

  Petterin tapaan olen varma, että Wengerin palli ei vielä tutise. Ei viiden pelin jälkeen organisaatiossa, joka muutenkin asettaa jatkuvasti tavoitteet pikemmin vuosien päähän. Jos kuitenkin halutaan spekuloida mahdollisilla korvaajilla, niin hieman huolestunut on itsellä fiilis. Monnin osalta olen vahvasti skeptinen. Onhan tuolla kohtalaiset näytöt Skotlannista ja Villasta. Mutta hyvin on toki muistissa miten 08-09 kaudella Monnin johdolla Villa ryssi totaalisesti jo taskussa olleen 4. sijan. Vapaana olevissa managereissa ei ole oikein ketään mielenkiintoista.

  Oikeastaan manageria tärkeämpänä näkisin seuran strategian. Nythän liigassa on 3 jengiä mennyt selkeästi edelle. Pool on ollut myös innokas investoimaan, mutta kaukanahan nuo vielä ovat kärkikolmikosta. Jos Arsenal mielii nopeasti Manchesterin jengien ja Chelsean kyytiin, niin rahaa on vaan käytettävä paljon. Kun seurassa itsessään ei ole valtavaa vetovoimaa, niin silloin tilannetta joutuu kompensoimaan rahalla. Jos taas ”tyydytään” nykyiseen malliin, jossa maksimitavoite on CL-paikassa sekä kotimaan cupeissa, on miltei se ja sama vaihtuuko manageri vai ei. Arsenalilla on ihan rakennuskelpoinen runko monilta osin, mutta silti pitäisi päivittää 3-4 kaveria oikeasti ihan maailman huippuihin. Ja mahdollisesti myös se manageri. Voihan se hyvinkin olla, että Wenger ei veisi jengiä menestykseen edes suurilla rahasummilla, mutta en jaksa uskoa että sen tekisi myöskään O’Neill.

 9. Englantilaislehtien mukaan pelaajat ovat antaneet tukensa Wengerille ja haluavat tämän jatkavan seurassa mutta haluavat myös puolustukselle oman valmentajan hoitamaan tuon osa-alueen ongelmat kuntoon. Ei välttämättä huono ratkaisu olisi sekään.

 10. Gunners4life :Fanien käytös peleissä. Ollaan hiljaa.
  Taputetaan vain jos tapahtuu jotain hienoa.
  Kovaa meteliä pidetään vasta jos pitää buuata
  Adebayorille, Kanulle tai Ebouelle.

  Niin samaa mieltä !
  Mun mielestä fanien pitäis,
  vaikka vitutuksesta huolimatta,
  koittaa kannustaa pelaajia ja
  pitää niiden puolta.
  Ne on kuitenki meidän pelaajia
  eikä vastustajille pitäis suoda
  yhtään enempää iloa sillä,
  että fanit näyttää epäsuosiota.
  Onhan se kakspiippuinen juttu,
  tavallaan kannustus paskassa pelissä
  näyttää siltä, että sen hyväksyy,
  mutta sitten taas kannustus paskassa pelissä
  voi tuoda taistelutahtoa pelaajille.
  Mä arvostan aivan hemmetisti niitä faneja,
  jokka jakso laulaa Blackburn pelissä loppuun asti.
  Ehkä sillä oli myös hitunen vaikutus
  lopun yrittämiseen ja taistelutahtoon,
  minkä ainakin itse halusin kentällä nähdä.

  Mun mielestä ulkopuolisille pitäs näyttää
  pystyä leukaa ja sanoo että
  me ollaan fucking Arsenal ja tästä noustaan.
  Vaikka kuinka tuntus pahalta.

  Wengeriin ja muihin ongelmiin
  on vaikea ottaa kantaa,
  kun tuntuu ettei sillä kuitenkaan
  ole mitään merkitystä missään.
  Mutta Wenger on oikeasti kyllä väsynyt.
  Enää ei lennä vesipullot,
  se pitelee vaan mahaansa, reppana.

 11. manu pelissä fanit laulo ”we love arsenal” vaikka taululla oli 8-2 ja siitä van persie kiittikin! laitoin siitä youtube videonkin sillon…..ehkä emiratesilla on liikaa katkarapu leipiä syöviä….=)

 12. Joo, näin sen juutuupista 🙂
  Ja se oli jotenki vaan sellanen
  *takoo sydäntä ja rintaa* -juttu.
  Kunnioitusta !

 13. No kaikista huolimatta ,näyttää siltä ,että vuosikokoukseen tulee vaasasta ainakin kaksi ihmettelemään menoa 🙂

 14. mauce: manu pelissä fanit laulo “we love arsenal” vaikka taululla oli 8-2…

  Tämä juurikin oli mun pointti vaikkakin ehkä huonosti selitettynä. Meillä on todellisia faneja jotka kannattavat omiaan vaikka kuinka huonosti menisi. Samat fanit käy vierasmatseissa myös. Itse kuulun tähän joukkoon toki suomessa asuassa hieman pienemmässä mittakaavassa mutta kirjaimellisesti aina kun se on mahdollista.

  Vieraspeleissä arsenalin kannatus on kovempaa kuin kotipeleissä. Se on asia jota ihmettelen todella paljon. Yhtenä syynä on kalliit hinnat jotka karsivat oikeiden fanien pääsyä peleihin. Ensin ajattelin asian johtuvan äänentoistosta mutta se ei voi olla syynä koska vastustajan joukkueiden fanien ääni kuuluu kyllä hyvin…

 15. Kiva oli lueskella lauantain jälkeen (myös omia) kommentteja, eilen edes konetta avannut. Mutta tuo että vasta muutama peli takana ja pelejä edessä….

  Useamman kauden ollaan oltu mestaruus taistossa mukana, kunnes tapahtuu mystinen pauttiarallaa 4 avauksen pelaajan loukkaantuminen, lopun joukkueen mystinen (<- hieno sana) alisuorttaminen. Nyt ei ole enää kyse tästä kaudesta vaan monta kautta mennyt päin … en kerro, arvatkaa

  Sarjataulukko, tuo mukava sekä säälimätön tilasto, on suorastaan karmeata katseltavaa.

  Pakko jotain tapahtua tai ollaan keskikastissa ja taistellaan viimeisestä europakasta evertonin, villan tai edes fulhamin kanssa.

  Elämme vaikeita aikoja, ohan noita kolmeenkymmeneen vuoteen ollut ennenkin, mutta tää putki on aika noloa jo

 16. Kiitos Isselle hyvästä kolumnista!

  Hyvää keskustelua täällä tänään kun ollaan vään rauhoituttu, vaikkakaan ei nukuttu! 😉
  Kiriisi on ehkä liian lievä sana kuvaamaan tämänhetkistä tilaa seurassa. Kukaan ei oikein tiedä minne ollaan menossa ja mitä seuraavassa pelissä (liiga) tulee tapahtumaan. Bolton lähtee taatusti hakemaan kolmea pistettä, sillä kaikki ovat nähneet kuinka helpolla ne meiltä tällä hetkellä saa. Ainoat kolme pinnaa, jotka saatiin Swanseaa vastaan tulivat nekin lahjana molarilta.

  Wenger on varmasti nukkunut vielä vähemmän kuin kukaan meistä ja miettii, miten saa kurssin käännettyä. Sanoisin, että koko joukkue kaipaa tällä hetkellä urheilupsykologin apua. ”Kyllä te pojat osaatte”, pitäisi jonkun sanoa ja saada vielä joukkue uskomaan siihen. Toki Arsene haluaa seuran menestyvän, eihän hän tätä tahallaan tee. Ja ei myöskään joudu erotetuksi – se on sitten eri asia, siirtyykö seurassa muihin johtotehtäviin ja koska, mutta ei vielä tässä vaiheessa. Siihen vaaditaan vielä pari peräkkäistä tappiota…

  Siitä olen Issen kanssa eri mieltä, että eivät kaikki hankinnat, kuten esim. Mertesacker ja Arteta ole vain keskitasoa, vaan kylläkin sen yläpuolella – etenkin Arteta. Ja niitä paitoja muuten näkyi Swansea pelissä yllättävänkin paljon.

  Gunners4life tuossa ihan aiheesta kritisoi Groven kirjaston tunnelmaa. Itse sen aistii parhaiten vieläkin hiljaisemmassa Clock Endissä, jonne on kerätty ”vierailevat” fanit näistä supporters clubeista ympäri maailmaa. Siinä istuu ympärillä tuiki tuntemattomia ja porukka pälyilee ympärillee uskaltaako täällä laulaa. Minusta seuran kannattaisikin ripotella näitä paikkoja sinne tänne stadionia kausikorttilaisten ja etenkin Red Armyn viereen. Silloin näiden kannattajien, jotka sentään vielä laulavat muutakin kuin pilkkalauluja, kannatus voisi tarttua muihinkin ja tunnelma paranisi. Eihän tuota muutosta tietenkään heti voida tehdä kun istuimet on jaettu, mutta eiköhän seuran palkkalistoilla ole sen verran väkeä, että joku voisi pohtia ratkaisun tähänkin.

  Eilen sanoin, että kirves ei ole vielä kaivossa, vaikkakin heittoharjoituksia tehdään jo. Hitsautuminen toki ottaa hetken uudella kokoonpanolla. Lauantaina varsinkin Arteta näytti olevan vähän pihalla kaikesta, maalistaan huolimatta. Ei ole tarpeeksi mukana pelissä. Kyllä on Jackia ikävä. Eiköhän noista kahdesta voisi muodostua oiva tutkapari. Nyt tuli vielä mieleen, että kun puolustuspää tuntuu vuotavan pahasti, miten olisi Arsene, jos ihan vaan kokeiltaisiin 4-4-2 pelitapaa?

  En muista mitä matsia viikonloppuna katsoin, kun brittikommentaattori totesi osuvasti, että manageri saa pysyä pestillään, kunnes fanit alkavat osoittaa tiukasti mieltä, sillä jos manageria ei jatkuvista ja voimakkaista protesteista huolimatta vaihdeta, silloin fanit käyvät omistajien ja johtokunnan kimppuun ja sitä ne ukot eivät halua.

  Katsotaan mitä tapahtuu.

 17. Epäilevälle voin kertoa, että Maarit
  on kyllä ihan oikea Maarit.
  Ja sen verran läheisesti tunnen, että
  voin sanoa senkin, että luojan kiitos. 😀

 18. Oikein Tapsa. Tuo Clock end on kaikkein pahin paikka… toki ei se pelkästään aivan yhdestä katsomon osasta ole kiinni. Swansea pelin pääsin istumaan east standiin alakatsomoon. Tosin aika lähelle clock endiä. Kyseisessä katsomossa oli 5 Arsenal ”kannattajaa” jotka kirjaimellisesti koko pelin huutelivat swansean kannattajille lauseita joissa ei juuri muita sanoja ollut kuin se F:llä alkava ja keskisormi pystyssä.. kaverit ei kertaakaan edes vilkaisseet kentälle päin. 🙂

  Mutta pakko myös todeta, että kyllä niitä Artetan paitoja on myyty ihan kiitettävästi. Muutama Mertesackerin paitakin tuli vastaan.

 19. Kyllähän se tosiaan on niin että todelliset hardcore-kannattajat kiertää vieraspeleissä . Kotimatsin lipun hinnalla saa vierasmatsin lipun lisäksi junalipun ja kaljat koko päiväksi .
  Ja tunnelmaa rittää…

  Tällä hetkellä kun lueskelee blogeja niin on aistittavissa suoranainen raivo , niin koville ottaa . Kuten myös itsellä , on PETETTY olo….

 20. Maarit, noita sinun ”runomuotoon” kirjoitettuja kommentteja on mukavaa lukea =) …Vitutus on ollut sitä luokkaa, että oli pakko ottaa tämä päivä lomaa töistä… Kyllä tuli tarpeeseen, on voinut vähän rauhoittua ja keskittyä jo huomiseen. Onneksi on ymmärtäväinen pomo… Taistelu jatkuu!

 21. city manageri sekasin mun mielestä on ihme että ne ei oo hankkinu kunnon pakkeja!? esin cahill…..pelkkiä hyökkääjiä ja keskikenttä pelaajia nyt muka uupuu =D…..

  Mancini lacking players

  Manchester City manager Roberto Mancini claims he is lacking midfielders in the wake of the team’s 2-2 draw at Fulham.

 22. edessä kolme kotipeliä, joista pitäis jokaisesta napsia voitto. toivottavasti wenger ottaa riskin ja hieman käyttää rotaatiota, sillä näiden kolmen pelin jälkeen tulee vastaan spurs ja silloin ykkösmiehistö pitää olla parhaimmillaan. Veikkaan että spurssin peli tulee lopullisesti ratkaisemaan wengerin kohtalon jos nämä kolme peliä kotona ensin pelataan huonosti ja lopuksi spurs peli munataan.

  toivottavasti näissä kotipeleissä pelaajat saavat täyden tuen ja sitäkautta itseluottamuksen spurs-peliin.

  ei mikään ideaali- tilanne ,jos ajattelee uusia pelaajia, mutta näin kait se nykyjalkapallossa menee. tappio spursseille ja kahden viikon tauolla uusi manageri ruoriin. nämä on tietysti vain spekulaatiota ja pahinta painajaista mulle, mutta kun lukee näitä foorumeja niin wenkulla rupee oikeasti kohta ilma loppumaan.

  kattelin eilen tuota poolin peliä ja ei voi muuta kuin kiittää spursseja. siellä rupee jo sateentekijältäkin onni loppumaan ja saattaa taas korki pyörähtää auki ennen tammikuutta.

  myös tuota chelsea- manu peliä tuli katottua ja oliko siellä kaks paitsiomaalia manulla? ensimmäinen ainakin.. chelsealla oli hyviä paikkoja ja jotenkin tuli mieleen että tuo manu menee hieman tuurilla nyt eteenpäin.. toivottavasti onni kääntyy..

  onkohan oulusta tai sen yläpuolelta menossa porukkaa tuonne isollekirkolle vuosittaiseen kokoukseen?

 23. Tässä kun on nut ihan pahimmat tunnekuohut ( hienompi nimi vitutukselle kuulemma ) vähän laskeneet niin vois yrittää vähän analysoida tätä tämän hetken rämpomistä .
  Totuushan on se että meidän pelin taso heittelee pelin sisällä yksinkertaisesti liikaa . On heittäny viimeisen puolen vuoden aikana ja jatkuu vaan .
  Kyllä siihen suurin syy löytyy satavarmasti henkiseltä puolelta ?

  Puolustuspeli on ilman Vermaa sekaisin , hän tuntuu olevan se koossapitävä voima ja organisaattori siellä. Äkkisiltään ei kyllä tule mieleen että belgi olisi kentällä ollut pahimmissa romahduksissa vai muistanko väärin ? Viime kaudenhan oli kyllä lähes kokonaan sivussa .
  Puolustuslinjaa voi syyttää mut kyllä keskikentänkin puolustuspelissä on pahoja ongelmia .
  Onko Song sittenkään tarpeeksi hyvä ? Rambo on suorastaan taantunut , pystyykö nostamaan enää tasoaan ?

  Moni on varmaan kiinnittänyt huomion että monessa matsissa meidän oman kulmurin jälkeen vastustaja on päässyt iskemään vaarallisesti ?

  Paljon kysymyksiä , vähän vastauksia ? Please Arsene , palkkaa Tony , Martin ja Steve apureiksi opettamaan vähän puolustamisen mallia .

 24. Lauantaina jos hävitään boltonille ja samaan aikaan wba-fulhan päättyy tasuriin, ollaan sarjataulukon hännillä maalieron turvin

 25. JackWilshereJack Wilshere

  Good day at football today! In the gym again! Ankle feeling a lot better hope to be back playing soon!

  JackWilshereJack Wilshere

  a tweet saying i feel better has been changed to ’Wilshere close to full fitness!’ never said that! read the tweet properly

 26. ai ai niitä aikoja =)

  ”I’ve never lost against Tottenham, and I’m SO happy to say that; aah SO GREAT”

  – Thierry Henry.

 27. Lothar Matthäus sai lähteä Bulgarian maajoukkueen peräsimestä ja Saksassa HSV:n vetäjälle tuli lähtöpassit huonon menestyksen takia. Muualla kyllä osataan antaa managerille/valmentajalle kenkää jos homma ei toimi, mutta ei meillä, PRKL!

  Tekisi mieli kysyä seurapampuilta että millä tavalla luulevat Wengerin saavan joukkueen takaisin voittavaksi kun ollaan jo pitkä aika menty todellista matalalentoa. Viidestä sarjaottelusta saatu vain yksi hikinen voitto ja sekin sarjanousija Swanseasta vain vaivoin ja tuurilla. Udinesea vastaan oli hyvin pienestä kiinni ettei noutaja tullut jo CL:n karsintavaiheessa. Dortmundista saatiin tasuri vaikka oltiin kenttäpelissä täysin alakynnessä. Samaa kuraa oli koko viime kauden loppu. Itse asiassa alamäki tais alkaa siitä liigacupin finaalitappiosta.

  Meillä ei vaan haluta katsoa asioita realistisesti. Aina pitää päästää tilanne ihan veitsenterälle ennen kuin toimitaan. Näin kävi esimerkiks siirtoikkunassa. Vasta selkäsauna Manulta herätti seurassa jonkun ja sitten viime hetkellä ostettiin niitä, jotka vielä rahalla irtosivat.

  Huomenna on vastassa neljännen sarjatason joukkue Shrewsbury. Voidaanko tällaistakin vastustajaa vastaan kontata jopa kotona? Väitän että mahdollista se on. Viime vuonna FA Cupissa voitettiin League Onen Huddersfield Grovella niukasti 2-1 ja Leedsin kanssa pelattiin tasuri 1-1. Myös Leyton Orientia vastaan jouduttiin uusintaan samaisessa cup-kilpailussa 1-1 tuloksen jälkeen. Liigacupissa hävittiin Ipswichille 1-0 vieraissa. Kaikki tämä siis viime kaudella ja tämä uusi kausi myös on alkanut vähintäänkin kangerrellen ja pelaajien (ja varmasti managerinkin) itseluottamus on lähes nollassa. Shrewsbury tuskin itselleen parempaan aikaan voisi saada vastaansa näin pahasti haavoitetun suurseuran. Niillä on olemassa sauma, johon iskeä. Liigacupin sivuilta silmiin pisti tulos viime vuodelta, jolloin Shrewsbury hävisi Stokelle vieraissa vain 2-1. Meidän lammaslauma ei juuri nyt ole yhtään parempi kuin Stoke viime vuonna. Eli revitään tästä sitten huumoria kun dumari seuraavan kerran pilliin viheltää.

  Jos me ei huomenna kyetä ottamaan paikkaa seuraavalta kierrokselta niin toivon todella että viimeistään sitten Wenger saa kenkää. Olen ollut tätä mieltä jo kaksi vuotta sitten ja tunne on vain vahvistunut tänä aikana. Wenger ei enää kykene johtamaan Arsenalia menestykseen.

  Tässä vallitsevassa tilanteessa paras korvaaja on mielestäni edelleen Martin O’Neil. Pitkässä juoksussa manageriksi pitäisi ehdottomasti palkata David Moyes, mutta juuri nyt moni asia puhuisi O’Neilin puolesta.

 28. Omasta mielestäni Wengerin vaihto Moyesiin tai Monniin olisi ihan samaa latua kuin Fabregas Artetaan tai Nasri Yossiin. Eli tyydytään aiempaa keskinkertaisempaan, kun ei muuta saada.

  Ulkomaalaiset valmentajat ovat selvästi tuoneet positiivista otetta ja parempaa peliä valioliigaan, sitä ei voi kiistää. Pelaaminen on älykkäämpää ja vähän taktisempaa, vaikka vauhtia on yhä todella paljon. Näyttää, ettei muut brittivalmentajat pärjää kuin Ferguson. Todistusaineistoa on valitettavan vähän, kun eivät pääse edes tonteille, mutta Hughes floppasi ja Dalglish floppaa satavarmasti, vai mikä nyt sitten on enää Poolin menestymistä, onko mestaruus yhtä kuin nelossija?

  Brittivalmentajalla haetaan varmaan taisteluilmettä, mutta tuottaako se mitään muuta kuin kortteja kuten Poolille? Taistelun joukkueen eteen pitää lähteä pelaajien sisältä, ei sitä rajattomasti voi viskinhöyryisellä huutamisella tunkea pelaajaan.

  Joko rohkeasti nuori moderni valmentaja, jollainen löytyy mannermaalta. Tässä kohtaa voi katsoa miten Chelsean ihmepoika pärjää. Tai sitten äärimmäinen kurivalmentaja, kokenut taktikko ja voittaja, esimerkinomaisesti sanon Magath. Arsenalin nuoret ovat tottuneet lepsuuteen ja huonoon pelilliseen organisaatioon, joku saksalainen tai italialainen pragmaatikko voisi tuoda ryhdin kovalla järjestelmällisellä työnteolla. Pikavoittoja ei Arsenal voi tässä tilanteessa enää saavuttaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s