Loukkaantumisbingoa maaotteluiden tyyliin

Otetaan näin tämän typerän maaottelutauon ensimmäisen ottelukierroksen pelipäivänä lyhyt katsaus loukkaantumistilanteeseen. Samassa voi veikata montako pelaajaa ja ketkä palaavat loukkaantuneina ensi viikon loppupuolella Lontooseen.

Loukkaantuneiden lista kokonaisuudessaan on kai tällä hetkellä Szczesny, Sagna, Vermaelen, Koscielny, Djourou, Wilshere ja Diaby. Näistä tosin Koscielny ja Djourou on siitä huolimatta valittu maajoukkuetehtäviin, vaikka eivät olleet pelikuntoisia sunnuntain murheellisessa paikallispelissä. Tämä nyt ei enää yllätä ketään, koska vuosien varrella on tullut selväksi ettei Wenger osaa pelata tätä loukkaantumispeliä muiden huippumanagerien tapaan. Samoin maajoukkueiden valta pelaajien palkat maksaviin seurajoukkueisiin on aivan liian suuri. Tämä ei kuitenkaan ole mitään uutta, joten Wengerin olisi vain vedettävä tiukemmalla linjalla Fergusonin ja muiden tapaan.

Tässä lista kokonaisuudessaan maajoukkueen mukaan kutsutuista pelaajista. Englannin alle 21-vuotiaat pelasivat eilen jo oman ensimmäisen pelinsä. Meidän edustus pelissä oli OC ja Lansbury. Lansburyn esityksestä ei ole mitään tarkempaa tietoa, mutta mies oli ilmeisesti avauskokoonpanossa. Sen sijaan 3-0 Englannin voittoon päättyneessä pelissä OC teki joukkueensa kaikki maalit. Islanti ei toki vastustajan varmasti ole niitä pahimpia, mutta loistava suoritus joka tapauksessa. Ei muuta kuin lisää peliaikaa ja täysin yössä olevat Walcott ja Arshavin penkin puolelle.

Helpoimmat veikkaukset loukkaantuneiksi pelaajiksi näissä maaotteluissa on ehkä jo valmiiksi loukkaantuneet tai ainakin puolikuntoiset Koscielny ja Dourou. Lähes yhtä hyvä veikkaus on valitettavasti RVP. Näihin aikoihin se perinteinen syysloukkaantuminen on yleensä viimeistään lähes joka kausi iskenyt.

RVP ja Mertesacker ovat mielestäni ne pelaajat, jotka eivät saa loukkaantua missään nimessä. Kummallekaan ei ole tämän hetken loukkaantumistilanteessa edes välttävää korvaajaa. RVP:n kohdalla tämä on tosin tilanne koko ajan, koska Chamakhin ja Parkin taso ei vain yksinkertaisesti riitä.

Kolmas pelaaja jonka voisi laskea tähän korvaamattomien ryhmään on Szczesny, mutta toisaalta mies on kai jo loukkaantuneiden listalla valmiiksi. Toivottavasti kuitenkin vain maaotteluiden ajan, koska kukaan ei halua nähdä Fabianskia tolppien välissä Sunderlandia vastaan ensi viikon sunnuntaina.

Ei muuta kuin hyvää perjantaita ja alkavaa viikonloppua Suomigoonerit. Jäädään seuraamaan ja toivomaan ettei loukkaantumisbingossa tulisi liian montaa osumaa.

8 thoughts on “Loukkaantumisbingoa maaotteluiden tyyliin

 1. Katselin hailaitit siitä englannin pelistä. Oli Islannin maalivahti aika surullinen tapaus. Vaikka OC kolme tekikin, niin ei kannata liikoja hurrata. Valioliigassa ei luultavasti olisi mennyt yksikään maaliin. Tosin tuosta kaverista on tulevaisuudessa varmasti ainesta ihan huippupelaajaksi.

 2. no oli jätkä ainakin hereillä kun paikka tuli vaikka heikko vastus olikin!

  sama pätee liigassa pitää olla hereillä muuten tehään vaikeeks kun rupeevat oikeesti parkkeeraa lopussa sitä dösää ja peli 0-0…..

 3. http://swissramble.blogspot.com/2011/10/arsenals-finances-21-questions.html

  Tuossa melko syvällistä pohdintaa Arsenalin nykyisestä taloustilanteesta. Hyvältähän se pääpiirteissään näyttää, mutta kyllä monia täälläkin esiin tulleita asioita on tehty päin persettä. Mainosdiilit(ok, tehty pakosta), keskivertopelaajien superpalkat yms.

  Kuten Woukka sanoi, Englannissa olisi varmasti huomattu, jos omistajat nostaisivat joukkueesta suuria etuisuuksia. Tällaisiin ei ole montaa vaihtoehtoa: osingot, halvat/ilmaiset lainat joukkueelta omistajille ja ns. luontaisedut(joukkueen koneet, talot cayman saarilla, yms.). Mutta täytyy kyllä sanoa, että en todella tiedä mitkä Kroenken todelliset tarkoitusperät ovat. Ainakaan se ei ole rakkaus Arsenaliin, se on varmaa.

 4. Kuten Hessu edellä spekuloi , ei amerikansetä ainakaan rakkaudesta Arsenalia hommannut . Puhdas bisnesmies , jolle riittää että seura tekee voittoa mahdollisimman pienellä panostuksella . Pokaalit ovat toisarvoisia ( kuten kannattajatkin )

  Riittää kun vilkaisee hänen omistamiaan seuroja ja niiden nykymenestystä . Mm. ennen niin mahtava Avalanche kuuluu tällä hetkellä NHL,n heikompiin joukkueisiin .

 5. Vaikka elokuun perusteella ei uskoisikaan, niin uskoisin jenkkisedän ymmärtävän markkinoinnin logiikan eli tässä tapauksessa tähtien merkityksen. Tarkoitan yleisesti arvostettujen tähtien, ei niinkään keskikastin seurojen ns. tähtien. Yhdenkin megastaran kanssa seuraa on paljon helpompi myydä sponsoreille ja yleisölle, näin se vaan on.

  Jenkkiympäristössä palkkakaton takia toiminta on kovin erilaista, lisäksi Kroenken seurat ovat sikäläisittäin aivan tuppukylissä, joissa rahankeruu yhteisöltä on aina vaikeaa, vaikka seura menestyisikin. Lontoo ja Arsenal edustaa aivan toisenlaista potentiaalia ja on tullut mieleen, osaako tämä jenkkinero kuitenkaan muuttaa valtavaa potentiaalia rahaksi. Tämä tv-sotku yksi iso mutka tällä hetkellä. Mahtaako homma mennä nettitv-myynniksi aivan täysin, kyllä tässä maksukorttibingo otti juuri siipeensä pahasti kömpelyyttään ja vanhanaikaisuuttaan.

 6. Seuran imago täytyis keinolla millä hyvänsä nostaa ”luusereista” voittajiksi. Meitä on nokiteltu viime vuosina aika monelta taholta. Brittimedia etunenässä suoltaa Arsenalista kaikenlaista paskaa, mutta samaan syyllistyy myös jopa suomalainen media. Näiden lisäks futisseuroista ainakin Katalonian homot ja Manchesterin sheikkipellet ovat ottaneet asiakseen kupata meiltä parhaat pois. Tähän kaikkeen sontaan täytyy saada stoppi. Ja ennen kaikkea seura täytyy palauttaa takaisin menestyksen tielle. Mikään ei kuitenkaan tapahdu käden käänteessä. Manageri- ja valmennuspuolella täytyy tehdä ensimmäiset ratkaisut. Wengerin kanssa menestystä ei enää tule. Tämä on ihan satavarmaa. Nyt vaan täytyis tehdä selväksi milloin vaihdos tehdään ja kuka on seuraaja. Itse suosisin nopeaa managerin vaihtoa. Tuskin Wengerin seuraaja ainakaan huonompaa tulosta tekis kuin mihin Jääräpää on alkukaudella pystynyt. Jos managerinvaihtoon ryhdytään kesken kuluvan sesongin niin seuraava käskijä vois olla väliaikaisratkaisu ja esimerkiksi ens kesänä sitten sisään ukko, jolle annetaan oikeasti aikaa, mahdollisuuksia ja rahaa toimia.

  Miten sitten seuran pelillinen kurssi saadaan käännettyä? Alan olla vakuuttunut, että jatkossa uusien hankintojen täytyy olla aiempaa enemmän todellisia pelimiehiä ikuisten lupausten tai halppisostosten sijaan. Heitän esimerkkinä Kakan, jota on jossain vaiheessa huhuiltu meille. Mulla ei ole ihan viimeistä tietoa brassin nykykunnosta, mutta uskoisin kaverin yhä olevan huippupelimies, joka toisi sitä paljon puhuttua superqualitya meidän jengiin. On hienoa, jos seura onnistuu hyvien nuorten hankinnoissa tyyliin A O-C, mutta on päivän selvää ettei jokainen 18-20-vuotias voi olla valmis kantamaan niin suurta vastuuta mitä menestyvä joukkue vaatii. Huteja tulee useammin potentiaalisten teinien kanssa kuin vuosien ajan huipulla pelanneiden pelimiesten kanssa. Tässä kohtaa aletaan olla jo tiukkojen taloudellisten kysymysten äärellä ja jos joillakin kilpailijoilla esim. Shittyllä on massia moninkertaisesti meihin verrattuna pelaajahankintoihin niin se tarkoittaa että meidän täytyy onnistua näitä oligarkkeja ja sheikkejä selvästi paremmin pelaajahankinnoissa. Onneksi maailman parhaat pelaajat (ja samalla usein myös kalleimmat) eivät välttämättä ole niitä meidän jengiin sopivimpia eli hyvin suoritettu scouttaus on arvossaan kun rahalla on oikeasti merkitystä ostotilanteessa.

  Pidän joka tapauksessa itsestään selvyytenä että Kroenke joutuu raottamaan kukkaron nyörejään enemmän jos ja luultavasti kun myös urheilulliseen menestykseen pyritään. Tuleva CL-paikan menetys ja siitä johtuva kassavirtojen väheneminen varmasti laittaa Amerikan Pojankin miettimään asioita uudelleen. Jos haluu saada on pakko antaa. Ja tässä kohtaa Silent Stan joutuu antamaan muutakin kuin ympäripyöreitä puheita luotosta manageriin.

  Sen lisäksi että toivon Wengerin pikaisia potkuja, toivon edelleen radikaaleja ratkaisuja fysiotiimissä. Joko rautaisia ammattilaisia lisää nykyporukkaan tai koko orkesterin vaihtamista uusiin. Sen jälkeen kun viimeksi ”väänsin kättä” täällä blogissa tästä asiasta on Wilshere joutunut leikkauspöydälle ja koko kausi pilalla. Aiemmin Jackin piti olla poissa vain viikkoja. Tasaisin suorittajamme Sagna katkaisi luunsa ja myös luottoveskarimme on ollut jossain määrin loukkaantunut. En tietenkään väitä että nämä asiat menevät yksinomaan fysiotiimin piikkiin (varsinkaan Sagnan tapauksessa), mutta on hyvin surullista että meille tulee jatkuvasti vain lisää huonoja uutisia tällä rintamalla. Tätä shittiä on jatkunut jo vuosia ja loppua ei näy. Tähän lajiin loukkaantumiset kuuluvat olennaisena osana eikä vain Arsenalissa, mutta usko sattumaan on ainakin mulla mennyt jo ajat sitten, koska juuri meitä ”rangaistaan” nykyään joka kausi pisimmällä potilaslistalla.

  Tietääkö joku onko Kroenke koskaan antanut potkuja valmentajille omistamissaan urheiluseuroissa? Jos ei niin nyt olis perustellusti aihetta tehdä tässä kohtaa historiaa. Meillä on ollut tänä vuonna kolme ottelua Valioliigassa ns. suurseuroja vastaan (Pool, Manu, Spu*s) ja pataan on tullut joka kerta. Tämän lisäks meitä on kyykyttänyt silloinen sarhajumbo Blackburn. Eikä erittäin nihkeä 1-0 voitto sarjanousija Swanseastakaan ollut todellakaan vakuuttava. Tulokset puhuvat puolestaan. Wengerillä on ollut valtaa seurassaan enemmän kuin ehkä kenelläkään muulla managerilla ja nyt me ollaan sekä fyysisesti että henkisesti erittäin kolhitulla porukalla sarjassa sijalla 15. Kautta on takana 7 sarjakierrosta. Nyt jos koska olisi oikea aika tehdä managerin vaihdos. Seuraajalle, kuka hän sitten olisikaan, jäisi runsaasti aikaa ajaa sisään omia juttujaan seuraavaa kautta varten sillä tämä kausi on jo menetetty. Sarjassa kärki on mennyt menojaan enkä usko edes hyvän arpaonnen voimaan että me saataisiin jokin pokaali jommasta kummasta kotimaisesta cupista. CL:n suhteen en laittaisi ropoakaan meidän puolesta.

  Jossain vaiheessa tosiasiat on vain pakko hyväksyä ja tehdä kipeitäkin ratkaisuja. Ei tarvi olla ennustaja että tietää kauden olevan surkein Wengerin alaisuudessa. Vilkaisu sarjataulukkoon ja tuloksiin sekä niiden takana oleviin peliesityksiin kertoo kaiken olennaisen. Nykymeno ei voi enää jatkua.

 7. Hyvää tekstiä Gunner , allekirjoitan joka sanan .

  Kurssin olisi käännyttävä äkkiä ja siihen ei wenkusta enää ole , mies on tällä hetkellä raunioitunut zombi joka ei pysty enää joukkuetta auttamaan .
  Eikä se ole Ricekään vaikka onkin ainakin yhden kerran kopissa älämölön nostanut.
  Loppukaudeksi väliaikaisratkaisu , esim . omista joukoista Bould joka ainakin osaisi orgenisoida puolustuspelaamisen kuntoon .
  Kesällä sitten nimekäs päävalmentaja jolla olisi tarpeeksi vetovoimaa jotta saataisiin sitä ”superquality”laatua .

  Wenkulle voisi räätälisöidä vaikka tittelin ” akatemian tekninen johtaja” ?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s