Myöhäinen maanantaipäivitys

Vielä hetki voidaan nauttia lauantain loistavasta Chelsea voitosta. Kohta katseet on kuitenkin käännettävä huomiseen Mestareiden liigan peliin Marseillea vastaan. Luulisi lauantain voiton jälkeen itseluottamuksen nousseen huomattavasti. Toivottavasti kuitenkaan ei käy perinteisesti eli hienon voiton jälkeen joukkue leijuu ja häviää selkeästi heikommalle joukkueelle, ei olisi todellakaan ensimmäinen kerta kun näin käy viime kausien aikana.

Pelejä tulee todella tiheään tällä hetkellä, joten jonkin asteista rotaatiota voisi olettaa avauskokoonpanoon tulevan huomiselle. Jatkopaikka olisi hyvä varmistaa huomenna, mutta siitä huolimatta muutaman vaihdon voisi tehdä. Ei mitään 10 pelaajaa, kuten managerilla on ollut tapana. Ihannetilanne olisi esim. antaa RVP:lle huiivuoro ja Parkille peliaikaa. Jatkopaikan ja lohkovoiton varmistuttua voisi harrastaa tätä koko joukkueen vaihtamista ainakin viimeisessä vieraspelissä Olympiakoksen vieraana ja ehkä jopa Dortmund pelissä jos lohkon tilanne antaa siihen mahdollisuuden.

Liigacupin arvonta jäi kokonaan mainitsematta eilen. Ei siinä mitään yllättävää tullut, aika lailla mentiin ennakkoarvailujen mukaan. Positiivisin asia oli kotiottelu, vaikka vastustaja oli pahin mahdollinen eli Manchester City. Cityllä on laittaa tässäkin kilpailussa kentälle erittäin kilpailukykyinen miehistö, joten saa nähdä millä kokoonpanolla Wenger lähtee peliin. Arvontatulos kokonaisuudessaan oli hyvin odotettu ja kovin monelle tuskin tulee yllätyksenä Manun kotiottelu Crystal Palacea vastaan.

Valioliigassa seuraava vastustaja on West Bromwich lauantaina. Viime kauden häpeällinen kotitappio ei saa toistua. Chelsea voitto oli odottamaton, mutta West Bromwichin kaltaiset joukkueet on kaaduttava käytännössä sataprosenttisesti kotiotteluissa jos halutaan taistella kärkisijoista tai meidän mestaruudesta eli neljännestä sijasta. Tähän mennessä tämä on toiminut hyvin kun Swansea, Bolton ja Sunderland ovat lähteneet Grovelta alkukauden aikana tyhjin käsin kotimatkalle.

Kauden alku on ollut pettymys, mutta mitä muuta voi odottaa jos kesällä tehtiin käytännössä kaikki väärin. Tästä huolimatta viime aikojen noususuhdanne on ollut yllättävinkin hyvää. Toivottavasti tämä jatkuu, vaikka luottamus tähän ei missään huipussa ole. Tähän mennessä tulleista tappioista ainoastaan ManU oli ns. odotettu. Liverpoolille kotitappio ei todellakaan ole normaalia ja samoin Blackburnille häviäminen ei missään tapauksessa hyväksyttävää. Tottenham tappio on tietenkin suuri pettymys ja vähintään tasapeli olisi pitänyt saada. Newcastle tasapelin voi jotenkin ymmärtää, vaikka vähänkään paremmalla kesän valmistautumisella tuo olisi ollut vältettävissä. Chelsea voitto taas oli yllättävä ja tästä pelistä ei ennakkoon ole tarvinnut paljoa laskea viime vuosina. Sitten on neljä kotivoittoa, jo aiemmin mainitun kolmikon lisäksi Stoke on kaatunut Grovella.

Jos halutaan laskea ensimmäisen 10 pelin pisteodotuksia, niin oman laskutapani mukaan ollaan vähintään neljä pistettä tavoitetta jäljessä. Newcastle, Liverpool ja Tottenham peleistä olisi pitänyt saada vähintään viisi pistettä yhden sijaan ja Blackburn olisi pitänyt voittaa joka tapauksessa. Chelsea pelistä tosin tuli yllättävät kolme pistettä.

18 thoughts on “Myöhäinen maanantaipäivitys

 1. Samoilla linjoilla kyllä suureksi osaksi. Newcastle tosin on täysin eri kaliiberin joukkue kuin viime kausina mutta pitäisi silti voittaa myös vieraissa. Liverpool tappio on helposti selitettävissä. Punainen ja erittäin kokematon puolustuslinja. Paitsiomaali ja toinenkin hyvin kyseenalainen maali. Mun mielestä hyökkäyspeli noissa kahdessa ottelussa ei ollut ihan katastrofaalista. Gervinho ei vielä ollut ihan sinut joukkueen kanssa (toisin kuin nyt näyttäisi olevan), sitten pelikielto siihen päälle. Walcott oli heikko ja RVP ei ihan omalla tasolla. Toki ei ollut oikein tukeakaan mutta kyllä RVP:llä noissa otteluissa paikkoja oli.

  Manu peli oli katastrofi tuloksellisesti mutta mietitäänpä paljon miellä oli maalinteko paikkoja jotka eivät mm. RVP:lle tuolloin kelvannut. Toki tappio oli ihan odotettavissa vaikkakaan ei ihan tuollaisilla numeroilla. Tosin pakko sanoa, että ei kukaan huuda manun katastrofista 1-6 päättyneen city pelin jälkeen. Toi tulos on mun mielestä vielä sitä meidän 8-2 tappiota pahempi. Meillä oli sentään paljon paikkoja ja me pelattiin vieraissa.

  Blackburn pelissä tehtiin maaleja periaatteessa ihan riittävästi. Sielläkin toki taisi vastustajalla yksi paitsiomaali olla ja oliko toinenkin hieman kyseenalainen tilanne, mutta Blackburn on niin huono, että sellasta tilannetta ei pitäisi päästää tapahtumaan, että minkään syyn voimin kaadutaan niille.

  Toi 4 pistettä jäljessä tavoitteesta kuulostaa kyllä suht. oikeelta tuomiolta mutta mielestäni se ei ole katastrofi koska kolmospaikka on toistaiseksi vain 3 pisteen päässä. Tosin meillähän toivotaan mestaruutta mutta se olisi valitettavasti pitänyt hoitaa viime kaudella. Cescin lähdön jälkeen on selvää, että joudutaan rakentamaan pakkaa uudelleen ja mestaruuden voittaminen on niin vaikeaa, että se voidaan heti unohtaa ensimmäisellä kaudella ilman ex-kapua. Siinä mielessä mun mielestä ihan hyvässä kurssissa ollaan. Parkia ja AOC:tä olisi kiva nähdä myös liigapeleissä enemmän.

 2. Toivottavasti kuitenkaan ei käy perinteisesti eli hienon voiton jälkeen joukkue leijuu……. Ei leiju, ainakaan Theo http://yle.fi/urheilu/lajit/jalkapallo/ulkomaat/2011/10/quotarsenal_voi_nyt_voittaa_kenet_tahansaquot_2988436.html

  Tuosta Chelssi pelistä tuli vielä mieleen hieno juttu joukkueelta, kun ne kävi pelin jälkeen kiittämässä kannattajia. van Persie antoi vielä paidan jollekkin ihan selvästi TOSIFANILLE! Jäi ainakin mulle sellainen kuva että Persie tiesi kenelle haluaa antaa paidan. Se oli sellanen pikätukkanen äijä jolla oli nenärengas sieraimesta sieraimeen. Niinkuin jollain vetohärällä. Veikkaisin että kyseinen paita roikkuu tällä hetkellä jossain paraatipaikalla, ellei vitriinissä. En ole kateellinen tuosta paidasta. En.

 3. Emiratesin ulkopuolelle on tänä
  syksynä ripustettu joidenkin
  fanien kuvia. Ja jos oikein muistan
  niin tuo paidan saanut kaveri oli
  yhdessä kuvassa.
  Olikohan hänen nimensä Arsenal
  vai mikä se meriitti oli. En muista.

 4. tuli muuten mieleen peliä kattoessa että koscielny on kehittynyt hurjasti tosta viime syksyn chelski ottelusta joka hävittiin 2 – 0, tuollon se oli koko ajan ihan hukassa ja peloissaan (siltä ainakin näytti), mutta nyt oli lähes kentän paras ja pelas täysin virheettömän pelin. 🙂

 5. Joo TV:n on aika vaikea kumpaakaan tiputtaa avauksesta heittämällä,vaikka johtajuutta löytyykin.Merte ja Kos ovat kokoajan parantaneet.Positiivinen ongelma.Toki rotaatiota varmaankin harrastetaan ja Merte tai Kos saattaa huilata jo huomenna.Mutta tiukimpaan paikkaan ei Wenger varmaan vielä vähään aikaan TV:a laita.Nyt sen oli hyvä tulla takas ku valioliigassa vastustajat kevenee ja Wenger voi rauhassa rotatoida ,kun samalla Persitoidaan pisteet kotiin.

 6. Vaikkei lauantain pelistä haluaisi negatiivisia juttuja edes mainita, niin en kyllä lähtisi Mertesackerin esitystä kehumaan. Pari maalia meni kuitenkin (osittain) hänen piikkiinsä.

  Luottamusta on kuitenkin siihen, että Merte sopeutuu koko ajan paremmin ja paremmin joukkueeseen ja liigaan.

 7. Samaa mieltä Ihiksen kanssa. Merteltä huono peli. Minusta tosin parempaa ollaan nähty. Tämä oli ehkä Mertesackerin huonoin matsi.

 8. Onneks lauantaina ei kuullu selostusta !
  Niin oli karmaisevan kammottavaa kuunneltavaa.
  Chelsea oli voitossa kiinni ennen puoliaikaa, kun johti 2-1
  ja sitten Chelsealla oli kaikki mahdollisuudet voittoon
  kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vajaa minuutti
  ja me oltiin johdossa 3-4.

  Seuraavan kerran ku Taivainen on äänessä,
  mun telkkarista on ääni pois. Argh.

 9. Tämä viiden pennin rokkistara-Taivainen on totaalinen anti-gooner. Samoin koko kanaalistudio rautiaisineen ja geordie-kekeineen. Viikonlopusta toiseen saamme kuulla King-Kennyn ja sir Alexin ylivertaisuudesta. Puhumattakaan ManShittyn hienosta meiningistä.

  Ei sen väliä, antaa paskojen kitistä studion pahnoilla. Up the Gooooners!! Ja viikonlopuksi suunnaksi Ashburton Grove.

 10. Totta puhut Maarit , taivainen kuolas shelskin puolesta mut pettymään joutui 😉

  Muutama huomio kun tuli katsottua peli uusintana ;
  -maaliin johtaneessa kulmurissa Arteta oli maalin sisällä keskellä häkkiä ja muutenkin koko ryhmitys aivan perseellään .
  -Santos on kyllä hyökkäyssuuntaan huima mutta tosi kuriton , johtoasemassa otti mielettömiä riskejä. Tähän on tultava parannusta jatkossa .
  -Kos teki muutaman todella tärkeän katkon ja peitti pari pahaa vetoa , Mertellä sitävastoin ei ollut ihan paras päivänsä .
  -Onneksi ei ollu dowd tuomarina , olis varmasti heittäny Konsonantin ulos.
  -OLI KYLLÄ HELVETINMOINEN MATSI KAIKENKAIKKIAAN JOTA PASSAA MUISTELLA !

 11. Onko Tampereen goonerit mahdollisesti menossa katsomaan peliä johonkin? Nelonen pro näyttää tuon. Höyryn sivuilla ei ollut vielä mitään mainintaa näytettävistä matseista…

 12. Jarkka, pistin kyssäriä tuonne niiden Facebook sivuille. Katotaan, mitä vastaavat. Voishan tuota lähteä tiiraamaankin.
  Entä Mykki, Gunner? Muita?

 13. Höyryn tiistain kalenteri:

  TI 1.11.

  16:30 NFL: Kansas City Chiefs – San Diego Chargers, UUSINTA
  18:15 Pelicans – Kärpät
  21:35 CL: Arsenal – Marseille
  21:35 CL: Valencia – Leverkusen

  Sinne siis!

 14. Nonni, voisin koittaa kanssa päästä katteleen. Josko tällä kertaa tulisi ihan äänen kanssa =).

 15. Vielä vähän RvP:n hehkutusta.

  Kaveri on tehnyt tosiaan 27 maalia tämän vuoden liigapeleissä ja jos pysyy loppuvuoden kunnossa, tulee RvP hätyyttelemään Alan Shearerin ennätystä kalenterivuoden aikana tehdyissä liigamaaleissa.

  Shearer teki vuonna 1995 yhteensä 36 häkkiä, RvP:llä on yhdeksän matsia aikaa mennä ohi. Kun katsoo loppuvuoden ohjelmaa, ei olisi yhtään ihme, että RvP olisi tämän vuoden jälkeen ykkösenä tässä tilastossa.

  5/11 (h) W. Bromwich

  19/11 (a) Norwich

  26/11 (h) Fulham

  3/12 (a) Wigan

  10/12 (h) Everton

  18/12 (a) Man City

  21/12 (a) Aston Villa

  26/12 (h) Wolves

  31/12 (h) Queens PR

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s