Yleensä synkkä marraskuu

Perinteisesti marraskuu on ollut Arsenalille todella heikko kuukausi viimeisten kausien aikana. Tämä sama ilmiö on toistunut lähes joka vuonna, välillä tulokset ovat olleet heikkoja ja välillä todella surkeita marraskuussa. Paha sanoa mikä tähän on syynä, varmasti Wengeristä alkaen kaikki seurassa haluaisivat tietää mistä tämä johtuu. Tänä vuonna marraskuun otteluohjelma näyttää paperilla kohtalaisen helpolta, valitettavasti tämä ei kuitenkaan tarkoita vielä mitään. Tämän saimme jo huomata, kun nyhjäsimme surkean maalittoman tasapelin marraskuun aluksi tiistaina Marseillea vastaan.

Maaottelutauko tuskin tulee koskaan hyvään aikaan, mutta jos ajatellaan surullisia tuloksia marraskuussa yleensä niin sitä parempi mitä vähemmän pelejä tämän kuun aikana pelataan. Jäljellä olevat vastustajat tässä kuussa ovat West Bromwich, Norwich, Dortmund, Fulham ja Manchester City. Ohjelman voi sanoa olevan erittäin suotuisa, joten mahdollisuudet tavallista parempaan marraskuuhun ovat olemassa. Ainoastaan Norwich on edellä mainituista vieraspeli ja Manchester Citykin on Carling Cupissa sekä liigan puolella vastustat eivät ole missään nimessä sieltä pahimmasta päästä. Dortmund tulee varmasti tarjoamaan kovan haasteen, mutta onneksi tämäkin peli on Grovella.

Osittain tämän synkän marraskuun voisi laittaa pelkäksi taikauskoksi, koska eihän siinä järjellä ajateltuna ole mitään selkeää selitystä miksi yksi kuukausi vuodesta toiseen olisi vaikeampi kuin muut. Vastustajat ovat eri joka vuodet, joten mitään yhteisiä tekijöitä tuskin niistä löytyy. Toki kesän harjoittelu jos asiat tehdään samalla tavalla aina niin saattaa vaikuttaa heikon jakson osuvan juuri marraskuuhun vuosittain. Tosin tämäkin teoria menee romukoppaan, koska nyt kesän valmistautuminen kauteen on muuttunut Aasian kiertueen tultua kuvioihin perinteisen Itävallan leirin tilalle. Samoin muutenkin viime kesänä asiat tehtiin niin surkeasti, että tällaista ei ole ennen Wengerin aikana tapahtunut.

Nyt voisikin odottaa parannusta mitä pidemmälle kausi etenee, koska (paniiikki)hankinnat tehtiin aivan siirtoikkunan loppuhetkillä. Ainakin viime aikojen parantuneet otteet ja tulokset tukisivat tätä teoriaa. Näistä ei kuitenkaan voi tehdä vielä mitään radikaaleja päätelmiä vaan tarvitaan pidempi hyvä jakso ennen kuin voidaan sanoa joukkueen olevan takaisin oikealla tiellä. Muutenkin nyt ei ole varaa pelata perinteistä marraskuuta, koska alkukausi oli mitä oli. Jos nyt kontataan vielä koko marraskuu niin ei tarvitse enää edes unelmoida nelossijasta.
Loukkaantumistilanne näyttää kohtalaisen hyvältä tällä hetkellä. Ainoastaan kaksi joukkueen ehdotonta avainpelaajaa on sairastuvan puolella pitkään. Wilsheren ja Sagnan lisäksi ainut loukkaantunut taitaa olla Diaby ja sehän nyt ei ole enää mikä uutinen. Uutinen olisi jos mies pysyisi kunnossa joskus pidempään kuin kolme peliä. Jopa Gibbs näyttää teräsmieheltä verrattuna Diabyyn. Diabyn tilannetta selittää tosin Dan Smithin telominen, mutta eipä se silti paljoa auta joukkuetta pidemmän päälle oli selitys mikä tahansa.

Yleensä kun loukkaantumistilanne alkaa näyttää vähääkään paremmalta niin silloin iskee muutama uusi loukkaantuminen. Siinä suhteessa tuleva vuoden viimeinen maaottelutauko alkaen ensi viikolla tulee pahaan saumaan. RVP:n hollanti on varmistanut jo paikkansa kisoissa aikaa sitten ja pelaa kaksi harjoitusottelua. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa niin RVP pelaa molemmissa täysin typerissä harjoitusotteluissa täydet 90 minuuttia. Samoin Saksan kohdalla Mertesacker tulee varmaankin urakoimaan täysin merkityksettömissä peleissä paljon minuutteja. Eivätkä nämä ole suinkaan ainoat vaan perinteisesti lähes kaikki pelaajat tulevat pelaamaan sen kaksi peliä seuraavan kahden viikon sisällä maajoukkueissa.

Nyt tarvittaisiin todella onnea loukkaantumisten suhteen, koska tämä joukkue ei yksinkertaisesti kestä avainpelaajien loukkaantumisia. Muutamat pelaajat ovat täysin korvaamattomia ja tulokset tulevat laskemaan dramaattisesti jos loukkaantumiset osuvat näiden kohdalle.

17 thoughts on “Yleensä synkkä marraskuu

 1. Tämän päivän urheilulehdessä on juttu Artetan syöttötilastosta jotka osoittavat että hänellä on eniten syöttöjä koko valkussa ja lisäksi vielä korkein syöttötarkkuus.
  Hän on antanut keskimäärin 77 syöttöä ottelua kohden 91 prosentin tarkkuudella .
  Vertailun vuoksi Cescin viime kauden lukemat olivat 64/82.

  Tilastot ovat Artetalla komeat joten ei mies ihan perseelleen ole pelannut . Itselleni kyllä ainakin ollut tähän asti vähän pettymys , varsinkin erikoistilanteissa .
  Toisena tässä tilastossa on muuten Ramsey .

 2. Hieman Andrein mietteitä Arsenal-vuosista:
  “Speaking honestly, I think my performances have been average. I’ve done some good things, but I don’t assess my game on goals or assists – I look at the whole picture.

  “Normally when I’m on the pitch I take control of a game, but I haven’t done that here. I’m an extra tool in the team rather than the main one, so it’s been different.”

 3. Arteta on uusi hölkkä: loistaa tilastoissa, mutta ei näytä kovin vakuuttavalta. Aaronillakin paljon virheitä, mutta pääsee sentään paikkoihin ja joskus onnistuukin.

 4. Niin , eikös hölkällä tosiaan ollu aina kovat syöttöprosentit? Hänen syötöistään vaan 95 prosenttia oli helppoja alaspäin-ja sivullesyöttöjä .
  Artetalla vähän samaa vaivaa , harvassa puolustuksen avaavat läpisyötöt tyyliin Cesc .
  Eniten kuitenkin kummastuttaa minne on kadonnut hänen erikoistilanneosaaminen joka muistaakseni evertonvuosina oli todella tasokasta?

 5. Itsekkin vilkaisin tuota urheilulehden juttua. goonermindilta jäi jutun loppu lausahdus laittamatta jossa todettiin että ”syötöllä ja syötöllä on eroa” Näinhän se varmasti onkin. Cesc haki paljon niitä ratkaisevia syöttöjä joita Artetalta ei juurikaan ole tullut. Muttei kyllä vastapainoksi ole herran harhasyötöistä vaarallisia keskialueen pallonmenetyksiäkään sattunut. Cesciltähän niitä aina välillä tuli. Varmasti toi Artetan pallovarmuus ja varmat omille menevät syötöt ovat ainakin osaltaan saaneet koko Arsenalin puolustuspelinkin näyttämään paremmalta kuin muutamana aikaisempana vuotena.Se ei juurikaan pelaa itseään tilanteista ulos.Hyökkäyspeli on taasen köyhempää. En tiedä olenko ainoa joka näkee paljon yhtäläisyyksiä Artetassa ja Xabi Alonsossa.

  itse ainakin ollut Artetan ja Songin peleihin suhteellisen tyytyväinen, mutta selvästi tuohon keskikentälle tarvittaisiin lisäksi ”aivot” Arteta ei edes yritä loistaa ja Songilla sattuu Zidane päivä liian harvoin.Haha! Ramsey ei ole vielä sitä laatua jolla voitettaisiin illasta toiseen. Jack sieltä on tietysti tulossa, mutta joukkueen loukkaantumisherkkyyden tietäen kaikille varmasti riittäisi peliaikaa vaikka sieltä yksi kova kk tulisikin. Varsinkin kun Diabyn ura näyttäisi olevan tässä.

  Jotkut tiedotusvälineethän ovat jo varmana uutisoineet Naymarin siirtymisestä Realiin. Sehän tietäisi Hazardin osalta varmaan ovien sulkeutumista sinne suuntaan. Toinen joukkue johon sitä on huhuttu on Barcelona. Barcalla tuskin on tarvetta tai varaa siihen tällä hetkellä. Piti meiltäkin tinkiä kapu napeilla. Uskon Wengerin heittävän tammikuussa Hazardista tarjouksen. Lille ei ole menossa mestarienliigassa jatkoon, niin siirto voi olla hyvinkin mahdollinen. Siinä olisi todennäköisesti oikea pelaaja nostamaan tämän joukkueen tasoa.

 6. Jätetäänpä Arteta rauhaan;)! Mikel tulee terveenä pysyessään tuottamaan meille paljon
  hyviä hetkiä. Hölkkään vertaaminen on loukkaavaa.
  Mikel on aivan eri tason pelaaja. Luottoa vaan…

 7. On ihan ok myöntää Artetan pelanneen enimmäkseen kuin tusinajätkä. SIis jos mittatikku on valioliigan top4-taso tai UCL:n top8. Jos Gervinho ja van Persie parantavat menoaan tätä tahtia ja varauksin Walcott (Chelsea-peli), niin onhan se selvää että heikoimmat lenkit on Arteta ja Ramsey hyökkäämisessä.

  Arteta tarvitsee liikaa kosketuksia ja aikaa kuluu tässä rakentelussa. Kun on tämän tason juoksijoita ylempänä, pitäisi olla siten pelattavissa että pystyy jakamaan nopeammin ainakin joskus suoraan ylös. Nyt näitä yrittävät lähinnä Ramsey ja Song. Fabregas oli tässä loistava, Arteta ei niinkään. Tietty tuo varman päälle pelaaminen on tärkeä pointti, mutta playmakeriksihän Arteta hankittiin, eikä Denilsoniksi.

 8. Maarit laulaa, että jos haluaa jotain synkkää, pitää tulla lokakuussa kylään. Se meni jo! Ja hyvin meni!
  Pessimismi luo pessimismiä. Hymy irroittaa hymyn. Nauru pelastaa maailman…

  Arteta ei ole vielä vastannut odotuksia, mutta joukkue on. Ja annetaan Artetankin kasvaa vaikka pieni onkin mieheksi. Puolustuksessa edelleenkin set-piiseissä pelataan kuin junnuporukoissa ja saadaan jännitystä aikaan, mutta eikö me sitä odotetakin!

  Chamack on joittenkin tietojen mukaan siirtymässä Sevillan. Isoja siirtoja odotellessa hyvmyillään ja huudetaan: Go Moon Gunners!

 9. Iha ku täälä oltas vähä positiivisempia ja
  optimistisempia ku pitkään aikaan.
  Tykkään 🙂
  Ei se pahasta oo uskoa parempaan.
  Ja ny joku varmaan sanoo,
  että ku on valmiiks pessimistinen,
  ei tarvii niin pettyä.
  Mutta, jos me luotetaan
  noihin pelaajiin kentällä,
  niin iha varmasti se luottamus
  tarttuu niihinkin.
  Telepaattisesti. Uskokaa vaan !

  Gunnarille oikeen hyvää reissua,
  Away Boyz on sekä ennen että jälkeen matsin
  keikalla The Eaglet Pubissa (124 seven sisters rd).
  Matsin jälkeinen keikka on alkaa klo 5 pm.

 10. Hyvin pitkälti tappiomielialaan perustuva kirjoittelu Arsenalin tilanteesta ja alkukauden peleistä näillä meidän sivuilla on ollut miellyttävän kriittisen rakentavaa, rennosti tosiasioihin perustavaa ja viime kädessä Valloittavan hauskaa luettavaa!
  Viime aikaiset useat voitot, esim. Chelsea-nimistä joukkuetta vastaan heidän kotikentällään, ovat kuitenkin siivittäneet meidät goonerit varovaisiin suosionosoituksiin joukkueemme puolesta.
  Nyt on kuitenkin tulossa se perinteinen kauhulla odottamamme Heikko marraskuu, josta tosiaankin 1 pelin jälkeen kasassa vain 1 piste ranskalaista rupulijoukkuetta vastaan aliarvostetussa Shampiooniliigassa, ollaan vielä väliaikaisesti lohkon kärjessä, kun 16 joukkuetta mukana.
  Arsenalin pitkään, pokaalittomaan kauteen vedoten, työterveyslääkärini (kalju, kannattaa Millwallia) kirjoitti minulle nukahtamislääkkeen, kestoltaan, muka, koko Marraskuun!!! Skenaario; kun herään joulukuun eka: Turpiin WBA:lta 0-1, edes Pat Ricen puku vaihtoaitiossa ei sytytä joukkuetta. Maaottelutauolla Vermaelen loukkaantuu, Song lomailee kotonaan ja joutuu pidätetyksi, Park pettyy vähäiseen peliaikaan ja painuu vapaaehtoisena armeijaan. Squillaci tekee rahakkaan 5-sopimuksen Arsenalin kanssa.
  Norwich liekeissä kotonaan 19.11. kolmen pisteen edestä, kun tietävät, että A:lla aina psk marraskuu, RVP ei kuule paitsiovihellystä, tuomari muistaa Barcan pelin ja antaa suoran punaisen, valioliiga muistaa myös 3 pelin kiellolla. 20-vuotias, aina pikku jalkavaivoja poteva, Aaron Ramsey erityisen huono.
  Peli Dortmundia vastaan C-liigassa eka puoliajan alussa leikittelyä, nautittavaa katseltavaa A:n kannattajille, mutta Metri-Sakken punainen kortti pelin 6. minuutilla sekoittaa pakan. Ainoastaan suomalaisen Jenkinsonin nokkela keskitys Arshavinin päähän pelastaa 1 pisteen, ollaanko jatkossa?
  Fulham tekee 26.11. Emiratesilla maalin selvästä paitsiosta eka jakson 53. minuutilla. Wenger tästä hiukan tuohtuneena lennättää vesipullon jalkojensa välistä kohti nurmea, joka kimpoaa epäonneksi melkein avustavaa tuomaria ottalumpioon , toimitsijakieltoa Arsenelle, ainakin 2 peliä.

  Joulukuu! , herään prkl! noinko meni?

 11. Kappas,

  eipä oo tullu The Eaglet:issä ikuna piipahdettua…aina vaan niissä ’perinteisissä’ pubeissa.

  millasta musaa toi ’toisaalta pojat’ soittelee ?

  onks siellä asialliset oluet ?

  vois käydä boxing-day:nä tsekkaamassa…

 12. honkaselle kiitoksia aamun piristyksestä 😀
  kyllähän ilmapiiri luonnollisesti on piristynyt itse kullakin, eihän tuosta alkukaudesta oikein ollut kuin yksi suunta. kaiken lisäksi joukkue vaikuttaa tällä hetkellä olevan kiitettävässä vireessä (itselleni kelpasi tuo 0-0 Marseillesta oikein hyvin) ja voidaan alkaa realistisesti taas haaveilemaan neljännestä sijasta.
  itseäni kuitenkin hieman jopa masentaa se miten AW ja seurajohto taas pääsevät ”kuin koira veräjästä”, eihän se nyt saatana voi olla hyväksyttävää että pilataan kesällä koko kausi mestaruuden suhteen ja sen jälkeen pelataan 7kk hyvää jalkapalloa ja taas hymyillään lehdistölle miten kausi oli kokonaisuudessaan hyvä. olen ennenkin sanonut ettei itseäni suuremmin haittaa vaikkei pokaaleja tule, minua haittaa se ettei niitä edes yritetä.

 13. The Eaglet Pubin oluista en tiedä,
  mut eiköhä ne iha juotavia oo 😀
  Away Boyz soittaa tavallaan cover-piisejä,
  mihi on sit tehty paremmat sanat.
  Levyjäkin löytyy aika monta.
  Laitan tähän muutaman piisin.
  En ilmeisesti saa laittaa ku
  yhden linkin kerrallaan,
  joten täs tulee eka.

  Mun ehdoton suosikki, Human – (We are fucking Arsenal !)

 14. Ja tässä on hieno videokin. Live+Breathe –

  Youtubesta löytyy lisää.
  Kannattaa mennä keikalle,
  siä on hieno tunnelma
  ja näkee paljon paikallisia Goonereita.

 15. Niin ja seki piti vielä sanoa,
  että Bob Collinsin seinältä facebookista
  näkee aina, missä seuraava keikka on.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s