Marraskuu jatkuu ja tämä on viimeinen peli ennen maaottelutaukoa

Yleensä marraskuussa tämän kaltaiset pelit ollaan onnistuttu nyhjäämään tasapeleiksi tai jopa tappioksi. En muista missä kuussa viime vuoden WBA peli oli, mutta se päättyi surulliseen 2-3 tulokseen. Paljon on siis hampaankolossa viime vuoden vastaavasta pelistä. Viime vuonna Almunia oli syyllinen ainakin pariin maaliin ja tappion jälkeen mies olikin “loukkaantunut” hyvin pitkään.

Tänään on vaikea nähdä meidän kaatuvan maalivahtipeliin. Eihän sitä koskaan tiedä, mutta epätodennäköistä se on. Kunhan Szczesny ei ala ottamaan turhia riskejä jalalla pelaamisessa niin muuten homma toimii todella hyvin. Tähän mennessä Tottenham pelin maali on oikeastaan ainut, jonka voi laittaa nuoren puolalaisen piikkiin tällä kaudella. Tuo virhe sattui todella harmittavaan paikkaan, mutta ilman miehen torjuntoja Spurs olisi ratkaissut pelin jo paljon aiemmin ja rumemmilla lukemilla edukseen.

Loukkaantumisuutiset ovat samat kuin aikaisemminkin eli pitkäaikaisloukkaantuneet Sagna ja Wilshere ovat sivussa ja tämän lisäksi ikuisuuspotilas Diaby. Gibbs kärsii myös kroonisista vaivoistaan, ilmeisesti vatsalihasvamma tällä kertaa kyseessä ja Chamakh on toimistoloukkaantumisen uhri. Uusia loukkaantumisia ei ole ilmennyt tiistaisen Mestareiden liigan ottelun jäljiltä.

Puolustuksen osalta on paha mennä veikkaamaan mitä manageri tekee. Joko nyt pelattaisiin parhaalla mahdollisella linjalla eli Koscielny oikeana pakkina. Jotenkin en jaksa uskoa tähän vaihtoehtoon vaan luulen Jenkinsonin avaavan oikealla. Tämä voi olla ihan hyväkin vaihtoehto, koska mies on parantanut otteitaan selvästi viime peleissä ja West Bromwich ei kuitenkaan ole mikään pahin mahdollinen vastustaja. Muutenkin Wenger tuntuu vierastavan ajatusta käyttää toppareita laitapuolustajina. En tiedä miksi ja Koscielnyn voisi luulla sopivan rooliin, koska on pelannut kyseistä paikkaa aikaisemmissa seuroissaan. Ferguson käyttää usein toppareita laitapuolustajina ja homma toimii hyvin, toisaalta koko Manun puolustaminen joukkueena on selvästi parempaa, joten ehkä sen takia tuo on mahdollista. Tänään veikkaan kuitenkin olevan se päivä, jolloin Mertesacker saa lepovuoron ja Koscielny palaa avaukseen. Voi toki yhtä hyvin olla, että Vermaelen on penkillä, koska miestä ei välttämättä kannata heti peluuttaa joka ottelussa loukkaantumisen jälkeen.

Keskikenttä valitsee todennäköisesti itse itsensä ja vaikea nähdä mitään muutoksia sillä osastolla keskiviikkoon. Hyökkäyksessä vaihtaisin tähän peliin Walcottin pois avauksesta, koska näitä alhaalla makaavia puolustuksia vastaan miehestä on enemmän haittaa kuin hyötyä joukkueen hyökkäyspeliin. Arshavin tai Benayoun mieluummin kentälle aukaisemaan vastustajan sumppua rangaistusalueen rajan tuntumaan.

Tämä on juuri sellainen peli missä toivoisi Wengeriltä vähän hyökkäävämpää avausta ja ryhmitystä. Ehkä kaksi hyökkääjää tai ainakin Arshavin kymppipaikalle RVP:n taakse. Kahden miehen keskikentän pitäisi riittää puolustussuuntaan ja ehkä Arshavin olisi juuri oikea mies parhaalla paikallaan yhdessä RVP:n kanssa avaamaan näitä sumppupuolustuksia. Joskus olisi todella mukava nähdä jotain erilaista, koska jos kannattajat tietävät ennalta ryhmityksen ja avauksen niin varmasti siihen osaavat myös vastustajat varautua. Jotain yllätysmomenttia kaipaisi kipeästi ryhmitykseen ja taktiikkaan aina silloin tällöin. Kyseessä oli toki vain liigacupin peli, mutta sen ainoan kerran saadessaan pelata kymppipaikalla Arshavinin tehot olivat maali ja maalisyöttö. Tämä saattoi olla ihan sattumaa ja samat tehot olisivat voineet tulla sinä päivänä laiturinakin. Olisi kuitenkin kokeilemisen arvoista toimisiko homma paremmin jos venäläinen saisi pelata omimmalla pelipaikallaan myös parhaassa mahdollisessa kokoonpanossa tosi peleissä.

Tänään on pakko ottaa revanssi viime kauden nöyryytyksestä ja jatkaa sarjataulukossa nousua ylöspäin. Maaottelutauosta tulee joka tapauksessa pitkä, mutta ehkä se on hiukan siedettävämpi jos alla on voitto.

COME ON YOU GUNNERS!!!

80 thoughts on “Marraskuu jatkuu ja tämä on viimeinen peli ennen maaottelutaukoa

 1. Jenkinson oli hyvä, loistavia keskityksiä monta kappaletta. Onkohan Calle osunut boxiin useammin jo nyt, kuin Clichy koko Arsenal urallaan?

  +++Robin
  ++Vermaelen, Kos
  +Jenkinson

 2. Perkele kun oli hyvä voitto. Tärkee nollapeli ja muutenkin loistava esitys. Lieventää ketutusta Katsomoa kohtaan. Lähtee melko kiukkusta palautetta. Ensin tuli väärän pelin koodi sitte alko näyttää peliä suoraan 2-0:sta ja lopussa kuva aivan surkea… Onneks Canal näyttää suurimman osan peleistä.

 3. Maaritin banneri näytettiin heti RVP:n maalin jälkeen ja kansainvälisessä selostuksessa todettiin: ”they don’t need Batman, they’ve got Robin. It’s his eleventh”. Vaikka itsellä ei ole osaa eikä arpaa, pikkuisen sitä tuntee Mäaaritin puolesta näin suomalainsen aypleyttä. Sori vain Maarit…

 4. Olipa kyllä hyvin nollattu tää mahdollinen banaaninkuori. Perus pyöritystä ja 3-0 tauluun, käy mulle ja varmaan muillekin gunnereille!

  Ja yks mietinnän aihe: ollaan tällä hetkellä 3 pistettä 3. sijasta perässä, pelejä vielä 27 edessä (pisteitä siis vielä jaossa 81). Kuka olis arvannu pari viikkoa sitten :). Mut tuleeko lehdistöltä suitsutusta? Tuleeko vitut! Mut ei se mitään, we are the Arsenal f*ck the rest!

 5. Musta on vaan ihanaa,
  ku te täällä tykkäätte siitä,
  että toi mun banneri siä roikkuu.
  Ja oliha se kyllä iha uskomaton hetki,
  ku sitä kuvattiin ja selostaja sano siitä.
  Ku salaa odotin, että sitä näytettäisiin,
  ja sit kuitenki olin valmistautunu,
  ettei sitä varmaan näytetä.
  (Naisen ajattelutavalla)

  Joten kiitos kaikille,
  teki ootte muruja ♥

 6. Okei, ups and downs.
  Ups:
  Jenkinsonista alan todella pitää. Kyllä on kypsää suorittamista olosuhteisiin nähden.
  Artetalle oli jo aikakin tulla maali, olisko tässä nousun paikka omalle tasolleen?
  Vermalen, onko poissa ollutkaan?

  Ja Downs..
  En nyt muita ryvetä kuin Theoa. Walcott ei ole, kuluvana kalenterivuonna Emiratesilla maalia tehnyt. Voisiko wingeriltä sitä odottaa? Ymmärrän, että engelsmannit miehestä tykkäävät, mutta mulla alkaa loppua kärsvivällisyys!

 7. Katoha Juha vaikka mitä kapteenimme sanoo Walcottin pelistä ja arvostele vasta sitten :). Ei ollu Theo tänään ihan parhaimmillaan, oisko Woy:n taktiikat purreet, mutta teki kuitenkin avausmaaliin oivan esityön. Ja Theollehan moraalisesti maali ois pitäny mennä.

 8. finnish Gunner, ei tässä nyt ihan yhden pelin perusteella mennäkään. Puhuin koko KALENTERIVUODESTA 2011!!!
  Tottakai kapu puhuu positiivisesti, mitenkäs muuten??? Kapun kuuluukin. Theosta ei juuri ole sitä hyötyä ollut, mitä joukkue olisi kaivannut. Arvostelen ihan hyvällä omalla tunnolla. Pari hyvää peliä ei kevättä tee. Theoa jos vertaa muutaman vuoden takaisiin wingereihin, niin helvetin kaukana on. Vai mitä sanoo esim. nimet Reyes ja Ljunberg? Esimerkkejähän löytyy…

 9. Komppaan Juhaa Walcottin suhteen. Enemmän on ollut odotuksia kuin mitä on saatu. Theolta tulee jokunen hyvä pyrähdys silloin tällöin, mutta tasainen hyvä suorittaminen loistaa poissaolollaan. Eikä asiaa voi laittaa peliajan puutteella, sillä Theo on pelannut todella paljon. Walcootin nopeus on niin ylivoimaista että sitä vaan pitäis pystyä käyttämään enemmän hyväksi. Kun pallo pelataan Theolle täyteen vauhtiin niin sellaista puolustusta ei olekaan, jossa ei olisi kiire, useimmilla jopa paniikki. Tämä saattaa tuntua siltä, että pelaajaa pidetään pelkästään typeränä jäniksenä laidallaan, mutta totuus on että Walcott on itse yleensä lirissä kun vauhti pysähtyy ja alkaa harhauttelu, mutta liikkeessä kaverista on se suurin hyöty joukkueelle ja tätä tapahtuu aivan liian vähän kokonaisuuteen ja peliaikaan nähden. Eilen toki normaalia enemmän, mutta kuten sanottu mahdollisuuksiin nähden voitais käyttää enemmänkin hyväksi. Ja toisaalta joskus ihmettelen että miksi Theo aloittaa nykyään lähes aina. Pikakiiturin nopeusominaisuudet saataisiin vielä potenssiin kolme kun tulisi sisään 60-70 minuutilla väsynyttä puolustusta vastaan. Tällä tavalla saataisiin myös AA tai vaikkapa Benayoun tehokkaampaan käyttöön. Vaikka Benayoun on vain lainamies niin pitäisi ymmärtää että kaveri varmasti haluaa pelata mahdollisimman paljon ja hyvin oman uransa jatkon kannalta. Israelilainen tiedostaa takuuvarmasti että onnistumalla meillä pelit jatkuvat joko Chelseassa tai tykkipaidassa, mutta jos peliaikaa ei tule tai pelit menevät huonosti niin seuraava osoite on jotain tyyliin Bolton tai Sunderland.

 10. Vaikea sanoa, mistä tuo Theon vaisuus odotuksiin nähden johtuu. On käynyt mielessä, että onko hän itse liian tyytyväinen omaan peliinsä? Ainakin peliaikaa tulle ja paikka on avauksessa ihan liian usein. Ehkä se on saanut itsekritiikin katoamaan ja hän pitää itseään ”tarpeeksi” hyvänä ja tyytyy siihen. Kuten Gunner totesi, Theon ongelmat alkavat yleensä aina siinä 16 rajalla, jos kaikkia puolustajia ei ole vielä ohitettu. Vauhtia riittää, mutta harhauttamaan miehestä ei ole. Eikä juuri keskittämäänkään. Liian usein hyökkäys menee hukkaan Theon kautta. Joko hän menettää sen riplailullaan, keskittää minne sattuu tai ampuu karkeasti ohi. Niitä kahta Chelsea-pelissä nähtyä unelmakeskitystä lukuunottamatta muita onnistumisia ei juuri tule mieleen. Ja kyllä niitä maalitehoja tuolla nopeudella pitäisi löytyä. Vielä useammin pitäisi päästä yksin pallon kanssa maalivahtia vastaan ja laukoa siitä nimi lehteen.

 11. Puutteet Walcottilla on päivänselvät ja erilaiset kuin Arshavinilla, Yossilla jne. Tällä hetkellä olisi mielestäni kuitenkin iso virhe aliarvioida miestä, sillä nykyfutiksessa fysiikka ja varsinkin nopeus ovat erittäin korostuneessa asemassa taktisesti ja myös puhtaissa yksilösuorituksissa. Walcottin tyylisiä ei ole liikaa, varsinkin kun Vela floppasi ja Arshavin on muuttunut todella hitaaksi. Asia voi toki muuttua varsin nopeasti, jos Miyaichi ja OC vaikkapa lyövät isosti läpi. Gervinholla on hieman taitavampana oma roolinsa ja vähintään kaksi nopeaa kaveria tarvitaan kentälle, sitä vaikutelmaa tämä kulunut syksy on tuonut selkeästi esille.

  En ole kovin vaikuttunut laitapakkien, erityisesti Santosin ja Jenkisonin sähäkkyydestä, eikä laitapakin tärkein ominaisuus voi ollakaan nopeus (Clichy). Arsenalin keskikenttä on kuitenkin niin raskasjalkainen (Arteta, Ramsey, Song), ettei sieltä kyllä räjähtävästi murtauduta pitemmän matkan takaa yhtään mihinkään. Tietysti korostuu, kuten on puhuttu tuhanteen kertaan, että Gervinhon ja Walcottin tyylisille pelaajille saadaan sopivia palloja, Vastustaja tekee kaikkensa, ettei näitä kilpajuoksutilanteita tulisi.

 12. Goonerit pidetään yhtä! Big Brotherissa tänä vuonna Eki on tullut kaapista ulos ja kertonut olevansa Gooneri! Muutamaan otteeseen kertonut rakkaudesta Arsenalia kohtaan! Siispä pidetään Eki vie tuolla talossa ja osoitetaan, että Goonerit pitää yhtä!

  Come on!

  asukas 11: Stefan 0700-87811 (soitto maksaa 0,99€)

 13. Big Brotheria en kyllä ikipäivänä katso, mutta kai sitä vois osallistua ja muutaman äänen pistää Goonerin puolesta. Olis aika hauska jos Gooneri menisi tossa kisassa meidän ansiosta voittoon 😀

 14. Vietin juuri yhden elämäni hienoimmista kymmenminuuttisista ja suon sen myös teille jos ette ole vielä nähneet. http://www.youtube.com/watch?v=YyZ5c3m3IJI&feature=player_embedded#! ”…Cesc Faregaaas ooh Van Persiee… ooh what a lovely goal!” Pieni tippa tuli aikuisella miehellä linssiin, täytyy myöntää.

  Aivan käsittämätön tuo bannerijuttu, ei meinaa todeksi uskoa. Ja hieno voitto oli eilen, tästä on hyvä lähteä tauolle!

  And It’s Arsenal… Arsenal FC.. We’re by far the greatest team.. The world has ever seen…

 15. Täältä lähtee kanssa pari ääntä Gooneri-Ekille – Koska kaikki, jotka kannattaa Arsua on myn kavereita! Itse olen vähän formaattia seurannut ja kanssa muutamaan otteeseen kuullut kun Eki puhuu Arsenalin kannattamisesta! Pointsit siitä hänelle.

 16. Mulla on stadionilla otettu kuva tuosta bannerista, mutta en tiedä miten sen linkittäisi tähän.

  Ottelu oli mielestäni ensimmäinen tällä kaudella, jossa kannattajat olivat todella tukemassa kotijoukkuetta, hieno tunnelma.

  Hassu sattuma oli se, että kävellessäni ulos Asun kaupasta, siinä seisoskeli se kaveri, joka sai RVP.n paidan Chelsea- ottelussa. Nyt olen ikuistettuna kuvaan jossa seisomme vierekkäin ja tuo kuuluisa paita välissämme!

 17. Pidetään toisista Goonereista huolta ja tämä tarkoittaa, että täältäkin lähtee pari ääntä Gooner-Ekille!

 18. Eno, tahtoisin mielelläni sen kuvan,
  jos voisit lähettää sen mulle ?
  Mun sähköpostiosote on
  flikanhupakko at gmail.com

  Kiitos kaunis 🙂

  Ja aika hieno sattuma, että osuit
  Anthony Arsenal Hallin kans
  samalle paikalle !
  Näitkö sä sen kuvan siellä tolpan nokassa ?

 19. Poikani väittää jostain lukeneensa, että real madrid olisi tarjonnut RvP:stä huvittavat 20 rahhaa, onko kukaan muu lukenu?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s