Lainapelaajia, reservejä ja palkkoja

Tätä tämä nyt on seuraavat kaksi viikkoa taas. Uutisia saa metsästää kissojen ja koirien kanssa ja siltikään ei paljoa löydy. En laske mitään epämääräisiä siirtohuhuja Götzestä tai Hazardista miksikään uutiseksi. Ensinnäkin siirtoikkuna on kiinni vielä lähes kaksi kuukautta, joten ei yksinkertaisesti jaksa innostua mistään huhuista. Muutenkin näitä huhuja alkaa liikkua sitä enemmän mitä lähemmäksi siirtoikkunaa mennään ja suurimmassa osassa ei ole mitään totuuspohjaa. Suurin syy on ehkä kuitenkin se, että ”tietää” Wengerin jääräpäisyyden ja siirtopolitiikan. Ei enää yksinkertaisesti jaksa uskoa mihinkään superlaatu puheisiin tai vastaaviin. Liian useasti manageri on luvannut sitä sun tätä ja todellisuudessa joukkue on ainoastaan heikentynyt entisestään siirtoikkunan aikana.

Reservit pelasivat eilen Fulhamin vastaavia vastaan ja tuloksena oli 2-0 voitto. Edustusjoukkueen ringissä olevista junioreista Frimpong ja Ryo olivat hakemassa pelituntumaa. Frimpong pelasi täyden pelin, mutta Ryon kohtalo ei ollut yhtä hyvä. Japanilainen loukkaantui jo reilun puolen tunnin jälkeen. Vamman laadusta ei ole tietoa. Tämä ei nyt mitenkään merkittävä uutinen ykkösjoukkueen kannalta ole, mutta eipä tuo ainakaan auta Ryon sopeutumista Englannin kentille. Ottelun maaleista vastasivat ykkösjoukkueessakin liigacupissa pelanneet Ozyakup ja Watt.

Nyt kun päästiin jo reserveihin asti niin siirrytään samalla vauhdilla lainapelaajiin. Barteyn paluu kentille loukkaantumisen jälkeen Rangersin väreissä taisi olla ainut positiivinen uutinen lainapäivityksessä. Muutenkin täytyy edelleen kritisoida tätä seuran lainapolitiikkaa. Mitä järkeä näitä junioreita on haalia joka puolelta maailmaa ja laittaa sitten istumaan Espanjan kakkosliigan penkille. Jos katsoo yllä olevasta linkistä niin suurin osa lainalla olevista pelaajista istui koko pelin tai lähes koko pelin penkillä. Eikö tämän lainasysteemin tarkoitus ole juuri antaa peliaikaa näille junnuille? Penkillä he voisivat istua Lontoossakin tai jopa pelata reserveissä, jonka luulisi kehittävän enemmän kuin penkillä istumisen. Tässä lainapelaajien systeemissä olisi selkeästi parannuksen paikka seuralta moneltakin osin. Vähemmän määrää ja enemmän laatua jos mahdollista ja pelaajat lainalle seuroihin, jossa todella pääsevät pelaamaan. Vaikka sitten vielä alemmalle sarjatasolle, mutta penkillä istuminen tuskin kehittää yhtään ketään oli taso mikä tahansa.

Nyt kun aiheeseen päästiin käsiksi niin muutamien lainapelaajien lisäksi tammikuussa olisi enemmän kuin suotavaa päästä eroon esim. Almuniasta, Squillacista ja Diabysta. Lainalla olevista Velalla ja Denilsonilla ei ole myöskään mitään tulevaisuutta seurassa eli kaikista edellä mainituista olisi hyvä päästä eroon. Kukaan tuskin kovin paljoa on valmis maksamaan yhdestäkään, mutta jos joku suostuisi ottamaan edes ilmaiseksi kyseiset herrat niin palkkakustannuksissa säästö olisi huomattava ja joukkue ei heikentyisi pätkääkään.

Palkkarakennetta on yksinkertaisesti muutettava, jotta tusinapelaajat eivät tienaa järkyttäviä summia katsomossa istumisesta. Samaan aikaan todelliset avainpelaajat ovat alipalkattuja verrattuna muihin maailman huippuihin. Palkkakustannukset eivät nouse siitä jos RVP:lle maksetaan vaikka 120 000 puntaa viikossa jos samaan aikaan junnujen ja rotaatiopelaajien palkkataso saadaan järkevälle tasolle. Nykyinen palkkasysteemi on todettu toimimattomaksi ja siihen tarvitaan ehdottomasti muutos. Mitä nopeammin sitä parempi ja tammikuun suursiivous sekä RVP:n mahdollisimman nopea uusi sopimus olisi askel oikeaan suuntaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s