Arsenal-kommentteja on moneen lähtöön

Tänään luvassa eilen mainitsemani Issen kolumni. Yhtään pidemmittä puheitta vuoro Isselle:

***

Muistaako joku vielä aikaa, jolloin tavallinen gooneri pystyi ilmaisemaan mielipiteensä vain suusanallisesti? Esimerkiksi kun Michael Thomas teki SEN maalin, miten jaoit ilon muiden goonereiden kanssa? En itse edes muista, mesosinko jollekin – ehkä yritin selittää opiskelukavereille tapahtuneen erinomaisuutta. Sen muistan paremmin, että tuloksen kuulin vasta aamulla radiosta.

Toisin on nyt. Kuten kaikki tietävät, blogit ja niiden kommentointi ovat osa sosiaalista mediaa, joka antaa yhä useammalle mahdollisuuden saada mielipiteensä julki. Jo ottelun aikana voi kommentoida monessakin paikassa ja erityisesti tietysti täällä. Kommentti pullahtaa saman tien muiden goonereiden ihmeteltäväksi, kommentoitavaksi, inhottavaksi tai iloittavaksi.

Tämä Henten perustama blogi onkin yksi virkeimmistä ns. yhden asian blogeista ja etenkin suomalaisista futisblogeista. Parhaimmillaan kommentteja kertyy yhden blogin perään yli sata vuorokaudessa. Se on saitin kävijämäärään nähden huima luku! Verkkopalvelut, jotka saattavat kerätä viikossa satoja tuhansia eri kävijöitä, eivät useinkaan pääse samanlaisiin keskusteluketjuihin.

Kuten otsikossa jo totesin, kommentteja on moneen lähtöön ja ne kuvastavat kommentoijan suhtautumista Arsenaliin, Wengeriin, pelaajiin tai elämään yleensä. Tässä blogissa pääosassa ovat olleet perusfanit, joista aika monet kuuluvat ns. Nick Hornby -leiriin (vaikka eivät ehkä sitä tiedäkään…): ennakkoon arvellaan kaiken menevän pieleen tai jos edes tasuri tulisi – ja sitten riemuitaan voitosta täysin siemauksin. Tunnistan itsenikin pääosin tästä jengistä, mutta vain pääosin, koska en koskaan arvioi tappiota etukäteen.

Toisena ryhmänä ovat yltiöpositiiviset, joilla aina on tunne, että nyt voitto tulee. Heitä leimataan hyväuskoisiksi hölmöiksi, mutta oikeasti he ovat tärkeä osa hyvän fiiliksen luomisessa ennen ottelua.

Löytyy myös ns. innocent bystander -osasto: he kannattavat Arsenalia, mutta eivät sitä ilmaise mitenkään erityisellä tavalla. Lukevat ehkä tätä blogia, mutta kommentoivat äärimmäisen harvoin, jos koskaan. Viime aikoina olen itse alkanut valua tähän suuntaan tällä keskustelupalstalla. Miksi? Syy löytyy seuraavasta kohdasta.

Tämän blogin tuorein ilmiö on hyökkäävät keskustelijat. He eivät siedä omista mielipiteistään poikkeavia kantoja eivätkä kommentteja, joissa kerrotaan jotain muuta kuin suoraan Arsenaliin liittyvää asiaa. He myös ärsyyntyvät todella helposti. Itse koin tämän konkreettisesti, kun mainitsin nimen Martin O´Neill tai seuran nimeltä HJK. Tuli takaisin sellaista tuubaa että oksat pois. Mietin jo silloin, seurasivatko nämä kommentoijat blogia, kun Hente paasasi jääpallon, YPan tai ampumahiihdon erinomaisuutta – no toisaalta, tykkimies tai ampumahiihtäjä, missä ero…?

Eikä siinä mitään. Tässä blogissa ja sen keskusteluissa on kaikilla vapaa sana. Ongelmaksi tilanne muodostuu vasta sitten, kun hyökkäävät kommentit koetaan häiriköinniksi, josta seuraa keskustelun hiipuminen tai paikallaan junnaaminen sekä lopulta ns. asiallisen keskustelun siirtyminen muualle.

Mutta eipä hätää. Arsenalista riittää keskusteltavaa monesta näkökulmasta. Jokainen gooneri on yhtä hyvä ja tärkeä – edusti hän sitten mitä tahansa koulukuntaa.

Kohti pokaalia,

-Isse-

***

Kiitoksia Isse ja toivottavasti saamme jatkossakin nauttia näistä. Huomisesta en lupaa mitään, mutta palataan asiaan viimeistään ensi viikon puolella.

27 thoughts on “Arsenal-kommentteja on moneen lähtöön

 1. Hyvä ja rakentava kirjoitus Isseltä. Joidenkin kirjoitusten sävy on kieltämättä saanut minut ärtyyntymään, olen ajatellut, että mielipiteensä olisi voinut kirjoittaa hiukan fiksumminkin, asian sisällön/räväkkyyden siitä kuitenkaan kärsimättä. Olen näiden goonereiden ajatellut olevan nuorempaa kaartia, jotka ovat paljon minua tottuneempia kirjoittelemaan monissa eri blogeissa. He halunnevat heti julkituoda ehdottoman mielipiteensä, nuoruuden raivolla.
  Minä itse kuulun siihen koulukuntaan, jonka mielestä facebook on ajan hukkaa 🙂 Tämä on itseasiassa ainoa blogi(käytänkö oikeaa sanaa?), jota seuraan. Toivottavasti Isse jatkat entistä aktiivisemmin kirjoittelua.

 2. Itse katselin ensimmäisen puoliajan tuosta Tsekin pelistä eilen. Rosicky oli todella hyvä. Pelasi keskellä pelintekijänä. Kaikki Tsekin vaaralliset tilanteet tulivat hänen kauttaan. Pääsi itsekkin pari kertaa laukomaan, mutta kyllä sen loukkaantumisen jälkeen on nilkka jäänyt pysyvästi vinoon. Niin onnettomia yrityksiä, mutta pelinrakennus tosiaan oli mallikasta. Olisi pitänyt katsoa peli loppuun, olivat näemmä sitten onnistuneet pari kertaa herran syötöistä,mutta siirryin katselemaan pääsisivätkö ”etelä-suomalaiset” kisoihin. Harmi että Virolle kävi sitten tosi kylmät.

 3. Eilen yöllä keksin runon aiheen.
  Positiivisuutta on ainakin tulossa 😀

  Kiitos isselle hyvästä kirjotuksesta !
  Meitä on moneen junaan,
  ja mun mielestä täällä on
  yleensä mukava yhteenkuuluvaisuuden henki.
  Hemmetti ku en enää muista mitä muuta mun piti sanoo,
  aamulla ku luin issen kirjotuksen
  mulla oli vaikka mitä mielessä.
  Niin tyypillistä mulle !

  No, ehkä mä vaan kiitän,
  että oon saanu tulla tänne
  naisena ja positiivisena
  (en kuitenka yltiösellaisena,
  syön aina kynnet juuria myöten matsin aikana)
  kirjottamaan, eikä mua oo heitetty pihalle 🙂
  Uskon ja toivon, että täälä pysyy yhteishenki hyvänä,
  goonereita kun kaikki ollaan.
  Oman mielipiteensä voi sanoo rakentavasti,
  teilaamatta toisen mielipidettä.
  Jos pinna palaa ja haluu jonkun kimppuun hyökätä,
  kannattaa ainaki unohtaa laittaa roskanestosana.
  Pieni mutka kommentin jättämisessä
  voi jo sopivasti viilentää tunteita.

  🙂

 4. En saa laittaa runoania sellaasenaan.. Siitä pitää kuulema poistaa vihapuheet.
  T.V ei kuulema morkkista.

 5. Itsekin joskus ylilyönteihin sortuneena pitäisi katsoa peiliin välillä.
  Mutta, entäpä jos meillä olisi sellainen tilanne, että sairastuvalla ei olisi ketään, vaan kaikki olisivat pelikuntoisia, niin mikä olisi teidän aloituskokoonpano? Heitän tässä omani.

  Szezny
  Sagna-Mertesacker-Vermaelen-Gibbs
  Wilshere-Song-Arteta
  Arshavin-RVP-Gervinho

  Tehtävä ei ollutkaan ihan niin helppo, kuin mitä itse ensin kuvittelin. Jo puolustuslinjassa tuli positiivinen ogelma ja sanoisinkin, että Mertesackerin ja Gibbsin kanssa miltei tasapäisesti kamppailivat aloituspaikasta Koscielny (tätä ei olisi ikinä vielä viime kaudella uskonut sanovani) ja Santos. Keskikentällä Ramsey ja Frimpong ovat kärkkymässä, mutta tämä oli ehkä helpoin osuus. Sensijaan Arshavinin paikka on liipasimella. Siinä on Walcott ja Oxlade-Chamberlain kierrättämässä. Joskus jopa Mozartin ja Benayounin paikka voisi olla avauksessa – vastustajasta riippuen.
  Sanoisinko näin, että terveenä ollessaan kiveen on hakattu vain viisi nimeä: Szezny-Sagna-Vermaelen-Wilshere-RVP. Näin ainakin minun papereissani.
  Mitäs muut sanovat? Ja Isse, lainapelaajia ei saa valita, joten Denilson pysyy siellä missä on.

 6. Mun alotuskokoonpano olis tällanen :

  Zesny
  Sagna-Mertesacker-Vermaelen-Koscielny
  Song-Wilshere-Arteta
  Gervinho-Van Persie-Rosicky

 7. Oi Arsenaali tee jo se maali!
  Kas oli kauhea alkukausi,
  ja maaleista pitkä pausi.
  Wenger antoi Bendtnerin pois,
  mietimme siinäkö se kausi ois.
  Silti paljon maaleja saamme,
  ja liigacupin voiton jaamme!

 8. Mun kokoonpano on sama,
  ku Juhalla. Arshavinin voisi
  vaihtaa Walcottiin. Ehkä.
  Molemmat voi pelata hyvin
  tai huonosti. Se on makuasia.
  Mutta siinä vaiheessa, kun Song
  ei ole käytettävissä, haluaisin
  kokeilla tälläistä:

  Zesny
  Sagna-Mertesacker-Koscielny-Gibbs
  Wilshere-Vermaelen-Arteta
  Arshavin/Walcott-Van Persie-Gervinho

 9. Tuntuu siltä, että Kos ja Verma ovat topparien nokkimisjärjestyksessä
  Merteä edellä. Verma & Kos olivat viime la loistavia: pyrkivät katkomaan vastustajan etupuolelta (jossa on riskinsl…), ovat toppareiksi tod. juoksuvoimaisia jne. Mertellä on vahvuutensa jotka liittyvät pääpelaamiseen ja kovaan lähipelaamisessa vääntämiseen. Vermaa ei saa ”uhrata” kk:n pohjalle jos ei ole pakko. Song nlyttää olevan niin kovasta puusta veistetty, että sellaista mahdollisuutta ei ole edes näköpiirissä. Hyvä niin. Song on tällä hetkellä tärkeimpiä pelaajiamme jos ei jopa tärkein konsonantin ohella.
  .
  Kunhan saamme Jackin vielä sairastuvalta niin homma alkaa näyttää vielä paremmalta. Silloin Aaron tippuu viim. penkille. Toivottavasti saamme tammikuussa maailmanluokan kärkipelaajan, koska pelkästään Robinin varassa kelluminen on etittäin riskaabelia kevään taistoja ajatellen. Uskotaan, että Wenger pistää shekkivihon laulamaan. Hyvää Isänpäivää kaikille Gooner-isille ja muillekin. Kyl tää tästä!

 10. Elikkä Robin on jo palannut lontooseen . Hollannin koutsi ja wenkku olivat sopineeet että pelaa vaan ekassa höntsässä . Erittäin järkevää oimintaa kerrankin .

  Oma ”dream-team” muodostuu vastustajan mukaan . Konsonantin paikka on itseoikeutettu . Laidoilla S-pakit , toppari parit TV5-Kos pelaavampia porukoita vastaaan mut Merte ehdottomasti aloitukseen ”pystypaini”-joukkueita vastaan.
  Keskikentälle Jack-Song-Arteta ja ylemmäs Gervinho-RVP-Wallcot . Mutta edelleen haikailen että AA pelaisi aloituksessa kymppipaikalla jolloin joko Theo tai Ger aloittais penkillä.

 11. Hieno kirjoitus isseltä ja tervetuloa Katja, en oo ainakaan aiemmin huomannut nimimerkkiä.

  Runoja en osaa rustata, mutta muut varmaan osaa, ja hyvää isänpäivää kaikille isille.

  Tylsää kun ei oo pelejä, en katso mj matseja ku ei kiinnosta

  Robinille pitää saada kyllä korvaaja, niin monta kautta pitkään loukkaantuneena et on oikeesti ihme ettei vielä pipi, *koputtelee puuta*

  Varakapun paikkaa ei kukaan vie, se kumpi kos vai merte vierellä, only arsene know

 12. Aloitus: Szczesny – Sagna, Koscielny, Vermaelen, Santos – Wilshere, Song – Walcott, Arshavin, Gervinho – Van Persie

  En nyt tiedä miten sitä tähän päätyi? Arshavin omia lempparipelaajia aina ollut ja haluaisin nähdä kymppipaikalla. Liian hyökkäävä kokoonpano, ehkäpä. Wilshere ja Song katkoo alempana ja hieman rakentaa Arshavinin kanssa. Tarvittaessa laiturit auttaa puolustusta. Esim. Barcaa vastaan tietysti tulisi kokoonpanoa vaihtaa, ehkäpä Arshavin–>Ramsey/Arteta, Santos–>Gibbs ja tietyisä matseissa Koscielny–>Mertesacker.

  En nyt saanut tästä yhtään epäselvempää niin tällä mentäis

 13. Itsellä ainakin on hauskin ploki kertomus, kun Hente kirjoitti vitun isosta kannosta Ylivieskassa jota se ei saa ylös. Muistaakseni annoin herralle neuvoja kannon poistamisesta. Johon muistaakseni isse kommentoi näin: Mikä helvetin metsuriblogi tastä on nyt tullut 🙂

 14. Onko Arsenal ikinä mestaruuskaudellaan pelannut yhtään ottelua, niin että joukkueessa ei ole pelannut yhtään englantilaista?

 15. Szczesny-Gibbs-Vermaelen-Mertesacker-Sagna; Song-Wilshere-Arteta; Gervinho-van Persie-Walcott.

  Lähinnä liipasimella vaihtoon on Gibbs, Walcott ja Arteta, mutta ei ne korvaajatkaan tällä hetkellä pahemmin hurmaa. Odotellaan ainakin keskikentälle ja kärkeen uutta verta ensi kesänä ja muutaman kaverin vaihtamista, ellei OC, Miyaichi ym ala tykittää kunnolla.

 16. ————Szezscny—————
  Sagna—-Kos-Verma—-Santos–
  ———-Song—Wilshere———
  ————-Ramsey—————
  Theo———RvP——–Gervinho

 17. Kokoonpano muuten sama kuin Diniarilla, mutta Ramseyn vaihdan Artetaan ja siten että Song on yksin alempana ja Wishere ja Arteta ylempänä.

 18. Juhan linjoilla.AA pitäisi nostaa aloittajaksi ja mieluiten vielä keskelle…Toi Verman nosto Songin paikalle voisi toimia,sillon kun Song on poissa laskuista…niin ja hyvät isäpvät!/yöt!

 19. Kauhee puhua että Song ois poissa laskuista.
  Tässä jutussahan kukaan ei ollu poissa laskuista,
  paitti lainassaolevat.
  Yhyy, Songparka 😦

 20. Jep Maarit;), toivottavasti Songin kohdalle ei montaa huilia tule,mut se pelaa niin kovaa(kuten kuuluukin) et välillä rapatessa roiskuu ja tulee keltasia ja valitettavasti myös punasia lappuja…ja erimittaisia pelikeltoja.Onneks muuten mies on rautaa eikä mikään lasijalka,eikä liikoja MedCenteriä ole tarvinnut.Vermalen hallitsee ton ylöspäin pelaamisen myös puolustuksen lisäksi.Samalla lailla ku toisinpäin Song pystyy pelaamaan helposti myös topparia.Olisihan se tokimukavaa kun herra pelais kaikki loput matsit.

 21. Ehkä mää toivun tästä 🙂

  Alunperin Harri otti Songin pois kentältä, mokoma,
  tuolla ylempänä.
  Olin sillon niin järkyttyny,
  etten saanu sanaa suustani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s