Viimeinen päivä maaottelukurimusta jäljellä

Ainuttakaan maaottelua ei ole tullut katsottua tämän(kään) tauon aikana ja en ajatellut tehdä tänäänkään poikkeusta. Joka tapauksessa viimeinen maaotteluiden pelipäivä on menossa tänään. Mahdollisesti ja kai aika todennäköisesti maalivahdeista joko Szczesny tai Fabianski pelaa Puolan maalin suulla. Toivottavasti Fabianski niin ei ainakaan mitään loukkaantumista pääsisi sattumaan kiistattomalle ykkösmaalivahdillemme. Kenttäpelaajista Vermaelen, Mertesacker, Djourou, Koscielny, Rosicky, Ramsey ja Park ovat vielä vaarassa. Toivottavasti ei kovin montaa loukkaantumista tule ja tärkeää olisi ainakin Szczesnyn lisäksi, että loukkaantumiset eivät osuisi Vermaelen, Mertesacker, Koscielny kolmikkoon. Saa nähdä onko liikaa pyydetty.

On tämä vain niin ankeaa näiden maaotteluiden aikaan. Yrittää kirjoittaa jotain, vaikka aiheita ei yksinkertaisesti tunnu olevan ainuttakaan. Tämän näkee kun katsoo seuran virallisia sivuja, otsikot ovat aivan väkisin keksittyjä ja lisäksi naisten joukkueesta on suunnilleen puolet uutisista. Kai tuo kertoo kaiken oleellisen kuinka vähän mitään kiinnostavaa tapahtuu typerien maaotteluiden aikaan. Olisi todella korkea aika muuttaa tätä maaotteluiden systeemiä ja varsinkin harjoitusmaaotteluiden kohdalla. Wenger ja muutkin managerit ovat vaatineet muutoksia pelikalenteriin, koska maajoukkueiden valta pelaajien palkat maksaviin seurajoukkueisiin on älyttömän suuri. Valitettavasti vain mitään muutoksia tuskin on ihan lähiaikoina tulossa. Kiitoksia vain tästäkin kaksikko Blatter ja Platini.

Perinteisesti synkkä marraskuu on tähän mennessä mennyt hyvin, vaikka tasuri Marseillea vastaan pettymys olikin. Muutenkin otteluohjelma on todella suotuisa ja lähes kaikki pelit vielä kotiotteluja. Pisteitä on tultava hyvällä tahdilla, koska ottelutahti ja pelit kovenevat joulukuussa selvästi. Mahdollisuudet ovat kuitenkin olemassa vahvaan loppuvuoteen. Tänä vuonna olisikin positiivista jos kautemme olisi enemmän manumainen eli yleensä heikko aloitus elo- ja syyskuussa ja sitten vahva loppukausi. Tätä ei ole tapahtunut pitkään aikaan, vaan joukkue on murentunut surullisesti milloin mistäkin syystä kevään ratkaisuhetkillä. En ehkä usko tähän teoriaan, mutta saahan sitä silti toivoa.

Todennäköisempää on kai taas kerran pelaajien loppuun peluuttaminen ja keväällä tapahtuva romahdus. Tähän olisi saatava muutos, mutta se vaatisi joko isompaa rinkiä laatupelaajia tai sitten vähemmän loukkaantumisia. Isompaa rinkiä ei ole tulossa Wengerin aikana, mutta onneksi loukkaantumistilanteessa on ollut viime aikoina nähtävissä edes hiukan valoa tunnelin päässä.

Tänä vuonna joukkueessa on kolme laatutopparia, joten ehkä ykköstoppariparia ei tarvitse peluuttaa aivan puhki helmikuuhun mennessä. Samoin keskikentälle on vaihtoehtoja jonkin verran, silti varsinkin Songin ja Ramseyn pelimäärät ovat huolestuttavan suuret. Pahin pelko löytyy tietysti kärjestä, jossa RVP on jo nyt punaisella testitulosten mukaan. Ei kuulosta järin hyvältä, kun kaudesta on pelattu vasta vajaa kolmannes.

Tänään ei yhtään enempää ja jatketaan huomenna jos aikataulu antaa myöten ja jotain sattuisi tapahtumaankin.

6 thoughts on “Viimeinen päivä maaottelukurimusta jäljellä

 1. Noihin Callen kysymyksiin: Mun mielestä Canal+URHEILU:lla pyörivässä jommassa kummassa Arsenal Worldissa tai Arsenal360 -ohjelmassa Djourou kyseli Callelta fanien kysymyksiä… Näin ihan hetken ja töllössä ei ollut juurikaan ääntä, mutta sen verran sain selvää että Djourou kysyi kenen joukkuekaverin kanssa Calle viettää eniten aikaa johon mies vastasi AOC… Sattuiko joku muu katsomaan? Taisi tulla viime viikon alkupuolella…

  Positiivisuusrunoilua vaan kehiin Ville! 🙂

 2. Almunija oli näköjään tänään pelannu ressujen maalissa ku voittivat ressuliigan hännänhuipun norwichin 4-2 . Vastustaja oli tehnyt molemmat maalinsa pilkulta.
  Toivottavasti saisivat heivattua espanjalaisen jonnekin taas edes lainalle .
  Ressuissa ois hyvä peluuttaa pelaajia jolla on ehkä tulevaisuus ykkösjoukkueessa , ei menneisyys.

 3. Tänään ilmestyneessä Veikkaajassa
  oli iso juttu Robinista.
  Mä en kauheesti tykänny jutusta,
  jotenki kaivamalla kaivettiin
  niitä pahan pojan juttuja esiin,
  en iha ymmärrä mikä sellasen tarkotus on.
  Mutta kuvat vei kyllä jalat alta ♥

  Mutta tästä kohdasta tykkäsin :
  ”.. van Persie on tehnyt tämän kalenterivuoden aikana
  käsittämättömät 29 maalia 28 valioliigaottelussa.
  Wayne Rooney on iskenyt samassa ajassa 19 maalia.”

  Niin 😀

 4. Maarit, et vielä taida tietää, että Arsenalista kaivetaan kaikki negaatiot aina ekana ja sitten jotain kivaa. Jos löytyy. Yleensä ei löydy. Siis mitää positiivista. Siihen tottuu ajan kanssa ja siitä oppii jopa nauttimaan…

  Esim Sundqvistin ns futisblogia en edes viitsi nettihesarista enää lukea. Täydellinen Arsenalin vihaajan prototyyppi. Ja niitä riittää. Kateellisia ovat raukat pääasiassa.

  Antaa paskojen olla. Nehän itkee jo;)

 5. En oo varmaan halunnu uskoa tollasta.
  Mutta nyt on jo pakko.
  Viime viikon Veikkaajassa
  pisti todella pahasti silmään
  Mertesackerin haukkuminen ja
  yks valokuva, joka oli selvä vittuilu.
  Parempi siis ettei noitten juttujen
  anna pahottaa mieltään.

  Hyvin sanottu, Tapsa.
  Annetaan paskojen olla.
  Tarjotaan niille nenäliinoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s