Paluu maanpinnalle

Arsenal – Fulham 1-1 (0-0)

***

Kaksi menetettyä pistettä kotikentälle ei ole koskaan hyvä asia ja vastassa ei ollut edes mikään kärkijoukkue. Lisäksi Chelsea palasi voittojen tielle ja Tottenham jatkoi hurjaa virettään. Todella huono kierros meille ja mikään Manun tasuri ei sitä paranna. ManU ei ole meidän päävastustaja tälläkään kaudella vaan taistelu neljännestä sijasta käydään Tottenhamin ja ehkä mahdollisesti Chelsean kanssa. Siinä taistelussa annettiin jälleen kaksi pistettä eteen ja sellaisessa pelissä missä sitä ei olisi pitänyt missään nimessä tehdä.

Pelissä tuli hyvin esille, että joukkueen kierrätys on ollut olematonta ja muutamalla pelaajalla painoi todella pahasti jaloissa. Ainakaan Artetan ja RVP:n liike ei ollut ollenkaan normaalilla tasolla. Samoin Ramseyn taso tippui yhden hyvän ottelun jälkeen dramaattisesti. Hirveä määrä harhasyöttöjä ja pallon menetyksiä.

Ei lupaa kovin hyvää, kun jo tässä vaiheessa kun kautta on pelattu kolmasosa avauksen pelaajat alkavat osoittamaan väsymisen merkkejä. En tiedä miksi Arteta pidettiin koko pelin kentällä, koska väsymisen näki täysin selvästi kotikatsomoihin asti. No nuo Wengerin vaihdot ja niiden ajat ovat toisaalta aina samat, ei ole väliä kuinka hyvin tai huonosti pelaaja pelaa niin vaihdot tehdään aina samalla tavalla ja samaan aikaan.

Arshavin on nykyään surkea ilmestys kentällä, ei mitään asiaa avaukseen jos otteet ovat tuollaisia. Myyntiin jos joku vielä jotain maksaa ja todellinen huippuluokan laituri sisään, koska laituriosasto suorastaan huutaa laatua lisää. Määrä on periaatteessa riittävä, mutta kuten eilinenkin osoitti taso on riittämätön lähes kaikkien kohdalla.

Muutenkin Wengeriltä melkoinen munaus jättää Gervinho penkille tietäen Fulhamin puolustavan matalalla. Walcott ei saa mitään aikaan näissä peleissä ja se tuli taas selväksi eilen. Jos Arshavin oli pakko laittaa avaukseen niin penkille olisi pitänyt ehdottomasti laittaa Walcott. Gervinho pystyy haastamaan paikaltaankin boksin tuntumassa makaavan puolustuksen, kun taas Walcott on käytännössä täysi turisti näissä tilanteissa.

Muutenkin keskikentän pelinrakentelu palasi alkukauden katastrofaaliselle tasolle. Arteta ei pysty pelaamaan yhtään eteenpäin ja Ramsey ei todellakaan onnistunut juuri missään mitä yritti. Songin rooli ei ole edes olla mikään Ziane, joten kamerunilaista on turha asiasta syyttää.

Jos Wengerillä ja seuralla on mitään kunnianhimoa ja halua taistella vielä jostain pokaaleista tällä kaudella tai edes nelospaikasta niin tammikuussa on pakko hankkia kovan luokan laituri ja pelintekijä/piilokärki. Tämä maksaa varmasti paljon, mutta tulee varmasti pitkässä juoksussa halvemmaksi kuin Mestareiden liigan paikan menettäminen ja tippuminen keskikastin seuraksi.

Eilinen paljasti kuinka riippuvainen joukkue on RVP:n maaleista. Kukaan muu ei yksinkertaisesti onnistu ratkaisemaan pelejä ja tietenkin on täysin kohtuutonta odottaa kapteenin ratkovan joka ikisen pelin. Arshavin ja Walcott eivät todellakaan ole sillä tasolla, että ottaisivat roolia ja ratkaisisivat pelit omalla panoksellaan. Myöskään Gervinho ei osu tällä hetkellä, mutta silti miehen otteissa on paljon hyvää. Tarvitsee ehdottomasti lisää aikaa sopeutumiseen ja onkin Wengeriltä täysin käsittämätöntä, että norsunluurannikkolainen on meidän ykköslaituri heti ensimmäisellä kaudellaan.

Jos seura oikein haluaisi panostaa tammikuussa niin vahvistusta haettaisiin myös hyökkäykseen. Chamakh on täysi turisti nykyään ja onhan se säälittävää, että mitään muuta vaihtoehtoa ei ole. Tai on Park, mutta mies ei ole pelannut minuuttiakaan liigassa, joten kai se kertoo aika paljon miehen tasosta tai ainakin Wengerin luotosta miehen kykyihin.

Ottelun loppuhetkillä hakiessa voittomaalia olisi mukava pystyä laittamaan sisään hyökkääjä, jonka voisi edes uskoa onnistuvan maalinteossa. Tätä ei voi sanoa Chamakhista tai Parkista vaikka kuinka haluaisi. Samoin RVP ei voi pelata kaikkia pelejä, vaikka pysyisikin suurin piirtein kunnossa koko kauden.

Kaiken kaikkiaan tulos oli todellinen pettymys ja toivottavasti palautti managerin ja seuran muut johtohenkilöt maanpinnalle. Paljon täytyy tehdä ennen kuin seuran kurssi saadaan todella käännettyä voitolliseksi.

Tiistaina Cityä vastaan liigacupissa ei pidä laittaa kentälle yhtäkään avauksen pelaajaa. Riski tippumiselle on aivan liian suuri huolimatta siitä, vaikka pelattaisiin lähes parhaalla kokoonpanolla. Muutenkin väsymys tässä vaiheessa kautta näytti eilen jo niin pahalta, että lepoa tarvitaan mahdollisimman paljon aina kun siihen on tilaisuus.

36 thoughts on “Paluu maanpinnalle

 1. Kävelemään lähdettiin. Kävelemällä pelattiin tasuri. Tässä nostan taas managerin osuuden esiin. Ei valioliigassa pärjää kävelemällä.Managerin tehtävä on pitää huoli että, niitä munia ei kaiveta missään vaiheessa kautta! Vittu, 15 viimeistä minuuttia sitä mitä ma haluan nähdä!. Ei painanut väsymys. Se on valmennusjohdon käsissä, että vittu verta pakissa ,joka vitun ottelussa.

 2. Paska tulos, mutta olihan se tasoituskin edes jotain. Harmi, että se dravi löytyi vasta vikalle vartille, vaikka pelaajat taatusti puhki olivatkin. Tuntui, että melkein kaikilla oli vähän sellainen B-päivä, eikä kenestäkään ollut ratkaisijaksi.

  Fulhamille on pakko antaa krediittiä, ei siellä hirveästi tilaa näyttänyt olevan. Alku oli hyvä ja niistä paikoista olisi pitänyt tehdä maali.

  Jotain positiivista:

  Santos on mielestäni parantamassa koko ajan. Puolustuspäässä ei kaikkein varmin, ehkä vähän hasardi välillä mutta Vermaelenin tavoin tykkää ”hyökätä palloon” puolustuspäässä, eikä vain odottaa. Hyökkäyssuuntaan hän on mielestäni jo nyt paljon parempi kuin Clichy tai Gibbs.

  Walcott on myös parantanut kovasti. Taas maalisyöttö, ja muutenkin Walcott on nykyään paremmin samalla aaltopituudella muun joukkueen kanssa, eikä vain haahuile missä sattuu. Puolustuspelikin on parantunut.

  Carling cupiin on mielestäni turha laittaa paukkuja. Chamakh, Park, Benayon, Arshavin jne voivat hakea pelituntumaa ja saada hilattua itsensä sellaiselle tasolle, että penkiltäkin voisi joskus jotain apuja realistisesti odottaa.

 3. Surkea esitys, etenkin Ramsey, Arshavin, Djourou ja Walcott. Plussat Santosille, hyvä katkoja ja pallon riistoja,jatkot vaan olikin sit jo perseestä.

 4. Vaikea mennä Arsenen pään sisälle, mutta tulee mieleen, että hän olisi yrittänyt nopeaa ratkaisua lähes parhaalla kokoonpanolla, mutta siinä epäonnistuttiin. Kaikki olivat väsyneitä ja haluttomia – selvästi keskiviikon ottelu painoi ja tästä syystä tehtiin luvattoman paljon virheitä. GErvinho oli ainoa, jolla oli sisääntullessaan virtaa. Ihmetelen myös sitä että OXC ei ole ollut mukana, ehkä tiistain ottelussa.

  Kaudesta on vielä paljon jäljellä eli nyt on kolmannes pelattu.
  Cityn ottelu on siinä mielessä vaikea, että olisi hyvä näyttää, että tuokin joukkue kaatuu. Ja cityllä on ollut päivä vähemmän aikaa toipua ko. otteluun.

  Itse menen paikan päälle Manchesteriin Cityn kannattajan vieraana todistamaan, kuinka City kärsii ensimmäisen tappion tällä kaudella kotikentällään. Olen tässä mietiskellyt, saako siellä pitää päällänsä vierasjoukkueen asua heidän kotikatsomossaan vaan onko niin, että välttääkseen nujakoinnin on syytä pitäytyä neutraalin näköisenä.

  Go moon Gunners!

 5. Cityn ainoo tasuri on Fulhamia vastaan ja kyllä tos oli paikkoja voittaa homma mut ei huono koska tosiaan pari kuukautta sit oltais hävitty toi peli!

 6. Isselle: huomaan, että kirjoitin epäselvästi, mutta olen jouluussa menossa Manchesteriin seuraamaan liigapeliä! Kyllähän siinä puhuttiin kotikentästä, mutta ilmaisu saattoi jäädä auki!

 7. Vähän eri mieltä kaikkien kanssa esim. Walcotista antoi useita passeja, mistä tuli vaarallinen tilanne tai olisi pitänyt tehdä maali. Syötti mm. Ramseylle ekalla puoliajalla, pelasi yhden vaarallisen matalen pallon, jossa Senderos&Schwarzer sössivät pallon vapaaksi 5 metriin. Usein Van Persie on ollut näissä, nyt oli kauempana takatolpalla.

  Se, että Walcott välillä sössiikin ja ei joka kerta pääse irti kuin Messi konsanaan, niin ei mun mielestä tarkoita että on huono pelaaja tai pelasi huonosti. Täällä ollaan aika kriittisiä. No, Ei siitä Messia tule koskaan, mutta on luonut tällä kaudella melkein joka pelissä 2-4 maalintekopaikkaa, joka on aika pirun hyvin. Ongelma on siinä, että ainoastaan Van Persie tuntuu laittavan näistä palloja maaliin. Teis kuinka monta paikkaa esim. Ramsey on Theon tarjoiluista sössinyt.

 8. AA näyttää valitettavasti menetetyltä tapaukseslta. Olen halunnut uskoa hänen tekemiseensä, mutta kyllä tällä hetkellä Andrein tulevaisuus näyttää olevan jossain muualla kuin meillä. Nihkeä oli peli koko joukkueelta ja ei saatu edes kunnon loppurynnistystä päälle. Toisaalta, voittoputken katkeaminen oli odotettavissa ja täytyy olla tyytyväinen Myles Palmerin tapaan edes pinnaan. MoM: Mark Schwarzer, Fulham ja kakkosena meidän konsonantti.

  Eno, katteletteko skriiniltä peliä Shitty of Manchesterilla? Varaa riittävästi lämmintä päälle (=mamikset & villasukat) ja ota sadetakki mukaasi…

 9. Positiivisia olivat hengettömässä pelissä Mertesacker, Szczesny, Santos jonka katkot menivät tällä kertaa nappiiin ja Song, joka ainoana pystyi väkevästi vääntämään palloja omille vahvoja Fulham-pelureita vastaan. Myös van Persie oli jossain määrin hyvä, Walcott, kuten tuossa yllä todettiin oli selvästi enemmän positiivisen puolella monilla vaarallisilla nousuillaan ja keskityksillä. Epätasainen Theo on, mutta samaa on voinut sanoa aina Arshavinistakin.

  Vermaelen oli koko ajan vaikeuksissa Zamoran kanssa ja lopulta tämä toistuva kaksinkamppailu maksoi maalin. Ilman sitä herpaantumista voitto olisi tullut, kun Fulhamin usko olisi ollut heikompi vyörytyksessä. Djourou oli väärässä paikassa pihalla ja todella kömpelö pallon kanssa. Arteta, Ramsey alle tasonsa selkeästi. Arshavin oli Djouroun kanssa joukkueen heikoin.

  Nuoria pelaajia Cityä vastaan kentälle ja keskittyminen liigaan joulu-tammikuussa olisi oma reseptini lähiviikoille. City marssittaa kierrättäenkin sen verran kovia pelaajia, että luultavasti Arsenal häviää. Jos heillä on asennevammaa, toki voittokin kelpaa.

 10. Miten voi ammattimiehet olla tässä vaiheessa kautta puhki? Ei voi olla, jos on treenattu kunnolla. Nyt eletään sentään vielä marraskuuta. Mutta jos näin on, niin heitetään hanskat tiskiin paskacupissa ja huilia vaan ykkösjengille ja selkeästi varamiehillä kehiin.
  Eno, olen yhden matsin käynyt kattomassa Manchesterissa ja kyllä siellä rohkeasti katsomossa (jos olet vieraskatsomossa) voi värejä tunnustaa. Ennen ottelua kannattaa kyllä pitää punaiset takin alla piilossa ja jos istut Cityn kannattajien seassa, pidä neutraali linja.

 11. Ohhoh, onpa taas ranteet auki menoa.

  Peli oli just sellanen mitä osas tähän hetkeen odottaakin: erittäin rankka europeli alla, kierrätykselle ei paljon varaa ja vastassa erittäinkin kurinalaisesti pelaava Fulham. Jossain vaiheessa se voittoputki väkisinkin katkeaa, ja nyt pelattiin kuitenkin tasan. Joskus aikaisemmin ei välttämättä sitä tasuria oltais saatu kaivettua.

  Viikolla oltiin vielä parasta sitten leikatun leivän, ja nyt on taas kaikki paskaa. Mut näin se menee.

 12. Tapsalle: kyllä minä ihan livenä katselen Shitty-Arsenal peliä 18.12. mutta otan neuvostasi vaarin ellen muorinkin.

 13. Kirjoittelin eilen viritetystä ansasta ja siihenhän joukkue sitten lankesikin munattoman esityksen muodossa. Vastustaja ei ollut niin hyvä etteikö sitä olisi voitu voittaa jos se perkeleen asenne olisi ollut voittoon vaadittavat 100%.

 14. Kaitsun kanssa samaa mieltä.

  Pettymyshän peli tottakai oli,
  mutta peliin nähden tasapeli oli ihan hyvä tulos.
  Ei edes huippu-urheilijat oo aina täsmäkunnossa,
  virheitä tulee, väsymys osuu väärään kohtaan.
  Fulham pääs sekottaan peliä aika pahasti,
  siinä ois toki kehitettävää,
  että saatas oma peli vastustajasta huolimatta
  pidettyä kuosissa ja ehjänä.
  Mutta niinku Mauce totes,
  alkukaudesta tää peli olis niin hävitty.
  Ny tuli sentään tasapeli.

  Mun mielestä Arshavinin ja Djouroun
  ei ois pitäny olla alotuksessa,
  vaan Gervinhon ja Koscielnyn.
  Toivottavasti Koscielnyn pitäminen penkillä
  oli vain virhearvio Wengeriltä,
  eikä Laurent oo loukkaantunu.

 15. Fulham pelas parasta peliään,puolusti hyvin.Tarvittavat paikat oli,aina ei vaan mene sisään,ehkä se oli sitä puuttuvaa terävyyttä.Yossi antoi hyviä pystysyöttöjä Ke,sitä vois kans joskus kokeilla avaukseen.Wilshereä uupuu…

 16. Gary Speed kuollut!!! RIP!!
  veti vähän hiljaiseksi.. ja pistää taas miettimään tätä elämän menoa… on muutakin kuin jalkapallo.

 17. Kooste tabloidien keksimistä siirtohuhuista:

  http://www.teamtalk.com/papertalk/7336494/Paper-Talk-City-linked-with-RVP

  Osasto ”ei yllätä yhtään” :

  Arsenal are desperate to tie up the £2million signing of Nottingham Forest defensive wonderkid Jamal Lascelles.

  Manchester City have made Robin Van Persie their number one transfer target.

  Osasto ”liian hyvää ollakseen totta” :

  Mario Goetze has opened the door to a £30million ”dream move” to Arsenal.

  Paris Saint-Germain are set to make a £10million move for Arsenal striker Marouane Chamakh.

  Ja jos tämä pitää paikkansa (itse en usko), niin Arsenalin pitäisi toimia eikä istua käsien päällä:

  David Villa could become a target for Liverpool after finding his opportunities limited at Barcelona.

  Hurja juttu tuo Gary Speedin kuolema ja varmasti Ramseylle iso shokki.

 18. oli speed kaiketi tappanut itsensä. Jokohan tänään on cityn ekan tappion aika?
  Onko tietoa näkyykö paskakupin matsi jostain suorana? Canalilla näyttäis tulevan jälkilähetyksenä Chelsean ja Poolin palin jälkeen.

 19. Jep, eno, arvelinkin, että valkkumatsia tarkoitit, mutta pakko oli laittaa 😉

  Vaikka olisi kuinka treenattu, kolme matsia viikossa ottaa koville. Etenkin keskikenttäpelaajille, jotka juoksevat yli 10 liksaa per matsi.

 20. Yks juttu oli viel eiliseltä. Tällä forumillahan ei tunnetusti saa ikinä mitään laittaa tuomarin piikkiin, mutta sanonpa silti. Se Fulhamin maaliin johtanut tilanne alkoi jonkun fmökkiläisen rikottua Artetaa Deanin jököttäessä ihan vieressä. No iki-Gunner Dean ei tähän reagoinut, eikä myöskään siihen pieneen rikkeseen boksissa just ennen omaa maalia. Ja olihan siellä viel puolittainen rankkaririlanne lopussa, joskus annettu joskus ei. Tavallaan ei yllätä: Mike Dean on nyt puhaltanu 9 meidän peliä putkeen josta me ei olla voittoa saatu. En pitäis sattumana.

 21. Uskon-toivon Arshavin viellä nostaa tasoaan….tällä hetkellä pelejä ja peliminutteja liian vähän alla. itseluottamus ja peli-ilo aika alhaalla.

 22. Arshavin aloitti ihan pirteästi ja teki ”maalin” jossa oli niukasti paitsiossa, mutta loppua kohden kyllä katosi pahasti pelistä.

  Oon itse kyllä sitä mieltä, että jos joku venäläisseura tms. maksaa kunnon siirtokorvauksen, niin myyntiin vaan tammikuussa (sillä edellytyksellä, että rahat käytetään edelleen).

  Uskon toki, että Arshavin pystyy parhaimmillaan vielä hienoihin suorituksiin, mutta Gervinho on tällä hetkellä tosi paljon edellä – tuo liikkeellään uuden ulottuvuuden hyökkäyspeliin (viimeistelyongelmat tiedetään) ja on puolustussuuntaan paljon parempi kuin Arshavin voi ikinä olla. Varsinkin, kun Santos ei ole mikään puolustuspelispesialisti, niin Arshavin samalla laidalla on melkoinen riski.

 23. Aikas kapea on tuo meidän pelaajaskaala. Kauppojahan pitänee tehdä eli tarkkaan saa joku miettiä ketä laittaa myyntiin, jotta tehokkaampia voitaisiin ostaa tilalle. Arshavin antaa useinkin sellaisen vaikutelman, että kuivaa ruutia saattaa olla vielä tallella…

  Manchesterin tiimien peleissä on taantumuksellinen henki. Manu ei ole viime vuotisen veroinen joukkue, tappioita tiedossa? Mancityn henkinen kantti taitaa olla taas koetuksella, pelaajistahan kyllä löytyy. Tevezin ja Pallotellin sekoilut eivät joukkuetta auta.

  Pari hyvää tasuria kärkijoukkueet viime kiekalla pelasivat, Newcastlen ja Tottenhotin hyvä vire vaan ei ota loppuakseen.

 24. Kuten Kaitsu mainitsi, niin Walcott ei pelannut huonosti. Usein tuppaa pelityylinsä takia näyttämään huonommalta mitä todellisuudessa on. Puolustajat joutuivat jatkuvasti olevaan varpaillaan Theon kanssa ja oli ehdottomasti yksi ottelun profiileista.

 25. se Villenkin paljon parjaama rotaation puute koitui jälleen kohtaloksi. pelihän oli sinänsä meidän hoidettavissa, nyt ei vaan osunut, siltikin tuoreemmilla jaloilla peli olisi hoidettu ”väkisin”. taas näkyy menevän niin että kärjen kontatessa myös me kontataan, perkele. Manchesterin joukkueilla tosiaan on laskeva trendi ainakin omissa silmissä ja nyt olisi tärkeä päästä edes lähelle jotta voitaisiin edes haaveilla kärkisijoituksista.
  sinänsähän Wenkku kyllä jonkun verran kierrättää, idea hyvä toteutus huono. pelaajia pitäisi kierrättää ennakoivasti, ei silloin kun paskat on jo housussa. liian usein tulee näitä hasardeja että vaihdetaan puolet joukkueesta ja kämmitään helpot pisteet pois. niitä pelaajiahan voi kierrättää vaikka yksi tai kaksi kerrallaan ns. helpommissa peleissä pienellä riskillä. nyt vedetään ykkösmiehistöllä niin kauan kuin suinkin mahdollista, ja kun väsymystä on riittävästi katseltu niin vaihdetaan sitten kaikki…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s