Wigan vieraskentällä

Tänään mahdollisuudet nähdä peli suorana rajoittuvat lähinnä striimeihin, koska Canalplus sekoilee jälleen urakalla. Tästä ei kuitenkaan enempää, koska aiheesta on jauhettu jo edellisinä päivinä kohtalaisen paljon. Ilmaisia striimejä pitäisi löytyä tähänkin peliin normaaliin malliin ja tietysti Katsomon kausikortin omistavat näkevät pelin sitä kautta. Tämä tietenkin sillä edellytyksellä, että palvelu toimii ja se ei ole Katsomosta puhuttaessa mitenkään varmaa.

Tiistaisessa Carling Cupin pelissä lähes koko avauskokoonpano sai lepovuoron Koscielnya ja Vermaelenia lukuun ottamatta. Tästä huolimatta Koscielny todennäköisesti ottaa oikean pakin tontin Djouroulta ja Vermaelen tietysti pelaa omalla paikalleen toppariksi. Avaus on melko varmasti täysin odotettu ja Arshavin saa tehdä tilaa Gervinholle verrattuna Fulham peliin.

Lähtökohta on tietysti aivan selvä vieraskentästä huolimatta, ei ole kuin yksi hyväksyttävä tulos ja se on voitto. Wigan on yksi liigan huonoimpia joukkueita tänä vuonna ainakin alkukauden mukaan. Tämä ei tietenkään vielä takaa mitään, kuten saimme karvaimman kautta kokea Blackburnin vieraana Ewood Parkilla. Nyt kuitenkin lähes koko avaus pääsee peliin hyvin levänneenä, joten managerin perinteiset selitykset väsymyksestä ja terävyyden puutteesta eivät kelpaa.

Wigan on managerinsa Roberto Martinezin alaisuudessa tullut tunnetuksi suhteellisen pelaavasta tyylistä. Palloa ei roiskita silmittömästi vaan pelataan mahdollisuuksien mukaan maata pitkin. Tämä on yleensä hyvä ennusmerkki meidän kannalta, harva joukkue pärjää avoimessa hyökkäävässä pelityylissä. Tuskin Wigan kuitenkaan mihinkään avoimeen peliin lähtee tai yltiöpäisesti hyökkäämään. Toivottavasti mutta erittäin epätodennäköistä se on.

Ottaen huomioon kotijoukkueen pelaavan tyylin on meidän neljän viime kauden saldo Wigania vastaan varsinkin vierasotteluissa hälyttävän huono. Neljässä kohtaamisessa on onnistuttu ottamaan yksi vaivainen voitto ja tasattu pisteet kahdesti sekä kerran on myös hävitty. Viime vuonna vastaava ottelu oli karmea, kun kotijoukkue tasoitti alivoimallakin ihan pelin loppuminuuteilla ja tämä oli seurausta Wengerin lähes koko joukkueen rotaatiosta heti loistavan Chelsea voiton jälkeen. Onneksi tällä kertaa tuskin nähdään moista typeryyttä.

Toissa kausi oli vielä surullisempi, kun 0-2 johto muuttui viimeisen vartin aikana 3-2 tappioksi. Ei mitenkään perusteltavissa Wiganin tasoista joukkuetta vastaan, mutta tuolloin pelattiin perinteistä kevään romahdusaikaa ja tulos oli todella sen mukainen. Luulisi näistä kahdesta viimeisestä tuloksesta olevan vain yksi suunta, mutta täytyy sanoa, että olo ei ole mitenkään hirveän luottavainen.

En tiedä missä kunnossa Wiganin kotikentän nurmi on tässä vaiheessa kautta, mutta paljoa ei kannata perinteisesti odottaa. Kaupungin rugbyjoukkue Warriors pelaa samalla stadionilla ja kenttä on yleensä sen mukainen. Tämä on tietysti kotijoukkuetta suosiva tekijä, koska suhteellisen pelaavasta tyylistä huolimatta ei ole epäilystä kumpi joukkueista on se taitavampi. Lisäksi Wiganin keskikentältä on ainakin menneinä kausina löytynyt melkoiset telaketjuosaston kaverit Mohamed Diamen ja Hendry Thomasin muodossa. Tämä ei ole mikään haukku kyseisiä pelimiehiä kohtaan vaan pikemminkin itse arvostan kyseistä kaksikkoa. Molemmat tekevät pelistä toiseen uskomattoman määrän töitä keskikentällä, voittavat kaksinkamppailuja ja suojaavat puolustuslinjaa. Todella aliarvostettuja pelaajia ja voisivat mielestäni pelata paremmissakin joukkueissa kuin Wiganissa. Samaan hengenvetoon täytyy myöntää, että en tiedä mikä on kavereiden nykykunto, koska tällä kaudella Wiganin pelit ovat jääneet näkemättä melkein kokonaan.

Asenteen on oltava oikea ja riippuen kentän kunnosta on pystyttävä vastaamaan kotijoukkueen koviin otteisiin keskikentällä jos pelaaminen on vaikeaa epätasaisella nurmella. Nyt olisi korkea aika muidenkin pelaajien alkaa ottaa vastuuta maalinteosta. Katseet kääntyvät lähinnä laitahyökkääjiin, maalimäärät molemmilla sekä Gervinholla että Walcottilla ovat aivan liian pienet ottaen huomioon pelipaikan. Mukavaa olisi jos myös Ramsey ja mahdollisesti Arteta pystyisivät kantamaan kortensa kekoon, mutta tärkeämpää olisi ehkä kuitenkin laitahyökkääjien onnistuminen.

COME ON YOU GUNNERS!!!

66 thoughts on “Wigan vieraskentällä

 1. Robin antoi taas pelin jälkeen paitansa faneille , kunnon kipparin tyyliin . Ja Konsonantti huudatti faneja oikein kunnolla , on se ÄIJÄ 😉

  Kiitos ARSENAL

 2. Harvoin tulee näin selvä vierasvoitto näin vähällä vaivalla. Ja vieläpä niin että oma maali pysyy puhtaana. Loistavaa!!! Toisaalta kyllä tämä menee hyvin pitkälle sen piikkiin että nyky-Wigan on surkea ja pelaa väärällä sarjatasolla. No, se ei ole meidän vika. Maalitilasto kaunistuu mukavasti ja saattaahan silti käydä niin että joku kärkiporukoista menettää pisteitä Wiganin vieraana.

  Vaikea nimetä MoM:ää koska kenenkään ei tarvinut nousta ihmetekoihin eikä niin käynytkään. Theolle erikoismaininta loistavasta oivalluksesta syötössä Robinin maaliin. Tuo jos mikä nostaa henkeä että annetaan kaverin pistää pallo pussiin.

  Wengerin vaihtoajattelua täytyy ihmetellä. Vaikka takana oli osin kakkosmiehistöllä pelattu City-peli ja ensi viikolla edes merkityksetön Kreikan vierailu niin silti pitäis peliminuutteja antaa tasaisemmin muillekin kun siihen näin hyvä tilaisuus tarjoutuu.

  Pisteisiin täytyy tietysti olla ensisijaisesti tyytyväinen, mutta myös siihen että nyt ollaan pelattu jokunen kierros ilman pidempiaikaisia loukkaantumisia. Diaby ja Rosicky tippuivat vähän aikaa sitten, mutta Sagnan jälkeen ei ole tainnut tulla pahoja kolhuja avainmiehille. Toki sitä mielellään välttäis pienetkin osumat, mutta ne kai kuuluu tähän lajiin.

  Seuraavaksi Kreikkaan ja toivon mukaan niillä pelaajilla, jotka ovat potentiaalisia nousemaan ykkösnyrkkiin, mutta eivät ole sitä vielä tehneet. Ja viikon päästä sitten Arteta saa näyttää vanhoille pelikavereilleen että punainen on kauniimpi väri kuin sininen 🙂

 3. Parempi joukkue voitti. Klattekin vihelsi ihan hyvin vaihteeksi. Hauska katsoa kun jätkät yrittää van Persielle niitä maaleja. Walcott onnistui siinä. Lopussa vielä Jussi oli nokikkain molarin kanssa. Niin vain haki persieta takatolpalta. Se on naalinpaskaa Jetron sanoin, jos joku väittää ettei Alanin
  ennätystä ei haluttaisi rikkoa. Loistava peli. Ei jäänyt jossiteltavaa kummallekkaan. Ilaik it.

 4. Vihelsi hyvin tai huonosti. Niin ei ainakaan ratkaissut peliä vihellyksiillään. Mihin nämä lädi tuomarit monesti osallistuu. Toi mua kyllä ihmetyttää miten helposti Song saa keltaisen kortin. Yleensä aina kun äijä kaataa vastustajan, niin kortti heiluu. Jos sama linja olisi aina niin jollain Stokella ei olisi yhdessääkään pelissä päättyessään 11 miestä kentällä.

 5. Oleppa hyvä, goonermind 🙂

  Tuomarit katsoo, että
  Song näyttää niin vahvalta,
  että sen pelkän kosketuksen täytyy sattua.
  Ja eihä ne voi sillon olla mitenkä sääntöjenmukasia.

 6. RVP +++
  Gervinho ++
  Arteta +

  Plussia olisi mielellään jakanut enemmänkin. Tosin ei Clattenburgille. Selvä pilkku jäi viheltämättä ja Songin kortti täysin käsittämätön.
  Erittäin onnellinen olen Gervinhon maalista. Tuuletuksista näki, että sitä oli odotettu.
  Saiko joku selvää, mitä Robinille laulettiin? Minusta kuulosti tältä: ”He’s scoring more, heäs scoring more. Robin van Persie, heäs going for more” Voi toki olla, että kuulin ihan perunoita….

 7. Hyvä voitto ja tasainen suoritus koko joukkueelta. Tämän goonerin hermot ainakin kiittävät. Mukavaa voittaa ilman, että pulssi nousisi siihen kahtensataan. 🙂

  Tarkasti ottaen taidettiin RVP:stä laulaa:

  ”He scores when he wants, he scores when he waaaaants, Robin van Persie, he scores when he wants.”

  Ja Szczesnystä ottelun jälkeen:

  LittleDutchVA Tim Stillman
  Because we didn’t love him enough already.

  LittleDutchVA Tim Stillman
  At final whistle, Szczesny came to away fans, put his finger to lips, we were all quiet & he started singing ’we’re by far the greatest team

 8. Theo Walcott has assisted 11 Premier League goals for @Persie_Official – the same number as Bergkamp assisted Thierry Henry.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s