Pisteet suhteellisen helpolla

Wigan – Arsenal 0-4 (0-2)

***

Avauskokoonpano oli täysin ennakoidun kaltainen ilman mitään yllätyksiä. Ensimmäistä 10 minuuttia tai varttia lukuun ottamatta paremmasta joukkueesta ei ollut mitään epäselvyyttä. Viimeistely onnistui eilen hyvällä prosentilla ja asiaa auttoi hiukan myös Wiganin maalilla pelannut Al-Habsi.

Artetan avausmaali oli ihan hyvä laukaus, mutta rehellisyyden nimissä Valioliigatason maalivahdin olisi pitänyt pystyä se torjumaan. Onneksi ei kuitenkaan pystynyt ja toivottavasti tämä innoittaa Artetaa ja muitakin meidän pelaajia laukomaan useammin, kun paikka siihen tulee vaikka matkaa maaliin olisi hiukan enemmän.

Vermaelenin komea puskumaali heti avausosuman perään periaatteessa ratkaisi pelin. Kotijoukkue vaikutti melko aseettomalta ja paikat alkua lukuun ottamatta olivat todella vähissä. Ihan kypsää peliä ja järkevää pelaamista johtoasemassa ja tuloksena oli vielä toisella jaksolla kaksi lisämaalia. Gervinho sai viimein sellaisen paikan mistä ei yksinkertaisesti pystynyt enää laittamaan palloa ohi maalin. Ja tietenkin kapteeni pääsi myös maalin makuun ja paikkoja oli useampaankin, mutta harvinaisesti RVP:n nykyvireelle tuloksena oli vain yksi maali.

Vieraissa 4-0 voitto on kova saavutus, vaikka Wigan rehellisesti sanoen on ehkä huonoin joukkue, jonka olemme tällä kaudella liigassa kohdanneet. Pisteet maistuvat kuitenkin hyvälle, kun muistaa muutaman viime kauden pelit samalla stadionilla. Liikaa ei kuitenkaan kannata antaa arvoa voitolle tai lukemille juuri vastustajan heikkoudesta johtuen. Näin helppoja pelejä ei montaa kaudessa tule olemaan.

Pelin oikeastaan ainut miinus menee Wengerille jälleen kerran vaihdoista. Miksi ihmeessä ei tehty vaihtoja heti 3-0 maalin jälkeen. Vaihdot tuossa vaiheessa olisivat antaneet esim. RVP:lle ja Songille puolituntia arvokasta lepoa tulevia pelejä varten. Lisäksi Songilla oli kortti alla ja Clattenburgin linjan tietäen vaara ulosajosta oli todellinen. Molemmat miehet ovat käytännössä korvaamattomia nykyisessä kokoonpanossa ja aina tilaisuuden tullen pitäisi vaihdot tehdä. Ei ole mitenkään mahdollista, että 3-0 johtoa olisi menetetty, vaikka esim. Chamakh ja Coquelin olisivat pelanneet viimeisen puolituntia. Myös Arshavinin laittaminen kentälle ennen OC:ta oli käsittämätön ratkaisu. Miksi ihmeessä tehdä vaihto noin myöhään ja lisäksi tämä olisi ollut täydellinen peli antaa OC:lle minuutteja liigapelissä. Arshavin ei tee kymmenellä minuutilla mitään ja miksi yleensä panostaa venäläiseen mitään, kun homma ei enää kiinnosta vähääkään. Arshavin on menneisyyttä ja OC taas saattaa olla tulevaisuudessa erittäin tärkeä pelaaja.

Ei voi vain kuin ihmetellä mitä managerin päässä liikkuu tietyissä tilanteissa. Myös Park oli jälleen kokoonpanon ulkopuolella. Joka haastattelussa missä hyökkääjistä tulee puhetta Wenger kyllä mainitsee Parkin vaihtoehtona, mutta todellisuudessa mies ei ole pelannut minuuttiakaan Valioliigaa tähän mennessä. Teot ja puheet ovat pahassa ristiriidassa ja uuden hyökkääjän pitäisi olla todella korkealla hankintalistassa tammikuun osalta.

Tästä pitäisi olla hyvä jatkaa merkityksettömään Mestareiden liigan alkulohkon viimeiseen peliin Kreikkaan. Toivottavasti Wenger on hereillä ja yksikään avauksen pelaaja ei matkusta tuonne. Jos yksikään avauksen pelaaja pelaa Kreikassa niin managerin on aivan turha enää koskaan valittaa mistään väsymyksestä tai terävyyden puutteesta tulosten ollessa huonoja. Junnuille ja vaihtopelaajille vastuuta rohkeasti. Everton ensi lauantaina Grovella on paljon laadukkaampi joukkue kuin Wigan ja silloin tarvitaan ykkösmiehistö kentälle parhaassa iskussa. Muutenkin Everton pelistä alkaa joulukuun otteluruuhka, joka tulee jo jollain tapaa näyttämään suuntaa tämän kauden lopullisesta sijoituksesta.

21 thoughts on “Pisteet suhteellisen helpolla

 1. Arshanvinin vaihdosta sen verran, että jos miestä yritetään tammikuussa myydä, sen TÄYTYY käydä kentällä näytillä. Vaikka kuinka kaverista pidänkin… Muussa tapauksessa ehdottomasti O-C olis pitänyt pistää sisään.

 2. Frimpong haluaa omien puheidensa mukaan tammikuussa lainalle. Ymmärrän tämän koska peliaikaa on tullut odotettua vähemmän, mutta onko Songin ainoa korvaaja sitten pkkuinen Cocquelin? Diabyhän ei pysy hetkeäkään kunnossa eikä myöskään tuossa roolissa vakuuta. Mitä tässä taas ajatellaan? Ulos mieluummin näitä haluttomia pelaajia ja turhakkeita, tärkeille tulevaisuudenpelaajillw rotaatiota.

 3. Oikeassa olet Woukka , turhakkeita ulos ja näille ison Arsenalsydämen omaaville pelaajille vaan rotaatiolla peliaikaa ykkösjoukkueessa .

 4. Täytyy kyllä ihmetellä Parkin hankintaa. Mies ei ole sanut luottamusta missään vaiheessa ja jos ilmeisesti kaveri lähtee ensi kauden jälkeen inttiin Koreaan niin aika kallis jämäminuuttien (tai ei siis edes sitä) ja carlingin pelaaja. Pari miltsiähän siitä vissiin maksettiin? Taisi olla se todellinen paniikkiostos rotaatiomieheksi.

 5. Park ei ollut paniikkiostos vaan täsmähankinta. Se miksi Park meille hankittiin, selittyy Aasian paitamyyntimarkkinoilla. Paitamyynti: 80% ja ”kädet ristiin, että Park on riittävän hyvä Valioliigaan”: 20%. Ketunmetsästäjät ja Gazidis nauravat kävellessään pankkiin. Ei me tarvita parkkeja tai chamakheja, me tarvitaan esim Soldado tmv leveyttä ja laatua tuomaan maalinteko-osastollemme. Ei tule tosin ikinä toteutumaan vaan saamme jännittää kauden lopppuun saakka RvP:n ehjäänäpysymistä.

 6. Hei me voitettiin tänäänki 😀
  Oli ihanaa kattoo peli uudestaan,
  vaikka ei toi mun telkkari olekkaan
  paljon isompi ku tietokoneen näyttö.
  Mut kuva on sentään hyvä ja koko ruudulla.

  Ja voi te veljet, onha meillä muitakin maalintekijöitä,
  ne vaan odottaa kypsymistä.
  Eilenkin Robin teki yhden maalin neljästä,
  Mikel, Thomas ja Gervinho hoiteli muut maalit.
  Varsinkin Gervinhon maalista oon onnellinen,
  teki sille niin hyvää, ilmeestä huomasi.
  Uskon, että Gervinho sai ny maalihanan auki,
  vaikka en tykkääkään tosta maalihana-termistä.

 7. FA Cupissa ihan kohtuullinen tuuri: Leeds kotona. Tuntuu uskomattomalta, mutta Manchesteriin arvottiin derby jo seuraavalle kierrokselle. Kerrankin meillä oli parempi säkä…

 8. Jep, Leedsiä Grovella tosiaan voi pitää hyvänä arvontatuloksena. Ja manchesterilaiset vastakkain tässä vaiheessa. Ai ai mitä nannaa 🙂 Toki jos seuraavalla kierroksella jokin ottelu FA Cupista televisioidaan niin ihme on jos se ei ole toi Shitty-Manure. Toki Miklu ja Väykkä tuo sen verran kiinnostavuuskerrointa noin yleisellä tasolla että meidänkin pelin näkymiseen on pienet saumat. Sen verran täytyy vielä todeta että Pohjois-Lontoon ikuiset kakkoset sai kotipeliin vastaansa Cheltenhamin. Haastavaa, eikö totta.

  Jos jollain meni ohi niin Martin O’Neil meni Steve Brucen työn jatkajaksi Black Catsiin kolmen vuoden sopparilla eli jos meillä jotain tapahtuu manageririntamalla kauden aikana tai päätyttyä niin mun mielestä yksi hyvä vaihtoehto on poissa. Katotaan saako MON Sunderlandin vauhtiin. Jos näin käy niin irkkua voi pitää oikeesti hyvänä managerina.

  Tulevan lauantain vastustaja Everton pelaa parasta aikaa Stokea vastaan. Vois alkaa tsiigaamaan loput tosta pelistä.

 9. Hyvä niin sitten Isse 🙂 Ehdin nähdä Everton-Stoke pelistä vain vartin lopusta, mutta kovasti Toffees yritti löytää pitkillä palloilla Fellainin päätä. Tappioasema varmasti vaikutti taktiikkaan, mutta ens lauantaina vois olla toppariduo Vermaelen-Mertesacker paikallaan.

 10. Hyvä Ville! Samaa mieltä eilisen pelistä. Vermaelen on ollut aivan huikea tällä kaudella hyökkäyspäässä – ainoastaan 6 täyttä peliä ja tehot 3+1.
  Podolskia on meille monessa lähteessä ehdotettu. Vois olla täsmähankinta ko osaa pelata myös laidalla ja euro-ottelut vois houkutella Poldia

 11. Minusta jotkut ihan turhaan on heittäneet pyyhettä kehään FA cupissa. Nyt on tosiaan ruuhka-ajassa pari matsia vähemmän kaljacupin ulosliputtamisen takia, jossa viime kaudella muistaakseni tahkosi aika kova jengi juuri siinä pokaalinhimossa. Nyt FA:n alkuarpa oli hyvä ja ja mikä vieläkin miellyttävämpää, kaksi kovinta kantoa kaskessa pelaa vastakkain, varsinkin Manun putoaminen olisi viimeisten vuosien valossa erinomainen juttu. Perinteinen helmikuun OT:n cupreissu jäänee väliin. Parhaassa tapauksessa manchesterilaiset runnovat uusinnan kautta miellyttäviä pelikieltoja ym.

  Jos Wenger saa edelleen nimenomaan puolustusta tilkittyä paremmaksi, miksei FA cuppia voisi hyvinkin voittaa. Puolustus on myös avain parempiin eurokausiin ja joskus 10 vuoden tähtäimellä jopa hieman todennäköiseen UCL-voittoon.

 12. Olen ollut tässä pari päivää kuutamolla suhteessa pelitapahtumiin, tätä ne perheen harrastukset tuottavat!

  Playerilta katselin huippuhetket eilisestä pelistä. Ainakin noitten huippujen perusteella voi todeta, että peli-ilo pursuaa joukkueesta ja mikä tärkeintä, jälleen tuli ns clean sheet ja muiltakin maaleja kuin hollantilaisaateliselta.

  Huomasin, että Gunner oli kommentoinut eilispäivän aamuna laittaamani tekstiä. Hänen kirjoituksensa herätti muutamia ajatuksia:

  Kysymys: miksi me kannatamme Arsenalia? Perusasia on luonnollisesti se, että joukkue pelaa parhaimmillaan erittäin nautittavaa jalkapalloa. Pelaamisen yksi puoli on, että joukkueemme pelityyli on lisäksi sellainen, jossa kunnioitetaan myös vastustajaa eli pelaamisessa ei ole tappomeininki vaan taito ja tyyli. Joukkueen arvomaailma on sellainen, johon on helppo samaistua ja pitää omanaan.
  Entä ne pokaalit? Kaikki me haluamme pokaaleja ja kuten monet ovat todenneet, viimeisimmästä pokaalista on jo aikaa. Kyllä minua niinkuin muitakin harmittaa, mutta varmasti se seuraavakin tulee! Ennen viime kesää joukkue oli rakennettu Ceskin varaan, mutta tuo kulmakivi petti – jo oikeastaan edellisellä kaudella, kun koti-ikävä korvaa motivaation, parastaan ei voi antaa. Joukkuetta on alettu uudelleen rakentaa ja kaikki voinevat myötää, että tuo rakennustyö alkaa vihdoin tuottaa tulosta. Kokoonpanossa on joitakin heikkouksia edelleen, mutta teoreettisesti, jos meidän paras miehistömme olisi yhtä aikaa kentällä, se ei kaipaisi tällä hetkellä ketään uutta aloituskokoonpanoon. Heikoin lenkki on vaihtomiehet ja erityisesti sellaiset hyökkääjät, joilla on jäätävä varmuus laittaa pallo pussin perälle, kun mahdollisuus tulee. Keskikentällä ja puolustuksessa on jopa selkeätä taistelua aloituspaikasta, joten paljon puhuttua rotaatiota voidaan harrastaa.
  Kritiikkiä voidaan harjoittaa ja pitääkin, mutta negatiivinen kritiikki minua kaivelee. Joskus olen miettinyt, onko meillä muka huono itsetunto kun meidän täytyy hakea omaa vahvuutta haukkumalla toisia joukkueita, tuomareita, suomalaista mediaa (ymmärrän ja usein näen sen oikeutettunakin), mutta So What!, olkaamme ylpeinä Arsenalin kannattajia. CL-karsinassa pudotimme joukkueen (eikä silloinen joukkue ollut vielä nykyisessä iskussa) Udinesen, joka käytänössä on Serie A:n kärjessä, sieniliikassa voitimme Dortmundin, joka on samalla tavalla Bundesliigan kärjessä, Cityä vastaan hallitsimme peliä kakkosmiehistöllä, vaikka vastustajalla oli lähes ykköskokoonpano! Meillä on tasoa ja taitoa, olkaamme ylpeitä tykkimiehiä ja -naisia!

  En tiedä itsestäni, katselenko puita väärii vai näenkö kokonaisen metsän, mutta siitä peli-ilosta, mikä joukkueessa selvästi alkaa näkyä, nautin sydämestäni!

  Maaritille: kun sinä tiedät ne Away Boyzien ohjelmat ja minä en feisbookkaa, otatko selville, missä ne ensi lauantaina hoilaavat!

 13. eno puhuu asiaa…tällä hetkellä peli on kuosissa,maalipaikkoja tulee joka matsissa ja paljon.Pikku hiljaa maaleja alkaa satelemaan, Evertonkin saa olla tyytyväinen jos häviää vain 2maalilla vkl.Tiistaina kakkosmiehistöllä mennään kuitenkin ensin pitämään hieman jalkapallokoulua Kreikanpojille.

 14. ”Kokoonpanossa on joitakin heikkouksia edelleen, mutta teoreettisesti, jos meidän paras miehistömme olisi yhtä aikaa kentällä, se ei kaipaisi tällä hetkellä ketään uutta aloituskokoonpanoon. ”

  Omasta mielestäni vasen pakki ei teoreettisestikaan ole hyvää tasoa ja jälkeen jää oikean puolen Sagnasta reilusti. Keskikenttää on vaikea arvostella, koska Jack on pelannut joskus kauan sitten parasta peliään, mahdollisesti nykymiehistö kaipaisi toisenlaista ankkuria kuin Song, mutta katsellaan nyt. Hyökkäyskolmikkoon alkaa olla tyytyväinen, varsinkin kun Walcott ja Gervinho pakosti parantavat edelleen jos pahoilta loukkaantumisilta välttyvät. Penkistä totta kai samaa mieltä.

 15. Santos kehittyy vasemmalla laidalla koko ajan.
  Valioliigaan totutteleminen kestää aikansa,
  kestihän se Koscielenyllakin.
  Ens kaudella meillä on jo vahva vasen pakkikin.
  Ei varmasti Sagnan luokkaa, mut kuka on sitä ?

 16. Ssntos on ollut erittäin positiivinen tapaus ja on periaatteessa wengeriläinen laitapakki, vaikka ”valmiina” meille saapuikin. Santos ei ole enää junnu ja on senkin takia sopeutunut Valjuun nopeasti. Osin sopeutunut pakon sanelemana kun ei vas laidalle ole muita ollut tatjolla. Taitava, rohkea, hyvä laukaus ja taitaapa olla jonkinlainen koppipelaajakin. Puolustussuuntaan jonkin verran puutteita sijoittumisessa ja välillä avaa peliä riskisyötöillä. Kokonaisuus kuitenkin reilusti plussalla. Ja hei, Arteta parantaa peli peliltä! Joukkueessamme on tällä hetkellä paljon hyvää. Sormet ristiin, että Jack palaa vuodenvaihteessa. Toisi kk-peliimme uuden ulottuvuuden ja särmän.

  Up the Gunners!

 17. Sesny on hieno mies! Santosin parhaat avut ovat selvästi hyökkäyssuuntaan, siksi häntä varmaan on peluutettu myös laiturina. Miehen parhaat esitykset ovat vasta edessäpäin.
  Kun saamme vielä Sagnan ja Jackin takaisin, sekä toivottavasti tammikuussa pari täsmähankintaa, ei meitä pysäytä valjussa mikään

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s