Vaikea uskoa minkään muuttuvan tammikuussa

Työreissu Ouluun sujui sen verran kosteissa merkeissä, että eiliselle kaavailemani päivitys jäi väliin. Muutenkin töissä pitää kiirettä, joten päivityksiä tulee silloin kun aikaa ja energiaa riittää.

Maanantain päivityksen jälkeen on tapahtunut paljon ja uutisia on tullut ja mennyt. Pahin uutinen on varmasti ollut Santosin vamman vakavuus. Brassi leikkaukseen ja vähintään kolme kuukautta taukoa, joka pahimmassa tapauksessa saattaa tarkoittaa tämän kauden pelien olevan ohi. Ehkä loppukaudesta muutama peli, mutta brassin varaan en laskisi enää suuria loppukauden osalta. Kiitos vain valmennusjohto täysin älyttömästä peluutuksesta merkityksettömässä pelissä.

Tilanne että joukkueessa ei ole ainuttakaan kunnossa olevaa laitapakkia on täysin kestämätön. Sagna taitaa olla ainut, jonka paluuseen ja kunnossa pysymiseen tällä kaudella on vielä toivoa. En tosin tiedä mikä on viimeisin arvio paluuajankohdasta, helmikuu?

Jenkinsonin vamma kuulosti todella pahalta ja pitkän tauon jälkeen voi olla, että paluu suoraan tärkeisiin peleihin on liian suuri harppaus. Mies oli pääsemässä hiljalleen mukaan Valioliigan tempoon, mutta loukkaantuminen tuli todella pahimpaan mahdolliseen aikaan. Oikealle tilanne on muutenkin ehkä hiukan parempi kuin vasemmalle, koska Koscielny on pätevä vaihtoehto Sagnan tuuraajaksi.

Vasemman pakin tilanne on taas todella heikoissa kantimissa. Joukkueen paras toppari joudutaan uhraamaan laitaan. Santosin paluusta ei ole varmuutta tälle kaudelle ja Gibbsin varaan kukaan täysjärkinen ei laske mitään. Hankinta olisi aivan ehdoton tammikuussa, mutta pahoin pelkään Wengerin olevan toista mieltä. Miquel on tietysti yksi mahdollisuus, mutta avauskokoonpano Arsenalin kokoisessa seurassa on täysin väärä paikka maksaa oppirahoja ja sitä kautta pisteitä. Kaikki tämä vieläpä väärällä tai ei ainakaan parhaalla pelipaikalla.

Tammikuun siirtoikkuna olisi managerille ja koko seurajohdolle paikka näyttää, että menneistä virheistä ja kausista on otettu opiksi. Hyökkääjä, laituri, pelintekijä ja vasenpakki sisään nopeasti siirtoikkunan auettua niin joukkue olisi aivan eri näköinen. Samalla ovenavauksella Almunian, Squillacin, Diabyn ja Chamakhin kaltaisia turhakkeita ulos. Valitettavasti en jaksa hetkeäkään uskoa moisen ihmeen tapahtumiseen, lottovoiton todennäköisyys omalle kohdalle on varmaan samaa luokkaa kuin yllä mainitun siirtokuvion tapahtuminen tammikuun aikana.

Todennäköisin kuvio on managerin jatkavan näitä joka siirtoikkunaan kuuluvia kommentteja, joiden mukaan rahaa on käytettävissä ja sitä käytetään jos oikea pelaaja löytyy. Oikean pelaajan pitäisi varmaan olla se alle 10 miljoonaa ja superlaatua, koska tuo tuntuu olevan managerin kipuraja siirrossa kuin siirrossa. Valitettavasti vain tuolla summalla ei enää nykymarkkinoilla saa sitä huippulaatua, jota muut suurseurat jatkuvasti ostavat.

Halvemmalla voi saada edelleen huippulöytöjä tyyliin Sagna ja Vermaelen, mutta näiden rinnalle sattuu myös liian usein Squillaceja. Pelaajan hinta ei takaa laatua, kuten esim. Liverpoolin pelaajapolitiikka on viime vuosina osoittanut. Väittäisin kuitenkin Wengerin pystyvän halutessaan hieman rohkeammalla rahankäytöllä hankkimaan todellista laatua seuraan. Jos se onnistuu usein pienelläkin budjetilla niin miksei se onnistuisi myös isommalla.

En tiedä miksi manageri ei halua tehdä yli 10 miljoonan hankintoja, mutta se on todellinen ongelma. Ehkä taustalla on miehen koulutus ja huoli seuran taloudesta, vaikka sen ei pitäisi olla ainakaan nykyisessä määrin managerin huolenaihe vaan muun seurajohdon. Ehkä pelkona on juuri edelliseen liittyen suuren rahan floppihankinnat. Näitä voi tietysti osua joukkoon, mutta todennäköisyys myös laatupelaajan saamiseksi yleensä kasvaa siirtosumman mukana. Muutenkin tuo riski on ainakin silloin tällöin vain yksinkertaisesti otettava jos seura haluaa palata terävimmälle huipulle ja taistella tulevaisuudessa pokaaleista vuosittain.

Tänään kuullaan varmasti tarkemmin sunnuntain kokoonpanosta Cityä vastaan. Helppoa kuitenkin veikata avauksen olevan täysin muuttumaton ellei mitään loukkaantumisia ole viikolla tapahtunut Colneyn harjoituskentällä. Vaihtoehdot varsinkin puolustukseen ja hyökkäykseen tämän kaltaiseen huippuotteluun ovat olemattomat loukkaantumisista ja vaihtopelaajien tason riittämättömyydestä johtuen.

Ennakkoa enemmän pelistä tiedossa huomenna tai viimeistään itse pelipäivänä sunnuntaina. Hyvää perjantaita ja alkavaa viikonloppua Suomigoonerit.

35 thoughts on “Vaikea uskoa minkään muuttuvan tammikuussa

 1. Huomenna tosiaan arvotaan tuleva vastustaja Arsulle mestareiden liigassa.

  Arvonta alkaa n. klo 13 ja tulee ainakin Eurosportilta, Nelonen Pro 1:ltä, ja UEFAn kotisivuilta.

  Arsenalin mahdolliset vastustajat ovat siis:

  Napoli (ITA)
  CSKA Moskova (RUS)
  Basel (SUI)
  Lyon (FRA)
  Leverkusen (GER)
  Zenit (RUS)
  AC Milan (ITA)

  Basel olisi tietysti paras vaihtoehto, lisäksi italialaiset olisi kiva välttää, samoin helmikuisen reissun venäjälle. Kliseisesti voidaan kuitenkin sanoa; kaikki on voitettavissa, mutta helppoja pelejä ei enää tässä kilpailussa ole.

 2. Jostain muistan kuulleeni että Venäjällä olis sarjat tauolla helmikuussa, jos noin on niin se ehkä tuo sen tietyn lisäedun että Venäjän joukkueista vois tulla ihan haluttavia vastustajia, eipä noissa muutenkaan juuri muuta pelättävää oo ku keli.

  Blogiviestiä ei jaksa juurikaan kommentoida kun se nyt oli kauniisti sanottuna ”hieman pessimistinen”, mut tohon tammikuussa tehtävään 4 ostokseen on pakko tarttua. Arsenal on viimeisestä 8 ottelusta kerännyt 22p ja nyt pitäis laittaa käytännössä koko pakka uusiksi? Eihän tää tän hetken joukkue ole todennäköisesti tarpeeksi vahva taistelemaan mestaruudesta. Toi 4 lisähankintaa ehkä jopa on juuri se oikea määrä mikä saisi joukkueen nostettua ihan huipputasolle, mut niitä hankintoi nyt ei vaan voi tehdä kerralla ja vieläpä keskellä kautta. 4 hankintaa tammikuussa ja Arsenal olis pahemmin sekasin kun City on pahimmillaan ollut ja ucl-paikalle voitas sanoa hyvästit. Imo oikee resepti olis tammikuussa hommata RVP:lle kirittäjä (joka optimitilanteessa pystyis pelaa wingerinäkin) ja sitten vähän loukkaantumistilanteesta riippuen laitapakki. Sen jälkeen olis ens kesänä pidemmän tauon aikana mahdollista hommata ne loput puuttuvat palaset (mieluusti ennen sitä siirtoikkunan viimeistä päivää) ja varmistella vuoden 2013 mestaruus pienellä talven siirtoikkunan hienosäädöllä 🙂

 3. Meillä on terveenä ollessaan melko hyvä pakkitilanne. Vasemmalle jatkuvasti parantava Santos ja tukena hontyilevä, mutta symppis Gibbs. Oikealla taas liigan paras Sagna ja varalla valtavia kehitysharppauksia ottava todellisen goonersydämen omaava Jenkinson. Olen sanonut aiemmin, että laitapakki pitäisi ostaa tammikuussa, mutta ehkä meidän tilanteessa vuokrapelaaja tälle paikalle olisi ideaali. Mistä niitä sitten löytää – ei kai mistään. Eipa taida tuolla vuokrafirmoissakaan olla.
  Lokakuussa Gibbsin loukkaantuessa Wenger arvioi poissaolon pituudeksi 4 viikkoa ja siihen kun ynnätään arsenal -lisä 50% ollaan kuudessa viikossa eli pojan pitäisi jo palata. Enpä vain ole paluu-uutisia kuullut, mutta kaipa se sieltä pian tulee pari peliä pelaamaan loukkaantuakseen taas. Saataisiin ainakin kierrätystä vähän ja toppareille huilia. Santosia ei vähään aikaan nähdäkään. Sagna leikattiin lokakuun alussa ja saikkua tuli virallisesti kolmisen kuukautta. Tämä tarkoittaisi paluuta tammikuussa, mutta en jaksa uskoa, että ennen helmikuuta miestä ainakaan pelikentällä nähdään. Jenkinson loukkasi selkänsä marraskuun lopulla ja silloin uumoiltiin kolmen viikon lepoa. Hyvä, jos tammikuussa palaa. Tuo selkävaiva voi olla todella pitkäkin. Jos kaikki menisi kuten elokuvissa (poislukien Fever Pitch), meillä olisi Gibbs ja Jenkinson rosterissa jouluna ja Sagna tammikuussa. Uskotteko tähän? En minäkään, mutta toivon hartaasti… Silloin ei tarvitsisi laitapakkiakaan hankkia ja olen satavarma, että Wenger venyttää mahdollista laitapakin hankintaa aivan viime tinkaan tammikuun loppuun nähdäkseen ketä on klesana ja ketä pelaa. Näin se menee.
  No RvP on jo nyt pelannut enemmän pelejä putkeen kuin meillä koskaan aiemmin urallaan. Kauanko putki jatkuu? Niin iso pelko on perseessä, että tähän olisi ihan pakko varautua. Chamakh on korttinsa näyttänyt ja niillä ei valitettavasti Valioliigassa pelata, vaikka kuinka haluaisinkin. Nykyisestä kokoonpanosta keskellä voisi (RvP:n loukkaantuessa) nähdä Arshavinin, Gervinhon, Walcottin tai Parkin. Jälkimmäisestä luodaan juttua toisen perään seuran virallisilla sivuilla. Mitä sillä halutaan pedata? Ei etelä-korealaista voi heittää kentälle, kun ei ole annettu oikeastaan ollenkaan totutella liigavauhtiin. Ei ole kyllä Arshavinistakaan kärkimieheksi – kymppipaikalla voisi mennä. Gervinho olisi mielenkiintoista nähdä siinä roolissa. Walcotthan pelasi ainakin junnuikäisenä kärjessä ja taisi Southamptonissakin joskus olla siinä roolissa. Kovasti heppu ainakin kärkeen haluaa. Minä haluan sinne jonkun ihan muun, jos Capt. Vantastic loukkaantuu. Gunner tarjosi Di Natalea. Nähtiin jo hepun meitä vastaan pelatessa, että siinä on vaarallinen mies, mutta on se jo vanha. En ihan äkkiä näe Arsenen hankkivan 34 -vuotiasta kärkipelaajaa. Paitsi Henryn… 😉
  Jänniä aikoja eletään. Tällä hetkellä kädet hikoaa jo sunnuntaita odotellessa. Pari kuukautta sitten olisin odottanut Manchesterin reissua pelonsekaisin tuntein ja lukinnut itseni kellariin (jos sellainen olisi) pelin ajaksi, mutta nyt -NYT tätä matsia lähdetään voittamaan!
  We are F*cking Arsenal!!!

 4. Sekoilin eilisillan kommentissa. Di Natale tietysti teki Udinesen tasoituksen juuri ennen taukoa vaikka väitin ettei kaveri eilen saanut verkkoa pullistelemaan. Itseasiassa Juha en tarjonnut di Natalea meille vaan jonkun vastaavan tyyppisen maaliahneen hyökkääjän, joka näkisi jokaisen tilanteen puolikkaankin hyvänä paikkana panna pallo pussiin. Di Natale ei on tosiaan jo ikäloppu hyökkääjä vaikka hyvä onkin ja eilisen matsin selostaja sanoi että di Natale oli luvannut jo vuosia sitten pelaavansa Udinesessa uransa loppuun. Juve oli kuulemma tehnyt todella ison tarjouksen, josta hyökkääjä oli kieltäytynyt. Sanojensa mittainen mies. Mutta tosiaan di Natale on pelannut vuosia vain keskinkertaisessa joukkueessa Udinesessa ja silti paukuttanut maaleja liukuhihnalta ja noussut tuollaisesta seurasta maajoukkueeseen asti. Ja johtaa tälläkin hetkellä Serie A:n maalintekijätilastoa. No, mitä tällä haen? Karrikoituna sitä, että meidän scoutit ympäri maailmaa pitäisi laittaa etsimään hyökkääjää, joka ei tunnista sanaa pass vaan voisi jopa antaa pojalleen etunimen Score. Robin on mun mielestä tällainen pelaaja ja kopio hänestä olisi paras kakkosmies aidolle Captain Vantasticille, mutta koska klooneja ei futiskentillä tunneta niin seuraavaksi paras verkonvenyttäjä pitäisi meille löytää. Tämä kaikki siksi että pelejä on paljon ja jopa Robin voi hyytyä talvikylmillä.

  Iltapäivällä sitten tosiaan arvotaan. Sanoisin että me ollaan suosikkeja tulee sitten vastaan kuka tahansa tarjokkaista. Ehkä Milania vastaan suosikin asema on vain niukka, mutta silti. Anssi tais jossain määrin vähätellä venäläisjoukkueita, mutta mä itse välttäisin ne mielelläni. Moskova ja helmikuun puoliväli saa jo ajatuksenakin ihon kananlihalle. Meidän pelurit ehkä AA:ta lukuunottamatta on tottuneet hieman lämpimämpiin olosuhteisiin ja oikeasti kylmä voi kangistaa sekä jalkojen että ajatuksen juoksun. Eikä Pietarikaan varsinainen paratiisi ole. Zenitin kannattajat on varsin kuumaa porukkaa ja siellä yleisö antaa kotijoukkueelle lisäbuustia varmasti. Suomigoonerilla tietysti herää miellyttäviä ajatuksia siitä että Arsenal tulisi ihan tuohon rajan pintaan. Allegro Helsingistä Pietariin kolmessa ja puolessa tunnissa. Houkuttelevaa.

  Jokainen mahdollinen vastustaja on vaarallinen. Sitä voi kysyä vaikka Munan kannattajilta. Antaa Rouva Fortunan tehdä tehtävänsä, mutta jos jotain sais toivoa näin joulun alla niin harras toivomus olisi että ensin pelattaisiin vieraskentällä. Maali tai pari vieraissa antais loistavat lähtökohdat kotipeliin ja toisaalta jos eka ottelu menis perseelleen ja tulis niukka tappio niin se olis vielä katastrofi sillä Grovella asiat yleensä menee meidän pillin mukaan ja hankalatkin tilanteet voidaan vielä kääntää.

 5. Pitäis varmaan oikolukea ennen postaamista. Ei-sana on välillä siellä missä sen ei pitäisi olla ja välillä se on jäänyt kokonaan pois. Yrittäkää ymmärtää 🙂

 6. Itse toivoisin Leverkusenia. Voisi olla potentiaalinen tv ottelu. Eikä mikään ylitsepääsemätön joukkue.

 7. Kiitos Juha !
  Pitäs kattella taas Fever Pitch.
  Muistas paremmin sitten taas ymmärtää
  pessimistiGoonereitakin 😉
  Ihana leffa se on.

  P.S.
  Olen edelleen mykistynyt
  runokilpailutuloksesta.
  Veskulle onnea !

 8. tässä vielä eilinen viesti, jos joku ei palaa vanhoihin:

  Runokilpailu on ratkennut!

  Voittajia on kaksi:
  Maaritin runo lämmitti otteellaan,
  Veskun runo omalla otteellaan hitaasti kiiruhtava.

  Jos lähtisin Maaritin kanssa, saattaisi tulla sanomista,
  joten Maaritin täytyy valita itsellensä kumppani.

  Veskun kanssa täytyy sitten katsoa,
  mitä menemme katsomaan yhdessä.

  Jos joku tällä varoituksella lähtee Tapaninpäiväotteluun, molemmat liput ovat käytettävissä. Perheen kanssa vietettävä joulu pitää minut tuon päivän kotosalla.

  Kiitokset kaikille osallistujille. Nokka kohti Manchesteria voittoa nappaamaan!

  *****
  Kuka tahansa tulee vastaan tänään arvonnan kautta, voitettava on. Pietarilaisissa hauskaa olisi, jos pääsisi taas katselemaan Spallettin ilmeitä (entinen Rooman valmentaja). Oma hauskuutensa tässä jalkapallossa on katsella valmentajien reaktioita, esimerkiksi Arsenen pullonheittoa. Erityisesti olen mieltynyt Arsenen tapaan pidellä vesipuolloa juoda vesipullosta (vai mitä siellä lieneekään!).

  Go moon Gunners!

 9. Gunner – harras toiveesi tulee mun käsittääkseni toteutumaan joka tapauksessa. Ainakin edellisinä vuosina lohkoykköset on pelanneet neljännesvälierien ensimmäisen osaottelun aina vieraskentällä.

 10. Gibbs on ilmoittanut tavoittelevansa paluuta tapaninpäivän kierrokselle. Uutenavuotena sitten jo saikulle.

 11. Kohta alkaa arvonta. Uskon (ja osittain toivon), että tulisi vaan ihan kova vastustaja. Enemmän nolottaa, jos sössitään helppoja vastaan. Yleensä tuntuu vielä, että pärjätään paremmin kovempia vastustajia vastaan (pl. Barca!).

  Italialaiset vastustajat tuntuvat sopineet hyvin, niin niistä jompikumpi olisi ok.

  Zenit vois kyllä olla kiva, vois harkita jopa paikan päälle menemistä. Stadista nopea junayhteys tai sitten lautta.

 12. Arpaonni.. jepjep. No kaikki pitää voittaa ja Milan on täysin voitettavissa. Itseasiassa pidin Napolia haastavampana.

 13. Perkele soikoon, että se ylivoimaisesti pahin tulee sitten vastaan! Noh, luulis ainakin näkyvän TV:stä! Eipä menny chelskilläkään putkeen! Milan on kyllä täysin voitettavissa.

 14. Zlatanin nollaamisesta on kokemusta. Eiköhän Milan kaadu, jos ei aivan tolkuttomasti loukkaantumisia tule. Ensi kierroksella varmaan sitten arvotaan jompikumpi Espanjan jäteistä.

 15. Milan on hoidettu ennenkin ja italialaisseurat jostain syystä muutenkin ovat sopineet meille: Juve, Milan, Roma, Udinese…

 16. Kaikki pitää voittaa, mutta silti tää on niin perus Arsenalia… Tärkeimmät pelaajat loukkaantuu pitkäksi aikaa, joukkue tekee selvästi enemmän omia maaleja kuin kukaan muu ja arvonnoista tulee vastaan kaikista pahin joukkue….. JEP JEP.

 17. Vaikka Milan ehkä viime vuonna jossain määrin keskittyi scudettoon, niin toki kaikki muistavat miten helposti Spursin pikajuoksijat upottivat Milanin. Spursin oma surkea alakerta on sitten oma juttunsa, mutta kun Arsenalilla on Gervinho ja Walcott rynnimässä, ihme on jos ei verkot heilu. Avausmatsissa pitää vain onnistua puolustuspelissä, ettei tule liikaa kirittävää kotimatsiin. Arsenal voi hyvin voittaakin Italiassa, kuten viime kerralla.

  Tässä on kyllä tärkeää, ettei näihin matseihin joudu menemään Arshavinin neppailujen kanssa, ”aivoton” Walcott on rautaa.

 18. OK SUURI PELI MILAN.ITALIALAISET SOPIVAT MEILLE HYVIN,statistiikka todistaa sen ,se ei valehtele.Me olemme voittaneet ihan lähistoriassa koko Italiasen kirjon,mun ei tarvitse edes
  tarkistaa,koska muistan matsit.Hakattu alkaen just ennen Wengeriä 1994-95 Cup Winners Cupissa,Parma,Sampdoria Torino,Wengerin aikana Milan,Roma,Inter kaikki vieraissa,Juve,
  Lazioja nyt tuoreeltaan Udinese.Paras voitto ehdottomasti Milan San Sirolla keväällä 2008
  pudotuspelissä 2-0.Walcott ja Sagna muistavat pelin hyvin.Matsin jälkeen kotikatsomo antoi
  vieraille STANDING OVATION.Milan edustajat kertoivat hämmästyneille Arsenal pelaajille,että
  koskaan ennen ei vierasjoukkueelle ole tätä suotu.Pelasitte niin hyvin.Inter 1-5 v.2003 sama

 19. kyllä mun mielestä napoli ois ollu pahempi ja sheski sai sen ja me milanin! ja eiköhän JACK oo jo syöttelemässä milania nurin ja sagnakin jo juoksee laitaa nuoruuden innolla =)

  COME ON GUNNERS!! WE ARE ARSENAL!!

 20. Onneksi olkoon Maaritille ja Veskulle runokisan voitosta! Tappion karvas marja maistuu ja keljuttaa, mutta kunnia sinne minne se kuuluu. Onneksi olkoon!

  AC milan sieniliigassa. samantien palautui fabregasin maali San Sirolla mieleen. hieno voitto silloin. Ihan voitettavissa oleva porukka, kuten myös Man City sunnuntaina. Itseasiassa todella luottavaisin mielin.. kattonu muutaman noita city pelejä tällä kaudella ja tuon chelski pelin. Aika yliarvostettu porukka minun mielestä. varsinkin kompany, lescott, barry, ja yaya.

  ei ollu kyllä häävi tuo chelseakaan vaikka voiton ottivat.

 21. Kun 16 sakissa ollaan niin vastuksen on mielestäni oltava heti prkleen kova, että pääsee heti ”tunnelmaan”!
  Kontrasti olisi aivan liian suuri, jos noppa olisi ”suosinut” ja saatu joku löysä vastaan, oltaisiin menty ikäänkuin puolivaloilla 8 sakkiin ja siellä ei niitä löysiä enää ole vaan pelit on niitä maailman kovimpia.
  Nyt kunnon rytinät milanin kans niin sieltä saa sitten tulla vastaan kuka vaan.

 22. Milan kaatuu.Kieltämättä ei se ollut se helpoin.Mut meidän squad saa onneks tohon peliin jo back,Ukkoja kehiin.Parit laita pakit lainalle ja AA liekkeihin ku väistämättä saa peliaikaa.Sieltä lähtee..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s