Pistekin olisi jotain

En välttämättä olisi tyytyväinen pisteeseen, mutta jos sitä ennakkoon tarjottaisiin niin kai se olisi tyhmää kieltäytyä. Chelsean yllätysvasuri tarkoittaa, että Länsi-Lontoon naapurimme eivät saa ainakaan pistettä enempää etumatkaa tällä kierroksella oli tulos mikä tahansa. Tottenham ja Liverpool ovat sitten tietenkin aivan toinen asia ja ainakin loskanvalkoiset voittavat oman ottelunsa lähes varmasti Sunderlandia vastaan.

Mielenkiintoista on nähdä Mancinin valinnat avauskokoonpanon osalta tänään. Onko tippuminen Mestareiden liigasta ja tappio Chelskille tuonut puolustavamman pelityylin takaisin vai jatkaako joukkue kahdella kärjellä ja hyökkäävillä laitureilla. Jotenkin toivoisin Cityn jatkavan hyökkäävällä tyylillä, koska se sopii yleensä meille hyvin. Harvoin jäämme hyökkäävässä pelityylissä kakkoseksi. Sen sijaan jos kotijoukkueen keskikenttä koostuu kolmikosta Yaya Toure, Barry ja De Jong niin meidän hyökkääminen voi mennä melkoiseksi sivuttaissiirtelyksi. Samoin Cityllä on pelottavan hyviä vastaiskupelaajia mm. Silvan, Agueron ja Balotellin muodossa.

Cityn kokoonpanossa saattaa olla muutama paikka mihin valitaan pelaaja pelitavan mukaan, mutta meidän osalta avauskokoonpanoon ei tule ainuttakaan muutosta viime viikosta jos kaikki vain ovat pelikuntoisia. Vermaelen voisi olla jonkin asteinen kysymysmerkki saatuaan iskun päähänsä ja tultuaan vaihtoon Evertonia vastaan. Mitään ei kuitenkaan ole kuulunut siihen malliin, että mies olisi sivussa joten kai belgialainen on täydessä iskussa.

Entisistä pelaajistamme Clichy on tänään pelikiellossa, mikä on vähän harmi koska pidän Zabaletaa parempana puolustajana. Joku Clichyn perinteinen koomaus olisi ollut vähintään kohtuullista osua juuri tänään, sillä niin monta vastaavaa jouduimme kokemaan. Kolo Toure on varmaankin penkillä, mutta tuskin tulee saamaan minuutteja ilman loukkaantumisia. Muutenkin miehen taso on ollut laskusuunnassa jo pitempään eikä vähiten dopingsotkun takia.

Viimeisin Grovelta Manchesterin sinisiin siirtynyt pelaaja eli tietenkin Nasri on juuri osastoa kysymysmerkki. Mies voi olla avauksessa, mutta yhtä hyvin penkillä. Jotenkin ehkä haluaisin entisen Marseillen miehen aloittavan penkillä, koska entisillä pelaajilla on paha tapa onnistua juuri näissä peleissä. Lataus Nasrilla on varmasti huipussaan jos pääsee kentälle. No aivan turha keskittyä liikaa Nasriin, koska kotijoukkueen paidasta löytyy mm. Silva, joka on ollut hurjassa iskussa tällä kaudella. Song ja Arteta saavat todella olla hereillä, jotta Silva ei pääse tekemään tuhojaan meidän puolustuksen ja keskikentän välissä.

Toivottavasti kotijoukkue jatkaa hyökkäävää pelityyliään eikä palaa vastaiskupeliin. Liian usein olemme saaneet nähdä kuinka pelottavan hyvin tuo keskikentän tukkiminen ja vastaiskupeli on toiminut meitä vastaan näissä huippupeleissä. ManU varsinkin on ollut mestari tämän taktiikan käytössä, mutta myös tämän illan isännät ovat onnistuneet kyseisellä taktiikalla meidät kaatamaan viimeisten vuosien aikana.

Tänään jos Nasri ja Balotelli ovat avauksessa niin toivoisi valmennukselta ja pelaajilta löytyvän sen verran pelisilmää, että noita kahta hiukan provosoitaisiin. Varsinkin Balotellin kuppi menee nurin todella helposti ja olisihan se huomattavasti mukavampi pelata miehen ylivoimalla. Ei tietenkään mitään ylilyöntejä, mutta pientä hiillostusta heti alusta asti ja olisi mukava seurata kestääkö edellä mainitun kaksikon pää koko peliä.

Järjellä ajateltuna pisteeseenkin pitäisi olla tyytyväinen, mutta jotenkin kolme pistettä tuntuu mahdolliselta tänään. Saa nähdä osuuko kumpikaan kohdalleen vai jääkö todellisuudessa vain luu kouraan sarjakärjen kotiluolassa.

COME ON YOU GUNNERS!!!

117 thoughts on “Pistekin olisi jotain

 1. on the transfer window…
  We hope to have Wilshere and Diaby back so in midfield we have the numbers required. But at the moment we are short at the back and if Gervinho and Chamakh go to the Africa Cup of Nations we are short up front more than midfield.

 2. Kylläpäs Urheiluruudun kooste pelistä aiheutti aggressiivisuutta kaikessa City-painoituksessaan..

 3. Mun tähdet ja miinukset menee näin:

  +++ Szezsny
  ++ Vermaelen
  + Gervinho
  Ja erityisplussa taisteluhengelle! Sitä ei joka pelissä olla nähty. Plussia olisin mieluusti muillekin, etenkin Koscielnylle, mutta ne nyt loppuivat kesken.

  — Walcott
  — Arshavin
  – ei muita

  En antanut miinusta edes Dowdille. Ei se tätä peliä ratkaissut. Se oli sellainen 50/50 tilanne ja harvoinpa noista pilkkuja annetaan. Muuten vihelsi mun mielestä suht hyvin. Joku täällä kehaisi, että City otti ansaitun voiton. Siitä olen kyllä jyrkästi eri mieltä. Muutamaan otteeseen Szezsny otti paraatikopin, mutta niin teki Hartikin toisessa päässä. Ennen cityn maalia oltiin ehkä enemmän paineen alla, mutta maalin jälkeen yli puoli tuntia se oli ”all Arsenal” ja tasuri oltaisiin vähintäänkin ansaittu. Jos oltais voitu pelata normitakalinjalla Sagnan ja Santosin kanssa, jos olis ollut edes Gibbs ja Jenkinson, peli olis ollut jotain ihan muuta. Kos ja Verma olis hoitanut keskustan ja laitoihin olisi voinut enempi luottaa.
  Tammikuussa taitaa olla kohta pakko-oston paikka. Jos penkiltä haetaan tulivoimaa ja ainoa vaihtoehto on Chamakh… ollaan aika syvällä sillä osastolla. Walcott oli tänään ihan paska ja Arshavinista ei ollut mitään apuja.
  Ja kohta loppuu topparitkin.

  Mutta peli oli hyvä.

 4. käsi pitää olla kropassa kiinni niin ei oo pilkku! mutta jos levitelee käsiä ja tekee itestään maalivahin niin onhan se sillon pilkku! =)

  mutta näitä tulee ei voi mitään

 5. JariK turhaan sä mulle raivoat, samalla puolella tässä ollaan.

  Mun käsittääkseni sääntö menee näin, pilkku vihelletään jos a) käsi liikkuu palloa kohti b) käsi ei ole normaalissa peliasennossa tai c) pelaajalla on tarpeeksi aikaa reagoida vetämällä käsi pois pallon edestä. a tai b-kohta ei omasta mielestäni toteutunut, käsi taisi kokoajan lepää about paikallaan siinä lanteen vieressä, sitä normaalimpaa peliasentoa tuskin on. c on sitten ainoa kohta jossa on tulkinnanvaraa. Keskitys tosiaan lähti 30m päästä joten siihen nyt varmasti oli tarpeeksi aikaa reagoida, ratkasevaa onkin että muuttiko pallo suuntaa edessä olevasta kasasta, jos muutti niin on ihan ymmärrettävä tulkinta että puolustajalla ei vaan ollut aikaa reagoida tilanteeseen. Jos toi tilanne toistuis vaikka 100 kertaa niin veikkaisin että valioliigan nykyisten sääntötulkintojen mukaan siitä vihellettäisiin noin 50 pilkkua (ja Dowd pysyis keskiarvossa viheltämättä 50 pilkkua Arsenalia vastaan ja 0 pilkkua Arsenalille). En kuitenkaan oo tuomari, tää on vaan se kuva minkä oon nykyisestä käsisäännöstä saanut, joku paremmin asian osaava vois ehkä kertoa miten sääntö oikeesti menee.

 6. En minäkään Dowdista pidä, mutta täytyy myös sanoa se, että eipä olisi ollut suuri vääryys passittaa Songia katsomoon. Poika oli onnekas saadessaan pelata loppuun saakka.

 7. Olen sitä mieltä tiukasti, vaikken Citystä nousukkaana yhtään pidäkään, että kontrolli piti heillä aika hyvin, Loivat selvästi enemmän maalipakkoja (hyviä) ja ansaitsivat voiton. Eivät paljon parempia, mutta muistutti helvetin paljon mennävuosien Arsenalin ja Manun matseja sillä erotuksella, että City (Arsenal) loi oikeasti loistopaikkoja muutaman ja altavastaaja ansaitsi hävitä. Toki tasuri olisi ollut hyvä, jos van Persie olisi pistänyt sisään.

  Tässä van Persien ennätysjahtikin vähän hyytyy, toivottavasti kuitenkin syntyy,

  Helvetin vaikeaa sheikkejä vastaan tulee olemaan, Ei ne ensi kaudella ainakaan heikompia ole. Ehkä Mourinhokin puikoissa.

 8. Ei voi olla kovin vihainen,koska peli oli todella hyvätasoinen ja sheikit parhaimmillaan.Onneksi Verma osaa laukoa,tasuri lähellä.Kaiholla muistelee laitureita Pires+
  Ljungberg,jotka osasivat muutakin kuin juosta,eli ampua tärkeitä maaleja.EI ollut kaikki
  Henryn harteilla,kuten nyt Persien.Aivan oikein,hävisimme laitapakkien puutteessa,kaverit
  jotka voittavat 50/50 tilanteen vaikka liukutaklauksella!!!Mestaruusjuna karkasi,mutta perkele olen todella huolissani tosta Spursin 5 pojo johdosta ja rästipelistä.Osasivat järke-
  västi hoitaa itsensä ulos Euroopastakin.Villa peli ilman Artetaa ja Songia?Hoidetaan hyvä joulu ,koska pukki ei pisteitä tuo.

 9. Missä ovat Artetan puolustajat? Kausi parin matsin päässä puolivälissä ja mies on kunnostautunut lähinnä syöttölinjojen katkaisijana ja rupusakkeja vastaan loistamisessa.

  Odotin ja toivoin parempaa, olen saanut pettyä. Tämä on näiden viime siirtoikkunan minuuttien hätäostosten varjopuoli, osa on melkoista roskaa.

 10. Viime vuosien ns. tärkeät matsit toistavat itseään: pelaamme suht hyvin, on tiukkaa vääntöä – ja lopputulos on masentava. Lätkäleijonat pääsivät viime keväänä eroon vastaavasta kierteestä, toivottavasti arsenalilta siihen ei mene 16:tta vuotta.

 11. woukan tavoin olen odottanut Artetalta enemmän, mutta miehellä on meill eri rooli kuin mitä oli Evertonissa. Siinä roolissa meill pelaa Ramsey ja Arteta häärii enämpi Songin kamuna. Arvaan, että joku kommentoi, että syöttöjä on monenlaisia, mutta Artetalla on liigassa eniten syöttöjä per matsi (n. 80) ja se on paljon se.

 12. Minä ainakin puolustin Artetan tämän päivän esitystä jo aiemmin. Ihan kelpo taistelua. Ei kai kukaan tosissaan odottanut, että Arteta on uusi Fabregas?

  Mielestäni Arteta on ollut puolustussuuntaan ja fyysisessä pelissä jopa odotettua parempi, vaikka vapauttavia syöttöjä ja vaparimaaleja onkin jäänyt kaipaamaan. Arteta on kuitenkin ihan OK pelimies ja tämän päivän tappiosta häntä on ihan turhaa syyttää. Erityisesti, kun esim. Walcott oli ihan yössä eivätkä Gervinho ja RvP varsinaisesti loistaneet.

  Niitä vapauttavia syöttöjä odottaisi enemmänkin Ramseylta, joka oli tässä pelissä selvästi vielä liian isoissa saappaissa. Siinä, missä Rambo yritti kantapääkikkoja, Arteta meni tilanteisiin ja taisteli loppuun asti.

  Selväähän se on, että joukkueessa on Fabregasin kokoinen aukko, mutta se ei ole Artetan syy. Kun kerran siirrot jätettiin viime tippaan, niin parempaa ratkaisua tuskin olisi ollut enää tehtävissä.

  Enemmänkin Mertesacker on pelannut odotettua huonommin, mutta hänelle valioliigafutis onkin vielä vierasta ja parempaa toivottavasti on tulossa. Jos laitapakit olisivat ehjinä, hienosti pelannut Koscielny varmastikin työntäisi Merten penkille.

  Mielenkiintoista nähdä, kuka on penkillä siinä vaiheessa kun Wilshere palaa. Siis Arteta vai Ramsey.

 13. Ei minullakaan mitään Artetaa vastaan, päinvastoin ilman häntä olisimme keskikentällä
  pulassa.Elämä Evertonissa oli niin paljon helpompaa,kun sijat 6-8 riittivät ja ei ollut pai-
  neita .Nämä syöttöprosentti-tilastot ovat kyllä aika harhaanjohtavia tai peräti hassuja.
  Muistan kun Arsenal Finland-sivuilla joskus 4 vuotta sitten joku taitavasti kommentoi,mei-
  dän brassi Denilsonin syöttöjä.Taisi olla kaudesta toiseen huippua määrältään,Mutta KUKAAN
  EI MUISTANUT,kuinka moni niistä sadoista syötöistä oli joukkuetta eteenpäin vievä tai
  järkevä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s