Henry on palannut

Vihdoin se on virallista, legenda palaa seuraan noin kahden kuukauden mittaisella lainasopimuksella. Lainasopimus on allekirjoitettu ja Henry on mukana jo maanantaina Leedsiä vastaan FA Cupin ottelussa. Tiedossa todella hieno ja unohtumaton tapahtuma maanantai-iltana. Toivottavasti mies on heti avauksessa ja saa näin ollen pelituntumaa hiukan tulevia liigapelejä varten. Kolme kuukautta ilman pelejä ja pari vuotta Jenkeissä melko heikkotasoisessa sarjassa tarkoittaa sitä, että muutama peli voi mennä totuttelussa pelitempoon.

Mitään ihmeiden tekijää ei varmasti kannata Henrysta enää odottaa, mutta silti mies on varmasti parempi vaihtoehto hyökkäykseen kuin Chamakh, Arshavin, Park tai Walcott. Saa nähdä missä roolissa Wenger aikoo miestä peluuttaa, koska periaatteessa kaikki neljä ylintä paikkaa ovat mahdollisia. Varmaan tilanteen mukaan, mutta jopa piilokärjen paikkaa saattaisi sopia nykyään todella hyvin Henrylle. Nopeutta ei ole enää entiseen malliin, mutta pelisilmä ja oikea aikaisuus on varmasti tallella. Ja vaikka nopeus ei enää entisensä ole niin en siitä huolimatta usko miehen hitaimpia pelaajia sarjassa olevan.

Melkein tekisi mieli laittaa paita tilaukseen legendan nimellä, mutta en sitä kuitenkaan tee. Boikotti paita ja kaikkia muitakin ostoksia kohtaan pitää edelleen. Niin kauan kun Wengerillä ja ketunmetsästäjillä ei ole todellista kunnianhimoa panostaa joukkueeseen ja voittamiseen kaikkia käytettävissä olevia resursseja niin fanituotteet jäävät myymälään. Ainoastaan ylihintainen lippu tai liput on ostettava, kun on joka vuotisen Groven vierailun aika.

Monen päivityksen ajan on pitänyt mainita Artetan korttitilanne ja korttitilanne yleisestikin. Säännöt ovat ilmeisesti muuttuneet täksi kaudeksi ja tämä tarkoittaa sitä, että jos viidennen varoituksen saa vuodenvaihteen jälkeen niin pelikieltoa ei ole tulossa. Ennen tuo raja taisi olla helmikuun loppu. Tässä siis ehkä selitys miksi Arteta ei ottanut lappua Fulhamia vastaan. Toki managerin ajatusmaailmaan eivät nämä järkevät korttitilin täyteen ottamiset ole ennekään juuri kuuluneet. Käsittämätöntä tällä tasolla, mutta tuo Artetan tilanne oli nyt ainakin selvä uusien sääntöjen myötä. Samoin korteista puhuttaessa Vermaelenille väärin tuomittu keltainen kortti on vaihdettu Koscielnylle. Itse olin siinä luulossa, että tuota ei voi vaihtaa toiselle pelaajalle vaan se ainoastaan mitätöidään. Olin näemmä väärässä ja Koscielny on yhden lapun lähempänä pelikieltoa.

Loukkaantumistilanteesta saimme myös kuulla eilen hiukan lisää. Vermaelenilla on mahdollisuus olla kunnossa 22.1 pelattavassa ManU pelissä. Toivottavasti näin, sillä siinä pelissä todella tarvitaan kaikki mahdollinen apu, jotta pistekään jäisi Grovelle. Wilsheren, Sagnan, Gibbsin ja Jenkinsonin tilanne taas ei näytä yhtä hyvältä. Kaksi ensin mainittua ovat kai aikataulussa, mutta paluu tapahtuu vasta viikkojen päästä. Sama Gibbsin kohdalla, mutta se nyt on aika sama koska mies loukkaantuu kuitenkin heti uudestaan. Pahin tilanne oli kuitenkin Jenkinsonin kohdalla, koska paluuajankohdasta ei näytä kenelläkään seurassa olevan mitään tietoa. Ei ensimmäinen tällainen tapaus ja tuskin viimeinenkään.

Monien mielestä pelkkä lainasopimus laitapakin tontille riittää. Itse olen toista mieltä, koska Gibbs ei yksinkertaisesti pysy yhtään kasassa ja Vermaelenia ei pitäisi peluuttaa kuin hätätilanteessa laitapakkina. Samoin Jenkinsonin tason riittävyys on vielä suuri kysymysmerkki, joten molemmille laidoille voisi aivan hyvin hankkia uuden miehen. Oikealle lähinnä joku kokenut kaveri tuuramaan Sagnaa ja vasemmalle taas voisi hankkia ihan kunnollisen kilpailijan Santosille, jonka tason riittävyyttä ei ole vielä kunnolla testattu Englannin kentillä kiitos managerin typerääkin typerämmän peluutuksen.

Siirroista manageri puheli tuttua liirum laarumia eli hiljaista siirtorintamalla koko Euroopassa yleisen heikon rahatilanteen takia. Varmaan pitää paikkansa suurimmalta osin, mutta eikö nyt juuri olisi meidän aika käyttää tämä hyödyksi. Suurin osa seuroista on talousvaikeuksissa, mutta me olemme säästäneet sukanvarteen jo pitkän aikaa enemmän kuin olisi ollut järkevää tai tarpeellista. Nyt vain kukkaron nyörejä hiukan enemmän auki ja muutamia laatupelaajia sisään. Näin sen maalaisjärjellä voisi ajatella menevän, mutta varmaankin managerilla ja ketunmetsästäjillä on rahoille parempaa käyttöä. Ehkä muutama uusi rakennusprojekti tai jotain muuta kivaa.

Pahoin pelkään tämänkin siirtoikkunan noudattavan tuttua kaavaa eli paljon puhetta, mutta hyvin vähän tekoja. Tuskin menee pahasti metsään jos veikkaa Henryn lainasiirron jäävän ainoaksi hankinnaksi.

Samoin kuin tuo Artetan korttitilanne oli unohtunut ottaa esille niin olin unohtanut Goonermindin maanantaisen kommentin mainitsemisen. Paljon loistavia kommentteja tulee joka päivä, mutta maanantaina kaiken pettymyksen ja epätoivon keskellä repesin täysin Goonermindin päivän viimeiselle kommentille ja varsinkin kettupokaalin kohdalle. Ei ollut ensimmäinen ja toivottavasti ei myöskään viimeinen kerta Goonermindin kohdalla, kun saamme lukea vastaavan tyylisen kommentin. Toki aihe ei ole mitenkään piristävä, mutta kommentti oli sitäkin parempi.

Huomiseen tai mahdollisesti maanantaihin, riippuu paljolti minkälainen on huominen ilta ja kuinka pitkäksi se venähtää.

50 thoughts on “Henry on palannut

 1. Went down the Lane the other night,
  To tell the yid scum
  We got the new Ian Wright, they said to me,
  How can that be
  I said to them,
  We got Thierry Henry!! Thierry Henry!! Thierry Henry!! Thierry Henry!! Thierry Henry!! …..

  Onkohan uudet chäntit jo viritelty kuntoon päämajassa?. Niin tai näin, Leeds peli menee sykkeen nostattajana viime toukokuun lätkän mm-finaalin tasolle henk. kohtasesti.

  You can take the boy out of the north bank but you can’t take the north bank out of the boy 🙂 LETS GO ARSENAL!!

 2. Tänään jos ei ole parempaa tekemistä klo 17 ja nelonen pro näkyy niin kannattaa vilkaista kun Fleetwood Town kohtaa kotonaan blackpoolin fa-cupissa.
  Kotijoukkueen peliasuhan on kaunis punainen paita valkoisilla hihoilla ja valkeilla housuilla. Ja kotikentän nimi on Highbury Stadium 😉

 3. Toi F’wood vs B’pool on tietääkseni vielä jonkinasteinen paikallisderby jota alueella on ainakin Fleetwoodin fanien puolella odotettu. Mielenkiintoinen cup-vääntö josta ei varmasti puutu tunnetta.

 4. Mielenkiintoinen peli varmasti. Juuri sain luettua Jimmy Armfieldin, Blackpoolin seuraikoni ja Englannin maajoukkueen kapteeni, elämäkerran. Hyvää luettavaa vaikka Lancashiren jalkapallo olisikin kirosana.

  Sitten itse asiaan. Vähitellen omat pettymykset Wolves pelistä alkavat olla historiaa. Paikalliset olivat todella vihaisia, kuten olin itsekin. Suuri pettymys ja se lienee sanomattakin selvää. Joukkueen tilanne on nyt mielenkiintoinen. Meillä on kovan luokan pelimiehiä, jopa kaksi maailman parasta omilla paikoillaan, RvP ja Sagna. Nyt joukkueeseen huudetaan paljon vahvistuksia ja to be honest, kaikkea huutelua en voi ymmärtää. Avaanpa hieman omia ajatuksiani tämän tiimoilta. Ensin kakkosmaalivahti, jonka perään huutelu on kaikkein käsittämättömintä. Miksi ihmeessä me tarvitsemme kovan luokan kakkosmaalivahdin? Onko sellaisia edes olemassa? Jos pelaaja on tarpeeksi hyvä niin silloin hän on ykkösmaalivahti. Hyvä pelaaja ja tyytyväisyys penkkipaikkaan harvoin kulkee käsi kädessä. Meillä on huippuvahtien takana aina ollut tällaisia Almunian ja Poomin tasoisia pelureita eikä niistä ole ennenkään valitettu. Kakkosvahtia tarvitaan kauden aikana 4-5 pelissä, joten Almunia

 5. Mielenkiintoinen peli varmasti. Juuri sain luettua Jimmy Armfieldin, Blackpoolin seuraikoni ja Englannin maajoukkueen kapteeni, elämäkerran. Hyvää luettavaa vaikka Lancashiren jalkapallo olisikin kirosana.

  Sitten itse asiaan. Vähitellen omat pettymykset Wolves pelistä alkavat olla historiaa. Paikalliset olivat todella vihaisia, kuten olin itsekin. Suuri pettymys ja se lienee sanomattakin selvää. Joukkueen tilanne on nyt mielenkiintoinen. Meillä on kovan luokan pelimiehiä, jopa kaksi maailman parasta omilla paikoillaan, RvP ja Sagna. Nyt joukkueeseen huudetaan paljon vahvistuksia ja to be honest, kaikkea huutelua en voi ymmärtää. Avaanpa hieman omia ajatuksiani tämän tiimoilta. Ensin kakkosmaalivahti, jonka perään huutelu on kaikkein käsittämättömintä. Miksi ihmeessä me tarvitsemme kovan luokan kakkosmaalivahdin? Onko sellaisia edes olemassa? Jos pelaaja on tarpeeksi hyvä niin silloin hän on ykkösmaalivahti. Hyvä pelaaja ja tyytyväisyys penkkipaikkaan harvoin kulkee käsi kädessä. Meillä on huippuvahtien takana aina ollut tällaisia Almunian ja Poomin tasoisia pelureita eikä niistä ole ennenkään valitettu. Kakkosvahtia tarvitaan kauden aikana 4-5 pelissä, joten Almunia tai Fabianski kelpaa hienosti. Tulevaisuudessa näyttää siltä, että Mannonesta tulee tuo kakkonen. Summa summarum: hyviä kakkosvahteja ei ole olemassa ja todella kovaa vahtia(luokkaa Stekelenburg) ei kannata ostaa penkille.

  Hyökkäys. RvP on tällä hetkellä maailman paras hyökkääjä. Ainoa joka pääsee edes samaan vertailuun on Bayernin super-Mario. Kuinka paljon huippuhyökkääjää kiinnostaa tulla istumaan penkille? Hyviä kakkoshyökkääjiä varmasti löytyy, mutta en ehkä Podolskia laskisi tähän kastiin. Hän todennäköisesti haluaa varman ykköspaikan. Me tarvitsemme hyökkääjän Kuninkaan lisäksi, mutta kuka se voisi olla, sitä en tiedä. Ehkä joku Ranskasta? Gervinholle jäi paljon parannettavaa keväälle ja Theolle pitää näyttää ettei avauspaikka ole automaatio.

  Laitapakki. Minä en ole ihan Villen linjoilla tässä pakkiasiassa. Ostaminen on ok, mutta sitten osto pitäisi tehdä vasemmalle ja olla tasoa Verthogen. Samalla signaali että joko Brassi tai Gibbs myydään eteenpäin. Oikealla Sagna ja ainakin minut peruspelillään puolelleen voittanut Calle. Uskon että miehessä on paljon potentiaalia. Keskuspuoluolustus on kunnossa, kunhan toppareita ei tarvitse peluuttaa laidalla.

  Yhteenvetona me tarvitsemme vielä yhden tai kaksi pelaajaa. Mä olen ollut tyytyväinen näihin Wengerin Ranskan hakuihin vaikka Gervinho ei ole vielä kaikkia odotuksia täyttänytkään. Sagna, Kos ja Verma ovat huikeita osoituksia siitä, että super qualityä

 6. ostettaessa ei todellakaan tarvitse käyttää neljääkymmentä miljoonaa. Vai kumpi on ollut enemmän value for money Verma vai Carroll? Ok, vertaus on huono mutta ymmärtänette pointin.

  Nyt pieni huilaus paasaukseen ja ehkä alkuviikosta lisää.

 7. Mitäs mieltä Hessu olet sellaisista Ranskan hauista kuin Squillaci, Silvestre ja marokkolainen, mutta ranskalaiseksi luettava Chamakh? Ei ne kaikki ranskalaiset ole olleet ihan täysosumahankintoja.

  RvP on tehnyt about puolet joukkueen maaleista ja siitä toisestakin puolesta on jokunen mennyt jopa puolustajille. Kyllä maalintekon kykenevän hyökkääjän hankinta on enemmän kuin perustelua. Arshavinin ja Chamakhin yö on kestänyt jo niin kauan että molempien kohdalla alkaa olla parasta ennen-päivämäärä ohitettu. Varsinkin AA:n kohdalla nyt pitää myydä kun soppari lähenee loppuaan.

  Tuosta kakkosmaalivahtiasiasta olen aika pitkälle samaa mieltä. Ihmetyttää vain se, että ykkösvaihtoehto kakkosveskariksi on ailahteleva Fabianski. Almunija on jo kehäraakki, mutta Mannonelle toivois todellista mahdollisuutta eikä aina vain lainapestejä. Ihmeellistä että meillä on kolme nuorta maalivahtia mukana seurassa. Yksi pelaa kerrallaan ja kakkosveskakin aika vähän. Sille kolmoselle, joka valitettavasti on Mannone, ei jää minuutteja juuri ollenkaan Arsenal-paidassa.

 8. Jos mää osaisin,
  niin oisin kirjottanu tolleen ku Hessu.
  Erittäin hyviä pointteja ja hyvää paasausta !

 9. Hyvä Hessu,

  kuningas Gervinhon paikalle ja Sagna jo kehiin Manupeliin, niinkuin jossakin on todettu.

 10. Gunner: ei kaikki Ranskan haut ole olleet täydellisiä. Mainitsemasi Squilvestre tietenkin keihäänkärkenä. Kaikkien nuorten ostojakaan en ymmärrä, mutta kenen managerin kaikki hankinnat ovat loistavia.. Kyllä siellä tulisi pummeja mulle ja sullekin managerina. Chamakh oli hyvä piristys kausi sitten syksyllä ja sitä samaa ukkoa kaipaan edelleen. AAsta en sano mitään kun mielipiteeni siitä on jo tiedossa. Tervettä kierrätystä siis pitääkin rosterissa olla.

  Aiemmassa jäi kirjoittamatta vielä yksi tärkeä pointti, joka monesti jää meiltä faneilta huomioimatta. Monet meistä haluaisivat niin Rosickyn kuin Yossinkin pihalle tiimistä, koska ukot eivät ole maailman ehdotonta huippua. Näissä kavereista on kuitenkin tärkeä huomioida myös pukukoppikäytös, joka ilmeisesti etenkin Yossilla on kovaa luokkaa. Eli pelaaja on todella pidetty joukkueen sisällä ja Vetää aina satalasissa ja näin näyttää nuoremmille esimerkkiä. Pointtina tässä se, että otteet pelikentällä on vain pieni jäävuoren huippu koko joukkueen arjesta. Toki todella tärkeässä osassa ja karrikoiden sanottuna ainoa asia millä on mitään väliä. Mutta tällaiset pelaajat saattavat jo läsnäolollaan ja esimerkillään nostaa Callen ja muiden nuorempien kehityksen ihan uudelle tasolle. Ja pitkällä tähtäimellä tätä ei tulisi missään nimessä aliarvioida.

  Sivuhuomautuksena täytyy todeta, että Cahillin palkkapyyntö on järjetön. Minkä takia pelaajat kuvittelevat että jo pelkkä paikka jossain joukkueessa tarkoittaa, että on yli 100k/vko arvoinen. Lopulta noi kaikki rahat on meiltä faneilta pois ja vielä tulee päivä kun sheikit ja oligarkit kävelevät pois.. Enkä tosiaan ymmärrä Theonkaan palkkapyyntöä, mutta kuten täälläkin monet ovat sanoneet, on mies todella rakastettu pääkallopaikalla..

 11. Hyvää tekstiä Hessu, mukavaa vaihtelua tällä forumilla varsin usein jylläävälle negatiivisuudelle ja suoranaiselle vihalle nykytilannetta kohtaan.

  Gunnerin mainitsemista signauksista: tehopari S&S ostettiin varalle ja heidän ei pitänyt pelata läheskään niin paljon kuin loppujen lopuks ovat pelanneet. Ja jos ollaan ostamassa 4. tai 5. pakkeja, niin ei voida missään nimessä olettaa mitään nestaa tai cannavaroa. Chamakh taas oli aivan loistava viime alkukaudesta, en muista statseja mutta maaleja ja syöttöjä (eli ansaittuja rankkareita) tuli ihan ok määrä. Hänen tasonsa katosi vaan ihan totaalisesti toissajoulun aikoihin tapahtuneen, maton alle lakaistun, ”skandaalin” jälkeen. Taidot tuskin ovat minneen kadonneet, mutta hetkellinen taso on.

 12. kyllähän englannissa ihmeteltiin et minkä ihmeen Henryn se Wenger osti!!?? =D no King Henryn!! =)

 13. Hessu, edelleenki niin samaa mieltä !
  Ilman joukkueen sisäistä
  yhteenkuuluvaisuutta ja
  yhteishenkeä, kaveruutta,
  ei kentällä ole oikeaa joukkuetta.
  Pukuhuoneesta ja vapaa-ajasta
  (musta on kiva ku pelaajat on kavereita keskenään)
  lähtee kaikki liikkeelle.
  En enää muista,kuka oli Jackin vauvanvahtina,
  mut se on just sitä mikä on hienoa.
  Ja voin hyvin kuvitella Tomasin ja Yossin
  olevan hyviä tuossa yhteishengen ylläpitämisessä
  ja esimerkin näyttämisessä,
  niinku Hessu sano.
  Kaikki ei oo aina niin yksoikosta 😉

 14. Pukukoppikäytöksellä on perusteltu iät ja ajat surkeita pelaajia. Alkaen esim. SIlvestrestä ja on niitä monia muitakin. Ja jos käytöksestä aletaan, niin Arshavinin perin surkea esimerkki miten ei kiinnosta yrittää jo pakottaa myymästä venäläisen. Luojan kiitos tämä seikkailu varmaan takaa ettei Venäjältä vähään aikaan osteta pelaajaa.

  Kakkosmaalivahdista täysin eri mieltä. Olen aika vakuuttunut, että Mannonen ja Almunian sopimuksia ei uusita. Fabianskin ehkä, mutta hän jo ilmaisi syksyllä haluavansa lähteä. Kolmen peli-ikäisen lähtö yhtäaikaa on toki vaikea juttu, joten ehkä italialainen halvimpana saa vielä jatkoa? Riippuu vähän miten isona lupauksena nuorena hankittu Martinez on kypsynyt.

  Joka tapauksessa Manulla on 17m espanjalainen ja nuori juutti maalivahteina ja muitakin melko kovia pelimiehiä on ollut yhtäaikaa. On erittäin todennäköistä, että Szczesnyllä tulee joskus huono putki, nuori kun on, olkoonkin että perustaso on todella kova. Silloin pieni ”loukkaantuminen” voi olla järkevä ja antaa koota itseään. Pitkäaiakaisloukkaantumiset vaanivat maalivahdeilla aina nurkan takana, Cechin päävamma on myös hyvin muistissa. Mitä jos kuukausia vetää Almunia? Pitää etsiä sopiva kokenut vahti, joka jo tyytyy penkkirooliin. Schwarzer oli kiinnostunut tulemaan aikoinaan ja sen tyyppinen on hyvä haku,mahdollisesti valmennusta vielä päälle. Wengerin tyyli on lisäksi, että kolmosvahti pelaa liigacupin ja kakkosvahti FA-cupin, paitsi ehkä tänä vuonna kun FA cup pitäisi voittaa ja Almunia on siihen liian huono.

 15. After watching Arsenal unveil the statue of its best player,
  Roberto Mancini is thinking of doing the same.
  The news is that this year a grand statue of an arabian chequebook
  will be unveiled in front of the Etihad stadium.

 16. Demba Balla 10 miljoonan ulososto pykälä! Siinähän olisi kykynsä näyttänyt kaveri wengerille mieluisaan hintaan.

 17. Ba on kyllä ollut tällä kaudella huimassa iskussa . Lähtee kuitenkin afrikan höntsyihin ja jos en väärin muista reputti syksyllä yhden siirron lääkärintarkastukseen ?

 18. Gunnerin mainitsemat floppihankinnat Ranskan maalta jäävät mielestäni Squillaciin koska Silvestre ostettiin vähän samalla ajatuksella kuin Sol Campellkin tuurailemaan loukkaantumisia vähäksi aikaa mutta pelasikin aivan liikaa ja Chamakh oli ilmainen huippuhyökkääjä Ranskasta, joka ei kuitenkaan pärjännyt/pärjää valioliigassa mutta lähinnä itse ja moni muukin fani oli aika liekeissä silloin kun mies seuraan siirtyi. Squillaci sitten olikin täysin tuhnu mutta niin oli myös Kos ensimmäisen vuoden ajan, joten voisiko miehestä vielä jotain toivoa jatkossa..(no joo, ei)

  Chamakh myyntiin ja uutta hyökkääjää tilalle + lainapakki niin olisin suht. tyytyväinen tammikuuhun. Arshavin takaisin Zenitiin tai johonkin ja tilalle nuorempi ja nälkäisempi haastamaan Gervinhoa peliajassa niin olisi erittäin tyytyväinen tammikuuhun. Jäänyt harmittamaan ettei Wenger Mataa hankkinut kesällä kun siihen oli hyvät mahdollisuudet, käsittääkseni ei kovin monesta miljoonasta jäänyt kiinni 😦

  Sitten vielä pelillisesti kun ei tyydyttäisi 1-0 tulokseen kun aikaa on vielä rutkasti jäljellä, niin saatettaisiin olla menettämättä täysin turhia pisteitä, jotka uhkaa tiputtaa vielä arsun top nelosestakin tällä kaudella.

 19. Timo, eihän pukukoppikäytös tietenkään ole kaikkien pelaajien pitämisen takana. Ymmärrät sen varmaan itsekin, mutta kahden mainitsemani ukon kohdalla ei voi yksioikoisesti todeta että ”taso ei ole maailman paras, mies pihalle”. Ne on rotaatiojätkiä ja hyviä roolissaan. Siitä mä olen ehkä eniten huolissani, että kaikkien meidän avauksen ukkojen taso ei ole niin kova kuin pitäisi. Etenkin Gervinhon viimeistely ja Theon tekeminen on huolenaiheita. Myös se on ongelma, että keskikentältä ei tarpeeksi ruokita laitoja pystyjuoksuihin. Ja tämä luonnollisesti näkyy siinä, että me soimataan laitoja.

  Mä rehellisesti uskon, että me pestään tässä kuussa Swans, ManUre ja Bolton. Näistä yhdeksän pojoa ja me ollaan nelosia. Helmikuusta myös täydet ja ollaan tultu Manusta ohi. Hyvä maaliskuu ja ollaan Spudsin kanssa tasoissa. Jos tulee kevätromahdus, me ollaan viidensiä. Jokaisen jätkän kopissa pitää ymmärtää, että nyt niitä voittoja pitää ottaa ja pelit pitää tappaa suoraviivaisesti heti ensimmäisestä paikasta. Mestaruusjuna on ehkä jo mennyt, mutta ei esim Manun kiinniottaminen ole mahdotonta. Nyt vaan pitää taistella!

 20. Hessu on oikeessa siinä että huteja tulee jokaiselle managerille pelaajahankinnoissa. Sille ei vaan mitään voi. Joku pelaaja voi olla jossakin jengissä huippupelaaja ja toisessa homma ei vaan ota luonnistuakseen jostain syystä Pelitaktiikka voi vaikuttaa, pelaajien väliset kemiat, jopa managerin ja pelaajan väliset kuten ehkä Rooneyn ja Fergien liitossa ym. ym. Myönnän itsekin että olin aluksi tyytyväinen kun Squillacin sopimus julkistettiin. Kokenut kaveri, jonka entisinä seuroina Sevilla, Lyon ja Monaco. Kaikissa säännöllistä peliaikaa, joten ennakkoon vaikutti hyvältä hankinnalta ja tokihan kaveri aloitti meillä ihan hyvin toisin kuin Koscielny, jolla oli aluksi tosi paljon hankaluuksia päästä Valioliigan vauhtiin. Urat on vaan kulkeneet sittemmin ihan eri suuntiin. Jos pelaajahankinnat olis yksinkertaisia niin kuka tahansa meistäkin vois toimia scouttina tai muussa pelaajahankintahommassa seuran sisällä. Mutta kun ei ole.

  Tuosta pukukoppijutusta voi olla montaa mieltä. Jos pelaaja hankitaan niin prioriteettihan pitää aina olla se, että kaveri vahvistaa joukkuetta kentällä. Tuo jotain sellaista mukanaan mitä aiemmin ei ole ollut tai jos jokin pelin osa-alue ei ole joukkueessa tarpeeksi laadukasta niin sitä pitää paikata uudella miehellä. Jos pelaajan suurimmat avut (kärjistäen) on hauskuuttaa pukukopissa (kuten Eboue) pelikavereita niin silloin ollaan metsässä. Parasta huumoria ja iloa viriää silloin kun joukkue pärjää kentällä. Silloin kaikilla on hyvä olla ja homma toimii. Jos peli tökkii ja siihen yritetään saada iloa jollain klovnilla niin silloin mennään perse edellä puuhun näin suomeksi sanottuna. Tämä ei tarkoita sitä etteikö homma sais olla mukavaa ja iloista. Sitä sen pitääkin olla että homma pysyy mielekkäänä ja esitykset rentoina. Mutta yhtään pelaaja ei kannata hankkia sen takia että osaa pitää hauskaa pukukopissa, mutta kentällä anti on vähäisempää.

  Pelaajahankinnoissa pelin ulkopuolisina asioina pitäisin tärkeämpänä sitä ettei joukkueeseen hankita selviä ongelmatapauksia tyyliin Balotelli. Kyseinen kaverihan on ihan kohtalaisen hyvä pelaaja, mutta jos joka vuosi tulee pari kolme yhteenottoa pelikavereiden kanssa treeneissä ja siihen päälle yksityiselämän sotkut niin mun mielestä näistä kannattaa pysyä erossa. Onneks meillä ei oo tällaisia hirveesti ollutkaan joukkueessa. Gallas ei ehkä ollut helpoimpia persoonia joukkueessa, mutta ei sentään mikään sekopää ja egoisti. Billyn kova kilpailuvietti tais osaltaan aiheuttaa jotain kahnausta joidenkin pelaajien kanssa.

 21. Miten Silvestreä ja Campbellia voi rinnastaa? Sol oli halvin mahdollinen paniikkiostos neljäksi kuukaudeksi, Silvestrelle suorilta käsin kaksi vuotta ja kehuttiin, miten osaa pelata vasenta pakkia ja topparia. Joo, kumpaakin tosi huonosti. Vaikkei ehkä kustantanut paljon, häpeällisen tasonsa takia viime vuosien huonoimpia hankintoja, ehkä koko valioliigassa.

 22. Täällä ei ainaka mun mielesä kukaan ole puhunu pukuhuonepelleistä ku Gunner itse.
  JOS Hessu tarkotti Rosickyn ja Bennayonin olevan hauskuuttajia pukuhuoneessa,
  siitä en ole samaa mieltä.
  En tiedä saako täällä puhua jääkiekosta ?
  Mutta 1995 maailmanmestaruusjoukkueessa
  Jukka Tammella oli suuri merkitys joukkueelle,
  vaikkei vissiin pelannu yhtäkään peliä. (Tai sit pelas, vat evö)
  Mut Tammi teki sitä yhteishenkeä.
  En ny vertaa Rosickya tai Bennayonia Tammeen,
  mut vähä niinku samaa asiaa vois ehkä olla.

 23. Maarit, pyydän kauniisti: Ei MM95:sta, ei Jukka Tammea tanssimassa kännissä pukukopissa pelkissä munasuojissa, ei jääkiekkoa ylipäätänsä täällä. Please.

 24. Mozart jyrää vieläkin neidit.Ja ennen loukkantumista se oli avauskamaa.Silläkin on luovuutta,jota olen aiemminkin täällä peräänkuuluttanut.AA ja Rocyn pää Artetalle niin se olisikin sit Fabregas…

 25. Sehän on selevä ku pläkki, että Manchesteriin lähetään, kun leeds on ensin hoidettu. Ei tuo lady Fortuna ole koskaan oikein hellällä kädellä Arsenalia kohdellut.
  Paitsi roskanestosanana oli ”poikkeus” eli toivoa on, että crawley town sieltä sitten vastaan tuleekin…

 26. Varsinkin kun se jatkaja näyttää olevan United, Old Trafford Arsenalille aina osoitetaan jollain kierroksella. Koska viimeksi Manu on joutunut Arsenalin kentälle cupissa?

  Uusinta olisi niljakkaiden kohtaamisessa hyvä tulos. Kompany jo lensikin ulos, toivottavasti tuomari antaa Manulle pian tasoittavan.

 27. Foliohattu päässä voi todeta, ettei Fergusonia voi sentään pokaalitta jättää, Citylle liiga ja Manulle cuppi? Minustakin siis omituinen kortti, varsinkin liigajohtajan kotona ja matsin alussa ilman mitään ennakkokähinää. Ehkä vain Manua vastaan nämä.

 28. Kompany tuli taklaukseen hieman kahdella jalalla, mutta taklaus oli kyllä muuten niin siisti kuin mahdollista. Taklaus ei tainnut edes hipaista Nania joten ei kyllä missään tapauksessa punainen

 29. Onhan tuollaisesta taklauksesta annettava punainen jos halutaan kitkeä ylilyönnin pelistä. Kompany meni kuitenkin hyppytaklauksella sisään, molemmat jalat edellä. Vähän väsyneempänä ja huonommalla keskittymisellä tuo olis saattanu aiheuttaa vaikka mitä. Onneksi ei tälläkertaa mitään käynyt vaikka kohteena Nani olikin. Eikä sitä punaista voi olla antamatta ihan vaan sen takia ettei tälläkertaa sääret napsahtaneet poikki.

 30. Kyllä toi Chris Foy on suurin Manun kannattaja valioliigatuomareista. Viime kaudella ennen Arsenal-Manu peliä brittilehdistö otti esille että Manu ei ollut hävinnyt 17 otteluun Foyn ollessa tuomarina. Arsenalhan sitten laittoi tuon putken Ramseyn maalilla poikki. Sinänsä merkitsemättömästä ottelusta, mulla jäi kumminkin eniten mieleen Vidicin tahallinen käsivirhe jolla esti varman van Persien maalin. Senkin olisi voinut vielä jotenkin ymmärtää, että ei olisi jostain kummasta syystä nähnyt sitä. Näki kuitenkin todistetusti, kun antoi kulmapotkun.

  Tälläkin kaudella kyseinen herra on ainakin epäsuorasti vaikuttanut Manun sarjasijoitukseen. Chelsealle tais antaa kaksi punaista QPR vastaan. Pohjanoteeraus kuitenkin nähtiin ottelussa Stoke-Spurs. Silloin olisi Spurs noussut ihan Manun kantaan voitolla. Vaikka siinä ottelussa Stoken puolella olinkin , niin olihan se tuomarointi järkyttävää katsottavaa.

  City pelin punainen oli kyllä naurettava. Nanikin on sellainen ruikuttaja normaalisti, niin nyt oli jatkamassa heti peliä, eikä edes levitellyt yhtään käsiään. Kertonee sen ettei ollut edes vaparin paikka……

  Ehkä hiemän foliohattu päässä kirjoitettu (ei paljon 🙂 )

 31. Mä kans lähinnä vertasin muihin taklauksiiin mitä tällä kaudella on nähty, niin kyllä esim Lampardin taklaus oli paljon rumempi. Vaikka Lampard lopussa joustikin jalallaan niin takalausessa vastapelaaja loukkasi toisin kuin tässä. Siitä kuitenkin pelkkä keltainen niin tästä olisi kuulunut korkeintaan vapari samalla linjalla

 32. Mut andy, se lumparsen tilanne oli päivänselvä punainen! Mies selvis keltasella ihan vaan maajoukkuestatuksen takia. Jos Vieira olis tollasen… Joka tapaukseessa hassu verrata vähintäänkin päin helvettiä tuomittuun tapaukseen 🙂

 33. Kotipeli jees 🙂 Villa tosin ei oo kaikista helpoin vastus mutta hyvä näin. Pool-Manu myös mielenkiintoinen arvontatulos 🙂

 34. Liverpool-Manu. Ihan kivasti kilpailijat putoaa toisiaan vastaan. Kovista tiimeistä pitää voittaa siis vain 2-3 joukosta Spurs, Manu ja Chelsea. Maksimissaan. Lippu korkealla cup-voiton suhteen, edelleen.

 35. Muistetaan että ei olla vielä neljännellä kierroksella. Leeds täytyy kaataa huomenna. Jos joudutaan uusintaan ja vieraskentälle niin hankalaks menee. Eli hoidetaan homma mieluiten huomenna kuntoon.

 36. Kyllähän siitä lähdetään, että me jatketaan vitoselle ja taistellaan voitosta ihan tosissaan, kun nyt jää vielä se pahuksen OT visiittikin pois, niin tie on taas yhtä kuoppaa tasaisempi. Kahden muun Lontoon kärkipään joukkueen tippumisiin paikallismatseissa ei oikein löydy uskoa, vaikka ärrät tosiaan voitti ”ihmepojan” suojatit syyssesongilla. Huomenna muuten kaatuu Leeds! 😀

 37. Omasta mielestä hyvä arpa. Kotiottelu ja vielä Villaa vastaan, joka on aika lailla yhden miehen ihme omasta mielestäni. Otetaan vielä huomioon, että vastaan olisi voinut tulla mikä tahansa kymmenestä joukkueesta Villan yläpuolella taulukossa. Tietenkin vastassa voisi olla Stevenage tai joku muu rupuseura, mutta hyvä näinkin.

 38. Joo ei Villasta ole vastusta…lankaa siitä tehdään.Ja Leedsestä huomenna leivotaan muusia…paitsi suomenpojjista.

 39. Ai niin, en edes muistanut että sieltähän voi tulla suomipoikia vastaan. Miklu ei oo paljon peliaikaa saanut, mutta Väykkä voi hyvinkin olla kentällä ainakin osan pelistä. Tuo oman mausteensa peliin tämäkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s