Thierry Henry, Thierry Henry, Thierry Henry

Arsenal – Leeds 1-0 (0-0)

Ei uskoisi hetkeäkään, että Henry on ollut poissa seurasta neljä ja puoli vuotta ja viimeisestä esiintymisestä Arsenal paidassa oli lähemmäs viisi vuotta. Joukkue oli taas totutun tehoton ilman RVP:tä, mutta tällä kertaa penkiltä löytyi hiukan eri luokan tekijä kuin Chamakh, Park tai Arshavin. Käsikirjoitus eilisen peliin oli epätodellisen jumalainen. Näinhän se juuri pitikin mennä.

Tänään yhden päivän ajan en välitä siitä, että joukkue oli surkea ja tehoton. Samoin rotaatiopelaajien taso ei riitä edes kaatamaan Championshipissä vaikeuksissa olevaa Leedsiä. En myöskään välitä managerin typerästä peluutuksesta, jonka takia keskikentällä pelasivat taas kaikki kolmikosta Song, Arteta ja Ramsey. Eväät alkaa olla syöty kohta kaikilta ja jalka painaa pelottavasti jo tässä vaiheessa kautta, kun lähes puolet on pelaamatta. Vaikea tajuta miksei Benayoun ollut avauksessa jonkun tilalla. Samoin Rosickyn puuttuminen kokoonpanosta, no siinä oli varmaan kyse vaihteeksi loukkaantumisesta. Muuta järkevää syytä on vaikea keksiä.

Lisää ongelmia tuli muutenkin ”hiukan” vajavaiselle laitapakkiosastolle ja toki Coquelinin loukkaantuminen vaikuttaa myös keskikentän vaihtoehtoihin. Frimpongin lainaaminen Wolvesiin ainakin jos (ja kun) hankinnat jäävät taas tekemättä tässä siirtoikkunassa alkaa vaikuttaa peli peliltä huonommalta ratkaisulta.

Mikään edellä mainittu ei kuitenkaan pystynyt pilaamaan eilistä iltaa. Ilta kuului Henrylle ja ansaitusti. Mies tarvitsi maalintekoon sen kymmenen minuuttia. Melkoinen ero kun ajattelee Chamakhin osuneen kahdesti viimeisen yli vuoden aikana ja Parkin taso on se, että miestä ei voi ottaa edes penkille.

Legendan tuuletuksista näki mitä maali todella merkitsi miehelle. Itse maali ei olisi voinut olla enempää henrymäinen. Vasemmalta juoksu boksiin sisään ja täydellinen haltuunotto, jonka jälkeen miehen tavaramerkiksi vuosien varrella muodostunut kylmä viimeistely sisäsyrjällä oikean takatolpan juureen. Upea hetki, jonka kaltaisia ei liian usein tule vastaan. Tämäkin kausi tulee päättymään ilman pokaalia, mutta eilisen kaltaiset hetket sentään tarjoavat jotain todella hienoa meille kannattajille.

Edelleenkään Henryn varaan ei kannata laskea liikoja tulevissa peleissä, kun vastustajat kovenevat. Tästä huolimatta nyt jo voi sano paluun olleen onnistunut, koska ilman legendaa eilinen olisi mennyt uusintaan. Myöskään Chamakh tai Park eivät olisi edes onnistuneet tekemään tuota ainuttakaan maalia ja vaikea uskoa maalin jäävän Henryn ainoaksi, vaikka toki tämäkin on mahdollista.

En tiedä mitä muuta sanoa, mutta loppuun täytyy vielä todeta että on ollut todella ikävä Thierry Henrya ja noita eilisen kaltaisia täydellisiä viimeistelyjä.

51 thoughts on “Thierry Henry, Thierry Henry, Thierry Henry

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s