Tilastoa ja Tottenham lippujen voittaja

Siirtoikkuna on auki, mutta eipä se meitä paljoa lämmitä tai ei ainakaan ole tähän asti lämmittänyt. Toki Henryn paluu oli hieno hetki ja paluuottelun maali todennäköisesti tämän kauden ehdoton kohokohta. Ei mitään pois tuosta hetkestä, mutta on se aika surullista jos tuo on kauden paras hetki. Makuasioita toki, sillä olihan Chelsea voitto upea peli. Montaa näitä hetkiä ei vain ole tälläkään kaudella tullut eteen ja pahasti näyttää ettei ole loppukaudellakaan tulossa.

Eilisen aikana tuli taas tuttuun tapaan kahlattua läpi eri sivustoja ja Arsenal aiheisia uutisia. Tämä tilasto ja juttu muutenkin oli mielenkiintoista luettavaa ja kertoi karua kieltä siitä miten paljon seurassa on panostettu viimeisien vuosien aikana pelaajaostoihin.

Seura on käyttänyt vuosien 2006-2011 välisenä aikana 85 miljoonaa pelaajiin ja saanut myynneillä 116 miljoonaa. Voittoa 31 miljoonaa eli noin 6 miljoonaa per kausi. Uskomattoman hyvä tulos ja käytettyihin panoksiin peilattaessa tulokset ovat olleet erinomaisia. Valitettavasti vain eniten siirroilla plussaa tekevää seuraa ei palkita pokaaleilla, eikä myöskään pienimmästä rahankäytöstä saa mitään erikoispalkintoa.

Seuran siirtoihin käyttämät summat ovat samaa luokkaa kuin Boltonilla, Fulhamilla tai Stokella. Jopa Newcastle on käyttänyt enemmän rahaa ja Tottenham ja Aston Villa jo moninkertaisesti puhumattakaan kärkijoukkueista. Chelsea ja City ovat oma lukunsa ja tässä taulukossa ei edes näy Chelsean pahimmat törsäilyt, koska ne tapahtuivat jo ennen vuotta 2006.

Sen sijaan Manuun vertaaminen on tässäkin taulukossa mielenkiintoista ja surullista. ManU on käyttänyt 217 miljoonaa pelaajiin, mutta myyntien ansiosta nettokulutus on vain 11 miljoona per vuosi. Vasta seitsemänneksi eniten liigassa, mutta tulokset ovat omaa luokkaansa ja pokaalien määrä on mahtava.

Manun malli on ehdottomasti tapa, jolla asiat pitäisi tehdä ja se ei olisi edes mitenkään mahdotonta Arsenalin resursseilla. Alelaarista ostamalla ja pelkkiin junnuihin panostaminen ei toimi jos halutaan voittaa jotain tai edes tosissaan haastaa muut kärkiseurat pokaaleista.

Useasti tai ainakin joskus pitäisi ostaa pelaaja, joka tarvitaan jos se todella vahvistaa joukkuetta. Ferguson on toiminut näin jo pidemmän aikaa. Tällöin ei haittaa, vaikka pelaaja maksaa hiukan enemmän koska pidemmällä aikavälillä laatupelaaja maksaa todennäköisesti itsensä takaisin moninkertaisesti. Useasti kahden kohtalaisen hyvän pelaajan hinnalla saisi jo huippuluokan pelaajan. Tässä on suuri ero meidän ja Manun ostopolitiikassa ja se näkyy valitettavasti suoraan tuloksissa. Ei ole toki ainoa menestykseen vaikuttava tekijä, mutta yksi aika olennainen.

Wengerillä on tai oli ainakin ennen silmää erottaa laatupelaajat, joten menestystä olisi varmasti tullut jos mies olisi uskaltanut tehdä hankintoja isommalla rahalla. Nykyään en enää välttämättä luottaisi miehen kykyyn erottaa huippulaatu alelaarin pelaajista entisessä määrin. Juna on miehen kohdalla mennyt ja sitä tuskin mikään tulee enää muuttamaan.

Uusi manageri mahdollisimman nopeasti tilalle ja tällä kunnon siirtokassa käytettäväksi olisi ainoa oikea ratkaisu tähän paikkaan. Toki enää tähän siirtoikkunaan se ei paljoa auttaisi, mutta kesä on asia erikseen ja silloin on aika tehdä radikaalimpia muokkauksia pelaajistoon. Silti ottaisin esim. jonkun Guus Hiddink tyylisen ratkaisun heti tästä hetkestä lähtien puolen vuoden tai puolentoista vuoden sopimuksella.

Rahankäyttö ei sinänsä yksistään tuo menestystä, kuten esim. Aston Villan, Tottenhamin tai Sunderlandin tilanne osoittaa. Selvää on kuitenkin nykykilpailutilanteessa rahan merkitys, jossa Chelsea ja City ovat nostaneet riman korkeammalle kuin koskaan. Jos seura ei käytä kaikkia olemassa olevia resursseja ja rahavaroja vahvistusten hankkimiseen niin mistään pokaaleista tai edes nelossijan saavuttamisesta on aivan turha enää uneksia.

Ketunmetsästäjät Kroenken johdolla varmasti hykertelevät tyytyväisyyttään samalla kun menevät nauraen pankkiin nähdessään yllä mainitun kaltaisia tilastoja. Nelospaikka on ollut se pokaali ja se on tuonut rahaa Mestareiden liigan muodossa kausi toisensa jälkeen.

Tällä hetkellä vain tuo rahasampo on lipumassa käsistä ja se onkin uusi tilanne. Onkin erittäin mielenkiintoista nähdä, mitkä tulevat olemaan omistajan ja ketunmetsästäjien reaktiot keväällä, kun tuo nelossija ja sieniliigan paikka jää saavuttamatta. Toivottavasti reagointi tapahtuu vielä tämän siirtoikkunan aikana, mutta luotto ei ole tähän kova. Samoin vaikka reagointi tapahtuisi vielä tammikuun aikana niin se ei ole sanottu, että se riittäisi pelastamaan nelospaikan. Liikaa virheitä on tehty viime vuosien aikana huipentuen viime kesään.

Chelsea vahvistui jo ja saattaa vahvistua edelleen. Tottenham on jo 10 pistettä edellä ja se on todennäköisesti liikaa ellei loskanvalkoiset romahda täydellisesti loppukauden aikana ja tästä ei valitettavasti ole merkkejä ilmassa. Lisäksi Liverpool heittää oman lusikkansa soppaan, joten tilanne on enemmän kuin vaikea katsoi sitä sitten miltä kantilta tahansa.

Loppuun vielä otsikossa mainittu Tottenham lippujen arvontatulos. Arpaonni suosi tällä kertaa nimimerkkiä Gunner. Onnittelut Gunnerille ja pahoittelut muille kisaan osallistuneille. Toivottavasti joskus jatkossakin on mahdollisuus tarjota samantapaisia arvontoja pelilipuista. En voi kuitenkaan missään nimessä luvata tätä varmaksi ja tämä oli todella harvinaislaatuinen tapaus. Gunner laita sähköpostiosoitteesi kommentteihin niin laitan viestiä tarkemmin lipuista.

22 thoughts on “Tilastoa ja Tottenham lippujen voittaja

 1. Hyvä päivitys Ville. Eiköhän kabineteissa keväällä herätä, kun jää muutama kymppimilli saamatta, jos CL paikka karkaa.

  Ja onnittelut Gunnerille! Oli sun jo aikakin lähtä Grovelle… 😉

 2. Hyvä Ville! Kylläpä taas alkoi vituttamaan ko näki konkreettisesti rahatilanteen. Jos tammikuussa ei ketään enää hankita, voi sieniliigaan pääsyä pitää ihmeenä. Viimeisten kausien tulokset ovat olleet jopa loistavia, jos niitä peilaa rahalliseen panostukseen…

 3. Hyvää pohdintaa Ville. Miekii oon pohtinu, että miten seurassa reagoitaisiin jos sijoitus olisi jossain 6-7 tienoolla. Ja miettinyt myös sitä, että olisiko joku Eurooppa-liiga hyvä vai huono asia.

  Jos Arsussa reagoitaisiin samaan tyyliin kun vaikkapa Bayernissa tai Milanissa, niin tuollanen herätys voisi olla ihan positiivinen juttu. Enkä nyt ota kantaa siihen kenen alaisuudessa Arsenalin tulisi tuolloin pelata. Mutta siis jos boardi antaisi useita kymmeniä miljoonia hankintoihin ja ne myös käytettäisiin. Tapsan taannoin heittämä Usmanov voisi olla sellainen vaihtoehto, joka pistäisi tapahtumaan. Jotain tietenkin menetettäisiin, mutta ehkä se mitä saataisiin tilalle voisi johdattaa takaisin glorian päiviin. Tietennii sitä epäilee, että herättäisikö 5-6 sija johtokuntaa sitten oikeasti mitenkään? Nythän PHW on taas kertonut, että tippuminen ensi kauden CL:stä ei olisi mikään taloudellinen katastrofi. Siellä on niin konservatiivista ukkoa asioista päättämässä, että yksistään tuollainen lipsahdus isompien rahojen ulkopuolelle ei välttämättä aiheuta isoja toimenpiteitä.

 4. ”The fact remains that Arsenal is a business that pretends to be a football club.”

  Olihan se tiedossa, että Arsenal
  ei rahaa ole käyttänyt, mutta en sentään
  osannut odottaa, että ollaan ihan
  viimesiä sillä listalla.

 5. No nythän tää meni mielenkiintoiseks. Kerrankin kävi tsäkä ja lippuarvonta onnisti meikäläistä. Kiitos vaan Ville. Tuntia ennen ku luin että liput olis tulossa mulle niin kaveri, jonka kanssa pitäis lähtee, peruikin lähtönsä. Tosin ihan hyvästä syystä. Fiilikset ylös ja alas. Jos annat Ville päivän aikaa löytää jonku toisen tohon tilalle niin ilmoittelen huomenna että otanko liput vastaan. Yksin ei viitsi lähteä. Jos ei natsaa omasta kaveripiiristä niin olisko täältä joku halukas lähtemään kaveriks vihulaista kaatamaan?

 6. en ole aikaisemmin työaikana tänne kirjoitellu, mutta nyt on pakko.
  Onnittelut vielä gunnerille! ja osallistun arvontaan Gunnerin kaveriksi tottenhamin kaatoon, jos et saa kaveripiiristä ketään mukaan. =)

 7. ”Arsenal missing out on the Champions League would not be a disaster”, chairman Peter Hill-Wood said on Tuesday night. Näillä mennään!

 8. Hienoo Markku. Mä kysyin paria kaveria mukaan ja vastausta tulee huomiseen mennessä. Jos eivät lähde niin paikka on sun 🙂

 9. ”I have been to Manchester, and to the other side of North London, and to Liverpool, and Milan, and Madrid and countless other bastions of footballing excellence and stood on their terraces beating my chest as we destroyed great teams week after week. Arsenal Football Club has given me those memories, and ultimately, any amount of bad results or halfarsed performances will never take that away. I support my Club because that is what I was born to do, and the shitter we get,the louder I will sing.”

  – @REDactionAFC (http://www.twitlonger.com/show/fd9ntf)

 10. Siis Titi loukkaantunut. On tää helvetti ihmeellistä. Tule Arsenaliin, meillä pääsee vesijumppaamaan ja polkemaan kuntopyörää. Futiksen pelaamista onkin sitten vähemmän.

 11. Voihan prkle,jos Titi ei pelaa su.Se olis ollut ainoa lohtu paikan päällä ,jos turpaan tulee…nmo josko se kuitenkin tulis vaihdosta sisään…
  Niin Arsu on ollut hyvä business omistajilleen ja ilmeisesti sama politiikka jatkuu…Tosin faktat nekin ymmärtävät.Ja ihmettelen jos näillä mennään koko kevät tai sit luotto vemppajätkiin on loputon.Onhan tässä vielä 2vk aikaa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s