Ei mitään yllättäviä tai hyviä uutisia loukkaantumisista

Eilen tuli päivitystä loukkaantumistilanteesta ja uutiset eivät tietenkään olleet positiivisia. Milloin muka olisivat olleet? Vermaelenin pelaaminen on hyvin epävarmaa viikonlopun ManU pelissä. Voi toki olla, että tässä tilanteessa peluutetaan riskillä, mutta sen tietää kuinka siinä käy. 10 minuuttia kentällä ja kuukausia sivussa, toivottavasti tähän ei mennä ja odotetaan mieluummin vielä hiukan pidempään. Lisäksi en jaksa uskoa, että pelkkä Vermaelenin paluu riittää Manun kaatamiseen. Vermaelen on tietysti tärkeä pelaaja, mutta pelaisi todennäköisesti vasemmalla, jossa ei ole edes parhaimmillaan. Paluu muutenkin loukkaantumisen jälkeen ManU ottelun tapaiseen huippukamppailuun ei ole se paras paikka hakea pelituntumaa.

Muista loukkaantuneina olevista uutiset eivät olleet sen parempia. Arteta on varmuudella sivussa viikonloppuna ja todennäköisesti vielä Aston Villaakin vastaan kuun lopulla. Vähän tuli taas se tunne, että seurassa ei tiedetä tai haluta sanoa mikä Artetan tilanne oikeasti on. Muista pelaajista Wilshere on aloittanut juoksemisen, mutta ei ole vielä viikkoihin kunnossa ja sama pätee Jenkinsoniin. Toisen laidan laitapakit Gibbs ja Santos ovat myös kaukana pelikunnosta. Santos vähintään kaksi kuukautta sivussa ja todellisuudessa ei varmaan heitä kauaksi se alkuperäinen arvio, että mies ei enää tällä kaudella pelaa tai jos pelaa niin korkeintaan pari viimeistä peliä. Paras uutinen taisi olla, että Coquelin saattaa olla kunnossa jo viikon päästä ja Sagnakin mahdollisesti kolmen viikon kuluttua.

Tilanne on kestämätön varsinkin vasemman puolustajan paikalle, jossa Santos on periaatteessa ykkösvaihtoehto, mutta ei todellakaan ole vielä todistanut tasoaan Englannissa. Gibbsin varaan on hullua laskea yhtään mitään, mutta hulluus tuntuu olevan managerin ratkaisu asiassa kuin asiassa nykyään.

Varsinkin vasemman pakin hankinta olisi aivan pakollinen ja samoin oikealle mahtuisi yksi hankinta jos haluttaisiin todella parantaa joukkueen tasoa. Jenkinson on ihan lupaava, mutta ei missään nimessä valmis vielä kantamaan vastuuta yhtään pidempään Sagnan ollessa loukkaantunut. Laina johonkin kasvamaan korkoa olisi oikea ratkaisu Callen kohdalla.

Tilanne oli täysin sama jo kesällä, koska Jenkinsonin riittämättömyys täytyi olla managerille selvillä samoin kuin Gibbsin loukkaantumisherkkyys. Tästä huolimatta Wenger päätti mennä nykyisillä vaihtoehdoilla ja tulos on ollut nähtävillä jo usean kuukauden ajan. Useita pisteitä on tippunut ainakin osittain laitapakkien puuttumisen takia ja tästä johtuen topparit myös loukkaantuvat, koska joutuvat pelaamaan joka pelin ja vielä väärillä pelipaikoilla. Lisäksi esim. Coquelinin peluuttaminen puolustuksessa samalla vähensi ennestään vähäisiä vaihtoehtoja keskikentällä ja periaatteessa suoraan vaikutti Artetan loukkaantumiseen. Mies olisi tarvinnut lepoa, mutta minkäs teet kun managerilla ei ole muita vaihtoehtoa tai ei ainakaan luota niihin. Niin tai sitten manageri lainaa sen yhden vaihtoehdon muualle, vaikka tarvetta olisi ollut omassakin joukkueessa ja peliaikaa olisi tullut mukavasti.

Wenger myös sanoi joulukuussa ennen Fulham ja Swansea tappioita, että täytyy hankkia vahvistuksia laitapakkiosastolle jos loukkaantumistilanne pysyy samana. Se ei pysynyt ainoastaan samana vaan paheni vielä Djouroun punaisen ja Coquelinin loukkaantumisen myötä. Managerin ratkaisu toki oli, että ei tietenkään hankita ketään, koska sehän saattaisi maksaa jotain ja ”tappaa” vaikka Gibbsin tai Jenkinsonin. En sano Fulham ja Swansea tappioiden menneen pelkästään laitapakkien tai niiden puuttumisen piikkiin, mutta kai mahdollisuudet olisivat paremmat jos hankintoja olisi tehty.

Tämä on nykyään vain niin uskomattoman turhauttavaa ja suorastaan raivostuttavaa seurata Arsenalia ja erityisesti Wengerin tekemisiä. Lähes kaikki jalkapalloa seuraavat pystyvät nimeämään joukkueen selvät puutteet usealla osa-alueella, mutta manageri ei tee elettäkään korjatakseen niitä. Sama on jatkunut jo vuosia ja loppua ei valitettavasti ole näköpiirissä. Mitä mieltä olette tilastosta, jonka mukaan olemme päästäneet eniten maaleja kaikista joukkueista vieraspeleissä Valioliigassa? Ei se todellakaan yllätä, mutta pitäisikö asialle tehdä viimein jotain. Valitettavasti Wengerin vastaus tähän tiedetään. Riittää kun keskitytään vähän enemmän tulevaisuudessa niin kaikki muuttuu kuin taikaiskusta. En tiedä enää mitä sanoa..

62 thoughts on “Ei mitään yllättäviä tai hyviä uutisia loukkaantumisista

 1. Uhkaajista Stoke ja Newcastle hävisivät ja Poolikin voi tiputtaa vielä pinnoja. Chelsealle tasuri ja Spursille varmaan huomenna selkään. Ihana kierros ellei vastassa olisi Rooneyn Manu. Surullista että tarvtsee edes katsella (huolestuneena) mainittujen seurojen tuloksia, mutta sen verran sijoitusmatematiikka on verissä että siihen aina sortuu.

 2. Dempseyltä löytyy sitä tappajan vaistoa, ja muutenkin erinomainen pelaaja. Olisi loistava lisä Arsuun vaikka tuhnu Walcotin tilalle.

 3. Myös ilmeisesti Bendtner sai ottelussa kengästä silmään päähän ja joutui tulemaan pois kentältä.

  Frimpong on tosiaan edelleen sairaalassa – huhutaan, että poskiluumurtuma ja alustaavasti 3kk ulkona

 4. Tässä kun ollaan kirottu kuinka paljon dumarit ovat ratkoneet pinnoja, niin kyllä Halsey hyväksyi tänään taas maalin, mitä ei olisi saanut missään nimessä hyväksyä. Fellaini syötti kädellään pallon Cahillille, joka pisti tyhjiin. Selvä käsi jäi viheltämättä ja pisteet tasattiin.

 5. Frimpong itse kommentoi näin:

  Frimpong26AFC Emmanuel Frimpong
  You lot should stop caring about me I hope petrov foot is on after hitting A metal face:)

  Hieno mies! Toivottavasti toipuu pian.

 6. Frimpong on ensi kaudella vähintään rotaatiopelaaja Arsenalissa. Tuollaista asennetta todellakin kaivataan! Alkukaudesta sen mitä sai pelata niin raatoi ansoikkaasti, vaikka näkikin välistä punaista.

 7. Liitukausi otti turpaan, ja se tuntuu melkein yhtä hyvältä kun meidän voitto huomenna.
  Valitettavan paljon vaan meidän peli näyttää vieraissa samalta kun noiden loosereiden, eli keskikenttä koko ajan vietävissä
  ja puolustus vuotaa kuin seula. Eipä paljoa vaatis meiltä, että edes viidenneks sarjassa päästäisiin.
  Eikä se chelski kai paljoa parempi ole, mutta niiden pelejä en jaksa katsella enää ollenkaan…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s