Siirtoikkuna, pisteitä ja pistekeskiarvoja

Vielä olisi viikko aikaa reagoida auki olevan siirtoikkunan aikana, mutta se näyttää valitettavasti epätodennäköiseltä. Ei tosin yhtään epätodennäköisemmältä kuin ennen siirtoikkunan aukeamista. Henryn lainasiirto onnistuttiin saamaan, mutta siinä se sitten taisi olla. Ei missään nimessä hyvä tai edes välttävä suoritus. Joukkue olisi kaivannut ja kaipaa edelleen useampaa vahvistusta enemmän kuin koskaan.

Toiminta siirtomarkkinoilla olisi ehdoton edellytys jos loppukaudesta halutaan saada edes siedettävä. Nykyisellä miehistöllä jatkettaessa on vaikea nähdä tuloksen olevan yhtään eri kuin parilla aikaisemmalla kaudella. Tämä valitettavasti myös tarkoittaa heikompaa sijoitusta kuin koskaan Wengerin alaisuudessa, koska alkukausi oli myös heikoin vuosikymmeniin.

Tällä hetkellä sarjataulukko kertoo karua kieltä missä mennään. Takamatka Tottenhamiin on aivan liikaa loppukaudella kiinni kurottavaksi ja nykyisen suuntauksen mukaan on paljon todennäköisempää, että tuo kasvaa ennestään. Chelsea olisi vielä juuri ja juuri tavoitettavissa pisteiden valossa, mutta se vaatisi hyvää kevättä ja siihen ei mikään tällä hetkellä viittaa. Liverpool on onneksi hävinnyt tai ainakin pelannut useita tasapelejä, jonka takia ovat onneksi vielä takana. Myös kauden yllättäjä Newcastle on takana, mutta ainoastaan maalieron turvin.

36 pistettä tähän mennessä tarkoittaisi tasaisen laskutavan mukaan kauden loputtua pistesaldon olevan 62. Tuo ei ole lähimainkaan riittävä pistemäärä neljän joukkoon tai ei ehkä edes Eurooppa-liigaan, jonne taitaa päästä ainoastaan sarjan viides ja ehkä kuudes riippuen FA Cupin voittajasta.

Pistekeskiarvo tähän mennessä on 1,63, joka ei todellakaan ole riittävän hyvä. Vertailukohtana voi ottaa Tottenhamin, jolla on 10 pistettä enemmän ja keskiarvo on 2,09. Huima ero ja pitäisi tapahtua muutos molempien tekemisessä loppukauden osalta, että osat vaihtuisivat. Pelkkä meidän hyvä jakso tuskin edes riittäisi loskanvalkoisten ohittamiseen vaan myös naapurin pitäisi alkaa menettää pisteitä huomattavasti useammin. Se on vielä mahdollisuuksien rajoissa, että toinen näistä tapahtuu, mutta molempien toteutumiseen on hyvin vaikea uskoa.

Tilastoilla katsottuna ehkä kuitenkin kaikista karuin on tappiosarake, kahdeksan tappiota 22 peliin on aivan liikaa. Vertailun vuoksi viime kaudella hävittiin yhteensä juuri tuo kahdeksan kertaa. Jos viime kausi oli pettymys tuolla tappiomäärällä niin mikä on tämä kausi, kun nyt ollaan jo kahdeksassa tappiossa ja sarjaa on jäljellä 16 peliä.

Melkoisen taikatempun saa manageri tehdä jos ensi vuonna pelataan Mestareiden liigaa tai siis edes karsitaan pääsystä siihen. Kova näyttäisi olevan kuitenkin Wengerin luotto tähän nykyiseen joukkueeseen ja pelaajiin, koska vahvistukset eivät kelpaa. Valitettavasti vain joukkueen taso on nähty ja ilman muutoksia on turha odottaa jatkossakaan nykyistä parempia tuloksia. Todennäköisesti samalla tavalla jatkettaessa sukeltaminen keskikastiin on paljon lähempänä kuin paluu todelliseksi haastajaksi mestaruudesta tai muista pokaaleista.

31 thoughts on “Siirtoikkuna, pisteitä ja pistekeskiarvoja

 1. Jos kerran dortmundin Mario goatse ei ole tammikuussa mahdollinen olisi Wengerin syytä kokeilla Marek Hamsikkia Napolista. Pystyy pelaamaan kymppi paikkaa ta laitahyökkääjänä. Saatas korvattua Ramsey joka on ollu hyvä, mutta ei vielä kertaakaan tarpeeksi hyvä ( jos ei lasketa sieniliigan voittomaalia marsuista). Ja sitten vielä vähintään lainapesti jostain laitapakista joka olis jopa ihan aito vahvistus.

 2. Hamsik ja laitapakkilainat on utopiaa. Hamsik on liian kallis ja laitapakkeja emme tarvitse… Näillä mennään! Arsene knows?? Uskokaa jo, ei meille ketään tule tammikuussa.

 3. Niin, onhan se täysin selvää, ettei tässä kuussa pelaajia liiku sisään, eikä ulos seurasta.

  Tulevan kesän tapahtumia jos realistisesti ajattee, niin uusia pelaajia ei hankita, ennen kuin muutamasta päästään eroon. Huom! sanoin realistisesti, joten jätän omat toiveen, tai muuten epätodennäköiset siirrot laittamatta.

  Muuten entinen junnu, Nacer Barazite siirtyi Viennasta AC Monacoon 3M siirrossa, tästä Arsenal sai sitten 1,5M tilille. Tämä koska vaikka siirtyi meiltä pois ilmaiseksi, sopimukseen oli kirjattu pykälä myynnistä eteenpäin.

  Ulos:

  -Squillaci: Ulostettavista listalla ykkösenä. Wengerilta ei löydy luottoa ja kaveria onkin jo koettu myydä, mutta korkea palkka on muodostunut esteeksi. Monaco on hänestäkin kiinnostunut. He saivat joulukuussa uuden namusetä-omistajan ja koska tällä kaudella eivät pääse takaisin pääsarjaan, niin ensi kaudeksi Squillaci on pätevä hankinta, kerran palkkakuluistakaan ei tarvitse välittää.

  -Rosicky: Nykyinen sopimus loppuu kesällä ja seura ei toistaiseksi ole ollut halukas tarjoamaan jatkoa. Olisi yllätys mikäli sympaattinen, mutta tehoton tsekki Arsenalissa jatkaisi.

  -Arshavin: kesällä sopimusta olisi jäljellä vielä vuosi, joten on mahdollista, että Andrei vielä ensi kaudellakin palloisi meidän riveissä. Hänen tilanne on sikäli ongelmallinen, että ainoa määränpää hänelle on siirto takaisin Zenitin paitaan. Peli Manua vastaan osoitti, että hän on tippunut myös Arsenen taulukossa ainakin pykälän alaspäin.

  -Walcott: hänelläkin sopimusta on jäljellä 1v kesällä. Neuvottelut on aloitettu, mutta sopimus on hyvin kaukana. Tarjotun ja pyydetyn palkan ero on sellaiset 30%, lisäksi kiistaa aiheuttaa asema joukkueessa ja pelaajan status joukkueen hierarkkiassa. (Oma mielipiteeni on, että Theon asenne kentällä on ollut viime aikoina huono, suoritukset epätasaisia ja mies ei ole osoittanut kehittyvänsä paremmaksi pelaajaksi. Lisäksi ennen kaikkea hän ei ole osoittanut kykyä kantaa vastuuta.)

  -Fabianski&Almunia: Tilanne melko selvä; Flappy haluaa peliaikaa, mutta Szczesnyn takaa sitä ei ole tulossa. Ainoa pelaaja joka mahdollisesti lähtee lainalle vielä tässä ikkunassa. Almunian soppari on puolestaan lopuillaan, eikä uutta ole luvassa. (Oma mielipiteeni: koska myös Mannone on lähdössä, Szczesnyn takana seuraava maalivahti olisi äärimmäisen lupaava argentiinalainen Damian Martinez. Junnu ei kuitenkaan ole se, mitä varamaalivahdiksi tarvittaisiin.)

  -Bendtner, Denilson ja Vela: On selvää, että nämä lähtevät heti, kun saavat johonkin tarpeeksi hyvän sopimuksen. Seura on selvästi viestittänyt, ettei näille ole käyttöä.

  -jätin RVP:n mainitsematta, koska kaikki tietävät hänen tilanteen kuitenkin, eikä kenelläkään ole parempaa tietoa.

  Sisään:

  -Joel Cambell: Arsenal varmasti pyrkii saamaan tämä tällä hetkellä lainalla olevan kaverin työlupa-asiakirjat kuntoon ja pelaajan Arsenalin paitaan. Ollut erittäin lupaava Lorientin paidassa (vaikkakaan ei erityisen tehokas, tämän toki ymmärtää 19v, täysin uusi liiga, uusi kieli jne). Laitahyökkääja/kärki ja voisi odottaa hänen nousevan heti toiseksi vahtoehdoksi kärkeen.

  -muu onkin sitten puhdasta spekulaatiota:

  Saksasta Podolski on ainoa mahdollinen hankinta, mutta hän tulee ainoastaan RVP:n tilalle. Toinen paljon huhuissa liikkunut pelaaja on Matias Suarez, tosin hänkin enemmänkin RVP:n korvaajana, kuin pelkkänä lisäyksenä. Hazard oli tosiaan katsomassa paikan päällä Arsenal-Manu -ottelua. Voisi veikata, että jo pelkästään se mitä hän silloin näki varmistaa, ettei hän meille tule (muitakin syitä toki on). Mielenkiintoista on myös se, tarttuuko EM-kisoista ketään haaviin. Tälläisten pelaajien kohdalla toki hype, hinta ja kilpailu tulee tekemään siirroista Arsenaliin lähes mahdottomia.


  Näyttää kuitenkin, että samoin kuin viime kesä, myös tuleva kesä tulee olemaan vilkas siirtojen osalta. Jo se, että seuran luottamuksen menettäneitä pelaajia ulostetaan, on hyvä asia. Viime siirtoikkunoissa Arsene on toiminnut vasta kun hänet on pakoitettu toimimaan, tuntuu että ensi kesän tilanne olisi jälleen juuri tämä. Siirtomarkkinoilla on pakko toimia ja toivon, että Arsenal myös näin tekee.

 4. itse uskon että seuran sisällä on saada melkein kaikki velka pois. Mikäli tähän joskus päästään on aika pelata monopolya myynneistä saaduilla rahoilla. Viime kaudet ovat osoittaneet sen että vaikka saataisiin kuinka paljon kesällä rahaa, me ostamme vain pelaaja jotka voivat puhjeta kukkaan ja joista saa rahat vielä pois ennen kuin ripustavat kengät naulaan. Muutenkin tuntuu että nyky jalkapallossa tärkein ei ole siirto korvaus vaan pelaajien palkat jotka ovat järkyttävän korkeat. mikäli pelaaja saa 200 000 viikossa tekee se vuodessa 10milj. 5vuoden soppari niin se onkin 50milj. plus siihen päälle siirto korvaus. Tosi osa pelaajista maksaa itsensä takaisin, mutta eipä enään ole niitä suuria persoonia jalkapallossa mukana. Johtuu juurikin ylisuurista palkoista:D

 5. jollain valioliiga seuroil tulee kiire!!

  Euroopan jalkapallon kattojärjestö Uefa julkisti keskiviikkona maanosan pääsarjaseurojen talouslukemat. Ne ovat karua katsottavaa.

  Uefan mukaan Euroopan suurimpien liigojen seurat tekivät vuonna 2010 yhteensä 1,6 miljardin euron tappiot. Tappiot nousivat vuodessa huimat 36 prosenttia.

  Uefan tutkimuksessa oli mukana 650 seuraa. Seuroista 56 prosenttia teki tappiollisen tuloksen, ja yhteenlaskettu velkataakka oli 8,4 miljardia euroa.

  Kattojärjestön mukaan positiivisiakin asioita löytyi. Yhteenlasketut tulot nousivat 6,6 prosenttia ja pelaajapalkkojen osuus tuloista pieneni hieman.

  Uefan julkaisemat luvut ovat nyt erityisen tärkeitä, sillä järjestön ajamat taloudellisen reilun pelin säännöt astuvat voimaan kaudeksi 2013-14. Mikäli seurat eivät täytä kriteerejä, ei niillä ole asiaa mm. Mestarien liigaan.

  – Nykytilanne kuvastaa uusien taloussääntöjen tärkeyttä, liiton julkaisemassa tiedotteessa sanotaan.

  Toisenlainen tilanne on kuitenkin Saksassa. 18 kuukautta sitten aloitettu kulukuuri on kääntänyt seurojen yhteensä 78 miljoonan euron tappiot (2010) 52,5 miljoonan voitoksi. Liigan yhteenlasketut tulot olivat 2,23 miljardia euroa.

 6. lainasin kaverin tekstiä kun laitto niin hyvin =)

  Espanjan ja Englannin seurat ovat kaikkein pahiten velkaa. Manchester United on Englannin velkaisin seura, ei se menestys ole ilmaiseksi, managerin taidoilla tai omilla kasvateilla tullut. Espanjassa Real Madridilla ja Barcalla on molemmilla yli miljardin velat. Uefan kertomasta 650 seuran ja 8,4 miljardin velasta 1/3 on näillä kolmella mainitulla seuralla. Tähän perään mainittakoon, että Kreikan valtiolla on yli 335 miljardia pelkästään julkista velkaa. Pikkuvippejä näillä futisjengeillä tuohon verrattuna on.

 7. Wilsheren ja Sagnan paluu tarjoaa kyllä saumat jopa ihan hyvälle loppukaudelle – tietenkin tämä edellyttää, että avauskokoonpanon pelaajat pysyvät terveenä.
  Toivottavasti Theolle ei edes tarjota jatkoa, olen täysin kyllästynyt hänen aivottomaan ravaamiseensa. Mieluummin jopa Rosickylle jatkoa…

 8. Sattui vastaan kiva kuva, pahoittelut mikäli on jo ollut täällä (en ainakaan huomannut).

  Kuvassa siis Arsenalin U-9 joukkue vuodelta 2001

  Arsenal Academy Under 9's 2001/2

  Tästä ryhmästä edelleen Arsenalissa vaikuttavat B.Afobe, C.Aneke ja N.Yennaris.

  Sitä kieltämättä tuntee itsensä vanhaksi…

 9. Hazardista pikkasen. Muutama aika sitten tässä ikkunassa oli kovasti puhetta että Chelski olis tiukasti nuorukaisen perässä. Eden kuitenkin tais laittaa jarrut päälle ja sano haluavansa vain Arsenaliin ja sen jälkeen huhut on hiljentyny ihan täysin. Paitsi että Chelski on siirtäny katseensa ainakin Shaktarin Willaniin.

  Tänään sit läks kiertämään sellaset huhut että me oltais vaadittu erittäin tiukat sopparit siitä ettei asiasta puhuta mihinkään ja siks meno on ollu hiljasta Hazardin ympärillä. Mut saa nyt nähdä.

 10. Arsenalin tyylisiä huhuja on kyllä kun ei saa puhua pukahtaa mutta katotaan nyt voi olla kyllä ens kesän juttujakin ja uskon kun nään Arsenal.comissa =)

 11. Kuinkas luotettava tämä Goonertalk on? En ole seurannut. Huhuilee Rosickylle vuoden jatkoa 60k palkalla, mikä olisi kyllä karvas pettymys itselle. Noilla avausmäärillä myös taloudellisesti aika käsittämätön sijoitus. Mutta voihan toi saitti olla roskaa, en tiedä.

 12. Mozartille vois heittää 1v sopparin.On pelannut liian vähän varsinkin suhteessa Hätäilijä-Ramseyn.Ja sillä on munaa,toisin ku Gordonilla.Ainoita jengissä jolta löytyy sivuttaissuuntaan juoksua pallonkanssa,jolloin syöttölinjoja aukene.Oli viimematsissakin aivan eritasolla ku Gordon.

 13. Theo Walnut vaan myyntiin,Mozartille jatkoon sopparil,AA on-OCn ja Gerviksen keskellä,ainakin jos Manageri vaihtuu…Aivoja tarvitaan kentälle…

 14. Joo, myydään nuoret pelaajat pois kun ei ne kehity kumminkaan. Kannattaa sijoittaa hyvät rahat kokeneeseen joukkueeseen ja alle kolmekymppisiä ei enää palkata.

 15. Samoilla linjoilla Minksan kanssa, Walcotti myyntiin ja Mozartille jatkopahvi. Mutta tsaarista ei ole enää mihinkään, valitettavasti.

 16. Rosicky sopii mun mielestä artetan tuuraajaks, mut ei ramseyn paikalle. Ramseyn paikalle tarvitaan uus mies, joka pystyy maalintekoon. Ja 60000 on just sellainen summa, jota ei rotaatiomiehille tarvis maksaa.

 17. Mozartille jatkopahvia joo… Ja kausikortti uimahalliin, että pääsee vesijuoksemaan. Eiköhän tsekki ole nähty (pääasiassa lasaretissa ja fysioterapiassa)? Kiitos vaan ja eteenpäin!

 18. Myös täältä Rosickylle vuoden jatkot. Mozart tuo varsinkin vaihdosta aika usein uutta rytmiä ja vauhtia meidän peliin ja osaa myös taistella ja taklata. Ja on jopa pysynyt harvinaisen hyvin pelikunnossa viimeaikoina. Uskoa myös Ramseyn tekemiseen kaikesta huolimatta on vaikka kaveri juuri nyt on aika jäässä. Rambolla on mun mielestä potentiaalia nousta selvästi paremmaksi pelaajakis. Nykyisen kokoinen vastuu on vain tainnut tulla hieman liian nopeasti. Jumi on luultavasti enemmänkin henkistä eikä niinkään taidollista rajoitteisuutta. Walcottiin olen näistä kolmesta eniten pettynyt ja suoraan sanottuna luottokin on vähäisintä. Theo luulee itsestään enenmmän kuin todellisuudessa on. Poika tarvisi kunnon kovistelun ja penkityksen, jonka jälkeen nöyränä takaisin kentälle näyttämään onko jatkopahvin arvoinen vai ei. Loppujen lopuksi Theo on aika yksipuolinen pelaaja. Nopeus on helvetin hyvä ominaisuus futiksessa, mutta jos kaverin peliäly ja vaikkapa keskitykset ovat niin surkeita kuin ovat niin sillä nopeudella ei juuri mitään tee. Theo tarvis opetusta taktisella puolella paljon.

 19. Ei oo roskiski muakaan vakuuttanut tänä kautena kertaakaan, kukkapuska ja lopputili kouraan and good bye.
  Näyttäs shittyki voittavan tänä vuonna jotaki, menivät johtoon…

 20. Itselleni on arvoitus miksi Rosicky ei kaikesta hyvästä huolimatta alusta maaleja? Sen ymmärrän miksei itse tee, onhan ne vedot ihan tuhnuja olleet jo vuosia.

 21. Taas yksi naula Mancinin arkkuun. Periaatteessa kivaa, mutta ei ole Arsenalin liigamestaruuksien kannalta yhtään kivaa se, että seuraaja on todennäköisesti parempi. Ei vaan auta kitistä, vaan tavoitteena pitää olla nousta parhaaksi.

 22. Näin se maksa-allas on lähellä pokaalia. Olimme viime vuonna samassa tilanteessa, mutta sössimme. Ja ihan turha vähätellä – ois kyl kelvannut paitsi hardcore-jengille…

 23. En tiedä mikä core olen, en ainakaan Al Gore, mutta mulle olis viime kaudella tarjolla ollut pytty kelvannut mainiosti. No, Pool ei ole vielä voittanut mitään. Ne osaa olla ihan yhtä paskoja kuin mekin. Katselin eilen osittain Cardiff-Crystal Palace matsia ja siinä walesilaisilla oli paikoitellen todella kova tekemisen meininki. Väitän, että Liverpool joutuu tekemään finaalissa ison työn voittaakseen. Mekin oltiin viime vuonna suursuosikkeja, mutta niin vain voittamisen pelko oli suurempi kuin voittamisen halu ja kannu lähti nykyiselle divariporukalle. Liverpool on nyt samassa tilanteessa.

 24. No ei se tajuton tuhlaaminen tuo sitä menestystä City ulos liigacupissa. Päivän paras uutinen ehdottomasti. Mancini on kyl ehkä liigan paskinmanageri ku pistää aluks haisee muutaman satamiljuunaa ja ei menesty city silti millään

 25. Ei nyt suoraan liity meihin, mutta tuo Jádson – jota meille on aikaisemmin huhuttu – siirtyi siis tässä siirtoikkunassa takaisin isiensä maille ja Sâo Paulon riveihin. Eli se siitä ainakin. Ei olisi välttämättä lyönyt läpi Valiossa, mutta oli kuitenkin tottunut Ukrainassa kovaan peliin ja huonoihin olosuhteisiin. Vähintäänkin mielenkiintoinen pelaaja, joka nyt kuitenkin todennäköisesti pelaa lopun urastaan Brasiliassa.

  Kyllä tässä nyt täytyisi jonkinasteisia ratkaisuja tehdä siirtomarkkinoilla. Ammattiylpeys on aivan hukassa muutamilla meidän pelaajilla. Herätys siellä Lontoon päässä!

  Onko joku seurannut Afrikan kisoja? Miten on Gervinho pelannut? Chamakhin suorituksia ei tarvi edes tiedustella, voin vaan kuvitella…

 26. Sen verran seurannu, kun Morocco ja Ivory Coast yhden pelin pelanneet, että molemmat pelanneet avauksessa, vaihdettu loppuminuuteilla, ei muita merkintöjä.

 27. luultavasti Cardif voittaa ton liigacupin kun pool ei oo ollu hyvä huonompia vastustajia vastaan =))

 28. Theosta sen verran, että ei tosiaan viime aikaiset suoritukset mairittele mutta ihan vielä tahdo uskoa sitä, että kaikki olisi nähty miehen kohdalla. Muistissa kuitenkin vielä vuosien takaisen läpikentän harhauttelut ym. väläytyksiä..? Eipä miehelle paljoa enempää aikaa olisi voinut antaa näyttääkseen kaikki ässät mitä hihoista löytyy joten tuo penkitys olisi tosiaan oiva veto. Paineet on varmasti kovemmat kuin aiemmin kun oli vielä se potentiaalisin brittipelaaja, nyt kun olisi aika näyttää se arsenalille sekä vaativille briteille niin voi olla aikamoinen ressi päällä…Tämän luulen olevan suurin syy tehottomuuteen joka suhteessa joten kun ymmärtää tai oppii pelaamaan paineetta niin saataisin miehestä max. potentiaali irti

 29. Finnish gunner, Tuosta Edenistä. Onko tämä juuri sitä puukon vääntöä haavassa vai ihan vaan kidutusta? 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s