Odotukset loppukaudelle

Mitään suuria on turha odottaa, se on ollut tosin selvää jo kesän sekoiluista asti viimeistään. Joku voisi sanoa, että paljon kauemminkin. Mielipideasioita toki, mutta ei se silti kovin kaukana ole totuudesta jos väittää ongelmien juontavan juurensa jo useiden vuosien takaa.

Liigassa neljän joukkoon pääseminen olisi jo todellinen uroteko nykyisestä tilanteesta. En tarkoita, että se olisi missään tapauksessa riittävä suurempaa kuvaa katsottaessa. Tällä hetkellä se vain on paras mistä kannattaa edes uneksi, silti todellisuus toukokuussa tulee olemaan mitä todennäköisimmin jotain muuta kuin nelossija. Sijoitus viidenneksi vaikuttaa mahdolliselta, mutta yhtä hyvin Liverpool ja Newcastle voivat ajaa ohi tiputtaen meidät seitsemänneksi. Sijoitus voi tippua ja tippuukin vielä huonommaksi jos loppukausi menee viime kausien tyyliin kevään osalta. Jos tällä hetkellä pitäisi veikata niin sijoitus tulee olemaan kuudes, Liverpool menee edelle ja Newcastle pysyy takana. Tässä tapauksessa Eurooppa-liigan paikka riippuisi siitä kuka voittaa FA Cupin.

Mestareiden liigassa tällä hetkellä tippuminen AC Milanille on ehkä todennäköisempää kuin jatkoon meno. Missään tapauksessa Milanin tiputtaminen ei kuitenkaan ole mahdotonta. Pelin on kuitenkin parannuttava paljon viimeaikaisista esityksistä. Jos Milan kaatuu niin arpaonni on tietenkin merkittävässä osassa jatkon kannalta. Vastustajan ollessa vaikkapa B*rca tai Real Madrid voi jatkomahdollisuuksien sanoa olevan lähes olemattomat. Maksimissaan kahdeksan joukkoon voisi veikata olevan paras mihin pystymme ja tämäkin vaatii jo arpaonnea hiukan mukaan.

FA Cup on ehdottomasti paras mahdollisuus katkaista pitkä pokaaliton kausi. Arpaonni on ollut ainakin tähän mennessä suosiollinen, sillä kotiottelut ovat aina mukava etu ja vastustajatkaan eivät ole olleet mitään kärkijoukkueita. Samaan hengenvetoon täytyy kuitenkin todeta Aston Villan sunnuntaina olevan aivan riittävän kova haaste tällä hetkellä.

ManU kuitenkin tiputti jo Cityn ja pelaa seuraavaksi Liverpoolia vastaan, joten suosikkeja tippuu mukavasti jo ensimmäisillä kierroksilla. Jos arpaonni jatkuisi hyvänä niin FA Cupin voittaakseen ei välttämättä vaadita kuin yksi voitto kolmikosta ManU/Liverpool, Chelsea tai Tottenham. Toki edelleen on mahdollista, että ensi kierroksella arpa heittää meidät Old Traffordille jos olemme jatkossa ja silloin kaikki tietävät mikä on lopputulos. Toivottavasti tämä kuitenkin vältetään, sillä se on tapahtunut aivan liian useasti viimeisten vuosien aikana. Ei sillä, että Anfield, White Hart Lane tai Stamford Bridge olisivat kovinkaan paljoa helpompia paikkoja. Ja rehellisesti sanottuna sama mikä tahansa kärkijoukkue on kyseessä niin voittaminen edes kotiottelussa Grovella on enemmän kuin epävarmaa tällä hetkellä.

Toiveena olisi viime kausien tapaisen kevätromahduksen välttäminen ja mahdollisimman pitkälle pääseminen molemmissa jäljellä olevissa cupeissa, varsinkin FA Cupissa koska sen voittaminen on edes jollain tapaa mahdollista vaikkakin melko epätodennäköistä.

19 thoughts on “Odotukset loppukaudelle

 1. tätä ei sitten taas tarvitse kaikkein iloisimpien lukea jottei päivä mene pilalle.
  kiitoksia taas päivityksestä. eipä ole tullut itsellä kommentoitua n. kuukauteen, tekstit olen lukenut ja välillä jopa yrittänyt alkaa kirjoittamaan, kuitenkin vain huomatakseni paljonko ko. toimenpide oksettaa, sen verran surkeaa on taas touhu ollut.
  jotenkin itseäni ei innosta edes häilyvän pieni mahdollisuus uusista pelaajista, on ollut jo pitkän aikaa selvää ettei pelaajamateriaalilla ole kovinkaan suurta merkitystä joukkueen menestykseen niin kauan kun peluutus ja taktinen puoli ovat ala Wenger. avauksen pelaajat pelaavat vaikka mikä olisi, kun ei ole pelkoa peliajan menettämisestä näkyy se lepsuiluna, lisäksi pelaajat luonnollisesti väsyvät ja paras terä katoaa jo siinä. puhumattakaan loukkaantumisriskeistä. saman oravanpyörän seurauksena penkitettyjen motivaatio ja pelituntuma romahtaa, tuloksen näkee taas kentällä.
  jostain syystä kuitenkin luotan että tällä kaudella tuo perinteinen kevät romahdus vältetään, pelaillaan tasapaksusti ja saadaan pidettyä tuo viides sija. Patonki pääsee taas kertomaan miten noustiin vaikeista lähtökohdista (itse luoduista) kuitenkin kelvollisille sijoille.
  FACciin tulisi mielestäni nyt panostaa täysillä, samoin Mestareiden Liigaan, sieltä voidaan pientä iloa saada joskin UCL tuskin sitä tarjoaa. keväämmällä/kesällä sitten toivotaan uutta kukoistusta Wengerin aikakauden loppumisen kautta, tosin täysin turhaan, sillä mieshän ei suojatyöpaikastaan luovu.
  vituttaa suunnattomasti tämä tilanne. potentiaalia olisi vaikka mihin, tasokas miehistö (muutamaa täsmähankintaa toki kaipaa) ja hyvät puitteet (stadion, taloustilanne ja fanit), tällä nykymenolla vaan kaikesta luovutaan liian helpolla. muistan hyvin kun reilu 5v sitten jaksoi vielä intoilla nuoresta kehittyvästä joukkueesta, eipä vaan ole paljoa siitä jengistä jäljellä ja pahoin pelkään ettei ensi kesä tuo ainakaan parannusta tähän.

 2. Villeltä hyviä tilastoja ja asiaa eilen ja tänäänkin. Tässä vielä yksi tilasto: tammikuun valioliigaotteluista tasan 0 pistettä. Tällaista kuukausisaldoa (syys-huhtikuissa) en ihan heti muista nähneeni. Tämän valossa odotukset ovat todellakin olemattomat. Kuten Ville sanoo, ainoa mahdollisuus on nyt FA-cup. Hyvää arpatuuria kuitenkin tarvitaan. Ensi kauden Eurooppa-liigan paikka sen sijaan on vielä haarukassa (nykymenolla ei toki kauaa). Jos Liverpool voittaa liigacupin, menee se sitä kautta Eurooppa-liigaan, johon lisäksi liigan vitonen ja FA-cupin voittaja. Jos FA-cupin voittaa joku kärkikuusikosta, riittää meille seitsemäskin sija. Eri asia sitten, kuka jaksaa innostua Eurooppa-liigasta 14 metsurien kauden jälkeen.

 3. Vaikka tammikuu on meille yleensä tammiluu niin siitä huolimatta kysymys: Mitä Eden Hazard teki muna-matsissa Grovella? Olisko tässä sittenkin jotain? Toiveajattelua, meillähän on Mozart!

 4. hyvä hyvä ei kyllä varmastikkaan pelaa viel villaa vastaan cupissa.

  Arsenal have received a fitness boost after Bacary Sagna completed his first training session since suffering a broken leg against north London rivals Tottenham in October.

  Manager Arsene Wenger has been forced to use a string of deputies in the Frenchman’s absence, with often disastrous consequences.

  Sagna himself confirmed his return to full training via his Twitter account earlier today.

  Fellow defender Thomas Vermaelen then expressed his happiness at Sagna’s return, posting a message on his Twitter account.

  It said: ”Congrats to my mate @Sagnaofficial for his 1st session with the team after moths of injury! Saw some good free kicks from u!! Keep it going!”

 5. Latest info.on hazard deal is this. Arsenal have potentailly agreed a 25m fee with lille. Hazard himself is in London with his agent. His agent is due to meet up with arsenal officals at colney today to discuss terms, I’m not sure yet if deal is for.Jan or a summer move, arsenal lost out on Mata due to Chelsea offering more money, arsenal have learned from mistakes and are staying very quite about this move.

  Breaking news. Arsene Wenger has gone public on sky sports and said. Arsenal will buy hazard if lille want to sell. Lille.president yesterday said to sky sports, we will sell for 25m.

  Tämmöstä lukee Facebookissa Arsenal Fc(125 Years of Glory) nimisessä ryhmässä en tie sit onko tässä mitään perää mut tän ryhmän perustaja kirjoittelee aktiivisesti joka päivä…

 6. tuohon Sc*min Twitchin’ dealeriin liittyen

  http://arseblog.com/spurs-team-sheet/

  Ja mitä tulee Hazardiin, niin siirto ei tule tapahtumaan. Varsinkaan tässä ikkunassa, tässä ikkunassa mies ei liiku mihinkään.

  Lille on tarpeeksi monta kertaa ilmoittanut, että myy vasta kesällä. Hazard itse on sanonnut loputtoman montaa kertaa, ettei siirry kesken kauden.

  Lisäksi Hazard on sen tason pelaaja, että varmasti vaatii CL-jalkapalloa. Tällä kaudella hän on jo rekisteröity Lillen pelaajaksi ja ensi kaudeksi Arsenal ei kykene CL-jalkapalloa takamaan (tosin kuin ManU, Chelsea, Real, Barca ja jopa PSG).

  Myös palkka on varmasti sen tasoinen, että Arsenal ei siihen suostu. Hypetetty pelaaja, joka kelpaisi lähes jokaiselle huippujoukkueelle? Tuskin £150K/ viikko riittää. Ottaen huomioon sopimuksen pituuden ja sen £30M siirtokorvauksen, Hazard ei ole Arsenalin ulottuvissa.

  On selvää, että Lille ei ensi tämän kauden jälkeen pysty enää Hazardista kiinni pitämään, joten he taatusti vuodattavat lehdistölle juttua mahdollisesta siirrosta, jotta syntyisi huutokauppa. Myös tässä tapauksessa Arsenal jää jalkoihin.

  Joten suosittelen ottamaan ihan rauhassa ja olla uskomatta huhuja.

 7. Valitettavasti myös tähtien sopeutumisessa Arsenaliin ja Wengeriin (Arshavin, Reyes) on tullut niin nihilistiseksi, että melkein mieluummin ottaisin nykyiseen tasapaksuun jengiin kaksi kohtuukovaa nuorta 12-13m pelaajaa kuin yhden tähden, jonka poissaollessa joukkue on taas surkea. Vrt. Fabregas huippuiskussa ja ilman häntä. Sen kirsikan kakun päälle aika olisi, kun joukkueen yleisilme on parempi ja puhutaan mestaruuteen harppaamisesta. Nykyinen tiimi on niin kaukana mestaruudesta, että yksi tai kaksikaan tositähteä ei vielä riitä, tarvitaan laajaa erityisesti reservien tasonnostoa.

  Ylipalkattujen jämäpelaajien poistamisessa menee parhaassakin tapauksessa kolme siirtoikkunaa ja sillä välin jokainen oston, joita muuten realistisesti on määrällisesti vähän, tulisi olla melko tai erittäin onnistunut.

 8. En nyt kyllä lähde allekirjoittamaan noita väitteitä, ettäivätkö nämä pienempien liigojen tähtipelaajat haluaisi tulla Arsenaliin. Ei välttämättä kaikki, mutta joukossa on aina niitä, jotka sattuvat olemaan joukkueen faneja nuoruudestaan lähtien. Mielestäni vanhaan maineeseen pystytään vielä turvautumaan vielä ainakin muutaman vuoden ajan. Kuitenkin muutama tuleva ikäluokka on nähnyt huippupelaajia Arsenalin paidassa, viimeisimmän pokaalin ja parin vuoden takaisen ”seksikkään jalkapallon”. Ja ehkä näiden tekijöiden suosiollisella avustuksella ovat muodostaneet seurasta hyvän kuvan.

  Ei sitä muutamalla heikolla kaudella pyyhitä pois, jos pelaaja on kuvitellut nuorena pihapeleissä olevansa Bergkamp, Henry, Fabregas tai van Persie. Tämän lisäksi voisin mainita pari viime vuosien siirtoa, joita ei pitäisi eräissä joukkueissa olla tämän blogin tekstien perusteella. Suarez oli viime vuoden kuuma siirtonimi ja niin vain meni Liverpooliin, jolla ei ole Valioliigamestaruutta ja edellisestä pokaalista oli kulunut jo muutamia vuosia. Tämän lisäksi van der Vaart siirtyi syksyllä 2010 Tottenhamiin, jolla tunnetusti on palkkakatto. Tietenkin tätä siirtoa auttoi scumsien selviytyminen Mestarien liigaan. Myöskin Juventus on onnistunut hankkimaan varsin kovia pelimiehiä, vaikka menestystä ei ole Serie B visiitin jälkeen tullutkaan.

  En siis usko, että pelaajat olisivat halukkaita suoraan sanomaan ei Arsenalille. Tietenkin muiden seurojen sattuessa apajille menestysmahdollisuudet, palkka ja se mitä seuraa pelaaja on nuoresta pitäen kannattanut ratkaisevat. Suurempi este pelaajien hankinnalle näyttäisi kuitenkin olevan Wengerin ja johtoportaan sairaalloinen rahan säästäminen väärissä asioissa. Kuten täällä on mainittu, niin joukkueen pelaaja ja palkkarakenne ei ole kunnossa.

 9. Kiffiltä niin tylyä tekstiä, ja niin TOTTA!!! On tullu ehkä maisteltua muutama viski liikaa mutta haista vittu Wenger,Rice ja jokanen vitun pelle siellä johtoportaassa!! Ja haista sinä joka aamu peilini eteen tuleva hahmo VITTU, että rupesitkin jo nuorena poikana tällaista jengiä fanittamaan ja ihosi alle tykkilogot taltioimaan!! VITTU!!!

 10. Sparksia komppaan,lisäisin vielä,että silläkin luulisi olevan merkitystä,että pelaajalle pystytään lupaamaan isorooli.2-4v Arsenalissa isossa roolissa ja sit onkin helppo siirtyä vuolemaan kultaa…toivottavasti päästäisiin joskus asemaan,että meillä tähtipelaajaat pelaavat parhaat vuotensa,mutta toistaiseksi ollaan vielä kaukana siitä.
  Eli jos hazard menee hazardoimaan Cityyn ym.ei peliaika ja isorooli ole varmaa…
  Ja näissä hommissa mikään ei ole varmaa.Helmikuun 1.pvä ollaan viisaampia.

 11. ** Wenger – Wilshere has had a little setback.

  Ja kuka on yllättynyt? Hienosti wengerin viime kauden jackin älytön kuormitus pilaa tod.näk. koko kauden. Ja edes lainapelaajia ei näy eikä kuulu. Hämmentävää.

 12. Wilshere ei sitten olekkaan palaamassa. Kantapäässä on rasitusmurtuma eli varmaan aikalailla kausi ohi Jackillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s