Huomenna on viikon toisen haasteen aika, RVP:n sopimus ja omistajatilanne

Sunderland peli numero yksi oli ensimmäinen haaste ja se selvitettiin, vaikka pahalta näytti välillä. Huomisen haaste on vielä suurempi ja toivottavasti joukkue jatkaa voittojen tiellä tai ainakin maalillinen tasapeli olisi saatava San Sirolta mukaan toista osaottelua varten. Ei todellakaan helppo tehtävä Italian hallitsevaa mestaria vastaan, mutta mahdollisuuksien rajoissa.

Tätä kirjoittaessa ei ole julkaistu vielä Italiaan matkaavaa ryhmää, mutta tuskin siellä kovin suuria yllätyksiä tulee olemaan. Mertesacker on sivussa muiden jo ennalta tiedettyjen loukkaantumisten lisäksi. Toivottavasti lisää viime hetken loukkaantumisia ei ilmesty. Gervinho ei myöskään ole vielä käytettävissä, mutta onneksi Henry sentään on vielä tämän pelin.

Eilen kommenteissa nousi esiin RVP:n sopimustilanne ja kuinka todennäköistä jatkosopimuksen kirjoittaminen on tällä hetkellä. Olen jo aikaisemmin sanonut, että en usko miehen meillä jatkavan tämän kauden jälkeen. Seuraava sopimus on todennäköisesti miehen viimeinen todella hyvä ja samalla paras tähän mennessä. Me tuskin tulemme tarjoamaan tarpeeksi hyvää sopimusta ja toisekseen mies todennäköisesti haluaa voittaa jotain. RVP on voittanut ainoastaan urallaan FA Cupin ja siitä on kohta seitsemän vuotta.

Tottakai sitä toivoisi, että kun seura on uskonut mieheen läpi vaikeiden loukkaantumisten niin seurauskollisuutta olisi. Valitettavasti vain käytäntö on osoittanut viime vuosien aikana toisin ja poikkeukset ovat todella harvassa yleisestikin ottaen huippuseuroissa. Ja yleensä näitä poikkeuksia yhdistää se, että seura menestyy ja voittaa vuodesta toiseen. Vähän sama se oli meilläkin vielä Wengerin alkuaikoina, jolloin parhaat pelaajat pysyivät, kun menestystä tuli vuodesta toiseen.

Jatkosopimus olisi jo allekirjoitettu jos RVP sitä todella haluaisi. Nyt on lähinnä enää siitä kysymys, että mikä tulee olemaan summa ja uusi osoite. Toivottavasti Wenger ja seurajohto ei tällä kertaa jätä myyntiä elokuun loppuun, jolloin korvaajan saaminen on käytännössä mahdotonta. Tietenkin toivon, että kapteeni jäisi mutta en usko siihen aikaisempien tapahtumien valossa. Jatkosopimus olisi todellinen yllätys, mutta ehdottoman upea sellainen.

Tietenkin voidaan kysyä, että onko järkevää tarjota ensi kauden alussa 29-vuotta täyttävälle loukkaantumisherkälle pelaajalle monivuotista megadiiliä? Aivan perusteltu kysymys, mutta kun katsoo viimeistä lähes puoltatoista vuotta niin hollantilaisen arvoa joukkueelle ei voi kiistää. Mikä olisi tällä kaudella sijoitus ilman RVP:n maaleja tai tuskin olisimme olleet edes neljäs viime vuonna? Eikä kyse ole ainoastaan pelillisestä puolesta, vaikka se on tietenkin tärkein. Jos seura viime kesän sekoilujen jälkeen myy taas suurimman jäljellä olevan tähtensä niin kaikki puheet menestyksestä ja kunnianhimosta voidaan lopettaa kerralla. Toki jos korvaajiksi hankittaisiin saman luokan pelaajia, mutta se ei näytä olevan mahdollista tässä seurassa.

Omistajakysymys on myös noussut tapetille viime päivinä ja mahdollinen Kroenken myyntihalukkuus. Aika ja tietomäärä eivät nyt riitä perehtymään aiheeseen kunnolla. Nykyinen tilanne on kuitenkin todella rasittava ja suorastaan raivostuttava. Selvää on, että Kroenkelle Arsenal on vain seura muiden joukossa, jolla on tarkoitus tehdä rahaa. Kroenken muut seurat ovat melko keskinkertaisia menestykseltään ja sen suhteen suuria satsauksia voi olla turha odottaa. Muutoksia toivoisi todella tapahtuvan ja mitä nopeammin sen parempi. En todellakaan sano, että Usmanov olisi välttämättä sen parempi vaihtoehto. Siinä asiassa on varmasti omat huonot puolensa ja loppujen lopuksi ne voivat olla todella merkittäviä.

Se mitä varmaan me kaikki haluaisimme on, että seura jatkaa järkevällä talouslinjalla, eikä mitään Abramovichin tai sheikkien järjetöntä rahapolitiikkaa nähtäisi. Nykyisellä tavalla olisi mahdollista menestyä ainakin nykyistä paremmin jos asioita tehtäisiin tulevaisuudessa eri tavalla ja ennen kaikkea käytettäisiin seuran tällä hetkellä olevat resurssit ja rahat joukkueen vahvistamiseen. Emiratesin rakentamisen piti tämän mahdollistaa, mutta mitään tämän suuntaista ei ole nähty. Päinvastoin.

16 thoughts on “Huomenna on viikon toisen haasteen aika, RVP:n sopimus ja omistajatilanne

 1. Kyllä se surullinen tosiseikka taitaa todellakin olla, että meillä on mahdollista nähdä Van Persieä Arsenal paidassa enään neljän kuukauden ajan. Varmasti muuten jatkaisikin meillä, mutta niin kuin Ville kirjoitti 99% prosenttia samassa tilanteessa olevista nyky-futareista haluaa vielä viimeisen todella ison palkkashekin ja ennen kaikkea menestystä! No aikansa kutakin……

 2. Joo ja sävy Veikkaajan jutussa oli jälleen kerran negatiivinen kun oli kyse Arsenalista. Täytyy varmaan kirjoittaa ”kehut” sille Sundellille, joka jutun oli tehnyt.

 3. eikös veikkaajassa ollut jo pari viikkoa sitten saman herran kirjoituksia, joko arsenen tulisi saada potkut? jokunen suomigooneri on sinne aikaisemmin laittanut palautetta ja se on aina mieltä lämmittänyt. aika yllättävää silti että näin mestareiden ja eurooppa liigan kynnyksellä kirjoitellaan arsusta. kuiteskin manukin pelaa vielä euro pelejä. =)

 4. mahdollistahan tuo robinin seuranvaihto on,mutta asiaa saattaa helpottaa mikäli theo rustaisi nimensä uuteen soppariin,tämä saattaisi myös vaikuttaa robinin jatkoon seurassa,koska van persie pitää maantiekiituria suuressa arvossa ja yhteispeli kaksikon välillä toimii,onhan kaikista robinin maaleista varmasti theo syöttänyt eniten tällä kaudella.muistetaan myös että van persie perheineen nauttii olostaan lontoossa,ja robin onkin sanonut että lapsensakin viihtyvät paremmin englannissa kuin hollannissa.

 5. Vai oliko peräti edellinen numero. Mut eihän nyt kukaan voi julkisesti mainita kuinka suurissa peleissä ja rahoissa muna ja city on vielä kiinni.

 6. Ei nyt taas millään tavalla mihinkään liity, mutta on mielenkiintoista nähdä suojeleeko Skottituomarikin Parsaa. Lähtökohtaisesti tuolta suunnasta ei varmaan sympatiapisteitä pitäisi tulla. Tokihan Uefalta on voinut tulla ”ohjeita”…

 7. Nää ylen selostajat on kyl ihan oma lukunsa. Kyllä huomaa että kyseessä on firman parhaat yleismies jantuset. Joo on tää muutenkin muistuttanut enemmän serie A ku jätkät on jatkuvasti kädet levällään nurmikossa

 8. Pitäsköhän NYT mennä jääkaapille, jotta ehtii takas puoliajalle kuuntelemaan Erkkaa. Se voi taas kertoa kuinka hyvä Parsa on ja hehkuttaa vähän Messiäkin…

 9. Isoja on tasoerot. Toivottavasti kukaan ei kuvittele että ainakaan Arsenal kykenee horjuttamaan nykykatalaaneja eli koko maailman UNICEF-FIFA-UEFA-Barcaa. Tilaisuus oli 2006 ja se meni, silloin ero oli vielä melkoisen pieni, mutta toinen seura on mennyt ylös, toinen alas. Silti toivon kyllä ettei tämä Barcan varsin vastenmielinen nippu tee mitään erityisempää historiaa tmv, vaan lähtee laulukuoroon ajoissa tai ainakin häviää finaalin. En ole katkera, futis on vaan kontaktilaji eikä lyhytkasvuisia saa tarpeettomasti suojella kaatuilun perusteella.

 10. No kyseessähän on aina yksittäiset pelit, kuten barca osoitti aiemmin ottamalla pataan joukkueilta, jotka ovat verrattavissa heidän reserveihinsä. Mikäli joukkuueessa on momentumia on saumat aina voittoon. Eiköhän espanjassakin ala tuttu näky real vahvistuu, barca heikentyy.
  Huomenna voitto kotiin, mutta ei tappiokaan olisi pahitteeksi. Voisi keskittyä täysillä fa cup ja valioliiga rykäisyyn, niin saadaan kroenkelle rahat taskuun:D

 11. Totta, Barca on huonompi. Täytyy kuitenkin muistaa etteivät ne ole mitään väsyneitä kehäraakkeja vaan nuoria voittajia, joilla riittää venymiskykyä. Kun edelleenkin normaalisti taklaavat eurovastustajat lentävät useimmiten ulos Alvesin tai Busquetsin ulistessa kieriskellen maassa, on tehtävä varsinkin kaksiosaisessa melko mahdoton. Espanjan tuloksilla ei ole niin merkitystä, siellä on Madrid jopa vahvempi kannatukseltaan ja liiton vaikutusvallaltaan, kun taas Barca on koko Euroopan Barca.

  Jotenkin tuntuu siltä, että Platinille ja UEFA:lle sopisi hyvin se, että Barcasta tulee vielä isompi legenda seurana ja se vetää jonkin UCL-voittoputken, jota ei ihan heti rikota. Laji tarvitsee esikuvia ja aika monille sopii La Masia-Messi-Guardiola Barca, vaikka Guardiolan meriittejä sotkeekin doping-käry pelaajana.

 12. viime vuosina varsinkin barcan ja reali paapominen on vaan ehkä jopa lisääntynyt! miksi ei uefan toimesta puututa siihen että nämä 2 suur seuraa saa suurimman osan TV oikeuksista!!!?????mites nämä muut seurat miten ne nousee tuolta kun nämä isot vievät sillä periaatteella rahat että niitä kannatetaan enemmän!??? ja kummallakin on miljardien velat!???? UEFA huhuu onko siellä ketään =))))

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s