Nöyryytys ja Milanin ei tarvinnut olla edes mitenkään erityisen hyvä

Olinpa eilen niin totaalisen väärässä kuin vain voi olla. Noita iltoja varten ei todellakaan kannata olla mukana Mestareiden liigassa. Järkyttävän surkea esitys alusta loppuun ja näytti kuin juuri ketään ei olisi kiinnostanut, mikä on täysin uskomatonta kun kyseessä oli kuitenkin Mestareiden liigan jatkopelit AC Milania vastaan San Sirolla. Tuolta näyttää juuri joukkueen esitys silloin kuin pelaajia ei kiinnosta ja he eivät pelaa enää managerilleen. Ei ollut ensimmäinen eikä satavarmasti viimeinen kerta.

Manageri lupasi hyökkäävää peliä ja sitten avauksessa on Rosicky ja vielä laiturina. Samoin Gibbs ensimmäistä kertaa avaukseen neljään kuukauteen tämmöiseen paikkaan on todella outo veto. Ennen peliä jo tiesi, että Milan ei tule tempolla hallitsemaan joten miksi Henrya ei voinut laittaa suoraan avaukseen. Mies olisi tuossa tempossa varmasti jaksanut 90 minuuttisen. Walcott oli tietysti avauksessa ja ihme kyllä otettiin puoliajalla pois, toki tuo 45 minuuttia oli liikaa tälläkin kertaa. Miksi helvetissä Wenger peluuttaa viikosta toiseen samoja pelaajia, vaikka kaikki näkee että se ei toimi?

Meidän peli oli sitä säälittävää sivuittaissiirtelyä todella hitaalla tempolla keskialueella ja hyökkäyskolmanneksella ilman mitään yritystä todella mennä eteenpäin. Wenger on kopioinut pelitapansa B*rcalta, mutta on vain unohtanut jalkapallon olevan maalintekopeli. Pelin pitäisi mennä eteenpäin, koska pallonhallinnasta puolessa kentässä ei saa maaleja tai pisteitä. Samoin prässin puuttuminen puolustaessa on erittäin silmiinpistävää. Erittäin kuritonta ja hakutonta, jolloin tuos on eilisen kaltainen vaikka vastustaja ei edes pelaa mitenkään erityisen hyvin.

Eilen suorastaan raivostutti meidän saamattomuus ja haluttomuus mennä eteenpäin sivuittaissiirtelyn sijaan. Tilanne oli jopa niin naurettava, että kotijoukkueen pelaajat eivät edes yrittäneet riistää palloa tai prässätä pallollista pelaajaa tosissaan omalla puolustusalueella, koska huomasivat että kukaan ei kuitenkaan ole menossa eteenpäin. Sivuttaissuunnassa ja taaksepäin saa syötellä ihan niin kauan kuin haluaa ja se ei aiheuta vastustajalle mitään ongelmia. Todella säälittävää ja kauas on tultu siitä ajasta, että Arsenal pelaa Wengerin johdolla hienoa hyökkäävää peliä. Tämä ei ole pitänyt enää pitkään aikaan paikkaansa, asia on vain yksi lukuisista selityksistä millä Wengerin jumalan asemaa yritetään seurassa epätoivoisesti perustella.

Puolustuksen osalta tappio kävi erityisen kalliiksi, kun kauden ylivoimaisesti paras puolustajamme Koscielny loukkaantui. Meidän tuurin tietäen kyseessä on tuskin ihan lyhytkestoinen poissaolo. Kausi vain paranee peli peliltä ja kevät näyttää olevan meille goonereille tätä samaa joka v*tun kevät. Hienosti toimii kaikki, mutta mitä sitä muutoksia tekemään täydelliseen organisaatioon tai pelaajarinkiin. Kuten joku eilen kommenteissa kirjoitti niin kohta julkistetaan seuran vuoden tärkein tulos eli päättyneen tilikauden voitto.

Vermaelenin esitys oli yksi suurimmista pettymyksistä jos nyt sellaista voi edes erotella koko tuosta eilisestä hirveydestä. Toki ymmärrän hiukan, että pelaaja on joutunut pelaamaan koko kauden väärällä paikalla ja sitten yhtäkkiä takaisin keskelle tämmöiseen peliin. Ei se selitä kaikkea, mutta jotain. Lisäksi ei varmaan ollut kuin toinen peli kun Vermaellen ja Koscielny olivat toppariparina tällä kaudella vai peräti koskaan.

Eipä ollut Henrylle häävi jäähyväispeli, mutta siitä huolimatta mies oli yksi parhaita ellei jopa joukkueen paras sen 45 minuuttisen aikana mitä sai pelata. Kaikesta huolimatta saimme nähdä legendan todennäköisesti viimeistä kertaa tykkimiespaidassa eilen. Vieraskannattajat lauloivat miehen nimeä pelin lopulla ja syystä. Laina oli rohkea veto mieheltä ja se onnistui todella hyvin. Tuskin näillä minuuteilla kukaan olisi enempää voinut vaatia. Voi olla, että Henry on salaa tyytyväinen että ei joudu lopettamaan Arsenal uraansa Grovella kotitappioon Tottenhamille. Mies ei koskaan hävinnyt urallaan paikallisvastustajalle, kaukana ovat ne ajat vaikka legenda hetkellisesti paluun tekikin.

En todellakaan ole hyvä antamaan veikkausvihjeitä tai veikkamaan itse, mutta nyt voin antaa kohtalaisen varman vihjeen lauantaille. Sunderlandia kannattaa pelata, sillä tämä on taas sen luokan isku joukkueelle että tästä se ei nouse pitkään aikaan. Samoin RVP:tä ja muutamaa muuta tullaan myös lepuuttamaan, jolloin mitään toiveita jatkopaikasta ei ole. Vai uskooko joku, että Henrynkin lähdettyä hyökkäyskolmikko Arshavin, Chamakh ja Walcott tykittävät meidät jatkoon. Tähän vielä Djourou puolustukseen Gibbsin seuraksi ellei mies jo loukkaantunut pelaamansa 65 minuutin aikana niin ei tarvitse paljoa jatkopaikasta haavailla. Ai niin unohdin, että Fabianski on myös maalilla.

Lauantain jälkeen liigassa olisi vielä pelattavaa, mutta tuskin kukaan tai siis ainakaan Wenger pystyy kokoamaan niitä itseluottamuksen sirpaleita mitä tämä viikko aiheutti. Syöksy alkaa tai voiko sanoa edes alkaa, koska tätä samaahan se on ollut yhtä parempaa jaksoa lukuun ottamatta koko kausi tai oikeastaan viime vuoden helmikuusta alkaen.

Saihan Wenger taas mental strength kommentit mukaan pelin jälkeiseen haastatteluun. Vaikea tajuta missä rinnakkaistodellisuudessa mies välillä tai oikeastaan nykyään lähes koko ajan elää? Muutenkin saa mies ja muu seurajohto selitellä taas koko rahan edestä mahdollisia lippujen hinnan nostoja. Näihin aikoihin yleensä hinnan nostot julkaistaan ja kausikorttien uusiminen tulee ajankohtaiseksi. Pitäähän ensi vuoden puuttuvat sieniliigatulot korvata jolloin eli korotus lippujen hintoihin ja RVP myyntiin niin eiköhän tärkein tulos ole ensikin vuonna reilusti positiivinen tärkeimmässä paikassa eli viivan alla. Kannattajat ovat varmasti riemuissaan kun seura julkaisee taloudellisen tuloksensa viime vuodelta joukkueen ollessa tässä tilassa ja samalla vielä todennäköisesti korotetaan lippujen hintoja. Onneksi ne ovat tällä hetkellä niin edullisia.

Säälin todella teitä, jotka olette ostaneet lipun ja mahdollisesti matkan toiseen osaotteluun Milania vastaan Grovelle. Tuosta kärsimyksestä ei pitäisi joutua maksamaan mitään vaan päinvastoin seuralta pitäisi pyytää vahingonkorvauksia. Itse en ole paljon paremmassa asemassa, sillä liput ja matka, jota ei voi perua on varattu ensi viikon paikallispeliin Tottenhamia vastaan. Tällä hetkellä tuo näyttää todella pahalta virheeltä. Yhden erittäin tuskallisen kotipelin olen jo kokenut pari vuotta sitten Tottenhamia vastaan ja tämä tulee varmaan olemaan vielä pahempaa.

Muutoksia monessa asiassa sekä monella tasolla ja h*lvetin nopeasti kiitos!

82 thoughts on “Nöyryytys ja Milanin ei tarvinnut olla edes mitenkään erityisen hyvä

 1. Huonosti kirjoitettu, Tarmo.

  Diktaattorien vallan alle ei saa koskaan alistua vaan on taisteltava vastaan. Rikkaiden sortajien ei saa koskaan antaa voittaa.

 2. Ei Milania pidä liiaksi kehua. Organisoitu joukkue, jonkin verran löysäilevää Barcaa huonompi ja mielestäni aika samaa tasoa kuin Manchesterin jengit, paitsi näillä on vielä enemmän fysiikkaa ja nopeutta. Vertailisin vielä kahteen muuhun erikoiseen tappiopeliin, eli elokuun teurastukseen jossa Manu osui joka paikastaan esittämättä varsinaisesti mitään nerokasta peliä sekä Cityn stadionin kohtaaminen, joka olisi ollut 5-0 ilman Cityn ihmeellisen tuhnua viimeistelyä ja Szczesnyä joitain loistokoppeja. Milanin viimeistely oli jotain tältä väliltä, mutta pelillisesti se on mielestäni korkentaan Cityn tasoa ja jonkin verran heikommin hyökkäävin yksilöin. Allegri voi olla kyllä Mancinia parempi valmentaja, mutta valmentajat ei tee maaleja. Milanin hyökkäyspelikirja on saanut ainakin eilisen perusteella vaikutteita Wengerin menestysaikojen joukkueilta.

  No mielipiteitä nämä ovat, eikä keskinäiset matsitkaan kovin paljon ratkaise, loukkaantumiset ym. vaikuttavat paljon. Eikä tarvitse viitata manchesterilaisten kehnoon eurokauteen, tosiasiaahan se on, että valioliiga vaatii nykyisellään paljon enemmän energiaa joukkueelta kuin taantumassa oleva Serie A. Uskon Milanin olevan paperia, kun väistämättä tulee vastaan Real Madrid tai Barca, mutta Arsenalillahan on paljon kokemusta omasta tasosta vs. Barca ja eihän se mihinkään riitä.

  Eurokeskustelut taitaa olla tässä. Kakkoskohtaaminen ei kiinnosta yhtään, pirun noloa mielestäni tuollaisen nöyryytyksen jäljeen Artetan ym koittaa selitellä jotain noususta. Ei nuo puheet yleisöä kyllä lämmitä, ei Arsenalin kannattajat ole nautoja.

 3. Olemme kasvoton seura tällä haavaa. Tai siis olemme yksien liian suurten kasvojen varjossa joka tukahduttaa kaiken alleen. En kadehdi näitä Wengerin kasvoja. Yhtäältä en ole lainkaan varma ymmärretäänkö seurassamme näiden kasvojen langettamaa varjoa, edes kasvot itse.

  Jos meillä ei olisi kirjoilla muuan etelä-korealaista, tekisi mieli tehdä pelottava vertaus pohjoiseen. Ai niin, mainittu etelä-korealainenhan on ’eristetty’.

  Vaietkaamme tai yrittäkäämme epätoivoisesti joen toiselle puolelle.

 4. Ja vielä, miljarditta kertaa – Thomas Vermaelen: We must learn lessons.

  Well, first we need teachers.

 5. Oikeesti montako maalisyöttöä Artetalla ja Ramseylla on koko kaudelta. Jalkapallo on kuitenkin v¤ttu maalintekopeli saa¤tana. Ihan hemmetin naurettavaa, että joku maucekin vetelee tänne palstalle jotain täysin epävirallisia syöttötilastoja, joissa Ramseyn ja Artetan prosentit on luokkaa 90. Kuka tahansa saa tuon prosentin aikaan syöttelemällä sivuttain tai taaksepäin kuten tämä kaksikko tekee. Maalisyötöt se on keskikenttäpelaajille se merkitsevä juttu. Kun en oikeesti ymmärrä, että Ramsey ja Arteta ei edes yritä vapauttaviasyöttöjä koskaan. Sen vie ymmärtäisin jos niitä tulee harvakseltaan, mutta onhan se todella kummalista, että meidän PUOLUSTAVA keskikenttäpelaaja Song yrittää antaa noita vapauttaviasyöttöjä ja itse asiassa Song on ollut rooliinsa nähden aivan huippu näissä syötöissä. Mutta onko Wenger esim. kieltänyt, että Ramsey ja Arteta eivät saa edes yrittää ratkaisevia syöttöjä? Eihän voi olla mahdollista, että joukkueessa on jokaisessa v¤tun pelissä kolme puolustavaa keskikenttäpelaaja.
  Olisi mielenkiintoista kuulla muiden Goonereiden mielipidettä ja arviota tästä asiasta!?!?!? Ja myös Ville voisi ottaa jotain kantaa jos blogikirjoitukseen suinkin mahtuu.

 6. minulla on suunnitelma: pestään suut ja ollaan hiljakseen. Kun siellä on niitä katkarapuvoileipiä syöviä siellä johdossa, syötetään niille maha täyteen. Kyllähän niillä kuitenkin on kihtioireita ja jo on ukkkovarvas niin kipeä, että ei pääse kokoukseen. Ja me otamme vallan, vaihdetaan koko porukka!!!!

 7. Tero olen kiinnittänyt samaan asiaan huomiota koko kauden ajan. Itse asiassa todella kummallista on se, että Arteta yritti näitä avaavia-/ratkaiseviasyöttöjä mielestäni ainoastaan Arsenal-uransa ensimmäisessä pelissä Swanseaa vastaan kotona. Voi olla toki, että oli erityisen paljon näyttöhaluja tuossa pelissä, mutta onhan se joo todella surkeaa, että Arteta ei edes yritä tuon kaltaisia syöttöjä pelissä.
  Ramsey ihan sama juttu. Muutama peli muistuu tältä kaudelta jossa Ramsey olisi antanut noita syöttöjä. Chelsea pelissä muistaakseni Ramseyn upea tsippi avasi Chelsean puolustuksen. Miksi hän ei ole sen pelin jälkeen enään yrittänyt varmaan kertaakaan noita tsippejä, jotka itse asiassa toimivat useimmiten aika hyvin huippufudiksessa?Ramsey on vielä nuori-junnu joka tulee tekemään isoja asioita Arsulle, mutta kyllä tarvisi vaan uskaltaa antaa noita syöttöjä, vaikka välillä epäonnistuisikin karkeasti, koska juuri nuo suoritukset kehittävät pelaajaa.

  Ja kysymykseesi Artetan ja Ramseyn maalisyöttöistä tältä kaudelta sanoisin, että yhteensä varmaan alle viisi. En tiedä? Tohon tarvii jonkun fiksumman kaivaa totuudenmukainen tilasto.

 8. Kyllähän Ramsi yrittää syötellä niitä oivaltavia, mutta miehen peliäly ja taitotaso ovat täyttä paskaa niinkuin koko pelaaja ettei vaan kykene hyviin syöttöihin. Arteta menee hyvin pelin rytmittäjänä. Wilsherekään ei ole tullut tutuksi oivaltavista syötöistä, mutta pyyhkii vähintäänkin lattiaa Ramseyllä joka osa-alueella. Ensi kaudella keskikentän komikko pitäisi olla Song-Wilshere ja Sessegnon ylimpänä. Varmasti tulisi tulosta.

 9. Valioliiigan virallisten tilastojen mukaan Artetan tehot on 6+1. Ramseyn 3+6.

  Olen samaa mieltä jonkun sivulle kirjoittaneen kanssa, että Artetan maineikas ”rauhoittaminen” ja pallovarmuus oli todella paperia San Sirolla. Arsenalin murenemisen ensimmäisiä oireita oli Artetan karkea pallon menetys matsin alussa, Milanin painejakso ja siitä minuutin päästä helähti. Edes kokeneiden pelaajien taso ei riittänyt ja Rosickyn iloisesta kohelluksesta tulikin jo sanottua.

 10. Kaikki wengerin hankinnat ovat riittävän hyviä. Onhan arsene kuitenkin jumala, profeetta, messias ja kaikkitietävä viisaus. Ja listaa voisi jatkaa vielä. Arvostelu kielletty, koska wenger on voittanut jotain seitsemän vuotta sitten, ja tälläkin kaudella on taas ollu huonoja tuomareita ja paskoja kenttiä. Kyllä wenger vielä tämän kääntää voitoksi, kaikki viittaa siihen.

  Eiks vaan?

 11. Walcottilla on tällä kaudella 3+9 ja viime kaudella oli vähemmillä minuuteilla 9+8, mut silloin oli muuan Cesc ruokkimassa sitä. Artetalla kaikissa peleis vissii 2 maalisyöttöä ja Ramseyllä 7. Songilla on 8 syöttöä. Mä en kyllä voi mitenkää ymmärtää miks Ramsey saa niin hirveesti paskaa niskaan. Ihan ko täällä olis osa sitä mieltä et Aaron on syy siihen miks ei pärjätä. Se on kuitenkin vasta 21-vuotias pelaaja, joka voi vielä kehittyä, ja jolta on kerran katkennu koipi ja ollu siks käytännössä kauden verran sivussa. Taidot ei tällä hetkellä oo riittävät vastuuseen nähden, mutta se ei kai oo pelaajan vika.

 12. Ja ennen kaikkea pitää muistaa Ramseyn osalta, että eilinen peli oli ramseyn uran ENSIMMÄINEN TODELLA ISO PELI EUROOPASSA! SIIS ENSIMMÄINEN. Itsekkin olen kyllä sitä mieltä, että ikä huomioiden Ramsey on todellatodella lupaava pelaaja.

 13. Eikä se miesten absoluuttinen huonous pelkästään riitä. Viime vuonna Barcan kaadossa oli kentällä Eboue, Djourou, Walcott ja Clichy avauksessa. Vain Walcott sitä paitsi vaihdettiin lopussa. Silloin oli asennetta ja tarpeeksi onnistuneita suorituksia. Eli ainakin joskus epätasaisella ja keskinkertaisella miehistölläkin voi voittaa kovan tiimin. Nyt on vain alakuloa ja todellista uskon puutetta, vaikka miehistö on ainakin alakerran osalta paperilla parempi kuin tuossa edellisessä suuressa europelissä. No, silloin oli Nasri ja Fabregas ja jotain idea siinä syöttelyssä ja kyky pitää palloa. Nyt pelinteko on lamassa, täydellisesti, kovissa peleissä.

 14. Noh eikös hyvä pelaaja näytä jo ENSIMMÄISESSÄ TODELLA ISOSSA PELISSÄ EUROOPASSA laadukkuutensa?
  Verrataan Wilshereen joka pelasi sen ENSIMMÄISEN TODELLA ISON PELNSÄ EUROOPASSA viime kaudella Emiratesilla Barcaa vastaan ja oli reilusti nuorempi kuin Ramsi nyt ja oli aivan ilmiömäinen, piti barcan keskikenttää suorastaan pilkkanaan.
  Ramseystä pitäisi maksimissaan tulla Arsenalin tasoisessa joukkueessa vaihtopelaaja. Ei ikimaailmassa avauksen pelaajaa. Ramsey on vain hiukan Denilsonia parempi pelaaja ja kaikki tulevat huomaamaan sen jos mies pelaa pelistä toiseen avauksessa toimien hyökkäysten hidasteena.

 15. Wilshere on syntynyt 1. tammikuuta 1992 ja Ramsey on syntynyt 26. Joulukuuta 1990, että ei nyt kovin reilusta ikäerosta voi puhua. Kaiken lisäksi Ramsey teki säärimurtuman jälkeen paluun tosipeleihin vasta hiukan reilu vuosi sitten, joten pelejä ei ole vielä kauhean montaa alla. Toki Wilshere voi olla lahjakkaampi pelaaja, mutta se ei tarkoita, että on varmasti parempi esim 5 vuoden päästä, kun ottaa vielä huomioon, että monet futaajat saavuttavat parhaan tasonsa vasta 25 ikävuoden jälkeen..

 16. Jep, näinhän se meni: cesc myytiin alihintaan, koska samalla tehtiin kassakaappisopimus pep guardiolan siirtymisestä arsenalin koutsiksi. Tähänhän me uskomme kuin vuoreen…

 17. Jep Isse, ja lisäksi Cescin diilissä on takaisinostopykälä. Viiden vuoden päästä. Once a Gooner always a Gooner… Vai oliko se Goner?

 18. Tämähän näyttää 5 vuoden päästä hyvältä joukkeelta. pep koutsaa
  keskikentän työmyyränä brasialasta palannut denilson ja kärjessä afrikan stara chamakh! Unohtamatta ensi kesän afrikan kiertuetta, jolta joukkuueeseen saadaan kiintiö maahan muuttajat:D Aasialaisiakin voisi olla enemmän. Paita myyntiä ja sesonki tuotteita, päälle parit kiinteistöt ja kroenken optiot. Rikkaathan eivät ikinä kuole vaan raha virtaa suonessa.

 19. En usko hetkeäkään Guardiolan olevan missään määrin kiiinnostunut Arsenalista. Todennäköisesti menee joskus Italiaan, jossa espanjalaiset eivät tunnetusti pärjää ja sitä maata pidetään jotenkin ”mahdottomana” Espanjassa taktisuuden takia. Vaikka mitäs minä tiedän, ehkä Guardiolalla on perversio yrittää nostaa seura pohjilta ylös mahdollisimman vaikeassa tilanteessa, jotta saa kirkkaamman kruunun.

  Tavanomaiset jutut tänään kriisipalaverista, Wengerin ajan loppumisesta ja kesän suuresta pelaajapuhdistuksesta eli näitäkin on tässä viime vuosien raskaissa tappioissa tullut jo aiemminkin luettua. Kiitettävästi Arsenalin ja Wengerin ex-pelaajat lyövät löylyä.

 20. ja kun olen jotain tilastoja laittanut niin tarkotus on herättää ajatuksia! en sen takia et kattokaa miten paljon syöttöjä =)) ja olen ilmeisesti onnistunut.

 21. ”The manager bolted shut the doors of the dressing room at the training ground before the squad’s warm-down session to turn the air blue. Having repeatedly employed the carrot, this represented the use of a large stick and the players could not remember seeing him so incensed.”

  Tätä oli ilo lukea. Jotain muutosta vanhassa fossiilissakin! Ja vielä parempaan.

 22. Joo siis oikeesti hyviä linkkejä ja tilastoja oot pistänyt blogiin mauce!!! Jatka samaan malliin, kiva kun on innokkaita Goonereita!!!

 23. Lainauksia vanhalta Goonerilta:

  Petit added: ’The problem is that previously the club compensated for its lack of physical strength with Fabregas. With him, Arsenal were the most attractive team to watch in Europe behind Barcelona.

  ’There, in midfield, there isn’t anything now, the defence is constantly under construction. It’s fortunate that (Robin) van Persie is up front.

  ’Certain young players haven’t done enough to justify the confidence that Arsene has in them. Walcott – somehow he’s going to have to reach the next stage. It’s been years that he’s been at the same level.

  ’(Aaron) Ramsey, against Milan, I got the impression it was his (twin) brother on the pitch. In the way they behave, in their body language, we see they’re not there anymore.

  Read more: http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2102152/Lee-Dixon-Emmanuel-Petit-rip-Arsenal-Milan-massacre.html#ixzz1mck84EHw

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s