Elämme synkkiä aikoja

En voi yksinkertaisesti olla nostamatta heti esille managerin viimeisiä selityksiä. Kritiikki on kuulemma liian kovaa ja joukkuetta ei saisi suurin piirtein arvostella, vaikka esitykset ovat surkeita ja huononevat kausi kaudelta. Samoin manageri veti esiin taas kortin, jonka mukaan kritiikki ei ole pätevää jos ei ole manageroinut päivääkään huipputasolla. Uskomatonta selittelyä ja kuinka manageri selittää, että omat entiset huippupelaajat esim. Keown, Dixon, Vieira ja Bergkamp arvostelevat joukkuetta kovin, mutta rehellisin sanoin. Eikö heidänkään mielipiteillä ole mitään painoarvoa, koska eivät ole valmentaneet päivääkään huipputasolla.

Tässä vielä osa managerin kommenteista:

”It depends what you call a crisis,” said the Frenchman when asked whether he considered his side to be in one.

”We will get criticism but I feel that it is a bit hard on the team.”

Asked for his take on another trophyless campaign and the direction Arsenal are heading, he said: ”The competition is very hard in England. I do not want to speak too much about that. We can speak a long time about that one day.”

Eli tämä ei siis ole managerin mittapuulla kriisi meidän kokoiselle seuralle. Kannattajat saattavat olla ”hiukan” eri mieltä tällä hetkellä, niin siis jos heillä olisi jotain sananvaltaa vaikka eivät ole päivääkään työskennelleet ammattilaisjalkapallon parissa.

Kritiikki on siis liian kovaa tuota Wengerin parasta koskaan kasaamaa joukkuetta kohtaan. Jos jatkuvasti väittää täysin päinvastaista kuin tulokset ja kaikki muut merkit viittaavat niin siltä se varmasti tuntuu. Wengerin ja seurajohdon harmiksi yhä useammat kannattajat ovat viimein alkaneet nähdä seuran toiminnan mahdottomuuden. Wenger elää jossain rinnakkaistodellisuudessa jos todella väittää, että nykyistä joukkuetta tai häntä itseään ei voi kritisoida tästä syöksykierteestä. Lähinnä olisin kiitollinen managerina, että kritiikki tähän mennessä on ollut kohtalaisen laimeaa ja vasta viimeaikoina todellisuus on alkanut iskeä päin näköä.

Taas perinteisesti manageri ei halua puhua pokaalittomuudesta ja kaikki kritiikin antaminen pitäisi näemmä siirtää myöhempään ajankohtaan. Näinhän se aina tuntuu toimivan. Kritiikkiä saa esittää, mutta ainoastaan joskus tulevaisuudessa ja todellisuudessa tuota ajankohtaa ei koskaan tule. Sen piti olla kaksi vai jopa kolme vuotta sitten keväällä, mutta eipä tätä koskaan tapahtunut. Samoin manageri on perui viime kauden tilaisuuden, jossa kannattajat olisivat päässeet esittämään kritiikkiä ja kysymyksiä joukkueen tilasta. Varmaa on myös, että tuota tilaisuutta ei ole tiedossa tämänkään kauden loputtua. Helppoa se on sanoa kritiikin ajan olevan aina tulevaisuudessa, kun todellisuudessa tuota ajankohtaa ei koskaan ole tulossa.

Muutenkin seuran huhut osto- ja palkkapolitiikan muutoksesta voidaan laittaa suoraan roskakoppaan. Tämä on vain joka vuotinen kuvio tähän aikaan vuodesta, kun kausikortit pitäisi saada myytyä ensi kaudeksi. Luvataan kesällä hankittavan pari kokenutta superhankintaa ja nyt kun kannattajat eivät enää usko tuota niin on siirrytty näemmä koko hankintapolitiikan ja palkkakaton muuttamiseen. En usko hetkeäkään. Paljon todennäköisempää on, että ensi kauden pakollinen voitto otetaan lippujen hintoja nostamalla ja myymällä RVP. RVP:n myynti on toki pakollinen, koska mies ei varmasti nykytilanteessa jatkosopimusta te vaikka saisi saman verran rahaa kuin jossain muualla. Pokaalimahdollisuudet varmasti painavat vaakakupissa ja niitä ei tässä seurassa ole nykymenolla tiedossa tulevaisuudessakaan.

19 thoughts on “Elämme synkkiä aikoja

 1. Kyllä meillä on paljon perustavampaa laatua olevia ongelmia kuin Theo Walcott. Ja edelleen, suurin ongelmamme ja urheilullisen menestyjsen este on Stan Kroenke & co ja etonilaisia nirppanokkia täynnä oleva board. Muutos lähtee käyntiin ihan muista asioista kuin esim Theo Walcottin julkisesta mestaamisesta. Theo ei ole ansainnut sitä paskaa jota nyt saa niskaansa. Vaikka toki onkin tällä hetkellä pelillisesti aivan kujalla. Stan, mene pois!!

 2. Sanoisin näistä ”positiivisista” huhuista omana mielipiteenäni, että palkkarakenteen muuttamisen yritys on melkein täydellisen varmasti totta. Erittäin tyhmäähän se olisi, jos ei sitä yritettäisi. Aikaa vaan ottaa, että kaikki kallispalkkaiset flopit on ulkona. Mutta saman eli sijoista 4-8 tappelemisen varmasti saa aikaan halvemmilla kavereillakin ja tämä ei jää Gazidisilta ja Kroenkelta huomaamatta. Pitää huomata, että tämän liikkeen voi tehdä myös palkkaamatta 150-200k pelaajia tai antamatta van Persielle edes megadiilistä tarjousta. Periaatteessa kaikkein vaikuttavinta on juuri näihin diabyhin ja denilsoneihin iskeminen, joita seurassa riittää. Mutta todennäköiseltä vaikuttaa, että kesällä leikataan kuluja UCL-pallon loppumisen myötä, muttei heti tehdä Bayern Munchenin tai Milanin tapaan isoja hankintoja, joilla yritetään siihen joukkoon takaisin.

  Sen sijaan nämä huhut kesälle varatuista isosta siirtorahoista on aivan varmasti täyttä tuubaa. Ehkä seurasta peräisin tosiaan markkinointipuolelta, ehkä vain fanifoorumien hömpästä laiskan lehtimiehen kopiointia. Kuka oikeasti uskoo, että seura panee haisemaan 50 miljoonaa plus myynneista saatavat? Ei kukaan, paitsi ehkä pikkupojat.

  Mitä tulee Wengerin kritiikkiin, huomiota kiinnittää sexy footballin mainintojen täydellinen katoaminen, tällä brändillähän Wenger yritti ratsastaaa kun ei tullut ennen pokaaleja, mutta peli keräsi sentään kehuja. Nyt pelit on hirveää roskaa ainakin Arsenalin näkökulmasta tappiopeleissä, joita on pikaisesti katsoen kasassa jo 12 kappaletta.

 3. Olisi myöskin aivan helvetin typerää kerätä monta vuotta isoa siirtobudjettia ja sitten pistää se haisemaan kun UEFA:n mahdollinen FFP tulee voimaan. Itse en usko, että UEFA saa yhtään mitään aikaan tuolla saralla, mutta seurajohto uskoo ja sen vuoksi tiedän, ettei mitään siirtokirstua ole olemassa. Timon kanssa olen siitä samaa mieltä, että palkkarakennetta ollaan varmasti uudistamassa, mutta se ei todellakaan tarkoita sitä, että RVP:lle saataisiin uusi sopimus. Todenäköisesti päästään eroon useasta täytepelaajasat, mutta uudet ja halvemmat tulee tilalle ja noiden pelaajien laadusta ei ole mitään takuita.

 4. Hitto mä just tajusin, että Wengerin sopimushan kattaa vielä kauden 2013-2014!
  Miten mä jotenkin kuvittelin, että ensi kausi oli viimeinen… masennuin. No, se on Jäärän viimeinen mahdollisus tehdä ryhtiliike ensi kesänä.

 5. 2014 Toukokuussa huudetaan ONE MORE YEAR! ONE MORE YEAR! …NOT.

  Alkaa kyllä usko olee vähän loppu nykysysteemiin… Pelaajat ei oo niin huonoja edes. Pelisysteemi on huono ja se on valmentajan vika. Kun pelaajat ja fanit ovat menettäneet uskonsa valmentajaan, siitä ei yleensä hyvää seuraa.

 6. ”We have many missing: big, big players, too. We’re in February and [Jack] Wilshere has played zero games, [Abou] Diaby has played zero games, [Per] Mertesacker is out for the season and [André] Santos for three months. That would be difficult for any club in the world to deal with. But let’s win our next game and we’ll be fine.”

  Ehkä tähän sopii meidän kaikkien tunteman
  suuren ajattelijan miete:

  ”Totuushan on se, että vain terveenä ovat pelaajat voivat otteluun vaikuttaa, joten niiden loukkaantuneiden perään on turha haikailla, sillä loukkaantuneet pelaajathan eivät ole vielä yhtään peliä ratkaisseet.”
  – Bror-Erik Wallenius –

  😀

 7. Okei, ymmärrän selittelyn tarpeen ahdingossa, se on vain inhimillistä. Mutta Duabyä ei ehkä kannattaisi heittää tässä kohtaan, mies ei ole missään kohtaa osoittanut olevansa iso pelaaja ja mitenkään ylipäätään tärkeä avauksen mielessä. Sama koskee jossain määrin Santosia, joka on tärkeä vain siinä merkityksessä, ettei parempaakaan vasenta pakkia ole. Mertesackerin poissaolo ja Wilsheren käsittämättömästi venyvä poissaolo ovat kyllä tärkeitä, se on aivan varmaa.

  Eli jos oli tarkoitus rauhoittaa kannattajia realiteettien rajoissa olevilla jutuilla, meni pieleen. Päin vastoin, alkoi masentaa: jos DIaby on ensi kauden joukkueessa tärkeäksi laskettu, kaikki menee mönkään. Diabyn pitäisi olla pakkomyynnin alla kesällä, perusteena krooniset loukkaantumiset ja hukatut kyvyt- Toivottavasti Kroenke pakottaa myymään tämän vesijuoksusankarin.

 8. Jackin poissa olo näkyy et ei tuu niit vapauttavia syöttöjä linjan taakse ja se taistelu ilme millä Jack pelaa ja peli näkemys….sitä kaipaa!! samanlainen oli Fabregas ennen viimeistä kauttaan.

 9. Kyllähän keskikentällä on ollut järkyttävä aukko Fabregasin mentyä, olkoonkin että sen vika kausi oli mitä oli. Nasri olisi voinut tuota aukkoa jossain määrin paikata, jos olisi jäänyt joukkueeseen.

  Siihen päälle sitten iso määrä loukkaantumisia ml. Wilshere + Ramseylta selkeää taantumista loukkaantumista edeltävään aikaan verrattuna.

  Vaikka hyviä pelaajia on aiemminkin myyty, viime kesä oli oikeastaan eka kerta kun menetettiin pelaajia, joilla oli parhaat vuodet vielä edessä ja joista ei olisi haluttu luopua. Tämä nyt sitten näkyy.

  Loukkaantumisten kanssa on käynyt huono tuuri, mutta Wengerin piikkiin menee silti ainakin kolme asiaa:

  1) tietyille pelipaikoille ei tehty hankintoja, vaikka tarve oli ilmeinen, esim. hyökkäyspää & laitapakit
  2) laski totaalisen pieleen caset Fabregas & Nasri ja heidän korvaamisensa
  3) ei selvästikään saa nykyisestä materiaalista kaikkea irti (hengenluonti & taktiikkapuoli)

  Seura on kriisissä, mutta Wenger ei tunnu sitä myöntävän.

 10. Mun mielestä kaikkien kannattaisi lukea tämä ja miettiä mikä meidän seurassa mättää!!!!!!!!!!!!!!! :

  Be careful what you wish for, Arsenal fans

  Seven seasons without a trophy is not good enough for Arsenal. Arsene Wenger knows it, the board of directors know it and the fans definitely know it.

  So who is to blame? Well, the answer is everybody. The manager is to blame, the players are to blame and the board is to blame. Nobody comes out of seven years of failure with any credit.

  The real question is who is the problem? Which person or persons need to be replaced for the club to achieve success again? If Arsenal replace Wenger as manager in the summer, would they stand any more chance of winning anything?

  This is the most successful manager in the club’s history we’re talking about, remember. I don’t doubt he has made mistakes, but I do doubt Arsenal would have achieved more without him in the past seven years or that they would achieve more without him in the future.

  George Graham has spoken out in criticism of the Frenchman, saying he ”can’t understand why Arsene has not gone out and bought some real quality players”.

  If only it was that simple! If ever there was any doubt that Wenger’s hands were being tied by the board at Arsenal, it was removed in the summer when the club somehow contrived not to sign Juan Mata, despite the Spaniard having already agreed to the move.

  How many times have we heard that a ’quality player’ has been keen to move to Arsenal but ultimately failed to do so? Wenger is a great spotter of talent and players want to play for him but, ultimately, if the money is not there, how is he supposed to sign the ’quality players’ he needs?

  I blogged in April 2011 that the Arsenal board needed to be more transparent if they wanted criticism of Wenger to stop, but they have remained as silent as ever throughout the latest crisis.

  Since I wrote that blog the sales of Cesc Fabregas and Samir Nasri, and failure to land Mata, have further tightened the rope around the manager’s hands yet the board have continued to allow fans to believe that the team is under-achieving, and that it is the fault of Wenger.

  Well be careful what you wish for Arsenal fans because, when he eventually steps down, you might just realise that the greatest manager in your history was not under-achieving, but over-achieving.

 11. Itse ainakin uskon, että v¤tun raha-ahneet boardin jäsenet ovat blokanneet kaikki yli 10millin siirrot. Jutussa mainittu Juan Matan siirtopelleily oli kyllä todella todella paha moka, josta en itse ole vieläkään täysin päässyt yli, sillä Juan Mata on aivan hukean hyvää pelaaja. Hän taitaa olla 21 tai 22 vuotias eli huippuvuosia jäljellä vain vaivaiset 10 minimissään. Kaveri on jo nyt leaderi chelseassa, joten ei voi vaan tajuta, että mitä sie kesällä tapahtui, kun Mata oli jo hyväksynyt siirron Arsuun. No elämä jatkuu….mutta silti kamalan kamala moka!

 12. Ja muistaakseni Matan siirtosummakaan ei ollut mikään päätähuimaava verrattuna kaverin tasoon. Se saattaa juurikin olla se vastaus miks Arsenen sopimus katsotaan loppun jos kaveri ei pistä johdolle vastaan menestys kysymyksissä. Mut tulevaisuus sen näyttää tää kaikki on tällä hetkellä vaan asioiden pompottelua ilmassa, kun vastauksen tietää Stan setä ja Wenkku ja ne tykkää julkisesti puhuu tälläsestä niin kauheesti.

 13. Tuo Mata-juttu nyt kai kuitenkin on spekulaatiota. Eiköhän aika todennäköistä kuitenkin ole, että Chelsea tuli viime hetkellä väliin huomattavasti isomman palkkatarjouksen kanssa?

  Kukaan asiasta varmuudella tietävä, esim. Arsenalin edustaja, ei ole todellista syytä kaupan kaatumiseen maininnut.

  Arsenalin parista viime vuodesta voisi joku sisäpiiriläinen kirjoittaa mielenkiintoisen mutta erittäin kivuliaan kirjan. Ts. mikä hommassa oikein tökkii.

 14. Jos jollain on hyvä lainaus joka kertoo oikeasti Matan sopineen siirrosta, olisin kiitollinen. Nämä anonyymit insiderit on niin nähty, ellei parempaa tietoa ole. Itse muistelen kesän vaikutelmana, että Mataa kosittiin, mutta pelaaja vitkutteli ja kun Chelsea tuli sisään, siirto syntyi nopeasti ja Matan kommenteissa oli jotain sellaista, ettei Arsenal todellakaan olisi kiinnostanut. Saattoi olla tietysti uuden seuran fanien kosiskelua, mutta saattoi olla aitoa helpotustakin, olisihan selvää että se oikea vetovoimatekijä (Fabregas) lähtee.

  Sinänsä Mataan oli varmasti rahaa, mutta palkkapyyntö toisaalta oli melko varmasti yli Arsenalin palkkakaton.

 15. http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/arsenal/9094585/Arsenals-star-player-Robin-van-Persie-is-ready-to-start-talks-about-staying-with-the-club.html

  Siitä alkakoon piiiiitkät ja vaikeat keskustelut. En halua edes ajatella mitä tästä vielä tulee vaikka ymmärrys on jo kummankin puolella valmiiksi. Wenger tarjoaa varmasti mukavaa korotusta palkkaan mutta ottaa saletisti miehen iän tässä huomioon..Ainoat realistiset ostajat löytyisivät brittien ulkopuolelta mutta vähä hiinä ja hiinä tahtooko herra ko. maihin edes vaikka hyvä tarjous tulisikin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s