Liverpool Anfieldillä

Jos katsotaan historian valossa tuloksia Liverpoolia vastaan ja vielä ennen kaikkea pelejä Anfieldillä niin ei kannata välttämättä odottaa hirveän paljoa päivän pelistä. Paljon paremmatkin Arsenal joukkueet ovat poistuneet ilman pisteitä kentältä, jossa yksikään vierasjoukkue ei yleensä pääse helpolla.

Tällä kertaa lähtökohdat ovat aika samat molemmille joukkueille. Meillä on alla upea ja ikimuistoinen voitto Tottenhamista, mutta toisaalta Liverpool pääsi nostamaan vaikeuksien kautta liigacupin voittopokaalia Wembleyllä viime sunnuntaina. Niin hieno kuin meidän voitto olikin niin pokaali on aina pokaali, vaikka kyseessä oli vain liigacup.

Paha sanoa kuinka railakkaasti pyttyä on juhlittu päivän kotijoukkueen pelaajien osalta, mutta jatkoajasta huolimatta palautumisaikaa tähän pelin on ollut kohtalaisen hyvin. Tietysti maajoukkuekuviot ovat oma lukunsa, mutta sen osalta kuvittelisin punttien menevän aika tasan.

Väittäisin meidän kohdalla tämän saman kaavan toistuneen monta kertaa viime vuosien ja jopa tämän kauden aikana eli yksi hyvä voitto, mutta jo heti seuraavassa ottelussa palataan aiemmalle heikolle tasolle ja menetetään pisteitä. Tietysti kaikki mahdollisuudet pitäisi olla kääntää derbyvoitto loppukauden kestäväksi nosteeksi, mutta historian valossa en hirveästi luottaisi tuohon. Niin pahalta kuin se tuntuukin sanoa loistavan viime sunnuntaisen voiton jälkeen niin todennäköisin tulos tänään on tappio.

Joukkueiden viimeiset keskinäiset puhuisivat ehkä tasapelin puolesta, sillä yhdeksästä viime kohtaamisesta kuusi on päättynyt tasan. Siitä huolimatta kotijoukkue lienee suosikki kotikenttänsä turvin. En muista milloin olisimme voittaneet viimeksi Anfieldillä liigassa, saattoi olla toki pari vuotta sitten. En ala tähän väliin tarkistamaan. Kuitenkin trendi on yleensä ollut, että ainoastaan mestaruuskausilla olemme onnistuneet hakemaan täyden pistepotin Liverpoolin kotikentältä.

Kotijoukkueelta on huomenna ainakin varmuudella sivussa Agger ja mahdollisesti myös Gerrard keskiviikkoisen maajoukkuepelissä saaman vamman takia. Tämä olisi tietysti positiivista meidän kannalta, koska miehet ovat ehdottomasti Liverpoolin avainpelaajia. Suarez on jälleen pelikelpoinen ja on ollut sitä jo hetken aikaa ja kun samaan aikaan Carroll on osoittanut ainakin aavistuksen heräämisen merkkejä niin helppoa veikata, että kotijoukkue ei jää nollille. Ylipäätänsä on vaikea muistaa milloin viimeksi olisimme voittaneet jonkin kärkijoukkueen niin, että olisimme pitäneet nollan. ManU viime vuoden lopulla, mutta todellisuudessa tuolloin ei ollut enää mitään pelattavaa. Mikä on viimeisin voitto kärkijoukkueesta niin, että oma pää on pysynyt puhtaana ja on ollut vielä jotain todellista panosta kaudella jäljellä?

Meidän kokoonpanon suurimmat kysymysmerkit ovat Vermaelen, Rosicky ja RVP. Yhdenkään poissaolo ei tee hyvää meidän muutenkin melko vähäisille voiton mahdollisuuksille. Toivottavasti lääkintäosasto saa parsittua pelaajat kasaan ja saisimme kentälle tätä kautta suurin piirtein saman miehistön kuin viime sunnuntaina. Toki pieni kierrätys ei olisi jollain paikoilla pahitteeksi, mutta perinteisesti Wenger ei tätä kovin hyvin hallitse. Aino rotaatio tapahtuu yleensä pakon sanelemana eli loukkaantumisten astuessa kuvaan.

Viime vuosina pelit Anfieldillä ovat olleet erittäin maalirikkaita ja helppo veikata, että tämäkään kohtaaminen tuskin tulee tekemään poikkeusta. Toivottavasti olemme se joukkue, joka onnistuisi vähintään sen kerran enemmän hyökkäyspäässä. Jos joukkue ei osaa puolustaa niin kai vanha sanonta pitää paikkansa, että hyökkäys on paras puolustus.

COME ON YOU GUNNERS!!!

98 thoughts on “Liverpool Anfieldillä

 1. Roskanestosana:leikki. Sitä tää meidän peli on. Ihan karmeeta keskikenttä-töhöilyä!

 2. Arsenal ensimmäinen joukkue tällä kaudella, joka pystynyt viimeistelemään Anfieldillä kaksi maalia Liverpoolia vastaan.

 3. Robin van Persie. He scores when he wants!!! Tälle miehelle jatkosopimus, maksaa mitä maksaa.

 4. Oliko meillä yhtään oikeaa maalipaikkaa koko pelissä? No Kosilla oli ja omiinhan se sen laittoikin hallitusti.. Todella helvetin omituinen tulos! Kerrankin näin.

 5. Tolla esityksellä 3 pistettä. Aivan uskomatonta. Toiseksi paskin Arsenal koko kaudella ja voitto Anfieldiltä!!!

  Mut nyt perkele ihmiset krediittiä myöskin Songille!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jätkä antaa joka pelissä Barcamaisia namusyöttöjä (tai Fabregasmaisia). Song on nykyään ainakin mun lempipelaaja!!! Aivan uskomatonta!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SONG! SONG! SONG! SONG! SONG! SONG!

  ROBIN! ROBIN! ROBIN! ROBIN! ROBIN! ROBIN! ROBIN! ROBIN! ROBIN! ROBIN! ROBIN!

  Mut pyydän arvostakaa Songia. Jätkä on myöskin jumala! Van Persie on Jumala!

  LOVE ARSENAL SO FUCKIN MUCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. AAAAAHHHHHAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHAAAAAAAAAHHHHH! Meikä laukesi justiinsa!

  Tämä tunne voitosta on niin huikea! Ekstaasia parhaimmillaan.

 7. Myöskään Sagnan panosta ei pidä unohtaa, vaikka ei ollut yhtä näkyvästi esillä kuin RvP ja Szczesny. Jäätävän tasokasta ja vakaata tekemistä pelin joka osa-alueella ja hieno syöttö erittäin tärkeään tasoitusmaaliin.

 8. Song pelaa ylöspäin kuin Zidane ja alaspäin kuin Fellaini. Vai mitä Isse? Kreditit kuitenkin Songille. Ja RvP:lle…

 9. Pokaalittomien vuosien saatossa on kaiken pa***n keskellä vaikea ajatella positiivisesti, mutta tälläisten yksittäisten tärkeiden pelien kääntämisestä kotia kyl vaan tuntuu makelta. Pakko fiilistellä yksittäisten voittojen myötä, kun muuten tuntuu pirun vaikeelta. Rvp:lle se hiton sopimus kuten jo kommentoitukin. Makso mitä makso. Se tuo seuraan kuitenkin vakautta ja sen varaan on hyvä rakentaa joukkuetta. Ja unohtaa suosiolla mikä pelaajan arvo lopulta on. Joskus nyt vaan joutuu joustamaan ja ottaa punnissa tappiota että päästään tavoitteeseen. Toisaalta eipä välttämättä rahasta Rvp ole jäämässä oli sopparin arvo sitten mikä tahansa. Taitaa olla enempi kyse mitä hankintoihin ollaan valmiina satsaamaan..

  Yhtä kaikki. Huikee voitto. Toinen putkeen joka mukavasti maistuu mahassa makelta 🙂

 10. Joo yhtä lukuunottamatta kaikki sneppiläbärit ovat Alexin antamia tällä kaudella.Gibbs oli kans yllättävän hyvä.Rvp,Song
  Ja Konsonantti!!!! huikee peli,ja kerrankin rankastiin Poolia!!!

 11. Vaikka voitto fiilis onkin uskomaton, niin pakko vähän arvostella Liverpoolia. Meinaan ei v¤ttu mitä ämmiä! Aikuiset miehet valittaa joka saatanan tilanteesta ja sit itse filmaa koko ajan. Ei hyvää päivää! Ja kaikkein pahimpana tämä rasisti Suarez. Saatanan N E I T I filmaaja. Tyttö oli varmasti yli puolet maassa. Mulle henkilökohtaisesti Suarez on maailman oksettavin jalkapallo pelaaja (Materazzi ja toi neiti on tasoissa siinä kisassa).

 12. Ja Diaby loukkaantui………. En pysty nauramaan, koska olen Diaby-fani ja minulla on aina ollut uskoa häntä kohtaan, mutta onhan tämä täyttä komedia-leffaa – tämä Diabyn ns. jalkapalloura.

  Ja hei ei muuten loukkaantunut kuin kaksi pelaajaa (Arteta, Diaby). Tämähän oli keskiverto-pelipäivää parempi tulos tolla sektorilla.

 13. Ja hienoa oli todistaa tämä 3 pisteen ryöstö Östermalmilla Stokiksessa baarissa,joka täynnä Pool-faneja. Kummasti hiljenivät RVPn iskettyä 2-1;lol.

 14. Onpas Suarez vastenmielinen pelaaja. Kiireesti pannaa lisää tuollaiselle.

  Siinä meni naks naks Poolin selkäranka nelossijakamppailussa, jäljessä 7-10 pinnaa ja itkijä-ämmä Dalglish ei kestä tilannetta sitäkään vähää mitä pelaajat. Nyt näyttää todella hyvältä jopa kolmossijan suhteen, vaikka tosin loukkaantumisia tulee joka pelissä taas kovaa tahtia. Huomenna Manun puolella loskanvalkoisia vastaan, saadaan vielä kova otatus kolmos-nelossijasta lontoolaisten kesken.

  Eihän se missään nimessä hääppöinen esitys ollut. Pahaa teki miten heikosti topparit pärjäsi, muutenkin syöttöpeli oli hätäistä kun koko ajan oli aistittavissa miten punapaita höyryää kovaa kohti. Gibbs pärjäsi varsin hyvin tähän nähden ja Sagna erittäin hyvin, tosin pelasi pääasiassa heikkoa Downingia vastaan. Rosicky palasi tehottomalle harhasyöttötasolleen ja Yossi oli aivan turisti. Song jakaa mielipiteet, mutta jos kapteeni suutelee saapikasta, kelpaa mulle.

  Arsenal oli vastaanottavana ja hävisi kaksinkamppailuja ihan oikeasti paljon, lisäksi Halsey antoi nojailuissa Anfield-efektiä reippaasti. Jälleen joukkueen kolmekymppiset Yossi, Rosicky ja Arteta oli ponnettomampia, tämä on aina Anfieldilla korkeaenerginen peli kovalla kohelluksella ja ratkeaa yksilösuoritituksilla eikä niinkään pelisysteemillä. Tuntuu ettei ainakaan tässä vaiheessa kautta huipputempo sovi veteraaneille, Pool sinänsä pelaa hyvin peruspeliä ja luottaa etupäässä Suareziin. Kovin yksinkertaisilla kuvioilla tuli Arsenalin maalitkin. Szczesny piti Arsenalia pystyssä ensimmäisen tunnin, kun oli kaikkein vaisuinta. van Persie keskittyi hienosti pelaamiseen eikä hukannut paikkoja ollenkaan. Suarez hävisi pystyyn ykköspyssyjen taistelun.

 15. Ja pitihän se kultapoika täysin ilman tuntumaa heittää tällaiseen peliin sisään, kun joukkue on täysin jyrän alla. No sen seuraus oli odotettu, eipä tarvitse enää Diabyä katsella kentällä tällä kaudella, luulen, Käsittämätöntä kyllä tämä loputon luotto hölkkä-Aboueen.

 16. Chelsea hävisi taas ja jos Napoli tiputtaa ne, eiköhän Villas Boas saa kävellä. Sen sijaan Redknappin jatko kauden loppuun näyttää FA:n puolelta käytännössä satavarmalta, mikä on minusta hyvä asia, haluan Spursin luhistumisen nimenomaan hänen piikkiinsä meneväksi.

  Todennäköisesti Chelsea saa ammattimiehen liian myöhään ja eräs huhuista on Benitez, joka tuskin saa kummempia tuloksia aikaan liigan suhteen. Benitez taitaa olla enemmän cup-valmentaja. Hiddink olisi pahempi Arsenalille, toivottavasti ei ole tulossa. Parin viikon päästä on Chelsean ja Spursin keskinäinen, sekin auttaa.

  Pakkohan tässä on olla iloinen, vaikka eräiden mielestä tämä lievä nousu vain hidastaa kipeitä muutoksia.

 17. Oho, vedot meni Poolile vain 12-10 ja maalia kohti Arsenalille 7-4. Wengerille aina tärkeä pallonhallinta Poolille 54-46. Ei niin paha mitä odotin, mutta vain ja pelkästään maalit ratkaisee. Nyt Szczesnyn itseluottamus on palannut maksimiin, hienoa! Sen verran otti Vermaelen, Arteta, Diaby ja jokunen muu otti iskua, että esitetyt toiveet mennä kevyellä kokoonpanolla Milania vastaan alkaa olla ainoa vaihtoehto. Newcastleen tuleekin sitten 6 pv taukoa, ehkä se riittää.

 18. Meillä oli tasan kolme maalipaikkaa, joista vain theon tilanne ei päättynyt maaliin. Huima onnistumisprossa, johon ei monta kertaa kauden aikana päästä. Ja oiko niin, että ei ollut yhtään kulmaa?

 19. Ei ollut yhtään kulmaa.

  Ei kyllä kukaan hyökkääjä korvaa suoraan tämän hetken van Persietä. Ei Podolski tai kukaan muukaan, ketään dissaamatta. Toivotaan, että reilu 150k palkkatarjous, kolmossija (=varma UCL) ja pari varmistuvaa vakuuttavaa vahvistustaheti touko-kesäkuun vaihteessa riittäisi vakuuttamaan van Persien jatkosopimuksen tarpeellisuudesta molemmille osapuolille.

 20. Kerrankin onnetar oli meidän puolella. Siis noin paskalla pelillä 3 pojoo. Ainoo mikä jäi ottaa päähän oli Suarez. Kaveri sopis helvetin hyvin johonkin sikellusfirman mannekiiniksi. Ennen ajattelin että siinä on kaveri millä on latuu ja onhan sitä mut kaveri keskittyy enemmän käsienlevittelyyn ku pelaamiseen ni ei voi kun päätä pyörittää ja todeta että vittu mikä ämmä. Jotenkin tuli viimekaudelta mieleen Arsun ja cityn välinen peli mihin Mancini oli nostanut uuden supertähtensä Jo. Brassi oli kokopelin ajan emireitsin nurmella pötköttämässä ja selostaja Innanenkin totesi että ”kaveri on vaginaa vaille valmis nainen”.

 21. The bad news of the day is that Diaby is injured and did his hamstring. Benayoun has a small hamstring problem, Gibbs has a problem. We look decimated after the game. I don’t know who will be available on Tuesday night. Maybe I will play with six strikers as we have to score goals!

  +Arteta

  Kyllä tää on vaan niin käsittämätöntä. Joka helvetin pelissä…. No tiistaina ainakin nähdään maaleja! Olisko 6-4 meille?

 22. Diabyn ja Gibbsin loukkaantuminen ei tietysti yllätä ketään, kroppa ei vaan kestä huipputasoa. Santos palaa ykkösen harjoituksin pian, joten maaliskuun loppuun pitäisi Gibbsin tai Jenkinsonin voimin kestää.

 23. Prk roskanesto väärin ja teksti meni bittiavaruuteen. Olkoot.. Nooh ei mulla ihmeempiä. Piti käydä fiilisteleen poolin voitosta ja chelsean tappiosta. Tää ilta nautitaan ja paukutellaan henkseleitä mut heti huomenna jälleen palataan sorvin ääreen taistelusta neljättä sijaa ajatellen tai miks ei kolmattakin sijaa. Ei voi kun päivitellä. Rvp huikee äijä!!

 24. todella hieno voitto. kyllähän poolilla oli paikkansa, mutta ei se auta jos ei niitä käytä.
  kerrankin oltiin alakynnessä ja otettiin pojot. peliä ku katseli niin tuli mieleen että vaikka on vaikea kausi ollut niin silti tulevaan olen luottavainen. konsonaatin ensimmäinen kausi on antanut paljon lupauksia tulevaisuuteen. puolustus nelikkoon luotan. keskikentän arteta on hyvä. todella hyvä ostos. ja positiivisin juttu on että arsun kaveri maalipörssin kärjessä. luppaa hyvää keväällle.

 25. Hieno voitto kyllä. Alakynnessä oltiin pitkään, mutta loppu näytti positiiviselta. Alkaa näyttämään, että Diaby ja Gibbs eivät tule olemaan kunnossa tarpeeksi pitkään. Molemmista olisi hyvä hankkiutua eroon ja hankkia luotettavammat(pelimäärien suhteen) pelaajat tilalle.

  Saa nähdä tulee Liverpoolille rangaistuksia jälkikäteen. Spearingin Rosickyyn kohdistunut taklaus taisi jäädä tuomarilta huomaamatta ja myöskin Hendersonin Artetaan törmäys jäi huomaamatta. Hendersonin tilanne näyttää jopa jollain tapaa tahalliselta, koska hän tekee pienen normaaliin juoksuun kuulumattoman liikkeen ennen Artetaan törmäämistään. Tosin eihän Liverpool saa koskaan näistä mitään rangaistuksia.

 26. Vaikutti siltä, että Dalglish oli käskenyt ”näyttää lihasta” suhteellisen pienikokoiselle ja pehmeälle Arsenalille. Carragher yritti kovistella van Persietä jne, kyllä tuo Hendersonin törmäys oli varmaan puolitahallinen mutta Poolin pelaaja pelästyi sitten pahasti seurausten vakavuudesta. Tuomari oli kyllä hienosti mukana Poolin suunnitelmassa ja kortit pidettiin taskussa. Tosin ei nyt mitään aivan järkyttävää tapahtunut, sanotaan vaan että tuomarilnja sopi paremmin kotijoukkueelle kuten aina Anfieldilla. Suarezille olisi pitänyt pari lappua antaa jatkuvasta sukeltelusta.

  Haluaisin nähdä joskus täydellisen dominoivan esityksen Arsenalilta Anfieldilla, joka tukkisi noiden ”maailman parhaiden kannattajien” suut. Toiseksi parasta on tietysti tämä voiton varastaminen. Harmi ettei Dalglish lämmennyt tämän pahemmin, vaikka UCL-saumat aika lailla heiltä menivät. Luulee varmaan että Arsenal ja Chelsea romahtavat pahasti keväällä, mutta uskon että näiden kahden tuloksen jälkeen paha kevätkonttaus vältetään.

 27. Mulla on edelleen pieni unelma että oltais jälleen kerran Spudsien edellä kun sarja loppuu. Jos näin käy niin lupaan viettää railakkaan St Totteringham’s Day 🙂 Nyt on pari helvetin hyvää tulosta alla ja jos Manu tänään vauhdittais Spurgujen kevätromahdusta niin kaikki on vielä mahdollista. Pokaalit meiltä on jälleen tällä kaudella karanneet, mutta tuo Tot*enhamin ohitus vois olla sopiva tavoite loppukaudelle. Sillä tulis samalla todennäköisesti kolmas sija, jolla vältettäis CL-karsinnat syksyllä. EM-kisakesän jälkeen olis helvetin hyvä ettei tarvi pelata ylimääräisiä karsintoja. Toki jo CL:ään karsimaan pääseminen vaatii onnistunutta kevättä. Parin viime pelin tuloksen jälkeen henki joukkueessa on tähän ainakin helvetin hyvä. Täytyy vaan toivoa että pahoja loukkaantumisia ei tulis enempää. Ne voi romuttaa ”unelmat” kolmannesta sijasta. Toivottavasti Santos ja Jack palaavat pian takaisin. Gibbsin koossa pysyminen kun on mahdottomuus ja toisaalta keskikenttä alkaa jo nyt olla alimiehitetty kun Arteta sai pahan tärskyn ja Diabykin kesti pelikunnossa lähes puoli tuntia.

  Toivon todella että Colneyssa keskitytään puolustuspelin hiomiseen. Pool tuli aivan liian helposti meidän keskikentän ohi usein ja monella miehellä, jolloin puolustus oli helisemässä. Sesnyn loistotorjunnat antoivat mahdollisuuden menestyä pelissä, mutta tulee sekin päivä ettei Wojciech koppaa yhtä usein kuin eilen. Mitä vähemmän vastustajalle annetaan mahdollisuuksia maalintekoon niin sitä harvemmin verkko omassa rysässä heiluu. Tää on fakta. Vastustajan tulo täytyy pystyä estämään tai ainakin hidastamaan radikaalisti heti keskiviivan jälkeen ettei veska joudu esittään eilisen kaltaisia gamesavereita kasapäin. Noiden torjuntojen lisäks pallo oli pari kertaa tolpassa eli onni kerrankin hymyili meille.

  Toki on selvää ettei me enää montaa kertaa jouduta yhtä hankalaan paikkaan kuin missä eilen oltiin, mutta se ei poista sitä tarvetta että puolustamisen täytyy jatkossa toimia paremmin. Poolia huonommatkin joukkueet tekee maaleja jos sitä mahdollisuutta niille oikein tyrkytetään.

 28. Sama unelma on täälläkin. 🙂
  Tmän päiväisestä tuloksesta saattaa
  riippua paljon. Jos Manu vie kaikki
  pisteet, niin siinä ei välttämättä
  tarvita enää lasagnea, että Spursin
  kavereilla on vatta löysällä. 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s