Kaikki on taas muka hyvin kahden voiton jälkeen?

Tämä kausi samoin kuin todella monta edellistä kautta ovat olleet suuria pettymyksiä. Sitä tosiasiaa ei poista kaksi peräkkäistä voittoa olivat ne sitten kuinka hienoja tahansa. Manageri höpöttää jotain kuinka paljon on kehitytty ensimmäisestä Liverpool pelistä, jolloin sarjasijoitus oli katastrofaalinen neljänneksi viimeinen. Eikö kysymys pitäisi lähinnä olla, että kuinka ihmeessä olimme sijalla 17.? Nousu tuolta vihdoin neljänneksi ei pitäisi vielä antaa hirveästi aihetta paukutella henkseleitä, kun kärkeen on lähes 20 pisteen matka ja mitään pokaalia ei tulla voittamaan tänäkään vuonna.

Silti kaava vaikuttaa aivan samalta kuin aikaisemminkin. Huonot jaksot ja kaudet voi aina kuitata parilla hyvällä voitolla. Niiden jälkeen on helppo puhua kuinka ollaan taas oikealla tiellä ja tulevaisuus on ruusuinen. Todellisuus on vain aivan muuta ja se ei miksikään muutu niin kauan kuin manageri ja muut seuran johtavat henkilöt jatkavat nykyisellä linjalla. Muutoksien aika olisi ollut jo kauan sitten, mutta niitä ei ole vieläkään tehty ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa niin tuskin tehdään kesälläkään.

Lisäksi manageri valehtelee meille kannattajille jatkuvasti ja väittää asioiden olevan hyvin, vaikka ne ovat todellisuudessa kaukana siitä. Pelaajasiirroista puhuttaessa viime kesänä Wenger sanoi, että Arsenalia ei voi kutsua enää suureksi seuraksi jos se myy Fabregasin ja Nasrin. Mitä tapahtuikaan. Tammikuussa Wenger moneen otteeseen väitti Arshavin jatkavan meillä loppukauden ja tyrmäsi siirron. Kuinka kävikään. Ennen Fulham tappiota manageri lupaa hankkia laitapuolustajia jos tilanne vaatii, että sen takia ei menetetä pisteitä. Kuinka kävikään. Esimerkkejä on varmasti paljon lisää, mutta tuossa ihan ensimmäisenä mieleen tulleet. Managerin sanomisiin ei voi luottaa pätkän vertaa nykyään ja se on kannattajana todella inhottava tunne.

Huominen on tilanne, joka on käytännössä mahdoton kääntää voitoksi. Siitä huolimatta on helppo nähdä Wengerin laittavan parhaan mahdollisen miehistön kentälle ja riskeeraavan sitä kautta taistelun kolmos- tai jopa nelospaikasta. Jos ollaan rehellisiä niin tiedämme, että 0-4 tilannetta ei käännetä enää jatkopaikaksi. Italiassa olisi pitänyt tehdä vähintään yksi vierasmaali niin tilanne saattaisi olla mahdollinen. Nyt jos ja kun Milan osuu vähintään sen kerran niin tarvitsemme vähintään kuusi maalia. Ei pienintäkään mahdollisuutta, lottovoitto on lähes yhtä todennäköinen.

Huomenna voi vain toivoa, että RVP, Szczesny, Sagna, topparit tai Song ei loukkaa turhaan. Se olisi nimenomaan niin turhaan kuin mahdollista ja tekisi loppukaudesta todella paljon vaikeamman tai RVP:n tapauksessa toivottoman. Chelsea antoi monoa Villas-Boasille eli ei se ainakaan tule jatkossa huonommin pelaamaan, joten parin voiton jälkeen on ihan turha tuudittautua siihen tunnelmaan, että nelossija tai jopa mahdollisesti kolmossija olisi varma. Tottenham on edelleen selvä suosikki kolmoseksi ja nelossijankin saavuttamiseksi pitää pelata hyvä loppukausi.

Joskus olisi hyvä tunnustaa tosiasiat ja tehdä ratkaisuja sen mukaan. Parin hyvän pelin jälkeen pahin mahdollinen olisi parin avainpelaajan täysin typerä peluuttaminen ja siitä johtuva loukkaantuminen. Jatkopaikkaa ei ole nimittäin tulossa oli kentällä mikä tahansa kokoonpano. Jäädään odottamaan lisää uutisia huomisen kokoonpanosta ja loukkaantumistilanteesta Liverpool voiton jälkeen. Helppo kuitenkin nähdä Wengerin lähtevän jahtaamaan mahdotonta parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Voi vain toivoa, että tuo ei maksa liikaa loppukautta ajatellen.

17 thoughts on “Kaikki on taas muka hyvin kahden voiton jälkeen?

 1. elikkä minkä mielikuvan se antas jos ei satsattas tohon cupin peliin koska se on ainoo keino enää voittaa mitään vaikkakin todella vaikee!!? luulen että van Persiekin sanois jo et mitä vit### pelataanko jatko paikasta vai 4 paikasta!? jatko paikasta tietenkin!

  Come on Gunners!!

 2. Veikkaan että parhaalla kokoonpanolla lähdetään. En ota kantaa siihen onko oikea ratkaisu, toivon vain, että selvitään ilman loukkaantumisia. On niitä ihmeitä tehty ennenkin, mutta en usko että niitä tullaan tämän hetken Arsenaalilta näkemään.

 3. Eiks se ny kuitenkin oo parempi,
  että edes yritetään taistella,
  kuin että suosiolla lähdetään häviämään ?
  Taistelutahtoa on kuulutettu koko kausi
  ja sitten kun sitä on, sekään ei kelpaa.
  Tosin, jos haluttais ennaltaehkästä loukkaantumiset,
  olis varmaan fiksuinta antaa luovutusvoitto.
  Onko sellanen vielä olemassa ?

  Mää haluun luottaa ja uskoa edelleen,
  että kaikki kentällä haluavat tehdä parhaansa.
  Sille ei sit mitään voi, jos se ei riitä.

  COYG ♥

 4. Puhuiko Ville jostain taistelutahdottomasta lampaantisseilystä vai siitä, että onko järkevää riskeerata huomenna esim RvP. Selvää on, että joukkue taistelee joka pelissä täysillä olipa kentällä ketä hyvänsä. Täällä on välillä ihmeellinen tapa vääntää selvistä asioista aivan h…vetin vaikeita.

  Huomenna tapellaan viimeiseen ukkoon ja katotaan mihin se riittää. Vaikka piikissä olis Chamakh ja Park ja vaikka topparina dominois Squillaci. Arsenal-paita velvoittaa, prkl!!

 5. Mä oon kans ehdottomasti sitä mieltä, että laitetaan parhaat ukot kentälle ja taistellaan siittä kannusta vaikka kaukaiselta se tällä hetkellä näytääkin. Mielummin kaadutaan taistellen saappaat jalassa ko tappiota odottaen ja varmistellen.

  Go Gooners!!

 6. Mitä hyötyä olisi kirota vieläkin siitä, että olimme 17. sijalla? Totuus on toki, että suuruuden päivät ovat tällä hetkellä hyvinkin kaukana ja manageri omalla pelaajamarkkinapolitiikallaan tämän heikon kauden on pitkälti aiheuttanut.

  Siitä huolimatta, Ville, asiat pitää laittaa pelisuorituksia arvioitaessa perspektiiviin. Mikä tarkoittaa sitä, että nyt on keskityttävä täydellä TÄLLÄ KAUDELLA ja tällä ryhmällä Sieniliigapaikan metsästämiseen. En todellakaan ole Wengerin miehiä, mutta nyt siirtomarkkinoiden sulkeuduttua pitää keskittyä tähän hetkeen ja pelien voittamiseen. Kyse ei ole sinänsä henkseleiden paukuttelusta, vaan joukkueen motivoimisesta, jotta ”momentumia” saataisiin jatkettua. Edellisten rämpimisten muistelu parin hienon voiton jälkeen ei ainakaan ole yhtään sen hyödyllisempää kuin hyvien tulosten ja suoritusten kehuminen. Kaava vaikuttaa toki hyvinkin tutulta, mutta eihän tässä oikein muutakaan voi!

 7. Ei se Milanin kaato ole mahdotonta. Pirun vaikeaa, muttei mahdotonta. 2004 Deportivo voitti kotonaan 4-0 ja meni jatkoon maalein 5-4. Ja jos katotaan vuoden 2004 Milania, olisi niiden ehdottomasti pitänyt viedä matsi:

  AC Milan 2004: Dida, Cafu, Pancaro (Rui Costa 77), Nesta, Maldini, Pirlo (Serginho 59), Seedorf, Gattuso, Kaka, Tomasson (Inzaghi 67), Shevchenko.
  Subs not used: Abbiati, Costacurta, Laursen, Brocchi

  Ja sitten meidät murskannut Milan:

  AC Milan 2012: Christian Abbiati, Ignazio Abate, Thiago Silva, Philippe Mexes, Luca Antonini, Mark van Bommel, Clarence Seedorf (Urby Emanuelson 12), Antonio Nocerino, Kevin-Prince Boateng (Massimo Ambrosini 70), Zlatan Ibrahimovic, Robinho (Alexandre Pato 84)

  Jos Deportivo voitti ensiksi mainitun 4-0, niin kyllä me nämä nykyiset makaroonit pyöritellään ulos sieniliigasta. Jep jep, tänä vuonna tuodaan vielä pytty kotiin 😉

 8. Kumpi on todennäköisempää:

  1. Me voitetaan Milan 5-0, 6-1 tai 7-2 ja mennään jatkoon CL:ssä

  vai

  2. Keskiviikon tulos on sellainen, josta Milan jatkaa ja meidän avainpelaajat on yhden ottelun enemmän kuormitettuja sekä mahdollisesti joukkue kokee jälleen 1-2 uutta loukkaantumista ennestään kapeaan pelaajarinkiin. Loukkaantuminen voi osua lähes elintärkeille pelaajille kuten RvP, Sesny tai Sagna.

  Lähtökohdat huomioon ottaen sekä sarjan viimeisiä yhtätoista tärkeää peliä silmällä pitäen mun mielestä kannattais peluuttaa reservipitoista joukkuetta vaikka se ei varmasti tunnu hyvältä niistä kannattajista, jotka ovat Grovelle asti lähteneet. Jos kyseessä olis kauden viimeinen ottelu tai sarjassa jokin tietty sijoitus jo varmistunut niin silloin tietysti kaikki peliin, mutta nyt tilanne on aivan eri. Tässä pelissä olis oiva tilaisuus antaa mahdollisuus esimerkiksi Chamakhille, Parkille, Jenkinsonille ja Fabianskille. Miksi näitä pelaajia pidetään rosterissa jos eivät juuri koskaan pelaa? Nyt peliaikaa mm. näille pelaajille.

 9. mut luulen et van persie haluu pelata ja ei haluu kuulla wengeriltä selitystä että 4 sija on tärkeempi kun jatkoon yritys! ja van persielle pitää seuran näyttää et on kunnian himoa et saadaan pidettyä se…ja 2 pelii menty ja useampi kannattaja ollu sitä mieltä et ei me tätä voiteta mut…ja miten on käyny spurssi ja pooli sai kyytiä!no viimeses oli onneakin mut sitä tarvitaan myös milan pelissä.

 10. siis luulen =)

  Jamie Sanderson‏@YoungGunsBlog

  Lukas Podolski doing little to discourage Arsenal talk. When asked he says: ’nothing to say. I will give my all until end of season’

 11. Olen samaa Villen kanssa ja varmasti moni muukin, että pari hyvää tulosta ei vielä kesää tuo. Ja näiden tulosten ei saa antaa sokaistua.

  Wenger on tehnyt paljon sellasia päätöksiä, joista tän paikan lukijat eivät varmasti pidä. Jokaisella meistä on omat mielipiteemme kuinka joukkuetta pitäisi peluuttaa, mutta vaikka tiedän ettei jatko paikkaa milan-pelistä tulekkaan kyllä silti kentälle pitää paras mahdollinen joukkue juoksuttaa. a)siitä syystä että luonne ei anna periks luovuttaa vaikka jatkoapaikka onkin erittäin epätodennäköinen ja b)siinä on kasvojen pesun paikka monella pelaajalla ja hyvä lopputulos antaa kuitenkin uskoa meidän pelaajille jatkoa ajatellen c)meillä ei ole tapana luovuttaa d)meillä ei ole tapana luovuttaa e)meillä ei ole tapana luovuttaa……..

  Joten parhaalla mahdollisella joukkueella vaan peliin ja jos loukkaantumisia tulee niin sitten tulee. Synninpäästöä ja ymmärrystä ei ole löytynyt wengeriä kohtaan mutta tässä asiassa seison managerin sanojeni takana. Ruoskitaan sitten niistä hankinnoista kesällä jos niitä ei tule 😀

 12. 2 voittoa ei tee meistä vielä euroopanvaltiaita, mutta ressumiesten peluuttaminen tekee meistä varmasti vuosisadan luuseriporukan joka ei edes uskaltanut yrittää mahdotonta. Ykköset ylle ja pastaa pilkkomaan sanon minä.

 13. Champions league on lajin nimeltä Jalkapallo, näyteikkuna. Sinne ei ole vara mennä tänä päivänä näyttäytymään kymmenille miljoonille ihmisille jollakin ”b-joukkueella”. Seuraukset moisesta voisivat olla, sanoisinko, katastrofaaliset Arsenalin jatkon kannalta.
  Jatkopaikka on ihan ufojuttu, mutta miehekäs 2-0! ei näyttäs tälle kaudelle kovin pahalta.

  …harvoin on ollut krapula, pool-pelin, eräreissun ja Nightwish-keikan ansiosta olin tasavarma, että kuolo noutaa honkapojan tänään…

 14. Wenger valotti asiaa, ja kyllä siellä nähtävästi mennään ihan parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Osin se lienee ”pakon sanelemaa”, koska ukkoa niin paljon loukkaantuneena. Alakerrassa pystynee pientä kierrätystä halutessaan harrastamaan, mutta tuskinpa näin tulee käymään. Korkeintaan Djourou tulee tuuraamaan toista topparia tai Sagnaa. Ottelun paras mahdollinen anti lienee tarjolla henkisellä puolella. Vaikka jatkopaikka on todella epätodennäköinen, niin henkisesti Milanin kaataminen Spursin ja Poolin perään on tärkeää.

  Sinänsä olen samaa mieltä Ville ja joidenkin muiden kanssa, että kaksi peliä ei muuta koko kautta mihinkään suuntaan, eikä aiheuta Emiratesin talkkarille paineita ruveta ettimään kauan kadoksissa ollutta palkintokaapin avainta. Toisaalta kyllähän näistä kahdesta voitosta voidaan ihan täysin rinnoin nauttia. Tärkeät voitot pahoja jengejä vastaan ja molemmissa tultu vielä tappioasemasta ohi.

 15. Aikamoista valitusta komeiden spurs ja pool voittojen jälkeen. Onko joku sanonut, että kaikki olisi hyvin? ja vaikka olisikin niin tällä hetkellä olemme saavuttamassa top4 pallia mikä on ollut tavoitetekin ja muistaakseni se julistettiin jo jossain vaiheessa epätodennäköiseksi, itse olisin tyytyväinen siihen jos kevät nukahdusta ei tapahdu. Koko kauden kun on tiennyt, että tästä kaudesta ei mestaruus kautta tule niin on hyvä iloita ja nauttia näistä pienemmistä asioista. Mieluummin pidän sarjataulukossa chelskin, poolin ja spurssin takana (kohta) ja keskityn manun ja cityn kiinniottamiseen kuin voitan carling cupin tai vaikka FA:n. Haluan taistella mestaruudesta todellakin mutta nyt se ei ole mahdollista ja arsenen uuden mestaruusjoukkueen luominen on ehkä pidempi projekti kuin cityllä mutta realistinen. Pool osti hulluna uusia pelaajia mutta eivät saa maaleja mistään sisään..chelski reagoi nyt kun kaikki on menetetty, pitäisivät nyt saatana yhen valmentajan vähän kauemmin edes..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s