Erittäin hyvä yritys

Jatkopaikkaa ei tullut, kuten saattoi arvata. Tästä huolimatta yritys ja peli-ilme olivat hienoa katsottavaa. Kerrankin pelaamisessa oli liikettä, tahtoa ja suoraviivaisuutta. Enempää ei olisi juuri voinut vaatia tässä tilanteessa ja todella harmi, että se ei aivan riittänyt viemään otteluparia jatkoajalle ja mahdollisesti rangaistuspotkukilpailuun asti.

Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli loistava esitys koko joukkueelta. Kentällä oli vain yksi joukkue ja se myös näkyi tulostaululla. 3-0 johtoon pääseminen tietenkin vaati huimasti energiaa ja samalla tasolla ei yksinkertaisesti ole mahdollista pelata koko peliä. Ensimmäisen 45 minuuttisen aikana joukkue näytti, että tarpeen vaatiessa se osaa prässätä lähes koko kentän alueella tehokkaasti ja laittaa vastustaja todellisiin vaikeuksiin jo omalla alueellaan. Vierasjoukkue ei saanut montaa kontrolloitua hyökkäystä koko ensimmäisellä puoliajalla ja menetti monta kertaa pallon omalla alueella ja puolessa kentässä todella vaarallisesti juuri meidän loistavan prässin takia.

3-0 oli loistava tulos tauolla, mutta valitettavasti bensa oli kulunut suurimmaksi osaksi loppuun tähän mennessä. Myös vierasjoukkue paransi huomattavasti tauon jälkeen, joten mistään vääryydestä ei lopulta voi puhua Milanin jatkaessa tässä otteluparissa. Rehellisiä jos ollaan niin Milan oli parempi kolmessa neljästä puoliajasta, ainoastaan eilisen ensimmäinen puoliaika oli selvästi meidän. Se oli lähellä riittää, mutta ei valitettavasti kuitenkaan.

Toisella puoliajalla Milan loi paremmat tekopaikat ja kaiken kaikkiaan ehkä hiukan parempi joukkue, koska sai keskikentän haltuun. Varsinkin OC:n ilmeisesti loukkaantumisesta johtuneen vaihdon jälkeen meidän hyökkäykset tai ainakaan vaaralliset paikat olivat melkein nollissa. RVP:llä oli yksi loistopaikka jakson alkupuolella, josta miehen olisi pitänyt tasoittaa otteluparin tilanne. Vastaavasti Milanilla ja Nocerinolla oli vähintään yhtä hyvä ellei jopa parempi paikka toisessa päässä.

Tämä pelikin osoitti meidän vaihtopelaajien heikkouden. Penkiltä ei ollut laittaa kentälle yhtään pelaajaa, josta olisi ollut jotain hyötyä. Chamakhin ja Parkin laittaminen kentälle eilisessä tilanteessa oli lähinnä managerille pakkovaihto loukkaantumisten takia. Muuten niitä ei varmasti olisi tehty. Jos pelaajat eivät saa edes merkityksettömissä peleissä tai ottelujen lopulla minuutteja niin tuskin eilisen kaltainen paikka on myöskään oikea hetki antaa peliaikaa. Mutta kuten sanottua vaihtoehtoja ei todellakaan ollut ja tämä on ainoastaan managerin vika. Joukkueessa pitäisi olla enemmän kuin yksi hyökkääjä, jolta voi odottaa maaleja.

Koko joukkue taisteli loistavasti, vaikka palkinto jäikin saamatta loppujen lopuksi. Onnistujia oli paljon, mutta Rosickyn ja OC:n panos pitää ottaa erityisesti esille. Rosicky on vihdoin löytämässä sitä vuosien takaista virettä, jonka takia mies seuraan hankittiin. Lisäksi mies on viime aikoina pysynyt kohtuullisen hyvin kasassa ja pystynyt pelaamaan useita peräkkäisiä pelejä. Toivottavasti tämä on pidempi aikainen suuntaus eikä mikään ohimenevä suonenveto. Viime aikojen kaltaisella Rosickylla on varmasti paljonkin käyttöä seurassa, mutta jos otteet palaavat viime vuosien tasolle niin jatkoa ei pitäisi tarjota. Nyt toivoisi seurajohdolta ja managerilta hiukan malttia ennen kuin lätkäistään miehelle monivuotinen megadiili eteen. Katsotaan vielä vähän aikaa mihin suuntaan esitykset kehittyvät ennen kuin tarjotaan mitään tai sitten ainakin korkeintaan vuoden pahvi jos tarjous tehdään heti.

OC pelasi ensimmäistä kertaa keskikentän keskellä avauksessa ja esitys oli loistava. Tässä on todellinen kultakimpale seuralla käsissä. Voi vain toivoa, että seuran krooninen loukkaantumiskierre ei iskisi myös nuoreen mieheen. Todella kypsää ja ennakkoluulotonta pelaamista huippuvastustajaa vastaan uudessa roolissa. En pistäisi yhtään pahakseni jos OC olisi jatkossa Ramseyn edellä nokkimisjärjestyksessä keskikentän keskustaan kolmanneksi pelaajaksi Songin ja Artetan rinnalle. Toki Rosickyn huippuvire antaa managerille jopa pientä päänvaivaa valintoihin, no yleensä viimeistään loukkaantumiset tekevät valinnat seurassa hyvin helpoksi. Kunnossa olevat pelaavat ja vaihtoon yritetään raapia edes muutama junnu.

Niin hyvä kuin eilinen yritys olikin niin se ei tuonut jatkopaikkaa. Nyt vain odotellaan kuinka kalliiksi eilinen lopulta tuli loukkaantumisten muodossa. Wengerin virallisen sivujen haastattelussa ei mainita sanaakaan loukkaantumisista. Striimin perusteella voisi kuitenkin arvella ainakin Gibbsin, Walcottin ja OC:n loukkaantuneen. Lisäksi jos Rosickylla oli ongelmia ennen peliä niin eilinen ei varmasti ainakaan auttanut parantamaan niitä. Tässä on todellinen pelko, että eilinen loistava esitys tulee lopulta maksamaan kalliisti sarjassa, alkaen maanantain Newcastle pelistä. Varmaa tietoa ei vielä ole, mutta olen yllättynyt jos useampi pelaaja ei ole sivussa vähintään Newcastle pelistä.

Samoin Mestareiden liigasta tippumisesta johtuva pettymys on ainakin edellisinä vuosina ollut joukkueelle mahdoton tehtävä käsitellä. Toivottavasti nyt on toisin, en kuitenkaan olisi varma asiasta. Jotenkin tuntuu, että ensimmäisen osan jälkeen tippuminen oli jo varmaa ja sitä kautta jos eilen olisi suosiolla peluutettu kakkosmiehistöä olisi tippuminen ollut helpompi hyväksyä. Nyt toiveet nousivat pelin edetessä ja lopulta käteen jäi kuitenkin perinteisesti se tyhjä arpa. Tuntuu että jouduimme periaatteessa pettymään kahdesti, vaikka homman piti olla jo selvä surkean Italian matkan jälkeen. Toivottavasti pelaajat eivät koe asiaa samoin kuin itse.

Lisäksi ei voin kuin ihmetellä, että jos joukkue on kykenevä pelaamaan eilisen kaltaisella tavalla niin miksi sitä ei nähdä useammin kuin kerran tai kaksi kaudessa. Pitääkö aina olla toivottomassa tai lähes mahdottomassa tilanteessa ennen kuin yritys ja tahtotila ovat maksimissa. Siltä se vähän näyttää Tottenham pelin ja eilisen perusteella. Miksi manageri ei saa joukkueesta irti tätä samaa paljon useammin? Joukkue on selvästi kykenevä pelaamaan noinkin loistavasti, mutta vain todella harvoin. Tähän olisi todella saatava muutos tavalla tai toisella.

33 thoughts on “Erittäin hyvä yritys

 1. van Bommeliahan on pidetty eerittäin kovaluisena pelaajana. Eilen vaikutti ihan pikkutytöltä kun Rotsi ajeli sen yli jatkuvasti.

  Jos ja kun ensi kaudella ollaan sieniliigassa, taitaa Wengeri olla taas pari eka pelia katsomossa. Oli kommentoinut yllättäen tuomaria 🙂 Eihän tuo missään nimessä tuomariin ratkennut, mutta aika helposti puhalsi ihan rehdeissä kaksinkamppailuissa Milanille vapareita. Ei silti haittaisi vaikka sloveeni puhaltaisi kaikki meidän loppukauden ottelut valjussa, ennen Masoneita, Halsoneineta,Webbejä tai vaikkapa Phil Dowdeja. Tuommoiset pienet neiti puhallukset ei kyllä ainakaan musta tunnu miltään, kun vertaa noihin Britti piipareihin.

 2. Jotenkin tuntuu siltä, että vaikka pettymys on suuri, tämä osataan kääntää positiivisen puolelle. Milanossa mahalasku on täydellinen ja eilinen esitys oli kertakaikkiaan loistava. Nyt on putkeen voitot Spursista, Poolista ja Milanista. Ei paha putki.

 3. Pelistä tullutkin jo kaikki olennainen sanotuksi täällä. Itselleni pokaalit (tai meidän tapauksessa pokaalittomuus) ei ole se isoin juttu, vaan juurikin tuo asennepuoli. Ja eilen sai kyllä olla helvetin ylpeä omasta joukkueestaan. Lisää tätä jatkossa, kiitos.

  Wojciech jatkaa loistavien kommenttien linjaansa:

  ”I wouldn’t settle now for fourth place. We’re four points behind the other north London club, we can challenge them, Chelsea can challenge them as well, and I’ll be really pleased to see Tottenham in the Europa League next season.”

 4. Joo, vaikea kuvitella tästä mitään pettymystä tulevan. Se oli ja meni Sunderlandia vastaan cupissa, nyt asia on käsitelty. Viime vuosina putoaminen on tullut suurien odotusten jälkeen, kun Barca on antanut isän kädestä vieraspelissä. Nyt voi sanoa, että muuten oltiin yhtä hyviä, mutta luokaton otteluun valmistastuminen ennen Milanoa pilasi kokonaisuuden.

  Newcastle-peli on paha, vaikka liki viikko on aikaa parannella ja levätä. Harakat kaatuu kurinalaisuudella, juoksukilpaa ei voi oikein suositella heidän nykytiiminsä kanssa.

 5. Juuri näin Jakke.
  Itse kaipaan nimenomaan taistelua
  kentällä ja sitä, että tosissaan yritetään.
  Samoin koko seuran kohdalla. Kaipaan sitä,
  että seura tosissaan kaikilla resursseilla taistelee
  pokaaleista. Se on sitten toinen asia,
  että tuleeko niitä pokaaleita, mutta taistella
  niistä pitää.
  Jostakin syystä tämä taistelu on seuralta
  ollut hukassa viime vuosina sekä kentällä,
  että koko seuran tasolla.

 6. Mie uskon kanssa, että tämä saattaa pikemmin boostata kuin masentaa jengiä. Barcaa vastaan kahtena keväänä on lähdetty pienin odotuksin hakemaan jatkopaikkaa Camp Noulla. Ja siellä on tullut tukkaan. Nyt sitten jälkimmäisessä osassa tultiin kovaa takaa, mutta ihan ei riittänyt jatkoajalle asti. Kuten niin moni on todennut, bensa vaan loppui. Mutta ei sillä, eilisen jälkeen voi hyvin mielin olla ylpeä joukkueesta ja esityksestä. Niinkuin Juha laittoi, niin onhan tässä ihan maukas putki päällä, toivottavasti saa jatkoa maanantaina kun elintärkeiden pelien sarja jatkuu Emiratesilla.

 7. Vasta Newcastle-matsi näyttää, mitkä vaikutukset eilisellä ovat. Se on ainakin suora vaikutus, että otteluruuhkaa ei ole loppukauden aikana – vai onkos tässä vielä jokin höntsämaaottelutauko? Newcastle-pelin jälkeen on itse asiassa yli viikko seuraavaan matsiin.

 8. Noi loukkaantumiset on asia, joka kyrsii mua jatkuvasti enemmän ja enemmän. Ne kaventaa meidän rinkiä suhteessa enemmän kuin muilla joukkueilla ja oon satavarma että tälläkin kaudella loukkaantumiset on aiheuttanu meille pistemenetyksiä arviolta 5-8 pistettä. Muutama peli mentiin ilman laitapuolustajia. Tän lisäks Jack on ollut koko kauden poissa ja pidän tätäkin muutaman pisteen arvoisena menetyksenä. Jack oli viime kaudella huikea. Nyt meiltä on puuttunut vastaava kahden suunnan työmyyrä keskikentältä. Rambolle paikka on ollut tarjolla, mutta taso on ollut aivan eri mihin Jack pystyi viime kaudella. Eilisessä pelissä avaus11 oli ihan mukiin menevä, mutta penkki oli niin kädetön (tai futiksessa varmaan jalaton) kuin vain olla ja voi. Jos loukkaantumisia olis vähemmän ja nyt loukkaantuneet pelaajat hyvässä pelikunnossa ja -vireessä niin penkiltä olis saatu tuoreiden jalkojen lisäks oikeesti vaihtoehtoja eikä vain nimellisesti.

  Toki on selvää että joukkue tarvii muutaman vahvistuksen kesällä ja chamakhien, squillacien, diabyjen ja parkkien myyntiä, mutta yhtä olennaista on että pelaajat pysyvät tulevaisuudessa paremmin kasassa. Loukkaantumisasia alkaa olla kestämätön. Theosta ja A O-C:stä ei ole vielä kuulunut mitään virallista, joten tuskin kovin ikävistä asioista on kyse, mutta odotellaan nyt jotain kommenttia managerilta. Toivottavasti kaverit ovat maanantaina pelikunnossa sillä meillä ei ole kelvollisia paikkaajia heille. Ei edes heikolle Theolle.

  Meillä on loukkaantumisten suhteen käynyt oikeasti myös helvetin hyvä tuuri. Vaikka kolhuja ja poissaoloja on ollut paljon niin ne eivät ole osuneet RvP:lle eikä Sesnylle. Chamakh piikkinä ja Fabulous tolppien välissä. Pelkkä ajatuskin saa ihon kananlihalle.

 9. Ja vielä lisäyksenä että Wengerin pitkäaikaisena mollaajana haluan antaa julkisesti tunnustusta managerille. Rinki on kapea, mutta silti nyt on rivissä voitot Hottentotista, Loserpoolista ja Milanon punamustista. Tähän olis harva joukkue ja harva manageri pystynyt. Nämä voitot eivät anna anteeksi seitsemää pitkää kuivaa vuotta, mutta ovat sentään jonkinlaista balsamia haavoille. Toivottavasti suunta pysyy samana ja ollaan kauden loputtua kolmansia. Tämä toisi rauhaa seuran sisälle ja antaisi mahdollisuuden hyvään kesään joukkueen muokkaamisen suhteen.

  Seura tarvii ensi kaudella pokaalin eikä se ehkä ole kuitenkaan niin kaukana kuin välillä on näyttänyt. Jos ollaan valmiita laittamaan 50 miljoonaa likoon plus myynneistä tulevat rahat niin oikeilla hankinnoilla joukkueeseen saadaan selvästi lisää laatua ja leveyttä. Kyse on entistä enemmän kiinni halusta. Jos ja luultavasti kun Wenger sen yhden vuoden vielä jatkaa niin vois kuvitella että halua panostukseen on.

 10. Wengerille muuten puhtaat paperit eilisestä pelistä, mutta oliko taas pakko mennä itkemään tuomareista. Ei jatkopaikka siihen kaatunu, vaan ekaan osaotteluun. Pelaajille pojot mahtavasta yrityksestä ja taistelusta.

  Eipä se jäärä tuomareita kehunut, kun tuli vielä pyttyjä.. No, kiellettyähän dumarien kehuminen taitaa olla, mutta enemmän ja enemmän vuosien varrella on entinen herrasmiesmanageri etsiny syitä ihan muualta kuin omista tekemisistä. Ihmisiä ne webbit ja kumppanitkin on. Mutta busacca on oma lukunsa, ainoa oikeudenjakaja, joka on tosi räikeästi mokannut.

  Samaa mieltä siitä, että tappiot ja pokaalittomat kaudet helpompi niellä, kun on kaikki annettu kentällä ja sen ulkopuolella. En usko, että joukkueeseen on pantu kaikkia mahdollisia puntia, jotka olisi mahdollista käyttää. Tyhmä ei saa olla, mut laittaisivat jäärä ivan edes cesc+nasri-rahat uusiin pelaajiin. Näyttäis edes yrittämiseltä. Ja diaby joukkoineen aivan helvetin kauas Lontoosta, mielellään heti.

 11. Itte nykyään katsellu noita Venäläisiä hd striimejä sopcastin kautta. Loistavat kuvat ja ei tarvitse kuunnella selostajien paskanjauhamisia. Tai mistä minä tiedän jauhaako ne mitä? Kun ei kieltä ymmärrä. Venäjän kielihän on sellainen sointuva, että menee huomaamatta siinä taustalla. Mä olin kattovinani ilman mitään selostajien tai muidenkaan mielipiteitä ,ettei Oxsille sen kummenpaa loukkaantumista olisi tullut. Taisi olla vaan kilometrit täynnä. Muistaakseni oli 9,8 km matkaa takana tullessaan vaihtoon. Wenger varmaan yrittää välttää nuoren pelaajan kohdalla samaa virhettä mitä tapahtui Wilsheren kanssa. Eli liika peluutusta.

  Isse nosti eilisissä kommenteissa ton ylen studion esille. Se jäi vielä mainitsematta mitä Erkka the ihmiskyrpä sanoi puoliajalla tilanteen ollessa 3-0. ”Arsenalilta mitään pois ottamatta, mutta vaikuttaa että Milanin kaikki pelaajat eivät ole pelanneet tosissaan” On se sellaanen….
  Sopisi hyvin Canalin tiimiin vahvistukseksi.

 12. Wenger saa sakkoja tai pannaa noista kommenteista, mutta minusta hän on yleisellä tasolla ihan oikealla asialla tuomareista valittamalla. Kyllä se on selvää, että UEFA:n tuomarikoulutus (Busacca johdossa) on menossa pahasti metsään ja Italiaa/Espanjaa kohtuuttomasti suosivaan suuntaan, kun kontaktit heti automaattisesti vihelletään, kun toinen menee nurmelle kieriskelemään. Eihän Barcaa voi oikein voittaa millään, jos joutuu pelkästään odottelemaan sitä harhasyöttöjä, kun iholle ei voi mennä.

  Ikävää on juuri se, että tuon linjan siirtyminen myös pohjoisten maiden tuomareihinkin kertoo sen olevan UEFAn linja. Linja on selvästi englantilaisen pelityylin vastainen ja ristiriita valioliigan ja mestarien liigan välille tulee todella hankalaksi, kun toisessa Stoke ym survovat silmittömästi ja toisessa hintelät kääpiöpelaajat hyppivät hipaisuista.

 13. Charlie ”the Champagne” Nicholas – Loistotyyppi ja tuulahdus vanhoilta ajoilta. Liian pienet pelihousut ja liian pitkä takatukka:)

 14. Saksalainen Bild-lehti väittää Podolskin tulevan meille 4 vuoden sopparilla ja 13milj.£ hinnalla. Saapa nähdä onko mitää perää. Olihan tuo Merteltä kysellyt, että minkälainen seura meillä oikein on…

 15. Eiköhän se ala olla siinä Poldin suhteen. Saksalaiset on sopeutuvia ja tekee näitä varhaisia diilejä. Arsenal tietysti ei kerro mitään ennen aikaisintaan kesäkuuta. Toivottavasti tosiaan kyse ei ole korvaajasta vaan vahvistuksesta. Chamakhia ja Parkia siis lasketa, kun lähtevät, nollaa ei tarvitse korvata.

 16. Vieläkös se Hyypiä vaikuttaa Leverkusenissa? Mahtaa olla mukavaa katsoa kun lyhytkasvuiset teurastaa tosi rumasti. Arsenalin Milanon reissu on tässä pientä.

  Spursilla Dawsonille paha loukkaantuminen ja Lennonille varmaan lievempi. No eipä Spurs loukkaantumisiin kaadu jos kaatuu, vaan pään pettämiseen tuolta etumatkalta.

 17. Niinkuin jotkut ovat todenneet, tämä nyt ei ollut missään nimessä Arsenen vika. Ottelu oli loistava, mutta rajun yrityksen jälkeen loppui vain paukut. Vähän ennen kuin Ox vaihdettiin kentältä, hän seurasi pallollista milanistia/milanisteja lähes puoli kentää täydessä vauhdissa. Kun pallo saatii vihdoin omille, Ox oli aivan poikki – niinkuin oli kaikki muutkin Arsun pelaajat.
  Katsomon arvostus pelaajille oli se, että ottelun jälkeen porukka ei poistunut vaan taputti useita minuutteja kotijoukkueelle, jota on harvemmin tapahtunut tällä kaudella.

  Go moon Gunners!

 18. Nyt jäitä hattuun. Bildi ja Mail on mitä on. Noiden juttujen totuuspohja on taas taattua siwan kassan luokkaa. Mail tiesi myös kertoa, että Podolskin palkka pesisi RvPn liksan. Miten tää on jotenkin aika vaikea uskoa?

  Itsekin uskon että Podolski on tulossa, mutta tuskin diiliä nyt tehtäisiin(tai varsinkaan on tehty). Podolski on kuitenkin Kölnin miehiä ja varmaan haluaa olla uskollinen seuralleen kauden loppuun. Niinhän mekin halutaan, että meidän pelaajat(nykyiset ja tulevat) on.

  Ja tämä ei missään nimessä ollut mikään kielto linkittää mitään, lähinnä taas muistutus siitä että osa toimittajista on vain ”toimittajia”.

 19. Oxin poistotto on ilmeisesti epävirallisesti varmistunut flunssaan liittyväksi, joten jos jälkitauteja ei tule, eiköhän ole pelikunnossa maanantaina.

 20. Ei ole tarkoitus olla penseä, mutta jotenkin ei yllättäisi todella ankara suhmurointi kulisseissa. Eli lähinnä van Persien kanssa valmiiksi sovittu megasiirto Real Madridiin tmv ja tilalle ainakin puolet halvempi saksalainen. Kerrankin ajoissa, mutta Podolski todella on kiva vain jos on vahvistus ja muiden kuin van Persien paikkaaja.

  Pakko olla kyyninen, siksi että otti hermoon viime kesän surkeat hätäpaikkaukset kun kaksi loistavaa pelaajaa ja yksi melko kohtuullinen laitapakki myytiin.

  Odotellaan ja toivotaan parasta. Tapsalle sinänsä ei olisi ihme jos Podolskin palkka on iso. Pidän lukuisten huhujen perusteella selvänä, ettei Arsenal yritä/yrittänyt kalastalla van Persietä enää millään loukkaavalla alle sadantonnin tarjouksella. Pöydällä on paljon enemmän, mutta riittääkö se, jää nähtäväksi. En kyllä usko sanakaan näitä vakuuttuja, ettei mitään ole päätetty. Periaatepäätös on varmaankin olemassa jo, muttei nimiä missään paperissa vielä.

 21. Täh, siis Ox dominoi keskikenttää ja rakensi ratkaisevasti peliä koko ajan.
  Otetaan nuhan takia pois…? Mun puolesta ois voinu niistä nenänsä wengerin luvalla ja rakentaa tyylillä sen neljännen…

 22. En kyllä usko, että Diaby on menossa minnekkään tänä kesänä! Ja kuten sanottua itselläni (varmaan ainoana Goonerina) on yhä uskoa Diabyyn. Olen lukenut niin lukemattoman monta juttua Diabyn potenttiaalista ja kyvyistä, että tahdon antaa hänelle vielä mahdollisuuden! Kaverilla on kuitenkin laukaisuvoimaa ja kokoa, joiden avulla hän voi tehdä vaikka mitä parhaimpina päivinä.

  Lisäksi tämä yksi kommentti sai minut uskomaan vielä Diabyn täydelliseen kuntoutumiseen: ”Three years ago, I would have thought about stopping football. Today, its definitely not the case.”

  http://www.london24.com/sport/arsenal/arsenal_s_diaby_reveals_when_he_will_return_from_his_latest_injury_1_1230826

  http://www.london24.com/sport/arsenal/without_injuries_diaby_would_surely_be_the_best_french_footballer_1_1228491

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s