Taas hyviä tuloksia muiden peleissä meidän kannalta

Viisi vuotta blogilla täynnä ja yksi vapaapäivä pidetty, joten aika palata näppäimistön ääreen. Loskanvalkoiset naapurimme jatkoivat syöksyään ja ottivat kolmannen peräkkäisen tappion putkeen, tällä kertaa Evertonin vieraana. Everton on toki hienossa iskussa, mutta siitä huolimatta se on nolla pistettä naapurille ja meillä on huomenna mahdollisuus kaventaa voitolla piste-ero yhteen pisteeseen.

Toinen päävastustajamme eli Chelsea voitti viimein, kun vajaalla yli tunnin pelannut Stoke kaatui Länsi-Lontoossa 1-0 lukemin. Tämä tarkoitti sinisten nousevan tasapisteisiin meidän kanssa tosin ottelun enemmän pelanneena. Kolmas kilpailijamme Newcastle pelaa tietysti vasta huomenna, koska on meidän vastustajamme Grovella.

Podolskista on ehtinyt kuulua monenlaisia uutisia lisää. Wenger sekä pelaaja itse ovat kiistäneet siirron. Tosin Wengerin kommentit ja varsinkin tapa millä manageri asian sanoi kertoi aivan päinvastaista. Ota tuosta nyt selvää, mutta jotenkin tuntuu että siirto voisi tapahtuakin. Julkaisu tuskin kuitenkaan tapahtuu ennen kauden loppua.

Podolski on myös ilmeisesti saanut punaisen kortin eilen Kölnin pelissä ja sen jälkeen ottanut yhteen joukkueen valmentajan kanssa. Eilisissä kommenteissa ollut kuva Podolskista kuristamassa valmentajaansa ei oikein ole lupaavaan näköistä. En ole seurannut tilannetta yhtään tarkemmin, mutta ei kuulosta ihan riskittömältä tai helpoimmalta tapaukselta. Ei sillä, että kaikkien pelaajien pitäisi olla leppoisia ja samasta muotista tehtyjä, mutta on asioita joita ei vain yksinkertaisesti tehdä ja yksi niistä on omaan valmentajaan käsiksi käyminen.

Joukkueen loukkaantumistilanne näyttää tällä hetkellä jopa todella hyvältä. Sivussa on ainoastaan Mertesacker, Wilshere, Coquelin ja tietysti aina hajalla oleva Diaby. Meidän mittapuulla tämä on todella vähän loukkaantuneita, vaikka listalla onkin pari todella tärkeää pelaajaa. Santos on pitkästä aikaa takaisin pelikunnossa ja mahdollisesti mukana jo huomenna kokoonpanossa, Samoin Benayoun tekee todennäköisesti paluun kokoonpanoon ja myös Ramsey on jälleen pelikunnossa.

Managerilla on valinnanvaraa pitkästä aikaa ja muutama viime aikoina avauksessa ollut pelaaja joutuu todennäköisesti tyytymään paikaan vaihtopenkillä. Tämä on kuitenkin vain positiivinen asia ja mahdollistaa vahvemman penkin ja sieltä olisikin tärkeä voida ottaa peliin pelaajia, jotka todella voivat muuttaa pelin kulkua. Hyökkääjien osalta vaihtoehdot ovat toki edelleen surkeat, mutta muuten tilanne on koko ajan paranemaan päin.

Lainapelaajista Bendtnerillä oli ristiriitainen lauantai. Voittomaali Liverpoolia vastaan oli kova suoritus, mutta loukkaantuminen samassa pelissä ei kuulosta hyvältä. Tanskalaishyökkääjämme loukkasi raporttien mukaan polven ja kannettiin kentältä pois. Polvivammat eivät koskaan kuulosta hyvältä ja voi vain toivoa, että mistään vakavammasta ei ole kysymys. Loukkaantunutta pelaajaa ei pysty myymään ja nykyisessä tilanteessa Bendtner sitä paitsi menisi heittämällä meidän kakkoshyökkääjäksi.

Muissa uutisissa Alex Ferguson on nähty katsomassa Lyonin ja Lillen välistä peliä. Tarkkailun pelaajan veikataan olleen Lillen paljon esillä ollut Eden Hazard. Tämä on helppo uskoa, vaikka toki joku toinenkin pelaaja saattaa olla aivan yhtä hyvin ManU pomon tarkkailussa. Joka tapauksessa jos haluamme todella kilpailla Hazardista niin silloin kannattaisi toimia mahdollisimman pian. No nämä ovat näitä melko turhanpäiväisiä arveluja, jotka todella harvoin osuvat kohdalleen.

Tänään voi katsoa muutaman ottelun lämmittelynä ennen huomista kierroksen ehdotonta pääottelua. Molemmat Manchesterin joukkueet taitavat ainakin pelata. Nyt ei muuta kuin oikein hyvää sunnuntain jatkoa Suomigoonerit.

42 thoughts on “Taas hyviä tuloksia muiden peleissä meidän kannalta

 1. Kiitos Villelle ja Hentelle kuluneista vuosista, toivotaan että vielä useampia olisi tulossa.

  Podolski tosiaan saattoi eilen kaataa siirtonsa. Hyökkääjiä on maailma täynnä, joten ei tuo Poldi ole mikään ainoa ratkaisu. Mä en ainakaan kaipaa yhtään tuollaista sekopäätä joukkueeseen. Sielua ja kovuutta saa olla, kuten vaikka Pingpongilla, mutta tollasta Podolskin osoittamaa typeryyttä ei saa olla.

  Mitä taas tulee tuohon RvP.n City sopimukseen, voi sen ohittaa olankohautuksella. Siinähän joku ”suuri reportteri” tiesi, että Dzeko menee Milanoon, Higuain ja RvP cityyn ja Tevez lähtee johonkin. Kaikki meistä tietää että tollanen juttu tässä vaiheessa kautta on keksitty.

  Eilinen kierros oli kaikin puolin hyvä meille, tosin Chelsea olisi voinut vielä hävitä. No, ei pidä ryhtyä ahneeksi vaan nyt tarvitsee hoitaa oma peli maanantaina ja sitten ollaankin vain pisteen päässä iljettävää spudslaumaa.

  C’mon ARSENAL!

 2. no tos podolski hommas voi olla muutakin valmentajan ja poldin välillä ja ihmisiähän nuokin on joskus menee yli kuten suurella Zidanella =)

 3. ”The final die is not yet cast,” Finke stated.

  ”It’s part of the business and so it is generally agreed that only when the die is cast and everything is signed – when it comes to a transfer, as it is being discussed in the newspapers – only then can the parties involved make comments.

  ”It is still not settled and therefore we have no comment.”

  Shortly after these statements, Finke left the club by mutual agreement following a difference of opinion over the club’s targets and ambitions.

 4. Zidane ei ollut kai milloinkaan tulossa meille? Kuten Hessu sanoi, maailma on täynnä hyökkääjiä. Mauce, on eri asia olla hullu tai tyhmä…

 5. Sunday Times tuota van Persien Cityyn siirtoa ajaa. Enpä tiedä, mutta varmemmin ne siitä laittaa kuin tusina-Higuainista jonka Benzema kyykytti penkille. Dzekon ja Tevezin myyntihalut sinänsä vaikuttaa selvältä pässinlihalta, ei siinä tarvitse edes keksiä mitään. Eli jos City on eritttäin tosissaan van Persien kanssa, tarkoittaa yli 200k pelaajalle ja 40-50m Arsenalille eli roima ylihinta (sopimustilanteeseen nähden), niin melko varmasti Cityn tahto toteutuu. Valitettavasti. Ainoastaan hollantilaisen oma kielteinen kanta voi tuollaisen paketin kaataa. Arsenal on niin monta kertaa näyttänyt olevansa pragmaattinen siirtoasioissa, jos pelaaja haluaa pois ja tarjolla on erittäin hyvä hinta, kyllä sopimus syntyy. Näin on ollut Anelkan myynnistä lähtien, jolloin johtokunnalle ilmeisesti kirkastui ensimmäisen kerran se miten nykyään pystyy erikoisen hyvillä pelaajila tekemään vakavan määrän rahaa.

  Silti kaikki Cityyn liittyvä on varsin epäselvää, onhan Mancinin asema tukala jne. Tilanne voi olla ihan eri kesäkuussa, jos heidän keväänsä menee penkin alle.

 6. En silti leimaisi Poldia yhdestä tapauksesta sekopääksi, kuten Balotelli tai Barton. Silti Arsenal näkee nyt, ehkä, miehen entistä hieman isompana riskinä, joten tarjous on pienentyä jne. mikä voi kaataa siirron. Jos ei halua pelata enää nykyseuralleen, asian voisi hoitaa paremminkin. Ja Poldin on puhuttu vieläpä rakastavan kilipukkeja.

 7. Ihmettelen kyllä joidenkin kirjoituksia…

  Käykää katsomassa eilisitä kommenteista linkki tuohoon Podolskin punaiseen – se kyllä oli melkoista pelleilyä tuomarilta.

  Lisäksi kyseessä oli Poldin ensimmäinen punainen kortti urallaan liigaottelussa (yksi jostain cupista vuosien takaa myös löytyy).

  Itselleni Podolski ja Lavezzi olisivat juurikin ne kaksi joista RVP:n seuraja tulisi valita, joten otan Poldin ilolla Arsenaliin mikäli seura ja pelaaja saavat sopparin sorvattua. Ja vaikka RVP jäisi, niin Poldi on erinomainen tuuraja hänelle loukkaantumisten ajan. Ja kyllähän ne molemmat myös samaan aikaan kentälle mahtuvat.

  Toinen koskee tuota ”The National”:in juttua missä väitettiin Robinin tehneen jo £210k /viikko sopparin citehin kanssa. Pot-pot-potaskaa! Eihän siinä jutussa ole edes yhtä kommenttia yhdeltäkään osapuolelta.

  RVP:n ”Sun”:in tekemässä jutussa sen sijaan on. Sieltä löytyy mm. tälläinen kommentti Robinilta:

  ”It’s great to be finally showing that I can do it. That’s what I’ve always wanted. I am happy in my game, happy in my life.”

 8. Bouchra (Robin Van Persie’s wife) on twitter:
  Rumours, rumours, rumours pfff getting tired of them.
  Please don’t believe anything unless it comes from Van Persie him self.

 9. En usko että mitään konkreettista Rvp:n siirrossa ois tapahtumassa, mutta kuten ollaan vuosien saatossa huomattu niin siirto on mahdollinen. Oikein paljon ku pistetään puntia pinoon niin siiro on mahdollinen. Citystäki pirulainen tulossa kovaa vauhtia Barcan ja Realin tasoinen joukkue et alkavat saamaan houkuteltua kenet tahansa rahalla joukkueeseensa. Toivottavasti me hankitaan Rvp:tä tyydyttävät pelaajat ja jatkosoppari edes jossain määrin mieltäylentävä Rvp:n kannalta niin sitten voin olla levollisin mielin. Tällä hetkellä en vaikka oiskin just tällä hetkellä epätodennäköinen huhu..

 10. Toisaalta Arsenalin kannattajilla on täysi oikeus epäluuloon ja lehdillä oikeus myydä sillä itseään. Niin monta kertaa näillä ”ei ole myytävänä” jutuilla on lopulta pyyhitty persettä ja nämä tämäntyyliset huhut ovat eri pelaajien kohdalla realisoituneet myynniksi. Niin kauan kuin pelaaja ei sano mitään, ei kannata uskoa Wengeriä. Ok, pelaaja ei jaksa toistella samaa asiaa kuin papukaija, mutta niin surullinen maine Arsenalilla on selling clubina, ettei jaksa pitää väärinkannattamisena sitä, jos spekuloi uusilla myynneillä.

 11. Syntymäpäiväonnittelut minultakin Hentelle ja Villelle. Huomenna on mahdollisuus voitolla siirtyä ihan kirjaimellisesti hengittämään pulunpaskan-valkoisten niskaan. Viime kausina meillä on vaan ollut ikävänä tapana paskoa housuun ja kusta nämä vastustajien antamat avut. Sormet ristiin, että nämä kolme edellistä voittoa olisivat nostaneet joukkueen asenteen ja taistelutahdon sille tasolle, että voittoputki jatkuu. Up The Gunners!

 12. Nuo honkasen ja Kari Kankaan muistelot lämmittivät mieltä. Aloin itse seuraamaan ja katsomaan brittifutista 80-luvun alussa. Aulis Virtanen on legenda. ”mustavalko-televisioissa joukkueet erottuvat hyvin…” Oi niitä aikoja =) …Nykyään tämä brittifutiksen ja Arsenalin seuraaminen on ihan liian helppoa ; ) …

 13. Niin paljon naistuomarivihaa luvassa, kun tuomari liputtaa paitsion Cityn tasoitusmaalista. Oli kuitenkin oikea tuomio.

 14. Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että Sian Massey on liigan paras avustava tuomari. Todella tarkka silmä ja aina oikeassa paikassa.

 15. Heh! Täällä puolustellaan tosissaan saksalaista bundesliigapelaajaa joka on kuristellut koutsiansa katseltuaan punaista. Ja hommahan on tietysti dumarin vika ja moka. Huumori kukkii…

  Propsit Masseylle. Hoiti paitsiotilanteen hyvin sijoittumalla ja öögalla.

 16. Mites diabyn ja gervinhon otteet bartonia kohtaan? Diaby otti ja heitti bartonin maahan ja gervinho löi. Ja mun mielestä puolusteluks ei käy bartonin tarkoituksenmukainen provosointi. Idioottimaisia temppuja molemmat, ei ammattimiehen pitäisi pikkusesta lähtee käymään käsiksi. Molemmat siis pihalle ilmeisesti.

 17. Onko kellään nyt laittaa jotain järkevää linkkiä tuosta Podolskin ja valmentajan tilanteesta?

  Ehkä taito löytää luotettava tieto netistä itsellä on kateissa, mutta moni sivu tuli vastaan, jossa ”Podolski grabbed his manager by the throat, to show what the opposition player had done – but the pictures don’t look too clever so they’ll be taken out of context by some.”

  Ja se punainen siinä pelissä oli koosteiden perusteella täysin perusteeton.

 18. nonii lötyhän se selitys kiitos arsu harju

  ”to show what the opposition player had done”

  ja en puolustellut vaan selittelin ihmisluontoa =) mut hyvä näin

 19. Tuosta Podolskin tapauksesta tuskin koskaan tulee kaikki taustat esille mitkä saattoi johtaa tapahtuneeseen. Toki kanssapelaajaan tai omaan koutsiin käsiksi käyminen on tuomittavaa aina ja joka tilanteessa, mutta siellä voi olla taustalla paljon jotain sellaista mikä on nyt ehkä kärjistynyt. Ongelmatapauksia me ei Arsenalissa tarvita, mutta tän yhden keissin perusteella Podolskia ei voi missään tapauksessa tuomita samaan kategoriaan kuin Barton ja Balotelli. Varsinkin jälkimmäinen aiheuttaa lähes viikottain jonkinlaisia konflikteja. Mä en tuomitse Poldia vielä ja jos on tulossa niin hyvä ja toivotan tervetulleeksi. Mutta on selvää että tästä yhdestä tapauksesta pitää heti mennä oppi perille eikä tällaiset saa toistua. Onko jollain tietoa että Podolski olis aiemmin urallaan syyllistynyt typerään käytökseen? Jos ei niin ei muuta kuin Tykkipaitaa päälle ja verkot tötterölle.

 20. Jos noin on, perun mielipiteeni. Mielenkiintoista. Salaliittoteoria: Podolskia aletaan mustamaalata lehdistön toimesta jo nyt kin häntä on huhuiltu meille…

 21. arsu harju ja mauce,

  Näinhän se tosiaan äärimmäisen lyhyellä saksalla taisi mennä. Ei valkulla ja Poldilla mitään riitä ole ollut ja ainakin Kölnin fanit ovat juuri tuota mieltä mitä arsu harju kirjoitti.

  Tapsa,

  Olen haluton kiistelemään – varsinkin kun kun kyseessä on, kuten sanoit toisen joukkueen pelaaja. Olemme eri mieltä ja se siitä. Podolskin puolustelu tai syyttäminen mistään on turhaa ja epäolennaista, niin kauan kun pelaajan siirtoa Arsuun ei ole varmistettu.

  Mielestäni kaikkien on parempi keskittyä Arsenaliin, meidän pelaajiin ja tulevaan ’castle-peliin! 🙂

 22. Eniten tuossa episodissa epäilytti uutisten vähyys ja täysin saksaa osaamattomana löysin ainoastaan valmentajan kommentin, jossa hän toivoi pelikiellon peruutusta.

  Tällä hetkellä (ja näillä tiedoilla) ehdottomasti varaukseton jaa-ääni siirrolle.

 23. Jamie Sanderson‏@YoungGunsBlogVastaa
  Uudelleentwiittaa

  Suosikki
  ·Avaa

  Lukas Podolski coy on Arsenal in Sportschau interview. Asked when he’ll move to #AFC, he replies: ’when everything is finalised’.

 24. Arsenal pystyisi siis huomenna nuijimaan Newcastlen aika lailla lopullisesti ulos UCL-kisasta kuten aiemmin Poolin. Eli tiistaina kahdesta paikasta kisaisi enää kolme lontoolaista, jos ajattelee että viivaan olisi harakoilla 8 pinnaa. Spursilla on edessä kolmen matsin viikko lauantaista alkaen, Bolton (cup), Stoke kotona keskiviikkona ja viikonloppuna Chelsea vieraissa, vaikea nähdä että noista täydet pinnat saavat.

  Eli todellinen happotesti Arsenalille, tässä on mahdollisuus ottaa jo alustava ote kolmossijaan, jos pää kestää ja Newcastle/Everton joutuvat nöyrtymään. Muutenkin juuri nyt terveystilanne antaa mahdollisuuden kovaan loppuvetoon, mutta perinteisesti nämä pelaajia alkaa taas hajota ja esim. Wilsheren ja Santosin paikkojen kestoon pitää suhtautua varovasti huilin jälkeen. Toisaalta olisi viime vuosiin nähden perinteistä pelata ainakin jompi kumpi matsi penkin alle ja hävitä. Edelleenkin tässä henkisessä puolella on se joku kumma pehmeys, joka estää tappoiskun silloin kun kilpailijoilla alkaa puntti tutista.

 25. Aika ihme porukkaa täällä kun tuomitaan Poldi yhdestä kuvasta. Ette ole varmaa nähnyt koko tilannetta, tai tiedä että mitä siinä tapahtui. Itse katsoin juuri kyseistä peliä. Pelissä tuli rähinä, jossa Kobiashvili otti Poldia kurkusta kiinni. Sen jälkeen tuomari antoi punaisen Kobiashvilille ja jostain helvetin käsittämättömästä syystä myös Poldille. Poldi tuli tuohtuneena kentältä ja näytti Solbakkenille(Kölnin valmentaja) miten häntä tilanteessa kohdeltiin. Siinä ei ollut mitään henkilökohtaista tai muutenkaan ihmeellistä!!

  Podolski oli tilanteen UHRI!!!

 26. Moikka
  Tuo Podolski-valmentaja-punainen-kuristus tilanteen vääntely sai nyt ensimmäistä kertaa ylitettyä omankin kirjoituskynnyksen. Tuossa linkkiä kyseiseen otteluun ja tilanteeseen, joten annetaan videon puhua puolestaan.

  Tapahtumat alkavat kohdassa 7:20

  Omasta mielestäni Podolski yrittää vetää päätään pois, jonka tuomari ilmeisesti näkee puskun yrityksenä. ”Kuristamisesta” voi taas olla montaa mieltä 😀

  Kiitokset blogin kirjoittajille myös tältä suunnalta ! Tämän kauden alussa löysin sivun ja siitä lähtien päivittäin käynyt lukemassa uusimmat kirjoitukset ja kommentit.

 27. Tulihan se totuus sieltä esiin.Olen pitänyt Podoa aina älypelaajana ,eikä kuristelu kuulu siihen…eikä kuulunut…Eli toi keskustelu on paketissa.
  Jos RvP saisi Shittyltä tuollaisia summia ja Arsu sen 50 niin RvP tuskin meillä jatkaa… Pystyisköhän se pelaamaan toisen kauden putkeen ilman loukkaantumisia ,kun otetaan huomioon lähihistoria.Toki kaikkihan me haluttaisiin et Robin pysyis meillä(ja terveenä),mutta ei se vieläkään mikään teräsmies ole…yksi ehjä kausi ei sitä vielä tee.Fabregasin lähtö otti koville henk.koht. ja otin siitä jotain opiksi…kukaan ei ole korvaamaton…aina tulee uusia.Mut josko seurauskollisuutta löytyisi Robinilta ja, Arsun pitäis tarjota myös uskottava pino puntia, niin siitä voisi vielä hyvä tulla.No kesällä ollaan sitten viisaampia.
  Ja huomenna Newcastle kaatuu vähintään kahdella maalilla.

 28. Joo, Podolski case on closed ton ag:n linkin jälkeen.

  Pitää vielä laittaa vähän offina, Swansean managerin kommentti mahdolliseen Chelsean pestiin.

  – Mikäli fanimme miettivät minua ja Chelseaa, ei ole syytä paniikkiin. Yritän rakentaa uraani, enkä tuhota sitä.
  🙂 🙂
  Hieno mies. En välttämättä laskisi laskuista pois, kun joskus Wengerin seuraajaa etsittään. 2000 luvulle pelisysteeminsä päivittänyt brittivalmentaja. Hiton hyvä valkku. Joku Mark Hughes ei olisi pitänyt Swanseaa valioliigassa.

 29. Kyllä Brendan Rodgers on nouseva tähti Valioliigassa. On tehnyt käsittämättömän hienoa jälkeä tuolla materiaalilla. Joku on varmaan laskenutkin, mikä oli avauskokoonpanojen arvon ero eilen Swanseassa… Ja kylmää kyytiä on moni muukin huippuseura niiden kotistadionilla saanut, mm. me. Jos Rodgers saisi paremman materiaalin käytöönsä, olisikin mielenkiintoista nähdä, mitä siitä seuraisi. Arsenal varmaan sellainen seura olisikin, mikä sille kelpaisi.
  Pidän kyllä tuosta miehestä. Yrittää oikeasta pelata jalkapalloa eikä vain jäädyttää vastustajan peliä.

 30. http://www1.skysports.com/football/news/11095/7588764/

  Oho jos Wenger (siis Wenger!) sanoo tollasia kommentteja niin tuossa on todennäköisesti meidän uusi pelaaja.

  Kaikki täsmää hän on ranskalainen, nuori, ei liian kallis jne.. Lisäksi pelaaja itsekkin taitaa arvostaa Arsenalia, koska olemme ”ranskalainen joukkue”. Uskoisin, että ennen elokuuta hän kuuluu joukueeseemme.

 31. Ja mikä tärkeintä, on huomattavasti halvempi kuin nuoremmat Götze ja Hazard. Siinä se on se budjetti-pelintekijä Arsenalille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s