Myöhäinen keskiviikkopäivitys – siirtohuhuja

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan vai kuinka se nyt menikään.

Siirtohuhuja on alkanut liikkua taas enemmän ja enemmän, vaikka kautta on vielä jäljellä 10 pelin verran. Meillä siis 10 peliä ja niillä, jotka taistelevat jostain cup-pokaaleista muutama peli enemmän. Podolskin siirtoa pidetään aika varmana useissa paikoissa. Varmistusta silti on tuskin tulossa virallisten sivujen kautta ainakaan hetkeen. Joka tapauksessa kuulostaa aika samanlaiselta kuviolta kuin aikanaan Nasrin tai Chamakhin kanssa. Melko varman tuntuinen siirto, vaikka ei virallistetakaan ennen kauden loppua ja kesää.

Muita huhuja ovat Montpellierin pelintekijä Younés Belhanda. Rehellisesti voin sanoa 22-vuotiaan marokkolaisen olevan itselleni täysin tuntematon pelaaja. Ilmeisesti pelintekijästä tai hyökkäävästä keskikenttämiehestä kysymys. Pystyy ilmeisesti pelaamaan myös laiturina, mutta keskusta silti mieluisin pelipaikka. Kuulostaa monessakin suhteessa hyvin wengermäiseltä hankinnalta. Ranskan liigasta, lähes tuntematon suurelle yleisölle, kohtuullisen nuori ja kokematon, pystyy pelaamaan keskikentällä keskellä sekä laidalla ja mikä tärkeintä todennäköisesti ei maksa yli 10 miljoonaa. Täyttää hyvin pitkälle kaikki Wengerin viime vuosien hankintojen kriteerit.

En tiedä miehestä juuri mitään, joten tasosta tai pelityylistä ei havaintoja. Voisi toki olla hyväkin hankinta, mutta jotain vaihtelua tähän seuran ostopolitiikkaan olisi viimein tehtävä. Belhandan hankinta vain jatkaisi samalla kaavalla kuin aikaisemminkin. Mieluummin kokenut ja valmis pelaaja, joka on tasonsa osoittanut jossain huippusarjassa, mielellään vielä Englannissa. Jos tämä ei kuitenkaan ole ratkaisu niin sitten pitäisi ehdottomasti laittaa panokset todellisiin huippulupauksiin tyyliin Götze ja Hazard. Rahaahan se vaati ja sekään ei välttämättä riitä, mutta muutos olisi tehtävä hankintapolitiikassa jollain tavalla.

Myös huhut Götzestä ovat nousseet taas pinnalle, kun mm. seuran puheenjohtaja Peter Hill-Wood antoi haastattelun RVP:n tilanteesta. Samassa jutusssa mainitaan Götze, mutta todellisuuspohjaa ei välttämättä paljoa ole mukana. Muutenkin Hill-Wood on nykyään niin pihalla seuran asioista, että miehen kommenteille ei kannata liikaa painoarvoa laittaa. Muutenkin tähän aikaan vuotta seuraan perinteisesti ollaan hankkimassa vaikka ketä suurilla summilla, kun ensi vuoden kausikorttien myynti on käsillä. Ainakin edellisinä vuosina kuvio on ollut juuri tämä eli paljon puhetta, mutta lopulta kesällä teot ovat jotain aivan muuta. Todellisuudessa ollaan heikennyttä monena vuotena peräkkäin päinvastaisista lupauksista huolimatta.

Muita kestohuhuja on ollut Ajaxin toppari ja entinen Vermaelenin seurakaveri Jan Vertonghen. Ottaisin miehen mielellään seuraan, mutta nykytilanteessa se tuskin tulee tapahtumaan. Toppareita on määrällisesti ainakin riittävästi, tasosta ei välttämättä voi sanoa samaa. Djouroun jatkosopimus, jota ei vieläkään ole muuten (uskallettu) julkaista Arsenal.comissa on yksi syy miksi Verthonghenia tuskin seurassa nähdään. Samoin jos Bartley tai Miquel aikovat tehdä uraa seurassa niin ensi kaudella olisi pystyttävä nousemaan topparien arvoasteikolla vähintään nelostoppariksi. Ei pitäisi olla mahdoton tehtävä, kun kilpailijat ovat Djourou ja surkeaakin surkeampi Squillaci. Ihannetilanteessa tietenkin Djourou ja Squillaci heivattaisiin mäkeen ja tilalle ostettaisiin vaikka juuri Verthongen. Vaikea nähdä kuitenkaan näin tapahtuvan ja ei tämä myöskään ole se ensimmäinen paikka mihin vahvistuksia pitää hankkia.

16 thoughts on “Myöhäinen keskiviikkopäivitys – siirtohuhuja

 1. Belhanda olisi tosiaan melko Wengerimainen hankinta. Hänellä on Marokkolaiset vanhemman ja hän edustaa Marokkoa kv-tasolla, mutta itse Belhanda on syntynyt ja kasvanut Ranskassa. Ja kyllähän Ranskan palloliitto oli erittäin, erittäin pettynyt kun hän valitsi Marokon, eikä Ranskan maajoukkekseen. Pari päivää sitten muuten toimittajat valitsivat Belhandan League 1:n parhaaksi keskikenttämieheksi.

  Lisäksi koska olen itsekäs, niin nostan tähän tuohon edelliseen päivitykseen laittamani kommentit 🙂

  Niin, yllättävän moni tosiaan tuntuu uskovan, että Wilsheren ideaali paikka kentällä olisi keskikentän pohjalla yhdessä Songin kanssa, näinhän ei kuitenkaan ole. Jack on pelannut käytännössä koko elämänsä ajan keskikentällä olevan kolmion kärjessä. Viime vuonna sattuneesta syystä hän tosin joutui pelamaan syvemmällä (ja pärjäsikin siinä tehtävässä oikein hyvin), mutta itse toivon, että jatkossa Wilshere nähdään nimenomaan “Cesc-roolissa”.

  Mikäli Jack tosiaan tulee jatkossa pelaamaan ylempänä, niin joko M’Vila tai Javi Garcia olisi itselleni se unelmahankinta. Uskon kuitenkin, että keskikentälle hankitaan kesällä yksi pelaaja joka tapauksessa ja mikäli M’Vila tai Garcia jäävät saamatta, niin eri roolissa pelaavista kelpaisi hyvin myös joku kolmikosta Belhanda, Martin tai Holtby. Näitähän kaikkia on tässä lyhyessä ajassa huhuiltu meille.

  Mikäli siirtoikkunassa sisään tulee, alla olevat, kohtalaisen realistiset hankinnat tulen olemaan tyytyväinen:
  -Podolski (ja mikäli RVP lähtee, niin vielä toinen hyökkäjä)
  -yksi kk-mies (M’Vila, Garcia, Belhanda, Martin tai Holtby – nämä ovat tässä suosikkijärjestyksessä)
  -riippuen maalivahtitilanteesta yksi kokenut mokke (mikäli siis Fabianski päättää lähteä)

  Tänään illalla (n. klo 21) alkaa muuten kohtalaisen mielenkiintoinen reservien ottelu WBA:ta vastaan. Mukana olisivat huhujen perusteella Santos, Jenkinson, Djourou, Chamakh, Park, Özyakup ja Gnarby. Pelistä ei kuitenkaan live-lähetystä ole luvassa.

  Tuossa vielä YoungGunsBlogin Jamien Sandersonin kirjoittama juttu tulevasta ressujen pelistä:

  http://www.metro.co.uk/sport/football/893062-arsenals-marouane-chamakh-and-park-chu-young-demoted-to-reserves

 2. Hyvä, että jollain riittää uskoa Diabyyn. Onhan mies jumalainen driblaaja kokoonsa nähden, mutta kun se syöttö lähtee niin harvoin oikeaan osoitteeseen (vrt. Walcott). Menee aika hukkaan se vastustajien sitominen. Toinen mikä minua närästää hänessä, on pelimäärät, jotka syystä ja toisesta ovat jääneet pieniksi. Seitsemäs vuosi Arsenalissa ja vain kahdella kaudella on yli 16 liigapeliä tullut plakkariin vaihdosta tuleminen mukaan lukien. Nyt on kaksi kautta peräkkäin mennyt ihan pipariksi.

  Jos Diabyä halutaan rakentaa vielä Arsenalissa eteenpäin, pitäisi kyllä sekä Wengerin että Diabyn nöyrtyä ja hakea pelikuntoa pitkällä lainajaksolla ensi kaudella. Nämä Arsenal-kuntoutukset ja vaihdosta sisään ja siitä vesijuoksuliigaan on aika lailla jo kokeiltu. Ehkä Bolton-magiikka tekisi hänellekin terää. Itse voin myöntää että myisin jo pelaajan ja antaisin jonkun muun mahdollisesti kerätä luoton hedelmät. Kaikkien kohdalla ei voi onnistua.

 3. Tuo Vertonghen on siitä mielenkiintoinen kysymys, että toki pelaaja itse voi tehdä nämä samat havainnot: toppareita on viisi ja pari junnua päälle. Ja tuskin tämä uskoo olevansa tarpeeksi pätevä Arsenalin päästä päähän vetäväksi vasemmaksi pakiksi. Eli, jos nyt oletetaan tässä olevan savuamisessa vähän perääkin, niin kaksi mahdollisuutta. Wenger haluaa uuden Grimandin, eli Vertonghen pelaisi tarpeen mukaan keskikentän pohjalla tai topparina. Näyttöjä on keskikentältä, tasosta vs. valioliiga en osaa sanoa. Yksi vaihtoehtohan on peluuttaa joskus esim. UCL-vieraspeleissä Songin kanssa jotain vielä puolustavampaa kaveria ja siihen Frimpongin kokemus ei riitä. Muut vaihtoehdot on selvästi enemmän kahden suunnan pelaajia, jollainen Songkin alkaa olla.

  Toinen vaihtoehto on, että Djourou tai Koscielny haluaa ulos. Squillaccia ei lasketa, viisi topparia on vain hetkellinen häiriö, eikä tavoite. Mertesackerin tai Vermaelenin on vaikea uskoa haluavan siirtoa ja suoraan sanoen Koscielnynkin. Mutta tuskin tämä Ajaxin belgi lämpimikseen puhuu, toiveajatteluna Arsenalista. Pieni mahdollisuus tietysti on, että käyttää randomseuraa (Arsenal) vipuvartena jo käynnissä olevien palkkaneuvottelujen kanssa seuran Y (Spurs) kanssa.

 4. Tai sitten Vertonghen uskoo olevansa riittävän hyvä avaukseen Arsenalissa ja näkee kovan kilpailutilanteen hänelle etuna. Mene ja tiedä..

 5. Jaa-a, di Matteon kuherrusaika jatkuu. Chelsealla ainakin otteluruuhkaa lähiviikkoina, mutta myös henki päällä. No, niin on meilläkin.

 6. Jeps,
  elikkä ressut voittivat WBA:n numeroin 3-0. Maalit tekivät Park (Özyakupin läpisyötöstä), Gnarby (Chamakhin puskun jälitilanteesta) ja Aneke (laukaus takakulmaan boksin ulkopuolelta). Pelistä ei videokuvaa livenä saanut, mutta tuli seurattua neljän eri henkilön päivityksiä twitteristä.

  Tällä kokoonpanolla pelattiin:

  —————–Martinez————–
  —————————————–
  Jenkinson—Dojo—Miquel—Santos
  —————–Yennaris————–
  ——-Özyakup——–Aneke———
  ——————————-Gnarby-
  –Chamakh—————————
  ——————–Park—————-

  muutamia huomioita:

  plussat:

  -Santos pelisi suunnitelman mukaan tunnin, oli erittäin pirteä ja aktiivinen

  -Özyakup oli kentän parhaimistoa, yhdessä Santosin ja Gnarbyn kanssa. Toivottavasti päässee ensi kaudeksi lainalle.

  -Gnarby oli jälleen kentän paras. Alkaa olemaan todella vaikeaa olla innostumatta tästä kaverista. Ikää vasta 16 ja on ollut todella vakuuttava. Ehkäpä nähdään jo ensi kaudella jossain cup-ottelussa. Ehkä vertaukset Wilshereen ovat ennenaikaisia, mutta eivät kuitenkaan aivan tuulesta temmattuja. Ja kyllähän seuran sisällä ollaan jo hänen hankinnasta asti myhälty tyytyväisinä. Toivotaan, että kehitys jatkuu samanlaisena ja Serge nähdään myös ykkösjoukkeen mukana.

  -Paremmalla viimeistelyllä olisivat voineet tehdä toisella puoliajalla vielä 3-5 maalia lisää

  -Ellei meillä olisi Szczesny maalissa, niin Martinez olisi jo nyt kovin lähellä paikkaa avauksessa. Hänhän on nyt meidän 3 mokke, mutta olisi todella hyvää saada myös hänet ensi kaudeksi lainaan. Damian(kin) on iästään todella kova kaveri tälle tasolle

  -Vaikka Aneken laina meni päin honkia, niin palattuaan keskikenttämies on tehnyt kahdessa ottelussa kaksi maalia ja muutenkin ollut oikein hyvä. Toivottavasti ensi vuodelle uusia laina tuottaa paremman tuloksen ja kaveri pääsisi pelamaan tosipelejä. Melkoista unelmaa olisi nähdä joskus Anike-Afobe-akselin toiminnan myös ykkösjoukkueen tasolla. Junnuissahan tuo oli melko murhaava kaksikko.

  ja miinukset:

  -Park oli maalistaan huolimatta heikko, tuli vaihtoon n.70min kohdalla.

  -Chamakh aivan hirveä, vielä Parkkiakin huonompi. Chamakhilla tuntuu olevan valtavia vaikeuksia jopa tällä tasolla. Mikään ei vaan tunnu onnistuvan. Myöskin vaihtoon 70min jälkeen

  -Santosin tilalle tullut Meade ei edellenkään vakuuta. Yhdessä G.Hoyten ja Monteiron kanssa muodostavat junnu/ressu -tasolle melkoisen kauhukolmikon puolustukseen. Angha, vaikkei tänään päässytkään kentälle, on melko kirkkaasti heitä kaikkia parempi.

 7. Hienoa Kif. Mainio otteluraportti ressujen pelistä ja yksittäisten pelaajien edesottamuksista. Itse en seuraa ressupelejä kovin tarkasti, joten on hyvä kuulla mitä siellä taustalla tapahtuu ja varsinkin jos sieltä joku olis tulossa ykkösjoukkueeseen penkille ja ehkä jopa avauksen pelaajaksi asti. Onhan se ainakin taloudellisesti helvetin hyvä jos saadaan itse kasvatettua pelaaja kuin että ostetaan kalliilla jostain muualta ja ”muukalaiselle” kun voi iskeä koti-ikävä vaikka kuinka olis futisammattilainen. Näin kävi mm. Reyesille ja jossain määrin myös Cescille.

  Chelseasta. Toivoin eilen tosi kovaa että Napoli olis edennyt CL:ssä jatkoon, mutta toisin kävi. Nyt kun asiaa ajattelee tarkemmin niin bluescumin jatkoonmeno saattaa koitua meille isoksi hyödyksi. Nyt Länsi-Lontoossa on ajatukset ja keskittyminen jakaantunut sekä kotimaahan ja Eurooppaan. Uskon että CL:n jatkopelit syövät Chelsean tehoja Valioliigassa sen sijaan että auttaisivat niitä parempiin suorituksiin. Abramovitshilla on jo jokusen kauden ajan ollut käsittääkseni päätähtäin Mestareiden Liigan voittamisessa eikä Valioliigassa. Musta tuntuu että kaikki muut Valioliigan kärkiporukat top7:ssä haluavat mielummin voittaa Valioliigan kuin CL:n, mutta Chelsealla asia taitaa olla toisin päin. Mua ei haittaa yhtään vaikka eilen menivätkin kahdeksan parhaan sakkiin sillä siellä on vielä niin kovia joukkueita jäljellä että bluescumin voittokerroin on todella korkea. Rankkaan Bar*an, Realin ja Bayernin ehdottomasti suuremmiksi voittajasuosikeiksi kuin Chelsean ja omassa mielessäni Marseille, Milan ja ehkä jopa Benfica ovat samalla tasolla Chelsean kanssa. Noista lähtökohdista Mestareiden Liigan voiton meneminen Länsi-Lontooseen on hyvin epätodennäköistä. Mutta energiaa ja keskittymistä CL jatkossakin niiltä vaatii ja matkustamista. Ja parhaassa tapauksessa muutaman tärkeän pelaajan loukkaantuminen tuntuis goonerista aika sopivalta 🙂 Jospa vaikka Terryltä vääntyis nilkka, Matalta revähtäis reisi ja Drogbalta murtuis solisluu niin bluescum ei varmuudella sais meitä enää sarjassa kiinni 😀 Saako tällaista toivoa???

 8. Gunnerille: ei saa toivoa. Jos me voitetaan, me voitetaan sen takia, että joukkue on hyvä ja mentaalia löytyy aina areserveihin saakka..
  Rehellisellä pelillä ja tästä menee kyllä pitkä miinus eilisen ottelun kunkulle, jolla tuntuu riittävän tuota mentaalia vaikka muille jakaa. Drogban näyttely oli jo Barcan tasoa, ei muuta kuin Golden Globe ja 3 ottelun pelikielto näyttelemisestä.

 9. Gunnerille: saa ja pitääkin ehdottomasti toivoa!!! Peukut vaan pystyyn ja näih ehkä tapahtuukin. Fuckin Chelsea!

  won 3-0 against West Brom. Park scored a goal, and Santos played for an hour or so. The fact that Park is scoring intrigues me, because it shows he has something. He looked good in his Carling Cup appearance against Bolton, he scores for the reserves when he plays and the same goes for his national team when he plays. And yet, he just isn’t picked for the first team. So strange. The myth that he was bought to boost commercial revenue from Asia is cynical, but it also seems increasingly likely as he keeps getting overlooked for the first team.

 10. Suht koominen näky eilisessä chelssin matsissa kun terry yritti vaihtopenkillä selittää Di Matteolle mitä pitäis tehdä. Eihän se menny jakeluun, niin Terry alko ite huutaa ja huitoa ohjeita kentälle. DiMatteo vaan pönötti kädet taskussa ja katto vierestä. Että ei ne Scshscccnyn lausunnot ihan täyttä sontaa ollu niinku Terry väitti.

 11. Hyi saatana Jack, mitä sanoja! Yäk! Jos on jollain tapaa sairas ja haluaiskin Chelsean menevän jatkoon niin ei sitä tarvi koko maailmalle kertoa. Pidä kamalat ajatukset itselläs. ¤¤¤ Muo oksettaa ¤¤¤

  ”Just jumped up when Lamps scored! I want chelsea through….English and proud! Come on you blues!”

  – Another Gunner, this time Jack Wilshere, shows off his patriotic side…

  “Great result for Chelsea, flying the English flag high in this years champions league! Shame we couldn’t join them, was so close!”

  – …before wistfully remembering what might have been for his own side.

 12. joo ei se tohon saa mennä et pelaajat ohjaa joukkuetta.

  täytyy sanoo et toivoin Napolin jatkoon menoa ja sentakia et tykkään sen pelistä ja toivon et nousee tulevaisuudessa italian ykköseks takas.

  mutta totta oli oikeestaan hyvä et Chelski meni jatkoon koska nyt niil on enemmmän pelejä ja tosi kova tasosia pelejä joten saattaa ja uskonkin et lähtö tulee seuraavalla kierroksella ja totta toi et ne keskittyy ehkä enemmän tohon champpariin omistajan takia.

 13. joo en tykänny itekkään nois kommenteis mut ymmärrän periaattees ja se liittyy tohon: English and proud

 14. Juu kyl mäkin salaa toivoin Chelsean voittoa eilen…rasitus menee niillä nyt sit yli tai ainakin rämpivät Liigassa.Drogba oli kyl filmiensä kanssa tosiaan Dani Alvesin tasoo…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s