Vakuuttava voitto Aston Villasta

Arsenal – Everton 3-0 (2-0)

Lauantain pelissä voittajasta ei ollut epäselvyyttä oikeastaan koko pelin aikana. Vierasjoukkue ei pystynyt missään vaiheessa uhkaamaan meidän voittoa, sillä tasoero oli sen verran suuri. Lisäksi tällä kertaa onnistuimme tekemään kaksi suhteellisen nopeaa maalia ensimmäisellä 45 minuuttisella, joka käytännössä ratkaisi pelin. Toinen puoliaika oli enemmän tai vähemmän pelailua, loppuun sentään nähtiin Artetan todella komea vaparimaali.

Chelsea ja Tottenham pelasivat 0-0 omassa ottelussaan, joten piste-ero on tällä hetkellä kolme Tottenhamiin ja kahdeksan Chelseaan. Tottenham on todellinen uhka kolmossijan kannalta helpon loppuohjelmansa takia, mutta vaikea uskoa Chelsean nousevan enää uhkaamaan edes nelospaikasta. Toki näin voi käydä, mutta se vaatii jo meiltä aikamoista romahdusta Chelsean hyvän loppukauden lisäksi. Aika epätodennäköistä, että molemmat tapahtuvat.

Lauantain avauskokoonpanoon tuli kaksi muutosta Everton peliin verrattuna. Gervinho otti Ramseyn paikan ja Djourou korvasi Koscielnyn. Jälkimmäisen vaihdon syy oli Koscielnyn jonkin asteinen loukkaantuminen. Toivottavasti mies on kuitenkin jo kunnossa seuraavassa pelissä tai viimeistään Cityä vastaan. Djourou pelasi hyvän pelin, mutta pitkässä juoksussa vaikea uskoa miehen tason riittävän ja lisäksi miehen kunnossa pysyminen on toinen suuri kysymysmerkki.

Koko puolustuslinja pelasi hyvän pelin ja Aston Villan paikat olivat todella harvassa koko pelin ajan. Lopussa tietysti muutama, kuten usein käy tappiolla olevan joukkueen panostaessa hyökkäykseen. Silti Szczesnyn ei pahemmin tarvinnut tässäkään pelissä juuri torjua. Kaikki pelasivat hyvin ja Gibbsin maali tietysti oli hieno juttu, taisi olla miehen ensimmäinen liigapeleissä. Toisella laidalla pelaavan Sagnan esitykset pelistä toiseen ovat hienoa katseltavaa. Se tasaisuus ja virheettömyys, jolla mies pelaa on harvinaista. Todella harvoin tulee mieleen, että mies olisi pelannut huonosti tai ollut lahjoittamassa vastustajalle maalia. Ehdottomasti yksi tämän hetken parhaista ellei paras pelaaja pelipaikallaan maailmassa.

Keskikentällä peli pyöri jälleen mallikkaasti useaan otteeseen ja Song jatkoi maailmanluokan syöttöjen tarjoilemista. 2-0 maalin syöttö Walcottille oli todella upea ja ei missään nimessä ensimmäinen vastaava tämän kauden aikana. Pelinrakentelu ei ole Songin pääasiallinen rooli, mutta täytyy sanoa miehen ottaneen todella hyvin vastuuta Fabregasin ja Nasrin lähdön jälkeen. Rosickylta myös kelpo peli, vaikka aivan viime kotiottelujen tasolle ei päässytkään. Artetalta jälleen tasaisen vahva esitys, jonka kruunasi upea vaparimaali lopussa.

Laitureista Walcott oli huomattavasti parempi kuin Gervinho. Englantilaisen pelissä on viime aikoina näkynyt paljon positiivista ja helpot syötöt sekä haltuunotot tuntuvat onnistuvan entistä paremmin. Tuo ei tietysti vielä pelkästään ole paljoa, koska nuo ovat perusasioita kaikille ammatikseen pelaaville. Näiden lisäksi kuitenkin pystyjuoksujen ajoitukset ja liike yleensäkin tuntuu miehen pelissä olevan huomattavasti järkevämpää. Kaikkein parasta tietysti on kuitenkin lisääntyneet tehot ja erityisesti maalit. Syöttöjä oli tällä kaudella ennestäänkin jo kohtuullinen määrä, mutta maalit ovat puuttuneet lähes kokonaan. Viime pelissä tähän on tullut muutos. Ehdottoman tärkeä asia joukkueen hyökkäyspelille, että muutkin kuin RVP onnistuvat maalinteossa. Laiturin paikka on lisäksi niin hyökkäävä meidän ryhmityksessä, että siltä paikalta kuuluukin tehdä maaleja tasaiseen tahtiin.

Gervinho oli ehkä joukkueen heikoin lenkki ja näyttää, että Afrikan mestaruusturnaus oli juuri niin paha fyysisesti ha henkisesti kuin saattoi ennalta arvata. Esitykset eivät ole olleet samaa tasoa kuin alkukaudesta ennen kisoja. Tällä hetkellä OC ja Walcott ovat ehdottomasti norsunluurannikkolaista edellä tai ainakin kuuluisivat olla. RVP:llä ei ollut paras päivä hyökkäyksessä, vaikka muutamaan vaaralliseen paikkaan pääsikin. Viimeistely ei onnistunut, mutta onneksi ratkaisijat löytyivät tällä kertaa muualta.

Varmat kolme pistettä oli juuri se mitä haettiin ja se saatiin ilman suurempia vaikeuksia. Tästä pitäisi kaiken järjen mukaan olla hyvä jatkaa ensi viikonlopun vierasotteluun Loftus Roadille QPR:ää vastaan.

16 thoughts on “Vakuuttava voitto Aston Villasta

 1. Toivottavasti tämä hyvä vire jatkuu kauden loppuun asti. Siitä olisi tietysti ”palkintona” kolmas sija sarjassa mikä olis katastrofaalisen alkukauden jälkeen loistava asia, mutta myös siksi että kesän siirtomarkkinoita ajatellen meille päin olis varmasti enemmän imua kun näytetään että tämä on seura, jolla on potentiaalia voittaa pokaaleja. Ja eiköhän RvP:nkin ole mukavampi laittaa nimensä jatkopahviin silloin kun homma toimii eikä töki.

  Voittaminen on aina keskimäärin mukavampaa kuin häviäminen ja kannattajankin elämä vähemmän tuskallista voittoputkessa. Meille ollaan vit*uiltu niin monesta suunnasta eritoten medioissa ja Spu*sin leirissä, joten mikä olis sen mahtavampaa kuin päättää kausi nousujohteisesti naapurin edelle. Tää vaatii vaan sen jokapäiväisen työn treenikentällä ja kerran viikossa ottelussa. Paketin täytyy pysyä kasassa ja jokaisen tehdä hommansa niin hyvä tulee. Nyt seurassa on sellainen atmosfääri että sen pohjalle on hyvä napsia lisää voittoja. Homma sujuu aina paremmin hymyssä suin 🙂 Kauden jälkeen vasta on analyysin paikka. Nyt tarvitaan tekoja.

 2. Hyvä blogi Ville. Gervinhosta olen kuitenkin erimieltä. Aston Villa -ottelu oli parasta Gervinhoa mitä on nähty aikoihin. Mies pelasi vakuuttavasti hyökkäys- sekä puolustussuuntaan. Myöskin Gibbsin maali sai alkunsa Norsunluurannikkolaisen syötöstä.

 3. Sagnalla tuo viime kaudella treenattu sisään leikkaus ja tymäkkä veto vasurilla on kyllä kadonnut. Tai siis vasurin veto menee taas ihan minne sattuu. Vaikeaahan tuo laitapakille yleensä onkin, väärällä jalalla taiteilu.

  Walcottin hyvän formin tuhoaa totuttuun tapaan varmaan EM-kisareissu. Itseluottamus saa siipeensä surkeasti pelaavassa Englannin joukkueessa ja yleiset median rajut haukut osuvat myös Theoon. Valitettavaa, mutta ei tätä varmaan voi estää kuin loukkaantuminen, koska muut vastaavat laiturit ovat heikossa vireessä. Toivon ettei Ox joudu samaan myllyyn nuorena poikana.

 4. Gervinho oli kyllä aika kesy hyökkäyssuuntaan, mutta teki kyllä todella isosti töitä puolustussuuntaan, joten ainakin näytönhalua on ja työmoraali kohdallaan.

 5. Pakkohan sen olikin paikata Gibbsiä koko ajan kun englantilainen oli vähän väliä hyökkäyksen kärkenä. Gibbs on ihan liian usein ”out of position” mikä aiheuttaa vaaratilanteita. Antaa myöskin omassa päässä usein liikaa tilaa vastustajan oikealle laitahyökkääjälle (on melkein Vermaelenin kyljessä vaikka pitäisi antaa painetta Sagnan tapaan niin ettei keskitysmahdollisuutta ole).

  Santosin tyyli (omassa päässä) on turhankin hyökkäävä, pyrkii tekemään aina katkon tai pallonriiston ja käynnistämään nopean vastahyökkäyksen. Kivan näköistä, monesti tehokasta, mutta kun vastustaja ehtii harhauttamaan ennen katkoa, se on menoa omassa päässä.

  Kyllä noista varmasti on sovittu valmennusjohdon kanssa, mutta kyllä vois molemmat left backit ottaa mallia Sagnalta siitä miten annetaan painetta oikeaoppisesti ja pakotetaan vastustaja pelaamaan palloa taaksepäin ottamatta mitään turhia ylilyöntejä. Sagna tekee lähes aina katkon mikäli päättää hyökätä palloon.

  Hyökkäyssuuntaan peli näyttää vasemmalla laidalla hyvältä nyt kun Gibbs ja Santos ovat palanneet kuvioihin, mutta aina saa kyllä jännittää oman pään puolesta ja tuohon pitäisi kiinnittää poikien erityishuomiota. Onneksi kilpailu on ainakin tasaista tällä pelipaikalla.

 6. Mun mielestä ei ole välttämättä huono asia että laitapuolustaja on kärkäs pelaamaan ylöspäin. Laitapakin nousut aiheuttavat yleensä aina jonkinlaista painetta vastustajalle kun hyökkäyksessä onkin mukana kaveri, jolle ei välttämättä löydy merkkaajaa. Pointti on enemmänkin siinä että laitapuolustajan täytyy osata helvetin hyvin haistaa ne tilanteet, jolloin on hyvä nousta tai jäädä omiin asemiin. Taktista pelisilmää täytyy olla tällä tasolla. Jos vastustajalla on nopea laitahyökkääjä tai vastustajajoukkue panostaa paljon nopeisiin vastahyökkäyksiin pallonriiston jälkeen (Manun tyyliin) niin silloinhan on parempi ettei pakki nouse, mutta Villan esitys lauantaina oli ehdottomasti sellainen jossa puolustajien nousut olivat ihan ok. Toki niistä nousuista täytyy olla myös jotain hyötyä omalle joukkueelle vaikkapa keskitysten muodossa ja muuten, muussa tapauksessa otetaan turhia riskejä. Noi laitapakkien keskitykset on muuten parantuneet huomattavasti parin kauden takaisista. Sagna ja Clichy heitteli palloa välillä mihin sattui ja yleensä ensimmäiseen vastustajan pelaajaan tai koko nipun yli. Nyt varsinkin Bacaryn keskitykset ovat olleet ihan kelpo luokkaa. Muutenkin täytyy todella antaa Sagnalle tunnustusta todella laadukkaasta ja tasaisesta työstä kuten Ville mainitsi. Me oltais mestarijengi tällä kaudella jos jokainen pelaaja yltäis omalla pelipaikallaan samanlaisiin suorituksiin kuin Bacary puolustuksessa ja Robin piikissä. Tavallaan on vähän harmi Sagnan puolesta se asia että äänestäisin ehdottomasti Sagnaa vuoden pelaajaksi jos Flying Dutchman ei olis ollut niin jäätävän cool maalinteossa. Toisaalta ilman Robinin maaleja me oltais jollain aivan muulla paikalla sarjassa kuin kolmansia tällä hetkellä.

 7. Matsi tuli katsottua paikan päällä (kiitos Tommi!) ja hieman ajatuksia siihen liittyen:

  Kokonaisuudessaan ehjä esitys koko joukkueelta. Vaikka siellä muutama hasardi-syöttö tulikin, niin kokonaisvaltaisesti tasapainoinen esitys joukkueelta. Heikkoja lenkkejä ei tällä kertaa ollut ja Villan maalipaikat oli kyllä varsin kortilla. Vastaavasti sitten taas Arsenalin hyökkäyspeli oli sujuvaa ja Given joutui useampaan kertaan venymään torjuntoihin. Oli hieno huomata, että nyt siellä oli monta vaarallista ukkoa kehissä, eikä Arsu ollut vain RvP:n varassa. Robin sai ”keskittyä” enemmän viihdyttämään yleisöä pallon kanssa.

  Alakerrassa Szczesny oli erittäin varma ja rauhallinen. Mielestäni mies on kehittynyt parin kuukauden aikana juurikin mentaalipuolella, nyt keskittyy enemmän peliin ja jättää sähläämisen vähemmälle. Vähät erikoistilanteet hoiti varmasti. Linjassa Djourou oli alussa hieman hermostuneen oloinen, mutta pelin edetessä pääsi hyvin mukaan ja hoiteli hyvin tonttinsa. Vermaelen ja Sagna olivat totutun hyviä läpi ottelun, molemmat ovat pelipaikoillaan kyllä ehdotonta eliittiä. Omasta mielestäni Gibbs pelasi myös hyvän ottelun. Toki muutaman kerran tuli kiire omaan päähän, mutta ehti esimerkiksi juuri sopivasti häiritsemään Albrightonia alun puolittaisessa läpiajossa. Ylöspäin Gibbsiltä oikein vahvaa pelaamista.

  Viime peleissä on nähty usein kuvio, jossa Szczesny avaa oikealle puoleen kenttään ja Sagna hoitaa pääpallon. Tuo toimi lauantainakin mahtavalla prosentilla. Erona lauantaina oli se, että Arsenal hyökkäsi (mielestäni) enemmän vasemman kautta. Tämä oli varmaan yksi syy siihen, että Gibbs pelasi niin hyökkäävästi. Tämä taisi johtua paljolti Koscielnyn poissaolosta. Djourou ei ole pallon kanssa yhtä taitava ja näin ollen oikea kaista oli useammin tukossa. Song ja Gervinho paikkilivat usein ylempänä ollutta Gibbsiä. Gervinho pelasi alaspäin esimerkillisesti. Ylöspäin ei loistanut, mutta oli kuitenkin vahvasti rakentamassa Gibbsin maalia. Oikealla Walcott on ollyt hyvässä vireessä. Ennen maaliaan oli jo hyvässä paikassa. Ja kertaalleen Theo otti jo komeasti korkean pystysyötön alas. Ja sitten otti toisen kerran, olipahan komea maali. Huikea suoritus kumpaiseltakin pelaajalta. Songin peliä katsellessa tuli mieleen… Cesc who?

  Eniten silmää hiveli kuitenkin keskikentän kolmikon otteet. Tuossa koostumuksessa homma vaan toimii ja trio omisti keskikentän. Pelaavat kovalla intensiteetillä, pystyvät hyviin suorituksiin paineen alla ja pienessä tilassa. Kaikesta huokuu itseluottamus ja nautinto pelaamisesta. Vaikea nostaa ketään jalustalle, mutta ehkä kuitenkin Artetan täysin virheetön suorittaminen jäi päällimmäisenä mieleen. Ja hyvä esitys palkittiin komealla vaparimaalilla.

  RvP ei ollut ehkä ihan parhaimmillaan. Toisaalta 2-0 johto tuli aikaisessa vaiheessa, eikä van Persien sitten ollutkaan tarve loistaa tällä kertaa. Sehän on ymmärrettävää, että edes RvP ei pysty joka matsia ratkomaan. Ja samalla hienoa, että nyt joukkue ei ole enää täysin sen varassakaan. Robin heitti muutamaan otteeseen pientä showta pallon kanssa ja sai yleisöltä ansaitut aplodit.

  Yleisesti oli aistittavissa ennen peliä ja sen jälkeen, että ilmapiiri on parempi ja vapautuneempi. Ja että tunnelin päässä oleva valo ei ole vastaan tuleva pikajuna. Kolmas vierailu Emiratesille tuotti kyllä selvästi parhaimman peliesityksen ja tunnelman. Samalla taika pysyi, eli en ole vielä nähnyt vastustajan tekevän maalia Arsenalin verkkoon paikan päällä. Riittäisköhän tuo syyksi pyytää kausikorttia 😉

 8. Kommenttia tohon Gibbs vai Santonkseen ja muuta maanantai sälää:
  Gibbs ja Santos on melko tasavahvoja tällä hetkellä.Gibbsin pysyminen terveenä on yllättänyt ja samoin miehen otteet. Gervnho on hyvä paikkaaja nousuissa,mutta välilä vois toki sen syötönkin laittaa ylöspäin nopeammin. Santoskin oli ennen loukkaantumistaan huikea ylöspäin,mutta aika riskiä pelas usein puolustussuuntaan. Siinä mielessä Gibbs sais mun puolesta avata loppukauden.Toki Santos on vahvempi ja isompi ja joitain vastustajia vastaan siitä on hyötyä. Gibbs on parantanut lisäksi koko ajan. Tosin tuskin me parasta Santostakaan ollaan nähty. Mutta onhan se hienoa,että meidän kaikki laitapakit(kolme parasta) ovat tehneet vähintään maalin mieheen ja vieläpä tärkeitä maaleja. Siihen vielä syötöt päälle.Callekin pelas ihan kelpo matseja ennen rasitusmurtumaansa.
  Ensi kaudella sit vas.laitapakin tontilla on kunnon kilpailua.Onhan hyvä,että meillä on laadukas ja laaja rinki,sieltä kun saattaa kosahtaa myös siinä sivussa se cup-kannu kotiin.On nimittäin keskikentällekin tunkua ja laatua vieläpä melko reippaasti.
  No ensin hoidetaan nyt tämä kausi pakettiin ja pidetään toi 3.sija ; pulunpaskan valkoset sais mun puolesta painua vaik.eruroliigaan.:)Then thursday will be spudsday again.

 9. Vakuuttava voitto. Jopa tylsä. Tottunut niihin nitropeleihin. Hienoa että saatiin loppukaudeksi noi laitapakit kuntoon. Ei tästä niin kauan ole aikaa ,kun pelattiin neljällä topparilla. Silloin oli hyökkäyspelikin ihan tukossa. van Persie piti käytännössä yksin joukkuetta mukana ,kun laitapelaaminen oli niin surkeaa. Nyt taitaa olla suurin uhkakuva topparin loukkaantuminen. Sehän mahdollisesti tarkoittaisi erään reserviranskiksen nousemista kokoonpanoon.

  positiivista joukkueen tekemisessä on myös parantuneet erikoistilanteet. Villaa vastaan ei osunut mutta komeat kulmapotkumaalit Evertonia ja Milania vastaan maistuivat. Syksyllä kun tuli ensimmäinen kulmamaali, niin edellisestä oli kulunut 179 kulmuria. Nykyään toimii ihan erilalailla. Vermaelen on ainakin ihan päällikkö näissä. Joku koiranleuka voisi jopa sanoa, että Vermaelen on huomattavasti tehokkaampi hyökkääjä kuin Torres.

 10. Futebol Finance’s most valuable youngsters in world football.

  Neymar. Age: 20 Club: Santos Value: £25m

  M Götze 19 B Dortmund £25m

  M Balotelli 21 Man CIty £25m

  E Hazard 21 Lille £23m

  J Wilshere 20 Arsenal £18m

  T Alcantara 20 Barcelona £17m

  Y M’Vila 21 Rennes £17m

  P Jones 20 Man United £15m

  D de Gea 21 Man United £13m

  A Dzagoev 21 CSKA Mos. £13m

  J Rodwell 20 verton £13m

  I Munain 20 Athletic Bilbao £13m

  R Lukaku 18 Chelsea £13m

  J Henderson 21 Liverpool £13m

  A Schürrle 21 B Leverkusen £12m

  B Krkic 21 Roma £11m

  J Rodriguez 20 Porto £11m

  E Lamela 19 Roma £11m

  C Eriksen 20 Ajax £11m

  D Welbeck 21 Man United £11m

  K Walker 21 Tottenham £11m

 11. Itse asiassa wenger ei noin sanonut, vaan että jos arsenal saa rvp:n rinnalle maailmanluokan hyökkääjän, arsenal kamppailee valkun voittamisesta. Ei siis nimennyt selkeästi podolskia. Jos nyt edes sanoi noinkaan…

  Ja vaihteeksi tv-asiaa: myös ensi viikonloppuna canal näyttää kaksi matsia klo 17. Mutta kumpikaan niistä ei ole QPR-Arsenal. Edelle menevät City-sunderland ja aina kiinnostava villa-chelsea… Just joo.

 12. Kyllä toi 3 paikka on kaikkea muuta kun kiveen hakattu, kun vertaa meidän ja hottentottien loppukautta. Meillä kolme vaikeaaa peliä edessä shitty,cheski kotona ja sitten se Stoke siellä britannialla vieraissa josta pisteitä on muutkin isot saanuthakea rautakangella.

 13. Se on hyvä merkki, kun ’arry alkaa uhota. Pari kuukautta sitten heppu mesosi, että spudsilla on mahkut voittaa valkku. Sen jälkeen voittosarake on näyttänyt nollaa.

 14. Pessimismin aika on sitten kun voittoputki katkeaa, varsinkin jos se katkeaa muita kuin Cityä vastaan. Arsenal on vahva suosikki Chelseaa vastaan monestakin syystä ja jos yleisvire kestää, en näe Stokeakaan mahdottomana, vaikka Pulis miten kovasti haluaisi kurittaa Wengeriä. Tasurisuma on oikeastaan suurin realistinen uhka joka voi sattua, tappioputkeen tuskin moni enää uskoo. Spursilla on tekemistä putoajaehdokkaiden kanssa ja nykytasolla Sunderland vieraissa on loskanvalkoisille aika haastava reissu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s