Götze, Chelsea, Koscielnyn korttitilanne, Songin jatkosopimus

Pitkään velloneet huhut Götzen mahdollisesta siirrosta voidaan viimeistään nyt lopettaa. Mies on tehnyt jatkosopimuksen Dortmundin kanssa. No rehellisyyden nimissä tuohon siirtoon ei voinut uskoa alun perinkään. Aivan liian kallis pelaaja Wengerin makuun, koska tuo 10 miljoonaa tuntuu olevan edelleen aika lailla se kipuraja. Podolski tuohon hintaan pitäisi olla hyvä hankinta, mutta harvoja saman luokan pelaajia on saatavilla 10 miljoonalla. Toki näitä löytyy ja managerin on oltava todella paljon paremmin hereillä kuin viime kesänä tai viime vuosina ylipäätänsä jos tuo on edelleen ehdoton yläraja siirroille.

Chelsea voitti Portugalissa Benfican ensimmäisessä osa-ottelussa, joten todennäköisesti pelit jatkuvat vielä välierävaiheessakin. Kaksi lisäpeliä sopii meille todella hyvin ja nyt täytyy sanoa, että jos emme ole neljän joukossa sarjan päätyttyä niin turha syyttää ketään muuta kuin itseä. Muu kuin kolmossija on tietysti pettymys, mutta nelossijan menettäminen olisi jo todella paha mureneminen loppukauden peleissä.

Ymmärtääkseni lauantaisen Aston Villa pelin sivussa ollut Koscielny on yhden keltaisen kortin päässä kahden ottelun pelikiellosta. Olisiko tuo ollut syy miehen puuttumiseen kokoonpanosta? Tuskinpa sillä Wenger ei koskaan ole osannut pelata näitä korttitilien täyttymisiä, kuten tällä tasolla pitäisi. QPR pelissä on se riski, että jos Koscielny saa kortin niin väliin jää Manchester Cityn kohtaaminen seuraavana viikonloppuna. Toisaalta taas Djouroun peluuttaminen voi aivan yhtä hyvin maksaa pisteitä jo QPR:ää vastaan. Silti hirvittää jo mahdollinen ajatuskin Cityn hyökkääjistä ja Djourousta. No toivotaan Koscielnyn pelaavan lauantaina ja selviävän ilman korttia.

Song on allekirjoittanut tai ainakin allekirjoittamassa uutta sopimusta, joka on ehdottomasti hyvä asia. Lisäksi jos uutiset 75 000 punnan viikkopalkasta pitävät paikkansa niin se on jopa melko kohtuullinen palkka ottaen huomioon nykypäivän järjettömän palkkatason. Ehdottomasti Songin kanssa pitää saada jatkosopimus aikaan ja tuohon hintaan se on ehdottoman hyvä juttu seuralle. Song on pelannut vahvan kauden ainakin hyökkäyssuuntaan. Tämä ei toki ole miehen pääasiallinen rooli, mutta syötöt ovat hyvin paikanneet osittain Cescin ja Nasrin jättämää aukkoa.

Puolustussuuntaan kamerunilainen saisi kuitenkin parantaa edelleen tai ainakin löytää tasaisuutta. En edelleenkään ole täysin tyytyväinen miehen tekemiseen ja kurinalaisuuteen useissa peleissä. Keskikentän pohjapelaajan ensisijainen tehtävä on suojella puolustuslinjaa ja paikata laitapakkien nousuja. Roolit eivät aina ole täysin selvillä, vaikka Artetan järkevä pelaaminen on antanut toki Songille enemmän vapauksia. Silti ehkä joku todellisen puolustavan keskikenttäpelaajan hankinta joukkueeseen ei olisi huono asia. Kilpailua Songille ja vaihtoehto, jossa Song voisi mahdollisesti pelata hiukan ylempänä. Tähän mennessä Song on pysynyt kunnossa todella hyvin, mutta loukkaantumisen sattuessa ei kentälle ole laittaa tälläkään hetkellä ainuttakaan puolustavaa keskikenttäpelaajaa. Arteta pystyy tuota roolia pelaamaan, mutta se ei ole miehen omin pelipaikka ole ja se on ongelma.

Frimpong ja Coquelin mahdollisesti jatkossa pystyvät hoitamaan tuota paikkaa, mutta kummankaan tasosta ei ole vielä riittävää näyttöä. Ja tässä tullaan taas siihen tosiasiaan, että Arsenalin avauskokoonpano on väärä paikka junnuille harjoitella miestenpelejä huipputasolla. Se yksinkertaisesti maksaa pisteitä ja sitä kautta pokaaleja. Näin on tapahtunut viime kausien ajan aivan liian paljon ja sen takia muutosta kaivattaisiin tähänkin asiaan viimeistään kesällä.

18 thoughts on “Götze, Chelsea, Koscielnyn korttitilanne, Songin jatkosopimus

 1. Kovin tuntuis ihmeelliseltä toiminnalta jos juuri jatkosopparin tehnyt Djourou lähtis nyt Juveen. Toki siirto kelpaa mulle vallan mainiosti jos samalla oven avauksella sisään tulee Verthongen Ajaxista.

  Joka tapauksessa yks noista Pgoonerin linkeistä kertoo karun totuuden kuinka meillä maksetaan monelle pelaajalle hurjia summia vaikkeivat mahdu edes pelaavaan kokoonpanoon Arsenalissa. Noista pitää ehdottomasti päästä eroon ja ostaa tilalle muutama laatupeluri, joidenka voi olettaa hyödyttävän joukkuetta vähintäänkin rotaatiopelaajan roolissa. Mielummin toki niin että jokainen uusi pelaaja olisi todellinen vahvistus, joka nostaisi joukkueen tasoa ja lisäisi kilpailua pelipaikoille.

 2. En oikein tiedä mistä se Djouroun sopimusuutinen oli peräisin, mutta Arsenal.com ei sitä ole missään vaiheessa varmistanut.

 3. Listataanpas tähän todennäköiset lähtijät ja tulijat ja tehdään vähän kokoonpanoja:

  Lähtijöitä: Arshavin, Chamakh, Bendtner, Vela, Park, Denilson, Squillaci, Almunia, Benayoun (laina loppuu)
  Lähdössä, jos sopimusta ei saada kuntoon: Van Persie, Walcott

  Arsenal on täynnä jonninjoutavia ”jummijammi” -hyökkääjiä, joille vain ei yksinkertaisesti löydy käyttöä. Henkilökohtaisesti en usko Van Persien enkä Walcottin lähtöihin. Kuitenkin eletään rahamaailmassa ja ennenkin olen kannattajana joutunut pettymään. Arsene kuitenkin kerinnyt jo uhoamaan, että ensikaudella taistellaan (vaihteeksi) mestaruudesta ja tällöin sekä Van Persie että Walcott tulevat olemaan tärkeitä osia palapelissä.

  Tulijoita: Podolski, M’Vila, Vertonghen, Giroud

  Näistä tulijoista varmimmin ehkäpä Vertonghen. Mies on itse jokapaikassa kehumassa Arsenalia ja Vermaelen on maanmiestään kovasti Pohjois-Lontooseen tuomassa. Myös Podolskin sopimus näyttää tällähetkellä melko todennäköiseltä. Wenger höpöttänyt julkisesti, että Podolski tuo hyökkäyspäähän lisää voimaa Van Persien avuksi.

  Mahdollisia kokoonpanoja:

  Szczesny
  Sagna-Koscielny-Vermaelen-Gibbs
  Walcott-Wilshere-Song-Arteta
  Van Persie- Podolski

  Fabianski
  Jenkinson-Mertesacker-Vertonghen-Santos
  Rosicky-Ramsey-M’Vila-Gervinho
  OC-Giroud

  Näitä kokoonpanoja laittaessa tulee enemmän ja enemmän selväksi miten paljon nytkin Arsenal on Van Persien varassa. Varsinaisista hyökkääjistä on pulaa. Kun edellä mainut 4 hyökkääjää poistuu, niin tilalle jää tyhjiö. Arsenalin reserveistä voi toki odottaa jonkun nousevan edustukseen. Lisäksi Miyaichi sekä Joel Campbell palaavat lainalta takaisin.

  Linkki: http://www.metro.co.uk/sport/footbal…senal-transfer

 4. eiköhän se podolskin saapuminen ole aika varma,mut vertonghen tuskin tulee.ehkä joku djouroun poistuminen voisi nostaa todennäköisyyttä.se olisi hyvä vaihto,mut tuskin tapahtuu.neljän pelaajan keskikenttään en usko ollenkaan. Nykyfutiksessa on tuolla taktiikalla todella vaikea menestyä.sitä vastaan on helppo kehittää taktiikka. En edes ymmärrä mikä hinku siihen on palata?

 5. Tosta Djourun sopparista joku britti kolumnisti mainitsi muistaakseni että herran vanhassa sopimuksessa oli optio jatkosta jos tietty määrä pelejä tulee vyölle. Kun määrä täyttyi, käytti johan viisanaa miehenä option jatkopahviin. Tämä nyt ei tietysti ole sitä varminta vermon tietoa, mutta mielestäni ainut jotenkin järkeenkäypä selitys asialle.

 6. Suurin ongelma on ehdottomasti se että pelaajat joista halutaan eroon on liian paskoja verrattuna siihen mitä palkkaa veijarit nostaa. Joten mikään joukkue jossa näille kavereille olisi ottaja ei oo varaa maksaa samanlaista liksaa. Arshavin ja Danielsonin myynti tuottaa tuskin ongelmia, mutta yritä saada joku shaamaani myytyä ni morjes.

 7. Tuossa Juve-uutisessahan kirjoitetaan: ”Djourou activated an option to extend his Arsenal contract until 2015 in February, but that will not stop the club listening to offers.” Viisas mies aktivoi optionsa, jos haluaa pysyä seurassa. Pois haluavalle pelaajalle tämä olisi vain lisäeste, sillä siirtosummaan vaikuttaa myös voimassa olevan sopimuksen pituus.

 8. Okei, realistinen odotus on se, että Podolski saadaan toukokuun lopussa virallisesti kiinnitettyä. Sitten menee kaksi kuukautta, kun Denilsonia, Bendtneriä, Arshavinia, Velaa, Djourouta, Squillaccia, Chamakhia, Fabianskia kaupitellaan. Kesäkuun lopussa siinä välissä avataan Almunialle ovi, jotta pääsee pois. Jos jotain kauppoja todella saadaan tehtyä, ehkä ostetaan lisää vahvistuksia. Pirun tylsä kesä tulossa, kun myynnit on niin tiukassa.

  Sisään kuolatuista Götzen ja Hazardin voi jo laskea pois ja kesän mittaan muita nimiä yksi toisensa jälkeen.

 9. olemme varmaan kaikki hyvin yksimielisiä siitä, että liikaa palkkaa vähällä tai olemattomalla työmäärällä, kun laatukaan ei riitä. Pelaajan näkökulma tai oleellinen kysymys lienee: pääsisinkö oikein pelaamaan jossakin joukkueessa näillä kyvyillä? Jos on oikealla mielellä varustettu pelaaja, eiköhän kuitenkin halu pelata ole ammatti-ihmiselle kuitenkin varsin tärkeä motiivi ja tästä johtuen voisi olla jonkinlainen valtti Arsenalille kaupata näitä jämäpelaajia. Omalta peliuraltani – jolloin pelasin ihan ilman korvausta alasarjoissa ja ollen taidoiltani keskinkertaista heikompi – suuri hetki oli, kun pääsi todellakin pelaamaan, joko vaihtomiehenä tai joskus jopa avauskokoonpanoon. Kyllä se vasta motivoi!

  Go moon Gunners!

 10. Jos Juve on oikeesti kiinnostunut Djourousta niin varmaan voi mies lähteäkin ainakin jos tehdään selväksi, että Arsenalissa roolia ei ole tarjolla.

  Vela on onneks pelannu sen verran hyvin lainalla, että luulis jonkun verran olevan kiinnostusta. On kuitenkin nuori kaveri kyseessä. Myös Bendtnerille on varmasti jokunen ottaja. Almunian sopimus taitaakin loppua, joten ainakin muutamasta ylimääräisestä päästäneen eroon. Chamakhin, Parkin ja Squillacin tilanne onkin sitten hankalampi.

 11. Jep. Jos marokkolainen jollekin kelpaa niin heti täytyy myydä. 6 miljoonaa ei ole jättisumma, mutta ei Chamakhilla rahaa voikaan tehdä. Ilman näyttöjä on vaikeeta markkinoida hyökkääjää takuuvarmana maalitykkinä. Pois vaan ja Poldi tilalle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s