Sekalaista asiaa tiistaipäivityksen muodossa

Tänään on vuorossa hiukan normaalia myöhäisempi päivitys. Muutenkin aikataulu on tällä hetkellä sellainen, että aika ei yksinkertaisesti tahdo riittää tähän harrastukseen normaaliin tapaan. Työkuviot ovat siinä mallissa, että ainakin huominen ja ennen kaikkea torstain päivitys ovat suuressa vaarassa. Ehkä ehdin jotain kirjoittamaan, mutta yhtä hyvin voi tulla kaksi tyhjää päivää.

Wenger ja RVP ovat jo ehtineet lupailla QPR tappion olleen vain poikkeus ja sunnuntaina nähtävän taas todellinen Arsenal. Toivottavasti näin, mutta en olisi kovinkaan vakuuttunut asiasta. Viime vuosien trendi on ollut, että joukkue ei todellakaan reagoi hyvin tappioihin. Yleensä yhtä tappiota seuraa useampi heikko esitys ja tulos. Vastustaja on sitä paitsi todella kova ja Cityn on pakko käytännössä voittaa, ettei ManU karkaisi jo toivottoman kauaksi. Molempien joukkueiden yllä leijailee melko suuria kysymysmerkkejä ja varmaa pitäisi olla, että kumpikaan on tuskin tyytyväinen tasapeliin.

Kokoonpanosta ei voi vielä hirveästi sanoa mitään, koska peliin on monta päivää. Ainut hyvä asia QPR pelissä oli Koscielnyn selviäminen ilman korttia. Nyt mies on pelikelpoinen myös sunnuntaina ja Djourouta ei tarvitse laittaa Agueroa ja kumppaneita vastaan. Ramseyn tietysti toivoisi tekevän tilaa kunnolliselle laiturille, mutta tämä ei todellakaan ole varmaa tietäen managerin itsepäisyyden ja suoranaiset pakkomielteet tietyissä asioissa.

Huhuja on taas liikkunut paljon M’Vilan mahdollisesta siirrosta. Olisi tervetullut lisä joukkueeseen, mutta juttujen todennäköisyys ei ole järin hyvä. Joukkue huutaa selkeää puolustavaa keskikenttäpelaajaa, koska Song hyvistä otteista huolimatta ei tuolle paikalle täysin sovi. Välillä Song pelaa loistavasti, mutta aivan liian usein hyökkäysinto ja pienet nukahdukset avaavat vastustajalle paikkoja. Tasaisuus sekä kurinalaisuus puuttuvat ja ne ovat tuolla pelipaikalla äärimmäisen tärkeitä. Joukkue tarvitsee ehdottomasti pelaajan keskikentän pohjalle, jonka ensisijainen tehtävä on puolustaa ja suojata puolustuslinjaa. Gilberton tai Flaminin tyylinen pelaaja, vaikka nuo kaksi olivatkin pelityyliltään hyvin erilaisia.

Coquelin ja Frimpong voivat ehkä joskus tulevaisuudessa olla kovia pelimiehiä tuolla paikalla, mutta ei vielä ensi kaudella. Varsinkin Frimpongin kohdalla on suuria kysymysmerkkejä kahden pahan polvivamman takia. Tuossa iässä jo kaksi pahaa loukkaantumista pariin vuoteen ei lupaa hyvää tulevaisuudessakaan. Todella harmi, sillä miehestä ei voi olla pitämättä. Laina ensi kaudeksi on ehdottomasti miehen kohdalla se paras ratkaisu. Coquelin on pelannut tällä kaudella muutamia todella hyviä pelejä, mutta on silti liian kokematon ja katsomaton kortti jos halutaan tosissaan parantaa joukkueen tasoa ja varsinkin pienentää päästettyjen maalien määrää.

Song, Wilshere ja Arteta ovat ne keskikenttäpelaajat, jotka on ehdottoman tärkeää pitää ensi kaudella joukkueessa ja näin todennäköisesti tapahtuukin. Tämän lisäksi puolustava keskikenttämies olisi toiveissa ja myös selkeä pelintekijä/piilokärki. Tuskin molempia saadaan, hyvä jos edes toinen tietäen mitä pettymyksiä kesät yleensä ovat. Jos kuitenkin ajatellaan, että saataisiin nuo kaksi vahvistusta keskikentälle niin siinä olisi jo todella hyvä viisikko kasassa. Diaby tietenkin kuuluisi myydä tai antaa pois ja lisäksi Rosickyn, Ramseyn sekä Coquelinin rooleja pitäisi miettiä todella tarkkaan. Kaikkia tuskin kannattaisi pitää seurassa. Tämä kaikki on kuitenkin puhdasta toiveajattelua ja totuus taitaa olla tälläkin kertaa paljon karumpaa.

25 thoughts on “Sekalaista asiaa tiistaipäivityksen muodossa

 1. ei ole tullut seurattua tuota Ranskan liigaa, joten ei voi sanoa Mvillan hankinnasta, mitään. Song kyllä tarvitsisi minunkin mielestä tuuraaja/kirittäjää.
  En tiedä sitten tuosta Frimpongista.. jos sais yhden kauden olla lainalla ja sielläkin sais avauksessa aloittaa, niin olisi varmaan hänen kannalta paras ratkaisu..

  Ramsey on saanut aikalailla pyyhkeitä tällä kaudella, ja välistä aiheestakin. Ramsey aloitti minusta hyvin kauden mutta loppuvuodesta tuli hieman väsymystä jalkoihin sillä Rosicky oli loukisssa paljon. kyllähän nuo molemmat pelaajat ovat selkeästi keskikentän keskustan kavereita ja jos saisivat molemmat olla ehjinä yhtäaikaa niin rotaatiota voisi harjoittaa enemmän ja väsymykseltä ja loukkaantumisilta vältyttäisiin.

  Ramseyn puolustukseksi vielä että, kaveri on vasta kauden pelannut vakavan loukkaantumisen jälkeen, joten varmasti rankkavuosi on ollut. Fabren paikkaajaksi heti kauden alkuun ja lisäksi joutui pelaamaan suhteellisen paljon.

  Jackin paluusta sen verran että, vuoden pelaamattomuus tulee varmasti ensi kaudella näkymään ja toivottavasti fanien odotukset eivät ole liian suuret. pelasihan Jack aivan loistavasti ennen loukkaantumista ja herkästi ollaan odottamassa samanlaisia urotekoja kuin ennen pitkää huilia. Ramsey ja Jack tulevat olemaan loistavia tähtiä meidän keskikentällä mutta hieman aikaa ja kärsivällisyyttä tarvitaan.

 2. Rocy kehiin ja Gervis avaukseen kanssa.Jälkikäteen ajateltuna Ramseyn olis pitänyt olla tämä kausi lainalla ja joku muu olis saanut hoitaa Rocyn kanssa tota keskustaa,mutta taisi olla pakkorako,kun hankintoja ei tehty enempää ja sit oli nämä vempat.
  On vaan ikävä todeta ,että Ramseyn ollessa poissa peli oli vaan paljon parempaa.Kun mies tuli takas niin saatiin yks tsägä voitto ja perään tappio.Ramseylla vaan kestää ja kestää.Arshavinia olisi pitänyt kokeilla alkuvuodesta keskellä,varmasti olisi toiminut paremmin,koska huonommin ei olisi voinut enää pelata,kun Gordon paskimmillaan.
  Aina voi toivoa,että Ramseystä tulee hyvä,kun saa ikää ja kokemusta ja 2.ja 3.ehjän vuoden..mutta saas nähdä.Ottaisin mieluusti valmiin pelimiehen jengiin ja Gordon voisi mennä lainalle opettelemaan nopeaa avauspeliä eteenpäin.Jatkot sit kehityksen mukaan…
  Gordon taitaa vaan olla Wenkun lellikki ,ja eiköhän se pelaa citymatsissa avauksessa ,ja jos näin on ,niin se onkin sit siinä.

 3. Tai sitten Ramseyn pelipaikka on alempana, eikä playmakerin paikalla. Kun fysiikkaa ja pelinäkemystä tulee lisää, miksei tuollainen Artetan rooli voisi hoitua eli ”rytmittäminen” eli loputon riskitön hieronta. Kukaan tuskin voinee väittää, etteikö Ramseylla ole hyvä syöttötaito, mutta pelisysteemi ei kestä sitä, kun keskikentän kolmesta jätkästä vain Song uskaltaa tai pystyy pelaamaan pystyyn.

 4. tuosta Artetan taidosta juuri rytmittää peliä tuli mieleen että alkukaudesta ihmettelin tuota Artetan ostamista ja epäilin että onkohan kaveri nähnyt jo parhaat päivänsä. monesti olen ollut väärässä ja niin olin silloinkin. erinomainen hankinta ollut.

  varmasti yksi tekijä siinä että meidän laita puolustajien keskitykset maalin eteen ovat paljon oikea aikaisempia/vaarallisempia kuin esim Fabren aikaan. Arteta osaa lukea peliä ja tietää milloin laittaa palloa nopeasti eteenpäin nouseville laitapakeille ja milloin vain pelataan hitaasti. ollaan Artetan myötä menty enemmän suoraviivaisempaan suuntaan ja se on minusta hyvä juttu. Minusta Arteta on se playmaker tuossa porukassa.

  Timon kanssa samaa mieltä että Ramseyn olisi ehkä parempi pelata vähän alempana aluksi ja pysyä ns. pelin alapuolella. silloin joku muu keskikentältä voisi enemmän nousta hyökkäyksiin mukaan. ns toiseen altoon päättämään hyökkäyksiä ja prässäämään puolustusta ajoissa.

 5. Jos jollain sattuis oleen myytävänä Arsenal-Norwich peliin 5.5. pari lippua niin ilmoitelkaa niin voitais tehdä kauppaa tai jos joku tietää mistä olisi mahdollista saada kyseiseen otteluun lippuja niin auttakaa nuoremman polven Gooneria! KIITOS!

 6. Hiukan ihmettelen miksi blogissa ihmetellään Ramseyn roolia viikonlopun huonossa esityksessä, muttei mainita sanallakaan Vermaa joka molemmat päästetyt maalit aiheutti huonoudellaan ja kömpelyydellään. Faktahan on se, että jos esim JD olisi pelannut Verman sijaan niin voitto olisi varmaan tullut noinkin nihkeällä esityksellä.

  Verma taitaa olla monien fanien ”sokea piste”, vaikka onkin kuolevaisuutensa osoittanut tällä kaudella.

 7. Mykin kanssa (kerrankin :D) samaa mieltä, kyllähän tuo ottelu yksilötasolla kaatui nimenomaan Verman kömpelyyteen. tosin se ei poista sitä faktaa että koko joukkueen esitys oli surkea, eritoten managerin (eikös managerin tehtävä ole saada jätkistä kaikki irti? lisäksi peliin reagoiminen, vaihdot ja taktiset muutokset jäivät taas aivan liian myöhäisiksi). tosin ymmärrän myös tuon että kynnys purkaa kiukkua Vermaan on huomattavasti korkeampi kuin monen muun pelaajan kohdalla.

 8. Mykki, puhut asiaa. Verman perustaso taitaa olla kuitenkin aivan jotain muuta kuin la nähtiin. Verman pelitapa on se, että hän pyrkii päästä katkomaan hyökkäävän pelaajan etupuolelta eikä jää odottamaan pallollisen taakse estämään kääntymistä jne. Verman tyylissä on valtavat riskiprosentit jos vastustaja tiedostaa hänen heikot kohdat. En itse ole tlysin vakuuttunut Verminaattorin kokonaisosaamisesta, mutta hän saa Goonereilta paljon anteeksi tehokkuudestaan hyökkäyspäässä. Kos on tietyllä tapaa hyvin samantyylinen kuin Verma, mutta ei ota päättömiä riskejä yhtä innokkaasti. Merte taas on vahva ilmassa ja perinteisempi ”vääntäjätoppari”. JD:stä ja Squillista ei viitsi puhua samassa kappaleessa. Ehkä se Vertonghen on ihan tervetullut lisä tuomaan kilpailua keskuspuolustukseemme? Kunhan Djourousta ja Squillista seura pääsee eroon…

  Ramsey ei ole syyllinen siihen, että joutuu kantamaan tasoonsa nähden liian suurta vastuun taakkaa ja osin väärillä pelipaikoilla. Kauden laina ja vastuu tasapainottavana kk-pelaajana jossain Cardiffissa tai Readingissa tekisi Aaronille terää ja näyttäisi, että onko hänellä aineksia lopulliseen huipulle murtautumiseen vai onko hän sittenkin Carling Cup- ja rotaatiopelaaja Arsenalissa ollessaan. Arsenalin keskikenttä avauskokoonpanossa Valio- tai Sieniliigassa ei ole tarkoitettu nuoren, osin vielä järkyttävästä loukkaantumisesta toipuvan pelaajan kehityspaikaksi.

 9. Ramseyta moititaan koska esitykset ovat säännöllisesti tasapaksuja eikä hyviä pelejä tule koskaan useita peräkkäin. Vermaelen pelaa perushyvin lähes koko ajan ja bonuksena tekee puolustajaksi paljon maaleja. Tällä kaudella mulle on tullu yllätyksenä belgialaisen kuumaverisyys mitä ei ainakaan aiemmin tykkipaidassa ole näkynyt. On tietysti hyvä pelata tunteella, se osoittaa sitoutumista ja joukkueen eteen pelaamista mutta varsinkin tiukoissa matseissa täytyisi itsehillintä pystyä pitämään kurissa. Ärriä vastaan Thomas otti täysin turhaan varoituksen.

 10. Kommentini oli tarkoituksella hiukan provo. Mutta Verman taso on kyllä laskenut kuin lehmän häntä. Johtuneeko loukkaantumisesta mutta aiemmin mies oli oikea no-nonsense pakki, jonka jalkoihin jäivät isotkin hyökkääjät. Virheitä ei tullut oikeastaan ollenkaan. Tosin kaikki varmaan tiedostavat että suunta siltä tasolta on yleensä alaspäin. Eli kuolevainen siis hänkin.

 11. Näin. Sai Messi heti sukellettua pilkun ja jatkopaikka alkaa kirkastua. Matsia katsoessa pitää välillä käydä oksentamassa, mutta on hyvä katsoa mitä Arsenalilla on ensi kaudellakin vastassa, kieriskelijät ja tuomati sekä Platinin esikunta. Puhu siinä sitten europokaalista.

 12. No juu Verman kausi on selkeästi edellistä heikompi. Sen sijaan Koscielny pelaa elämänsä kautta! Saapa nähdä mikä on ensi kaudella meidän ykköstopparipari kun Merte on kunnossa.

 13. No joo, oli busquetsilta sukellus tai ei, niin täysin pimeetä toimintaa nestalta. Luulis noin kokeneen osaavan puolustaa kulmia muutenkin ku kaksin käsin repiä. Ei näy taaskaan olevan pysäyttäjiä barcalle.

 14. Tuomari tietää miten viheltää, jotta pääsee arvokisoihin. Miten ihmeessä Xavin takaapäin napit edellä pohkeeseen taklaus ei ollut edes keltaisen paikka??? Toisessa päässä olis lentänyt ulos. Saapa nähdä tasoittaako Milan vielä, nähtäis kolmaskin pilkku.

 15. Oli zlatanin kaato kyl samaa luokkaa ku messin ekalla puoliskolla. Jokimajava mascherano kokeili kepillä jäätä ja läpi meni.

 16. ihmettelin ite ihan samaa että mite pysty jättää kortin antamatta. Litillä oli ihan fiksut jutut, ei varmaan pääse uudestaan ylelle kommentaatoriksi ku sano Busqetsii sulkeltajaks ja vahätteli Messiä.

 17. Jos ja kun seuraavakin parsan peli televisioidaan niin Litti vaihdetaan takas Erkkaan.
  Sitä mä vaan ihmettelen, että miksi kiusaan mukavaa miestä katsomalla tätä ottelua?

 18. Kuvottava limanippu toi B*rca cesciä myöten, tuomarit vievät tänäkin vuonna ne cl:n voittoon. Oikeusmurha. Säälittävää toimintaa tolta tuomarilta.

 19. En seurannut niin tarkkaan arvontoja sattuneesta syystä, mutta eikö tässä nyt haeta siis koko Platinin rakastamaa Real Madrid-Barca finaalia, jossa Barca voidaan kruunata parhaaksi ainakin viiteen vuosikymmeneen?

 20. En tiennyt että on mahdollista vihata Barcaa enemmän kuin ManUa mut aika lähellä alkaa olee. Ps. Hajosin Santun aloituskommenttiin ja Q:n jokirottaan. 😀

 21. Juu kyllähän toi toinen pilkku oli niin syvältä hanurista että. Joku muu joukkue, jollain muulla stadionilla ja lopputulos olis ollut jotain ihan muuta. Nesta roikkui paidassa, mutta kyllähän pilkku tuomiona siitä tilanteesta oli helvetin kova ratkaisu tällaisessa pelissä. Vituttaa suorastaan että Bar*a saa CL:ssä tuollaista etua ja samaa nannaa tarjoillaan tuomareiden toimesta Manulle Valioliigassa. Hieno laji pilataan puolueellisella toiminnalla.

  Toivon sydämestäni että Bayern vie koko paskan. Toivottavasti saksalaiset nuijivat välierässä ensin UnRealin ja finaalissa katalaanipaskat. Bayernilla on oikeestaan aika kova nippu, joka voi jopa tän toiveen toteuttaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s