Viikonloppuja

Aivan parilla sanalla tänään. Eilinen jäi väliin ja tämän päivän kanssa oli käydä juuri samoin. Viikonlopusta en lupaa mitään ja voi olla, että seuraava päivitys tulee vasta maanantaina kun on Wigan pelin aika.

Wolves kaatui puolivaloillakin pelaten. Toki ensimmäinen reilu 10 minuuttia oli terävää ja hyvää peliä, joka tällä kertaa riitti ratkaisemaan ottelun. Hyvä niin ja loppu oli aika lailla pelailua. Ilman Szczesnyn loistavaa torjuntaa toisella jaksolla olisi homma voinut mennä vaikeaksi, mutta torjunta piti tilanteen kahden maalin erona ja heti perään Benayoun ratkaisi pelin lopullisesti hyvällä viimeistelyllään.

Walcottille pitää tehojen puolesta antaa erikoismaininta, vaikka muuten oli taas tuttua koheltamista välillä nähtävissä. Myös RVP oli totutun tehokas, vaikka pari hyvää paikkaa myös missasi. Kokonaisuutena joukkue pääsi todella helpolla ja hyvä niin.

Epäonnistujia voisi nimetä ehkä kaksi. Santos on selvästi puolikuntoinen edelleen ja pelituntuma pahasti hakusessa. Lisäksi ylimieleinen pelaaminen omassa päässä ei ole todellakaan hyvä tai järkevä asia. Toivottavasti brassi parantaa nopeasti otteitaan, koska Gibbsin varaan ei voi laskea mitään.

Toinen epäonnistuja oli tuttu nimi. Ramseyn pelissä näkee kuinka mikään ei onnistu ja turhautuminen paistaa selvästi läpi sekä itseluottamus on nollissa. Helpot syötöt, haltuunotot, kuljetukset ja ennen kaikkea maalinteko on todella vaikean näköistä. Vääriä ja huonoja ratkaisuja tulee aivan liikaa lähes joka tilanteessa. Maalipaikkoihin mies sentään pääsee, mutta ne eivät mene vahingossakaan sisään oli paikka kuinka hyvä tahansa. Pelin loppua kohti mies paransi hiukan otteita, mutta karu totuus on että Ramseyn ei pitäisi olla lähelläkään Arsenalin avauskokoonpanon paikkaa tällä hetkellä. Ehkä penkillä ja sitäkin kannattaisi todella harkita pitkään.

Tilanne kolmossijan suhteen näyttää hyvältä tällä hetkellä, mutta varmaa mikään ei vielä ole. Ainakin pari voittoa vaaditaan lisää ja maanantaina Wigan on ehdottomasti sellainen peli mistä voitto on pystyttävä ottamaan. Wigan on toki hyvässä iskussa, mutta silti Stoke ja Chelsea ovat ennakkoon pahemmat pelit unohtamatta tietenkään West Bromwichia vieraskentällä.

20 thoughts on “Viikonloppuja

 1. Katsoin susipelin vasta eilen iltapäivällä. Samaa mieltä Villen kanssa Ramseysta. Harhasyöttöjä aivan liikaa ja välillä tosi huonoa pelinlukua eteenkin pallollisessa pelissä. Olen ehdottomasti sitä mieltä että Rambon pitäis päästä pelaamaan lainalle johonkin sopivaan seuraan puoleksi vuodeksi tai jopa kokonaiseksi kaudeksi. Kaverilla on ikää vielä sen verran vähän että myöhemmän uran kannalta olis enemmän kuin suotavaa että walesilaisen itseluottamus ja pelilliset taidot saisivat onnistuneen lisäpotkun lainadiilin kautta. Jack oli toki nuori lähtiessään Boltoniin lainalle, mutta oli sieltä tullessaan ihan ässä ja samaa toivois myös Rambolle. Uskon että olis sekä joukkueen että pelaajan itsensä kannalta parasta hakea vauhtia jostain muualta. Pahimmassa tapauksessa Rambo jatkaa meillä nykyisillä esityksillä ja urakehitys tyssää kadonneeseen itseluottamukseen ja kaveri löytää itsensä pelaamasta jostain Championshipin mörssärijengistä kun ei parempiin porukoihin enää kelpaa.

  Wolves-peli oli sikäli erikoinen että vastassa oli umpisurkeasti pelaava ja lähes varmuudella sarjasta putoava joukkue, joka kaiken lisäksi joutui heti alkuun vajaamiehitykselle. Me hoidettiin homma kuten kuuluukin eli ratkaistiin peli pian ulosajon jälkeen. Sen jälkeenhän peli oli vain pelailua ja pallonsiirtelyä ilman suurempaa painetta maalinteosta tai ylipäätään voitosta taistelemisesta. Molineuxin kotiyleisöä ihmettelen suuresti. Bassongin rike Theoa vastaan oli päivän selvä ja eihän tuomarilla ollut muuta vaihtoehtoa tilanteessa kuin puhaltaa pilkku ja antaa punainen lappu. Silti susikannattajat vihelsivät koko loppupelin aina Theon koskiessa palloon. No, jos se näitä tulevia Championship-kannattajia lohdutti niin siitä vaan sitten. Jäin vaan ajattelemaan että olivatko oikeasti noin ulkona futiksesta ja sen säännöistä vai oliko vain katkeruutta oman joukkueen kohtalon edessä.

  Koska meidän joukkue ei joutunut antamaan kaikkeaan niin susipelistä on turha enempää jaaritella. Hatunnoston haluan silti antaa Yossi Benayounille yritteliäästä pelistään. Israelilaisesta olis voinut olla meille enemmänkin hyötyä tällä kaudella jos Wenger olis antanut kaverille peliaikaa nähtyä useamin. Mielenkiintoista nähdä mikä on Yossin tulevaisuus kauden jälkeen. Vaikea uskoa että pelaa ainakaan Chelseassa. Myös Wojciechin ihmepelastus toisella jaksolla täytyy vielä nostaa esiin vaikkei muuten joutunut uurastamaan. Aiemman maalivahtisekoilun jälkeen on aivan loistavaa että meillä vihdoinkin on veskari, johon koko joukkue ja kannattajat voivat luottaa ja joka on täydestä sydämestään Tykkimies. Upeeta! Mahtavaa!

 2. Yhtään Ramboa puolustelematta hänen haukkumisestaan alkaa tulla jo tapa teki mies sitten mitä tahansa. Wolves-pelissä haukutaan harhasyötöistä ja Ramseyn syöttöprosentti oli kuitenkin 91%…

 3. Ihan hyvä syöttöprosentti, mutta silti Aaron oli ihan paska. Ja ollut sitä useammassa viime pelissä. Tupeksii kovalla prosentilla omia ja muiden ratkaisupaikkoja.
  Penkin kautta mies uuteen nousuun… Ramsey ja Verma ovat tietty nyt ne pelaajat, joidenka edesottamuksia erityisesti seurataan.

 4. Miksiköhän Gervinho ei ole ollut edes penkillä pariin otteluun? Johtuuko vain siitä, että formaatio on vaihtunut keskikenttä painoitteisemmaksi viime peleissä?

 5. Kysyn viisaammilta. Epätodennäköistä kaiketi, mutta voittamalla mestareiden liigan Chelsea lunastaisi paikan myös ensi kaudeksi sienimetsään. Oletetaan että sarjataulukko olisi kauden päätteeksi seuraava:

  1. ManU
  2. City
  3. Arsenal
  4. Sp*rs

  Viittä joukkuetta ei yhdestä maasta mukaan pääse, se tiedetään. Sekin tiedetään, että edellisen hypoteesin toteutuessa Sp*rs ei mestareiden liigaa kaudella 12-13 pelaisi. Mutta saisiko Chelsea turnauksen voitolla suoran paikan ensi kaudeksi, mikä tarkoittaisi tässä kohtaa kolmanneksi sijoittuneen, eli meidän joutuvan karsimaan paikasta? Vai kävisikö niin, että tässä tapauksessa peräti kaikki neljä englantilaista seuraa lunastaisivat paikan ilman karsintaa?

 6. Yossi on kyllä ollut erittäin nälkäinen joka pelissä missä on saanut pelaa jaksanu karvata ahkerasti ja kokemuksen myötä ei jännitä isojapelejäkään, itse olisin niin rohkea että tarjoisin Yossille 1+1 pahvia. Olisi oiva korvaaja laiskalle venäläiselle. Kaveri myös ymmärtää että ton ikäiset saa vähempi peliaikaa ja olis varmasti työpanoksellaan oiva herättäjä vaihdosta sisään tulessa.

 7. Besserwisser: mietin tuossa joku ilta ihan samaa asiaa. Mun käsityksen mukaan, jos Chelski CL:n voittaisi, niin liigassa sijoille 1-3 sijoittuneet menisi silloin edelleen suoraan ensi kauden CL:aan. Ja nelonen jäisi siis tässä tapauksessa ulos karsinnoista. Ja tämä siis sillä oletuksella, että Chelski ei itse sijoitu neljän joukkoon liigassa. Mutta voin olla väärässäkin. Tosin sitä ei tapahdu kovin usein….

 8. Niin ja siis myös Chelski menisi suoraan CL:aan noiden liigan 1-3 sijoittuneiden lisäksi. Eli 4 jengiä suoraan lohkovaiheeseen, ei karsijoita Englannista.

 9. Yossi pelasi surkeasti vähät minuuttinsa syksyllä, kun joukkueella ei mennyt niin hyvin. Kokeneiden pelaajien pitäisi nostaa joukkuetta hankalilla hetkillä, ei vaan surffata mukana. Ei jatkoon.

 10. Mulla on semmoinen muistikuva että silloin kun Liverpool meni sinne mestarina, niin olisi joutunt vetämään karsinnat ensin. Liverpoolin takiahan sitä sääntöa muutettiin että mestari pääsee liigaan vaikkei olisi sijoittunut neljän joikkoon. Saatan kyllä puhua palturiakin 🙂 Joku pool kannattaja varmaan tietäisi paremmin.

  Asiasta toiseen. Mielenkiintoista että meillä on 2 ottelua ennen kuin Spurs tai Newcastle pelaa seuraavaa lligaottelua. Noista kahdesta kotipelistä voitto, niin alkaisi kausi olla taputeltu.Erohan olisi noihin kahteen 11p Selssiin 13p.

 11. Kyselin tuolta muualta ja mielipide oli, että Chelsea CL:n voittaessaan saisi itselleen maan huonoimman CL:ään oikeuttavan paikan eli joutuis karsimaan. Ilmeisesti näin siis.

 12. Jep, Pool sai ’vapaalippunsa’ karsimaan paikasta lohkovaiheeseen (ja etenikin sinne) kaudella 2005-06 voitettuaan kilpailun edellisellä kaudella, vaikka jäi viidenneksi Valioliigassa. Mutta niin sai Evertonkin paikan karsimaan (ei edennyt). Eli mainitulla kaudella 05-06 Englannista oli mestareiden liigassa mukana viisi (5) joukkuetta. Nyt olen kuitenkin ymmärtänyt, ettei tämä ole enää mahdollista. Siksi tämä osoittautuikin niin kiusalliseksi kysymykseksi kun sitä aloin pohtia.

 13. Tuo Pool-case meni siten, että ne päästettiin ikäänkuin säälistä karsimaan sieniliigaan. Ja alkukierroksilta. Ei ollut Uefassa kenellekään tullut mieleen, että CL:n voittaja ei olisi omassa sarjassaan CL-paikalla. Siksi tuolloin myös valkun neljäs pääsi mukaan eli ei ollut mitään pykäliä. Pool-casen myötä sääntöjä uudistettiin juuri siten, että jos voittaja ei omasta sarjasta lunasta paikkaa, se vie viimeisen kiintiöpaikan eli Englannissa just sen karsijan paikan. Samalla varmistettiin se, että yhdestä maasta on max neljä joukkuetta.

 14. taitaa olla niin et sielt on muutama kaveri tulossa mutta tahtovat pelaa mestareiden liigaa joten sinne päästävä et tulevat…

  ”We want to win the title. It depends how we finish to decide how many we need to buy,”

 15. Aikamoinen kaveri toi barettipäinen kaveri Harrin linkittämässä videossa. 200 fanipaitaa kotona! 🙂

 16. Yossi kyllä jo yhdessä haastattelussa totesi, että menee keskitason jengiin pelaamaan säännöllisen peliajan takia. Tiedostaa siis, että taso ei ole riittävä arsenalin avaukseen. Rambolle olisi varmaan oikea ratkaisu hakea kadonnutta itseluottamusta vaihtopenkitä ja jos otteet eivät parane niin ensikauden alussa laina johonkin keskikastn seuraan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s