Hyvät alkuviikot voi unohtaa saman tien

Arsenal – Wigan 1-2 (1-2)

Annetaan nyt tunnustusta ihan alkuun eilisen vierasjoukkueelle, Wigan pelasi järkevästi ja hyvin. Joukkue ei sortunut missään vaiheessa roiskimaan vaan pystyi pelaamaan maata pitkin ja pitämään palloa myös hallussa sekä rauhoittamaan peliä. Tuohon kun lisätään terävät vastaiskut niin joukkueen peli oli aivan eri tasolla kuin monilla muilla putoamistaistelussa olevilla joukkueilla. Tuollaisilla esityksillä ansaitsee olla Valioliigassa myös ensi kaudella.

Mikään edellä mainittu ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että vastassa oli Wigan Grovella. Jo tasapeli olisi ollut suuri pettymys, mutta tappio on suorastaan fiasko. Kukaan pelaaja ei erityisemmin noussut esille tai ansaitse suurempaa kunniamainintaa. Vermaelen toki teki jälleen maalin, kun kukaan muu ei siihen pystynyt ja samoin Rosickyn tekemisessä oli suurimman osan pelistä oikea meininki ja myös Benayoun teki ainakin välillä asioita oikein. Siihenpä ns. plussat jäävätkin ja loput pelaajista olivat lähinnä huonoja, vielä huonompia tai suorastaan surkeita.

Eilisessä päivityksessä toivoin joukkueen näyttävän oikeaa asennetta ja tekemisen meininkiä näissä peleissä, jossa pitäisi väkisin ottaa pisteet selvästi heikommalta joukkueelta. Olin jopa hiukan luottavainen asian suhteen, mutta ei olisi todellakaan kannattanut. Nämä jatkuvat pistemenetykset selvästi heikommille joukkueille eivät ole mikään yksittäinen tilastotappio, ne ovat jatkuva trendi. Tätä trendiä Wenger ei ole saanut loppumaan ties moneenko vuoteen ja tuskin tuota tarvitsee tulevaisuudessakaan odottaa.

Manageri ei yksinkertaisesti osaa motivoida (enää) pelaajia suorittamaan jatkuvasti tarpeeksi tasaisen korkealla tasolla. Tällä nykyisellä tasolla voimme voittaa lähes minkä joukkueen tahansa, mutta aivan yhtä hyvin voimme hävitä kelle tahansa. Parhaassa tapauksessa tämä riittää joskus johonkin cupin voittoon, mutta liigamestaruudesta on aivan turha edes uneksia. Joka kausi tulee aivan liian monta tappiota sarjan häntäpään joukkueille.

Vaikea sanoa suoraan, että homma on pelkästään asenteesta kiinni. Taustalla on varmasti paljon muutakin, mutta silti se on yksi iso asia. Jos katsotaan montako eilisen Wiganin avausmaalin tapaista osumaa on tehty meitä vastaan viime kausina tai jopa tällä kaudella niin lukema on aivan liian iso. Kurittomuus ja suoranainen välinpitämättömyys puolustaa hyvin yksinkertainen tilanne oikealla tavalla toistuu tasaisin väliajoin. Tuo kulma on toki vain yksi esimerkki, mutta kun vastaavia tilanteita on paljon muitakin. Nämä yhdessä vain vahvistavat kuvaa, että tämä joukkue ei yksinkertaisesti osaa puolustaa riittävän hyvin voittaakseen mitään.

Suurin syyllinen tähän on tietenkin Wenger, joka loppujen lopuksi tekee kaikki pelilliset ja monet muutkin ratkaisut seurassa. Vuosien varrella on käynyt selväksi, että Wenger ei osaa opettaa puolustamista, ei puolustuslinjalle eikä koko joukkueelle. Tämä on yksinkertaisesti liian suuri puute ja ilman kunnon puolustusta menestys jää myös haaveeksi. Viimein meillä saattaa olla tarpeeksi hyvä maalivahti, mutta sekään ei riitä muun puolustuspelaamisen ollessa tällä tasolla

Arsenal uransa alkuaikoina manageri oli onnekas periessään seurahistorian parhaan puolustuksen ja maalivahdin. Näin ollen Wengerin ei tarvinnut keskittyä puolustukseen ja useilla muilla osa-alueilla mies onkin kiistatta maailman eliittiä managerien joukossa tai ainakin oli. Homma toimi niin kauan kuin Adams, Keown ja kumppanit opettivat uudet pelaajat puolustamaan. Samoin Campbellin hankinta oli loistava veto managerilta, sillä Campbell pystyi lähes samaan. Seurassa oli aina Wengerin noin ensimmäisen 10 vuoden aikana pelaaja tai pelaajia, jotka olivat tarpeeksi hyviä ja vahvoja persoonia johtamaan joukkuetta ja ennen kaikkea sen puolustuspeliä.

Tämä jatkumo kuitenkin loppui Campbellin jälkeen ja tulokset ovat kaikkien nähtävillä. Managerin olisi pitänyt jo hyvän aikaa sitten tunnustaa puutteensa ja hommata apua puolustuksen kuntoon laittamiseksi. Tätä ei kuitenkaan ole tapahtunut ja ei tapahdu jatkossakaan, kuten saimme alkukaudesta kuulla. Wenger on yksinkertaisesti liian ylpeä ja haluton muuttumaan, jotta asiaan saataisiin parannus.

Toki ehkä nytkin olisi mahdollisuus hankkia tarpeeksi hyvä pelaaja, joka auttaisi osaltaan laittamaan asioita kuntoon. Tätä tuskin kuitenkaan tulee tapahtumaan, koska se maksaisi todennäköisesti enemmän kuin managerin nykyinen noin 10 miljoonan kipuraja antaa myöten. Toisekseen edes yhden johtavan pelaajan hankinta ei poistaisi seuraan pesiytynyttä keskinkertaisuudesta palkitsemisen ja suoranaisen häviämisen kulttuuria. Uudet johtavat pelaajat olisi pitänyt hankki tai kasvattaa silloin, kun entisiä oli vielä seurassa. Tällöin homma olisi jatkunut samalla tavalla kuin miten Manussa homma toimii. Nyt Wenger kuitenkin hajotti Englannin seurahistorian parhaan seurajoukkueen ja ennätyspitkään tappiotta pelanneen ryhmän käytännössä täydellisesti kahdessa vuodessa. Henkilökohtaisesti pidän tätä Wengerin suurimpana virheenä koko Arsenal uran aikana.

Eilisessä pelissä tuli esille myös taas kerran managerin jääräpäisyys toistaa samoja asioita, jotka vain eivät yksinkertaisesti toimi. Miksi laittaa Ramsey kentälle, kun kaikki jalkapalloa seuraavat näkevät miehen tekemisestä olevan lähinnä enemmän haittaa kuin hyötyä joukkueelle? Samoin puolikuntoinen ja joulukuusta asti surkeasti esiintynyt Gervinho kentälle ennen OC:ta on surkea veto. Lisäksi eniten syöttöjä joukkueessa antaneen keskikenttäpelaajan tiputtaminen toppariksi maalia haettaessa ei käy järkeen. Myös se, että joukkueessa ei ole toista mitat täyttävää hyökkääjää, jonka voi tappiotilanteessa ja maalia haettaessa laittaa kentälle on lähes rikollista.

Samat asiat toistuvat pelistä ja tappiosta toiseen. Surullisinta on, että mikään ei näytä muuttuvan. Osa kannattajista on ollut taas voittoputken ansiosta tyytyväinen managerin toimintaan ja nähnyt tulevaisuuden valoisana. Valitettavasti itse en kuulu tuohon osaan ja pelkään pahoin tämän saman pokaalittoman vuoristoradan jatkuvan niin kauan kuin Wenger jatkaa tällä itsepäisellä ja muuttumattomalla linjalla useissa asioissa.

Mikään ei myöskään viittaa oppimiseen, kun katsoo managerin kommentteja eilisen tappion jälkeen:

” When you see the goals we conceded recently, we did not concede these kinds of mistakes.”

Ihanko totta vai onko Wenger kenties jo unohtanut QPR pelin päästetyt maalit? Vaikuttivat aika selviltä virheiltä, jonka kaltaisia tälle joukkueelle tulee aivan liian usein.

Vielä kun asiaan lisätään Peter Hill-Woodin parin päivän takaiset kommentit niin soppa alkaa olla täydellinen. Puheenjohtaja vaihteeksi haukkui Wengerin vaihtamista vaativat kannattajat järjettömiksi. Todella hienoa käytöstä seurajohdolta ja osoittaa kuinka paljon kannattajien mielipiteillä on todella väliä tässä seurassa. Tässä vielä lainaus haastattelusta:

”But a few mindless people were saying that he had to go, that Arsene was past his sell-by date. He has shown that is nonsense.”

Ja jos edelliset kommentit eivät olleet tarpeeksi masentavia ja suorastaan raivostuttavia niin loukkaantumisrintamalta kuuluu perinteisesti huonoja uutisia. Wilsheren koko kauden kestävä loukkaantuminen on nyt virallisesti vahvistettu, mies ei pelaa tällä kaudella. Tämä toki osattiin jo ennakoida puoli vuotta sitten, joten suuri yllätys tämä ei ole. Eilen loukannut Arteta saattaa myös olla loppukauden sivussa jos managerin alustavat arviot pitävät yhtään paikkansa. Se olisi todella suuri menetys, kun katsoo miehen tärkeyttä tämän hetken keskikenttäkolmikossa.

Voi sanoa, että ainakin omalta osaltani pieni lisääntynyt toiveikkuus ja usko joukkueeseen sekä manageriin loppui eilen. Pitäisi vain uskoa, että nykyään tämä joukkue managerin johdolla pettää aina tavalla tai toisella, kun kannattajien toiveet ja odotukset edes hiukan nousevat.

35 thoughts on “Hyvät alkuviikot voi unohtaa saman tien

 1. =) edelleenkin pelaamme valioliigaa joka on kovin sarja maailmassa! toki mr Wenger tekee virheitä esim ihmettelen itsekkin Ramseyn peluutusta!? ja pelissä tuli alokasmaisia virheitä mutta asiaan vaikutti myös loistavasti puolustus suuntaan pelaava Artetan loukkaantuminen ja Dojorin pakko peluuttaminen!

  eli liian pieni rinki! siihen pitää saada muutos! ja luulen että onkin tulossa! ja jos ei tule niin sit voitte haukkua samassa lauseesa minut ja mr Wengerin! =)

  Come on Gunners!!

 2. Luulen, että luulen taas aivan mitä sattuu… Parempi jättää kirjoittamatta. Eilinen peli karisti Fever Pitch-hengessä taas kerran turhat luulot goonerin mielestä.

  Hienoa kuitenkin, että meillä on heittää kevään puristusvaiheessa Ramseyn kaltainen dominaattori keskikentällemme. Ei kai mulla ole j…lauta Denilsonia ikävä? Isse, anyone?

 3. Rinki on vähintään riittävän laaja, ainaki määrällisesti. Laatua ei edes alotus ykstoistikkoon. Joukkueen isoin ongelma on koko kauden ollut keskikentän keskusta, ja sen ylimmän pelaajan puute, laadukas siis. Ei Mozart ole ratkaisu valioliigan voittoa tavoittelevan joukkueen maaleja tekevän pelintekijän roolin. Vaatisi tasoltaan sneiderin tasosta kaveria. Ei ramseya, belhandaa tai vastaavaa mahdollista onnistujaa. Wenger yllättää kesällä, koska ei älyä poistua takavasemmalle. Wengerin johdolla ei tulla voittamaan enää yhtään mestaruutta koskaan. Olisihan se vanhalle mestarille ihan kivaa, mut ei riitä kyvyt nykyfutiksessa.

 4. luulo on ainoo mitä mulla on!Wenger ei tuu samaan kenkää joten näillä mennään ja äijät hoitaa sen 3 paikan niin pääsen kesälomalle luulemaan =) ja katsomaan miten uudet Arsenal pelaajat pärjää EM-kisoissa.

 5. Villen sanoihin on helppo yhtyä jälleen kerran. Ajatukset kulkevat samaa rataa bloggaajan kanssa.

  Wengerin Arsenal on aina ollut joukkue, joka kykenee luomaan tarvittavan määrän maalintekopaikkoja ja usein niistä maaleja, jotta voittoja saadaan. Harvoin me pelataan peli, jossa oikeita maalintekopaikkoja olisi ollut esimerkiksi kolme tai vähemmän. Jo tuolla kolmellakin voi ottelun voittaa, mutta usein niitä on enemmän. Joukkueen akilleen kantapää on puolustaminen. Tämän voi todeta jo tutkimalla menneiden kausien maalimääriä. Silloin kun vielä voitettiin pokaaleja niin puolustus piti ja sitä kautta voittoja. Nykyään tässä sarjassa mikä tahansa joukkue pystyy tekemään meitä vastaan maalin tai useammankin jos uskaltaa lähteä hyökkäämään kuten Wigan eilen teki. City ei uskaltanut hieman aiemmin ja me vietiin peliä suvereenisti sheikkipaskoja vastaan ja voitettiin. Cityn materiaalilla niiden olis kannattanut meitä vastaan pyrkiä hallitsemaan enemmän palloa ja hyökkäämään voimakkaammin. Oltais hävitty se peli jos silloisen vastustajan taktiikka olis ollut järkevämpi. Myös QPR uskalsi kotonaan haastaa ylöspäin pelaamisessa ja onnistui yrityksessään. Eilenkin meillä oli puolustuspelaajista kentällä esimerkiksi Santos, joka oli usein ylempänä kuin laiturit konsanaan. Toki tilanne vaatikin hyökkäyksiin panostamista, mutta kaikki tietävät että Santosin, joka on puolustaja, vahvuuksiin ei kuulu puolustaminen. Sama oli aikanaan Clichyn kohdalla eikä Gibbskään ole vahvimmillaan ”omalla alueellaan”. Oikealla puolella tilanne on toki helvetin paljon parempi vaikka Sagna pelas eilen ehkä huonoimman Arsenal-pelinsä. Djouroun taso tiedetään eikä se ole riittävä. JD:n pelinluku ja hitauskin ovat yhdistelmä, jolla ei keskuspuolustuksessa loisteta. Vermaelen on sentään parhaimmillaan sarjan huippua topparin tontilla, mutta tällä kaudella on tapahtunut lipsahduksia belgialaisellekin liikaa. Verman kunniaksi täytyy sanoa että kaverilla on ehkä nykyisestä joukkueesta kovin voitontahto ja se näkyy haluna tehdä maaleja ja sitoutumisena peliin. Koscielny vierellä useimmiten parantaa Vermankin peliä ja belgin tekemät maalit antavat sentään jotain anteeksi, mutta perusajatuksen pitäisi olla että puolustajat estävät vastustajaa tekemästä maaleja ja hyökkäävät pelaajat panevat palloa pussiin. Keskikentällä on rooleja moneen lähtöön ja varsinkin kk-pelaajien tekemisiin vaikuttavat paljon kulloinenkin vastustaja ja taktiikka. Mutta totuus on että meidän puolustus ei ole mestarijoukkueen tasoa. Kos-Verma parilla menestytään jo hyvin, mutta kun siellä pelaa usein myös JD, Mertesacker ja jopa ranskalaishasardi Squillaci niin hohhoijaa. Toivon todella että kun uusi kausi elokuussa starttaa niin JD on myyty ja Squillaci on jossain tuhannen mailin päässä Grovelta. Tilalle vois harkita Jan Vertonghenia, joka olis käyttökelpoinen myös kk:n pohjalla silloin kun Song huilaa.

  No, tää puolustaminen on hyvin kokonaisvaltainen juttu ja koskee ihan jokaikistä pelaajaa joukkueessa, ei vain varsinaisia puolustajia. Nykyfutis on niin nopeaa että virhe hyvinkin syvällä omassa hyökkäyspäässä saattaa päättyä siihen että oma verkko heiluu. Eilen Wiganin eka maalihan lähti meidän kulmatilanteesta, jossa muistaakseni Song tyri pallon vastustajalle ja pääsivät nopeaan vastahyökkäkseen. Siinä tilanteessa maali olis ollut vielä estettävissä, jos oltais heti tajuttu lähteä painamaan omaa maalia kohti, mutta tämä alkoi kiinnostamaan vasta kun tilanne kehittyi ja tuli vaarallisemman näköiseksi. Benayoun yritti estää maalin syntymisen mutta oli myöhässä. Toinen maali menee hyvin pitkälle Sagnan piikkiin. Itselleen hyvin epätyypillisesti Sagna ei käynyt iholle ja yrittänyt katkoa vaan ”häiritsi” pörräämällä itsensä sekaisin ja tuli vielä harhautetuksi ennen kuin pallo pelattiin sisään.

  Jotta joskus päästäis kuskin paikalle sarjassa niin se vaatis ehdottomasti puolustuspelin paranemista. PH-W:n kommenttien jälkeen on selvää että Wenger jatkaa myös ensi kaudella ja kun näin on niin on selvää että Arsene ei itse puolustuspelaamista kuntoon saa. Jos ranskalainen tämän asian hallitsisi niin se olis jo laitettu kuntoon. Nyt iso kysymys kuuluukin: Nöyrtyykö manageri ja hankkii itselleen apulaisen, joka opettaa joukkueelle myös puolustamista? Tilaisuus valmennustiimin vahvistamiseen ja täydentämiseen tulee sillä Pat Rice lähtee ja Sitikan-penkkejä on tyhjillään Grovella.

  Alan olla entistä huolestuneempi myös sen takia että joukkueen ainoan maalitykin RvP:n ruuti on märkää. Nyt on takana 6 peliä ilman pelitilannemaalia ja koska muista ei säännölliseen vastuunkantoon maalinteossa ole niin tilanne ei ole hyvä. Theolla on maaleja tällä kaudella kohtuullisesti (en jaksa määrää tarkistaa), mutta Walcottin tasonheittely tiedetään ja se eilenkin jouduttiin todistamaan. Muista ei ole apua. Mikä helvetti esimerkiksi Gervinhoon on mennyt? Vielä alkukaudella kaveri pääsi sentään paikoille vaikka tehot olivatkin hanurista. Nyt Gervinhon tekeminen kentälle päästessään on melkoista kuraa. Menikö itseluottamus sen helvetin yhden rankkarin myötä Afrikan kisoissa?

  Eilisestä ei voi antaa edes joten kuten puhtaita papereita kuin Rosickylle. Tomas on jatkopahvin saatuaan jopa parantanut otteitaan ja tästä täytyy kokeneelle pelaajalle nostaa hattua. Joku toinen olis saattanut uuden sopparin myötä siirtyä veren ja hien mausta mukavuusalueelle, josta harvoin on paluuta taistelemaan.

  Myös Yossi Benayoun täytyy mainita. Alan liputtamaan sen puolesta että Yossille tarjotaan 1+1 sopimusta kuitenkin niin että israelilaiselle tehtäisiin selväksi hänen olevan supersub-roolissa eikä avauksessa. Yossilla tuntuu olevan sen verran hyvä työmoraali ja nöyryys että tämä olis hyvä ratkaisu pelaajan sekä joukkueen kannalta.

  Ensi lauantaina sitten onkin ottelu, johon luulisi pelaajilla olevan todellinen motivaatio valmistautua hyvin erilailla kuin Wigan-peliin. Jos Chelsea ja nykyinen sarjatilanne ei sytytä niin sitten voi alkaa katselemaan muita hommia kuin pelaamista. Wigan-tappio menee mun mielestä kuitenkin kaikista eniten ylimielisyyden ja huonon valmistautumisen piikkiin. Puolustaminen oli hanurista, mutta asenne oli vielä enemmän. Chelsealla on kalavelkoja maksettavanaan ja vaikka niiden ajatukset on varmasti keskittyneitä Bar*aan niin ne haluaa hyvityksen sille mitä me tehtiin niiden kotipihalla. Lauantaina ei ole enää varaa asennevammaan eikä typeryyksiin puolustamisessa.

 6. Tapsa, Deni ois eilen yksin voittanut Wiganin pakittelijat. Lisäksi Deni ois katkonut molemmat Wiganin nyt maaleihin johtaneet hyökkäykset, lähettänyt niistä vastahyökkäykset ja jos kukaan muu ei ois älynnyt viimeistellä, Deni ois 30 metristä täräyttänyt alakulmiin. Deni nimittäin olisi tiennyt, että Al-Habs ei veny alakulmiin.

  En kyllä oikein tajunnut Oxin rooliakaan – puski päättömästi niin kauan kunnes joku otti pallon pois. Lisäksi RvP näyttää väsyneeltä – liekö johtunut siitä, että hepun paranajokone on ilmeisesti ollut pari päivää huollossa. Tai rikki eikä uuteen ole varaa, kun liksa on mitä on.

  Ramboliinista sen verran, että hänen ollessaan kentällä Arsenal voitti 1-0… Mutta ei kylläkään hänen dominointinsa ansiosta.

 7. Joo ei tässä nyt hätää ole.Jätkien taso vaan ailahtelee liikaa ja olihan toi puolustuksen töppäily melkoista.0-2 häviöllä ja matsia pelattau 10min.Kyllä siitä vaan on näköjään vaikea toipua.Siihen vielä Artetan loukkaantuminen…Wiganin tasosta kertoo jotain sekin,että edes Sagna ei saanut pidettyä Moosesta kurissa.Se kertoo siis myös jotain Mooseksesta.Väkivahva ja nopea kaveri.
  Ihmisiähän pelaajatkin ovat,vaikkakin tienaavat tolkuttomasti duunistaan.Onhan noita hyviäkin päiviä ollut aikas paljon(myös puolustuksella,Kosia toki kaivataan).Saumat oli tossakin.
  Alisuorittajia oli vaan liikaa,ei vaan henkinen kantti kestänyt shokki alkua.
  Uskon kuitenkin 3 sijaan.
  Parempaa viikon jatkoa suomigoonerit!

 8. Kriisissä ollaan jälleen kerran ja ennen kaikkea kevätromahdus on alkanut, sen todistaa QPR ja Wigan tappiot. Arteta loukkaantui (ja jälleen kerran kyseessä oli nillka loukkaantuminen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mitä ihmettä Arsenalissa tehdään väärin kun nilkat on joka jannulla paskana – mm. Merte, Diaby, Wilshere, Fabregas, Arteta jne..), Wilshere on loppukauden pois, Merte on pois, Van Persie ei enään pääse edes paikoille (Huom! En todellakaan arvostele RVP – se on vaan fakta), meidän laita hyökkääminen on aivan paskaa, Ramsey on koko ajan kentällä, vaikka hän ei tee yhtikäs mitään.

  Nämä kaikki yhteenlaskettuna = kevätromahdus (mutta Wenger on varmaan ylpeä, koska kevätromahdus alkoi vasta näin myöhään)

  Loput pelit on helppo ennakoida:

  Chelsea – 0-1p, yksi piste on yllätys, mutta siihen voi olla pieni mahku jos Ramsey on vaan penkillä, mutta en luottaisi siihen

  Stoke – 0p, historian varmin tappio. Ihan jokainen tietää, että meillä ei ole minkäänlaista mahdollisuutta saada edes yhtä pistettä Stokelta. Stoke kotonaan on täysin yllivertainen meille.

  Norwich – 0-3p, todennköisin kolme, koska eihän meiän ”tähdet” viitti Norwich vastaan syttyä pelaan. Joku Norwich -asenne on aivan varma meidän pelaajien osalta, sen tietää jo nyt, koska squadissamme tuntuu olevan monta ylimielistä pelaajaa.

  WestBrom – 0p, melko varma tappio, koska luultavasti vikalle kierrokselle ei jää mitään pelataavaa, kun olemme menettäneet jo mahdollisuudet viidenteen sijaan ja aiemmat kevät huomioiden tiedämme miten meidän jannut syttyy pelaan pelejä, joissa ei ole panosta.

  Ja tämä tarkoittaa siis maksimissaan neljää pistettä ja todennäköisimmin yhtä pistettä. Ja tämähän taas tarkoittaa, että jäämme Mestareiden liigan ulkopuolelle selvällä erolla ja joudumme myymään Van Persien ja ehkä jopa Songin myös, jotta paikkaamme budjetoituja mestareiden liigan tuloja. Lisäksi selvää on myös se, että kukaan pelaaja ei halua tulla täysin sekavana olevaan organisaatioon, jolla ei ole potentiaalia edes viidennelle sijalle ensi kaudella (paitsi en tiedä jos Silvestre olisi innokas tulemaan – onhan hän nyt sentään ranskalainen)

  Upeasti menee jälleen kahdekas kausi putkeen. Tähän on tosin jo tottunut pari vuotta sitten, joten no hard feelings Wenger ja Ramsey!

 9. Täytyy toivoa että Wilsheren kohdalla on kyse vain varmuuden maksimoinnista, ettei joku Pearce millään pysty kutsumään EM-kisoihin. Vahvan kesätreenin poika tarvitsee, samoin sinänsä Ox, jotta ensi kausi lähtee kunnolla käyntiin. Huonompi juttu, jos Jackin toipuminen on oikeasti ryssitty tänne asti ja kesääkin menee ohi. Totuus selvinnee vasta heinäkuussa.

  Pakko tässä yrittää kehittää positiivisuutta ja toivoa, että Bould tuo jotain uutta tuohon puolustuspelaamiseen. Jos sinne tuodaan sen sijaan joku suolapatsas penkin päähän, niin surullisemmaksi vaan menee. Valmennustiimin ydin ei ole muuttunut 16 vuoteen, joten tässä on aito mahdollisuus, eikä mitään jatkojen puhumista enää Pat Ricelle. Hyvää työtä varmasti, mutta nyt on kaikin puolin uudistumisen aika.

 10. Jepjep kolme pistettä on aivan maksimi loppukauden peleistä. Eihän noi Walcott, Ramsey ja Gervinho -ressut yksinkertaisesti parempaan pysty!

  Kaiken huippu on tämä Wilsheren tilanne. Alkaa vähän vaikuttaa, että alkaa oleemaan ura ohi jos ei vuoteen pysty pelaamaan varsinkaan jos ikää on 20 vuotta. Ensi kausi todennköisesti menee myös sairastuvan puolella, kun ei haluta kiirehtiä, mutta totuushan on se, että ei siitä nilkasta enään uutta tule ja kuten ennenkin sanottua niin joka tapuksessa, vaikka hän hetkellisesti pystyisikin palaamaan niin kunnossa pysyminen on hyvin hyvin epätodennäköistä, kun ottaa huomioon meidän pelaajien ”nilkkahistorian”, joka selvästi osoittaa sen, että jotain vakavasti vialla. No Mertelle toki sama tilanne ja ikää enemmän, joten hänellä tilanne on myös hyvin vakava – luokkaa Diaby.

  Ja jos vielä Wilsheren palataan niin, vaikka hän sattumalta pystyisikin jo ensi kaudella pelaamaan niin häneltä on aivan turha odottaa yhtikäs mitään! Sillä vuoden pelaamatta oleminen on todella paha juttu ja noin kovalla tasolla se näkyy väistämättä. Loukkaantuminen saattaa jopa jättää pysyvät loven Wilsheren kykyihin (jota tietenkään kukaan meistä ei toivo) ja ensi kaudella laina johonkin Swanseaan saattaa tulla kyseseen. Ennemmin odottaa ensi kaudella vaikka Frimbongilta esiin tuloa, sillä hän on ainakin jo pelaamaan vähän Artetan, Gervinhon, OXin ja Merten kanssa yhteen.

 11. Kyllä aika näköjään kultaa muistot, kun aletaan jo Denilsonia ikävöimään. Isselle sen antaa anteeksi, kun on aina liputtanut brassin puolesta… 😉

  Ihmettelin jo eilen kommentteja, joissa puolustettiin Ramseyta kommentoimalla, ettei ollut kentällä maalien syntymisen aikana!? Haloo!!! Arteta oli kentällä vajaat 8 minuuttia ja Ramsey liki 90!!! Eiköhän siinä ole tarpeeksi aikaa näyttää onko annettavaa vai ei ja se tuli eilen hyvin selväksi. Uskallan väittää, että jos nuo minuutit olisivat olleet toisinpäin, niin lopputulos ei olisi ollut 1-2. Ei ollut Ramseysta pelinrakentajaksi eikä myöskään joukkuepuolustajaksi.

  Tuo koko joukkueen puolustaminen näyttäisi olevan nyt yksi suurimmista ongelmista. Meillä on toki liigan kolmanneksi paras maalisuhde (+24), mutta se on puolta pienempi kuin kärkikaksikolla. Päästettyjä maaleja meillä on 43. Täytyy mennä aina 10:nelle sijalle alaspäin (Fulham), jotta löytyy joku, joka on päästänyt yhtä paljon. Manchesteriläisjoukkueet eivät ole päästäneet kolmekymmentäkään. Heitä vastaan on tehty keskimäärin 0,8 maalia ottelua kohti ja meitä vastaan 1,3. Osa näistä meidän maaleista on karmeita joukkuepuolustuksen mokia, kuten eilen. Eilen minua hämmästytti myös se, että miksi Vermaelenin piti olla kärjessä miltei joka toisessa hyökkäyksessä heti 0-2 tilanteessa? Onneksi enempää vastaiskuja ei tullut, mutta äärettömän haavoittuvaiseksi se meidät jättää. Toki sitä voittoa pitää hakea, mutta eikö meiltä tosiaan löydy muita maalintekijöitä kuin toppari? Varsinkin kun kaverina on Djourou, niin melko heikolta näyttää takalinja kun ykköstoppari haahuilee ylhäällä. Ja monesti vielä Santos ja Sagna nousivat molemmat yhtäaikaa laitoja pitkin hyökkäystä tukemaan. Olihan siinä tietty se, että nyt piti kolme pinnaa yrittää väkisin saada. Se ei kuitenkaan poista sitä, että ensimmäinen maali tuli heikosta joukkuepuolustamisesta. Ei tuollaisia yksinkertaisesti saa tulla.

  Äärimmäisen huolestuttavaa meillä on tuo tason vaihtelu. Välillä pelataan paremmin kuin se yksi onneton kaatuileva katalonialaisporukka ja sitten taas otetaan turpaan Wiganeilta ja Ärriltä, kun ei ketään oikein näytä kiinnostavan.

  Ja vielä, eilen ei oikein ollut kentällä johtajuutta. Sekopäistä säntäilyä sinnetänne…

 12. oon vain kattonu et siin on niin paljon sydäntä ja taitoo et jos ja kun pääsee takas niin se on kuin kotona!

  ja eilisestä….löyty samallailla ajatteva

  Arsenal’s defence were caught napping on two very important occasions and if not to be viewed as a pessimist, the full backs for sure had a bad day. With Koscielny and Gibbs missing, Wigan got an easy run with their counter attacks.

  In a normal Arsenal match, the pair of Sagna and Gibbs with their pace would cover up and catch the strikers well before any damage is caused. And in the case the striker managed to pass any of them, then Koscielny and Vermaelen would be there to close them up.

  This way, it would be hard for any break to reach the goalkeeper.

 13. Kyllä on nyt taas niiiiiin negatiivista tekstiä monella että hohhoijaa. Ei huvita edes enempää tähän väliin kommentoida kun kohta tulee joku kuitenkin vittuilemaan. Hyvä että mauce sentään jaksaa vaikken itse aivan yhtä optimistinen olekaan.

 14. maucen kanssa loppukauden peleistä samaa mieltä. Kymmenen pinnaa tulee. Ainoa pistemenetys on tasapeli Stoken perunapellolla. Eihän huippuammattijoukkue VOI reagoida sattuneeseen muulla tavalla, kuin ottamalla tosissaan loput matsit. Ja eiköhän ne jätkät itsekin pelaa ensi kaudella mieluummin tiistaina ja keskiviikkona kuin torstaina.

  Ensi kesällä toivoisin kyllä remonttia kokoonpanossa, mutta sitä tuskin tulee.
  Timo otti esiin mielenkiintoisen seikan. Ricen poistuminen ja Bouldin sisääntulo saattaa tuoda jotain uutta – toivottavasti positiivista!

 15. Yleensähän joukkuelajeissa kun peli ns. naksataa jengoilleen, homma kantaa pitkälle eikä sota yhtä miestä kaipaa. Jostain syystä näin ei oikein ole Arsenalissa. Hyvät putket keskeyttää totaaliset romahdukset ja tason lasku. Varsinkin se on arvoitus, miksi kesken lennon sorrutaan aivan alkeellisiin virheisiin ja vielä monta kertaa. Jotenkin toi nippu on vaan äärettömän hauras. Ei riitä vaikka Verma menee miten kovaa otsasuonet pullottaen ja van Persie hienosti johtaa esimerkillään. Ei se vaan tartu. Toki eilinen meni jo ihan kohellukseksi toisella jaksolla, kun jokainen yritti yksin hyökätä ja roolit katosivat. Siitä näki jo aika varhain, että nyt sitä nousua ei tule, kun mitään pelisysteemiä ei enää ollut, kuten jotkut jo aiemmin huomautti.

 16. näin mä saan mun ajatukset esille =) löydän toisten tekstejä.no kuitenkin:

  For the Wigan game however, just looking at how Wenger set up his team tactically, it looked like he was trying to control the midfield battle. However, once Arteta was gone, there was no one else that could dictate the game. The team looked disorganized with defencemen playing in the forward position and not getting back fast enough (Santos), midfielders running around missing their passes and Sir Robin of Arsenal cutting a frustrated figure out in the Wigan end. What all of this showed was how much the Kos has become so important to our defensive makeup and how reliant our midfield has become on Arteta.

  no nyt pikkuhiljaa keskittymään lauantain 3 pisteeseen! Come on Gunners!!

 17. Ei sodan pitäisi yhtä tai kahta miestä kaivata!!!! Todella huonosti on asiat jos Artetan ja Kosin poissaolo mukamas olisi noin merkittävä asia.

 18. Loppukausi:
  Chelsea 0p
  Stoke 1p
  Norwich 3p
  Wba 3p

  kyllä luulisi 7 pistettä riittävän ainakin neljänteen sijaan. Tottenham ei tule ottamaan lopuista peleistä lähellekään täysiä pisteitä ja Castlella ja Chelskillä on keskinäinen.

  Chelski on myös hyvin mahdollista voittaa, mutta se edellyttäisi Artetan pelaamista pelissä. Jos Ramsey on kentällä, voittoa ei tule, se on varma se.

 19. Mites JariK onko ManU kriisissä kun tuli kuokkaan Wiganilta kotona ja Newcastlekin vei 3-0 aiemmin tänä vuonna? Citylla on tappio Swanseata vastaan ja pari tasuria kuukauden sisään. Kriisi? KRIISI KRIISI KRIISI!

  Arsenal ole mitään kriisiä nähnytkään sitten tammikuun. Välillä tulee pataan ja sitten mietitään, missä syy, mutta ei jokaisen tappion jälkeen voi vaatia managerin eroa.

  Muutenkin ihmetyttää miten voitot ovat loistavia yksilösuorituksia ja hienoa henkeä, kun taas tappiot ovat Wengerin ja Ramseyn syytä. Wenger valmensi komean voittoputken aiemmin ja Ramseykin on ollut voittavissa kokoonpanoissa mukana.

 20. Kyllä vähän liian helposti annetaan puukkoa. Okei, paska esitys, se on selviö. Mutta QPR ja Wigan matseista täytyy sanoa että vastustaja pelasi myös erittäin hyvin. Myös tuleva mestari hävisi viime viikolla Wiganille, vieraissa mutta silti.

  Jos katsotaan helmikuun alusta alkaen Arsenalin valioliigasaldoa niin ei yhtään paskempi: 11 ottelua, 8 voittoa, 1 tasapeli ja 2 tappiota. Lopusta neljästä tulee optimistina 12 pistettä (Chelsea otteluruuhkassa ja muilla vastustajilla ei juuri panosta + Koscielny palaa kentälle).

  Annetaan Wengerille vielä ainakin ensi kausi aikaa yrittää (juu tiedän, vanha virsi). Jos verkoilta tarttuu Verthongen, Podolski ja laadukas keskikenttäpelaaja niin ensi kausi näyttää hyvältä.

  Niin ja hei, jäipähän kunnolla panosta loppukauden peleihin 🙂 Kyl tää tästä taas.

 21. Henkinen yliote ainakin murenee ja nämä konttaamiset lisää Chelsean ja Spursin sekä varsinkin Newcastlen kiimaa Arsenalin ohittamisesta. Henkinen puoli taitaa merkitä vieläkin enemmän mitä olen uskonut näissä pitkissä kilpajuoksuissa. Todella onni että Chelsea sai jatkaa mestarien liigassa, melkein muuten alkaisi uskoa niiden vielä pyyhkäisevän ohi juuri paremman tiukkojen paikkojen rutiinin takia. Nyt Barca antaa niille niin kovaa kyytiä, että tuskin puristusta riittää.

  Olisin mieluusti nähnyt Arsenalin puhtaasti omalla vahvalla tekemisellä ottavan sen ”oman mestaruutensa” eli top3-paikan ja suoran UCL:n. Mutta nyt tähän jää sellainen ”olimme vähiten huono huonoista lontoolaisista”, jos se paikka ylipäätään tulee.

 22. Elinen Kyllä pisti miettimään tänään seuran tilannetta. Eilen olin vielä pelin jälkeen pistämässä puolta nippua uusiksi, mutta ei tappio todella ollut pelkästään Rambon ja Theon syytä vaan koko joukkueen syy. Ekassa maalissa meidän laitahyökkääjä on alinpelaaja estämässä maalin syntymistä kun Vermaa ja JDeetä ei omat hommat nappaa. Puolustaminen molemmissa maalissa ihan suoranaista paskaa. Itse en vielä Wengeriä ulos olis pistämässä vaikka näyttää että puolustus haporoi ja hyökkäyspeli on liian yksitoikkoista. Meidän peli toimii musta hyvin jos vastustaja on kanssa hyökkäävällä tuulella liikenteessä, koska se avaa meille enemmän tilaa hyökätä. Mutta pikkujoukkueet jotka tavoittelee pelkkiä vastahyökkäyksiä ja bussin pysäköimistä oma maalin eteen voittaa meidät, siksi että meidän hyökkäys kuivio on aina sama, jauhetaan vähän palloo ja sit chippi tai keskitys laidalta boxissa kolme meidän ukkoo ja 7-9 vastustajan pelaajaa. Ei vaan toimi jos tää on ainoa kuvio. Tällä kaudella en muista muuta boxin ulkopuolelta tulleita maaleja kuin Artetan loistokas veto shity pelissä, on varmasti muitakin. Kuitenkin meidän pelityylillä boxin rajalle syntyy myös loistavia veto paikkoja mutta niitä ei hyödynnetä kun aina vaan hamaan loppuunasti chippi tai keskitys.

 23. Vai liian helposti lähdetään arvostelee? Koskas wenger on voittanut viimeksi pokaalin? Niinpä. Pidetään vaan professori puikoissa ni tiedetään mitä saadaan. Mä en tajua miten pokaaliton putki annetaan wengerille anteeksi. Aikanaan oli hyvä, ei enää. Ja 16 vuotta täysin samalla valmennusjoukolla on kaiken järjen mukaan aivan liikaa, pitää tuoda välillä uusia ideoita. Niin sir Alex tekee ja lopputulos on kaikkien tiedossa.

 24. Kolme ottelua, kaksi tappiota putoajakandeille. Se on hyvät ystävät fakta jota ei mikään aiempi menestys tai kuntopuntari muuksi muuta. Ville on täysin oikeassa kritiikissään – eikä siinä auttaisi edes Denilson.

 25. Neljä ottelua, joista kaksi tappiota putoajakandeille. Tilastojahan on helppo väännellä miten huvittaa. 11 viimeistä valioliiga ottelua, joista vain kaksi hävitty. Jälkimmäinen tahti tarkottaisi kaudessa 93 pistettä. Tällä kaudella tuo tahti tarkoittaa mestarin tahtia.

  Mutta mitäpä minä tiedän. KRIISI KRIISI KRIISI!

 26. Ei meillä ole mitään kriisiä. Korkeintaan mikro-kriisi. Pääasia on, että kassa laulaa… Pokaaleilla ei ole niin väliä. Niitä on jo museon kaapit pullollaan.

 27. Aivan aiheen vierestä, mutta Reading on ensimmäisenä championship-seurana varmistanut nousut valioliigaan ensikaudeksi

 28. Valmenttajakysymys on kyllä monella tapaa mielenkiintoinen. Kroenke päättää tällä kertaa viime kädessä, mutta jos johtokunnassa jonkinlaista demokratiaa leikitään, vanha kaarti haluaa varmasti ns. Arsenalin perinteen jatkajan Pat Ricen tilalle. Eli käytännössä se olisi Bould, joka myös on tässä putkessa organisaation kannalta. Edellinen ressuvalmentaja Eddie Niedzwiecki tosin kyllästyi odottelemaan nostoa ylös ja häipyi aikoinaan, mutta hän ei ollutkaan Arsenalin mies.

  Tosin ajat ovat muuttuneet ja on tullut virallisempia pätevyysvaatimuksia, UEFAn lisenssijärjestelmä. Kakkosella vaatimukset ovat kai lievemmät, mutta olisi totta kai hyvä, jos kakkonen on kaikin puolin pätevä, jos Wenger joutuu yhtäkkiä syrjään. En ole tarkkaan perillä, onko kellään potentiaalisella ex-Arsenalilla UEFA:n A-lisenssiä. Bergkamp varmaan sitä kohti tekee työtä, varmaan Bouldkin? Adamsin ja Keownin pyrkimykset on hiipunut, Keown tuntuu valinneen mediatyön. Lehmann tähtää ilmeisesti vain maalivahtivalmennukseen? Vieira on menetetty tapaus.

  Kysymys on tässä valinnassa vähän siitäkin, haluaako Arsenal etsiä pitkäaikaista ratkaisua, joka mahdollisesti voisi tarvittaessa toimia jopa Wengerin seuraajana. Jos lisävaatimuksena on Arsenal-blood, vaihtoehdot on kyllä todella niukat. Ehkä Bergkamp voisi olla mahdollinen riskivalinta, mutta mies on todella kokematon miesten tasolla, kuten Bouldkin. Vai otetaanko kylmästi ammattimies, jolla on erityisesti näyttöjä puolustuksen organisoinnista ja sopii Wengerille luonteeltaan?

  Itse en ehkä valitsisi Bergkampia tässä kohtaa, vaikka mies voisi olla potentiaalisen loistava valmentajanakin. Wenger tarvitsee ikämiehenä jo treenikentän puolellakin haalarimiehiä tekemään töitä miehistön kanssa ja olisiko parasta jakaa hommaa kahtia, puolustuspelin syvimmät salaisuudet tunteva taktikko, esim. italialainen ammattimies, joita on useita hyviä kakkosvalmentajatyyppejä? Treenikentälle sitten ja Arsenalin henkeä tuomaan Bould tai jopa Keown, joka pitää huolta brittiläisen taisteluilmeen säilymisestä?

 29. Mikäs kriisi meillä on? 😉
  Aika moni kova joukkue on ottanut duukkuseen vikanilta…
  Pelit kestävät elokuulta toukokuulle, siihen haarukkaan tärähtävät voitot, tasurit ja häviöt.
  Kuulemma 1 joukkue on hoitanut valtsun ilman tappioita, joskus.
  Yhdelläkään joukkueella ei ole enää yhtään ”helppoa” peliä jäljellä, koska nyt tapellaan mestaruudesta, sieniliigasta, euroliigasta, tippumisesta, kaupungin herruudesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s