Ollako meidän, Liverpoolin vai Chelsean tilanteessa?

Lauantain vastustajamme kohtaa tänään B*rcan Mestareiden liigan välierissä, joten lepoa ei ainakaan ole luvassa montaa päivää. Tämän pitäisi olla ehdottomasti meidän etu, mutta toisaalta paljon riippuu tuloksesta. Jos Chelsea saisi jollain ihmeen konstilla hyvän tuloksen pelistä niin se saattaisi olla huono asia meille. Peliruuhkasta huolimatta länsilontoolaiset ovat parantaneet peliään ja tuloksia viime aikoina. Tuon trendin ei todellakaan tarvitsisi jatkua enää viikonloppuna. No olen aika luottavainen, että B*rca ja tuomarit pöllyttävät Chelsean kunnolla tänään.

Nykyään Mestareiden liigan asema on aivan liian korostunut suhteessa muihin kilpailuihin. Kyseessä on kuitenkin suurimmaksi osaksi cup-kilpailu, jonka voittaminen on aina enemmän tai vähemmän arpapeliä. No ehkä tuo on liian rajusti sanottuna, mutta arpa on liian suuressa roolissa ainakin jos verrataan liigaan, jossa jokainen joukkue kohtaa toisensa kerran vieraissa ja kerran kotona.

Samoin raha on pilannut peliä jo kauan ja yksi syyllinen tuohon on ehdottomasti Mestareiden liiga. Jo pääsy kilpailuun mukaan tietää paljon rahaa, huomattavasti enemmän kuin, vaikka jos voittaisit Eurooppa-liigan tai FA Cupin. Jotenkin tuo tuntuu väärältä, vaikka toki ymmärrän tilanteen. Kaiken huipuksi useasti Mestareiden liigan alkulohkon pelit ovat kauden tylsimpiä niin ei voi sanoa, että kaikki toimisi niin kuin pitää.

Meidän kohdalla pahimmillaan tämä Mestareiden liigan rahasammon asema on johtanut siihen, että sinne selviytyminen on seuran ainoa todellinen tavoite. Se takaa maksimitulot myös seuraavalle kaudelle ja mukavat voitot seuran pankkitilille. Todella vääristynyt tilanne, kun jalkapalloseuran pääasiallinen tehtävä olisi kuitenkin menestyä kentällä mahdollisimman hyvin. Olemme kuitenkin saaneet karulla tavalla viimeisten vuosien aikana huomata, että tuo ei todellakaan ole ollut prioriteettilistan kärjessä.

Jos palataan tähän hetkeen ja enemmän otsikon aiheeseen. Liverpool pelaa surkeaa kautta sarjassa, mutta on voittanut jo Liigacupin. Lisäksi joukkue on pelannut itsensä FA Cupin finaaliin. Sarjasijoitus on toki heikko, mutta paikka Eurooppa-liigassa on kuitenkin jo taskussa. Se ei tietysti ole paljoa Liverpoolin perinteillä, mutta silti jotain. Tärkeintä on kuitenkin, että joukkue on voittanut pokaalin tällä kaudella ja sillä on mahdollisuus vielä toiseenkin. Pokaalit ovat kuitenkin se, minkä takia seurat tätä hommaa tekevät tai ainakin niiden pitäisi olla. Tämä siis kun puhutaan Valioliigasta ja ainakin sen huippujoukkueista. Liverpool ei pelaa siis Mestareiden liigaa, mutta parhaassa tapauksessa voittaa sekä FA Cupin että Liigacupin.

Chelsean tilanne on taas, että se saattaa edelleen päästä ensi vuoden Mestareiden liigaan, vaikka tilanne ei aivan helpolta näytäkään. Tämän lisäksi joukkue on Mestareiden liigan välierävaiheessa ja FA Cupin finaalissa. Yksikään pokaalia ei tällä hetkellä ole mitenkään varma, mutta kahteen on vielä ainakin hetken aikaa mahdollisuudet.

Meidän tilanteen tiedämme toki liiankin hyvin eli ei mahdollisuuksia pokaaleihin, mutta ainakin vielä olemme niukka suosikki kolmospaikalle. Rehellisesti sanottuna en osaa sanoa mikä näistä on paras tilanne.

Olen jollain tapaa kyllästynyt Mestareiden liigaan tai ainakin sen nostamiseen kaikista tärkeimmäksi asiaksi. Toki sen ymmärtää jollain tapaa rahan takia, mutta ei se vain ole oikein siitä huolimatta. Joka vuosi tärkein asia on päästä kisaan, jonka voittoon meillä ei kuitenkaan ole käytännössä mitään mahdollisuuksia. Tämä on nähty se viisitoista kertaa putkeen. Yksi poikkeus mahtuu mukaan ja se oli vuosi 2006 ja Pariisin finaali. No tuokin päättyi lopulta kyyneliin, kuten liian hyvin muistamme. Käytännössä lähtö Mestareiden liigasta tulee aina ensimmäisellä tai viimeistään toisella pudotuspelikierroksella.

Tältä kantilta ajateltuna en välttämättä pitäisi yhtään pahana, vaikka olisimme Liverpoolin asemassa ja mahdollisesti palkintokaapissa olisi kaksi pokaalia kauden loputtua. Tuskin vuosien kuluttua monikaan katsoo taaksepäin ja ajattelee, että olipa hieno saavutus olla taas neljäs tai jopa kolmas sarjassa ja saada suora- tai karsintapaikka Mestareiden liigaan. Voittajat muistetaan oli kyseessä sitten Valioliiga, Mestareiden liiga, FA Cup tai vaikka Liigacup. Viimeisen suosio on toki hiukan kyseenalainen, mutta siitä huolimatta se on pokaali. Ja ellen väärin muista niin tuo pokaali olisi kelvannut useimmille meistä viime vuoden helmikuussa. Tietenkään asia ei ole näin mustavalkoinen, mutta joka tapauksessa seuran nykyiseen linjaan olisi saatava jonkin asteinen muutos.

58 thoughts on “Ollako meidän, Liverpoolin vai Chelsean tilanteessa?

 1. Noi Gordonin prosentit olivat myös jollain tavalla tiedossa(intuitiolla),vertailu Rociin varmaan saman suuntainen kuin Artetaan.
  Näkeehän sen kentälläkin, että Aaron syöttelee taaksepäin ja tekee kantapääkikkoja tai vetelee yläilmoihin maalipaikoissa.Pahimpia on toki ne pallon menetykset ja harhasyötöt,joista vastustaja pääsee iskemään vastaan tekien maalin.Gordonin keskikentän hierontasessiot ovat myös legendaarisia.Sen sijään,et pitäis mennä vaikka keskeltä läpi tai hakea sivuttaisliikkeestä syöttölinjoja ylöspäin niin Gordon tekee samaa alaspäin.Hyvät vastahyökkäypaikat menevät sivusuun..Eli kyllä yksikin mies ollessa ns.ratkaisevalla pelipaikalla tehdessään ja koko ajan 2. tai 3. parhaita ratkaisuja vaikuttaa ylllättävän paljon jopa pelin lopputulokseen.Tässä kohtaa sanonta ”joukkue on niin huono,kuin sen huonoin pelaaja” toteutuu karulla tavalla.
  Eli Ramsey lainalle ehdottomasti opettelemaan eteenpäin pelaamista.Ja kuten jo aiemmin on tullut sanottua niin varmasti tollanen loukkaantuminen aih.trauman.Toivottavasti mies pääsee siitä yli.Se on varmaan yksi syy siihen,että Aaron ei uskalla haastaa kuten esim.Rocy teke keskikentällä kokoajan.
  No en tiedä tuliko tässä mitään uutta asiaa, mutta ainakin vanhan kertausta….:).

  La meneekin Chelsea nurin,varmasti kierrättävät pelaajiaan.

 2. Kyllä Arteta on ollut hyvän kevätvireen suurimpia tekijöitä. Ylipäänsä tuo keskikentän keskusta on alkanut toimimaan hienosti. Arteta on tuollainen pirlomainen pelaaja, jolloin syötöt ja maalit eivät voi olla kovin relevantti mittari. Maanantaina, tilastoista huolimatta, Artetan loukkaantuminen näkyi keskikentällä. Arsenal ei omistanut keskikenttää ja ainakin Song joutui pelaamaan hieman eri tavalla. Ja kun siinä tunnin paikkeilla Rosicky alkoi olla väsy, Wigan sai keskikentällä olla varsin rauhassa. Arteta ohjaa peliä loistavasti ja puolustaa kurinalaisesti. Toivottavasti on lauantaina kunnossa, sillä nykyinen pelitapa raknetuu paljon miehen vahvuuksien varaan.

 3. Noista voi korkeintaan tehdä jotain johtopäätöksiä Ramseyn pelaamisesta, vaikka edelleen olen sitä mieltä että Ramseyn syksy oli paljon parempi mitä täällä muistetaan.

  Artetasta voi todeta pelkästään, että mies on pelannut lähes kaikki pelit tällä kaudella. Yhtä hyvin voisi jankata, että Arteta oli kentällä kaikissa tärkeimmissä tappiopeleissä tällä kaudella, eikä saanut mitään aikaan. Okei, tosiasiassa oli poissa tietysti elokuun ennen siirtoa, kaljacupissa, merkityksettömässä Olympiakos-pelissä sekä tammikuun kahdessa tappiopelissä (Swansea, Manu) sekä sitten vasta Wiganin loukkaantumisessa. Kaikista muista floppipeleistä on muiden ohella vastuussa myös senor Arteta.

  Aivan hyvin Chelsean voi voittaa ilman Artetaa, koska sinisillä on poissa kovempia miehiä lepuutuksen takia. Se on sitten eri asia, missä vireessä Chelsean vs. Arsenalin täytemiehet on. Sinisillä on varmasti yleinen kiima päällä, kun taas Arsenal taas kerran nuolee haavojaan.

 4. Arteta on pelimies ja sellainen,jonka merkitys tulee esiin ,kun mies on poissa.Ei ehkä anna supersyöttöjä,mutta muuten kaikki osaalueetkin kunnossa.Toisaalta on täysin riskitön,ja tuo rauhallisuutta.Läpisyötöt ja zipit ,kun ovat sellaista pientä uhkapeliä aina.
  On petrannut,myös eteenpäin pelaamistaan alkuvuodesta selvästi.Pahoin pelkään,että ei ole pelikunnossa,toivottavasti olen väärässä.

 5. shelski on miljoona joukkue ja pysäköi bussia maalin eteen kuin moni joukkue Arsenalia vastaan noloa sanoisin mutta toimi tällä kertaa! en usko et toimii ens viikolla.

  Artetaa tulee ikävä mut kyllä pitäs löytyy Arsenal taistelija siihen paikalle ja näytetään parsalle miten toi sumppu aukastaan kun vanha silli purkki!! =))

  Come on Gunners!!

 6. Tero, en ole sulle likka enkä neiti.

  Tottakai mä naisena katson pelaajia naisen näkökulmasta,
  mutta en varmasti maksa 30 euroa kuussa siitä,
  että näen hyvännäköisiä miehiä juoksemassa pallon perässä.
  Enkä ikinä jaksaisi vahdata pelkkiä pelaajia 90 minuuttia kerrallaan.
  Puhumattakaan että olisin lähtenyt Emiratesille paikan päälle
  katsomaan Alex Songin tukkaa, tai kenenkään muunkaan.
  Mun lippu tosin maksoi vain 50 puntaa,
  sulla oli varmaan oikea fanilippu, kun se oli niin kallis.

  Mä en jaksa haukkua ja kirota täällä
  Wengeria tai Ramseyta, se ei vaan oo mun tyyli.
  Sori jos se haittaa sua 😀

  Älä mene henkilökohtaisuuksiin,
  kun et ole mua ikinä tavannutkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s