Mitähän huomisesta uskaltaisi odottaa?

Huomisen voi sanoa olevan jos ei nyt kohtalon päivä taistelussa Mestareiden liigapaikoista niin ainakin hyvin merkittävä. Me kohtaamme Chelsean ja Tottenham pelaa QPR:ää vastaan Loftus Roadilla sekä Newcastle isännöi Stokea Koillis-Englannissa. Tällä hetkellä meillä on pelejä jäljellä neljä ja ero viisi pistettä pelin vähemmän pelanneisiin Tottenhamiin ja Newcastleen. Chelsea on seitsemän pisteen päässä, mutta ei silti vailla mahdollisuuksia. Rästiottelu ja keskinäinen peli sekä meitä että Newcastlea vastaan antaa vielä mahdollisuuden sinisille.

Vähintään tasapeli huomenna tarkoittaa, että kolmospaikka olisi vielä juuri ja juuri todennäköisesti omissa käsissä, vaikka Tottenham voittaisi omat pelinsä. Maaliero verrattuna Tottenhamiin on viisi osumaa plussan puolella tällä hetkellä. Toki jos Tottenham tulee tasapisteisiin niin se tarkoittaa myös samalla maalieron kaventumista ja tuolloin riippuu montako maalia me päästämme ja Tottenham vastaavasti tekee. Newcastlen maaliero on puolestaan niin heikko, että sen puolesta ei ole mitään vaaraa. Toivottavasti maalierojen laskemiseen ei kuitenkaan jouduta kolmospaikan suhteen. Tällä hetkellä se vain näyttää yhdeltä mahdollisuudelta ja varsinkin taistelussa Tottenhamia vastaan jokainen maali on erittäin tärkeä.

Tappion välttäminen huomenna on aivan pakko, koska loppuohjelma on ehkä aavistuksen helpompi Tottenhamilla. Stoke on todennäköinen pistemenetys ja jopa tappio. Tämä on nähty liian useasti ennenkin ja mikään ei viittaa manaerin tai joukkueen ottaneen opiksi aiemmista kerroista. West Bromwich vieraissa ei ole helppo, mutta huomattavasti helpompi ja Norwich hienosta kaudestaan huolimatta on aivan pakko kaatua kotona jos edes halutaan puhua kolmossijasta.

Huomisen voi sanoa määrittelevän melko pitkälle miltä loppukausi tulee näyttämään. Varmaa on, että ainakin joku ja todennäköisemmin useampi joukkue neljästä tulee menettämään pisteitä. Toivottavasti se emme ole me ja voitolla saisimme samalla tiputettua Chelsean todennäköisesti kokonaan pois kisasta neljän joukkoon.

Voitto kuitenkin huomenna vaatii huomattavasti parempia otteita kuin mitä kahdessa viime pelissä on nähty Wolves pelin ensimmäistä varttia lukuun ottamatta. Väsymys ei käy tekosyyksi Wengeriltä huomenna, sillä Chelsea on huomattavasti pahemmassa peliruuhkassa ja tulee peliin paljon vähemmällä palautumisajalla. Asenteen ei luulisi olevan huomisen kaltaisessa pelissä ongelma, mutta toisaalta nykyään ei voi tietää minkä näköinen Arsenal joukkue astelee kentälle. Esitys saattaa olla aivan huippuluokkaa, mutta yhtä hyvin se saattaa olla haluton ja ylimieleinen. Pakko vain toivoa, että huomenna manageri ja joukkue onnistuvat saamaan saman latauksen päälle alusta asti kuin pari viikkoa sitten Manchester Cityä vastaan.

Koscielnyn paluu kaiken järjen mukaan vahvistaa puolustusta ja se on ehdottoman tärkeää. Yhtään ainutta ilmaista tai halpaa maalia ei ole varaa antaa. Muutenkin avausmaalin merkitys saattaa olla jopa normaalia suurempi. Joukkueen itseluottamus ei välttämättä kestä yhtään takaiskua tällaisessa pelissä. Samoin peliruuhkasta huolimatta vierasjoukkue saa varmasti virtaa lisää jos onnistuu pääsemään ottelussa johtoon.

Managerilla ja pelaajilla on huomenna todellinen paikka korjata nolo Wigan tappio. Ei se tietystikään täysin sitä korjaa, mutta auttaisi silti huomattavasti ja pitäisi meidät kohtuullisen tukevasti kiinni kolmossijassa. Artetan ja Benayounin puuttuessa muutama uusi pelaaja nousee avaukseen verrattuna viime peleihin. Toivottavasti nämä onnistuvat, mutta rehellisesti sanottuna, kun managerin valinnat käytännössä tietää niin luotto ei ole kovin korkealla.

23 thoughts on “Mitähän huomisesta uskaltaisi odottaa?

 1. Hyvää spekukointia Villeltä.Malttia pitää olla huomenna vastahyökkäyksiin lähtiessä ja varsinkin puolustajien nousuissa,muuten omissa saattaa soida.Nykykunyoinen Drogba kuin ei paikkojaan tuhlaile.
  Veikkaan,että Gordon nousee avaukseen,vaikka OC:n toivoisin siellä näkeväni.Gordonin pitäis ehdottomasti ottaa puolustavampi rooli ja antaa nopeasti pallo omille eikä jäädä sitä hautomaan ja kun ei oikein eteenpäin pelaaminen onnistu itseltä niin antais sit Rocyn tai Songin hoitaa sen homman.

 2. Mä saattaisin laittaa jopa Diabyn kentälle ennen Ramseyta. Siis jos kaveri on pelikunnossa. Mutta eiköhän manageri hoida asian toisin.

 3. Ei kyllä mitään luottoa siihen, että huomenna tulee pisteitä. Nyky-Arsenal on kuin alkoholisti tai muu päihderiippuvainen. Jatkuvati tulee lupauksia siitä, että nyt on uusi elämä edessä ja vanha takana. Ja kuten alkoholistikin, myös Arsenal kykenee pysyttelemään ”selvänä” juuri sen aikaa, että luottamus alkaa palautumaan ja lupauksiin alkaa taas uskoa. Vääjäämättä kuitenkin totuus tulee esiin, pullonkorkki aukeaa ja kaikki lupaukset lentää roskiin kun uusi putki alkaa. Tällainnen on olo Wigan ottelun jälkeen. Olin aivan varma,että voitto tulee, mutta paskan marjat! Nyt en taas usko mihinkään ennen kuin omin silmin näen. (p.s. Kaikille niille, jotka joutuvat päihderiippuvuudesta suoraan tai välillisesti kärsimään, em. vertauskuvan ei ole tarkoitus vähätellä kyseistä ongelmaa vaan ennemminkin korostaa sitä kuinka vakavasti suhtaudun rakastamaani jalkapallojoukkueeseen)

 4. Pgooner mielenkiintoinen vertaus.Joo kyllähän toi viimetappio jätti vähän epäileväiset ja pelonsekaiset fllikset pintaan.On niin paljon helpompi tuhlata kuin säästää…ryssiä koko homma kuin voittaa….Omissä käsissä onneksi sentään 3.sija vielä on.Chelsea on vaan pelottavan hyvässä vireessä.On varmaa,että Chelsea lähtee selvästi puolustavammin kuin kotimatsissaan.Ja kohtaaminen tulee olemaan varmastikin tylsempi kuin syksyn mehukas voitto.
  Kyllä mäkin mielummin näkisin Diabyn ennen Gordonia kentällä,mutta se pystyy kuitenkin pelaamaan vain sen 20min…

 5. Me ollaan Arsenal ja meiilä spekuloidaan ennen Lontoon derbyä sillä, että onko avauksessa Ramsey vai Diaby. Tähän on tultu. Miksi näin? Denilson, Isse, anybody?

  Pelon sekaisin fiiliksin kohti huomista peliä ja onneksi en esteiden vuoksi näe sitä suorana. Käpistelen kädet hikisinä Livescorea puhelimesta ja toivon joka ketta kun päivitän selaimen…

 6. Joo olipa vertaus. Ränni silloin tällöin on kuitenkin parempi kuin Spursin jatkuva tissuttelu. Toki Unitedin Absolutismiin pitäisi pyrkiä. Jos jatketaan näillä älyvapailla kielikuvilla 🙂

 7. Tapsa, normaalisti varmaan mietittäisiin pelaako Wilshere vai Arteta 🙂 Tällä(kin) kaudella on ollut huonoa onnea loukkaantumisten kanssa ja ei kauhean moni muu suurseurakaan pysty heittämään kentälle niitä kovimpia nimiä jos kaksi oman pelipaikkansa kovinta loukkaantuu.

  Ramsey ei ole ehkä niitä luovimpia pelaaja. Taitaa olla tyyliltään lähempänä Artetaa eli rauhoittaa peliä ja luo enemmän tilaa helpoilla sivuttaissyötöillä(Arteta on toki tässä roolissa loputtomasti parempi). Diaby on paljon suoraviivaisempi ja normaalisti sopisi tähän peliin paremmin, muttei varmaan nykykunnossaan.

  Toivoisin, että nyky-Arsenalissa olisi selkeämmät roolit keskikentällä eikä Songin tarvitsisi osallistua niin paljon ylöspäin pelaamiseen, mutta toisaalta homma luonnistuu häneltä tosi hyvin, joten mitäpä sitä muuttamaan. Cescin aikaan keskikentän kolmio oli käytännössä aina kolmion kärki kohti omaa maalia, mutta tällä hetkellä kolmio pyörii aika joustavasti, mutta suurimman osan ajasta kun ei olla hyökkäysasemissa niin taitaa sekä Arteta että Song pelata keskikentän pohjaa. Tämä vaikuttanee ratkaisevasti hyökkäysnopeuteen.

  Normaalistihan matalalta lähtevässä vastahyökkäyksessä haetaan keskikentän kärki, joka voi tarvittaessa syöttää sivulle ohittaen vastustajan keskikentän ankkurin tai nousevan topparin.

 8. Diaby ja coquelin on kondiksessa mutta coquelin peli tuntuma on vielä niin huono että ei pääse penkille Diaby oli pelannut ressuissa toisen puolikkaan ja tulee ainakin penkille. Jäädään jännityksellä odottamaan huomista en kyllä tiliä uskaltaako laittaa meille rastia vakiokuponkiin Wigan pelin jälkeen. on se kyllä säälittävää että kun usko omiin alkaa loppumaan ja pitää alkaa toivomaan että arsenal Lontoon herra voittaa paikallisvastustajan.

 9. Positiivinen asia huomiseen peliin lähdettäessä kuitenkin tuo Drogban poissaolo. Ei ole ollut meidän puolustukselle kovin mieluinen kärki, eikä nykyvireinen Torres kuulosta läheskään yhtä pelottavalta.

 10. Mahtavaa, että Canal+ näyttää minun TV:stäni näkyvällä kanavalla huikean jääkiekon Suomi-Valko-Venäjä -maaottelun eikä Lontoon paikallisvääntöä. Kanavapaketti irtisanotaan täsmälleen tänään!

 11. HUOMENNA ramsey iskee kaks. 3-1 van persie tekee ekan. Saamme kolme voittoa chelseasta, naiset vie ne vielakin kahdedti

 12. Jep aitiolta tulee, mutta onko olemassa canalin pakettiversioita ilman autiota? Ei kyl pitäis olla.

  Jep, Tapsa, jos pokaalin syrjässä olemme joskus kiinni, Rambo-diaby-keskustelu menee näin: kumpi penkillä, kumpi siviilit päällä.

 13. DNA-Welhon Canal+ Sport -pakettiin ei Aitio paljon kuulu. Ainoastaan Totaliin. Onhan tämäkin tietysti tapa saada ihmiset maksamaan turhasta.

 14. Mun mielestä kanssa Aitio pitäisi olla kaikissa. Meillä (kaapelissa) se aitio oli jostain syystä ihan oudolla kanavapaikalla erillään muista canlin kanavoista joten kannattaa katsoa koko kanavalista läpi ja katsoa löytyykö tuo kyseinen kanava.

 15. onko kellään tietoa näkyykö tuo peli sport academys?kun nyt joudun sinne suuntaan huomenna heilahtamaan,niin ehtisin enne sovittua menoa katsoa tuon matsin jos saan avovaimon vaan ylipuhuttua,ja onko siellä siihen aikaan paljoa porukkaa?raskaana oleva vaimoni kun ei ehkä jaksa hirveää älämölöä kuunnella…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s