Ratkaisun hetkiä

Enää ei tarvitse odottaa montaa tuntia pelin alkua, sillä tällä kertaa meidän peli on kierroksen ensimmäinen klo 14.45 alkava ottelu. Panokset ovat todella kovat molemmilla joukkueilla. Käytännössä vierailijoiden olisi pakko voittaa pysyäkseen mukana kamppailussa nelossijasta. Tasapeli ei oikein riitä, tosin sama juttu meilläkin täysin turhien QPR ja Wigan tappioiden jälkeen. Silti tasapeli on meille parempi tulos kuin Chelsealle, vaikka tuskin se kovin montaa kannattajaa ainakaan etukäteen tyydyttäisi.

Kokoonpanosta vierailijan osalta tiedetään olevan luvassa pientä kierrätystä kovan peliruuhkan takia. Puolustuksessa Ivanovic on lisäksi pelikieltoinen, joten Bosingwa todennäköisesti nousee avaukseen oikeaksi pakiksi. Tämä on hyvä, sillä Ivanovic on yksi sarjan parhaita pääpelaajia ja vaarallisimpia puolustajia erikoistilanteissa.

Toinen vielä merkittävämpi menetys päivän vierasjoukkueelle on Drogban polvivamma, joka pitää miehen poissa kokoonpanosta. Loistava uutinen ja Torresin avauspaikan myötä meidän mahdollisuudet voittaa nousevat huomattavasti. Drogban fyysinen ylivoima on huomattavasti pahempi meidän toppareille kuin Torres, jonka peli ei kulje. Lisäksi muutenkin Torresin tyyli sopii huomattavasti paremmin Vermaelenille ja Koscielnylle.

Edellä mainitun kahden vaihdon lisäksi ainakin Sturridgen ja Essienin voisi kuvitella tulevan avaukseen. Ehkä Lampardin ja Matan tilalle, mutta yhtä hyvin joidenkin muiden. Vaihdoista ja pelikiellosta huolimatta Chelsean materiaali on sen verran laaja ja kokenut, että muutama vaihdos ei välttämättä vaikuta pelin tasoon mitenkään. Jos joku odottaa helppoa tai varmaa voittoa niin tulee varmasti pettymään. Voittoon on kaikki mahdollisuudet, mutta sen saavuttamiseksi joukkueen pitää palata City pelin tasolle.

Meidän avauksessa Djourou saa tehdä tietä kauden parhaalle puolustajalle eli Koscielny palaa avaukseen pelikieltonsa jälkeen. Vasenta pakkia on vaikeampi arvata, mutta veikataan Gibbsin avaajan jos olisi sattunut toipumaan viimeisimmästä loukkaantumisestaan. Santosin otteet eivät todellakaan ole vakuuttaneet viime peleissä, joten tuo olisi ehkä paras vaihtoehto. Sagna ja Vermaeln ovat varmoja avaajia Szczesnyn lisäksi puolustusviisikossa.

Keskikentällä Songin ja Rosickyn paikat ovat varmoja ja lähes varmasti kolmas pelaaja tulee olemaan valitettavasti Ramsey. Vaihtoehdot ovat vähissä, mutta oma valintani olisi OC.

Walcott jatkaa oikealla ja vasemmalla todennäköisesti näemme Gervinhon, jonka otteet eivät ole myöskään vakuuttaneet pätkän vertaa viime aikoina. Jos ja kun Ramsey on keskellä niin pitää toivoa, että OC olisi edes vasemmalla. Kärkeen nyt ei ole edes muita vaihtoehtoja kuin RVP. Chamakh ja Park alkavat olla jo suuren luokan vitsejä.

Kausi alkaa olla niin pitkällä, että pistemenetyksiin ei todennäköisesti ole enää varaa. Huonoja otteita ja menetettyjä pisteitä ei ehdi ottamaan takaisin tai ottamaan takaisin on väärä sana, mutta ymmärrätte ehkä mitä tarkoitan. Pelit loppuvat todennäköisesti kesken jos tässä vaiheessa kautta joutuu aloittamaan takaa-ajon. Toivottavasti tähän tilanteeseen ei jouduta, vaan saadaan levollisin mielin toivoa viiden pelissä Tottenhamin pistemenetystä.

COME ON YOU GUNNERS!!!

96 thoughts on “Ratkaisun hetkiä

 1. Hei! Kielen tämän kevät romahduksen keskellä pakko kysyä kokeneemmilta neuvoa. Satun olemaan niin hyvässä työyhteisössä töissä missä on jopa yksi gooneri minun lisäksi ja, meinasin seuraavana syksynä ampua Lontooseen katsomaan peliä paikanpäälle. Hotellit ja lentojen bookaus hoituu helposti, mut mikä on fiksuin/järkevin/helpoin/ taloudellisesti järkevin tapa saada liput kouraan?

 2. Pahalta alkaa näyttää.

  Tänään voi olla todellakin tyytyväinen meidän äijien yritykseen! Jokainen taisteli satalasissa loppuun asti. Upea asenne!

  Siihen se postitiivinen puoli loppuukin.

  Ensiksi haluan sanoa, että aika säälittävä esitys rahajoukkueelta! Tai oikeastaan paremmin sanottuna ruma esitys. Pelkkää sumputtamista ja Blackburnmaista vastahyökkäyspeliä. No kyllä se onni vie Chelseankin hylkää voin luvata. Joukkue on mennyt viimeisen kuukauden täydellisellä säkällä eteenpäin.

  Meidän jannut näyttää tosi väsyneiltä. Yritystä kyllä tänään löyty, mutta se ei auta kun kunto pettää.

  Wenger kyllä tekee pelistä toiseen aika eriskummallisia vaihtoja ainakin pelitaktiikan huomioiden. Tänäänkin Santosin vaihto ja myös osittain Gervinhon ei toimineet yhtään. Molemmat pelaajat hiihteli ihan missä sattuu ja antoivat huonoja syöttöjä. Ihan kuin Wenger ei olisi sanonut heille mitään ennen kentälle menoa.

  No enempää en jaksa kirjoittaa, mutta huonolta näyttää.

 3. En nähnyt peliä ja hyvä niin.

  Neljä vinkkiä Wengerille ensi kesää silmällä pitäen. 1. Ramsey ulos, Hatem Ben Arfa sisään 2. Chamakh ulos, Papiss Cisse sisään. 3. Ulosta Park, Squillaci, Almunia, Vela ja Denilson (Bentdner??). 4. Lopeta selittely, toimi!

 4. Tietäispä onko kyse oikeasti väsymyksestä vai siitä, että vanne puristaa pään ympärillä? Jälkimmäinen jos on kyseessä, tulokset voi olla aika rumaa katseltavaa.

  Riippuu ihan optimismin asteesta, miltä tämä näyttää. Spursissa takuulla hermoillaan, ehkä Newcastlekin vielä ehtii. Normaali, hyvä suoritus Arsenalilta loppupeleissä olisi 7 pinnaa. Tämän viikon esityksillä 3-4 pinnaa taitaa olla maksimi. Vastustajat pelaa ilman paineita.

 5. olaan edellä viel ja chelskillä,spurssil ja castlella vaikka voittikin helposti äsken stoken niin on paineet myös. ei hätiä vielä! ja tää shelski peli oli hyvää reenii stoken bussi puolustusta vastaan koska shelskillä on kuitenkin parempi puolustus.

 6. Oltas 3 pistettä ansaittu, mutta ei mitenkään kirkaasti. Chelsea puolusti todella hyvin vaikkakin sääli, että lähtivät juuri tätä tulosta myös hakemaan. Stoke, Norwich ja WBA seuraavaksi ja meidän onni on se, että jokainen näistä joukkueista on jo lunastanut pääsyn ensi kaudelle. Joukkueilla ei ole juurikaan panosta seuraavissa peleissä, mutta meillä sen sijaan on paljonkin!! Lähtökohdat näihin kolmeen vikaan matsiin ei tänään todellakaan parantunut, mutta kyllä 9 pistettä ja liigan kolmos sija pitää hoitaa ja siihen jopa uskon..

  Ox, RvP, Gervinho akseliin löytyy luottoa, ja jos Diaby korvaa Ramseyn (jolla ei vain toimi tällä hetkellä) mahdollisuudet hyviin pelilliseen esityksiin tuon sarjasijoitus panoksen kanssa ovat olemassa. Se, että Ramsey laitettaisiin penkille on toki erittäin iso JOS. Ensi kaudella sitten Ramsey!!

  Ja tuohon Tapsan heittämiin Cisse, Ben Arfa hankinta toiveisiin –> ISO EI. Hankinnassa tärkeintä on edelleen ajoitus. Ei mitään järkeä kuluttaa 40 milliä ”kuumiin” pelaajiin, vaikka loistavia pelaajia ovatkin, iso hatun nosto newcastlelle hyvistä hankinnoista! noin se pitääkin hoitaa..

 7. Sama, noilla Castlen pelaajilla on erittäin iso riski olla yhden kauden ihmeitä, varsinkin ison seuran squad playerina. M’Vila alkaisi kyllä yhä enemmän näyttämään tosi tarpeelliselta ja sopivan tuntuiselta pelaajalta. Kaikki kehuu puolustavien pelaajien tyyppejä erinomaisiksi ja silti verkko soi koko ajan. On harjoituksen puutetta, on heikkoutta kaksinkamppailuissa ja on juoksuvoiman puutetta, ei löydö box to box potentiaalia oikein kunnolla.

  Tämä lisäyksenä siihen, ettei puolustustamista muutenkaan selvästi harjoitella tarpeeksi.

 8. Newcastlel on kyl kovin loppu ohjelma:Wigan vierais , chelski vierais , man c kotona , everton vierais.

  on tää kausi ollu niin kimurantti et en hätäilis ja kriisiä huutais =) piste menetyksiä tulee muillekkin viel mut hoidetaan omat niin ei jää mitään sanomista.

  Come on Gunners!!

 9. Hatem Ben Arfa – Yhden kauden ihme. My ass!

  Anteeks kun heitin vähän ideaa Wenkulle. Enhän mä tajunnut, että kyllähän Aaronin ja Chamakhin ym muiden huippujen pitää saada meillä vetää kaudesta toiseen. Eihän meille tosiaankaan saa ostaa ketään jo kyntensä näyttänytyä, nälkäistä, valmista pelimiestä. Hankitaan mieluummin tositykkejä al’a Park. Anteeks vielä kerran hetkellinen pimenemiseni (olipas vaikee sana;).

 10. No Ben Afra ei ole yhden kauden ihme, mutta hänen kohdallaan juna meni jo ainakin Wengerin kannalta. Olisi pitänyt ostaa kun lähti Ranskasta. Luulen että syy oli se, että miestä on hankala käsitellä, eikä pelilliset seikat. Saa nähdä kelpaako muillekaan suurseuroille. Newcastleen on tietysti helppo jäädä, jos on tarjolla UCL-palloa.

  Ylipäätään pitää ostaa huippuseurojen huippuja tai pienten seurojen parikymppisiä tulevia supertähtiä. Ei yllättäjäseurojen yllätystähtiä. Ei ollut iloinen yllätys Adam Poolissa ja useimmiten varmaan käy juuri niin.

 11. El Clasicon alkaes pakko käydä kurkkaan mitä tääl tapahtunu tai paremminkin jättämässä puumerkkini blogiin.

  Ei meillä oo mitään hätää. Kieltämättä vähän pelottaa että hyytyykö juna. Ei hyydy. 2 perässä olevaa joukkuetta ei mene meidän edelle sarjassa. piste. Ei mene edes yksi. Spurs näyttää vääjäämättä hyytyvän. Nytkin 1-0 häviöllä 75min pelattu. Hyvä näin. Newcastelen loppuohjelma on jäätävän kova. Chelsea on vastaavasti liikaa jo perässä.

  Yhtä kaikki. Meidän peli näyttää siedettävän hyvältä. Ei meil oo hätää. Ens kaudella sit isketään, mutta nyt El Clasicon pariin!!!

 12. Joo, tärkein tulos tänään oli se, että Chelsea ei pääse imuun. Spurs ja Castle ei kestä junassa. Näyttää siltä, että Stokelle on varaa jopa hävitä ja tieto tästä voi kyllä lopullisesti pilata esityksen.

 13. Mukava seurata Pohjois-Lontoon kakkosseuran täydellistä sulamista!

  Tuon tuloksen myötä kolmas sija näyttää jo aika todennäköiseltä ellei aivan tajutonta nukahtamista tapahdu. St Totteringsham day lähenee!

 14. Onhan tää varsinaista taistelua kolmannesta sijasta – kuka häviää vähiten, saa paikan sieniliigaan. Ei siis, kuka voittaa omat ottelunsa.

 15. Kloppilta muuten aika hyvää näyttöä saksanmaalta. Neljä kautta puikoissa ja kahtena viimeisenä kepittänyt taloudeltaan selvästi vahvemman Bayernin. Hakeeko Abra pois kuleksimasta?

 16. Theon loukkaantuminen tietänee sitä, että Ox saa jatkossakin peliaikaa. Ei ole hän(kään) viime aikoina vakuuttanut – menee, menee ja lopulta menettää. Stokea vastaan pääsee sit puskemaan oikein kunnolla.

 17. Timo. On kyllä mahdollista että hakee. Vaikka di Matteo veisi selssin finaaliin ja tois FA cupin kotiin, niin Abra on silmittömästi rakastunut hyökkäävän pallonhalintapeliin. Joten veikkaan että Di Matteo saa kävellä kaudenpääteeks vaikka musta on nivonut ton selssin nipun aika nopeasti kasaan.

 18. Newcastlella jäljellä olevat ottelut:
  Wigan A, Chelsea A, Man City H,Everton A. Joten eivät ota täysiä pisteitä millään.

 19. Kyllä linnan kundeilla on kovat ajat edessä, vaikkakin hyvä draivi päällä. shelskit voi hyvinkin olla neljänsiä, ku töttörööt häviävät loput pelinsä!
  Kyllä meille sitä 3. sijaa tyrkytetään, otetaan se ja unohdetaan tämä kausi/otetaan opiksi.
  Wengerille terveisiä.

 20. Ok. Otetaan semmoinen ajatus leikki, että mitkä olisi ne 4 pelaajaa jotka voisi nostaa meidät pokaalikantaan takas. Ei tartte olla taloudellisesti mahdollisia eli Wengun 10milj. Kipurajaa e huomoida.
  Omat.
  Podi
  Özil
  M’Vila
  Mats Hummels

 21. Jossitellaan nyt oikein kunnolla.
  Jos saadaan jäljellä olevista otteluista kuusi pistettä, tappio Stokelle, voitot Norwichista ja WBA:sta. Niin ohittaakseen meidät Newcastle tarvitsee neljästä jäljellä olevasta ottelustaan kolme voittoa ja tasurin. Ja pelithän oli: Wigan A, Chelsea A, Man City H, Everton A
  Kyllä sitä kolmatta sijaa meille vahvasti tyrkytetään.

 22. Ehdottomasti Fabregas (surullista ajatella, että Cesc oli meillä jo)
  Götze
  Aguero
  M`Villa

  Hauska tehä tälläsiä listoja!

 23. Stoke surkeimmalla sijallaan tällä hetkellä. Napsi kuitenkin joku aika sitten kovia päänahkoja.
  Stoken kenttä samankokonen ku Emiratesin boxi, jospa Wenger keksii oikeat miehet pelaan sitä peliä, vaikkei skaalaa ole ollenkaan..
  Mun yossittelu: piste Stokelta, voitto norwichilta ja vain tasuri wba:lta.

 24. Siellä se Cesc kattelee kauden huippumatsia penkin päästä, ei oo kuulemma ollu oikein vireessä viime aikoina. Se on takas Lontoossa viimeistään parin vuoden päästä eikä edes maksa paljoa!!

 25. Varmaa on, että Cesc pelaa meillä ennen uransa lopettamista. Veikkaan, että aikaisintaan 4-5 vuoden kuluttua. Once a Gooner – Always a Gooner. Näin se menee. En osaa olla Cescille vihainen tai katkera. Antoi meille hienoja hetkiä. Kruununa Hottentotti-soolo keskialoituksesta ”loppuun” saakka. Ja tuuletus menee osastolle ”Nevö fööget”!

 26. ¨Fabregas: Jälleen yksi pelaaja lisää FC Barcelonan tuhoamat pelaajat -listalle.¨

  Täällä onkin näköjään keskustelua asiasta käyty kun ajattelin tulla kirjoittamaan. Ja vieläpä 4 pelaajaa jotka pelastavat Arsenalin: Noh, ensinnäkin
  1) Tuokaa Cesc oikeaan kotiin
  2) Flamini sama juttu
  3) Podolski
  4) Ei tarvita, näillä triplat 😉

 27. Ei viitti tehdä tällaista listaa, koska ne parhaat Arsenalin ulkopuolella on kaatuilevia lattareita ja Rooney. Ei niitä halua nähdä kunniakkaassa paidassa. Realin saksalaiset kyllä kelpaisi, Özil on hieno pelaaja ja Khedirakin menettelee.

  Arsenalin pelaajissa pitää olla jotain tyyliä.

  Hieno ilta kyllä, alan kallistua siihen itsekin, että olisipa hienoa jos Barcan kausi menisi viikossa reisille ja ulos mestarien liigasta. Realille meni tänään mestaruus ja Pep Guardiolan ihmemiesimago otti hittiä kunnolla.

 28. Özil ei vaan jaksa vetää ikinä täyttä 90 minuuttista la liigassakaan niin valioliigan painiväännöissä ei jaksais tuntiakaan! Ihme juttu että kaverin fysiikka ei vaan kestä!

 29. Mä ottasin Richardsin, Kompanyn, M’Vilan ja sit vaikka Hazardin. Vähän äijämäisyyttä ja leveyttä puolustukseen ja keskikentälle. M’Vilan voisi ehkä korvata Yaya Tourella ja Kompanyn Vidicillä joka tosin on vähän turhan herkkä loukkaantumaan. Sit viflä Hazard mukaan ja näyttäs jo ihan kivalta.

 30. Timo, Ben Arfa ja Cisse – Yllättäjäseuran yllätystähdet. Oletko tosissasi?

  Välillä tulee väkisinkin miettineeksi, että mitä Arsenalissa halutaan? Niin seurassa kuin fanien keskuudessa. Ei vastausta. Oma vastaukseni on selkeä: Haluan Valio- tai Sienipokaalin.

  Luin taannoin jostakin ulkomaisen, nuoren polven goonerin tuskaisan vuodatuksen Arsenalin kannattamisesta. Hän lopetti sanoihin: Ja uskomattominta tässä on se, että Arsene Wenger aikakausineen on tehnyt minusta kiivaan goonerin…

 31. Ben Arfaa nyt ei voi pitää vielä edes yhden kauden ihmeenä, kun on pelannut kolme kuukautta hyvin. Kykyjä pojalla on, mutta vielä pitää vakiinnuttaa taso. Kyllähän se yksi Samir-poikakin oli useamman kuukauden hyvä.

 32. Mä olen nähnyt viikkoon 3 Barcelonan peliä. 2 tappiota ja lahjarankkarilla voitettu Levante 1-2.
  Ehkä pidän jopa todennäköisenä että levännyt Selssi ne tiputtaa. Niin munatonta ja väsynyttä peli on ollut.

  Tämähän tarkoittaisi sitä, että 3 sija olisi pakko ottaa. Finaalihan on yksi peli jossa voi aina käydä miten vaan. Vaikka mielestäni Real ja Bayern ovat molemmat parempia joukkueita kuin Selssi. Karmee tilanne olisi totta tosiaan jäädä neljänneksi, Selssi big fourin ulkopuolella mutta Munchenin illassa pelaamassa.

  Tuossa oli jo Newcastlen loppuohjelma laitettu. Mielestäni ei lähde niistä peleistä yhteenkään ennakkosuosikkina.

  Selssillä on tuon Newcastlen lisäksi vierailu Anfieldilla. Mistä ei ikinä tule helppoja pisteitä vaikka poolilla ei olekkaan kuin kunnia kyseessä. Haettaisiinko kuitenkin cupiin ennakkoasetelmia.

  Spursilla taas ehdottomasti paperilla helpoin loppuohjelma. On ollut kylläkin jo viimeiset 9 ottelua. On tainnut tulla 1 voitto niistä.

  Varmasti 6 pistettä riittää kolmospaikkaan,ehkä jopa 4 jos tulokset jatkuu näin outoina.

 33. Jäi eilen kommentoimatta peliä tyystin, enkä palaa siihen muuta kuin lyhyesti. On jotenkin pakottava tarve jakaa muutama piikikikäs pieni risu kapteenin suuntaan. Viimeisen neljänneksen aikana RVP:llä oli parikin paikkaa yrittää maalintekoa ja ratkaisut olivat mielestäni heikkoja. Ensin se oikealta puolelta vedetty veto ohi, jossa Diaby teki samalla hyvää juoksua pystyyn keskelle ihan vapaaseen maalintekopaikkaan. Toisella kertaa Robin riplaili vasemmalla puolella parit harhautukset päästäen puolustajat nilkoille. Tällä kertaa Gervinho odotti palloa yksin pilkun kohdalla. Kanssapelaajat eivät tohdi kapulle mekastaa, mutta molemmilla kerroilla kavereilla oli täysin vapaat maalintekopaikat. Jos Robin olisi molemmilla kerroilla malttanut syöttää, olisi voitto ollut enemmän kuin lähellä. Harmi.
  No RVP:n maalimäärillä on paha mennä arvostelemaan, mutta nyt olis pitänyt syöttää. Kapulla varmaan on jo pieni apina harteilla lyhyen kuivan kauden ansiosta, joten sitä yritetään ampua alas. Nyt olisi pitänyt kuitenkin pelata joukkueelle voittoa.

 34. Näin juuri Juha. RvP:llä taitaa takaraivossa olla pieni pelko että Shrek menee vielä ohi maalipörssissä. Eroahan ei taida olla kuin kolme maalia ja Munalla peli kädessä. Muakin vähän jänskättää toi tilanne kun on rahat liossa Robinin maalikuninkuuden puolesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s