Ei sentään hävitty

Arsenal – Chelsea 0-0

Piste oli se ehdoton minimitavoite ennen peliä ja siihen lopulta päädyttiin. Eihän se mikään hyvä tulos ole ja tasapeleillä ei pidemmässä juoksussa saavuteta yhtään mitään. Tässä tapauksessa tasapeli riittää kuitenkin lähes varmasti pitämään Chelsean takana kauden loppuun asti. Lisäksi Tottenhamin jatkaessa konttaustaan häviten QPR:lle pistekin riitti kasvattamaan etumatkaa loskanvalkoisiin.

Tämänkin kierroksen ehdoton voittaja oli Newcastle, joka jatkoi vakuuttavaa menoaan kaatamalla meidän ensi viikonlopun vastustajan eli Stoken selvin 3-0 lukemin. Itse olen pitänyt Newcastlea jo hyvän aikaa todellisena uhkana ja nyt viimeistään sen pitäisi olla selvää. Joukkue on kolmen pisteen päässä ja ottelu vähemmän pelattuna. Periaatteessa maaliero saattaa olla ainoa asia, mikä pitää meidät kolmantena jos harakkalauma jatkaa lentoaan myös rästipelissään.

Paperilla toki Newcastlen ohjelma on vaikea loppukauden osalta, mutta noihin ei kannata liikaa tuijottaa. Tottenhamin ns. helppo ohjelma ei pahemmin ole tuonut pisteitä viime kierroksilla ja meidän tappiot QPR:lle ja Wiganille myös todistavat samaa.

Kolmesta viimeisestä ottelusta kuusi pistettä riittää lähes varmasti vähintään nelossijalle ja kolmossijaankin tuolla pistemäärällä on hyvät mahdollisuudet. Se vain, että miten onnistuisimme keräämään edes tuon kuusi pistettä on suuri kysymysmerkki. Loukkaantumiset alkavat kasaantua jälleen kerran ja muutenkin useiden pelaajien jalat painavat pahasti. Ennakkoon Stoke pelistä ei kannata paljoa budjetoida, pistekin olisi plussaa. Samoin pelkään pahoin, että West Bromwichin pelin saldo on maksimissaan piste. Norwich ei ole helppo, mutta se on yksinkertaisesti voitettava. Oma veikkaukseni on neljä pistettä lopuista peleistä. Neljänteen sijaan sen pitäisi riittää jos Tottenham ei onnistu täydellisesti kääntämään kurssiaan. Kolmospaikkakin voi tulla, mutta se vaatisi Newcastlen otteiden selvää heikkenemistä.

Jos me saamme neljä pistettä lopuista peleistä niin Newcastle ei saisi kerätä enempää kuin seitsemän pinnaa neljästä jäljellä olevasta pelistään. Jännäksi menee ja loppuun asti saa näemmä myös seurata muiden joukkueiden tuloksia.

Eilisessä pelissä Chelsea vaihtoi yllättävänkin paljon pelaajia edellisestä pelistään. Tämä ei kuitenkaan näkynyt tason tiputuksena ainakaan paljoa. Tietysti Drogba olisi saattanut osua jostain paikasta paljon todennäköisemmin kuin Torres. Meidän kokoonpanossa ei juuri yllätyksiä ollut, ehkä OC:n nousu avaukseen ennen Gervinhoa oli lievä sellainen.

Ensimmäinen puolituntinen oli vierasjoukkueen hallintaa tai ainakin nopeat vastaiskut tuottivat jatkuvasti vaikeuksia meille. Keskikentän tasapiano ei ollut kohdallaan Artetan puuttuessa ja vierasjoukkue pääsi aivan liian helposti haastamaan meidän puolustuslinjaa. Onneksi puolustus kesti avaukseen palanneen Koscielnyn johdolla mallikkaasti.

Ensimmäisen jakson aikana meidän parhaat paikat tulivat lähinnä erikoistilanteista. Tolppaa lähemmäksi ei kuitenkaan päästy ja pelitilanteista meillä oli suuria vaikeuksia luoda tilanteita juuri ollenkaan.

Toinen jakso oli parempaa ja paikkoja oli tehdä voittomaali. Parempi esitys toisella jaksolla, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi hyvä, jotta olisi selkeästi ansaittu kolme pistettä. Hallinnasta huolimatta Chelsea sai tasaisin väliajoin vaarallisia vastahyökkäyksiä, joissa Torresin heikkous oli kuitenkin meidän onni. Parempi hyökkääjä olisi saattanut hyvinkin ratkaista pelin vierasjoukkueelle.

Kaiken kaikkiaan pelitilanteisiin ja tapahtumiin nähden oikeudenmukainen tulos. Voimme toki jossitella esim. taas kerran viheltämättä jätetyllä rankkarilla, mutta tuo nyt ei enää yllätä ja vielä vähemmän, kun tuomarina oli Mike Dean. Mies joka jakaa rankkareita kuin karkkia Manulle, mutta tuskin ketään yllätti, että mies ei viheltänyt rankkaria Cahillin ajaessa RVP:n selkään melko selkeästi. En väitä, että tuo oli mitenkään täysin selvä rankkari, mutta Old Traffordilla Dean olisi tuon viheltänyt. Ei kuitenkaan eilen ja näin ollen meidän tämän kauden liigapeleissä Grovella saamien rankkareiden määrä on edelleen pyöreä nolla.

28 thoughts on “Ei sentään hävitty

 1. Oli Sky sportilla eilisen ottelun alussa tilastoja Deanista. Antanut varoituksia 96. Toiseksi eniten kaikista tuomareista. Rangaistuspotkuja puhaltanut eniten. Kaksitoista. Vähän antavat osviittaa tuomarin tasosta. Eilen mun mielestä ei suurempia virheitä tehnyt. Ottelu ei jäänyt mieleen tuomaripelistä vaan lähinnä nyhjäämisestä.

 2. Maalikuninkuus menee tod. tiukille, rooneylla nyt 26, hyytyneellä RvP:llä 27.

  Ben Arfa – mulla ei ole hepusta mitään käsitystä, newcastlen matsit jääneet vähälle.

  Eilen oli täällä toivelistoja – tässä mun: deni. Ja et wilshire pelaisi ensi kaudella eikä tuulettelisi twitterissä chelsean sieniliigavoitoille. Lisäksi wengerille, joka kuitenkin jatkaa penkinpäässä, rohkeutta valita kakkoskoutsiksi joku, joka oikeasti uskaltaa tuoda omia näkemyksiään colneyn kläppitaululle.

 3. Vielä palaan tuohon eiliseen juupaseipäsbenarfacisse-vääntöön. Kun täälläkin jotkut huutelivat jo pidemmän aikaa esim kokeneen ja tasonsa Valioliigassa todistaneen Mikel Artetan perään, heille enimmäkseen naurettiin. Nyt on naurut muuttuneet itkuksi kun Mikel onkin yllättäen meidän mieheksi tultuaan loukkaantunut. En ymmärrä näkemystä, että meille ei voisi ostaa muuta kuin ehdottomia huippuja huippuseuroista tai sitten superjunnuja. Sillä logiikalla tie Arsrnaliin on kiinni näiltä Newcastlen ”yhden kauden ihmeiltä”, Fulhamin Demseyltä, Sunderlandin Sessegnonilta jne. Vaon sen takia, että he pelaavat pienissä tai keskisuurissa seuroissa. Heidän hinnassaan voi olla Lapin lisää, mutta se lisä pitää joskus olla valmis maksamaan jos haluaa valmiin pelaajan.

  En ymmärrä esim m’vilojen perään huutelua, koska näytöt ovat kevyet. Vielä Ben Arfasta sen verran, että kun sitä täällä eilen dissattiin ja kuittailtiin 3 kk:n komeetaksi. V…tuilijoille muistutuksena, että Ben Arfa toipui samankaltaisesta sääriluun poikkeamisesta kuin muuan Aaron Ramsey. Ramsey ei ole päässyt ”takaisin”, mutta Ben Arfa on ja entistä ehompana. Osoittaa asennetta ja kovaa luonnetta. Lopetan Ben Arfa-paatoksen, koska hän on meillr ilmeisen vääränlainen pelaaja monellakin tapaa. En sitä vain tajunnut. Anteeksi pyydän fiksummiltani.

  Toivon, että RvP jatkaa ja saamme pari todellista vahvistusta. Unohtamatta turhakepelaajiemme km-tehtaalle laittamista. Kolmossija ja St Totteringham’s Day lähenee…

 4. Joukkueella on ihan hyvä runko. Siihen vaan tarvitaan maailmanluokan pelintekijä. Joka tekee itsekkin sen 10-15 maalia. Kaikista tärkeimpänä pidän kumminkin uutta puutarhuria, joka tekee sellaisen nurtsin missä ei nivelsiteet mene viikoittaan joltain pelaajalta 🙂 Kaippa toi Emiratesin kenttä on nykyään lähellä ”tekonurtsia”. Lisäksi voitaisiin joku Thaityttö palkata hieromaan takareisiä ennen ottelua.

 5. Tuosta jäi vielä yksi pois. Wengerille pitää hommata lääketieteestä ymmärtävä tulkki. Jos pelaaja sanoo puoliajalla että takareiteen sattuu, mutta pelaaja silti haluaa jatkaa. Niin tulkin tehtävä on sanoa ranskaksi että välitön vaihto. Suurempien ongelmien välttämiseksi.

  Eli neljä vahvistusta

  1.Pelintekijä.
  2.Puutarhuri.
  3.Hieroja.
  4.Lääketieteen tulkki.

  Siinä neljä vahvistusta. Plus tietenkin varmahko Podolskin siirto.

 6. Mun mielestä nämä ben arfat ja sessegnonit on alistumista Wengerin politiikkaan. Eli ostetaan näitä 10-15 m jamppoja siinä kun Manu, City ja Chelsea ja jopa Pool on valmiita ostamaan tarpeeseen 20-30m pelaajan. Okei, halvalla voi joskus saada hyvää, mutta lähinnä kun ostaa jonkun afrikkalaisen suoraan Ranskan liigasta ja kantaa sen riskin. Haluan ajatella, että pitää tähdätä ehdottomiin huippuihin. Pitää nähdä, että valioliigan näennäisen kovilla pelaajilla tie voi olla Liverpoolin tie. Manun ostokset valioliigassa on etupässä niitä tosi kalliita, Rooney ja Ferdinand etupäässä, ei ne välttämättä koske näihin keskitason tähtiin, vaan ostaa nuoria parikymppisiä sitten, jälleen kovalla hinnalla.

  Muutenkin ei kiitos liian monille afrikkalaisille, koska taas joutuu omaa tyhmyyttään itkeskelemään savannicupin ajat ja niiden jälkeisen kevään.

 7. Tarkennuksena, että Arsenalin budjeteilla pitää ostaa maailmanluokan pelaajat nuorena. Sanoisin että muutaman vuoden parinkymmenen jälkeen peli on pelattu ja suunta on Real tai Barca. Kuitenkin Hazard ja Götze tason pelaajat ovat jo nuorina suhteellisen kokeneita ja näyttää selvältä, että ura tulee olemaan ruusuinen ilman pahoja loukkaantumisia.

  Sitten pitää tietysti olla tarkkana esim. Realin jättiringin pelaajien kanssa, sieltä joku ei-espanjalainen lähtijä voisi olla todella kova vahvistus, vaikkei olisikaan ehdoton supertähti niitä pullistelevassa Realissa.

 8. Jep, Tapsa oli täällä harvoja Artetan kannattajia, kun heppu meille tuli. Itsekin suhtauduin hyvin epäilevästi. Hauskaa olla joskus väärässäkin 😉 Tosin avaavia syöttöjä Artetalta(kaan) ei juuri tule, mutta keskikentän tasapainottajana on kyllä mies paikallaan. Lisäksi Songin ei tarvitse singahdella joka paikkaan, kun tietää, että Mikel hoitaa kyllä tonttinsa. Nyt loppukausi mennään sit siten, että Songin varaan jää syöttölinjojen sulkemiset.

  M´Vila – nää hypetyspelaajat on ihan oma lukunsa. Mulla ei ole mitään hajua tästä hepusta – myönnän, että en edes tiedä, missä bändissä veivaa. Enkä nyt viitsi tarkistakaan. Pls, Ranskan liigasta ei ketään ensi kesänä – Chamakhit ja Gervinhot on nyt nähty. Turkin sarjastakin tulee parempaa kamaa – Santos on höntyilyistään huolimatta pelimiehen oloinen.

 9. No älytöntä dissata liigaa sen takia, että sieltä on edellisillä kerroilla ostettu keskinkertaisia pelaajia halvalla. Chamakhista jotkut toivoivat Wengerin ihmettä eli saa tusinapelaajan yhtäkkiä näyttämään superilta. No ei käynyt niin, ei yllätä. Gervinhosta taas näki jo clipeistä, että mies on pelkkää juoksua, mitään suuren hyökkääjän otteita ei näkynyt eikä näy Arsenalissakaan. On noissa markkinoissa jotain järkeä, kun Gervinho on kympin mies ja Hazard yli kaksi kertaa kalliimpi. Pakko sille olla syynsä, vaikka kukaan ei voi antaa takuuta ettei varmasti floppaa. Silti onnistuminen Arsenalissa olisi selvästi todennäköisempää kuin Spursissa tai Cityssä. Spursissa on valmennus heikompaa ja Cityssä melkein kuka tahansa on pelkkä squad player, johon on vaikea itsensä maailmanluokkaan kuuluvaksi tuntevan tottua.

  Itsekin liputtaisin saksalaisten tai hollantilaisten puolesta hankinnoissa. Asenne on kunnossa (paitsi joillain nuorilla hollantilaisilla) ja sopeutuminen on Englantiin helppoa. Nuoret saksalaiset eivät häviä edes taidossa oikeastaan kellekään.

 10. hiton rooney! meikäläisten maalikuninkuus veto alkaa helistä! Come on Van Persie come on Arsenal!!

 11. Timo, jos valitsee vertailukohteensa noin, pääsee haluamaansa lopputulokseen. Tässä on pakko heittää ilmoille nimet Vermaelen, Sagna, Koscielny… On noista ns. mutasarjoista ostettu todella kovia pelaajia varsin kohtuulliseen hintaan – vaikka Vermaelen ei tällä kaudella olekaan ollut kovin kummoinen. Koscielny puolestaan on ollut todella kova, lähestulkoon pelistä peliin. Sagnan kanssa meidän puolustuspelimme selkärankoja, mitenkään Sczczczczzcznyä väheksymättä.

 12. Siinä on tietysti se sudenkuoppa, että nuoret tähdet jotka oikeasti ovat kovia, näkevät sitten Arsenalin vaan ponnahduslautana. En ollut kovin tyytyväinen Szczesnyn kommentteihin Arsenaliin jäämisestä koska jos lukee kuin piru raamattua niitä, niin voi kuvitella että isompaan seuraan tekee mieli. Okei, voi olla käännöskukkanenkin, mutta ehdottomasti näistä pelaajista pitää pitää kiinni ja muuttua voittajatiimiksi, jossa halutaan olla. Aika munatonta seuratoimintaa jos kaikki paremmat pelimiehet menevät Cescin ja Nasrin tietä ja Arsenal muuttuu Liverpooliksi, korvaa keskinkertaiksuuksilla. Varsinkin jos alakertaan löytyy voittava permanentti, niin ura loppuun Arsenalissa Keownin ja Adamsin tapaan, Dixon jne. myös.

  Alkaa nousta hermot pintaan kun kesä lähestyy. Viime kesä oli täysfiasko ja toivottavasti tämä ei nyt toistu, vaan päästään oikeasti parantamaan joukkuetta.

 13. Minustakin aika outoa dissata Ranskan liigasta ostettuja pelaajia. Eihän kaikki sieltä ostetut pelaajat mitään supermiehiä ole, mutta suoraan sieltä on hommattu esim. Koscielny, Nasri, Sagna, Song ja Flamini mitä nyt tulee mieleen viimeaikaisista. Vielä jos lähdetään kaivelemaan historiaa ja vähän spekuloimaan, niin esim. Henry ja Vieira tulivat meille aikalailla Ranskan liigan kokemuksella. Vähän aikaa ennättivät viettää italialaisissa seuroissa muutaman hassun pelin pelaten, mutta todellisiksi tähdiksi nousivat vasta meillä ja siis aikalailla suoraan Ranskan liigasta tulleina.

 14. Riippuu mitä ja ketä pitää keskinkertaisuuksina. Ramsey, Gervinho ja Chamakh ovat keskinkertaisuuksia. Park, Squillaci ja Almunia ei edes keskinkertaisuuksia.

 15. Elkää nyt hyvät ihmiset kiusatko ittieänne vielä tässä vaiheessa kautta turhilla siirtospekulaatioilla. Kesällä on sille tuskalle ihan tarpeeksi aikaa.

  Nyt on sensjiaan syytä olla tosissaan huolestunut siitä, että Narsinpaskalla on sittenkin vielä saumat nostella kannua tällä kaudella. Se on nimittäin sheikeillä omissa käsissä nyt ja ratkaiseva jäsentenvälinen omalla takapihalla. Paha paha… tulee uniin.

 16. Heh, enpä ois uskonut, että alkaa Ranskan liigan puolustuspuheet… No, sheikkiraha on eksynyt sinnekin eli hintataso nousussa eli katseet veikkausliigaan… Oikeasti muakaan ei nyt siirtokuviot kiinnosta – on toi sarjakin viel kesken. Kunhan vähän törkkäsin.

 17. On kyllä järkyttävän heikkotasoinen kevät koko kärjen osalta. Jos se tuntuu toistuvan, mikäs siinä, miksei Arsenalillakin ole silloin saumaa, vaikka on sarjan heikkopäisimpiä ollut jo vuosia. Pelkään kyllä että City on jo aika lähellä vetää 90-95 pinnan kauden jo lähivuosina (ellei ensi kaudella) ja siinä ei ole muilla nokan kopauttamista, valitettavasti. Mancinin johdolla se ei kyllä tapahdu.

  Isse, sehän tässä on vaarana, että kun hinnat Ranskassa ja muissa laatuliigoissa nousee, Arsenal katsoo itään ja raahaa sieltä ties mitä sontaa. Niiden kaverien sopeutumiseen ei ole luottoa pätkääkään, saisi jäädä ostamatta. Vaihtoehtoisesti afrikkalaisissakin on riskinsa ja savannicup, mutta että Balkanin velhoja ja venäläisiä, ei kiitos. Primoricilla on siihen suuntaan vilkkaat kontaktit. Aasialaisia vastaan, siis jos puhutaan syvemmästä idästä, ei ole mitään, mutta taso ei vaan tunnu riittävän.

 18. Oliskin Diniar Arsenal-stoke, mutta kun on stoke-Arsenal, siinä on vissi ero 🙂
  Kunhan vaan pilkkua viilailen…

 19. Hienoa Robin!

  Tossa PFA:n Vuoden Pelaaja-ehdokaslistassa on joka vuosi kyllä spekuloitavaa ja komiikkaakin mukana. Jollain tapaa vaan typerää, että viime vuonna pääpalkinnon saanut Gareth Bale oli tänä vuonna ehdolla vuoden nuoreksi pelaajaksi. Sinälläänhän tässä ei kannattajilla pitäisi olla mussuttamista, kun kyseessä kuitenkin on pelaajayhdistyksen oma kilpailu, mutta esim. pari kautta takaperin Ryan Giggs sai palkinnon oltuaan kauden aikana aloituksessa 12 liigapelissä. Pieni nostalgiapalkinto. Voi kyllä olla, että muistan väärin ja Giggs voittikin toimittajien äänestyksen. No väliäkö tuolla, pääasia että palkinto meni tänä vuonna oikeaan osoitteeseen.

  Asiasta toiseen, ollaan muuten pidetty 5 kertaa nolla omassa päädyssä edellisessä 7 liigapelissä. Noi kaksi, joissa on soinut omissa, onkin sitten surulliset QPR- ja Wigan-pelit.

 20. Ei se Tapsa mitään kuittailua ole, Ben Arfa on pelannut hyvää kevät kautta. Mutta kuitenkin ollut noin hyvä vasta joitakin kuukausia. Kai sekin jotain kertoo, että niin Lyon kuin Marseille, kaksi CL-jengiä, ovat luopuneet Ben Arfasta, jopa tyrkyttäneet muille. Ben Arfan ja vaikka Cissen kohdalla on juuri se ”ongelma”, että näytöt ovat pieneltä ajalta. Jos tuollaista 3-4 kuukautta käytetään mittarina, niin Chamakhista saataisin todella jäätävä pelaaja. Ja sitten taas jonkun Arshavinin ja Suarezin kohdalla maaginen ensimmäinen kevät valjussa ei ehkä kertonut kaikkea pelaamisen lopullisesta tasosta. Jotain Dempseyä en laittaisi puolen kauden tai edes kauden ihmeeksi. Hyvähän tuo on ollut jo useamman sesongin.

  Ja täällä suunnassa oltiin oikeinkin tyytyväisiä Artetan hankintaan, olisi kelvannut jo pari vuotta sitten.

 21. Jarkka, lue aik. ketku. Jos jaksat. Spekulointia 3kk:n ihmeistä (Ben Arfa, Cisse jne) ja pienten (& keskisuurten) seurojen pelaajista, esim Dempsey & Sessegnon.

  Mä ymmärsin. Ranskan liiga on suunta josta meille talentteja pitää ammentaa… Ei Valioliiga (vrt Newcastle, Gulham, Sunderland etc). Tai sitten huikeita superjunnuhankintoja Bundesliigasta. Parempi tosiaan lopettaa mämä siirto- ym höpinät. Ainakin osaltani. Lopetan siihen, että touvottavadti saamme hölkkähelmen entistä ehompana back. Deni, come home!

 22. Ihan vaan tiedoksi että Ben Arfa nousi Ranskan maajoukkueeseen 2007 ollessaan 20v. Pelasi hyvin Lyonissa, sen jälkeen pari hyvää kautta Marseillessa ja kunnossa ollessaan ollut loistava Newcastlessa, lisäksi tuo Tapsan mainitsema vakavasta loukkaantumisesta palaaminen huippukuntoon kertoo tasosta. Ilman muuta meille, jos on saumaa. Tosin pieni riski uuteen Nasri-caseen olisi, mieshän myytiin sen takia Lyonista kun joutui riitoihin isojen siirtojen mennessä puihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s