RVP on vuoden pelaaja, Chelsea sekä loukkaantumistilanne

Stoke on seuraava vastustaja, kuten hyvin tiedämme ja peli pelataan vasta lauantaina. Tätä ennen eivät pelaa myöskään muut Mestareiden liigapaikoista kamppailevat joukkueet rästiottelujaan. Ainoa peli, jolla on meidän kannalta jotain merkitystä on huominen B*rcan ja Chelsean kohtaaminen. Chelsea voittamalla Mestareiden liigan tekisi pääsemisen mukaan kyseiseen kilpailuun vaikeammaksi muille. En kuitenkaan jaksa uskoa edelleenkään tuohon vaihtoehtoon, vaikka eihän se periaatteessa ole kuin tasapelin ja voiton päässä. Paras mahdollinen kuvio olisi, että huomenna Chelsea menee jatkoon, mutta finaalissa Bayern antaisi kunnon selkäsaunan. Meidän etujen mukaista ehkä olisi toivoa B*rcan voittavan huomenna, mutta ei vain pysty.

RVP on odotetusti ja täysin ansaitusti valittu pelaajien toimesta vuoden pelaajaksi Valioliigassa. Tuohon valintaan tuskin kovin monella on pahemmin valittamista tai ei ainakaan pitäisi olla. Täysin ansaittu valinta ja toivottavasti tämä auttaa kapteenia löytämään maalivireensä viimeisessä kolmessa pelissä. RVP taitaa olla Henryn jälkeen ensimmäinen pelaaja, joka on voittanut kyseisen palkinnon. Toimittajien palkintoa ei vielä jaettu, mutta kaiken järjen mukaan voittajan pitäisi olla tuossakin kisassa sama mies. Ei voi kuitenkaan olla varma, koska esim. Rooney saattaa olla vahva ehdokas englantilaisena ja tietysti Manussa pelaaminen on bonusta.

OC oli myös ehdolla vuoden nuoreksi pelaajaksi, mutta rehellisyyden nimissä valinta olisi ollut väärä jos mies olisi voittanut. Ei OC:n pelimäärillä kuulukaan voittaa, mutta jo ehdolle pääseminen oli saavutus sinänsä. Tulevilla kausilla jos mies vain kunnossa pysyy niin tilaisuuksia voittaa tuo(kin) pysti varmasti tulee.

Walcott liittyi valitettavasti pelaajiin, jonka osalta tämän kauden pelit on suurella todennäköisyydellä pelattu. Takareisivamma on osoittautunut sen verran pahaksi, että miestä tuskin nähdään kentällä kolmessa viimeisessä pelissä. Henkilökohtaisesti en pidä Walcottia mitenkään erityisen hyvänä pelaajana, mutta siitä huolimatta loukkaantuminen on takaisku joukkueelle. Walcottin ei todellakaan olisi kuulunut saada näin paljoa peliaikaa ja olla avauksessa joka ikisessä pelissä. Tästä huolimatta mies on kuitenkin käyttökelpoinen ainakin osassa pelejä ja kun katsoo muita vaihtoehtoja tällä hetkellä niin laituriosasto ei todellakaan vakuuta.

Benayoun on onneksi taas pelikelpoinen seuraavassa pelissä ja toinen avauksen paikka menee joko Gervinholle tai OC:lle. Lukumäärällisesti tuolla nyt pärjää todennäköisesti kauden kolme viimeistä peliä, mutta tason puolesta on paha sanoa samaa. Tykkään Benayounista pelaajana, mutta miehen ei kuuluisi olla avauksen laituri Arsenalissa. Mies on käyttökelpoinen ja hyvä rotaatiomies, mutta ei sen enempää. Gervinhon otteet ovat taas olleet jo pitkään sitä luokkaa, että ei mielellään avaukseen. OC on lupaava, mutta avauspaikka ja tehojen odottaminen sekä pelien ratkaiseminen ottelusta toiseen on vielä liikaa pyydetty. Kyseessä kuitenkin vasta 18-vuotias kaveri, joka pelaa ensimmäistä kauttaan Arsenalissa ja takana on vasta muutama peli avauksessa. Laituritilanne huutaa suorastaan vähintään yhtä kovan luokan vahvistusta kesällä. Podolskia en välttämättä laske puhtaasti laituriksi, vaikka sitäkin paikkaa saksalainen pystyy pelaamaan.

Pelejä ei ole enää kuin kolme jäljellä, mutta loukkaantuneiden lista on viime aikoina taas huolestuttavasti kasvanut. Enää ei olisi varaa kovin moneen uuteen loukkaantumiseen jos ja kun halutaan kerätä tarvittavat pisteet kolmossijan varmistamiseksi. Varsinkin keskikentän tilanne on huolestuttava ja voi vain toivoa, että Song ja Rosicky pystyvät pelaamaan jäljellä olevat pelit. Toki Diaby ja Coquelin saattavat tarjota vaihtoehdon, mutta molempien pelituntuma on niin heikko, että se ei ole mitenkään toivottava ratkaisu. Mieluummin Benayoun keskikentän keskustaan kolmanneksi pelaajaksi. No toivottavasti näitä ei jouduta pohtimaan tämän enempää, mutta meidän loukkaantumishistorian tietäen tuo ei valitettavasti ole mitenkään poissuljettu vaihtoehto.

12 thoughts on “RVP on vuoden pelaaja, Chelsea sekä loukkaantumistilanne

 1. Verthogen pieraisi juuri Lontoota kohti. Mahdollinen merkki siitä, että hän siirtyy ensi kaudeksi meille!

 2. Nice =) laitoin vain sen takia et twitteri oli täynnä saman tapaisia viestejä tuosta van persien onnitelusta ja toki voihan tossa ollakkin pieni totuuden siemen.

 3. Diabya vaan sisään Stokea vastaan, keskimääräistä voimakkaampi Arsenal-pelaaja. Ainoa matsi, jossa selkeästi pitäisi olla hyötyä Diabyn fyysisestä preesensistä, koska Stoken prässi torppaa Arsenalin pallonhieromisen alkuunsa, kuten tavallista. Eikä sillä melko todennäköisellä loukkaantumisellakaan ole enää niin väliä. Kaksi matsia jaksaa muutkin ja EM-kisoihin ei ole pääsemässä.

 4. Paihoin pelkään että Wenkku ei vielä luota ,että diabyn fysiikka kestää Stokea vastan, ainakaan avauksesta lähtien. Uskon että saadaan taas todistaa Rambon suloista sivulle siirtämistä ja kantapää kikkoja. Kieltämättä Diaby olis parempi vaihtoehto.

 5. Diaby pelasi todella mukiinmenevästi Chelsea vastaan ja itse asiassa sekä Chelsea, että Dortmund pelissä ollut suhteellisen lähellä maalintekoa! Diabyssä on hullusti potentiaalia!

 6. Diabyn syöttötaito on muuhun joukkueseen nähden heikohko, mutta odotettavissa on Arsenalin pelin muutenkin paha hajoaminen paineessa. Stoke haluaa pakottaa Arsenalin omalle kenttäpuoliskolleen, paljon kaksinkamppailuja ja erikoistilanteita. Arsenal ei tykkää jos joutuu kymmeniksi minuuteiksi paineen alle ja silloin melkein poikkeuksetta konsonantin takana heilahtaa.

  Diaby, OC ja muut, jotka kykenevät viemään palloa väkisin ylös kontaktipelistä hievahtamatta ovat arvossaan. Todennäköisesti taas kerran tuomari katsoo Stoken pikkurikkeet läpi sormien, en tajua miten Pulis onnistuu siinä tuomarin psyykkauksessa. Joka tapauksessa Pulis siirtää ihailtavasti Arsenal-inhonsa joukkueensa energiaksi ja esitys on varmasti hyvä. vaikka Stoke muuten on vetänyt kevään alle arvostelun.

 7. Omasta mielestäni Gervinho, Walcott ja Ox muodostavat erittäin hyvän laiturikolmikon joista jokainen osaa oikeastaan pelata vasemmalla ja oikealla tarvittaessa. Gervinho on ollut varjojen mailla keväällä, mutta eipä ole pelanut niin paljoa, että voisi oikeasti sanoa, että mies on laskenut tasoaan pysyvästi. Syksyllä oli vielä todella pippurinen ja juoksuvoimainen kaveri, joka toi oikeasti jotain uutta Arsenaliin. Yhdessä Santosin kanssa hemmetin hieno pari vasemmalle laidalle. Ox taas on sairaan lupaava kaveri ja tuo melkein aina jotain kentälle tullessaan vaihdosta sisään. Walcott on taas ristiriitainen kaveri… Arsenal aika usein seisoo ja kaatuu hänen mukanaan. Jos Walcott on pelipäällä niin ei mikään joukkue, ei edes ManU, pysty pidättelemään kaveria koko pelin ajan. Ja onhan Walcotilla aika kova määrä maaleja ja syöttöjä tällä kaudella (11+12).

  Lyhyesti vielä Hatem Ben Arfasta. Sen enempää kommentoimatta miehen taitoja lisätään vielä soppaan hänen loukkaantumisensa. Täällä ollaan usein kuumana siitä, miten juuri meidän pelaajat ovat aina loukkaantuneita. Kuinkahan usein tämä ranskalainen olisi poissa ihan siitä syystä, että jalka meni tuhannen paskaksi viime vuonna? 26 ottelua kaikissa kilpailuissa tällä kaudella (16 aloituksessa).

  Jos haluamme vähemmän loukkaantumisia, pitäisi meidän keskittää ostot pelaajiin, joilla on edes kohtalaisen puhdas loukkaantumishistoria.

 8. Muakin tuppaa naurattaan fyysiset preesenssit 🙂 Sulla on Timo hyviä ajatuksia mutta kansantajuisempi kerronta saattais päästää lukijan lähemmäs sun ajatuksia. Mutta jatka toki haluamallasi tyylillä.

  Mykin kanssa samaa mieltä noista pelaajahankinnoista. Meidän seuran lääkintäosastolta ei ihmeparantajia löydy joten olis viisaampaa keskittyä ostamaan sellaisia pelaajia jotka eivät ole tulleet kovin sinuiksi lasaretin kanssa. Erinomainenkin pelaaja muuttuu hyödyttömäksi jos hän vesijumppailee enemmän kuin taituroi vihreällä veralla.

 9. Se on vaan semmonen homma, että loppukausi on pärjättävä Diaby, Ramseyn, Songin ja Coquelinin avulla keskikentällä, joten parasta olis toivoa, että Diaby löytäis jonkin sortin fyysisen presenssin (tosin tuskin pysyy kunnossa edes kolmea peliä!). Fakta on kuitenkin se, että varamiehisenäkin pitäis pystyä voittamaan ainakin kaks kolmesta jäljellä olevasta pelistä. Yhdelläkään vastustajalla ei ole mitään konkreettista panosta loppukauden osalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s