AFSC blogi tiedottaa – edelleen

Posti kulkee ja Kusti polkee, bitteinä varsin vauhdikkaasti. Oli lähes hämmentävää miten nopeasti osa teistä – varsin vanhoista tutuista – löysi ainakin alkuun vain tiedotuskanavaksi tarkoitetun uuden blogiosoitteen. Korostan edelleen, että ajatus on jollain keinolla saada kaikki se vuosien työ uudelle alustalle ja mahdollinen jatko on pitkälle riippuvainen tässä ajatuksessa onnistumisessa.

Olemme vaihtaneet ansiokasta työtä tehneen Villen kanssa ajatuksia pitkin kautta useasti, tämä Ajatukseni -palvelun kaatuminen toi tähän ajatusten vaihtoon odottamattoman vivahteen. Mikäli yli viiden vuoden työ katoaisi bittiavaruuteen, jatkaminen puhtaalta pöydältä tuntuu ylitsepääsemättömältä esteeltä. Kohtalon sanelema juttu saattaisi joku todeta.

Tässä kohtaa lienee paikallaan kertoa pari detaljia. Kun itse kirjoitin tätä blogia neljä ja puoli vuotta, valehtelisin jos väittäisin etteikö tämä sapattikausi olisi tehnyt hyvää. Vasta se on avannut käytännössä silmäni sille tosiasialle miten paljon se vaatii ja miten paljon helpompaa moni varsin arkiselta tuntuva asia on.

Pohdimme Villlen kanssa jo vuosi sitten kesällä, ennen kuin ymmärsin edessä olevan osaltani sapattikausi, että tulevaisuudessa voisimme jakaa vastuun karkeasti ottaen puoliksi. Tätä ajatusta olemme molemmat pureksineet tahoillamme aina tähän päivään saakka. Vastausta tähän ei kuitenkaan toistaiseksi ole olemassa.

Toisin sanoen tulevaisuus on avoinna, ei vähiten tämän valitettavan palvelimen kaatumisen myötä. Mikäli onnistun taikoa jo nyt useamman kerran mainitun kaiken vanhan sisällön uudelle alustalle, näyttelee se oman roolinsa tässä kirjallisessa dramaturgiassa. Älkää myöskään ihmetelkö mahdollisia tietoteknisiä ongelmia / yhteensopimattomuuksia mikäli vanha sisältö virtuaalitaivaasta (hätä)laskeutuu uudelle alustalle.

Ehkä minä sen verran uskallan luvata, että vedetään nyt tämä kausi kunnialla ja hyvässä seurassa loppuun, niin viheriöllä kuin tälläkin foorumilla. Ehkä sopii erinomaisena lisäyksenä molempiin.

-hente-

6 thoughts on “AFSC blogi tiedottaa – edelleen

 1. Huh… Karmea ajatuskin, ettei tätä blogia enää ensi kaudella olisi…
  Teette uskomattoman hienoa työtä – molemmat. Ja siitä me kaikki saamme olla kiitollisuuden velassa. Ei siinä muutama pubissa tarjottu olutkaan paljon auta. Tuollaista seurarakkautta, mitä te osoitatte tällä bloggaamisella, saa aikas kaukaa hakea. Ei tästä maasta löydy! On toki ymmärrettävää, että se vie mehut, aikaa ja tupakkaa, jos sattuu polttelemaan. Toista tällaista fanipohjaa ja yhtenäisyyttä ei millekään muulle seuralle tässä maassa ole onnistuttu luomaan ja uskallan väittää, että tällä blogilla on siinä suuri roolinsa. Se kerää meitä goonereita yhteen joka ikinen päivä, on sitten ilon, pettymyksen, kiukun tai riemun aika.
  Jos tämä loppuu, loppuu yksi iso osa meidän kaikkien kannattajien jokapäiväisessä elämässä. Viikko ilman tätä blogia oli yhtä tuskaa! Meinasi mennä jo hermo, kun ei päässyt jakamaan ajatuksiaan kenenkään kanssa tai haukkumaan Denilsonia Isselle…
  Ei tässä voi kuin kumartaa ja kiittää teitä isolla kädellä ja nöyrästi pyytää jatkamaan myös tulevaisuudessa. Tuskinpa ilman tätä blogiakaan olisi ollut jo ylitsevuotavaa tunkua meidän yhteiselle fanireissulle ensi syksynä… Tällä on kokoava ja terapeuttinen voima!

 2. Outoa on, jos blogia ei enää tulevaisuudessa ole. :/
  Ymmärrän kyllä täysin, jos bloggaajilla akut tyhjenee, kun tuntuu, että ne tyhjenee välillä pelkästään siitä, että seuraa otteluita.
  Helpotusta voisi hakea siitä, että kirjoittelee juttuja korkeintaan pari kertaa viikossa. Jokapäiväinen kirjoittaminen on kauhean työlästä.
  Oli ratkaisunne sitten mikä tahansa, niin kiitos Hente ja kiitos Ville tekemästänne hienosta työstä.

 3. Okei, ymmärrän hyvin turhautumisen ja toisaalta halun pitää homma omissa käsissä.

  Mutta voisi silti ajatella, että kirjoittajia olisi enemmän, jolloin oma vuoro osuisi harvemmin. Eräs tärkeä pointti on keskustelu vuorovaikutteisesti, Arsenal-fanien kesken ja kriittisesti. Tämä on tärkeä ero yleisforumien nokittelun välillä.

  Tämä on selvä blogin sivutuote, mutta kasvaneista kommenttimääristä päätellen aika tärkeäkin lukijoille. Blogin pitäjille, en tiedä, mutta nostan (vanhan) idean pohdittavaksi.

 4. Kiertävä vuoro on ajatuksena hieno, mutta käytännössä se ei yleensä onnistu. Kannattaa muistaa, että jos kirjoittaa esimerkiksi kerran viikossa, pitäisi kyhätä 52 kirjoitusta vuodessa. Ensimmäinen, toinen ja kolmaskin vielä syntyy, mutta entäs 17:s tai 35:s? Itse olen tänne kirjoittanut noin kerran kuukaudessa kolumnin – siinäkin on oma hommansa, vaikka kirjoittamisen ammattilainen (hah!) olenkin.

  Kieltämättä blogin perään syntynyt keskustelu on noussut erittäin tärkeään rooliin. Villehän on esim. ottelupäivinä välillä laittanut lyhyen päivityksen ikäänkuin keskustelun avaajaksi – eli aina ei tarvitse olla pitkää blogikirjoitusta, jotta homma toimii.

 5. Juu ennemminkin voisi ola vaikka ”kuukauden vieras” tms., joka silloin tällöin poistaisi kiireitä hartioilta. Ja olen myös sitä mieltä, että joka päivä ei missään tapauksessa ole tarve päivittää, vaan esim. ottelupäivinä ja ehkä niiden jälkeisinä päivinä spekulaatioita ja jälkipelejä varten. Ja sen voi tehdä myös lyhyeksi keskustelunavaukseksi, jolloin se ei niin paljon aikaa veisi.
  Aika kiitettävästi keskustelijatkin seuraavat mitä Arsenalin ympärillä tapahtuu, joten vilkas keskustelu melko hyvin pitää ajantasalla jokaisen.

  • Timo, viivalle jäätymällä pelataan Championshipissä kasan
   nollapelejä putkeen? Mua v…tuttaa se, että Vito naulitaan jo ennen kuin se on edes kunnolla (=min 10 peliä) saanut näyttää mihin pystyy. Edelleen Hullin tilastot eivät valehtele ja Championshipissä jos jossain rymistellään boksiin kesojen perässä.

   Voin olla väärässäkin, mutta en usko, että Vito housuihinsa paskoo jännäkakkaa kun pääsee pelaamaan ja haastamaan suulaan polakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s