Stoke vielä jäljellä mutta Silly Season tuntuu jo alkaneen

Hente pitää ansaittua vapaapäivää ja nollaa samalla raskasta kautta. Varabloggaaja näpyttelee siis tämän päivän tekstin. Aina välillä sitä miettii, että mikä järki tässä Arsenalin kannattamisessa on? Tai siis ainakin, että onko tämä ihan normaalin ihmisen hommaa? No otetaanpa esimerkki omalta kohdaltani.

Tulin juuri kotiin omasta vieraspelistä illalla kymmenen jälkeen ja totta kai heti ensimmäisenä piti katsoa peli nauhalta. Tämä siitäkin huolimatta, että tulos oli jo tiedossa. Ja tämän jälkeen vielä keskellä yötä alkaa kirjoittamaan tätä. Ei todellakaan ihan täysijärkisen hommaa, mutta se on ollut selvää jo kauan. Ja kaikesta huolimatta jos voisin valita uudelleen, että alanko kannattamaan Arsenalia niin vastaus olisi todellakin sama kyllä.

***

No sitten jotain asiaakin tai oikeasti Arsenaliin liittyvää. Eilinen 0-0 oli ihan kelpo tulos ja esitys. Tietenkään se ei riittänyt pilaamaan Manun mestaruusjuhlia, mutta ainakin uudelta tappiolta vältyttiin. Ainakin itse olin lähes varma, että tappio tulee ja ehkä vielä suurin lukemin.

Peli ei ollut yhtä tärkeä kuin menneet välieräottelut, mutta panosta oli joka tapauksessa paljon. Tai panosta oli siis lähinnä Manulla, meillä pelissä oli ainoastaan kunnia ja mahdollisuus pilata mestaruusjuhlat.

Taas täytyi hiukan kyseenalaistaa Wengerin valintoja. Song topparina, Diaby jälleen kentällä ja RvP yksinäisenä kärkenä. No Songin peluutuksen ymmärtää, koska manageri näkee Songin tulevaisuudessa topparina ja siksi halusi kokeilla tätä. Diabyn höntsäämistä ei jaksa ymmärtää, vaikka samaan lauseeseen on sanottava että tämän päivän esitys ei ollut mitenkään erityisen huono. RvP ei vain toimi yksinäisenä piikkinä tai laiturina ja toivottavasti myös Wenger alkaisi vihdoin ymmärtämään tämän.

Hyvää pelissä oli kunnon taisteluilme ja henki. Pitkästä aikaa tuli kovia ja jopa vähän rumia taklauksia keskialueella tai jopa enemmän kuin vähän rumia puhuttaessa Fabregasin ”taklauksesta”. Joka tapauksessa tätä kovuutta ja taistelua olisi pitänyt löytyä paljon aikaisemmin ja mielellään jo ihan kauden alusta asti. Pelkällä taidolla ja hienolla syöttöpelillä ei kuitenkaan lopulta voiteta mitään. Toivottavasti tämä jatkuu ilme jatkuu myös ensi kaudella, mutta ehkä yhdestä ottelusta on kuitenkaan turha tehdä johtopäätöksiä sen pitemmälle.

***

Ade puuttui kokoonpanosta ja mitä tämä tarkoittaa? Kyseessä oli tuskin todellinen loukkaantuminen eli alkaako siirto olla todellisuutta vai mistä on kysymys. No tästä viime aikojen suositusta aiheesta ei kuitenkaan nyt enempää.

***

Otetaan vielä kantaa Henten eiliseen sotateemaan. Itse olen edelleen Wengerin takana, vaikka viime vuosien pelaajapolitiikka onkin ollut aika kyseenalaista. Mielestäni Wengerille pitää antaa mahdollisuus kääntää kurssi ja koota vielä kolmas, neljäs ja miksei viideskin voittajajoukkue. Tosin muutoksia pitää tapahtua jo tänä kesänä. Toisaalta seuran rahatilanne nousi itselläni entistä enemmän mieleen muutamista Wengerin vastauksista osakkeenomistajien kokouksessa. Voisiko raha olla ollut todellakin hyvin vähissä viime vuodet ja ehkä edelleenkin on näin? Se selittäisi hyvinkin paljon asioita, mutta totuus taitaa olla, että tuota ei saada koskaan varmasti tietää.

Nyt ei aiheesta yhtään enempää. Kiitokset jälleen kerran Suomigoonerit ja hyvää sunnuntaita. Huomenna Hente jälleen puikoissa.

0 thoughts on “Stoke vielä jäljellä mutta Silly Season tuntuu jo alkaneen

 1. Eli mitä ennustat?
  Ennustan, että Unitedin mestaruusjuhlille tulee ainakin hetkeksi piste ja ensi kaudella juhlitaan joko Anfieldilla tai Emiratesilla. sanoo urheilulehden päätoimittaja jukka rönkä joka on Arsenal kannattaja mutta ollut niin nekatiivinen Arsenalista että yllätti toi kommentti että luottaa Arsenaliin ens kaudella!!! hyvä hyvä toivotaan näin tai siis uskotaan =)

 2. Adella oli Wengerin mukaan lievä loukkaantuminen, mutta kyllähän Aden myyminen taitaa olla ainoa järkevä keino saada pätäkkää uusiin hankintoihin. Nimittäin jos Mail on Sundayn ”tieto” pitää edes suuntaa antavasti paikkansa, Arsenalin hallitus antaa Wengerille vain 13 miljoonaa puntaa ostoihin. Aden hinnaks arvellaan tällä hetkellä 20 miltsiä – ja arvo putoaa jokaisen pelatun ottelun jälkeen… Viime kesänä olisi saanut ehkä 30 miljoonaa.

 3. Kyllä, Ade on pakko myydä. Ei kyllä enää itseäni se haittaa vaikka lähteekin. Ja joo ilmeisesti tuo 13milj. ostoihin pitää paikkaansa ja totuushan on että mikäli RvP ei allekirjoita uutta sopparia kannattaa Robinkin myydä. Sit vaan toivotaan kädet ristissä että pelaajat pysyy kunnossa ens kaudella eikä poksahtele (turha toivo). Mut jos molemmat lähtis nii pitäis ehkä ostaa uus hyökkääjäkin, pakollista se ei olis kyllä omasta mielestä. Puolustuksen ja keskikentän vahvistukset ykkösprioriteettina.

 4. En tiedä, että seuraanko niin vähän muiden seurojen tekemisisä, että ei ole oikein käsitystä esim Poolin tai ManUn tiedotuspolitiikasta. Tuntuu kuitenkin siltä, että viimeiset vuodet Arsenalilla on ollut aina kova kiire ilmoitella kuten nytkin, että ”ei meillä mitään rahaa hankintoihin ole, tulevaan siirtoikkunaankin vain 13 miljoonaa eli älkäähän fanit odotelko liikoja. Ostakaa sen sijaan Valjun kalleimpia ottelulippuja”.
  Tämä kaikki on linjassa Wengerin viimeisten 3-4 vuoden toimiin eli raskaasti epäonnistuneeseen pelaajapolitiikkaan (poislukien AA) ja yhä enemmän vahvistuu käsitys siitä, että Arsenal maksaa Emiratesia vielä pitkään ja siinä sivussa tyytyy kasvattamaan junnuja ja toivoo ihmettä tapahtuvaksi jonkin pokaalin muodossa. 60 000 katsojaa / peli on salettiin plakkarissa. Kyllä hallituksen kelpaa tiedotteita laukoa ilmoille.
  Toisaalta Adesta 20 milj (kuka hullu suostuu maksamaan?) ja tuo 13 milj päälle = 33 miltsiä. Sillä vois jo tehdä profiilihankintoja, mutta epäilenpä vain. Hankinnat taitaa jäädä fanien spekulointien tasolle. Olipas pessimististä…

  PS Katson samalla sivusilmälllä WBA-Pool-peliä ja olipahan aikamoinen episodi jossa Carragher kävi Arbeloan raiveleihin kiinni punaisena karjuen. Väliin rynnännyt Alonso työnsi Carran melkein nurin ja tilanne rauhoittui vasta kun Agger, dumari ja Stevie G tulivat hätiin. Näyttää painavan scousereita raskaasti kun ei tänäkään vuonna tullut mestaruutta. Ei meidän Billyn ja Kolon yhteenotto ollut mitenkään erityinen. Uskon, että molemmat jatkavat ensi kaudella. Toivottavasti.

 5. Arsun nuoret voittivat liigafinaalissa sp***sin white shit lanella 1-0.

  Rhys Murphy teki ottelun ainoa maalin,Wilshere ei loukkaantumisen vuoksi pelannut.

  Nuoret tekivät sarjassa murhaavaa jälkeä,youth-cupin kaksiosainen finaali vielä poolia vastaan edessä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s