Collarbone oh baby

– Sairaspäiväkirjan uusi luku

– Ärhäkkää keskustelua eilisissä kommenteissa

– Arsene – I’m pretty sure I’ve heard it before

***

En oikein tiedä missä järjestyksessä aloittaa mutta viitaten ensimmäiseen ranskalaiseen viivaan.. siitä. Selittäköön se kovin kömpelön päivityksen mutta voisin kertoa teille ’vitsin’. Bloggaaja on tänään viettänyt päivän lääkäreiden pakeilla ja kuten heti kättelyssä kivusta osasi mitään päätellä, nilkka on murtunut (kontrolli).

Missä se vitsi? Haha.. D*mn LOL.. Ensimmäinen päivä ilman keppejä, laukku pakataan asianmukaisesti jne ja matka kohti etelää.. Olen saavuttanut jo ihan viimeiset vaadittavat metrit, vain muutamia porrasaskeleita jäljellä.. Uuups (no, I did not do it again like Britney.. or WITH the b*tch).

Anyway *naps* ja varsinainen kipu seurasi vasta seuraavana aamuna..

Solisluu poikki!!!

Summa v*tun summarum, allekirjoittaneella on nyt nilkka murtunut ja solisluu poikki, en tiedä itkeäkö vai nauraa. Ja todettakoon teille kaikille ilkeämielisille (bloggaajan tarinoita vuosien varrella seuranneille) että kummassakaan tapaturmassa alkoholilla ei ollut mitään tekemistä asian kanssa. Haha, kuski sanoikin matkalla etelään että olin tylsintä seuraa miesmuistiin.

***

Edellisestä teidän on helppo (pakko) ymmärtää että jopa kaksisormijärjestelmällä tekstin tuottaminen on jotain mikä tuskin onnistuu ainakaan ihan tuoreeltaan ilman grammaa parazetamolia (Panadol), eli tämä ei ole kivaa, fyysisesti.

Aivan loistavaa (koska kaikki on) Tapsan ja allekirjoittaneen sanoin jargonia eilen kommenteissa mutta en aio enkä halua provosoitua mihinkään suuntaan. Teistä mitä todennäköisimmin useimmat ovat seuranneet ajatuksiani jo pidempään.. ja vaikkette olisikaan, sana on aina vapaa ja minä en halua tuomita mitään, enkä varsinkaan ketään.

Aivan kuten se kaikki mitä minä kirjoitan on vain ja ainoastaan oma mielipide, jokainen mielipide on tasan yhtä arvokas. Itse asiassa olen täysin vakuuttunut että lopulta meidän kaikkien kovinkin erilaiset näkemykset vain tukevat toisiaan.. Do I feel stupid, yes, we all want trophys!

***

”I feel we are strong enough but if we can add then we will do it. In England, people think all problems can be sorted out by buying players. We have money available so for us it is now (important) to spend it in the right way when we do it or if we do it.”

Tämä on juuri sitä (p*skaa?) mitä olemme saaneet kuulla jo ainakin omasta mielestäni aivan liian pitkään ainakin mikäli tarve ja menestys halutaan niputtaa yhteen. Asia on täysin toinen jos tavoitteet asetetaan heti kättelyssä (neljäs ja CL) ja kerrotaan se kaikelle kansalle mutta ymmärrätte takuulla yskän.

Eli noin suomeksi minulla ei varmasti ole lähtökohtaisesti mitään pahaa sanottavaa Arsenesta mutta puseroon alkaa hiipiä pelko että että manageri on itse tuhoamassa kaiken (ymmärtäkää suhteellisuudentaso) sen glamourin minkä on itselleen hankkinut.. ja miksi? Siinä se kysymys johon vain Arsene kaiketi vastauksen tietää.

Olen täysin Arsenen takana ja tukena siinä että jos joku ei syystä tai toisesta halua, jaksa, viitsi, v*ttu what ever edustaa Tykkimiehiä, ovi on aina auki. Ajat ovat muuttuneet ja kovin kaukana (määritelköön jokainen itse) ovat ne ajat jolloin lojaalisuus oli vielä voimissaan. Muutamia sitkeitä sissejä mukaan mahtuu näinä taantuman aikoinakin mutta lopulta meidän on välttämätöntä unohtaa lojaalisuus seuraan.

Onko se sitten juuri se mitä vastaan Arsene taistelee, en tiedä. Vai onko se se että managerimme uskoo siihen että jonain kauniina päivänä (tähän itse painotan) jalkapallo kaiken muun ohella joutuu, on pakotettu toimimaan yhteisillä säännöillä, eli tulee aika jolloin meidän rakas Valioliiga (tai ylipäätään huippujalkapallo) ei voi enää olla kenenkään rikkaan tai rikkaitten leikkikenttä.. EU, FIFA, UEFA?!

Huh!

Pahoillani mutta nyt kipukynnys olkapään osalta ylittyy. Uskallan tunnustaa että minä en enää kuulu legioonaan jotka sanovat että Arsene tietää. Se ei tarkoita lainkaan ettäkö olisin potkimassa manageria ulos mutta se tarkoittaa juuri sitä mitä sanoin. Jos joku, kuka tahansa tietäisi, ei tässä olisi ollut neljää kuivaa kautta ja Arshavin penkillä välierässä.

Minä olen varmasti yksi niiden 99,9 prosentin joukossa jotka nostavat managerimme vähintään patsaansa ansainneen kirjoihin mutta se ei tarkoita etteikö patsaankin ansainnut saa ja voi kohdata kritiikkiä. Tarkoitan kaiketi tällä nyt sitä että vaikka mitä ihmeitä tapahtuu, me emme voi unohtaa joitain virheitä mitä tuli tehtyä.

Huh, ei takuulla ole aikomus kuulostaa liian dramaattiselta mutta jos (ja KUN!!) tämä kausi lyö meidät kaikki ällikällä, ei se tarkoita sitä etteikö Arsene olisi tehnyt virheitä mm päästämällä Flamsterin Italiaan ja niin, pitämällä meitä neljä kautta tyhjin käsin vaikka väitän että näin ei olisi ollut ’pakko’.

Tulipa lyhyesti tunteella mutta antakaa anteeksi, morfiinin vaikutus? Mr. Platini and Mr. Blatter, there’s work to be done! Minä upotan nyt olkapääni hiilihappojäähän.

0 thoughts on “Collarbone oh baby

 1. Hieno teksti, ja pistä mies itses kuntoon

  Wengeristä sen verran, rosteri riittää jos ei tule loukkaantumisia, mutta mutta….. Arsene on sen verran kova luu et pitäis tietää mitä tekee, MUTTA jos viides kausi ilman mitään polaalia niin mitähän tuohon sanois….

 2. Ehkä nuo bloggaajan vammat johtuvat nimenomaa siitä, että alkoa ei ollut veressä. Vai onko tämä jo goonerin lieve-ilmiö? Joukkue on loukkaantumisherkkä, että myös kannattajat loukkaantuvat. Paranemisia…

  Aika kiivasta keskustelua kieltämättä. En ole itsekään vielä työntämässä Arsenea ulos. Edessä lienee kuitenkin sellainen kausi, että se määrittää aika paljon jatkoa. Samat mantrat, niinkuin moni totesi, eivät enää vakuuta yhtään. Nyt projektin pitäisi alkaa tuottaa hedelmää tai muuten projektin voidaan katsoa olevan jossain määrin epäonnistunut. Arsene on loistava manageri kun operoidaan pienelle budjetilla. Wenger on ehkä paras tunnistamaan milloin myydä pelaaja. Nämä ominaisuudet eivät kuitenkaan riitä kun puhutaan mestaruuden tavoittelusta. Jos tuleva kausi on floppi, joukkue ei tavoita sitä 2% ja ala ”dominoimaan” niin ehkä alkaisi olemaan aika vaihtaa vetovastuuta.

  Arsenalin mahdollisuuksia ensi kauden osalta en kuitenkaan vielä halua ampua alas. Varsinkin jos Wenger tekisi sen kaksi laatuhankintaa.

 3. =D no katotaan miten käy kaverit! itellä usko vielä kova =) vieraaa oo oo oo vieraaa oo oo oo viera is gonna make a goal………ps. 5 vuotta muistan kyllä =) mutta ei sentään olla tehty castleja…..

 4. Koko eurooppalaisen huippujalkapallon suurin ongelma on ollut jo vuosia se, että se on irronnut täysin reaalitaloudesta. Tän kesän siirtomarkkinoilla pelaajista maksetut hinnat ovat täysin poskettomia. Eikä kukaan ole noiden korkeimpien viikkopalkkojen arvoinen. Venäjältä ja arabimaista valuva vääränlainen raha vääristää ja tuhoaa kaiken oikean ja kauniin, jonka mä muistan ympäröineen seuroja ja englantilaista jalkapalloa kun mä aloitin jalkapallon seuraamisen joku 40 vuotta sitten. Silloin Englannin liigassa (huom! ei premieriä, ei sposoroituja liiganimiä, ei ison rahan tv-sopimuksia) seura hankki kaiken rahan lippuluukuilla. Ei niitä kolmospaitoja, ei sataa erilaista avaimen perää, ei payTV:tä, vain se huivi, joka todisti sun olevan oikea fani. Seuran kannattaminen oli paljon yksinkertaisempaa. Liigoissa ja cupeissa oli lähes viisikymmentä ”melkein” tasavahvaa joukkuetta. Kaikilla oli mahdollisuus. Vtt, nyt tää kaikki on poissa. Kun nyt kirjoitetaan 3-4 seuran CL-mahdollisuuksista, silloin seura lukee asioita CL:n tuoman suuren rahan tilityksinä.

  Skidinä mulle oli liigamatsit lauantaisin Aulis Virtasen selostamana tärkeintä elämässä. Ja parin irtorivin veikkaaminen niistä siinä ohessa. Arsenal iski tajuntaan 70-luvun alussa cupissa ylitse kaikkien muiden. Siitä lähtien se on ollut mun joukkue. On nyt ja tulee aina olemaan. Se että Arsenal vetää paljon perinteisempää linjaa tuhlaamisensa kanssa nyt on mun mielestä kuitenkin oikea linja, vaikka se sitten toisi vähemmän menestystä. Se kaikki mitä tulee tulee oikealla tavalla. Näiden syiden takia mä en lähde täysillä arvostelemaan Wengerin passiivista linjaa hankintamarkkinoilla. Linjaa joka pohjimmiltaan lähtee seurasta ja sen taloudellisesta tilasta – terveistä realiteeteista, ei Wengeristä. Kyllähän muutaman vuoden tittelin puute potuttaa, se on selvää. mutta se pitää vaan kestää. neljään kymmeneen vuoteen niitä taukoja on osunut ennenkin. Haukkukaa mua vaikka traditionalistiksi, mutta jotain painoa pitää pistää myös sille mikä on oikein. Jos halutaan ylipalkattuja ronaldoja, showbisnestä, rahan perässä liikkuvia adeja, niin olkoon koko paska. Tänä vuonna on ylitetty raja. Kansainvälisen jalkapalloliiton ja Englannin liigan pitää tehdä tilanteelle jotain. NHL:ssa on nykyään palkkakatot ja maksimi budjetit seuroille. Liiga tarkkailee seurojen taloutta. Ei sivusta ohi tulevaa hämärää rahaa. Real Madrid ja Barcelona on vetämässä jalkapalloa suoraan tuhoon. Englannissa Chelsea ja nyt City tulossa perässä. Ok, tää piti päästää ulos.

  Vaikka edellä tuli kirjoitettua noin, mä silti haluan meille sen puolustavan keskikenttämiehen ja yhden vahvistuksen keskuspuolustukseen. En lisää velkaantumalla, mutta järkevällä politiikalla. Sillä rahalla mitä noista myydyistä on saatu. Mutta ei enää yhtää pienikokoista, nuorta ”mahdollista” tulevaisuuden pelaajaa keskikentälle tai kärkeen. Pakkohan tosta nuorisomassasta on jollain tavalla saatava ulos ne uudet suurpelaajat niillekin paikoille. Myös nuorille pitää antaa mahdollisuus. Jos Young Guns on menestynyt jatkuvasti omissa sarjoissaan, niin ne suuremmat ongelmat valmennuksellisesti on siellä, jos niistä ei saada kasvatetuksi edustusmiehistöön oikean tyyppisiä kovatasoisia pelaajia kaikille pelipaikoille. Lisäksi niitä voitaisiin kutsua omiksi kasvateiksi. Ne olisi meidän miehiä, ei jotain rahastamassa liikkuvaa vierastyövoimaa. Mä en halua enää koskaan nähdä joitain adejaa suutelemassa seuran logoa fuulatakseen mediaa ja faneja ”meidän miehenä”.

  Tuli vähän pikaistuksisa kirjoitettua toi. Jos se on sekavaa, niin on.

  tJiiäM

 5. Pienenä lisänä tohon yllä olevaan aikojen muuttumisesta ja siihen englantilaisseurojen tasavahvuuteen. Mun lapsuudessa Hgin nappulaliigoissa pelattiin aidosti ylpeänä vaikka joukkue olisi nimetty Bristoliksi, Derbyksi, Stokeksi, Sheffieldiksi tai Boltoniksi (tai ihan mikä vaan englantilainen joukkue) . Kuka juniori enää tunnistaa ja kuinka moni juniorin vanhempi päästää lastansa pelaamaan moisen nimisiin joukkueisiin? Ajat on todella muuttuneet.

  tJiiäM

 6. JiiäM onnistuit pukemaan sanoiksi justiin sen mitä yritin eilen huonolla menestyksellä selittää (oluella oli vaikutusta asiaan).

 7. Hieno kommentti nimimerkiltä JiiäM – allekirjoitan täysin. Ja myös mukavaa vaihtelua näille aina silloin tällöin nähdyille ”Wenger on paska runkku tms…-jutuille”

 8. Hienoa tekstiä JiiäM:ltä ja todellakin vaihtelua normaaliin ”lynkkausmeininkiin” ja (mielestäni) turhaan nimittelyyn.
  Ps. koitahan bloggaaja parsia ittes kasaan, paranemisia sinne!

 9. The French coach has now sounded out the player’s availability, but Triaud admits an imminent agreement with Arsenal is far from guaranteed.

  ”Wenger has called me,” he told L’Equipe.

  ”He told me he has a list of forwards and Marouane is one of the names on it……jotain siellä tapahtuu…..ootteko kattoneet Arsenal.com meijän koti nurmi kuvia helvetti että on hyvä nurmi ei kaadu taaskaan siihen =)

  http://www.arsenal.com/news/news-archive/picture-special-looking-better-than-ever

 10. Ei täällä mitään tai ketään olla lynkkaamassa. Fanit vain purkavat tuntojaan.

  Mä olin muuten ekaa kertaa Highburyllä helmi-maaliskuun vaihteessa 1989. Vastassa oli Milwall ja peli päättyi 0-0. Hieno kevät ja David Rocastle oli meidän kaikkien kuningas. R.I.P.
  JiiäM, eikös Berliinin muuri kaatunut samana vuonna? Ja NL:kin on tainnut hajota jo moneen otteeseen. Muuan herra Ceausescu taisi samoissa rytäköissä päättää päivänsä ja hyvä niin.

  Aulis Virtanen ja mennyt aika ei koskaan palaa. Ei vaikka me vanhemmat fanit yritettäis silläkin verukkeella selitellä Wengerin toimia viimeisen 4-5 vuoden aikana. Muistelen itsekin lämmöllä ekoja Arsu-muistoja (Super-Mac) 1970-luvun puolenvälin jälkeen. Oli poikkeuksellista digata Arsenalia kun kaikki muut skloddit oli Poolin ”miehiä”. Paljon sain tuolloin naljailua kärsiä, mutta Arsenal throuhg and through…

  Seuraava Emiratesin keikka odottaa lokakuussa. Maksan mielelläni omani ja vaimoni ottelulipun sekä ostan taas Armour-shopista 100 punnalla sälää. Oletan, että meillä on oikeus olla kriittisiäkin.

  Toimi Wenger!!

 11. Kaunista puhetta jiiämmältä..valitettavasti nyt mennään 2000lukua ja meininki on mikä on.Olemme pudonneet kärjestä ja mahdollisesti liian jääräpäisellä toiminnalla kohta vaan kauemmas siitä,jos cityt jne menee ohi..sen seurauksena nykyaikana menestystä haluavat nuoret tähtemme antavat rahalle vallan ja siirtyvät meiltä pois kuten koko ajan käy nytkin.

 12. Tuo viivojen veto nurmeen näytti yhtä tarkalta, kuin yrittäisi parantaa ripulia pieremällä…no joo..asiaan.

  JiiM, hieno teksti.

  Onko moni nähnyt Arsenen aamun haastattelun. Tuumaili siinä vain että olemme kiinostuneita Vierasta. Hmm..Tämäkin mielestäni kaksipiippuinen juttu. En väitä etteikö tämä luunmurskaaja olisi oiva lisä, mutta vaikuttaa hätä ratkaisulta, jos emme muuta saa / löydä.

  De Rossin voimme unohtaa, 30mil mitä pyydetään: Never.

  ”We are no way near signing anybody” En halua kuulla tätä lausetta enään elokuussa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s