Boring, boring Arsenal!

Cheers Ville! Ja iso käsi ystäväpariskunnalle, joiden kodinhoitajana allekirjoittaneella oli ilo ja kunnia viikonloppua viettää. Tila, se on ihmeellinen asia ja sauna, se vasta ihmeellinen asia onkin kun herää kasvot turvonneena lauantain riennoista. Onnellisia olkaa te jotka saunan omistatte. Eletään myöhäistä sunnuntai-iltaa kun blogisti on reissultaan kotiutunut, edessä valitettavan takuuvarmasti stressaava työviikko, joten saatte tyytyä lyhyehköön fiilistelyyn.

Niin, fiilistely, sitä ei lauantain voitosta puuttunut. Kuten Ville teille jo mainitsikin, jostain kaiketi kauttaaltaan vallitsevasta hyvästä tunnetilasta johtuen olin vakuuttunut että voitamme. Tämä on sikäli ihmeellistä, että allekirjoittaneella jos kellä on ikävä taipumus vaipua pessimismiin ja epätoivoon mutta lauantaina en. Katsoessani meidän kärsivällistä pelaamista, pelaajien pohtiessa tuleeko se maali vai ei, koin West Hamin pelaajien kysyvän samaa itseltään; iskeekö Arsenal?

Aika saattoi käydä vähiin ja ratkaisu venyä viime hetkille, mutta kuten sanoin, mielestäni meidän pelaamiseen ei missään vaiheessa tullut epätoivoista yrittämistä, päinvastoin Hammersin puseroon hiipi viitteitä epätoivoisesta puolustamisesta vääjäämätöntä vastaan. Toisin sanoen mitä pienemmäksi kävi riski West Hamin vastaiskupelaamisesta, sitä todennäköisemmäksi meidän voittomaali tuli. Totta h*lvetissä aika olisi voinut loppua kesken, mutta koin mahdollisuutemme ratkaisuun kasvavan potenssiin mitä vähemmäksi minuutit kävivät, niin kärsivällisiä olimme.

Muistan kyllä pientä turhautumista kun Arsene odotti vaihtojensa kanssa, mutta lopulta vaihdot olivat erinomaiset. Tunnustan yllättyneeni että Denilson teki tilaa Walcottille, pidin sitä Wengeriltä rohkeana, joskin toki oikeana ratkaisuna. Epäilemättä Arsenekin näki edellä mainitun West Hamin vastaiskupelaamisen riskin vähenneen siinä määrin että rohkeni tehdä selkeästi offensiivisen vaihdon. Theolle pitää ehdottomasti nostaa hattua, hänen tuoma energisyys korreloitui lähes välittömästi koko joukkueeseen.

Elämme vähintäänkin hämmentäviä aikoja, kolmas nollapeli omassa päässä ja tolppien välissä Lukasz Fabianski, käsi ylös joka tällaista ennusteli kuukausi takaperin. Tusinassa otteluita ennen tätä kolmen nollan sarjaa, maalimme pysyi koskemattomana kahteen otteeseen, syystäkin Arsene hauskuutti toimittajia aiheella ottelun jälkeen. Taisi olla ennen City otteluamme kun ehätin toivoa tällaista ’perinteistä’ lopputulosta (one nil to the Arsenal! boooooring! Haha) ja olen vakuuttunut että tulos palvelee meitä tulevaisuutta silmällä pitäen merkittävästi. Näkisin sen tuovan erilaisen ulottuvuuden tekemiseemme, luovan uskon siihen ettemme ole jonkin tietyn suorittamisen orjia, vaan palkinto on mahdollista saada koetullakin tavalla.

Näimme viheriöllä – varsinkin ensimmäisellä puoliajalla – useamman avainpelaajamme joiden ei kenties voi sanoa pelanneen huonosti, mutta joka tapauksessa kaikkea muuta kuin tasolla mihin parhaimmillaan kykenevät. On äärimmäisen tärkeää että nämä nuoret herrat tiedostavat asian itsekin ja näin uskon asian olevankin. Lienee vain luonnollista että kun vastaan tulee sarjan jumbo se näkyy jossain, mutta olkoon kuinka kliseistä tahansa, tämä pitää vain muistaa ensi kerralla ja olla viisaampia. Jos olin itse vakuuttunut voitostamme loppuun saakka, toivon että pelaajilla päällimmäinen tunne on kuin kuuluisalla veräjästä päässeellä koiralla ja ettei se tunne ole niitä miellyttävimpiä mahdollisia.

”He has got the taste to go forward, even if I think a little too much sometimes for a holding midfielder! But that is part of our game as well.”

Hyvä että tämäkin tuli nyt selväksi, sikäli kuin joku nyt epäili ettäkö Alex Song olisi täysin managerin pelikirjan vastaisesti nähty uudenlaisessa roolissa. Ei sitä käy kiistäminen etteikö Alexissa olisi sitä jotain jätkämäistä johtajuutta mikä lienee tulosta vain ja ainoastaan sitkeästä työnteosta, sellaisesta vaikeuksien kautta voittoon tarinasta. Joukkueen sisällä tällaista kunnioitetaan takuulla vielä huomattavasti enemmän kuin me ymmärrämmekään.

Nyt on jälleen kerran syytä korostaa rooliani maksimissaan keskinkertaisena sohvamanagerina, mutta kyllä Wenger on lähtenyt rakentamaan kunnianhimoista ja samalla todella vaativaa keskikentän peluutusta. Liekö se syynä siihen että nollapelit omassa päässä ovat sittenkin olleet niin harvinaisia, sillä pelaajiemme täytyy olla äärimmäisen hyvin hereillä siitä mitä kaveri vierellä tekee ja toimia sen mukaan. Arsene jopa myönsi huolensa Carlton Colen tultua kentälle, mikä viittaisi siihen että manageri kyllä tiedostaa vallan mainiosti taktiikkansa vaativuuden.

Kuvittelenko vain sitten, mutta tämä rohkea taktiikka johtaa sittenkin varsin lukuisiin varoituksiin, vieläpä niin että saamme niitä varsin kaukana omasta maalistamme. Mielenkiintoista esimerkiksi se että Clichy, Sagna ja Squillaci ovat toistaiseksi selvinneet ilman varoituksia Valioliigassa, siinä missä Tomas Rosickylla on jo kaksi varoitusta, puhumattakaan Songista. Mainittakoon että olemme tällä hetkellä Valioliigan (mikä on paras käännös, kurinpitotaulukko?) disciplinary taulukossa toiseksi viimeisiä, vain Wolves jää taakse. City ottelulle en edelleenkään uskalla antaa suurta painoarvoa taivaansinisten pelattua käytännössä koko ottelu alivoimalla, mutta odotan suurella mielenkiinnolla alkaako tämä Wengerin rohkea taktiikka pikkuhiljaa tuottaa hedelmää myös huippujoukkueita vastaan. Toisin sanoen toistaiseksi Chelsea, ManU tai B*rca ovat osoittaneet että olemme edelleen opin tiellä.

Jack Wilsheren itsensä läpi lyöminen voi vielä osoittautua kultaakin kalliimmaksi ja odotan vesi kielellä myös Aaron Ramseyn paluuta. Cesc – Song – Wilshere kuulostaa herkulliselta keskikentän kattaukselta, niin valtavasti peliälyä Cesc ja Wilshere omaavat, että Song pääsee paremmin toteuttamaan itseään – siis aiheuttamaan managerille harmaita hiuksia. Kamerunilaiselle joka tapauksessa maali kolmannessa peräkkäisessä ottelussaan, kukapa olisi uskonut, ilmeisesti vastustajat eivät ainakaan osanneet odottaa sitä puolustavalta keskikenttäpelaajaltamme, well done Alex & Arsene.

Jos antoi Song aihetta hymyyn, huolta aiheuttaa paitsi Cescin takareisivamma, Andrei Arshavinin yhä synkemmäksi käyvät otteet. Venäläisen paikan avauksessa täytyy olla nyt liipasimella Theon tehdessä paluuta huippukuntoon ja takuulla myös Rosickylla on suunnitelmissa käyttää tilannetta hyväksi, ja hyvä niin. Olisi h*mmetin mielnkiintoista tietää mistä kenkä Tsaarilla puristaa. Onko taustalla jokin vamma vai sittenkin kaikista kauniista puheista huolimatta pelaaja perheineen ei viihdy Englannissa? Sanomattakin selvää ettei kentällä nähdä sitä Arshavinia mihin hän kyllä pystyy, sen osoittavat jo managerin korostamat tilastotkin. Eli niinkin flegmaattisen Andrein kuin kentällä näemme, kyllä hän numeroiden valossa tulosta pystyy tekemään ja kysymyksen täytyykin kuulua mitä jos näkisimme huippuunsa motivoituneen pelaajan. Arsenen täytyy herättää karhu talviuniltaan ja mielestäni se tarkoittaa paikkaa vaihtopenkillä.

”We have to show we can handle every single game with the different aspects that the Premier League has. You saw today that we played against the bottom team in the Premier League and it was a real battle. We have to show we can compete like that in every game.”

Siinä se, erilaiset haasteet joihin meidän täytyy kyetä vastaamaan ja haluan uskoa että lauantain voitto palveli tässä erinomaisesti. Loukkaantumistilanteemme on helpottanut aavistuksen ja meillä on nyt penkille asti laatua miltä voi odottaa tarvittavaa jos syystä tai toisesta homma ei mene käsikirjoituksen mukaan. Edelleen on valtavan hienoa että olemme nähneet kuluvalla kaudella jo useamman yksittäisen pelaajan nousevan muiden yläpuolelle ja samalla siivittäneen muut talkoisiin mukaan.

Jos jatkuvat härkäviikot allekirjoittaneella verstaalla, samaa voi sanoa osaltamme viheriöllä. Alkanut marraskuu pitää sisällään hurjat seitsemän / kahdeksan ottelua, eli jos joskus on syytä toivoa ettei marraskuu ole maineensa veroinen historian valossa niin nyt. Haastavuutta ei takuulla vähennä viisi vierasottelua, joista vielä kaksi kaukana kotoa Mestreiden Liigan merkeissä; ylihuomenna keskiviikkona Ukrainassa ja myöhemmin Portugalissa. Valioliigan osalta luvassa vierailut Goodisonille ja Villa Parkille, sekä aina herkullinen Pohjois-Lontoon derby Grovella, massiivinen kuukausi luvassa. Huh jos LiigaCupin arvonta olisi vielä ollut jotain muuta kuin Wigan Grovella! Tämä siis joko kuun viimeisenä tai joulukuun ensimmäinen päivä.

Nyt nukkumaan. Olen rättiväsynyt jo valmiiksi ja se ei lupaa hyvää alkanutta viikkoa silmällä pitäen. Ja kyllä, nöyrä kiitos ennätyksellisistä kommenteista lauantaina. Härmän Goonerit ovat voimissaan ja janoavat palostaan palkintoa joukkueelta. Hyvä me, v*tun hyvä!

PS. Cheers and good luck Piers Morgan! I think it can be only a good thing to leave Mail behind you in front of new challenges. Like you say..

’I’ve tried to write as a fan would write: over-emotionally, angrily, reactively, inconsistently. Many times I’ve woken up after penning some furious diatribe in the heat of the moment and thought: ’Why the hell did I say that?’ But the truth is, that like all sports fans, I always meant every word I said… at the time.’

Indeed!

0 thoughts on “Boring, boring Arsenal!

 1. Joukkue tosiaan tuntuu olevan nyt verrattomassa iskussa ja kilpailua pelipaikoista alkaa olla mukavasti kun Theo ja Nicklaskin ovat päässeet mukaan. Ja eikös olekin niin että jopa pitkäaikaispotilaat RvP ja Rambo liittyvät harjoitusrinkiin tällä viikolla? Tämä tietää todella hyvää ja kun joukkue on lennossa niin varmasti jokainen pelaaja haluaa olla siinä koneessa omalta osaltaan mukana. Uskoisin, että myös Andrei sekä taiteilijana että täysverisenä ammattilaisena ymmärtää, ettei hänenkään paikkaansa avauksessa ole kirjoitettu tähtiin. Meillä on järkyttävän kova rosteri kasassa kun äijät alkavat olla kuta kuinkin terveinä ja silloin jokaisen täytyy pystyä tuomaan jotain lisää joukkueeseen omalla pelaamisellaan. Denilson on saanut viime peleissä paljon peliaikaa, mutta suoritukset eivät ole mitenkään vakuuttaneet ja uskon että kun Wilshere ja jossain vaiheessa myös Ramseykin ovat managerin käytössä niin brassin peluutusta voi olla vaikeampi perustella. Tokihan otteluruuhkakin sanelee jotain ja aiheuttaa tiettyä rotaatiota ja silloin on hyvä olla jotain mistä valita. Keskuspuolustuksen osalta täytyy kovasti toivoa, että Vermaelen saatais pian kuntoon ja kentälle. Kos ja Squillaci on kohtalaisen hyvä parivaljakko, mutta kun pelejä on edessä paljon ja loukkaantumisvaara aina olemassa niin toivois että laatua ja leveyttä löytyis myös tuolle osastolle. Tämä erityisesti siksi ettei Djouroun pelaaminen ole vakuuttanut ja mikä vielä ikävämpää todeta niin usko sveitsiläisen selvään ja pysyvään tason nostoon on ainakin mulla todella vähäistä. Jos Verminatorin tulo kestää ja belgi joutuu pahimmassa tapauksessa puukotettavaksi niin olisko aiheellista nostaa Havard Nordtveit mukaan ykkösjoukkueeseen ja antaa norskille jossain pelissä näyttöpaikka. Kaverista on puhuttu paljon hyvää ja Saksan reissu meni ilmeisesti putkeen, joten löytyiskö hänestä apuja tarvittaessa.

  En tiedä minkälaisella kokoonpanolla Arsene aikoo idässä keskiviikkona iskeä, mutta jotenkin tuntuis että nyt ois paikka hieman lepuuttaa ainakin muutamaa kaveria. CL-lohko on todella hyvin hallussa eikä voittoa ole ihan pakko lähteä tavoittelemaan. Tasuri keskiviikkona olis hyvä tulos lohkovoiton kannalta. Ainakin Szczesny maalissa olis paikkansa ansainnut ja minuutit tekis hyvää myös Theolle ja B52:lle, jotka tulivat vaihdosta Hammersia vastaan. Cescille lepoa varsinkin kolhunsa takia ja Wilshere kapellimestariksi. Sagna ansaitulle huilille ja Eddie Murphy paikkaamaan, Andrei mietiskelemään syntyjä syviä ja Rosicky tilalle. Siinäpä sitä kierrätystä ja näyttöpaikkaa jo olis ainakin aluksi. Velan varmasti vois myös heittää jossain vaiheessa sisään kuka ties myös Eastmondin. Mun mielestä kannattaa käyttää järkeä silloin kun tilanne siihen mahdollisuuden suo. Sunnuntaina tulee vastaan takuuvarmasti ärsytetty Magpies, joka sai kyytiä kaljakupissa ja eilinen jyräys derbyssä Sunderlandia vastaan teki ainakin meikäläiseen vaikutuksen kun pelin katsoin. Sunnuntaina meidän pitää olla valmiit valjastamaan parhaat ja levänneet voimat Newcastlea vastaan PL:ssä.

 2. Onko veikkauksia, millaisella kokoonpanolla Wenger lähtee Shakhtar-peliin?

  Taas kerran Arsenalin reilusta voitosta CL-matsissa tarjotaan komeita kertoimia, mutta ilman parhaita pelaajia se ei Ukrainassa niin helppoa ole..

 3. Varsin erinomaisia uutisia kantautuu koskien Wilsheren sopparia – Jack allekirjoitti uuden monivuotisen sopimuksen

  http://www.arsenal.com/news/news-archive/jack-wilshere-signs-new-long-term-contract

  Hieno homma!
  Tämähän oli sikäli tärkeää, että edellistä sopimusta oli jäljellä enää se 18kk. Toivotaan kaverille paljon hienoja hetkiä Arsenal-paidassa.

  Vähemmän hyvää puolestaan on se, että Szczesny hylkäsi oman jatkopaperinsa. Hänenkin sopimus on piakkoin umpeutumassa.

  http://younggunsblog.co.uk/2010/11/szczesny-refuses-to-discuss-arsenal-extension/

  Lyhyesti sanottuna Wojciech siis haluaa enemmän peliaikaa. Kyseessä on kyllä huippupotentiaalin omaava mokke, mutta tässä tapauksessa Szczesny on mielestäni aivan liian kärsimätön, joten saa nähdä miten hänen kanssa sitten käy

 4. Upea juttu Jacky-boyn sopimus. Toivon sydämestäni, että Wilsherestä tulisi uusi seuralegenda ja pysyisi seurassa uransa loppuun asti. Toki nykymaailma on erilainen ja näin tuskin tulee tapahtumaan.. Wojciech on kyllä turhan kärsimätön, niinkuin kif mainitsikin. Kuitenkin maalivahdin paras peli-ikä on kolmenkympin toisellapuolella. Kukaan ei saa mitään ilmaiseksi, ei edes jos on puolalainen. Vaikka kyseessä onkin huippulahjakas maalivahti, niin puolestani voi lähteä jos ei edes hetkeä pysty odottamaan mahdollisuuttaan.

 5. Tosi hienoa että Jack The Ripper sitoutui seuraan vuosiksi eteenpäin vaikka eihän nykymaailmassa mikään varmaa ole , rahallahan sopimuksia ostellaan irti.
  Uskon kuitenkin että Jack on tulevaisuudessa kapteenimme ja pelimme sielu.

  Kyl konsonantti tosiaan on nuoreksi kaveriksi turhan kärsimätön , vaikka huippulahjakas onkin . Saa nähdä miten Wenkku suhtautuu tähän ”kiristykseen ” ?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s